Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

σπιτι παλιό &κέντρο δίπλα στους γονείς ή έξω και καινούρ

Recommended Posts

θα διαλέγατε καινούριο ρετιρε διαμέρισμα με μεγάλη βεράντα έξω απο το κέντρο της πολης γύρω στα 25 λεπτά με το αυτοκίνητο σε αναπτυσόμενη γειτονιά ανατολικά - που ακόμη όμως δεν έχει αναπτυχθεί αλλα προσπαθεί- ή μέσα στο κέντρο της πόλης π.χ. Θεσσαλονικη ένα ρετιρές πάλι με βεράντα , διπλα στους παππούδες και στις γιαγιάδες αλλα σε παλιά πολυκατοικία 40 φεύγα χρονών.Εχω τρία παιδιά και ζω αυτην την εβδομάδα με αυτό το δίλλημα.Και τα δύο σπιτια είναι αρκετά ευρύχωρα και με την ανακαίνηση του παλιού βγαίνουμε στα ίδια λεφτά.θα ήθελα την γνώμη σας... ποιο να αγοράσω...Δεν ξέρω τι προτεραιότητες να πρωτοβάλω και οι ηλικίες των παιδιών μου είναι 9, 7, 4 χρονών .Επίσης έχω πρωινή δουλιά μέχρι τις 4,30 και ο άντρας μου ωράριο αγοράς.

Περιμένω την αποψή σας... :roll::roll::roll:

------------------------------------------------------

Να γυρίζεις σπίτι το σούρουπο με ευγνωμοσύνη στην καρδιά.Και ύστερα να κοιμάσαι με μια προσευχή για την αγάπη που έχεις στην καρδιά σου και μ' έναν ύμνο δοξαστικό στα χείλη σου.

(ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ)

Διαφημίσεις

θα διαλέγατε καινούριο ρετιρε διαμέρισμα με μεγάλη βεράντα έξω απο το κέντρο της πολης γύρω στα 25 λεπτά με το αυτοκίνητο σε αναπτυσόμενη γειτονιά ανατολικά - που ακόμη όμως δεν έχει αναπτυχθεί αλλα προσπαθεί- ή μέσα στο κέντρο της πόλης π.χ. Θεσσαλονικη ένα ρετιρές πάλι με βεράντα , διπλα στους παππούδες και στις γιαγιάδες αλλα σε παλιά πολυκατοικία 40 φεύγα χρονών.Εχω τρία παιδιά και ζω αυτην την εβδομάδα με αυτό το δίλλημα.Και τα δύο σπιτια είναι αρκετά ευρύχωρα και με την ανακαίνηση του παλιού βγαίνουμε στα ίδια λεφτά.θα ήθελα την γνώμη σας... ποιο να αγοράσω...Δεν ξέρω τι προτεραιότητες να πρωτοβάλω και οι ηλικίες των παιδιών μου είναι 9, 7, 4 χρονών .Επίσης έχω πρωινή δουλιά μέχρι τις 4,30 και ο άντρας μου ωράριο αγοράς.

Περιμένω την αποψή σας... :roll::roll::roll:

Να γυρίζεις σπίτι το σούρουπο με ευγνωμοσύνη στην καρδιά.Και ύστερα να κοιμάσαι με μια προσευχή για την αγάπη που έχεις στην καρδιά σου και μ' έναν ύμνο δοξαστικό στα χείλη σου.

(ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ)

Ego sthn thesi sou tha protimousa konta stous pappoudes kai giagiades. Fantazomai prosexoune ta paidia otan douleueis etsi den einai? Ase pou fantazomai oti tora ta paidia sou exoun diafores eksosxolikes drasthriotites, den einai duskolo na pigainoerxese an eisai ekso apo thn poli?

Pantos kai ego eixa auto to dillima, telika epeleksa na eimai se polukatoikia palia konta sthn mama mou gia na boithane afou kai ego douleuo.

