Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πού να κοιμηθεί μετά το rooming in?

klio1985

Recommended Posts

Γεια σας. Ήθελα να ρωτήσω το εξής. Μετά από το rooming in που είναι καλά να βάλουμε το μωρό να κοιμηθεί στο σπίτι? δηλαδή επειδή μας έχει ανάγκη, και αν καταφέρουμε να το έχουμε μαζί μας συνέχεια στο μαιευτήριο, να το βάλουμε στο δωμάτιο του ή θα κλαίει και θα μας ψάχνει? ρωτάω για να ακούσω τη γνώμη σας γιατί πρέπει να κάνω τα ψώνια του μωρού σε λίγο καιρό και δεν μπορώ να αποφασίσω. μήπως θα έπρεπε να πάρω port bebe?

Διαφημίσεις

Εγω έχω παραγγείλει λικνο είναι σαν μικρο κρεββατάκι να το βάλω κοντά μου και αν χρειαστεί να σηκωθώ να μου είναι πιο εύκολο. Υπάρχουν διάφορα λίκνα εγω παρήγγειλα ένα μοντέρνου τύπου με πολύ καλό στρωματάκι και όχι τα κλασσικα. Αλλιώς μια λύση είναι και το port bebe με βάση.

iHQAp2.png

Εγώ τον κράτησα δίπλα στο κρεββάτι μας σε καλαθούνα μέχρι 6 μηνών. Αυτό βοήθησε πολύ και στον θηλασμό,και στο βραδινό "άλλαγμα" και στα πρώτα δύσκολα ξενύχτια.Το κρεββάτι μας προσπαθούσα να το αποφύγω περισσότερο γιατί φοβόμουν μην τον πλακώσω :oops:

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

Εμείς είχαμε κούνια του ΙΚΕΑ που φεύγει τελείως το ένα πλαϊνό κάγκελο. Τη θεώρησα πιο πρακτική από την καλαθούνα, γιατί το βράδυ δεν χρειαζόταν να σηκώνομαι να δω τι γίνεται και αν δεν χρειαζόταν δεν άνοιγα πάνω από το μισό μάτι... Και το παιδί με έβλεπε και το θεώρησα πλεονέκτημα αυτό.

Επίσης δεν συνηθίζει το παιδί κολλητά κολλητά μαζί σου και είναι πιο εύκολο να αλλάξεις και δωμάτιο σιγά σιγά, όταν δεις ότι είναι έτοιμο το παιδί. Από ένα σημείο και πέρα χρειάζεται το κάγκελο, γιατί τα παιδιά στριφογυρνάνε και μπορεί να πέσουν από το κρεβάτι των μεγάλων.

Η καλαθούνα έχει το πλεονέκτημα ότι μεταφέρεται μέσα στο σπίτι. Τη μέρα δεν μπορείς να είσαι μπες βγες στο υπνοδωμάτιο, τουλάχιστον προσωπικά δεν με βόλευε αυτό... Τα παιδιά κάνουν αρκετούς υπνάκους στην αρχή. Όσο ήταν νεογέννητα έλυσα το πρόβλημα μετακομίζοντας στο σαλόνι για ένα διάστημα.

Εγω έχω παραγγείλει λικνο είναι σαν μικρο κρεββατάκι να το βάλω κοντά μου και αν χρειαστεί να σηκωθώ να μου είναι πιο εύκολο. Υπάρχουν διάφορα λίκνα εγω παρήγγειλα ένα μοντέρνου τύπου με πολύ καλό στρωματάκι και όχι τα κλασσικα. Αλλιώς μια λύση είναι και το port bebe με βάση.

καλησπέρα, έχω πολύ περιορισμένο χώρο στην κρεβατοκάμαρά μας αλλά θα ήθελα το μωρό παντιοτρόπως δίπλα μου. Μου δώσατε την ιδέα του λίκνου και ιείδα αυτό http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&colID=1840&ct=1080307&itmid=1790312

Είμαι ενθουσιασμένη γιατί φαίνεται τέλειο. να υπολογίζω ότι τα 46 εκατοστά που λέει βάθος είναι ο χώρος που θα πρέπει να υπολογίζω δεξιά από το κρεβάτι μας?

