Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απορίες για συσπάσεις, yutopar. Έχω τρομοκρατηθεί!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα! Αύριο μπαίνω στην 24η εβδομάδα και έχω αγχωθεί πολύ! Προχθές είχα κόκκινα σημάδια στο εσώρουχο μου και επειδή πέρασα μια άσχημη αποκόλληση φοβήθηκα και πήρα αμέσως τηλ τον γιατρό ο οποίος μου είπε να πάω να με δει. Στο αυτοκίνητο και μέχρι να πάμε είχα τρομοκρατηθεί και είδα την κοιλιά μου να τεντώνεται στην μία πλευρά. Προφανώς πέτρωμα-συσπάσεις απ΄το άγχος μου. Όταν πήγα του το ανάφερα, με εξέτασε και δεν είχα οποιοδήποτε αιμάτωμα (ήταν εξωτερικό, μάλλον κάποια πληγή από γδάρσιμο :oops:) Μου έδωσε όμως yutopar για τις συσπάσεις. Δηλαδή εκεί που ήμουν μια χαρά (είχαμε μετρήσει και τον τράχηλο πριν μια βδομάδα στην Β΄Επιπέδου και μου είπε θα πάω μέχρι τέλους, 40 εβδομάδες) δημιούργησα μόνη μου θέμα. Κι εδώ χαλάει και η ψυχολογία μου και έγινα χάλια.

Πήγα για αχρείαστο τελικά λόγο στον γιατρό (ήταν και αργία :oops:), και κατάληξα με επιπλέον χάπια!

Τα yutopar με κάνουν και αισθάνομαι χάλια, ταχυκαρδία και τρέμουλο στα πόδια. Πήρα το πρωϊ και ως το μεσημέρι έτρεχε συνεχώς η μύτη μου σαν να έχω κρύωμα. Τυχαίο ή σχετικό με τα χάπια?

Το ότι είχα πέτρωμα εκείνη την ώρα δικαιολογεί το να παίρνω από τώρα αυτά τα χάπια? Θα τα συνεχίσω μέχρι τέλους άπαξ και τα ξεκίνησα? Δεν χρειάζεται να έχω έναν αριθμό και πάνω συσπάσεων? Η΄ μήπως διέκρινε και στον υπερήχο τις συσπάσεις? Φοβάμαι ότι τα παίρνω λίγο άδικα!

Αν μπορεί κάποια πιο έμπειρη ας μου εξηγήσει. Αισθάνομαι χάλια ψυχολογικά, νιώθω ότι εγώ το προκάλεσα όλο αυτό και δεν θέλω να συγχύζω και το μωράκι μου!

Διαφημίσεις

Είχες κ πριν συσπάσεις?

Αν όχι,δε νομίζω ότι χρειάζεσαι άμεσα αγωγή για την αντιμετώπιση μιας απλής σύσπασης.Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι γιατρός αλλά έχω συσπάσεις από το τέλος του 4ου μέχρι τώρα στα μέσα του 6ου κ δεν έχω πάρει γιουτοπάρ ή κάποια άλλη φαρμακευτική αγωγή εκτός του μαγνησίου(2 τη μέρα).Κ αυτό γιατί οι συσπάσεις είναι φυσιολογικές όταν προκαλούνται από τις κινήσεις του μωρού,το άγχος κτλ.

Πολλές φορές οι γιατροί μας χαπακώνουν χωρίς σοβαρό πρόβλημα.....Μπορείς να τον ρωτήσεις γιατί σου τα έγραψε από τη στιγμή που η εγκυμοσύνη σου εξελισσότανε φυσιολογικά.

Συνήθως θα τα παίρνεις μέχρι να καταλαγιάσουν οι συσπάσεις(αν είχες).

Από προσωπική πείρα έχω παρατηρήσει πως όταν είμαι ήρεμη οι συσπάσεις παρατηρούνται μόνο όταν με κλωτσάει το μωρό κ τις αισθάνομαι πιο έντονα γιατί είμαι αδύνατη,που παίζει το ρόλο του κ αυτό.Οπως πχ κ αν ζοριστώ λίγο ή σηκωθώ άτσαλα από το κρεβάτι.

Η σύσπαση είναι η φυσιολογική αντίδραση των μυών όταν δεχτούν κάποιου είδους πίεση ή ζόρισμα.

Πάνω από όλα να είσαι ήρεμη κ όλα θα πάνε καλά!

277625-babies_295.gif

Gatoula83 σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Αυτό το έντονο τέντωμα στην κοιλιά το ένιωσα μόνο τρεις τέσσερις φορές. Κάποιες φορές νιώθω κάποιες μικρές ενοχλήσεις κάτω στην κοιλιά, ίσως πολύ πολύ ελαφρά τεντώματα που δεν ξέρω αν θεωρούνται συσπάσεις. Επίσης μία δύο φορές ενώ περπατούσα ένιωσα κάτω χαμηλά κάποιο πόνο που όταν καθόμουνα περνούσε. Αυτό τι να είναι δεν ξέρω! Είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη, όλα πρωτόγνωρα. Όλα όμως αραιά, γι΄αυτό και φοβάμαι μήπως άδικα παίρνω τα yutopar. Όμως φοβάμαι και να μην τα πάρω γιατί αν συμβεί κάτι θα νιώθω πως φταίω και ενώ ο γιατρός μου είπε να τα πάρω έκανα του κεφαλιού μου.

