Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΣ?

Recommended Posts

καλημέρα σας!

ήθελα τη γνωμη σας σε κάτι..τελευταία έχω δεχτεί κριτική από συγγενείς μου (όχι τους γονείς μου) ότι δεν αφήνω τη μικρή στη μαμά μου στο χωριό για καμιά βδομάδα, να ξεκουραστώ και εγώ που δουλεύω να την ζήσουν και οι γονείς μου..θα παρει και καθαρό αέρα και όλα τα παρελειπόμενα..για να είμαι ειλικρινής δεν θα με πείραζε εμένα ιδιαίτερα, αλλά ο άντρας μου δεν θέλει με τίποτα, την βλέπει παρα πολύ λίγο, είναι τρελλός για την μικρούλα..να τονίσω ότι θα την αφήσουμε 2 μερες τον ιούλιο για να πάμε ενα σαβ-κο μόνοι μας κάπου, η μαμά μου την βλέπει καθημερινά όταν ειναι εδώ στην πόλη, γιατί στο χωριό δεν μένει μόνιμα πηγαίνει καθεται 3 4 μερες και μετά έρχεται (μόνο το καλοκαίρι συμβαίνει αυτό)..δεν θέλω να μαλώνω με τον άντρα μου για αυτό το θέμα, μπορεί εγώ να έχω διαφορετική άποψη και να θέλω να ευχαριστήσω και τους γονείς μου αλλά από την στιγμή που δεν θέλει ο άντρας μου τι να κάνω? είναι τόσο κακό?γιατί εκλαμβάνεται αυτο ως παραξενιά δική μου??αυτο που μου λένε οι συγγενείς είναι ότι΄΄΄΄ολοι κάνουν παιδιά δεν είστε οι μόνοι, και όλοι αναμιγνύουν και τους παπούδες, τι παραξενιά είναι αυτή τελοσπάντων??΄΄

Διαφημίσεις

Καλημερα Μαράκι...

Να κάνεις αυτό που νιώθεις εσύ καλύτερο και σε βολεύει και σένα και το παιδί. Οι άλλοι τι ανακατεύονται; Δεν το κατάλαβα; Τι "κόπτονται" για το τι θα κάνετε εσείς;

Εγώ την αφήνω κάθε μέρα στη γιαγιά αναγκαστικά γιατί δουλεύω και δεν θέλω να την αφήσω επιπλέον μέρες για να πάμε έστω και διήμερο. Ξέρεις τι μου λένε διάφοροι; "Τι περίεργα "κολλήματα" είναι αυτά που έχω και τι θα πάθει το παιδί, και τι το θες μαζί σου συνέχεια, τα δικά μας που τα αφήνουμε τι πάθανε, γιατί εμείς δεν είμαστε καλοί γονεις';"........ και ό,τι άλλο τους κατέβει για να με κάνουν να νιώσω άσχημα.... Αλλά εγώ θα κάνω αυτό που θέλω εγώ..... Και για να με αφήσουν και ήσυχη τους λέω πως "δεν έκανα παιδί για να το παρατάω και να φεύγω"..... (χωρίς να παρεξηγηθούν όσοι πάνε κάπου χωρίς τα παιδιά ή τα αφήνουν για μερικές μέρες στους παππούδες. Κάνω αυτό που βολεύει εμένα.... ).....

