Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βοηθεια!!!Θέλω να θηλάζω και σταμάτησε το γάλα!!!

Recommended Posts

Βιάστηκα και δεν είδα πως το θεμα που με απασχολεί έπρεπε να το παραθέσω εδω κι έτσι σούπερ αναλυτικά το έγραψα στον αποκελιστικό θηλασμό απο 0-6 μηνών.ΖΗΤΏ ΣΥΓΝΏΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!!!!Θέλω τα φώτα σας...σήμερα ξαφνικά δεν είχα γάλα επαρκές σε ποσότητα και το μωρό μου έκλαιγε γιατι δεν χόρταινε, είμαι πολύ στεναχωρημένη. Θέλω βοήθεια να επαναφέρω το γάλα. Γίνεται??????ΠΑρακαλώ εαν θέλετε να ασχοληθείτε με την περίπτωσή μου διαβάστε και το μήνυμα στο 0-6μηνών.

NhLbp3.png

Διαφημίσεις

Βιάστηκα και δεν είδα πως το θεμα που με απασχολεί έπρεπε να το παραθέσω εδω κι έτσι σούπερ αναλυτικά το έγραψα στον αποκελιστικό θηλασμό απο 0-6 μηνών.ΖΗΤΏ ΣΥΓΝΏΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!!!!Θέλω τα φώτα σας...σήμερα ξαφνικά δεν είχα γάλα επαρκές σε ποσότητα και το μωρό μου έκλαιγε γιατι δεν χόρταινε, είμαι πολύ στεναχωρημένη. Θέλω βοήθεια να επαναφέρω το γάλα. Γίνεται??????ΠΑρακαλώ εαν θέλετε να ασχοληθείτε με την περίπτωσή μου διαβάστε και το μήνυμα στο 0-6μηνών.

Πώς ξέρεις ότι σταμάτησε το γάλα;;Σε ρωτάω γιατί κι εγώ θηλάζω αποκλειστικά 3 1/2 μήνες και νομίζω ότι αρχίζω να έχω κάποια προβλήματα.Εγώ δεν αντλώ κι έτσι δεν γνωρίζω τι ποσότητες τρώει η μικρή. Εσύ αντλείς;;Αυτό εννοείς;;Ότι δεν βγάζεις αρκετό στην άντληση;

a9X0p3.pngmrSbp3.png

εννοεις οτι το μωρο δεν 'επιανε';;δεν ηθελε το στηθος; ή οτι εσυ ενιωθες το στηθος 'αδειο' και το μωρο θηλαζε αλλα γαλα δεν υπηρχε; τι εννοεις δεν ειναι επαρκες σε ποσοτητα;

το γαλα παραγεται την ωρα που θηλαζει το παιδι. μεχρι να ρυθμιστει η παραγωγη σου θα αισθανεσαι το στηθος ΄βαρυ', 'πρησμενο'.

γραφεις οτι μπηκατε σε προγραμμα. ειναι πολυ μικρο το μωρο για να μπει σε προγραμμα....οπως κ για την παραγωγη σου, εφοσον το θηλαστρο δεν ειναι νοσοκομειακο, δεν ειναι ο,τι καλυτερο να αντλεις.

απαντησε σε αυτες τις ερωτησεις του λινκ για να δωσεις μια εικονα κ για τα παραπανω κ να σε βοηθησουν οι πιο εμπειρες:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Το μωρό σου είναι 3ων εβδομάδων. Στις 3 και στις 6 εβδομάδες, όπως και στους 3 και 6 μήνες, έχουν συνήθως άλματα ανάπτυξης. Υπομονή, προσπάθησε να χαλαρώσεις, έχε το μωρό συνέχεια στο στήθος, και μέτρα βρεγμένες πάνες. Όταν χάσει το εδιαφέρον από το ένα στήθος, δώσε το άλλο. Σε 2-3 μέρες θα έχει αυξηθεί η παραγωγή σου και θα είναι όπως πριν

jv42p3.png

DfUyp2.png

Πως κατάλαβα ότι δεν είχα επαρκής ποσότητα γάλατος? Μα το κυριότερο το μωρό έκλαιγε πάνω στο στήθος το πέταγε δηλαδή κι γω πίεζα και έβγαζα από μια άντε 2 τρύπες ελάχιστο, το ίδιο και απο την άλλη μεριά..θήλαζε κανα 2 λεπτά και μετά κλάμα κι όταν το έβαζα να ρευτεί έψαχνε να φάει. Κι όταν έχεις μάθει α. να είναι πέτρα κι ήταν μαλακό και β. όταν αντλείς να βγάζεις γύρω στα 60-70 ml και να βγάζεις 10-20 ε...είναι διαφορά.

Παρολαυτά 2 μέρες τώρα το μωρό δείχνει να απολαμβάνει περισσότερες ώρες ύπνου απ'ότι συνήθως. ΣΥμπλήρωμα χθες το βράδυ 3:00 που του έδωσα ήπιε μόλις 20 ml καικοιμήθηκε για 2 ώρες. Επειτα συνέχισα με στήθος, κάτι έπινε κι σύντομα ξανακοιμόταν. Τώρα το πρωι άντλησα πάλι γάλα και εβγαλα 60ml, του το έδωσα και ήπιε με το ζόρι 30 ml.Τώρα ετοιμάζομαι να παραθέσω τις απαντήσεις του λινκ της αγλαϊας.

NhLbp3.png

Διαφημίσεις

Μήπως το μωρό σου έχει κολικούς και για αυτό χτυπιέται στο στήθος?Βάζε το συχνά στο στήθος για να αυξήσει την παραγωγή.Όταν τρώει και το βλέπεις να το παίρνει ο ύπνος, γαργάλησε του τα πατουσάκια για να συνεχίζει να τρώει,γιατί πολύ πιθανών να κουράζεται και να τον παίρνει ο ύπνος πριν χορτάσει!Και επίσης κατά την γνώμη μου,μη δίνεις ξένο,είναι αρχή ακόμα και δεν έχει εδραιωθεί η γαλουχία,δίνοντας ξένο γάλα,δεν βοηθάς.Καλή επιτυχία.

