Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

καλησπερα! εχω αποριες συνεχεια οχι μονο για το μεγαλωμα του γιου μου αλλα και θεματα που απασχολουν πολλους απο εμας η καποια μεριδα ανθρωπων..

εχω δυο προβληματακια. το ενα ειναι ποικονομικο, ε, ναι χρωσταω κι εγω και θα ηθελα αν ξερετε να με συμβουλευσετε και το αλλο ειναι μαλλον νομικο. οταν ρωταω τη μητερα μου μου λεει κατευθειαν γιατι εισια αρρωστη?

να σας εξηγησω λοιπον..

οι περισσοτερη απο εδω γνωριζεται οτι ειμαι ανυπαντρη μητερα και τους τελευταιους μηνες ανεργη.. μεγαλωνω το αντρακι ομως οπως μπορω και με πολυ αγαπη,. και παιχνιδια δηλαδη που του εχω παρει τα παιζιε λιο και μετα ανακαλυπτει τα μακαρονια στα ντουλαπια και τα ριχνει κατω η τα χωματα και τα πετραδακια οταν βγαινουμε εξω!

χρωσταω, χρωσταω στις πιστωτικες απο λαθη του μακρινου παρελθοντος αλλα καιτ ου προσφατου μιας και δεν περιμενεις οτι θα μειενεις χωρις δουλεια και προσπαθεις να ζησεις χωρις να σε λυπουνται λογω τις κταστασεις.. χρωσταω λοιπον σε δυο καρτες οχι μεγαλα ποσα , αλλα εχουν φτασει στο οριο , δυο βασικους μισθους χρωσταω για να σας δωσω να καταλαβετε αλλα τους τελευταιους μηνες εχω σταματησει να πληρωνω και την ελαχιστη καταβολη, ιοχι για να αω να πιω καφεδες αλλα γιαιτι δεν βγαινω οικονομικα.μετα απο ποσο καιρο εχω προβλημα με την τραπεζα και δεν εννοω τα τηλεφωνα αυτα εχουν αρχισει ηδη, αλλου ειδους ενοχλησει θα εχω? δεν εχω κατι στο ονομα μου.. ειχα ζητησει διακανονοσμο πριν καιρο, αν παγωσει η ελαχιστη αλαλ μου ζητησαν αν το κανω υπο μορφη δανειου δηλαδη να πληρω νω (μα αφου δεν εχω!) να πληρωνει τοτε αλλος.. μα αν ηταν να πληρωνει αλλος θα σας πληρωνα...

ξερετε τι μπορω να κανω? δνε θελω να το αφησω, θα ανεβαινουν και τα χρη,ματα η μεχρι ποσο διαστημα μπορω να αφησω να τρεχει το ποσο..

και εχω κι ενα αλλο θεματακι το μωρο μου δεν ειναι αναγνωρισμενο απο τον πατερα του, ουτε θα κινηθω νομικα για αυτο, αν παθω κατι, το παιδι μου ποιος θα το παρει.. και μη μου πειτε τι σκεπτεσαι βραδιατικα! ειναι πραγματα που αν εισια μονος σου κι αν εχεις συναντησει πολλα ωφειλεις να ενημερωθεις για το αν μπορεις να κανει ς κατι να το προλαβεις.,.εχω γονεις αλλα δεν θελω να μεινει με τους γονεις μου γιατι δεν στμφωνω καθολου με το μεγαλωμα τους ως προς τα εμενα και απο τη σχεση μεταξυ τους ,δεν χρειαζεται αναλυση, εχω αδερφια, ο ενα ς ειναι 27 , οι αλλοι δυο πιο μικροι, ο ενας ανηλικος κι ολας.. πειτε μου το παιδακι μου τι θα γινει, αν παθω κατι, πειτε μου ομως οτι δεν θα παει σε ιδρυμα ..δεν το εφερα στον κοσμο για να το ¨αφησω¨εκει...

ευχαριστω ελενα

Διαφημίσεις

ελενα σταματα να κανεις τετοιες σκεψεις!

αντιλαμβανομαι την δυσκολη κατασταση που περνας, αλλα παρε κουραγιο απο την δυναμη της ψυχης σου κ απο τον γιοκα σου!

