Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Να πάρει άδεια ο σύζυγος μετά τον τοκετό?

Recommended Posts

Κορίτσια ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας στο εξής:

Μόλις με το καλό επιστρέψουμε σπιτάκι μας με το μπεμπέκι, είναι καλύτερα τις πρώτες μέρες ο σύζυγος να έχει λίγη άδεια για να είναι μαζί (και να βοηθάει) ή καλύτερα να πηγαίνει στη δουλίτσα του αυτές τις πρώτες δύσκολες μέρες (γιατί η κατάσταση δεν πολυπαλεύεται ούτως ή άλλως)?

Ψάχνω τη γνώμη από τις κοπέλες που έχουν ήδη γεννήσει αλλά και από όσες ετοιμάζονται να γεννήσουν και έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν!

Σας ευχαριστώ κορίτσια!

Διαφημίσεις

Αλλη βοηθεια δεν εχεις??

Η μαμα σου ειναι μακρια???

Αν εχεις βοηθεια ας μην παρει τωρα και να παρει οταν σαραντισεις να πατε καπου για να χαλαρωσετε.. :D:D

Αν ομως δεν εχεις να παρει οπωσδηποτε γιατι τις πρωτες μερες ολα σου φαινονται και ειναι βουνοοοοοοοοοοοοοο

Θα ήταν πάρα πολύ ωραία να μπορούσαν να πάρουν και οι άντρες μας πολλές μέρες άδεια και να ήταν δίπλα μας...Εξαρτάται όμως από τη δουλειά που κάνουν. Εμένα ο άντρας μου είναι καθηγητής, έχει φροντιστήριο. Δεν μπορεί να αφήσει τα παιδιά του περισσότερο από τρεις μέρες!Και μου φαίνεται ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό....Άσε που γεννάω τον Σεπτέμβρη , που είναι και η αρχή της σχολικής χρονιάς...Άρα τρεις μερούλες περίπου τον μπαμπάκα μας θα τον έχουμε κοντά μας!!

Εμείς, δεδομένου ότι δεν θα πάμε πουθενά διακοπές, έχουμε τη δυνατότητα να πάρει άδεια ο συζυγούλης περίπου 2 εβδομάδες. Η μαμά μου μένει σχετικά κοντά και είναι και εκείνη διαθέσιμη. Τι να προτιμήσω από τα δύο σενάρια?

Αυτο που κανονισαμε εμεις ειναι, ο συζυγοσ μου οταν με το καλο γεννησω να καθησει μαζι μου 10 μερες μετα τη γεννα, αλλα παρεπιπτωντος εχω και τη μαμα μου κοντα.. στα 10 χιλιομετρα... αλλα τον θελω μαζι μου.... με βοηθαει ηδη πρα πολύ, σκουπίζει, σφουγγαριζει, κλπ...

Διαφημίσεις

Να πάρει, να πάρει άδεια. Αν και κοιμάται πολλές ώρες τον πρώτο καιρό το παιδί θα είσαι όμως αγχωμένη σαν νέα μαμά και θα θες συμπαράσταση, αν μη τι άλλο.

Εγώ ακόμα το΄χω παράπονο που ο άντρας μου ίσα που πήρε λίγες ώρες για να έρθει να μας πάρει από την κλινική και μετά, μόλις μπήκαμε σπίτι με άφησε μόνη κι έφυγε.... :(:(:( Ενώ λέγαμε ότι θα πάρει μερικές μέρες άδεια τελικά δεν του έδωσε ο εργοδότης του... Και το πρώτο πράγμα που ήθελα να κάνω ήταν ένα μπάνιο σπίτι μου (3 μέρες στην κλινική δεν το ευχαριστιόμουν, όσο νάναι σε ξένο χώρο...). Μπήκα στη μπανιέρα με το άγχος μην ξυπνήσει το μωρό. Είχα την πόρτα ορθάνοιχτη και τα αυτιά τεντωμένα, χώρια που σκεφτόμουν μην τυχόν μπουκάρει η πεθερά μου να μας δει και με δει γυμνή (της είχαμε δώσει το ελεύθερο για λίγες μέρες που ήμουν μόνη με το μωρό να μπαίνει μέσα και να ανεβαίνει πάνω)......