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Πως κατάλαβα ότι δεν είχα επαρκής ποσότητα γάλατος? Μα το κυριότερο το μωρό έκλαιγε πάνω στο στήθος το πέταγε δηλαδή κι γω πίεζα και έβγαζα από μια άντε 2 τρύπες ελάχιστο, το ίδιο και απο την άλλη μεριά..θήλαζε κανα 2 λεπτά και μετά κλάμα κι όταν το έβαζα να ρευτεί έψαχνε να φάει. Κι όταν έχεις μάθει α. να είναι πέτρα κι ήταν μαλακό και β. όταν αντλείς να βγάζεις γύρω στα 60-70 ml και να βγάζεις 10-20 ε...είναι διαφορά.

Ο συλλογισμός σου δεν ειναι σωστός. Και οι δύο λόγοι που αναφέρεις δεν ειναι ενδεικτικοί της παραγωγής σου.

Εγώ προσωπικά θηλάζω από το 2009 και όμως γάλα με το χερι δεν εχω καταφέρει να βγάλω ούτε σταγόνα. Επίσης το θηλαστρο δεν σου δειχνει πόσο γάλα παράγεις. Υπάρχουν μαμάδες που θηλασαν ικανοποιητικά χωρίς να ανταποκρίνεται το στήθος στο θηλαστρο. Αυτήν την ποσότητα μπορεις να αντλήσεις τη δεδομένη στιγμή, ειναι τόσο απλό. Και αν εισαι αγχωμένη, θα αντλείς λιγότερο (το εχω παρατηρήσει και σε εμενα. ειναι σημαντικό να εισαι ήρεμη, γιατί ενώ εχεις γάλα μπορεί να μπλοκάρεις το ανακλαστικό της ροής). Το μωρό θηλάζοντας ενεργοποιεί πιο σωστά τον αδενα, οπότε η ποσότητα γαλακτος που θηλάζει ειναι μεγαλύτερη.

Μη χανεσαι και μην αγχωνεσαι. Το αν το μωρό θηλάζει αρκετά, θα το καταλάβεις έμμεσα, από τις βρεγμενες πάνες. Αν τρώει καλά, θα κανει αρκετά τσίσα και κακά, τόσο απλό ειναι.

Απάντησε και της ερωτήσεις στο λινκ που σου εδωσε η DaF και ξανασυζητάμε.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

γεννήθηκε στις 25/08 στις 37 εβδ και 5 ημέρες με φτ το αγοράκι μου. Χρησιμοποίησαν επισκληρίδιο. Δεν παρουσίασε ίκτερο και η μέγιστη τιμή ήταν 11,2.Δεν νοσηλευτηκε.

Ζυγίσεις

Ημέρα γέννησης 25/08 : 2.950

Ημέρα εξόδου 29/08: 2.830

3/09: 3.140

12/09:3.430

Το 24ωρο έχει 12 με 14 γεύματα ανάλογα

ΘΗλάζει σε όλα εκτός απο ένα το βράδυ προς ξημερώματα και σε έκτακτες περιστάσεις π.χ εαν λείψω για μια δουλειά το πρωί προς μεσημέρι.

Δεν παίρνει συμπλήρωμα παρά μόνο 3 φορές μέχρι σήμερα κι αυτό διότι δεν θα είχα εγώ αντλήσει απο το δικό μου.

Χρησιμοποιώ θήλαστρο Medela mini electric.

Το χρησιμοποιώ συστηματικά μια φορά την ημέρα κυρίως τις πρωινές ώρες μεταξύ 9.30 με 11.00 και ΠΑΝΤΑ μετά το γέυμα του και η άντληση διαρκεί περίπου δέκα λεπτά. Η λιγότερη ποσότητα συνήθως είναι 50-60ml και η περισσοτερη είναι 90-100ml.

Βρεγμένες πάνε είναι περίπου 6-8 την ημέρα απ'οσο τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και άλλες 2-3 φορές που ουρεί όταν πάω να του βάλω πάνα ή πάμε να κάνουμε μπάνιο.ΟΙ κενώσεις του μέσα στο 24 ωρο ειναι κυρίως 3-4 χρώματος μουσταρδί με σποράκια.

-αυτο που με ανησύχησε γενικά στον μιρκούλη μου είναι κάποιοι θόρυβοι που κάνει σ;ν να βρυχάται ή σαν να έχει κάποιο σκάλωμα-φλεγμα στο λαιμό και πήγα μάλιστα στον γιατρό και διέγνωσε ελαφράς μορφής παλινδρόμηση αλλά και πάλι αυτό το κάνει μονάχα την νύχτα κυρίως και όταν σφ'ιγγεται για να ενεργηθεί ή να ρευτεί. Δεν εχει σταματήσει να το κάνει κι ασφαλώς δεν σταματώ να ανησυχώ...άλλοι λένε πως είναι φυσιολογικό, άλλοι πάλι να τσκεάρουμε το αναπνευστκό του...ο γιατρός παντως μας καθησύχασε-

