Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δημοσια νοσοκομεία και εγχείριση

Recommended Posts

Γεια σας.

Πριν από 2 μέρες έκανα στη Γερμανία από όπου βρίσκομαι, κωνοειδή εκτόμη τραχήλου. Πρέπει να έρθω για ένα διάστημα 3-4 μηνών στην Θεσσαλονίκη για κάποιες δουλειές και μου είπαν εάν το πόρισμα τις βιοψίας είναι κακό ξανακάνουμε εγχείριση. Εδώ στη Γερμανία, εκτος ότι τα νοσοκομεία είναι σαν ξενοδοχεία, σε ρωτάνε και τι νάρκωση θες και σε προσέχουν χωρίς φακελάκια και ξεφτιλικια. Κάνουν τι δουλειά τους όπως έχουν ορκιστεί να κάνουν και όπως πληρώνονται να την κάνουν. Έρχονται οποτε τους φωνάζεις. Κάθε μέρα 2 φορες επίσκεψη να σε ρωτήσουν πως τα πας. Φυσικά έκανα επισκληρίδιο διότι φοβάμαι την ολική.

Περνώ τηλέφωνο στο Παπαγεωργίου, εντελώς θρασύτατοι και ανάγωγοι κλασικά, μου λένε ξεχνα το "κοπελια" άμα θέλεις ραντεβού με γυναικολόγο πρέπει να κλείσεις ραντεβού και έχουμε σε 3 μήνες. Τα μαλλιά μου πέσαν απτά νεύρα!!

Περνώ και στο Ιπποκράτειο. Πιο φιλικοί, μου λένε ότι η επισκληρίδιο είναι πολυτέλεια, ούτε καν στις γέννες δεν την κάνουν! Τελοσπάντων μίλησα και με πολλούς γνωστούς και μου λένε ότι είναι σαν την Ουγκάντα ένα πράμα, θα ταλαιπωρηθώ, ούτε φαγητό δεν θα έχω 3 φορες τι μέρα όπως εδώ. Οι νοσοκόμες θα βγάζουν όλο το άχτι πάνω μου. Και ούτε καν θα έρχονται όταν τις καλο.

Είναι όλα αυτά αλήθεια? Έχω τρομοκρατηθεί.

Από κλινικές ιδιότητες ούτε λόγος. 1000-2000 η αμοιβή γιατρού και 200 euro το κρεββάτι + εξετάσεις τυπικές (αίμα, υπέρηχος) 500 euro.

Δηλαδή για να καταλάβω τι γίνετε, ο μέσος άνθρωπος στην Ελλάδα, τι κάνει άμα θέλει μια engxirisi? Από που ρε παιδιά τα λεφτά? Ισχύουν όλα αυτά δηλαδή για τα δημοσια η είναι απλά ένας μύθος που διαδίδουν? Είμαι φοβισμένη τόσο πολύ.

Διαφημίσεις

Kαλοι κακοι στην Ελλαδα βρισκεις παντου...

Θα μου πεις εσυ πες μου εναν καλο...σωθηκες...εγω λεω αν σου πουν να κανεις εγχειριση...να ξαναγυρισεις να την κανεις Γερμανια....εδω ειναι λιγο δυσκολο να πεσεις σ ανθρωπο..δυστυχως μεσ τις ακρες ...ειμαστε Ουγκαντα :(

να τα είχα τα χρήματα να τα έδινα ούτε καν συζήτηση πλακα κάνετε? γιαυτο έρχομαι ελλάδα για δουλειές!

Σαφώς την μοσχοπληρώνεις με τους φόρους αλλα πηγαίνουν εκεί που πρέπει και δεν το μετανιώνει κανεις. Θεωρώ ότι στην Ελλάδα εάν πληρώναμε τόσους φόρους (εγώ προσωπικά πληρώνω 600 euro) και είχαμε καλή ασφάλιση και νοσοκομεία πάλι θα γκρινιάζαμε.