sL7ap2.png

Αστους να λενε κουκλα μου , εσεις θα κανετε οτι ακριβως γουσταρετε χωρις να ακουτε κανενα συγγενη οπου δεν του πεφτει κανενας εντελως λογος για το δικο σας το παιδι . Ναι ολοι κανουμε παιδια χωρις αυτο να σημαινει οτι πηγαινουμε και τα αφηνουμε σε γιαγιαδες . Εμεις εχουμε αφησει τον μικρο 2-3 φορες στη πεθερα μου στο χωριο και την τελευταια φορα επειδη επειμενανε ολοι να ξεκουραστω λογο πιθανοτητας αποκολησης πλακουντα στη 2η εγκυμοσυνης , ομως εμενα μου ελειψε τρελα το παιδι μου εκεινες τισ 4 μερες και δεν θα τθελα να το ξαναπερασω . Αλλη μια φορα θα τον αφησουμε 1 βδομαδα στη γεννα του 2ου μπεμπε γιατι δεν μπορει να γινει διαφορετικα , η μαμα μου δεν ειναι σε θεση να προσεχει τον μικρο εδω . Στο χωριο περναει τελεια βεβαια , η πεθερα μου τον λατρευει και τον περιποιειτε τελεια , ομως εμενα δεν μου καθετε καλα να ειμαι εδω και να στερουμε το παιδι μου χωρις ουσιαστικο λογο , μου ειπε και μενα μια φορα η μαμα μου "σιγα καλε πως κανεις ετσι και πως θα μαθει να ειναι μακρια σας για να τον αφηνετε καμια φορα " και αυτο που απαντησα ειναι οτι δεν υπαρχει κανενας λογος να τον ξαναφησουμε μακρια μας , δεν εκανα παιδια για να τα χαιρονται αλλοι οσο και αν τους αγαπαω αυτους τους αλλους . Τα παιδια μου θελω να ειναι διπλα μας συνεχεια , λιγα χρονια ειναι μωρακια και μπορουμε να εχουμε αυτη την απολαυση , συντομα μεγαλωνουνε και φευγουνε απο κοντα μας κακα τα ψεματα και θα ητανε αδικο τοτε που εχουνε αναγκη να ειναι μονα τους να τα φυλακιζουμε επειδι δεν τα χαρηκαμε οσο επρεπε μικρα.

κοίτα δεν μου ακούγεται κακό να πάει το παιδί στην γιαγιά και στον παππού για 1 εβδομάδα αρκεί να έχεις εμπιστοσύνη είτε αυτή είναι η μαμά σου είτε είναι η μαμά του, αν επιτρέπεται ο άντρας σου γιατί δεν θέλει να την αφήσει να πάει? νομίζω ότι 1 εβδομάδα θα κάνει καλό και σε σας που θα ξεκουραστείτε αλλά και στο παιδί που θα ξεφύγει από την αθήνα και θα αναπνεύσει καθαρό αεράκι!!!τώρα άμα ο άντρας σου είναι τελείως αντίθετος σε αυτό τότε δεν τίθεται θέμα συζήτησης!!!όσο για τον κόσμο είτε τα κάνεις έτσι είτε τα κάνεις αλλιώς πάντα θα βρίσκουν κάτι να λένε, στην μία περίπτωση"δεν αφήνουν το παιδί να πάει στην γιαγιά και στον παππού" και στην άλλη" τα παρατάνε στην γιαγιά και στον παππού" άκρη δεν βγάζεις..οπότε κάνε αυτό που ευχαριστεί εσένα και τον άντρα σου και αστού να λένε!

.....όσο για τον κόσμο είτε τα κάνεις έτσι είτε τα κάνεις αλλιώς πάντα θα βρίσκουν κάτι να λένε, στην μία περίπτωση"δεν αφήνουν το παιδί να πάει στην γιαγιά και στον παππού" και στην άλλη" τα παρατάνε στην γιαγιά και στον παππού" άκρη δεν βγάζεις..οπότε κάνε αυτό που ευχαριστεί εσένα και τον άντρα σου και αστού να λένε!

Ακριβώς αυτό..... :lol::lol: Ό,τι και να κάνεις πάντα στραβό το βρίσκουν....

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

αν επιτρέπεται ο άντρας σου γιατί δεν θέλει να την αφήσει να πάει? !