NhLbp3.png

Κι ενώ όλα πήγαιναν κατευχήν στο θέμα θηλασμού, κι αφου ξεπέρασα πληγωμένες θηλές, αφού το γάλα μου κατέβηκε επαρκές την πρώτη εβδομάδα, αφού μπήκα σε πρόγραμμα με τον μικρούλη μου, σήμερα εντελώς ξαφνικά γάλα μόνο 30ml άντλησα με το θήλαστρο και δεν θα το αντλούσα αλλά έκαλιγε ο μικρός σαν να μην χόρταινε το παιδί και έτσι όταν τελειώσαμε υποτίθεται, τότε απο περιέργεια έβαλα το θήλαστρο να δω τι γίνεται και δεν γινόταν.Κάθε μέρα θήλαζα ανα 1,5 ώρα περίπου ανάλογα πότε ήθελε ο μπέμπης μου και συνήθως τα πρωινά γύρω στις 10 αντλούσα κι απο τα 2 στήθη το λιγότερο 60ml και το περισσότερο 100 το οποίο του το έδινε ο αντρας μου τα ξημερώματα ώστε να προλάβω να κοιμηθ'ω 'ενα γεμ'ατο 3ωρο .Σήμερα κι ενώ το στήθος μου το ένιωθα βαρύ ο μικρός ξύπνησε μετά απο 3 ωρες (πρωί) του έδωσα γάλα κι είπα να μην το αντλήσω αφήνοντας το για αργότερα κι το αργότερα ήρθε και εγ'ω γάλα επαρκες σε ποσότητα δεν είχα...το χειρότερο ήταν τώρα το βράδυ που είχα το παιδί απο τις 6.30 στο στήθος μέχρι τις 9 προσπαθώντας να με πείσω πως γάλα έχω και κείνο το καυμενο να σπαράζει στο κλάμα και να ψάχνει να φάει...θορυβήθηκα κι στεναχωρήθηκα γιατι κατάλαβα πως κάτι δεν πήγε καλά και οταν άντλησα να δω τι συμβαίνει δεν έβγαλα ουτε καν 20. Πρώτη μερα μου συμβαίνει αυτο και δεν ξέρω το γιατι...δεν θέλω να σταματήσει ο θηλασμός.Τι να φταίει?η διατροφή?τρωω και τυριά και λιπαρά και πολύ νερό πίνω , μονάχα χτες δεν έφαγα σχεδόν όλη την ημέρα, έτυχε δηλαδή...σημερα και μπύρα έχω πιεί και καλά έφαγα κι αύριο πάλι σούπα έχω. Μήπως φταίει γιατι αγχώθηκα τις τελυταίες μέρες με ένα θόρυβο που εκανε ο μικρός?Δεν θέλω να του δώσω ξένο γάλα κι απόψε θα αναγκαστώ...θέλω ο μικρούλης μου να πίνει το δικό μου γάλα...αλλά θα κατέβει ξανά????Τι να κανω ρε κορίτσια θα κάνω ότι χρειαστεί. Έχω ελπιδες????????

Παραθέτω και το μήνυμά σου στην άλλη ενότητα, για να εχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

Να εχεις υπόψιν σου οτι οι πρωτες 40 ημέρες ειναι σημαντικές για την εγκατάσταση της γαλουχίας. Προσφέρεις το στήθος όποτε και για όσο ζητάει το μωρό, χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Η ποσότητα και η ποιότητα του γάλακτος δεν εξαρτάται από τη διατροφή σου, και δε χρειάζεται να τρως σούπες γι' αυτόν τον λόγο. Η προσληψη υγρών ειναι απαραίτητη για τον δικό σου οργανισμό (θηλάζοντας θα νιωθεις διψα) όπως και η σωστή διατροφή θα οφελήσει εσενα, το γαλα θα εχει όλα τα συστατικά που πρεπει να εχει, αλλά θα σου λειψουν εσενα, γι αυτό θα πρεπει να τα αναπληρώνεις με τη σωστή διατροφή. Το γάλα σου ειναι θρεπτικό έτσι κι αλλιώς. Δες πχ σε τριτοκοσμικούς πληθυσμούς που στην κυριολεξία δεν εχουν να φανε, οι μητέρες θηλάζουν τα μωρά τους όσο περισσότερο μπορούν, ακόμα και αν αυτές λιμοκτονούν. Επίσης ειναι μυθος οτι η μπύρα αυξάνει την παραγωγή, τουλάχιστον όχι η γνωστή της μορφή που θα πρεπει να αποφευγεις, γιατί εχει οινοπνευμα! Τα συμπληρώματα αναφερονται στη μαγια μπύρας, σε χαπάκια και σε πολύ μεγάλες ποσότητες για να εχεις αποτελεσμα (περιπου 20 τη μερα, διορθωστε με αν κανω λάθος) και παλι πρεπει να λαμβάνεις υποψιν οτι αλλοιωνει τη γευση του γάλακτος και τελικά να εχεις αντιθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό.

Απ' όσο γνωρίζω η διαγνωση της παλινδρόμησης γινεται υπερηχογραφικά, αν και πρεπει να συνυπάρχουν καποια συμπτωματα, όπως εμετός (οχι απλά γουλιές) και γενική δυσφορία του μωρού. Ο δικός μας παιδίατρος από την πρωτη επίσκεψη μας συμβούλεψε να βάλουμε το κρεββατακι του μωρού σε ελαφριά κλιση (πχ μερικα βιβλία στην πανω μεριά του κρεββατιού, εκει που ειναι το κεφαλακι του μωρού), να περιμένουμε 20 λεπτά μετά από καθε γευμα για να ρευτεί και μετά το γευμα να τοποθετούμε το μωρό στην κούνια του στο πλαι (από τη δεξιά μεριά) για λίγα λεπτά και μετά ανασκελα.

To βαρος ειναι καλό, οι βρεγμενες/λερωμενες πανες επίσης καλές και τα κακάκια οπως θα επρεπε να ειναι (μουσταρδί με σποράκια).

Καλά πατε. Εχεις αγχωθεί, ειναι η άποψή μου.

