Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δε θέλει φαγητό, μόνο θηλασμό

gina77

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες,

Έχω μία κουκλίτσα 6,5 μηνών που είναι 8,5 κιλά και τρελαίνεται για γάλα! Επειδή είμαι όλη την ημέρα μαζί της θηλάζει όποτε έχει όρεξη, άλλες φορές κάθε 3 ώρες, άλλες κάθε μισή. Από τον 5ο μήνα άρχισα να της δίνω φρούτα και πριν 3 εβδομάδες και δεύτερο γεύμα (χορτόσπυπα). Ενθουσιάζεται όποτε βλέπει το φαγητό της, τις 3 πρώτες κουταλιές τις τρώει με πολλή όρεξη, αλλά μετά δε θέλει άλλο και με πολύ κόπο τρώει γύρω στις 10 κουταλίτσες σε κάθε γεύμα. Αν είναι πεινασμένη, κλαίει ενώ τρώει γιατί θέλει επειγόντως το γάλα της. Γενικά πιστεύω ότι βλέπει το τάισμα σαν παιχνίδι και θεωρεί μόνο το γάλα πραγματικό φαγητό. Μέχρι τώρα δεν την πίεζα γιατί είναι και στρουμπουλούλα αλλά σήμερα άρχισα να προβληματίζομαι: τι θα πρέπει να κάνω για να χορτάινει από το φαγητό της και να μην εξαρτάται τόσο πολύ από το γάλα? Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη!

• 2 months later...

Διαφημίσεις

Παρόμοια κι εγώ με τη Gina και πάω να τρελαθώ... Έχουμε κλείσει πια για καλά τους 7 μήνες και το μόνο που τρώμε ευχάριστα είναι φρουτόκρεμα. Δίνω μάχη για να φάει 3-4 κουταλάκια από χορτόσουπα ή κρεατόσουπα. Ακόμα και την κρέμα Frezylac που του πήρα, μπας και φάει έστω και τροφή του κουτιού, την έχει για φτύσιμο... Είναι κολλημένος στο στήθος μου, και ενώ 3 μηνών είχε κόψει το νυχτερινό ξύπνημα, τώρα πια ξυπνάει και μόνο με θηλασμό αποκοιμιέται. Πεινάει ή είναι από τα δοντάκια ή κακόμαθε, δεν ξέρω να πω. Νιώθω πως δεν του φτάνει μόνο το γάλα μου για να χορτάσει κι ίσως γι' αυτό ξυπνάει. Κι επίσης έχω κι εγώ κουραστεί πολύ να θηλάζω όλη την ώρα, και ιδίως τη νύχτα, λες και είναι νεογέννητο!

NLOdp3.png?XyVO1AM4

• 2 weeks later...
Παρόμοια κι εγώ με τη Gina και πάω να τρελαθώ... Έχουμε κλείσει πια για καλά τους 7 μήνες και το μόνο που τρώμε ευχάριστα είναι φρουτόκρεμα. Δίνω μάχη για να φάει 3-4 κουταλάκια από χορτόσουπα ή κρεατόσουπα. Ακόμα και την κρέμα Frezylac που του πήρα, μπας και φάει έστω και τροφή του κουτιού, την έχει για φτύσιμο... Είναι κολλημένος στο στήθος μου, και ενώ 3 μηνών είχε κόψει το νυχτερινό ξύπνημα, τώρα πια ξυπνάει και μόνο με θηλασμό αποκοιμιέται. Πεινάει ή είναι από τα δοντάκια ή κακόμαθε, δεν ξέρω να πω. Νιώθω πως δεν του φτάνει μόνο το γάλα μου για να χορτάσει κι ίσως γι' αυτό ξυπνάει. Κι επίσης έχω κι εγώ κουραστεί πολύ να θηλάζω όλη την ώρα, και ιδίως τη νύχτα, λες και είναι νεογέννητο!

Gentriana, σου γράφω και τη δική μου περίπτωση.