δεν ειναι ευκολο να παρει καποιος τις αποφασεις που εσυ η ιδια πηρες!

υπαρχουν ανθρωποι με αποαρχ%&*τετοια

κ ανθρωποι σκετα αποαρ#$%^τετοια!

εσυ ανοικεις στην 1η κατηγορια κ δεν θα παθεις τιποτα απολυτως!

ειμαι σιγουρη πως καποια μελη θα σου δωσουν τις απαντησεις που ζητας!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Πρώτα από όλα ηρέμησε. Οσο για τις πιστωτικές κάρτες, θα σε συμβούλευα να πας στην τράπεζα που έχεις και να ζητήσεις ρύθμιση. Είναι μια μορφή δανείου με χαμηλό επιτόκιο και σου βγαίνει ελάχιστη δόση να πληρώνεις. Τα επιτόκια των πιστωτικών κυμαίνονται από 15% έως και 19%, δηλ. όσο και να πληρώνεις, δεν μπορείς να τις ξεχρεώσεις, πληρώνεις μόνο τόκους. Θα πας λοιπόν στην τράπεζα, θα συζητήσεις μαζί τους, θα τους πεις ότι είσαι άνεργη και αυτοί θα σου πουν τι δικαιολογητικά χρειάζεσαι. Μπορεί να ζητήσεις και μια περίοδο χάριτος, συνήθως είναι 6 μήνες. Φυσικά θα ακυρώσεις τις κάρτες σου. Η δόση να ξέρεις συνήθως είναι χαμηλή, εξαρτάται και από το ποσό των οφειλών σου. Τώρα όσο για το άλλο θέμα με το παιδάκι σου, νομίζω ότι όλες οι μαμάδες μας απασχολεί αυτό. Είναι μέρες που σκέφτομαι και εγώ το ίδιο και παρακαλάω να είμαι καλά για να τα μεγαλώσω.

s-age.pngs-age.png

σας ευχαριστω και τις δυο.

ηρεμη ειμαι , τη ρυθμιση που πηγα να κανω με εναν υπαλληλο δνε τη δεκτηκανε απαλ ενα mail εστειλε, εγω ειχα παει με τα χαρτακια μου κι ουτε τα ειδε.. να τις καταργησω? δεν το σκεπτηκα , θα σταματησει αν ανεβαινει το ποσο δηλαδη, σορρυ αλλα ειμαι ασχετη και βασικα, οχι δεν μ αρεσει να χρωσταω.. και γιια αυτο η αναφορα μου στο θεμα

σε ευχαριστω , θα ξαναπροσπαθησω για ρυθμιση.

Δυστυχώς το ποσό θα συνεχίσει να ανεβαίνει γιατί ανεβαίνουν οι τόκοι. Βέβαια και να ξαναπάς, να τους πεις ότι αδυνατείς να πληρώσεις, ότι είσαι άνεργη. Να τους πεις ότι ακυρώνεις τις κάρτες εδώ και τώρα(πάρτες και μαζί σου) και παράλληλα να κάνεις αίτηση για ρύθμιση. Όλα καλά θα πάνε.

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

με τις τραπεζες και τις καρτες δεν παιζουμε..ακομα και αν καταργησεις την καρτα το υπαρχον χρεος παραμενει και ανατοκιζεται καθε μηνα με υψηλοτατο επιτοκιο! Πρεπει να πας στην τραπεζα αμεσα και να ζητησεις μια ρυθμιση, συνηθως δινουν χαμηλοτοκα δανεια, τα οποια συμφερουν εναντι των πιστωτικων καρτων. Καλη επιτυχια, το ποσο δεν ειναι μεγαλο, οποτε συντομα ελπιζω να βρεθει λυση.!

Πρώτη κίνηση είναι να κόψεις την κάρτα με ένα ψαλίδι για να μην είναι δυνατόν να την χρησιμοποιείς πλέον.