Επίσης, από προσωπική εμπειρία, θα σε συμβουλευα να μη δινεις μπουκάλι. Εκτός από τη σύγχιση θηλών που μπορεί να του προκαλεσει, συνηθίζει στην εύκολη ροή του μπιμπερό και αρνειται να προσπαθήσει να θηλάσει, γιατί πως να το κανουμε απαιτεί καποια προσπαθεια ο θηλασμός. Καποια μωρακια δεν εχουν προβλημα πχ ο γιος μου ανταποκρινόταν σε όλα, του εδινα με το μπιμπερό και στο καπακι τον θηλαζα χωρίς προβλημα. Με την κορη μου ομως ειχα μεγαλο προβλημα, καθε φορά που θα επαιρνε μπιμπερό (ελαχιστες φορες τους πρωτους 4 μήνες) μετά θα μου επαιρνε ώρες ολόκληρες για να επανέλθουμε στον θηλασμό και να θηλασει ικανοποιητικά. Καταλαβαινω ότι εχεις αναγκη από ξεκούραση και μπραβο στον μπαμπα που θελει να βοηθήσει, αλλά στην παρούσα φαση θεωρώ ότι το μπιμπερό θα περισσότερο θα σε δυσκολεψει, παρα θα σε βοηθήσει.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

γεννήθηκε στις 25/08 στις 37 εβδ και 5 ημέρες με φτ το αγοράκι μου. Χρησιμοποίησαν επισκληρίδιο. Δεν παρουσίασε ίκτερο και η μέγιστη τιμή ήταν 11,2.Δεν νοσηλευτηκε.

Ζυγίσεις

Ημέρα γέννησης 25/08 : 2.950

Ημέρα εξόδου 29/08: 2.830

3/09: 3.140

12/09:3.430

Το 24ωρο έχει 12 με 14 γεύματα ανάλογα

ΘΗλάζει σε όλα εκτός απο ένα το βράδυ προς ξημερώματα και σε έκτακτες περιστάσεις π.χ εαν λείψω για μια δουλειά το πρωί προς μεσημέρι.

Δεν παίρνει συμπλήρωμα παρά μόνο 3 φορές μέχρι σήμερα κι αυτό διότι δεν θα είχα εγώ αντλήσει απο το δικό μου.

Χρησιμοποιώ θήλαστρο Medela mini electric.

Το χρησιμοποιώ συστηματικά μια φορά την ημέρα κυρίως τις πρωινές ώρες μεταξύ 9.30 με 11.00 και ΠΑΝΤΑ μετά το γέυμα του και η άντληση διαρκεί περίπου δέκα λεπτά. Η λιγότερη ποσότητα συνήθως είναι 50-60ml και η περισσοτερη είναι 90-100ml.

Βρεγμένες πάνε είναι περίπου 6-8 την ημέρα απ'οσο τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και άλλες 2-3 φορές που ουρεί όταν πάω να του βάλω πάνα ή πάμε να κάνουμε μπάνιο.ΟΙ κενώσεις του μέσα στο 24 ωρο ειναι κυρίως 3-4 χρώματος μουσταρδί με σποράκια.

-αυτο που με ανησύχησε γενικά στον μιρκούλη μου είναι κάποιοι θόρυβοι που κάνει σ;ν να βρυχάται ή σαν να έχει κάποιο σκάλωμα-φλεγμα στο λαιμό και πήγα μάλιστα στον γιατρό και διέγνωσε ελαφράς μορφής παλινδρόμηση αλλά και πάλι αυτό το κάνει μονάχα την νύχτα κυρίως και όταν σφ'ιγγεται για να ενεργηθεί ή να ρευτεί. Δεν εχει σταματήσει να το κάνει κι ασφαλώς δεν σταματώ να ανησυχώ...άλλοι λένε πως είναι φυσιολογικό, άλλοι πάλι να τσκεάρουμε το αναπνευστκό του...ο γιατρός παντως μας καθησύχασε-

Για ποιο λόγο αντλείς;

Διαφημίσεις

Καταρχήν ηρέμησε! Μια ήρεμη και χαλαρή μαμά βοηθάει το μωράκι της καλύτερα. Μην αγχώνεσαι τόσο. Το γάλα σου δεν τελειώνει όσο βάζεις το παιδί σου στο στήθος.

Μην αντλείς. Κακό στην ψυχολογία σου κανεις. Τι σημασία έχει πόσο τρώει το μωρό; Εσύ πριν φας ζυγίζεις το πιάτο σου; Μωράκι είναι, εσένα θέλει. Την αγκαλιά σου, τη μυρωδιά σου και το γάλα σου.

Κοίτα να ξεκουραστείς, να τρως καλά και να είσαι ήρεμη. Ο θηλασμός δεν είναι τόσο αγχωτικός και αυστηρός. Δεν θέλει ρολόι και ζύγι. Όσο θέλει, όταν θέλει.

Τραγούδησέ του, πάρε τον αγκαλιά και κάντε μια βόλτα και μετά με ηρεμια δώσε του το στήθος σου.