θέλει να την βλέπει, ούτως ή αλλώς λόγω δουλειάς την βλέπει ελάχιστα , έχει τρόμερή τρέλλα με την μικρή..δεν είναι ότι δεν εμπιστεύεται τη μαμά μου, δεν βλέπει όμως τον λόγο που θα πρέπει να την αποχωριστούμε, και πραγματικά κουράστηκα να απολογούμαι στον καθένα, που μόλις με συναντάει με ρώτάει ΄΄καλά γιατί δεν πατε τη μικρή στο χωριό, να γλιτώσει και τις ζέστες?΄΄θεωρώ ότι μόνη της μόλις λίγο μεγαλώσει θα ζητάει να πηγαίνει, ποιος ο λόγος να την αφήσω εγώ τώρα? απλά άνοιξα αυτο το τόπικ για να επισημανω πως μερικές φορές μας επηρεάζουν οι τρίτοι και μας χαλάνε την καθημερινότητα, ιδίως αν είσαι επιρρεπής όπως εγώ, που μετά γυρίζω σπίτι και σκέφτομαι ότι δίκιο θα έχουν και μαλώνω εγώ με τον άντρα μου...

Αυτό το θέμα είναι πολύ επίκαιρο για εμάς :)... Από χθες αφήσαμε τη μικρή στην πεθερά μου και στον πεθερό μου για 5-6 ημέρες αφού από μόνοι τους μας το πρότειναν εδώ και καιρό... Το έκανα γιατί ξέρω ότι η μικρή θα περάσει πολύ καλά γιατι την λατρεύουν και τους έχω απόλύτη εμπιστοσύνη, γιατι θα κάνει μπανάκια στη θάλασσα και τις βολτίτσες της (μένουν μόνιμα 1 ώρα έξω από την Αθήνα)... Από την άλλη θα ξεκουράσω και λίγο τη μαμά μου που την κρατάει καθε μέρα για να πάω στη δουλειά και τώρα τελευταία εχει κουραστεί η κακομοίρα...

Όσο για το θέμα της δικής μου χαλάρωσης, αυτο ήταν το τελευταίο που θα με απασχολουσε, αφού μεχρι να γυρίσουμε σπίτι χτες μου έλειπε ήδη :cry:

Ευτυχώς μιλήσαμε παλι σήμερα με την πεθερά μου και όλα καλά :wink:

Πάντως το αν θέλει ή δε θέλει ο κάθε γονιός να αφήσει τα παιδιά του είναι καθαρά προσωπικό του θέμα και δεν αφορά κανεναν τρίτο...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

ο άντρας σου μου θυμίζει τον άντρα μου..και 5 λεπτά παραπάνω να μπορεί θέλει να τα περάσει με τον μικρό!!! όσο για το αν σε ρωτάνε οι τρίτοι πως και γιατί απάντα ξερά "γιατί αυτό αποφάσισα εγώ και ο άντρας μου για την οικογένεια μου", αναρωτιέμαι πως μερικοί ανακατεύονται στις ξένες οικογένειες και εκφράζουν και άποψη για το πως ενεργεί το κάθε σπιτικό..ειλικρινά δεν μπορώ να τους καταλάβω!!!!

εμείς πάλι θα στείλουμε 1 ολόκληρο μήνα τον μικρό στο νησί με την μαμά μου και τον μπαμπά μου και έχω το εξής πρόβλημα: ο άντρας μου θα δουλεύει και δεν μπορεί με τίποτα να πάει διακοπές, εγώ θα έχω άδεια και ο μικρός στο νησί!εγώ τι να κάνω?από τη μία θα μου λείπει το παιδί και θα θέλω να το δω, από την άλλη θα ήθελα διακοπές και από την άλλη δεν μου πάει να αφήσω τον άντρα μου εδώ να δουλεύει μέσα στη ζέστη και να μην έχει ένα πιάτο φαγητό ή καθαρά ρούχα και εγώ να κάνω διακοπές..έχω προβληματιστεί...ακόμα δεν ξέρω τι να κάνω. η μάνα μου μου λέει να κάτσω με τον άντρα μου και να μην έχω καθόλου στο νου μου το παιδί γιατί θα είναι σε σίγουρα χέρια!από την άλλη πως μπορώ να μην το σκέφτομαι?