Η μικρή μου ξεκίνησε φρουτόκρεμα μόλις έκλεισε τον 6ο μήνα και ένα μήνα μετά, πήραμε οδηγία για λαχανόσουπα και κρεατόσουπα. Όπως ξεκινήσαμε, έτσι τα παρατήσαμε. Η μικρή ήταν ανένδοτη. Στην αρχή απελπίστηκα, ευτυχώς όμως η παιδίατρος μου αναπτέρωσε το ηθικό. Μου είπε να την αφήσω 2-3 εβδομάδες χωρίς πίεση και να επανέλθω με δοκιμή. Μου είπε πως δεν είναι όλα τα παιδάκια έτοιμα για φαγητό την ίδια στιγμή.

Έτσι λοιπόν, συνεχίσαμε μόνο με θηλασμό και φρούτα μέχρι που μπήκαμε στον 8ο μήνα, και έτσι ξαφνικά άνοιξε ένα τεράστιο στόμα ένα μεσημέρι και δεν το πίστευα! (Αλλά ήμουν προετοιμασμένη ότι μπορεί πάλι να μη το δεχότανε και δε θα αγχονόμουν , θα ξαναπροσπαθούσα μετά από λίγες ημέρες.)

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Το μωρο μου εχει κλωνο? :D

Gentriana τα μωρα μας εκτός απο το ότι είναι συνομιλικα κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα... Εμένα όταν ξυπνάει ρίχνει και ένα κλάμα... Έχουν βγει 2 δοντακια ήδη και λέω άντε τώρα θα ηρεμήσει, αλλα σαν να χειροτερεύει μου φαίνεται. Ο Παιδίατρος μου μίλησε και για άγχος αποχωρισμού αλλα τι να πω τόσο πολύ τον αναστατώνει. Είναι ένα αλλο μωρο, λες και μόλις έγινε 6 μηνών μου έφεραν ένα άλλο μωρο... Και δεν άλλαξε κάτι απο εμάς, εγω τον εχω όλη μέρα όπως απο όταν γεννήθηκε. Μόνο με τον μπαμπά του εχει μείνει μόνος απο όταν γεννήθηκε και αυτο για λίγες ώρες λόγω του θηλασμου, αλλα και αυτο γίνεται πχ σαν ρουτίνα δεν είναι κάτι καινούριο. Πχ θα τους αφήσω το σαββατο πρωί να πάω λαϊκή... Η αν εχω μάθημα στο μεταπτυχιακό. Εχω αρχίσει να απελπιζομαι, βλέπω ότι κάτι εχει και δεν ξέρω τι.

Αχ για να μας δώσουν τα φώτα τους οι πιο έμπειρες μαμάδες.

Γεια σας κορίτσια,

Εντωμεταξύ η μικρούλα μου έχει φτάσει ακόμη 9 μηνών και ακόμη δε βλέπω ιδιαίτερη βελτίωση. Σήμερα ας πούμε που πεινούσε έφαγε 5-6 κουταλιές κρέμα βανίλια και μασουλούσε μία κόρα από ψωμί και αυτή ήταν μία καλή της μέρα. :roll: Ακόμη και τις ημέρες που δουλεύω (για 4-5 ώρες) και έλπιζα ότι θα πεινάει και θα φάει, τίποτα, ούτε μπουκιά. Ούτε καν το γάλα μου από ποτήρι δε θέλει. :? Με καθησυχάζει το γεγονός ότι είναι περίπου 10 κιλά καθώς και το ότι η παιδίατρος μου λέει να της δίνω κανονικά όλα τα γεύματα και κάποια μέρα θα αρχίσει να τρώει. Γιατί μπορώ να πω ότι κάποιες μέρες απελπίζομαι να μαγειρέυω, να πλένω κατσαρόλες, μούλτι, μπολάκια και όλο το φαγητό να καταλήγει στα σκουπίδια. Αλλά κάθε μέρα ξεκινάω από την αρχή, σα να είναι η ημέρα που θα αρχίσει να τρώει. Σίγουρα δε θα πίνει το γάλα μου σε όλη της τη ζωή, οπότε θα έρθει και αυτή η ημέρα, έτσι δεν είναι ??!!