Από βάρος καλά πάτε. Είδες που τον τρεφεις μια χαρά;

Ναταλία: 12/ 04/ 2006

Δανάη: 03/ 01/ 2009

Ιλιάνα: 01/ 11/2010

Καλημέρα.Εγω έγραψα την ιστορία μας χτες στο μαγιά μπύρας.Βλέπω ομως οτι μοιάζει πολύ με της Myrto77.Γράφω κ τις δικές μας απαντήσεις στις ερωτήσεις της Αγλαιας

Α.Γεννήθηκε στις 15/08/11 στις 34 εβδομάδες εγκυμοσύνης

Β.κοριτσακι

Γ.φυσιολογικο τοκετο

Δ.χωρίς αναισθησία

Ε.δεν παρουσίασε ικτερο

1.15/08/11 2570

20/08/11 2400

01/09/11 2600(με δικη μου ζυγαριά)

06/09/11 2760(η οποια συμπιπτει με τηςγιατρου εκείνη τη μέρα)

08/09/11 2820

2.12 περίπου γεύματα

3.σε ολα θηλάζει

4.δε δίνω συμπλήρωμα

6.δε χρησιμοποιώ θήλαστρο

8.την αλλάζω γύρω στις 10 φορές την ημέρα κ είναι ολες οι πάνες βρεγμένες

9.κάνει γυρω στις 4-5 φορές κακα

Γεννήθηκε 15/08/11 κ εμεινε σε θερμοκοιτήδα 5 μέρες γιατι πήρε μικρόβιο απο τον κόλπο(πηρε αντιβίωση για 4 μέρες)κ επιπλέον ειχε κάνει κακα στο πλακούντα κ εισχώρησε μικώνιο στους πνεύμονές της(ειχε χουκ-βοηθεια αναπνευστική για 2 μέρες).Στο νοσοκομειο μου ειπε ο γιατρος να μη θηλάσω επειδή έπαιρνα αντιβίωση.19/08/11 πήρα το θήλαστρο της medela κ αρχησα τις αντλήσεις.20/08/11 πηρα τη μικρη σπίτι,την έβαλα κατευθείαν στο στήθος κ αφου το έπιασε μετην πρώτη δε ξαναχρησιμοποίησα θήλαστρο.Ούτε της έδινα ξένο γαλα,ούτε πιπίλα.Οταν είναι ξύπνια θέλει όλη την ώρα να είναι στο στήθος για να αποκοιμιέται.Τρωει 10' κ αν δε κοιμηθεί ξαναζητάει μετά απο λίγο.Το περισσότερο που κοιμάται είναι 3 ώρες με δυσκολία.

Εδω κ 10 μέρες όμως,δε μπορεί να πιάσει το στηθος,δεν ανοιγει διάπλατα το στομα κ με εχει τραυματίσει.Προσπαθω να της το ανοιγω εγω κ της σπρώχνω οσο πιο μεσα μπορω το στήθος.3 μέρες τώρα όμως οταν είναι ξύπνια ολο κλαίει κ ολο ζηταει να θηλασει,κοιμάται πολύ λιγο..Επιπλέον,νιώθω το στηθος μου άδειο,δε σταζει ποτέ γαλα,ακομα κ οταν το πιέζω επιτηδες για να δω αν εχει μετα ττο θηλασμο!

Χτες βράδυ δοκίμασα να της δώσω ξένο μηπως κοιμηθεί κ για να δω παραλληλα πόσο πινει κ τι γίνεται με το δικό μου..Ειχε θηλάσει στις 9 απο το δεξι στήθος,στις 10 απο το αριστερο,στις 12 λοιπόν της δινω το ειδικο για προωρα που μουχαν δώσει απο το νοσοκομείο.Ήπιε με το ζόρι 40 ml.Χρησιμοποιώ θήλαστρο λοιπόν για να δω τι θα της έδινα εγω..

nmZKp3.png?nmOvssxvBcEop3.png?V8tGDx3G

Καλημέρα.Εγω έγραψα την ιστορία μας χτες στο μαγιά μπύρας.Βλέπω ομως οτι μοιάζει πολύ με της Myrto77.Γράφω κ τις δικές μας απαντήσεις στις ερωτήσεις της Αγλαιας

Α.Γεννήθηκε στις 15/08/11 στις 34 εβδομάδες εγκυμοσύνης

Β.κοριτσακι

Γ.φυσιολογικο τοκετο

Δ.χωρίς αναισθησία

Ε.δεν παρουσίασε ικτερο

1.15/08/11 2570

20/08/11 2400

01/09/11 2600(με δικη μου ζυγαριά)

06/09/11 2760(η οποια συμπιπτει με τηςγιατρου εκείνη τη μέρα)

08/09/11 2820

2.12 περίπου γεύματα

3.σε ολα θηλάζει

4.δε δίνω συμπλήρωμα

6.δε χρησιμοποιώ θήλαστρο

8.την αλλάζω γύρω στις 10 φορές την ημέρα κ είναι ολες οι πάνες βρεγμένες

9.κάνει γυρω στις 4-5 φορές κακα

Γεννήθηκε 15/08/11 κ εμεινε σε θερμοκοιτήδα 5 μέρες γιατι πήρε μικρόβιο απο τον κόλπο(πηρε αντιβίωση για 4 μέρες)κ επιπλέον ειχε κάνει κακα στο πλακούντα κ εισχώρησε μικώνιο στους πνεύμονές της(ειχε χουκ-βοηθεια αναπνευστική για 2 μέρες).Στο νοσοκομειο μου ειπε ο γιατρος να μη θηλάσω επειδή έπαιρνα αντιβίωση.19/08/11 πήρα το θήλαστρο της medela κ αρχησα τις αντλήσεις.20/08/11 πηρα τη μικρη σπίτι,την έβαλα κατευθείαν στο στήθος κ αφου το έπιασε μετην πρώτη δε ξαναχρησιμοποίησα θήλαστρο.Ούτε της έδινα ξένο γαλα,ούτε πιπίλα.Οταν είναι ξύπνια θέλει όλη την ώρα να είναι στο στήθος για να αποκοιμιέται.Τρωει 10' κ αν δε κοιμηθεί ξαναζητάει μετά απο λίγο.Το περισσότερο που κοιμάται είναι 3 ώρες με δυσκολία.