Εχω αγχωθεί μήπως εννοεί τα 86 ότι είναι το αυτό.

Ξέρει κάποια κοπέλα όταν λέει μήκος/βάθος ποιά διασταση τελικά εννοεί? Ευχαριστώ!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Αυτό είναι τεράστιο. Δε ξέρω αν σε βολέψει. Αν θέλεις επικοινώνησε με την εταιρεία http://www.omegabebe.gr που εισάγει κάποια λίκνα από Ισπανία που είναι και οικονομικά και πανέμορφα, σε τρελλά χρώματα και μαζεύουν κιολας (όταν σε 6 μήνες δεν το χρειάζεσαι). Εγώ από εκεί πήρα το δικό μου. Καλα ψώνια :)

iHQAp2.png

Εγω δεν ηθελα σε καμμια περιπτωση το μωρο να μαθει στο δωματιο μας κ να τραβηξω τα χειροτερα μετα ωσπου να συνηθισει στο δικο του δωματιο οπως διαφορα περιστατικα που ακουγα γυρω μου.Τελικα αγορασαμε κουνια σταθερη χωρις ροδακια που γινεται προεφηβικο κρεβατακι μεχρι την ηλικια των 7 ετων.Δεν το μετανιωσα καθολου που δεν πηρα καλαθουνα η λικνο κ να κοιμαται στο δωματιο μας. Ειναι πιο αχρηστες αγορες κ κοστιζουν ενα σωρο χρηματα κ η χρηση τους ειναι για τρεις μηνες το πολυ.Το μωρο απο την πρωτη μερα μπηκε στην κουνια του στο δικο του δωματιο που ειχα ολα του τα καλλυντικα πανες αλλαξιερα κτλ κ δεν ετρεχα μεσα στη νυχτα σε αλλο δωματιο να τα ψαχνω. απλα ειχαμε βαλει εκει ενα αλλο κρεβατι κ κοιμομουν παντα διπλα του για 4-5 μηνες μεχρι που αρχισε να ξυπναει κ να καταλαβαινει την παρουσια μου.Τοτε επεστρεψα στο δωματιο μας κ απλα ειχα σε μονιμη βαση διπλα στο κρεββατι μας την καμερα η την ενδοεπικοινωνια για να ακουω το μωρο. Ετσι ουτε το μωρο αλλαξε δωματιο τους τρεις πρωτους μηνες ουτε εμεις ταλαπωρηθηκαμε στο να κλαιει επειδη ειχε συνηθισει το δωματιο μας.Οποτε κ στο δευτερο παιδακι την ιδια τακτικη θα ακολουθησω.

Διαφημίσεις

Στο κρεβάτι σου τηρώντας ευλαβικά όλους τους κανόνες ασφαλείας. Θα σε γλιτώσει από πολλά νυχτέρια... Με το καλό

συμφωνα με τον FSID η παραμονη του βρεφους στο δωματιο των γονιων για τους πρωτους 6 μηνες μειωνει την πιθανοτητα αιφνιδιου βρεφικου θανατου

Καλημέρα και με το καλό!

Να λάβεις πολύ σοβαρά υπ' όψιν σου αυτά που σου γράφουν τα κορίτσια και ειδικά τον κίνδυνο του συνδρόμου που σου αναφέρει η travellingmum. Κι εσύ θα ωφεληθείς και το μωρό. Άσε που μια τέτοια εμπειρία δεν πρέπει να την αφήσεις να πάει χαμένη! Και μην φοβάσαι την συνήθεια, ότι μαθαίνεται ξε-μαθαίνεται και αν ακολουθείς την ετοιμότητα του παιδιού η προσαρμογή είναι ευκολότερη.

Εγω τον ειχα σε καλαθουνα διπλα απο το κρεβατι μου τους 3 πρωτους μηνες που ξυπναγε συνεχεια. Την ημερα τον μετεφερα γυρω γυρω με την καλαθουνα οπου ημουν.

Μετα τους 3 μηνες τον εβαλα στην κουνια του στο δωματιο του.