Διαφημίσεις

κορίτσια είναι φυσιολογικά αυτά που λέτε. Και μένα η μικρή μου στην αρχή έτρωγε λίγες κουταλιές. Αργότερα και όλο το μπολάκι ή πάλι μέρος του. Η παιδίατρος μου είχε πει το φαγητό να το βάζω στο ψυγείο και να της το δίνω το απόγευμα-βράδυ αφού το ζεστάνω. Και μένα προτιμούσε να θηλάζει. Οπότε μη τα πιέζετε.

Επίσης, δεν κατάλαβα γκρίνια δοντιών γιατί για κάνα 2-3 βράδια θήλαζε αρκετά συχνά και μετά τσουπ έβγαινε το δοντάκι και επανερχόμασταν.

Τα μωρά που θηλάζουν συχνά είναι πιο στρουμπουλά αλλά όσο μεγαλώνουν και αρχίζουν να χοροπηδάνε τα χάνουν όλα!!!!!

Συνεχίστε όσο μπορείτε να θηλάζετε.

10 κουταλιές; Η δική μου τρώει την αστρονομική ποσότητα του ενός κουταλακίου. Δεν ανησυχώ, από τη στιγμή που η ανάπτυξη της είναι καλή, αν και στρουμπουλή δεν τη λες! Θα έρθει η κατάλληλη στιγμή και θα φάει το σύμπαν :lol:

Πάντως, δεν πετάω τίποτε και ούτε το χωράει το μυαλό μου να πετάξω κάτι, τουλάχιστον όχι σε ποσότητες. Κρέας και λαχανικά τα μαγειρεύω και τα κάνω παγάκια, οπότε κάθε φορά ζεσταίνω ελάχιστη ποσότητα. Αν δεν το φάει, το ανακατεύω στο δικό μου φαγητό. Αν πρόκειται για φρούτα, θα τσακωθούμε ποιος θα φάει το υπόλοιπο. Αν και για τόσο μικρές ποσότητες δεν αλέθω φρούτα ειδικά για το μωρό, πατάω λίγο με το πηρούνι. Νομίζω ότι μπορούμε να απλοποιήσουμε αυτά τα πράγματα χωρίς κόστος για το μωρό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Έτσι ήταν κι η μικρή μου ως δέκα μηνών περίπου. Αν ήταν στις καλές της, άνοιγε 3-4 φορές το στόμα για ποσότητες σαν 2 κόκκους ρυζιού. Κι εμείς εννοείται ότι δεν πετούσαμε το φαγητό, πρώτον γιατί είναι σπατάλη, και δεύτερο γιατί έτσι το παίρνεις πιο χαλαρά το θέμα. Τελικά άρχισε να τρώει αρκετά από μόνη της. Στις διακοπές φέτος μάλωναν οι δυο αδερφές ποια θα πρωτοφάει αθερίνες με την ουρά και το κεφάλι...

Ο δικός μου είναι πεντέμισι μηνών, δε θηλάζει πίνει ξένο γάλα, αλλά πολύ και τρελαίνεται μόλις δει μπιμπερό. Νόμιζα λοιπόν ότι και με την κρέμα θα φάει εύκολα...αλλά που τέτοια τύχη...μόλις έκλεισε τους 5, αρχίσαμε την κρέμα βανίλια το απόγευμα, αλλά άντε να φάει μέχρι πεντε έξι κουταλάκια και μετά τρελό κλάμα για γάλα...κανονικά έπρεπε να την τρώει όλη, να έχουμε κόψει το απογευματινό γάλα και να έχουμε αρχίσει και φρουτόκρεμα, αλλά μου φαίνεται ακατόρθωτο αυτό...πότε θα αρχίσει να τρώει κρέμες και να εξαρτάται από το γάλα τόσο πολύ;;;