ο άντρας σου μου θυμίζει τον άντρα μου..και 5 λεπτά παραπάνω να μπορεί θέλει να τα περάσει με τον μικρό!!! όσο για το αν σε ρωτάνε οι τρίτοι πως και γιατί απάντα ξερά "γιατί αυτό αποφάσισα εγώ και ο άντρας μου για την οικογένεια μου", αναρωτιέμαι πως μερικοί ανακατεύονται στις ξένες οικογένειες και εκφράζουν και άποψη για το πως ενεργεί το κάθε σπιτικό..ειλικρινά δεν μπορώ να τους καταλάβω!!!!

εμείς πάλι θα στείλουμε 1 ολόκληρο μήνα τον μικρό στο νησί με την μαμά μου και τον μπαμπά μου και έχω το εξής πρόβλημα: ο άντρας μου θα δουλεύει και δεν μπορεί με τίποτα να πάει διακοπές, εγώ θα έχω άδεια και ο μικρός στο νησί!εγώ τι να κάνω?από τη μία θα μου λείπει το παιδί και θα θέλω να το δω, από την άλλη θα ήθελα διακοπές και από την άλλη δεν μου πάει να αφήσω τον άντρα μου εδώ να δουλεύει μέσα στη ζέστη και να μην έχει ένα πιάτο φαγητό ή καθαρά ρούχα και εγώ να κάνω διακοπές..έχω προβληματιστεί...ακόμα δεν ξέρω τι να κάνω. η μάνα μου μου λέει να κάτσω με τον άντρα μου και να μην έχω καθόλου στο νου μου το παιδί γιατί θα είναι σε σίγουρα χέρια!από την άλλη πως μπορώ να μην το σκέφτομαι?

Μπορεις να κανεις και τα 2 , και με τον αντρουλη σου να μεινεις τα 2 σας λιγο καιρο και τον μικρο σου να μην αποχωρηστεις πολυ καιρο . Γιατι δεν τον πας εσυ στο νησι , να κατσεις κιολας μισες μερες της αδειας σου και μετα να γυρησεις στον αντρουλη σου τις αλλες μισες να ειστε τα 2 σας ??? ετσι και διακοπες θα κανεις χωρις να στερηθεις το μικρο σου και με τον αντρα σου θα εχεις την ευκαιρια να ειστε μαζι .

Κι εγώ πάντως μέχρι σήμερα (23 μηνών) δεν τον έχω αφήσει με τους γονείς μου στο χωριό, παρά μόνο για να πάμε 3-4 μέρες διακοπές μία φορά το χρόνο μόνοι μας. Νομίζω όμως ότι από του χρόνου θα τον αφήσω. Από του χρόνου θα είμαι βέβαιη ότι θα περνάει πραγματικά καλά, θα παίζει με άλλα παιδάκια και κυρίως θα μιλάμε στο τηλέφωνο και θα καταλαβαίνει ότι δεν τον έχουμε εγκαταλείψει. Και αυτό φυσικά, αν του αρέσει. Αν όχι, εμείς πάντα προτιμούμε να τον έχουμε εδώ, μαζί μας. Μην ακούς τους άλλους. Εγώ όταν γέννησα, οι γειτόνισσες στο χωριό έλεγαν στην μαμά μου, ότι πρέπει να της το στείλω να μου το μεγαλώσει. Γέλαγε η μαμά μου, γέλαγα κι εγώ . Ο καθένας θέλει να βλέπει και τους άλλους να κάνει ό,τι κάνει αυτός, για να δικαιολογεί τις βλακείες του. Να λειτουργείς πάντα με βάση τις ανάγκες και τα 'θέλω' σου. Και κυρίως να μην πέφτεις στην παγίδα να αισθάνεσαι ενοχές. Αν έχεις ανάγκη να μείνεις λίγο μόνη με τον άντρα σου, δεν είναι ντροπή, μια υγιείς σχέση είναι....