Φυσιολογική εξέλιξη της εγκυμόσυνης δεν μπορώ να το πω αφού είχα σοβαρή αποκόλληση, έναν μήνα μόνο στο κρεβάτι και το υπόλοιπο διάστημα μέχρι τώρα αρκετό περιορισμό. Δουλειές δεν κάνω, λίγες μετακινήσεις και πάνω που θα έπερνα τα πάνω μου, να ξεκινήσω να κυκλοφορώ λίγο, συμβαίνει αυτό.

Neverland,με το φυσιολογική αναφερόμουν στις συσπάσεις ;)

Για μένα είναι πολύ λίγες οι φορές που το ένιωσες ώστε να πάρεις ένα φάρμακο όπως το γιουτοπάρ το οποίο όπως διαπίστωσες προκαλεί ταχυκαρδίες.

Το γιατρό σου γενικά τον εμπιστεύεσαι?Μήπως να έπαιρνες 2η γνώμη?

Η αποκόλληση όντως είναι συχνό φαινόμενο κ χαίρομαι που το ξεπέρασες κ έφτασες αισίως στην 24η βδομάδα! :D

Πάντως μην αγχώνεσαι για τις συσπάσεις γιατί όσο περνάει ο καιρός μπορεί να αρχίσεις να έχεις περισσότερες κ αυτό γιατί η μήτρα εξασκείται για τον τοκετό,χωρίς να σημαίνει όμως ότι θα γεννήσουμε μέσα σε 1 βδομάδα!! :P

277625-babies_295.gif

Έγώ ξεκινησα τα yutopar στην 32εβδ. και αυτο γιατι ειπα στο γιατρο μου οτι ειχα πανω απο 10 συσπάσεις τη μερα, και να σου πω το προτιμώ που τα ξεκινησα παρά τις ταχυκαρδιες γιατί με ενα ζουζουνι ολη μερα στα ποδια που δυνατοτητα για ξεκουραση. Πάντως απο οσο ξερω δεν τα παιρνεις μεχρι τελους. Εγώ αυριο που μπαινω στην 34 τα σταματαω. Νομιζω δεν κανει μεχρι τελους. Και σκεψου εγω παω με κτ οποτε δε μας νοιαζει να κινητοποιησουμε τη μητρα.

Πάντως επειδή οι εβδομαδες σου ειναι περιεργες,εγω θα το συζηταγα με το γιατρο αλλά θα προτιμουσα να ειμαι σιγουρη ότι δεν θα παω για προωρο τοκετο κι ας ειχα ταχυκαρδιες. Επειδή ξέρω απο σχετικα προωρο μωρο (35εβδ) δεν το ευχομαι σε καμμια μανουλα. Άλλωστε ένα χαπακι παραπάνω ειναι....Τόσα παιρνουμε...

Εμενα να φανταστεις για 1 καμπυλη ζαχαρου οριακα παθολογικη (ήμουν εντελως στρεσαρισμένη την προηγουμενη και αυτο επαιξε το ρολο του) ο διαβητολογος που με παρεπεμψε ο γιατρος μου μου ειπε να τρυπιεμαι 3φορες/μερα μεχρι να γεννησω και ας μην εχω ανεβάσει καμμια τιμή πάνω απο τα όρια....Τι να γινει θα τα υποστουμε ολα για τα μωρακια μας.

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

εγω τα σταματησα 36η εβδομαδα...επαιρνα 6 χαπια τη μερα!πικρα μεγαλη αλλα δεν υπαρχει αλλη αγωγη για τις συσπασεις!αν κανεις συσπασεις -δ εμιλαω για τις προπαρασκευαστικε ςπου εχει ςμπαινοντας στο μηνα σου αλλα αυτες που μπορει ν ασε οδηγησουν σ επροωρο τοκετο,με πολλ ατρεχαματα...καλυτερα τα χαπια κανε μια υπομονη και ολα καλα θα πανε,ολα αυτα που νιωθεις ειναι απο τα χαπια...φερνουν τρεμουλο,ταχυκαρδια,ζαλαδα...

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

εγω τα σταματησα 36η εβδομαδα...επαιρνα 6 χαπια τη μερα!πικρα μεγαλη αλλα δεν υπαρχει αλλη αγωγη για τις συσπασεις!αν κανεις συσπασεις -δ εμιλαω για τις προπαρασκευαστικε ςπου εχει ςμπαινοντας στο μηνα σου αλλα αυτες που μπορει ν ασε οδηγησουν σ επροωρο τοκετο,με πολλ ατρεχαματα...καλυτερα τα χαπια κανε μια υπομονη και ολα καλα θα πανε,ολα αυτα που νιωθεις ειναι απο τα χαπια...φερνουν τρεμουλο,ταχυκαρδια,ζαλαδα...