Ο δικός μου είναι πεντέμισι μηνών, δε θηλάζει πίνει ξένο γάλα, αλλά πολύ και τρελαίνεται μόλις δει μπιμπερό. Νόμιζα λοιπόν ότι και με την κρέμα θα φάει εύκολα...αλλά που τέτοια τύχη...μόλις έκλεισε τους 5, αρχίσαμε την κρέμα βανίλια το απόγευμα, αλλά άντε να φάει μέχρι πεντε έξι κουταλάκια και μετά τρελό κλάμα για γάλα...κανονικά έπρεπε να την τρώει όλη, να έχουμε κόψει το απογευματινό γάλα και να έχουμε αρχίσει και φρουτόκρεμα, αλλά μου φαίνεται ακατόρθωτο αυτό...πότε θα αρχίσει να τρώει κρέμες και να εξαρτάται από το γάλα τόσο πολύ;;;

Το μωράκι είναι μικρό ακόμα. Κάνε υπομονή. Θα μπορούσες να καθυστερήσεις κι άλλο τις στερεές. Κι εμένα στον 5ο μου είπε η παιδίατρος, αλλά είναι μάλλον βιαστικό...

Εμείς κλείνουμε τον 8ο και η εξάρτηση φουλ...

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Διαφημίσεις

Το μωρο μου εχει κλωνο? :D

Gentriana τα μωρα μας εκτός απο το ότι είναι συνομιλικα κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα... Εμένα όταν ξυπνάει ρίχνει και ένα κλάμα... Έχουν βγει 2 δοντακια ήδη και λέω άντε τώρα θα ηρεμήσει, αλλα σαν να χειροτερεύει μου φαίνεται. Ο Παιδίατρος μου μίλησε και για άγχος αποχωρισμού αλλα τι να πω τόσο πολύ τον αναστατώνει. Είναι ένα αλλο μωρο, λες και μόλις έγινε 6 μηνών μου έφεραν ένα άλλο μωρο... Και δεν άλλαξε κάτι απο εμάς, εγω τον εχω όλη μέρα όπως απο όταν γεννήθηκε. Μόνο με τον μπαμπά του εχει μείνει μόνος απο όταν γεννήθηκε και αυτο για λίγες ώρες λόγω του θηλασμου, αλλα και αυτο γίνεται πχ σαν ρουτίνα δεν είναι κάτι καινούριο. Πχ θα τους αφήσω το σαββατο πρωί να πάω λαϊκή... Η αν εχω μάθημα στο μεταπτυχιακό. Εχω αρχίσει να απελπιζομαι, βλέπω ότι κάτι εχει και δεν ξέρω τι.

Αχ για να μας δώσουν τα φώτα τους οι πιο έμπειρες μαμάδες.

Κι εμείς 2 δοντάκια έχουμε! Το ξύπνημα το αρχίσαμε σιγά σιγά όταν αρχίσαμε την εισαγωγή στερεών στους 5+. Μέχρι τότε, από 2μισι μηνών κοιμόταν σερί. Βιάστηκα να χαρώ! Κάπου εκεί μου ήρθε και περίοδος, δεν ξέρω αν έχει σχέση...

Τελικά, δεν πιστεύω να φταίνε τα δόντια. Κάποιες φορές, τον βλέπω όντως να ενοχλείται, αλλά όχι πάντα. Κι εμένα κλαίει όταν ξυπνάει. Ή μερικές άλλες φορές κάνει πάρτυ, θέλει να παίξει!

Έχω γίνει ζόμπι από την έλλειψη ύπνου. Κουράστηκα να θηλάζω μέρα νύχτα. Νιώθω τα στήθη μου άδεια. Το τελειωτικό ήταν ότι δοκίμασα τελικά να του δώσω γάλα σκόνη μπας και κοιμηθεί το βράδυ και δεν το ήθελε με τίποτα!

Μου λένε να προσπαθώ να τον κοιμήσω αλλιώς και να μην τον θηλάζω το βράδυ. Όταν όμως κουτουλάς από τη νύστα δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνεις αμφίβολα πειράματα. Καμιά φορά τον κοιμίζει ο μπαμπάς με βόλτες πάνω κάτω. Συνήθως όμως το κλάμα σταματάει μόνο με βυζί.

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Κορίτσια η κόρη μου είναι σχεδόν 2,5, τρώει από 1 έτους μόνη της και τα πάντα!!!

