Πότε κόψατε την πάνα και πώς?
Από
renik, in Προσχολική ηλικία (απο 2 ετών): Ανάπτυξη, Ψυχολογία, Συμπεριφορά
-
-
- 573 απαντήσεις
- 20.935 εμφανίσεις
-
- 8.504 απαντήσεις
- 237.752 εμφανίσεις
-
- 244 απαντήσεις
- 86.197 εμφανίσεις
-
Μετά από πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?
Από administrator, in Εγκυμοσύνη,Τοκετός, Θηλασμός, Παιδίατρος, Νεογέννητα
- 5.473 απαντήσεις
- 399.146 εμφανίσεις
-
- 43 απαντήσεις
- 23.580 εμφανίσεις
-
- 996 απαντήσεις
- 227.134 εμφανίσεις
-
Ρωτήστε τον ειδικό: Β. Χατζηαντωνίου, MD, PhD ,Αιματολόγος
Από Συντονιστής Org, in Επιστημονικές/-κοί Συνεργάτες ενότητα ερωταπαντήσεων
- 351 απαντήσεις
- 49.832 εμφανίσεις
-
- 25 απαντήσεις
- 1.739 εμφανίσεις
-
3,5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ (λιγες λεξεις)
Από andrreas, in Προσχολική ηλικία (απο 2 ετών): Ανάπτυξη, Ψυχολογία, Συμπεριφορά
- 127 απαντήσεις
- 94.187 εμφανίσεις
-
- 20 απαντήσεις
- 4.116 εμφανίσεις
-
- 115 απαντήσεις
- 40.134 εμφανίσεις
-
- 8 απαντήσεις
- 4.341 εμφανίσεις
-
-
Similar Content
-
Από Nepheli,Καλημερα σας,
Ειμαι νεο μελος κ ειναι η πρωτη φορα που γραφω για κατι δικο μου.... ή της κορης μου. Εχω μια κόρη 3 χρονων και εχω μεγαλο προβλημα με τα κακα... δεν τα λεει. Ηταν δυσκοιλια απο μωρο, και επειδη πονουσε οταν τα εκανε τα κακα της το πηρε απο φοβο. Τωρα τρωμε πιο σωστα και έχουμε φτιαξει το θεμα της δυσκοιλιότητας. Αλλα συνεχιζουμε να μην τα λεμε. Στο σπιτι την καταλαβαινω ποτε θελει να κανει κακα και την παω στη τουαλετα. Βεβαια τις περισσοτερες φορες δεν τα κανει και τα κραταει και στη τεταρτη ή την πεμπτη φορα θα τα κάνει στη τουαλετα και ισως κ λιγο πανω της. Τωρα ομως παμε παιδικο και ηλπιζα οτι θα διορθωνοταν λίγο ή κατασταση. Αλλα οχι, συνεχιζει και τα κρατάει ή τα κανει πανω της και το χειροτερο κραταει κ τα τσισα της κ η κατάληξη ειναι να τα κανει πανω της.... ( 3 αλλαξιες πλεον στη τσαντα για καλο και για κακο). Δεν μπορω να πω τα τσισα πλεον τα λεει αλλα με τα κακα εχω μεγαλο θεμα. Εχω μιλησει κ με ψυχολογο και μου ειπε να μην τη μαλωνω και να της πω οτι και εμεις οι μεγαλοι αν δεν τρέξουμε να παμε στη τουαλετα θα τα κανουμε και εμεις πανω μας. Αλλα τιποτα. Μηπως καποια μανουλα εχει βρει καποια λυση να με βοηθησει...; -
Από marilou01,Γειά σας μανούλες, παρακαλώ τα φώτα σας! Ο γιος μου είναι 11 μηνών και από 7 μηνών που αρχισε να μπουσουλάει, δεν κάθεται με τίποτα να του αλλάξω την πάνα. Μόλις τον βάζω πάνω σηκώνεται όρθιος ή γυρίζει μπρούμυτα για να φύγει. Και μιλάμε για σκηνές απείρου κάλλους, πασαλιμένος μέχρι την πλάτη κάθε φορά..! Κάπου άκουσα για μια μαμά που είχε το ίδιο θέμα και κολλούσε σελοτειπ στα χέρια του μωρού της κι εκείνο απασχολιόταν κατά τη διάρκεια της αλλαγής να τα ξεκολλάει. Το δοκίμασα, αλλά τίποτα, απλά δεν κάθεται. Εσείς τι τεχνικές "ακινητοποίησης" χρησιμοποιείτε?
-
Από terirho,Χαίρετε! Έχω δύο αγοράκια δίδυμα, 3 ετών τα οποία με έχουν πραγματικά προβληματίσει στο θέμα της εκπαίδευσης τουαλέτας. Θα αναφερθώ σύντομα σε αυτή την οδύσσεια γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να καταλάβετε τι εννοώ. Το περασμένο καλοκαίρι (2.5 χρονών)ο ένας ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το γιογιό για τα ψιλά του. Μόλις πήγαμε διακοπές αρνούνταν να το χρησιμοποιήσει, του φορούσα βρακάκι αλλά το έβγαζε και για 2 μήνες έκανε την ανάγκη του όπου έβρισκε με αποτέλεσμα να επιστρέψουμε στις πάνες. Έκτοτε αρνείται να πάει στην τουαλέτα, ακόμα και να πλυθεί όταν είναι λερωμένος...
Ο δεύτερος ξεκίνησε σχεδόν μόνος του να χρησιμοποιεί τη λεκάνη και φορούσε πάνα μόνο τη νύχτα. Είχαμε και τα ατυχήματά μας, αλλά όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ξαναφύγαμε από το σπίτι μας τα χριστούγεννα και επαναλήφθηκε η ιστορία. Δεν ήθελε να χρησιμοποιεί άλλη λεκάνη στο σπίτι της γιαγιάς με αποτέλεσμα έκτοτε να επιστρέψει και αυτός στην πάνα.
Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις και νομίζω ότι έχω γίνει πια κουραστική. Ξέρω ότι είναι ικανοί να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, αλλά γι' αυτούς έχει γίνει θέμα για γκρίνιες, φωνές και συνεχείς υπενθυμίσεις. Σκέφτομαι να σταματήσω τις υπενθυμίσεις και να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Μήπως σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη λύση είναι η αδιαφορία;
-