Εχω την εντυπωση οτι το λικνο ειναι αρκετα ακριβωτερο απο την καλαθουνα, δεν ξερω αν ειναι πιο βολικο γιατι δεν ειχα αλλα επειδη θα το εχεις λιγους μηνες τα θεωρω και λιγο πεταμενα λεφτα, ενω μια νορμαλ καλαθουνα κανει περιπου 50 ευρω.

Καλημέρα.

Το ίδιο με την Goody έκανα και εγώ. Τους 3 πρώτους μήνες τον είχα δίπλα μου σε καλαθούνα, ήταν πολύ μωρό ακόμα για να πάει στο δωμάτιό του. Μετά τον 3ο μήνα, δεν χωρούσε πια στο καλάθι, κοιμόταν και γενικά όλη τη νύχτα, οπότε πήγε στην κούνια του στο δωμάτιό του. Σε καλό μας βγήκε γιατί έμαθε να κοιμάται στο χώρο του και όχι με τη μαμά και τον μπαμπά.

;)

εμεις τη μπεμπα την ειχαμε διπλα μας στο υπνοδωματιο, σε μια κουνια του ικεα που κοστισε 35 ευρω (αν και τα περισσότερα βραδυα τα περασε στο κρεββατι μας). εδώ και ενα μηνα τη μετεφερα στο παιδικό, μαζί με τον αδελφό της, οπότε το βραδυ κανουμε τρελλά παρτυ, που ξυπνάει ο ένας τον άλλον. :)

παντως κι εγω το θεωρώ πολύ σημαντικό να κοιμαται το μωρό αν οχι μαζί, τουλάχιστον κοντά με τη μαμά του. στο κατω κατω θηλαστικά ειμαστε κι εμεις, στη φυση ολα τα θηλαστικά κοιμουνται μαζί με τα μωράκια τους.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα.

Το ίδιο με την Goody έκανα και εγώ. Τους 3 πρώτους μήνες τον είχα δίπλα μου σε καλαθούνα, ήταν πολύ μωρό ακόμα για να πάει στο δωμάτιό του. Μετά τον 3ο μήνα, δεν χωρούσε πια στο καλάθι, κοιμόταν και γενικά όλη τη νύχτα, οπότε πήγε στην κούνια του στο δωμάτιό του. Σε καλό μας βγήκε γιατί έμαθε να κοιμάται στο χώρο του και όχι με τη μαμά και τον μπαμπά.

;)

και γιατί θεωρείται "κακό" να κοιμάται με την μαμά και τον μπαμπά...;

Χρόνια σας πολλά κι όλας! Μόλις είδα ότι χρονίσατε, να το χαίρεστε το παιδάκι σου!

και γιατί θεωρείται "κακό" να κοιμάται με την μαμά και τον μπαμπά...;

Χρόνια σας πολλά κι όλας! Μόλις είδα ότι χρονίσατε, να το χαίρεστε το παιδάκι σου!

Δεν νομίζω ότι είναι κακό στην αρχή που είναι πολύ μωράκια και θηλάζουν ή ξυπνούν συχνά τη νύχτα. Μόλις όμως μεγαλώσει λίγο δεν θα φύγει εύκολα για το δικό του δωμάτιο. Έχω φίλη που η κόρη της (4 ετών σήμερα) αρνείται κατηγορηματικά, με ατελείωτα κλάματα και υστερίες, να κοιμηθεί στο κρεβάτι της, στο δωμάτιό της. Την έχουν λοιπόν μονίμως "ανάμεσα". Όταν δε, κοιμισμένη, προσπαθούν να τη μεταφέρουν, εκεί γίνεται της κακομοίρας. Ε, αυτό δεν θα το ήθελα. Επίσης, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι και το καλύτερο να κοιμάται το παιδί στα σεντόνια μας, να βήχουμε ή να φτερνιζόμαστε επάνω του.

Όλα αυτά όμως δεν είναι απόλυτα. Κάθε γονιός πράτει κατά βούληση και σύμφωνα με το ενστικτό του.