Δεύτερη κίνηση είναι να πάς σε κάποια τράπεζα να συζητήσεις για μεταφορά υπολοίπου. Με αυτή τη διαδικασία το δάνειο γίνεται μακροπρόθεσμο αλλά με μικρότερη δόση

Βασικό να βρείς δουλειά

Τι δουλειά έκανες πριν? Είναι δύσκολα αλλά μην το βάζεις κάτω ;)

Το παιδί που δεν έχει αναγνωριστεί, μετά το θάνατο σου μένει με τους πλησιέστερους συγγενείς σου

Καλύτερα να αποφύγεις να πεθάνεις πρός το παρόν... κι εγώ που αγαπάω τους συγγενείς μου το ίδιο κάνω...:-P

ssttaa

Το βασικο, βασικοτατο, εινια να βρεις δουλεια. η δουλεια ομως ειναι δυσκολη γιατι εχεις το μωρο το οποιο δεν εχεις που να φησεις. αρα χρειαζεσαι μια δουλεια μεσα απο το σπιτι. δεν ξερω τι μπορεις να κανεις, αν πιανουν τα χερια σου, γνωριζεις καποια τεχνη η εχεις καποιο πτυχιο. σκεφτηκα καποια πραγμα εφοσον κατι απο αυτα μπορεις να το κανεις, το ξερεις, σου αρεσει κτλ και εχεις προσβαση σε κατι τετοιο:

* να συνεννοηθεις με καποιο καταστημα που κανει μπομπο και να παιρνεις τα υλικα στο σπιτι και να κανεις σπιτι τις μπομπο

* να κανεις γλυκα του κουταλιου για φουρνο στη γειτονια σου

* να κρατας παιδακια μαζι με το δικο σου

* να κανεις κοσμηματα με πηλο και να τα δινεις σε καταστηματα με χειροποιητα κοσμηματα

* να κανεις χτενισματα στη γειτονια αν πιανουν τα χερια σου στην κομμωτικη

* να κανεις επιδιορθωσεις ενδυματων αν ξερεις ραπτομηχανη

Επισης μπορεις να απευθυνθεις για ευρεση εργασιας σε καποιον ξενωνα η συλλογο ανυπαντρων μητερων και μονογονεικων οικογενειων και εκει νομιζω οτι παρεχονται και νομικες συμβουλες. μπορεις και στα κεπ η μεσω ιντερνετ να βρεις αν υπαρχουν καποια επιδοματα μαζι με το ταμειο ανεργιας για μονογονεικες οικογενειες και ανυπαντρες μητερες

εινια απολυτα λογικο να φοβασαι για το μωρο. δεν ξερω να σου δωσω νομικες συμβουλες, μακαρι να μπορουσα, αλλα επειδη και λεφτα για δικηγορο δεν νομιζω να μπορεις να διαθεσεις μακαρι καποια κοπελα εδω να μπορει να σε βοηθησει. δεν ξερω αν μπορεις να κανεις καποια διαθηκη και να λες που να παει το μωρο. γενικα ομως αποφυγε τις αρνητικς σκεψεις και φροντισε να μην παθεις κατι

• 1 month later...

σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες...

πηγα να ζητησω ρυθμιση απο τις τραπεζες δεν μου εχουν απαντησει ακομα... τουλαχιστον να ειχα ενα παγωμα για ενα διαστημα..

σιγα σιγα ξερω θα κλεισω τις τρυπες, ηδη τελειωσα με την κινητη τηλεφωνεια.. αφου τελειωσα με ταδικαστηρια που με βγαλανε εκτος προγραμματος σιγα σιγα πιστευω πως θα παρουν ολα το δρομο τους..

τωρα θελω μονο μια νονα για τον γιο μου. να το βαπτισω το πουλακι μου καποια στιγμη..

αρνητικες σκεψεις δεν κανω παντα μονο οταν κοιμαται ο γιος μου κι εγω ξενυχταω, αλλα θελω να ειμαι και καλυμενη για το πουλακι μου για πολλους λογους...

σας ευχαριστω για τη συμπαρασταση και απο εδω και μεσω μηνυματων.. ειναι ωραιο α αισθανεσαι οτι μπορεις να μιλησεις και να ακουσεις καποιον..

γι αυτο γραφτηκα και στο φορουμ...

να ειστε καλα

καλο ξημερωμα