Άσε, δράμα.....

sL7ap2.png

Αυτο που κανονισαμε εμεις ειναι, ο συζυγοσ μου οταν με το καλο γεννησω να καθησει μαζι μου 10 μερες μετα τη γεννα, αλλα παρεπιπτωντος εχω και τη μαμα μου κοντα.. στα 10 χιλιομετρα... αλλα τον θελω μαζι μου.... με βοηθαει ηδη πρα πολύ, σκουπίζει, σφουγγαριζει, κλπ...

Κι εμείς το ίδιο λέμε. Η μαμά μου είναι διαθέσιμη και σύγουρα ένα γυναικείο χέρι είναι πιο χρήσιμο και για το μωρό αλλά και για το σπίτι. Θέλω όμως και τον άντρα μου κοντά μου περισότερο για να συμμετέχει κι αυτός στα νέα μας καθήκοντα τις πρώτες μέρες. :) Εξάλλου το θέλει κι ο ίδιος πάρα πολύ να είναι μαζί μας τις πρώτες μέρες.

Τις πρώτες δέκα μέρες που το παιδί ήταν σπίτι το φροντίζαμε αποκλειστικά εγώ και ο άντρας μου. Οι γιαγιάδες βοηθούσαν στο φαγητό και στο πλύσιμο των ρούχων (να είναι καλά!). Αυτό μας βοήθησε πολύ 1. Δεν χρειάστηκε να εγκαταστήσουμε καμία γιαγιά στο σπίτι μας και αποφύγαμε τον εκνευρισμό των αλλεπάλληλων συμβουλών, 2. Το βράδυ δεν δυσανασχετούσε που ξύπναγε γιατί δεν είχε το άγχος της πρωινής δουλειάς, 3. Το αλλάζαμε και το πλέναμε μαζί και περισσότερο εκείνος γιατί εγώ ήμουν και εγχειρισμένη, έτσι εξοικειώθηκε με την 'τεχνική' και μετά που ξαναάρχισε δουλειά βοηθούσε όσο μπορούσε, 4. Μετά που ξαναγύρισε στη δουλειά, τον 'προσέχαμε περισσότερο' στον ύπνο, γιατί σεβόμασταν το γεγονός ότι πρέπει να ξυπνήσει νωρίς, αλλά ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΑΕΙ, γιατί γνώριζε τί σημαίνει να ξυπνάς 5 φορές κάθε βράδυ και 5. Δέθηκε τόσο πολύ με το γιό του που τώρα μου το ζητά σας χάρη να τον κάνει μπάνιο, για....... να χαλαρώσει!

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, η συμβουλή μου είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ να πάρει άδεια!

Τις πρώτες δέκα μέρες που το παιδί ήταν σπίτι το φροντίζαμε αποκλειστικά εγώ και ο άντρας μου. Οι γιαγιάδες βοηθούσαν στο φαγητό και στο πλύσιμο των ρούχων (να είναι καλά!). Αυτό μας βοήθησε πολύ 1. Δεν χρειάστηκε να εγκαταστήσουμε καμία γιαγιά στο σπίτι μας και αποφύγαμε τον εκνευρισμό των αλλεπάλληλων συμβουλών, 2. Το βράδυ δεν δυσανασχετούσε που ξύπναγε γιατί δεν είχε το άγχος της πρωινής δουλειάς, 3. Το αλλάζαμε και το πλέναμε μαζί και περισσότερο εκείνος γιατί εγώ ήμουν και εγχειρισμένη, έτσι εξοικειώθηκε με την 'τεχνική' και μετά που ξαναάρχισε δουλειά βοηθούσε όσο μπορούσε, 4. Μετά που ξαναγύρισε στη δουλειά, τον 'προσέχαμε περισσότερο' στον ύπνο, γιατί σεβόμασταν το γεγονός ότι πρέπει να ξυπνήσει νωρίς, αλλά ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΑΕΙ, γιατί γνώριζε τί σημαίνει να ξυπνάς 5 φορές κάθε βράδυ και 5. Δέθηκε τόσο πολύ με το γιό του που τώρα μου το ζητά σας χάρη να τον κάνει μπάνιο, για....... να χαλαρώσει!

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, η συμβουλή μου είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ να πάρει άδεια!