Ευχαριστώ για τις ευχές, αλλά ο μικρίτος μου είναι ήδη 16 μηνών και δεν έχω αλλάξει το Lillipie. Ευκαιρία να το διορθώσω...

Εμάς ο μεγάλος που είναι 2 1/2 δεν τον "αφήνει" ο μπαμπάς του να πάει στο δωμάτιό του! Κοιμούνται οι δυο τους από τότε που γεννήθηκε η μικρή και είναι η καλύτερή τους. Και εμένα δηλαδή, γιατί γλύτωσα το ροχαλιτό (του συζήγου) :mrgreen:

Άσχετο, αλλά δεν είμαστε και όλο το χρόνο άρρωστοι! Τα παιδιά λόγω του σταθμού του μεγάλου περάσανε πολλά δυστυχώς, εμείς το ζεύγος καλά κρατήσαμε... Να δούμε φέτος τι μας περιμένει...

Δεν νομίζω ότι είναι κακό στην αρχή που είναι πολύ μωράκια και θηλάζουν ή ξυπνούν συχνά τη νύχτα. Μόλις όμως μεγαλώσει λίγο δεν θα φύγει εύκολα για το δικό του δωμάτιο. Έχω φίλη που η κόρη της (4 ετών σήμερα) αρνείται κατηγορηματικά, με ατελείωτα κλάματα και υστερίες, να κοιμηθεί στο κρεβάτι της, στο δωμάτιό της. Την έχουν λοιπόν μονίμως "ανάμεσα". Όταν δε, κοιμισμένη, προσπαθούν να τη μεταφέρουν, εκεί γίνεται της κακομοίρας. Ε, αυτό δεν θα το ήθελα. Επίσης, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι και το καλύτερο να κοιμάται το παιδί στα σεντόνια μας, να βήχουμε ή να φτερνιζόμαστε επάνω του.

Όλα αυτά όμως δεν είναι απόλυτα. Κάθε γονιός πράτει κατά βούληση και σύμφωνα με το ενστικτό του.

Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Η αναπνοη μας εχει πολλα επισης μικροβια κ ειδικα αν το παιδι κοιμαται συνεχως με το παιδι.Ο αντρας μου καπνιζει δε θα μπορουσε να κοιμηθει φυσικα το παιδι στο δωματιο μας παρολο που κανει στο μπαλκονι τα τσιγαρα του η αναπνοη του μυριζει τσιγαρο. Μια φιλη μου την πατησε με τον γιο της.Επαιρνα το παιδι στο κρεβατι καποια στιγμη εκεινο αρχισε να καταλαβαινει κ οταν αποφασισαν να το πανε στο δωματιο του στην κουνια του τσιριζει. Οποτε εκανε την αλλη κουταμαρα. Μπαινει στην κουνια να κοιμηθει μαζι του κ μολις γινει αυτο κανει να φυγει κ ο μικρος ξυπναει.Φτου κι απο την αρχη.Ειναι τωρα δυο χρονων κοιμουνται κ οι δυο στην κουνια. Αυτα ειναι τα μεγαλα λαθη των γονιων.Το οτι δε θες να κοιμηθεις με το παιδι σου για μην εφαρμοζονται αναλογες συμπεριφορες δε σημαινει οτι δεν το αγαπας η δεν το λατρευεις. Το παιδακι σου κ το σκυλακι σου οπως το μαθεις.Αν μαθει να κοιμαται με τους γονεις,αν το μαθεις να το κουνας περα δωθε με το καροτσι μεχρι να κοιμηθει,αν το μαθεις νανουρισμα σε αγκαλια μια ωρα ωσπου να κοιμηθει κ σου σπασει τη μεση τοτε εσυ σαν γονιος ευθυνεσαι.Εμενα ολοι μου λενε πως καταφερα ο μικρος να κοιμαται μονος του στην κουνια χωρις αγκαλια νανουρισμα κ ολα τα σχετικα. Στην αγκαλια ημουν κερβερος με ολους.Με σοβαρη δισκοπαθεια που εχω δε θα εκλαιγα εγω απο τους πονους γιατι ο καθενας που ερχοταν να τον δει τον κρατουσε μια ωρα αγκαλια. Το αγαπαω το λατρευω το παιδι μου αλλα τα ορια του ειναι μεχρις ενος σημειο καθως επισης κ τα δικα μας. Και χαιρομαι που εχω ενα παιδι που δε με κουραζει με τα θελω του κ τις γκρινιες του γιατι ετσι το μαθαμε. Οποτε για πολλες λαθος συμπεριφορες των παιδιων μας φταιμε εμεις σαν γονεις.