Μέχρι όμως να φτάσει ενός έτους πέρα από το βυζί...... ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Να προσπαθείτε αλλά να μην απελπίζεστε!!! Αφού πίνει γάλα και παίρνει βάρος, όλα καλά....

bMZ0p2.png

κοριτσια καλησπερα. Δε θελω να σας απογοητευσω αλλα κ εμενα η μικρη μου ειναι μια δυσκολη περιπτωση κ φως δε βλεπω!!! Ας τα παρουμε απ΄την αρχη, φρουτοκρεμα αρχικα ετρωγε 6-8 κουταλιτσες, σουπες 4-5 κ αυτα τις καλες μας μερες!! κρεμουλες δεν εβαλε π-ο-τ-ε στο στομα της. της εκοψα τα αλεσμενα φαγητα μηπως τα ηθελε κομματακια, ολο το καλοκαιρι δεν ετρωγε τιποτα, μονο ψωμακι.Να μην πολυλογω, εκλεισε χθες τους 13 μηνες, φρουτα δε τρωει σε καμια μορφη μονο 2-3 γουλιες χυμο κ φυσικα οχι καθε μερα, μεσημεριανο λιγες μπουκιτσες (οχι αλεσμενα) προτου αρχισει να χτυπιεται για στηθος, κρεμες-γιαουρτια-ξενο γαλα ουτε για αστειο.... το μονο που τρωει με ευχαριστηση ειναι ψιλοκομμενο αγγουρακι κ ψωμακι....... αυτα!!! Απο αναπτυξη σκιζουμε, 81 ποντους 12+ κιλα ζουμπουρλουδικη αλλα οοοολο αυτο χαρη στο γαλατακι της μας. Εννοειτε οτι κοιμαται μονο με στηθος, καθε λιγο ξυπναει κ ξανα στηθος-πιπιλα για υπνο.... κ εγω εξακολουθω να ελπιζω οτι το κοριτσακι μου μια απ' αυτες τις μερες θα φαει κ εγω μια απ'αυτες τις νυχτες θα κοιμηθω....:?

• Like 1

κοριτσια καλησπερα..κι εμεις μια απ τα ιδια...μεχρι το χρονο δεν ετρωγε σχεδον τιποτα..μονο στηθος,οοοοολη μερα!!!!και οοοολη νυχτα.!!!μονο λιγο ψωμακι.και πιστεψτε ειχα δοκιμασει τα παντα..ωσπου καταλαβα οτι τα μωρα ειναι πολυ πιο εξυπνα απο οσο νομιζουμε.παρατηρησα σιγα σιγα οτι ζηλευε το φαγητο που τρωγαμε εμεις οτι δεν της αρεσαν λιωμενα η πατημενα με το πηρουνι οτι ηθελε χρωμα στο πιατο,(δηλ.λαχανικα).οταν ετοιμαζα το φαγητο ηθελε να βλεπει πανω απ το τσικαλι να μυριζει το φαγητο,βουτουσα ενα κουταλι μεσα στην κατσαρολα και μετα της το εδινα λεγοντας ελα αγαπη μου, μονη σου, μμμ φαγακι ωραιο που θαφαμε κι αλλα τετοια μετα μολις εγλυφε την κουταλα την εβαζα στο τραπεζακι της γρηγορα μαζι με την κουταλα..μετα διαλεγα απο το φαγητο μας, αυτο που θα μπορουσε να φαει πχ πατατουλα κρεατακι ινα ινα καροτακι καλοψημενο κλπ. κι ετσι τρωει μαζι μας τα παντα και κανονικες μπουκιες. αααα πρεπει να προσπαθειτενα τρωτε κι εσεις την ωρα που τρωει να σας βλεπει οτι απολαμβανετε το φαγητο να τους λετε τι ειναι πχ ααα ωραιο κοτοπουλο φασολακι, μπιζελακι . δεν ξερω αν βοηθησα παντως εγω ειχα δοκιμασει τα παντα και ακομη και τωρα δεν τρωει τιποτα με το κουταλι .ολα μονη της με τα χερακια στο τραπεζακι.βεβαια γινεται το σπιτι χαλια αλλα ας φαει 1 μπουκια κι ας καθαριζω......

