Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Να επιλεξουμε Δημόσιο ή ΤΣΜΕΔΕ για το μωρό μας?

Recommended Posts

Καλησπέρα,

εγώ είμαι στο Δημόσιο (ΟΠΑΔ) και ο άντρας μου στο ΤΣΜΕΔΕ. Εχετε εμπειρία/γνώση σχετικά με το πού είναι καλύτερα να εγγράψουμε το παιδί?

Ποιο θα έχει καλύτερες παροχές και μεγαλύτερη οικονομική κάλυψη, αλλά και ευκολία (λιγότερη γραφειοκρατία??:rolleyes:)

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Τα παιδιά μου είναι ασφαλισμένα στο δημόσιο. Τα παρακολουθεί μια συγκεκριμένη παιδίατρος και δεν δίνουμε δραχμή. Τα ιατρικά κέντρα έχουν ειδικό τιμολόγιο. Στα νοσοκομεία δεν πληρώνεις. Μόνο οδοντίατρο πληρώνεις.

Ο αδερφός μου έχει ΤΣΜΕΔΕ κι ενώ είναι το πιο υγιές ταμείο οι ασφαλισμένοι δεν είναι ιδιαίτερα προνομιούχοι. Αν νοσηλευτείς πρέπει να πληρώσεις και μετά να τα ζητήσεις από το ταμείο. Το ίδιο και σε επισκέψεις γιατρών. Τρέχα γύρευε.

ασφαλισμενη 15 χρονια στον ΟΠΑΔ (δημοσιο). ενα απο τα καλυτερα ταμεια με ολες τις παροχες που εγραψε η κοπελα πιο πανω. αυτα μεχρι τον Ιουνιο. η κατασταση τωρα εχει ως εξης: λογοθεραπειες = 400 ευρω τον μηνα. παιρνουμε τα 200 μετα απο 4-6 μηνες. παιδιατρος = εκοψε τη συμβαση της γιατι ειναι απληρωτη απο το 2009. σκαω επισκεψεις καθε φορα. λοιποι ιδιωτες γιατροι = παρομοια κατασταση με την παιδιατρο. για να γραψω εξετασεις, λογοθεραπειες, εμβολια πηγαινω πλεον σε εφημερευοντα νοσοκομεια. απο ΤΣΜΕΔΕ δεν ξερω, αλλα ποσο πιο χαλια θα ειναι;

lRR9p3.png

Στο ΤΣΜΕΔΕ απο οσο θυμαμαι πηγαινεις σε οποιον γιατρο θελεις και περνεις ενα στανταρ ποσο για καθε επισκεψν (Πχ 20 εθρω για την 1η και απο 10 για καθε επομενη). Υπαρχει συνταγολογιο οποτε στα φαρμακα πληρωνεις απευθειας την συμμετοχη. Εχει συμβαβλημενα εξεταστικα κεντρα οπου πληρωνεις με ειδικες τιμες και αποζημιωνεσαι μεχρι και το 100% απο το ταμειο αρκει να εχεις παραπεμπτικο.

Οδοντιατρος ειναι ψιλοχαλια...

(εμεις δεν εχουμε αλλη επιλογη αλλα εγω ειμαι σχετικα ικανοποιημενη απο οταν το χρησιμοποιουσα για μενα)

Διαφημίσεις