Ολα είναι σχετικά!

Κάθε μωράκι, αλλά και κάθε οικογένεια, αντιδρά διαφορετικά!

Κι εγω ήμουν "φοβησμενη" απο τον γιό του αδερφού μου που είναι 5 χρονών και ακομα κοιμάται στο διπλό κρεββάτι ανάμεσα στους γονείς.

Ετσι είπα "Μεχρι 6 μηνων σε καλαθούνα δίπλα μας και μετά στο δωμάτιο του".Τα καταφέραμε εντελώς αναίμακτα.(μπορεί βέβαια και να έτυχε).

Ωστόσο, θα ήταν αδύνατον να μην έχει μάθει να κοιμάται στην αγκαλιά , αφού θηλάζαμε και είναι φυσικό να κοιμάται πάνω μου πριν τον αφήσω κάτω.Το ξεπεράσαμε κι αυτό,,,,λίγο πιο δύσκολα.

Η λύση του να βάλει η μαμά κρεββάτι στο δωμάτιο του και να κοιμάται εκεί μου ακούγεται ιδανική για το μωρό (αφού συνηθίζει από την αρχή τον χωρο ,αλλά έχει και την μαμά δίπλα - και η μαμά δεν κάνει διαδρομές), αλλά προσωπικά δεν την ήθελα.Νομίζω οτι ειδικά τον πρώτο καιρό πρέπει να "δουλεύουμε" και τον ρόλο του μπαμπά στην νέα πραγματικότητα και να μην τον αφήνουμε απ'έξω.Ηδη σε κάποια πράγματα δεν μπορεί να συμμετάσχει.

QqmLp3.png

Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Η αναπνοη μας εχει πολλα επισης μικροβια κ ειδικα αν το παιδι κοιμαται συνεχως με το παιδι.Ο αντρας μου καπνιζει δε θα μπορουσε να κοιμηθει φυσικα το παιδι στο δωματιο μας παρολο που κανει στο μπαλκονι τα τσιγαρα του η αναπνοη του μυριζει τσιγαρο. Μια φιλη μου την πατησε με τον γιο της.Επαιρνα το παιδι στο κρεβατι καποια στιγμη εκεινο αρχισε να καταλαβαινει κ οταν αποφασισαν να το πανε στο δωματιο του στην κουνια του τσιριζει. Οποτε εκανε την αλλη κουταμαρα. Μπαινει στην κουνια να κοιμηθει μαζι του κ μολις γινει αυτο κανει να φυγει κ ο μικρος ξυπναει.Φτου κι απο την αρχη.Ειναι τωρα δυο χρονων κοιμουνται κ οι δυο στην κουνια. Αυτα ειναι τα μεγαλα λαθη των γονιων.Το οτι δε θες να κοιμηθεις με το παιδι σου για μην εφαρμοζονται αναλογες συμπεριφορες δε σημαινει οτι δεν το αγαπας η δεν το λατρευεις. Το παιδακι σου κ το σκυλακι σου οπως το μαθεις.Αν μαθει να κοιμαται με τους γονεις,αν το μαθεις να το κουνας περα δωθε με το καροτσι μεχρι να κοιμηθει,αν το μαθεις νανουρισμα σε αγκαλια μια ωρα ωσπου να κοιμηθει κ σου σπασει τη μεση τοτε εσυ σαν γονιος ευθυνεσαι.Εμενα ολοι μου λενε πως καταφερα ο μικρος να κοιμαται μονος του στην κουνια χωρις αγκαλια νανουρισμα κ ολα τα σχετικα. Στην αγκαλια ημουν κερβερος με ολους.Με σοβαρη δισκοπαθεια που εχω δε θα εκλαιγα εγω απο τους πονους γιατι ο καθενας που ερχοταν να τον δει τον κρατουσε μια ωρα αγκαλια. Το αγαπαω το λατρευω το παιδι μου αλλα τα ορια του ειναι μεχρις ενος σημειο καθως επισης κ τα δικα μας. Και χαιρομαι που εχω ενα παιδι που δε με κουραζει με τα θελω του κ τις γκρινιες του γιατι ετσι το μαθαμε. Οποτε για πολλες λαθος συμπεριφορες των παιδιων μας φταιμε εμεις σαν γονεις.