Διαφημίσεις

Καλημερα Μαρακι εμενα η κορη μου ειναι σχεδον 21μηνων κ δεν την εχω αφησει ποτε κ σε κανεναν ουτε στην μανα μου δεν την εχω παει να την αφησω στο σπιτι της για 1ωρα,εννοειται οτι δεν θελει κ ο αντρας μου αλλα ουτε κ εγω.Μην ακους τι λενε οι αλλοι κ μην ασχολεισαι, να κανεις αυτο που θελεις εσυ κ σε κανει να νιωθεις καλα

Καλημερα Μαράκι...

Να κάνεις αυτό που νιώθεις εσύ καλύτερο και σε βολεύει και σένα και το παιδί. Οι άλλοι τι ανακατεύονται; Δεν το κατάλαβα; Τι "κόπτονται" για το τι θα κάνετε εσείς;

Εγώ την αφήνω κάθε μέρα στη γιαγιά αναγκαστικά γιατί δουλεύω και δεν θέλω να την αφήσω επιπλέον μέρες για να πάμε έστω και διήμερο. Ξέρεις τι μου λένε διάφοροι; "Τι περίεργα "κολλήματα" είναι αυτά που έχω και τι θα πάθει το παιδί, και τι το θες μαζί σου συνέχεια, τα δικά μας που τα αφήνουμε τι πάθανε, γιατί εμείς δεν είμαστε καλοί γονεις';"........ και ό,τι άλλο τους κατέβει για να με κάνουν να νιώσω άσχημα.... Αλλά εγώ θα κάνω αυτό που θέλω εγώ..... Και για να με αφήσουν και ήσυχη τους λέω πως "δεν έκανα παιδί για να το παρατάω και να φεύγω"..... (χωρίς να παρεξηγηθούν όσοι πάνε κάπου χωρίς τα παιδιά ή τα αφήνουν για μερικές μέρες στους παππούδες. Κάνω αυτό που βολεύει εμένα.... ).....

Θα συμφωνησω ΑΠΟΛΥΤΑ γιατι ετσι ακριβως κανω και εγω.Εμενα ειναι 2,5 ετων και δεν τον εχω αφησει εκτος δουλειας ουτε ενα δευτερολεπτο κανονιζω τα προγραματα μου με βαση το παιδι και δεν ακουω ΚΑΝΕΝΑΝ.Κλεινω τελειως τα αυτια μου.

rQGhp3.png

κάνεις αυτό που θελεις και μόνο. Εγώ δεν τα αφήνω βράδυ χωρίς εμένα πουθενά-είμαι παράξενη,οκ,τί να κανουμε :wink: τα αφήνω μέσα στη μέρα που δουλεύω,τα αφήνω όταν βγαίνουμε για καμια βόλτα,και τότε ή έρχεται η γιαγιά σπίτι και τα παιδιά κοιμούνται εκεί κι ο σύζυγος γυριζει τη γιαγιά σπίτι της αν δεν θέλει να κοιμηθεί σ'εμας,ή αν τα παιδιά είναι στη γιαγιά,πάμε τα παίρνουμε (συνεχίζουν τον ύπνο τους ανενόχλητα,δεν καταλαβαίνουν τίποτα)και γυρνάμε όλοι μαζί... :cool: Ο μεγάλος αν ζητήσει να κοιμηθεί στη γιαγιά τον αφήνω βέβαια-συμβαίνει όμως μια φορα το εξαμηνο. Ναι,μου εχουν πει να τον αφήσω μια εβδομαδα μαζι τους στη θάλασσα :shock: παλιά απλά δεν το συζητούσα,τώρα λέω,αν θέλει ας έρθει :wink: το αποτέλεσμα είναι το ίδιο...