Κι ο δικός μου, τρώει ευχαρίστως μόνο το δικό μας φαγητό. Κι εγώ έλεγα πως θα τον μάθω να τρώει τα άνοστα, τα υγιεινά, αφού είναι μωρό, δεν ξέρει τις γεύσεις για να τις ζητά. Και όμως...

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Διαφημίσεις

Αχ αυτα κανω κ εγω αλλα τζιφος! Παντα τρωμε την ιδια ωρα γιατι οντως ειναι πολυ σημαντικο (για πολλους λογους) κ επισης θελει να τρωει μονη της με το χερι. Κ να προσπαθησω να της δωσω κατι με πηρουνι η κουταλι απλωνει το χερακι της κ παιρνει τη μπουκιτσα απ'το κουταλι κ τη τρωει με το χερι. Της κοβω λοιπον το φαγητο μπουκιτσες στο δισκο στο καρεκλακι της φροντιζω να εχει χρωμα το πιατο αλλα οπως ειπα κ παραπανω τρωει μονο λιγες μπουκιτσες το μεσημερι. Δε ξερω τι να κανω με τα φρουτα που δε τρωει καθολου...

Και ο γιος μου δεν θηλασε , παρα μονο 1 μηνα ,αρα ουσιαστικα σκονη ηπιε , δεν εφαγε ποτε κρεμες , τα σιχαινοτανε οολα απο την πρωτη φορα που τα ειδε .Ετρωγε παντα με δικη μας προσπαθεια εστω 3-4 κουταλιτσες , τη σουπα με τα λαχανικα και το κρεας την νοστιμευτικε λιγακι και μπορω να πω οτι την εφαγε οταν μπηκε το τυρακι , αλλα κρεμες τυπου βανιλιες , μπισκοτοκρεμες ή φαρινες δεν τις εφαγε ποτε και καλυτερα δηλαδη και στην μικρη μου τελικα δεν εδωσα καν .

Το γαλα του το επεινε σαν λυσασμενος , μπουκαλια ολοκληρα αλλα φαγητο με πολυ δυσκολια . Βεβαια ο γιος μου παραμενει δυσκολο παιδι στο φαγητο παρα παρα πολυ , μπορει να ειναι ολη μερα με 2 κριτσινια αμα δεν του κανεις το φαγητο που θελει και τον κοντραρεις .

QRyOp2.png

Να φροντίζετε να έχετε στο τραπέζι πάντα ποικιλία και να είναι στη διαθεση τους(των παιδιών εννοώ).

Να υπάρχει ψιλοκομμένο σαλατικό(τοματούλα η αγγουράκι), φετούλα, ψωμάκι, βραστά λαχανικά, το φαγητό που τρώτε κι εσείς απλά να μαγειρεύεται χωρίς πολλα μπαχαρικά και κυρίως χωρίς πολύ αλάτι, δεν κάνει καλό. Εγώ μαγείρευα με ελάχιστό και μετά προσεθετα στα δικά μας πιάτα.

Είναι πολύ βασικό στο παιδί να βλέπει στρωμένο τραπέζι με διάφορα είδη... κάποια στιγμή θα του γεννηθεί η απορία να τα επεξεργαστεί να τα δοκιμάσει και να τα φάει. Παρακινήστε το κι εσείς ...να τα πιάσει, να τα επεξεργαστεί την αφή τους, τη γεύση τους.... και κάποια στιγμή αφού πειραματιστεί θα φάει.

Τα φρούτα της τα έκανα χυμό.... επίσης τα φρούτα όχι όλα μαζί.... δώστε τους μόνο μήλο, μόνο αχλάδι, μόνο μπανάνα...κτλ Κάποιο θα τους αρέσει....

Σε ΄μένα το μυστικό ήταν η ποικιλία.... έκανα διάφορα προκειμένου να της δώσω την δυνατότητα να βρει αυτά που της αρέσουν.