Εδω κ 10 μέρες όμως,δε μπορεί να πιάσει το στηθος,δεν ανοιγει διάπλατα το στομα κ με εχει τραυματίσει.Προσπαθω να της το ανοιγω εγω κ της σπρώχνω οσο πιο μεσα μπορω το στήθος.3 μέρες τώρα όμως οταν είναι ξύπνια ολο κλαίει κ ολο ζηταει να θηλασει,κοιμάται πολύ λιγο..Επιπλέον,νιώθω το στηθος μου άδειο,δε σταζει ποτέ γαλα,ακομα κ οταν το πιέζω επιτηδες για να δω αν εχει μετα ττο θηλασμο!

Χτες βράδυ δοκίμασα να της δώσω ξένο μηπως κοιμηθεί κ για να δω παραλληλα πόσο πινει κ τι γίνεται με το δικό μου..Ειχε θηλάσει στις 9 απο το δεξι στήθος,στις 10 απο το αριστερο,στις 12 λοιπόν της δινω το ειδικο για προωρα που μουχαν δώσει απο το νοσοκομείο.Ήπιε με το ζόρι 40 ml.Χρησιμοποιώ θήλαστρο λοιπόν για να δω τι θα της έδινα εγω..

Από τις μετρήσεις και τις πάνες φαίνεται ότι το μωρό τρέφεται καλά.

Δεν είναι λογικό τώρα να μην μπορεί να ανοίξει καλά το στόμα και να μην πιάνει... Χρησιμοποιείς μπιμπερό; Έχει εξετάσει το μωρό παιδίατρος για τη γλώσσα του; Μήπως έχει δηλαδή κοντό χαλινό; Μήπως το μωρό έχει ένταση στο σαγόνι; Θα το καταλάβεις γιατί αν πιάσει το στήθος θα είναι σαν να "κλειδώνει" τανάλια...

Δες επίσης το στόμα του μωρού καλά μέχρι το βάθος για τυχόν άσπρα σημάδια στη γλώσσα ή στα μάγουλα. Το στήθος σου πονάει καθόλου ανάμεσα στους θηλασμούς ή πέρα από τη θηλή;

Το μωρό τώρα, τις τελευταίες μέρες, πόσες πάνες βρέχει; Δίνεις συμπλήρωμα; Αν θηλάζεις πολύ συχνά, είναι λογικό το στήθος να είναι άδειο, να μην βγάζει τίποτα αν το πατάς κλπ. Δεν σημαίνει ότι δεν έχει γάλα, απλά δεν αποθηκεύει, παράγει στιγμιαία ενώ θηλάζει το μωρό και με συχνούς θηλασμούς έχει πολλά λιπαρά, οπότε δεν πετάγεται ούτε στάζει το γάλα.

Για τους ίδιους λόγους το θήλαστρο μάλλον θα βγάλει μόνο σταγόνες. Δεν θα αντλήσεις έτσι ποσότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις γάλα. Το ότι δεν έφαγε το συμπλήρωμα αν μη τι άλλο δείχνει ότι ήταν χορτάτο...

ΑΝ έχεις κάνει post και αλλού, συνέχισε σε παρακαλώ σ' ένα θέμα για να μην γίνεται μπέρδεμα.

(Δεν με χώρεσε!!)

40 ml έβγαλα με το ζορι από το δεξί στήθος κ απο το αριστερο τίποτα!Μήπως οντως δεν έχω γάλα λοιπόν?Τι με συμβουλεύετε να κάνω?Να πάρω μαγιά μήπως?

Πάντως με το ξένο πάλι δε κοιμήθηκε,έκλαιγε,την εβαλα αλλες 2 φορες να θηλασει κ κοιμηθηκε στις 3.Ξύπνησε στις 6.Τα ιδια με το θηλασμο δηλαδη!

Ακούω κ εγω περιεργους ήχους που κάνει,νομιζα πως ήταν αρρωστη,την πηγα στο γιατρο κ δεν ειναι αρρωστη.Βγαζει ολη την ωρα γάλα ομως κ την ακούω σαν να πνίγεται,ισως να εχει παλλινδρόμηση.Είχε κ ο πρώτος μου γιός,αυτός έκανε ρουκέτες ομως μεχρι 9 μηνων..

Ειναι δυνατόν να μην έχω γάλα?

Η μικρή όλο τρώει,μετα κλαιει κ ξαναψαχνεται,ηρεμει στο στήθος αν κοιμηθει,αν την βάλω στη κούνια ομως ξαναξυπνάει κ κλαίει,θέλει μονο αγκαλιά!!

Τι να κάνω?

Απο την πρώτη μέρα που την πηρα σπιτι έπιασε πολυ καλα το στηθος κ μαλιστα δε το περίμενα,μιας κ ηταν στη θερμοκοιτηδα μέχρι τοτε κ έπινε ξενο με δυσκολία μέχρι τοτε.Απο 20/08/11 μονο θηλαζω,χτες μονο πρωτη φορα της εδωσα μπιμπερο.

Για 10 μέρες έπιανε καλα το στηθος,εδώ κ 10 μέρες όμως δεν ανοιγει διάπλατα το στομα της κ τη βοηθάω εγω..έλεγα μήπως επειδη θηλάζει λάθοςεχει μειώθει κ η παραγωγη..