Μη νομίζετε όμως, και εδώ τα πράγματα είναι τραγικά. 6 μήνες άνεργη και είπα να έρθω λιγάκι κάτω να δουλέψω (εδώ χρειάζεται να έχεις εκπαίδευση service! έστω για καφέ, για κλάματα). Μονο ο σύζυγος δουλεύει αλλα ισα ισα τα βγάζουμε πέρα με τα ρημάδια τα νοίκια που είναι φωτιά. Παντού κορίτσια τα ίδια είναι. Παντού. 2 πτυχία και παλεύουμε σαν τρελοί.

Aυτό θα κάνω. Εάν χρειαστεί και προσεύχομαι όχι, να παο σε ιδιωτική κλινική. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και εύχομαι ότι καλύτερο.

Εγώ θα προτιμούσα την Γερμανία αν είχα την ευκαιρία...

Εκεί φαντάζομαι ξέρεις ότι έχουν καποια στανταρ και ακολουθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα και διαδικασίες. Στην Ελλάδα είναι ότι σου τύχει - στο Δημόσιο ότι τους επιτρέπει το σύστημα και στον Ιδιωτικό τομέα ότι τους κατέβει στο κεφάλι και ότι αρπάξουν.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς να βρεις καλούς και ευσυνείδητους γιατρούς, αλλά να τους βρεις και κάτω από τις προυποθέσεις που θέλεις είναι δύσκολο...

Πιστεύω ότι ένας "μέτριος" γιατρός σε ένα Γερμανικό νοσοκομείο μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα από ενα "καλό" γιατρό σε ένα Ελληνικό...

Θελω να πιστευω οτι οι γιατροι στα Δημοσια νοσοκομια ειναι καλοι οπως και αυτοι στα ιδιωτικα. Αλλωστε πανω κατω στις ιδιες σχολες σπουδαζουν.. Φανταζομαι οτι τα δημοσια ιστερουν σε ξενοδοχιακες παροχες.. Αυτο ομως ισχυει παντου. Ετσι δεν ειναι? Οτι πληρωσεις περνεις. Οσο για το τριμηνο δεν ξερω τι γινεται στην Γερμανια αλλα και εδω στο Βελγιο το να προγραμματοσεις ενα χειρουργιο που δεν κρινεται επειγον χρειαζεται τουλαχιστον ενα μηνα και περισοτερο αναλογα με το ποσο κινηση εχε το καθε νοσοκομιο μια και οι περισσοτερη γιατροι χειρουργουν μια ημερα την εβδομαδα....

Παντως επειδη εδω συνδιαζει καλες τιμες και καλα "ξενοδοχεια" (με την προσθετη ασφαλεια που καναμε) προσπαθω οτι χρειαζεται να το δουμε εδω..

Διαφημίσεις

ολιβ μου τα πραγματα ειναι δυσσκολα αλλα οχι τραγικα!Εχω κανει 4 εγχειρησεις σε δημοσια νοσοκομεια,έδωσα φακελακια αλλα στο μετρο των δυνατοτητων μου και οχι βαση ταριφας.Μουτρωσαν λιγο αλλα τους περασε..τωρα φοβουνται και λιγο καμια στραβη και δεν ξεφευγουν τοσο...Οσο για τις νοσοκομες δεν προλαβαινουν να ερχονται συχνα και θα πρεπει να εχεις υπομονη αλλα απο συμπεριφορα ,δεν ξερω αν απλα ήμουν τυχερη,οι περισσοτερες ήταν ο.κ ( αλλα προσπαθω κι εγω να μην τις πριζωνω με απαιτητικο υφος ).

Κακοι επαγγελματιες υπαρχουν και στα ιδιωτικα ,μπορει να χαμογελουν περισσοτερο αλλα κανουν άλλα...:evil:

Εδώ άμεσος σε βάζουν για xeirougeio την άλλη μέρα. Με το ζόρι κιόλας. Εμενα όλοι μου έχουν πει ότι zileoyn τους γιατρούς στην Ελλάδα γιατί έχουν την καλύτερη εκπαίδευση (αλλα όχι την καλύτερη συνείδηση). Φακελάκι ΠΟΤΕ δεν θα δώσω, πλέον απαγορεύεται και οι γιατροί πληρώνονται παρα πολύ καλά και όπως αρμόζει. Πια η διαφορα άμα πάρουν λεφτά από μένα που δεν έχω? Ποτε δεν το κατάλαβα αυτό. ʼμα θέλουν να τους ευχαριστήσω , θα τους δώσω ένα κουτί σοκολατάκια η λουλούδια! Όχι ποτε. Εμενα σαν γραμματέας που δούλεψα μου δίναν οι πελάτες λεφτά γιατί τους εξυπηρετούσα? Η δουλειά μου δεν είναι?