Διαφωνω... Αν κανεις μια ερευνα γυρω απο το co-sleeping και το attachment parenting θα δεις οτι πολλοι γονεις το κανουνε και ειναι πολυ ευχαριστημενοι κι αυτοι και τα παιδια τους.

Δε νομιζω οτι υπαρχει σωστο και λαθος σ'αυτο. Η καθε οικογενεια λειτουργει διαφορετικα απο τη διπλανη, ειναι απλως μια ακομα αποφαση που καλεισαι ως γονιος να παρεις συμφωνα με το στυλ/αναγκες της οικογενειας.

Και εγω με την πρωτη μερα που γυρησαμε,τον εβαλα κατευθειαν στο δωματιο του.Ειχα και εγω ενα κρεβατακι μονο μεσα και κοιμηθικα εκει τα πρωτα 2 βραδια.Επειδη ομως δεν ηθελα να κοιμαμαι χωρια με τον αντρα μου(με ειχε πιασει και η καταθληψη της γεννας),πηρα μια καμερα και οποτε ανοιγα τα ματια μου τον εβλεπα και τον ακουγα.Τα δωματια φυσικα ηταν διπλα το ενα με το αλλο και ειχα ''εννοειτε''τις πορτες ανοιχτες.

Συμφωνω κιολας στο οτι το δικο του το δωματιο ειναι πιο καθαρο,απο ανασες,ποδια,...και οπως μου ελεγε και η μαμα μου ''...ανθρωποι ησαστε μπορει το βραδυ να αεριζεστε στον υπνο σας..που το ξερετε,τι φταιει το μωρακι??!!!''(ειχα γελασει πολυ μ'αυτη την ατακα).

jyjdp3.png

sWN4p3.png

eliana_1976_

Η διαφορά μας είναι ότι εμείς (εννοώ ο σύζυγός μου κι εγώ) δεν θεωρούμε "λάθη" αυτά που αναφέρεις. Μας αρέσει να κοιμόμαστε με τα παιδιά μας και μας αρέσει να τα παίρνουμε αγκαλιά για να κοιμηθούν Οπότε ούτε γκρίνιες είχαμε ποτέ, ούτε συγκρούσεις. Ο γιος μας όταν ήταν μωρό θήλαζε για να κοιμηθεί, μετά ήθελε νανούρισμα και όταν ήταν 1μιση, το σταμάτησε κι αυτό και από τότε κοιμάται με παραμύθια. Η μικρή μου από τώρα, έχει φορές που θέλει να κοιμηθεί μόνο με χαδάκια.

Το ότι πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες απαραιτήτως, είναι αυτονόητο.

Επίσης αυτονόητο είναι ότι το φτέρνισμα δεν έχει την ίδια βαρύτητα με την αποφυγή ενός τόσο ύπουλου συνδρόμου.

Κατανοητό και αποδεκτό είναι επίσης ότι κάθε οικογένεια έχει τους δικούς τις κανόνες και τα δικά της όρια.

ο δικος μου ειναι 2 μηνων και τον εχω διπλα μου σε λικνο.ετσι και τον ελεγχο εχω και μολις πεινασει το βραδυ...τσουπ...τον παίρνω στο κρεβατι και κοιμομαστε θηλαζοντας!!σκεφτομαι στο 6μηνο να τον παω στο δωματιο του...αλλα εχω αγχος..δεν ξερω, εχουμε καιρο;)

IhCLp3.png

3Zdxp3.png