Nα σκεφτεσαι οτι η θεσσαλονικη ειναι μικρη πολη...

Καλο και το κεντρο αλλα δεν εχει την ιδια ποιοτητα ζωης με προς τα εξω..

Για τα παιδια ειναι καλυτερα να μεγαλωσουν εξω που τα πραγματα ειναι πιο ανθρωπινα..

Οσο αφορα τους παππουδες μπορεις να βρεις λυσεις...

Στο κεντρο καθε χρονο τα ακινητα χανουν αξια.... Και ιδιως σε παλια πολυκατοικια..

Επελεξε αυτο που θα σας κανει να αιστανθητε καλυτερα.

Nα σκεφτεσαι οτι η θεσσαλονικη ειναι μικρη πολη...

Καλο και το κεντρο αλλα δεν εχει την ιδια ποιοτητα ζωης με προς τα εξω..

Για τα παιδια ειναι καλυτερα να μεγαλωσουν εξω που τα πραγματα ειναι πιο ανθρωπινα..

Οσο αφορα τους παππουδες μπορεις να βρεις λυσεις...

Στο κεντρο καθε χρονο τα ακινητα χανουν αξια.... Και ιδιως σε παλια πολυκατοικια..

Επελεξε αυτο που θα σας κανει να αιστανθητε καλυτερα.

Συμφωνω και επαυξανω!

Διαφημίσεις

αυτά σκεφτομαι και εγώ απο την μια την αξία των σπιτιών που όλο πεφτει - αλλα και πάλι απλησίαστα είναι τα παλιατζούρια- και το καυσαέριο απο την άλλη την ευκολία να τα έχεις όλα στα πόδια σου και ειλικρινά τα έχω παιξει. Αρχιζω και πιστεύεω ότι τελικά ολες οι επιλογές χρειάζονται δυνατό χαρακτήρα που προφανώς δεν διαθέτω. :oops::oops::oops:

(ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ)

Εγώ θα διάλεγα αυτό που θα μου παρείχε καλύτερη ποιότητα ζωής για όλη την οικογένεια! Προφανώς... έξω από την πόλη!

μακάρι να το καταφέρω μιά μέρα!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Ασυζητί μακρυά από το κέντρο της Θεσ/νίκης!!!!

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

τελικα μάλλον η ζυγαρια κλεινει προς την λύση εξω απο την πόλη και για εμάς.Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις α πόψεις σας. Ειναι ωραίο να νιώθεις ότι υπάρχουν και άλλοι γονείς που μπορούν να σου πουν την γνώμη τους. ευχαριστώ... :lol::lol::lol:

(ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ)

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

και βέβαια δίπλα στους γονείς ειδικά για έμας τις γυναίκες

και μόνο η ιδέα ότι υπάρχει κάποιος δίπλα που μπορεί να σε βοηθήσει είναι αρκετή

και σας το λέω εγώ που μένω κοντά στους γονείς μου αλλά δεν μου κρατάνε το παιδί γιατί δουλεύει ακόμα η μαμά μου

τους άνδρες μην τους ρωτάτε καθόλου

μόνο όταν το παιδί είναι μεγάλο να πηγαίνει μόνο τους αγγλικά, κτλ ή να κάθεται λίγη ώρα στο σπίτι μόνο του μπορείς να απογαλακτιστείς από την οικογένεια και να το παίξεις αναξάρτητη

ΒΑΣΙΛΙΚΗ + ΘΟΔΩΡΗΣ

Εγω θα βαλω μια αλλη διασταση στο θεμα: αυτο της στατικοτητας της παλιας πολυκατοικιας...40 ετων... ειναι πολλα χρονια και σε μια σεισμογενη χωρα, αυτο δεν ειναι οτι καλυτερο.