ο καθένας όμως κάνει ό,τι νομίζει.Δεν υπάρχει σωστό η λάθος,ο καθενας μας ειναι διαφορετικος...

κουκουρουκου ρουκουκου!!

αν αρχισεις να σκεφτεσαι τι λενε οι αλλοι, το χασες! κανεις ποτε δε θα ειναι ευχαριστημενος, παραπονα θα ακους οσο ζεις!

μη μπεις στο τρυπακι "λεει η θεια μαρικα οτι ειμαι κακια" και στεναχωριεσαι.

κουκλιτσα μου ακου τη καρδουλα σου, βαλε το μυαλουδακι σου και πραξε οπως εσυ και ο αντρας σου νομιζετε. και τα λαθη για τους ανθρωπους ειναι!

α καθε καλοπροαιρετη συμβουλη ειναι ζητουμενο μας!

Μαράκι γεια σου,

Από τη στιγμή που δεν σε ενοχλεί εσένα το γεγονός οτι ο σύζυγος δε θέλει

να στείλετε το παιδί σας διακοπές με τους γονείς σου γιατί να σε ενοχλεί το τι θα πουν οι άλλοι;

Ο κόσμος..οι συγγενείς συγκεκριμένα πάντα κάτι θα έχουν να πουν κάτι

να κουτσομπολέψουν έτσι γίνεται συνήθως πιστέψε με

και καλό να κάνεις υπάρχουν πάντα κάποιοι που δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν ή ακόμα χειρότερα δε βλέπουν τη δικα τους προβλήματα

και πολύ πιθανόν για να μη σου πω στα σίγουρα θα σε κριτικάρουν.

Οχι με κακία πιστεύω απλά είναι άνθρωποι που απλά ζουν μέσα από τις

ζωές των άλλων και ασχολούνται με οτι αφορά αυτές.

Τώρα φυσικά δε γνωρίζω τους συγγενείς σου και κάτα πόσο συμβαίνουν τα παραπάνω που σου γράφω αλλά να ξέρεις οτι τίποτα και κανένας δε πρέπει να επηρεάζει τις αποφάσεις που παίρνεις εσύ με το συζυγό σου και

το καλύτερο που θα έχεις να κάνεις είναι να μην σε αγγίζουν καν

παρόμοιες καταστάσεις.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...
Καλημερα Μαράκι...

Ετσι ακριβως και εμείς....

QJZup3.png

bxuCp3.png

Το καθε ζευγαρι απο την στιγμη που κανει το παιδι εχει μια κοσμοθεωρια ας πουμε και με βαση αυτο κινουνται. Αν συμφωνουν οι δυο τους οι υπολοιποι δεν πρεπει να μιλανε ή τουλαχιστον δεν μας ενδιαφερει η γνωμη τους. Στην δικη μου περιπτωση που πριν το παιδι το παιζα ανετη και τυπυ "ωχ μωρε αυτες τις υπερβολες οτι δεν μπορουν να αφησουν τα παιδια τους δεν τις αντεχω".Ρωτα με τωρα. Εχω αρρωστησει δυο μερες που ξεκινησα δουλεια. ΝΑ φανταστεις θα παμε σενα γαμο στην Πατρα και θελω να την παρω μαζι μας, ο αντρας μου δεν θελει. Τι να κανουμε οτι αποφασιζουμε οι δυο μας οχι οτι μας λενε οι αλλοι και πιο πολυ οι γονεις!!

Ολοι κανουμε αυτο που μας λεει το εντστικτο μας οτι ειναι καλυτερο για το παιδι μας.Οι αλλοι δεν μας νοιαζουν.

Μην ακούς τι λένε οι άλλοι και σεβάσου την επιθυμία του άντρα σου.

Σε γενικές γραμμές όμως μήπως πρέπει να βάλεις ένα φρένο στους σχολιασμούς των τρίτων? Σε χαλάνε και δεν λέει...