Έτσι ακριβώς κι εμείς. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Θα σου είναι πολύτιμη η βοήθειά του. Οπωσδήποτε αν μπορεί να πάρει άδεια.

Κι εμείς αποφασίσαμε να πάρει άδεια και να κάτσουμε τα δυο μας στο σπιτάκι με το νεο μέλος της οικογένειας :) Αν δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε με ενα νεογέννητο και τις δουλειές του σπιτιού καήκαμε! Θα έχουμε την ησυχία μας και το μωράκι μας και θα νιώσει κι εκείνος χρήσιμος.

Διαφημίσεις

θα σου πω την εμπειρία μου

εμάς ο μπαμπάς μας πήρε άδεια 3 εβδομάδες (είχε κρατήσει και την καλοκαιρινή του για αυτό το λόγο) και ήταν μαζί μας αυτές τις πρώτες 20 ημέρες και ήταν υπέροχο για όλους μας!!!!

πραγματικά υπέροχο όμως!!!

εγώ είχα όση βοήθεια ήθελα απ τον άνθρωπο μου, απ την αγάπη μου, απ τον αντρα μου! ξυπνούσαμε μαζί και με βοηθούσε!

έπλενε μόνος του το μπεμπάκι που εγώ πονούσα και δεν μπορούσα να περπατάω και πολύ, και γενικώς ήταν υπέροχα

ο ίδιος (ο μπαμπάς μας) το καταευχαριστήθηκε και έχει ακόμα να το λέει πόσο μοναδική εμπειρία ήταν

είναι σαφώς ανώτερο από μαμάδες θειάδες γιαγιάδες κι οποιονδήποτε άλλον, αυτές τις πρώτες μέρες να είσαι μαζί με τον άνθρωπο σου!

να μαθαίνετε μαζί πως είναι το να είσαι γονιός!

αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο άντρας μου να εξικοιωθέι πάρα πολύ γρήγορα με το όλο θέμα και αυτή τη στιγμή να κάνει ακριβώς με την ίδια άνεση που κάνω κι εγώ στο παιδί, ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΑΝ ο άντρας σου έχει τη δυνατότητα απ τη δουλειά του και ΘΕΛΕΙ να το κάνει, μην το σκέφτεστε, θα περάσετε υπέροχα!

Ασε που... έτσι κι αλλιώς τις πρώτες μέρες δεν θα κοιμάται ούτε αυτός κανονικά όσο και να το θέλει, και το να πάει στη δουλειά άυπνος θα είναι άθλος!

θα σου πω την εμπειρία μου

εμάς ο μπαμπάς μας πήρε άδεια 3 εβδομάδες (είχε κρατήσει και την καλοκαιρινή του για αυτό το λόγο) και ήταν μαζί μας αυτές τις πρώτες 20 ημέρες και ήταν υπέροχο για όλους μας!!!!

πραγματικά υπέροχο όμως!!!

εγώ είχα όση βοήθεια ήθελα απ τον άνθρωπο μου, απ την αγάπη μου, απ τον αντρα μου! ξυπνούσαμε μαζί και με βοηθούσε!

έπλενε μόνος του το μπεμπάκι που εγώ πονούσα και δεν μπορούσα να περπατάω και πολύ, και γενικώς ήταν υπέροχα

ο ίδιος (ο μπαμπάς μας) το καταευχαριστήθηκε και έχει ακόμα να το λέει πόσο μοναδική εμπειρία ήταν

είναι σαφώς ανώτερο από μαμάδες θειάδες γιαγιάδες κι οποιονδήποτε άλλον, αυτές τις πρώτες μέρες να είσαι μαζί με τον άνθρωπο σου!

να μαθαίνετε μαζί πως είναι το να είσαι γονιός!

αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο άντρας μου να εξικοιωθέι πάρα πολύ γρήγορα με το όλο θέμα και αυτή τη στιγμή να κάνει ακριβώς με την ίδια άνεση που κάνω κι εγώ στο παιδί, ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΑΝ ο άντρας σου έχει τη δυνατότητα απ τη δουλειά του και ΘΕΛΕΙ να το κάνει, μην το σκέφτεστε, θα περάσετε υπέροχα!

Ασε που... έτσι κι αλλιώς τις πρώτες μέρες δεν θα κοιμάται ούτε αυτός κανονικά όσο και να το θέλει, και το να πάει στη δουλειά άυπνος θα είναι άθλος!