Μην αγχώνεστε... αφού παίρνει βάρος... μην αγχώνεστε... κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό.... θέλει το χρόνο του κι έχει τις προτιμήσεις του.

bMZ0p2.png

Η δικια μου ειναι 8,5 μηνων κ τρωει τα παντα. Τα φρουτα τα τρωει παρα πολυ... το μεσημεριανο της το τρωει με ορεξη... εκει που μου τα χαλαει ειναι στη φαριν λακτε αλλα της την κανω με πορτοκαλι κ την τρωει. Γενικα τρωμε με πολυ ορεκη αν κ ειναι αδυνατουλα... δε βαζει καλο βαρος απο την αρχη... ειναι 8+ κ ειναι μολις 7,5 κιλα. Αλλα δεν ανησυχω καθολου! Τωρα οσον αφορα το βραδυ.... λογω θηλασμου σηκωνοταν παντα μια φορα κατα τις 3 κ ετρωγε, αλλα τωρα εχει παραγινει το θεμα!!! Ξυπναει μια στις 2, κ μετα στις 4 κ μετα στις 6, κ δεν μπορω καθολου. Ενα βραδυ την κουνησα κ κοιμηθηκε κ τις 3 φορες χωρις να φαει... ε απο την επομενη μερα αρχισε ο γολγοθας!!! Οχι μονο ξυπναει κ τρωει αλλα οταν παω να την βαλω στο κρεβατι της ουρλιαζει γτ θελει αγκαλια. Καθομαι κ την κουναω κανα 10λεπτο κ μετα παλι τα ιδια! Τα νευρα μου εχουν σπασει... κ δεν ειναι μονο οτι χανω τον υπνο μου, αλλα ουρλιαζει κ ξυπναμε κ ολη την οικοδομη. Γτ το κανει αυτο??? Δε νομιζω να ειναι απο τα δοντακια της γτ κ σιροπι που της εδωσα, παλι τα ιδια ειχαμε! Κοιμομουν οταν ειναι βρεφουδι κ δε κοιμαμαι τωρα που μεγαλωσε!!! Δωστε μου καμια συμβουλη...

Α κ μη προσπαθησετε να τα δωσετε νερο... η δικια μου νευριαζει κ δε σταματαει με τπτ!!!:lol:

Athinage, εφόσον τρώει όλο της το φαί όπως λες, άρα δεν μπορεί να πεινάει και να ξυπνάει γι'αυτό. Και 7.5 κιλά δε μου φαίνονται και πολύ λίγα. Εμείς ζυγιστήκαμε χτες, σχεδόν 8 μηνών, 8100. Προφανώς το θέμα είναι ψυχολογικό. Είσαι η πιπίλα της. Όπως συμβαίνει μάλλον και με το δικό μου... Εμένα ξυπνάει δύο φορές συνήθως, κατά τις 11-12 και κατά τις 4. Και είναι απαρηγόρητος μέχρι να βάλει στο στόμα το στήθος. Τη μέρα δεν τα κάνει αυτά πλέον, σπάνια. Τι τον πιάνει το βράδυ δεν καταλαβαίνω. Από τη νύστα, το μυαλό μου έχει μια θολούρα όλη μέρα.

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Εμένα ο μπεμπούσκος μου είνια 7 μηνών ξυπνάει τελευταία κάθε μία ώρα το βράδυ, πείνει λίγο γάλα κ αποκοιμιέται. Ξεχωρίζει ο άτιμος την πιπίλα με το που του την ακουμπάω στα χείλη κ με τον μορφασμό του με προειδοποιει ότι θα τσιρίξει , οπότε του χώνω αμέσως το βυζί.

Είμια σχεδόν σίγουρη ότι είνια απο τα δοντάκια του γιατι ακριβώς τα ίδια μου έκανε κ ο μεγάλος σ αυτη την ηλικία κ απο την εξάντληση είχα αναγκαστεί να τον πάρω στο κρεβάτι μου. Σε αυτον εδω ήμουν προετοιμασμένη κ τον εχω στο κρεβάτι μου απο την αρχή , έτσι κοιμάμαι κ εγώ με την ησυχία μου, δεν εχουμε αναστατωθει ούτε ενα βράδυ.