Χαζομάρες που ξεκίνησαν από απλούς ασθενείς και όχι από γιατρούς (αυτό μου το είπε γιατρός). θα παω σε δημόσιο άμα έχουν ραντεβού. Γερμανία δεν μπορώ να την κάνω γιατί δεν ασφαλίζoμε άμα λοιπω πάνω από 2 μήνες. Θα δείξει όπως και να xi.

συγγνώμη για την ανορθογραφία αλλα δεν έχουμε ελληνικά και προσπαθώ μέσο ενός χαζού προγράμματος!

Και όσο για τις νοσοκόμες παντού κορίτσια είναι στραβωμένες σαν να έχουν να κάνουν sex 3 χρονια. Πριν μια βδομάδα που κάνα την εοιχείρηση η μια μου σπάσε τι φλέβα και θύμωσε με μένα επειδή δεν την έβρισκε στην αρχή. Η διπλανή μου γελούσε και προσευχόταν να μην τις βγάλει τον ορο! Η κότα.

Το νοσοκομειο δεν ειναι ΙΚΑ (νοοτροπια) . Θα βγαλω βεβαια εξω το Παιδων απο αυτη την διαπιστωση.

Δεν εχω μεγαλη νοσοκομειακη εμπειρια, αλλα Αττικο, Γενηματα και Σωτηρια που εχω βιωσει .... θα ειχα μονο τα καλυτερα να πω για τους γιατρους. Βγηκα εξω και τους μακαριζα.

Ακομα και Αγιο Σαββα... σκληροι μεν στον πονο του αλλου αλλα απο ιατρικη καταρτιση κορυφη (το σκληροι εδω που τα λεμε.... με οσα βλεπουν....τι να πω... δεν θα αντεχα)

Αχρειαστα να ειναι ευχομαι να μην αλλαξω γνωμη .

Δεν λεω οκ ειναι αλλο να διαλεγεις και το μενου και να σου εχουν και ντιβανακι διπλα στο παιδι αλλα οχι οτι αν δεν τα εχω αυτα θα παθω κατι.

Και τα 2 μου παιδια τα γεννησα στο Ιασω (ειπαμε εγω οπου παει ο γιατρος μου). Μπορω να σου πω οτι η 1η φορα δεν ειχε καμια σχεση με την δευτερη σε νοσηλευτικο προσωπικο.

Οποτε.... ειναι και πως θα σου κατσει πολλες φορες.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

εγώ γέννησα στο Έλενα, όπου εγχειρίστηκε και μια φίλη μου (υστερεκτομή). Το μαιευτικό τμήμα είναι πιο πολυτελές από το χειρουργικό, αλλά και εκεί δεν ήταν καθόλου άσχημα. Ναι μεν το κτίριο είναι παλιό, αλλά οι νοσοκόμες δίνουν την ψυχή τους, οι γιατροί είναι πολύ έμπειροι (καθότι στο Δημόσιο Νοσοκομείο πάνε κάθε είδους περιστατικά, ειδικά στις εφημερίες) και φυσικά είχε φαγητό 3 φορές τη μέρα (ωραιότατο, αν κρίνω από το φαγητό που είχε στο αντίστοιχο μαιευτήριο) και καθαρές τουαλέτες και όλες τις βασικές ανέσεις. Μιλάω πάντα για το χειρουργικό τμήμα, καθότι για αυτό ενδιαφέρεσαι. Και από φακελάκι δεν έδωσε σχεδόν τίποτα, μόνο πήρε ένα καλό δώρο στον γιατρό γιατί ένιωσε υποχρεωμένη. Τα έξοδα του νοσοκομείου τα κάλυψε το ταμείο της.