Η αξια ενος τετοιου διαμερισματος δεν μειωνεται μονο επειδη τα κεντρα των πολεων θα υποβαθμιστουν σε μεγαλο βαθμο τις επομενες 2 δεκαετιες, αλλα και γιατι τιθεται σοβαρο ερωτημα που αφορα την φθορα του φεροντος οργανισμου του κτιριου, λογω παλαιοτητας, λογω χαλασμενων σωληνωσεων κλπ. κλπ.

Για καλυτερη ποιοτητα ζωης τις επομενες δεκαετίες μονο εξω απο τα κεντρα των μεγαλουπολεων...

Παιδια και κεντρο ειναι ασχημος συνδυασμος. Μακρυα λοιπον εξω στην φυση θα ηταν η επιλογη μου. Μην σχολιασω το οτι να δωσεις τα ιδια λεφτα για ενα σπιτι 40 ετων ειναι κριμα. Εχεις παιδια και καλο θα ηταν να τους μεινει και κατι απο μια επενδυση. :wink:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Εξαρτάται από τον τρόπο ζωής σας. Η περιοχή που περιγράφεις δεν έχει τίποτα εκτός από σπίτια νεόδμητα; Εγώ δεν θα το προτιμούσα γιατί και τα 10 χρόνια που θα κάνει να αναπτυχθεί είναι σημαντικά για μένα (και για σένα μια και είναι μικρά τα παιδιά σου)

Αλλά και 40 ετών με τίποτα. Κάτι σε 15-20;; Κάτι σε κέντρο-απόκεντρο;

Πόση ώρα θα σας παίρνει καθημερινά να πάτε και να 'ρχεστε στη δουλειά σας; Βενζίνη; Και αν θέλετε να βγείτε κάπου θα έχει στην περιοχή σας ή οι φίλοι σας θα είναι όλοι κέντρο και θα πηγαίνετε και δεύτερη φορά μες την ημέρα κέντρο;

Το σχολείο;

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Διαφημίσεις

Είμαστε κι εμείς σε αναζήτηση σπιτιού και δεν έχουμε καταλήξει ακόμη αν μας εκφράζει καλύτερα το πρότυπο της πόλης ή του προαστείου.

Οι μετακινήσεις είναι μεγάλο θέμα, όχι τόσο για το πήγαινε-έλα στη δουλειά, όσο για τα αγγλικά, μπαλέτα, αθλητισμό κτλ των παιδιών και εισάγουν μεγάλη επιβάρυνση, όχι μόνο χρονική αλλά και οικονομική.

Από την άλλη, τα πλεονεκτήματα της "εξοχής" -καθαρός αέρας, χαλαρότεροι ρυθμοί - είναι σημαντικά για όλη την οικογένεια.

Η υποστήριξη των γονέων μας έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια, δεν νομίζω ότι πρέπει να καθορίσει και το υπόλοιπο της ζωής μας αλλά πρέπει να γίνει ο συμβιβασμός ότι τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα τα πρώτα χρόνια.

Τα παλιά σπίτια έχουν το πλεονέκτημα της καλής διαρρύθμισης με άνετα δωμάτια, ενώ τα καινούργια συχνά έχουν δωμάτια-"κουτιά".

Μερικές φορές σκέφτομαι ότι η σχετικά μεγάλη ηλικία μας μετατρέπει την αγορά σπιτιού μάλλον σε επένδυση και λιγότερο σε "όνειρο". Ίσως όμως αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες.

Προς το παρόν, βλέπουμε σπίτια και εντός και εκτός προσπαθώντας να φανταστούμε τη ζωή μας εκεί αλλά μετά από 3 μήνες αναζήτησης και 120+ σπίτια, το δίλημμα "μέσα ή έξω" παραμένει. Ίσως αν είχαμε δει ένα σπίτι που να μας άρεσε πραγματικά να ξεχνούσαμε όλα τα κριτήρια και να αποφασίζαμε χωρίς αληθινούς ή ψευδο-προβληματισμούς.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png