Ασπρα σημαδια δεν εχω δει,το στομα της πανω στο στηθος μου είναι σφιχτο κ πονάει οχι μόνο στη θηλη αλλα την ώρα που το πιάνει μου ρίχνει μια σουβλιά η οποία προχωράει μέσα μέσα..ειδικά στην αρχη του θηλασμού.Οταν μου αφήνει το στήθος πάλι πονάει για λιγα δευτερόλεπτα.Προσπαθω να της ανοιγω εγω το στομα κ να σπρωχνω οσο μπορώ το στηθος μεσα κ οταν τα καταφέρνω δε πονάωσχεδόν καθολου

Διαφημίσεις

Μυρτώ δεν γνωρίζω να σου πω τί γίνεται με το στήθος σου γιατί δεν είμαι ειδικός αλλά και ειδικός να ήμουν θα έπρεπε να σε δω απο κοντά.Το μόνο που ξέρω να σου πω είναι οτι η γαλουχία για να εγκατασταθεί μπορεί να κάνει και 3μήνες και ότι μέχρι τότε θα θηλάζεις 12ωρα και 15ωρα με ένα μωρό πότε να δείχνει πως χορταίνει και να κοιμάται και πότε να δείχνει πεινασμένο και να τσιρίζει. Ο θόρυβος που κάνει ο μικρός σου είναι ένδειξη κολικών αυτό το γνωρίζω απο τη δική μου περίπτωση που πέρασε λίγους κολικούς για μια εβδομάδα και έβγαζε αυτό τον ήχο αλλά ρώτα και τον παιδίατρο. Γενικά για το θέμα σου μήπως να καλέσεις μια σύμβουλο θηλασμού να σε κατευθύνει; Καλή συνέχεια και κάτσε κάτω απ το στήθος!!!! :D

Το μόνο που ξέρω να σου πω είναι οτι η γαλουχία για να εγκατασταθεί μπορεί να κάνει και 3μήνες ...

ΛΑΘΟΣ! Αν η μαμά θηλάζει αποκλειστικά, δηλαδή το μωρό δεν παίρνει ξένο γάλα ή άλλα υγρά ούτε πιπίλα, και το μωρό θηλάζει ελεύθερα (= όποτε θέλει) και απεριόριστα (= για όσο θέλει) τότε ο θηλασμός εγκαθίσταται περίπου στις 40 μέρες.

...και ότι μέχρι τότε θα θηλάζεις 12ωρα και 15ωρα...

ΛΑΘΟΣ! Παρότι υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις, ο θηλασμός εγκαθίσταται με συχνούς θηλασμούς (8-12 το 24/ωρο) ή με περίπου 100 λεπτά (συνολικά) ενεργού θηλασμού από κάθε μαστό (την ημέρα).

Αν η μαμά κάνει ό,τι πρέβλεψε η φύση, δηλαδή να είναι δίπλα στο μωρό της ακόμα και στον ύπνο, ακόμα και οι μαραθώνιοι θηλασμοί είναι αντιμετωπίσιμοι.

...με ένα μωρό πότε να δείχνει πως χορταίνει και να κοιμάται και πότε να δείχνει πεινασμένο και να τσιρίζει...

Αυτό ισχύει για όλα τα μωρά, είτε ταΐζονται με το μπουκάλι είτε θηλάζουν...

Ο θόρυβος που κάνει ο μικρός σου είναι ένδειξη κολικών αυτό το γνωρίζω απο τη δική μου περίπτωση που πέρασε λίγους κολικούς για μια εβδομάδα και έβγαζε αυτό τον ήχο αλλά ρώτα και τον παιδίατρο.

Οι κολικοί δεν εκδηλώνονται με "θόρυβο" από το αναπνευστικό αλλά με έντονο κλάμα και μάζεμα των ποδιών προς την κοιλιά. Είναι χαρακτηριστική εικόνα που δεν μπερδεύεται με κάτι άλλο. Το να βαφτίζουμε κάθετι "κολικό" είναι τουλάχιστον υπεραπλούστευση.

Σήμερα όλη την ημέρα τον έχω στο στήθος , μια τρωει, μια κοιμάται και μια κλαεί...όταν κλαίει με ανησυχει και με βάζει σε υποψίες πως δεν του είναι αρκετό το γαλα κι απο την άλλη λέω μήπως έχει κολικούς και κάνει έτσι, διότι όταν τρώει γουργουρίζουν τα εντεράκια του και έχει αέρια και καποιες φορές ενεργείται κιόλας, υστερα πάλι ψάχνει να φάει....Τι να πω?............πραγματικά δεν ξέρω και το μονο που θέλω είναι να τον βοηθήσω.

Ο παιδιάτρος μου είχε πει πως εαν τρώει 10 λεπτά απο το ένα και 10 λεπτα απο το άλλο και κλαίει ακόμα τοτε θέλει ξ'ένο γάλα και επιμένει να βάλω το μωρο σε διαδικασία προγράμματος. Όσο για τους κολικούς μου είπε πως ξεκινούν απο τις 8 το βράδυ μεχρι τις 3 τα ξημερωματα το πολυ. Εμένα τώρα πείτε μου να του εχω εμπιστοσύνη όταν ερχεται αντιμέτωπος με την εμπειρία πολλων μαμάδων. Καταλαβατε τώρα ως προσ τι το αγχος και η συγχυση????

NhLbp3.png

Σήμερα όλη την ημέρα τον έχω στο στήθος , μια τρωει, μια κοιμάται και μια κλαεί...όταν κλαίει με ανησυχει και με βάζει σε υποψίες πως δεν του είναι αρκετό το γαλα κι απο την άλλη λέω μήπως έχει κολικούς και κάνει έτσι, διότι όταν τρώει γουργουρίζουν τα εντεράκια του και έχει αέρια και καποιες φορές ενεργείται κιόλας, υστερα πάλι ψάχνει να φάει....Τι να πω?............πραγματικά δεν ξέρω και το μονο που θέλω είναι να τον βοηθήσω.

Ο παιδιάτρος μου είχε πει πως εαν τρώει 10 λεπτά απο το ένα και 10 λεπτα απο το άλλο και κλαίει ακόμα τοτε θέλει ξ'ένο γάλα και επιμένει να βάλω το μωρο σε διαδικασία προγράμματος. Όσο για τους κολικούς μου είπε πως ξεκινούν απο τις 8 το βράδυ μεχρι τις 3 τα ξημερωματα το πολυ. Εμένα τώρα πείτε μου να του εχω εμπιστοσύνη όταν ερχεται αντιμέτωπος με την εμπειρία πολλων μαμάδων. Καταλαβατε τώρα ως προσ τι το αγχος και η συγχυση????