Απο φαγητό δεν θέλει να φάει τίποτα, το μόνο που του αρέσει είναι να του δίνω ψωμάκι , καρότο , πατάτα , μήλο σε ολόκληρα κομμάτια, να ακονίζει τα ούλα του, κόβει κομμάτια κ τα μασουλάει . Και ο μεγάλος μετά τον 9ο άρχισε να τρώει φαγάκι.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

• 2 weeks later...

Γεια σας πάλι κορίτσια! Τελικά υπάρχει ελπίδα! Μόλις έκλεισε τους 9 μήνες το κοριτσάκι μου άρχισε να τρώει (πριν 10 μέρες δηλαδή). Όχι σπουδαία πράγματα αλλά χαίρεται όποτε τη βάζω στο καρεκλάκι της και ανοίγει το στοματάκι για να φάει. Όπως γράφουν και άλλες μανούλες, της αρέσει το φαγητό να είναι σε κομματάκια ή λιωμένο με πηρούνι και όχι αλεσμένο. Επίσης τα φρούτα της τα έδινα ένα-ένα και επειδή το μόνο που της άρεσε ήταν η μπανάνα δοκίμασα μήλο με μπανάνα, πορτοκάλι με μπανάνα κλπ, με αποτέλεσμα τώρα να τρώει και άλλα φρούτα. Ένα λάθος που έκανα ήταν να της αρχίσω έτοιμη κρέμα (φαρίν λακτέ) γιατί ήταν η μόνη που έτρωγε όταν έλειπα εγώ και την τάιζε ο μπαμπάς της. Με αποτέλεσμα τώρα να της αρέσουν τα γλυκά φαγήτα και σήμερα που της έδωσα για πρώτη φορά γιαούρτι να της φανεί τόσο ξυνό που έβαλε τα κλάματα. Και πως την κόβουν τώρα την κρέμα???

• 3 months later...

Ευτυχώς που δεν είμαι μόνη... κλείσαμε τώρα τους 8μήννες και δε λέει να φάει ... είχα αρχίσει να αγχώνομαι για το πότε θα κάνει κανονικό γεύμα μιας και σε 2 μήνες αρχίζω δουλειά και δεν΄θα έχει βυζί για 8 ώρες... θα πρέπει λοιπόν να τρώει κάτι άλλο... απο βάρος δεν τίθεται θέμα (13.600 το βλαστάρι μου) θηλάζει όμως σχεδόν όλο το βράδυ... έχω κουραστεί πολύ και δεν ξέρω πως θα αντέχω όταν αρχίσω και δουλειά ... απ ότι βλέπω κι εδώ όμως στους 9- 10 μήνες λογικά θα δούμε κάποια αλλαγή... Απο κανονικό φαγητό 2-3 κουταλιές κάθε φορά και πολλές φορές τον ταιζω με το χέρι μου πιέζοντας το φαγητό ανάμεσα στα δάχτυλα (φρούτα, βραστα λαχανικά ή και βραστό κρέας)...

SSvbp3.pngjuBIp2.png

• 3 weeks later...

Εμένα κορίτσια μου συμβαίνει το εξής παράξενο! ενώ απο τον 6 ο μήνα άρχισε να τρώει κανονικά όλα, τα φρούτα, το μεσημεριανό και έπειτα όλα τα υπόλοιπα, τώρα που είμαστε 12 μηνών και πριν 10 ημέρες κόψαμε το θηλασμό και αρχίσαμε το γάλα, ξαφνικά αρνείται να φάει αλεσμένα. Αλλά δεν τρώει και δεν μπορεί να φάει τίποτα άλλο, αφού έχει μόνο τα μπροστά δοντάκια, παρα μόνο λίγα ψύχουλα, καμια μπανάνα και μπισκοτάκια...θα τρελαθώ, κλαίει και δεν βάζει μπουκιά στο στόμα...και είναι πολύ αδύνατη μόνο 8,5 κιλά...τι να κάνω?