καλημέρα και από μένα! εγώ πέρνω μισό γιουτοπαρ ανα 6ωρο... από τέλους του 4ου μήνα και εχω ακόμα συσπάσεις... δεν εξαφανίστηκαν.. υπομονή μόνο και τίποτα άλλο!!

εσύ kisha από ποιον μήνα τα ξεκίνησες??

b1xOp2.png

QBskp2.png

Γιατί δεν ρωτάς τον γιατρό σου για πιο λόγο πήρες τα χάπια γιατί όντως με μία σύσπαση δεν δικαιολογείται. Μπορεί να είναι ότι έκανες γενικα συσπάσεις που δεν ήταν αντιληπτές και το είδε στον υπέρηχο. Οι συσπάσεις δεν είναι κάτι αναγκαστικά προβληματικό αρκεί να είναι οι προπαρασκευαστικές... αν και έχω διαβάσει διάφορα άρθρα σχετικά τον τελευταίο καιρό δεν μπορώ στα σίγουρα να σου πω ποιες είναι Braxton hicks Και ποιες πρόωρου τοκετου, αυτό μας το λέει ο γιατρός. Πάντως ρώτα τον γιατρό σου για να ξέρεις.

Εγώ 26 βδομάδα ξεκίνησα τα Yotopar, δηλαδή μια βδομάδα πριν γιατί με το που περπατούσα για να πάω οπουδήποτε έκανα συσπάσεις. Φαντάζομαι με ξεκούραση μπορεί να είχα λύσει το θέμα και να μην χρειαζομουνα τα χάπια, αλλά με δυο πιτσιρικάκια είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ελπίζω να μην τα πάρω για πολύ ακόμα... ταχυκαρδίες και ζαλάδες είναι στάνταρ... το συναχάκι είναι κρυωματάκι που τσίμπησες :)

Θα πάνε όλα τελεια!!!!!!!!!!!!

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Με το γιατρό μου δεν παίζει καθόλου θέμα. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα, ποτέ δεν μου είπε κάτι απ΄το τηλέφωνο, ότι είχα πάντα πήγαινα να με δει. Και με την αποκόλληση, λόγω του ότι έχω αραιό αίμα και με ένα μικρό χτύπημα το αίμα ποτάμι, αν δεν μου είχε δώσει την πρέπουσα σημασία θα το είχα χάσει το μωράκι μου. Γενικά όμως δεν ρισκάρει, προτιμά να είναι σίγουρος κι ας είναι και ένα χάπι παραπάνω. Απλά νιώθω τόσο χάλια γιατί νομίζω εγώ φταίω που χαπακώθηκα πάλι. Ίσως τα ζήτησα με τον τρόπο μου. Είχα πάει και υποψιασμένη με τις συσπάσεις, ρωτούσα διάφορα -είχαν φροντίσει κάποιοι προηγουμένως να με αγχώσουν για μια κοπέλα που δεν κατάλαβε τις συσπάσεις της, γέννησε πρόωρα και τώρα τα δύο της διδυμάκια έχουν πρόβλημα σοβαρό. Μάλλον μου τα έδωσε για να μην αγχώνομαι, δύο την ημέρα παίρνω.

Λέγκω ναι μου είπε για συσπάσεις που δεν είναι αντιληπτές, δεν διευκρίνησα αν είναι για μένα ή γενικά :rolleyes:

Σήμερα όμως κρύωμα δεν υπάρχει ... χθές ήταν το δεύτερο χάπι και μάλλον ήμουν χάλια απ΄το άγχος και απ΄τις ταχυκαρδίες που το προκάλεσα στον εαυτό μου :confused:

Θα τα συνεχίσω μέχρι να πάω σε καμιά δεκαριά μέρες και ίσως εκεί μου τα κόψει.

Εγώ όταν κουραζομαι, ιδιαίτερα όταν χρειαστεί να οδηγησω έχω συσπασεις και πετρώματα όλο το 24ωρο. Συσπασεις είχα απο την 26η εβδομάδα πολύ συχνά. Παίρνω το utrogestan 6 φορές την ημέρα και αν ποναω χαμηλά μισό buscopan. Εχθές το βράδυ πονουσα κ είχα πετρώματα συνεχώς. Σήμερα θα κάτσω ξαπλα, οι συνεχείς κινήσεις του μπεμπη δεν βοηθάνε συνεχώς καθώς με πονάει κάθε σβουριτσα που κάνει. Υπομονή.. 4-5 εβομαδες ακόμα.. :))

UJF8p2.png

aq8Pp2.png

Διαφημίσεις