Να αλλάξεις παιδίατρο!!Κι εμένα μου έλεγε να τον θηλάζω κάθε 3 ώρες γιατί θα κουραστώ και θα τα παρατήσω με τα μισάωρα που μου έκανε!Παρόλα αυτά είμαστε 7+ μηνών και θηλάζουμε.Τώρα έχει 2-3 εβδομάδες που αρχίσαμε να μπαίνουμε σε πρόγραμμα μιας και έμαθε πλέον να τρώει στερεές τροφές.Ο γιος μου είχε κολικούς από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10-11.Εμπιστεύσου και το ένστικτό σου,και μπορείς να μιλήσεις με έναν σύμβουλο θηλασμού.

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

EvaMD να σε ρωτησω κατι?συγνωμη αν ειμαι πολυ ασχετη..το κοριτσακι μου ειναι 30 ημερων κ μεχρι χτες βραδυ δε του ειχα δωσει ξενο γαλα ουτε πιπιλα γιατι διαβαζα εδω μεσα οτι δεν πρεπει,τουλαχιστον μεχρι 40 ημερων μεχρι να εγκατασταθει η γαλουχια.Λεγοντας να εγκατασταθει η γαλουχια τι εννοουμε? να φτιαξει προγραμμα γευματων ή να μαθει πως να θηλαζει σωστα? Ή το στηθος να παραγει οσο χρειαζεται?

Μyrto77 νομιζω οτι εχουμε το ιδιο παιδι! κ η δικια μου ειναι στο στηθος απο τις 2.30! Βασικα,η δικια μου λες κ τοχει προγραμμα,καθε μερα ειναι αγκαλια απο τις 3 παρα μεχρι τις 5,θηλαζει,λαγοκοιμαται,ξανακλαιει,ξαναθηλαζει,ωσπου μετα απο 3 θηλασμους συνηθως καταφερνει να κοιμηθει κατακοπη κατα τις 5 για κανα 2ωρο..

Το ιδιο κανει κ το βραδυ,ωσπου μετα απο 3-4θηλασμους θα καταφερει

να κοιμηθει κατα τις 3 για αλλο ενα 2ωρο η παραπανω..

Εγω εχω κ ενα αγορακι 2,5 χρονων που στενοχωριεται πολυ κ κλαιει που εχω ολη μερα τη μικρη αγκαλια κ δε παιζω μαζι του οπως παλια!

Προσπαθω να καταλαβω κ εγω τι εχει η μικρη μου,απο την παιδιατρο δε μπορω,μου ειπε να την βαλω σε προγραμμα κ να αρχισω με 2ωρα κ μετα 3ωρα!Πως να το κανω οταν κλαιει κ πειναει?

Αυτα που λέει ο παιδιατρος είναι εντελώς λάθος!!!!

Σε ένα τόσο μικρο μωρο πρέπει τουλάχιστον 20' σε κάθε στήθος κ περισσότερο!!! Μην τον ακούς για τα 10 λεπτά είναι πολυ λίγα για αποκλειστικο θηλασμο...

Επίσης εμένα ποτε δεν είχε ωράριο στους κολικους κ δεν κατάλαβα ποτε γιατί το λένε αυτο!!! Οι κολικοι της μικρής μου σταμάτησαν όταν εκοψα τροφές που την πειραζαν...παρατήρησε κι εσυ μήπως τρως κάτι που το ενοχλεί...

Yugup3.png

Θηλάζω αποκλειστικά 3 μήνες.....Αρχικά ήταν πολυ δύσκολά γιατι ζηταγε συνεχώς..Ωστόσο, είναι πολυ μικρό για να μπει σε πρόγραμμα!!!!!Τάισε το μωρο όποτε και όσο θέλει εναλλάξ (ενας μαστός τη φορά)....Το πόσο γάλα αντλείς σχετίζεται με το θήλαστρο...

[URL="http://tickers.cafemom.com/"][IMG]http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKzUjI0MbC0MFayBlwwFY0C1g,,16.png[/IMG][/URL][[URL="http://tickers.cafemom.com/"][IMG]http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKzUjI0MbC0MFCyBlwwFYQC0w,,34.png[/IMG][/URL]

ασε το θηλασμο στην ακρη. με τη λογικη δες το:υπαρχει ανθρωπος που να τρωει 5' σαλατα και 5' το φαγητο του; χορταινει ετσι κανεις; αν εμπιστευεσαι αυτον τον παιδιατρο ως προς την αντιμετωπιση των ασθενειων , οκ, αλλα μην το αφηνεις να επεμβαινει σε θεματα θηλασμου. καλυτερα θα ηταν να ρωτησεις κ στο συνδεσμο θηλασμου, ισως να πας κ σε καποιες συναντησεις, για να μαθεις περισσοτερα για το θηλασμο κ να αποκτησεις αυτοπεποιθηση.http://www.thilasmos.net/lll.html

ειδικα στην αρχη, μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια, το μωρο μπορει να ειναι στο στηθος ΟΛΗ μερα. ειναι φυσιολογικο και καλο, δεν ειναι προβλημα. Προβλημα υπαρχει αν το μωρο δεν βρεχει πανες κ δεν κανει κακα και ετσι, φαινεται οτι δεν παιρνει βαρος.

καταλαβαινω ποσο κουραζεσαι τη νυχτα, αλλα μπορεις να κοιμηθεις με το μωρο κοντα σου, σε λικνο εκείνο ή στο κρεβατι σας κ να θηλαζεις ξαπλωμενη.

μην αντλεις, μην δινεις ξενο, μονο προβληματα μπορει να δημιουργησει πριν την εδραιωση του θηλασμου..

καλη συνεχεια.