Ακριβώς- μα ακριβώς όμως- αυτά ήθελα να γράψω κι εγώ!

Ο άντρας μου είχε φυλάξει μέρες από την άδεια του καλοκαιριού και πραγματικά με βοήθησε απίστευτα τις πρώτες μέρες.

Προσωπική μου άποψη: 1000 φορές καλύτερα τον άντρα σου από τη μαμά σου, όσο καλή κι αν είναι. Για τους λόγους που ανέφερε η Μαμά του Ωρίων.

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου!

Να πάρει άδεια ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!! :D

Οι πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι είναι σημαντικές και για τους δυο σας! Και για το μωρό! Είναι κρίμα να μην τις χαρείτε όλοι μαζί.

Ακόμα και άλλη βοήθεια να έχεις...καλύτερα ο μπαμπάς :wink:

Εμείς αυτό κάναμε και θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη επιλογή.

Όσο για το να πάτε κάπου όταν 40ντήσει, να χαλαρώσετε κλπ που διάβασα παραπάνω...αν θηλάζεις ξέχνα το. Θα είσαι αυτοκόλλητη με το μωρό για πολύ περισσότερο καιρό :D

Με το καλό να έρθει το μικρούλι σας! :D

KbCJp2.pngEYukp3.png

Και εμενα ο αντρας μου θα κρατησει ολη την αδεια του για το φθινοπωρο που θα γεννησω.

ειναι κατι που το θελει και ο ιδιος γιατι θελει να χορτασει οσο μπορει το μωρακι μας που το περιμενει με οση λαχταρα το περιμενω κι εγω.

Αν και η μαμα μου μενει στην ιδια πολυκατοικια και τα πηγαινουμε πολυ καλα, πιστευω οτι το ατομο που θελω να μοιραστω τις πρωτες στιγμες με το μωρουλι μας ειναι ο πατερας τουκαι κανεις αλλος!

]

Διαφημίσεις

Εμας ο μπαμπας μας θα κατσει μαζι μας 40 μερες απο την ημερα που θα βγουμε απο το μαιευτηριο!!!

Το αποφασισαμε ετσι γιατι θελω πολυ να ειναι διπλα μας, παρολο που θα κατεβει και η μαμα μου απο Θεσ/νικη.

Η δουλεια του ειναι πολυωρη, συνηθως φευγει 6 το πρωι και γυριζει 8 το βραδυ, οποτε αυτες οι 40 μερες θα τον βοηθησουν πολυ να δεθει με την μπουμπουκα μας.

[/url]

s-age.png

και η Μπουλιτα μου ηρθε στον κοσμο 09/07/2008

Καλημερα και απο μενα κουκλες μου , ναι αμα εχει τη δυνανατοτητα να παρει αδεια και να ειστε μαζι με το μωρακι σπιτι σας τοτε καντετο . Ειναι πολυ πιο ομορφο οι νεοι γονεις να μοιραστουνε τη φροντιδα του νεου τους μωρου τις πρωτες μερες της ζωης του . Ειναι κατι τελειο και φερνει πολυ κοντα το ζευγαρι οταν ξενυχτανε μαζι και ο ενας βοηθαει τον αλλο. Ο Πανος μιας και ειναι στρατιωτικος και δικαιουται και 1 βδομαδα γονικη αδεια , στην πρωτη γεννα ημασταν μαζι στο σπιτι συνολο 3 βδομαδες (1 βδομαδα γονικη και 2 βδομαδες κανονικη ) εντα3ει εμας δεν μας επερνε να κανουμε και αλλιως μιας και δεν μπορουσαμε να στηριχτουμε στη βοηθεια της μαμακας μου μιας και δεν μπορει η καιμενη η γυναικα οσο και να θελει . Τωρα στη δευτερη γεννα με το καλο παλι θα παρουμε τη γονικη αδεια και μονο 1 βδομαδα μετα μιας και ειμαστε πιο εμπειροι σε μωρουδιακα θεματα :D , ισα ισα για να αναρωσω με το καλο εγω γιατι θα εχουμε και εναν 20μηνο Κωνσταντινουλη σπιτι που θα θελει το 100% της προσοχης μου.