Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Την γνώμη σας για ωράριο ύπνου 19 μηνών μωρού

Korina Ge

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα! Ήθελα να πάρω τη γνώμη σας... Λοιπόν η μικρή μου είναι 19 μηνων και το πρόγραμμα ύπνου έχει ως εξής : το πρωι συνήθως ξυπνάει γύρω 08.15, το μεσημέρι κοιμαται γύρω στις 14.30 κ ξυπναει 17.00 και το βράδυ κοιμαται γύρω στις 22.00.

Η ερώτηση μου είναι η εξης : νομιζετε πως θα πρεπει να ριχνει εναν υπνακο για καμμιά ωρίτσα γυρω στις 11.00?? Ο μπαμπας μου λεει πως είναι μωρο ακομα κ οτι επειδη ειναι αρκετα ζωηρη ισως θα επρεπε να κοιμαται κ 1 ωρίτσα ενδιάμεσα απο πρωινο κ μεσημεριανο και το μεσημεριανο να το παω λιγο πιο αργοτερα κατα τις 15.00... Θα ήθελα τις απόψεις σας!:P

Ajnwp2.png

Διαφημίσεις

εγω παρολο που εχω πολυ μικροτερο μωρο, δηλ δεν εχω πειρα για να σου απαντησω θα σου πω απλα την γνώμη μου. πιστευω πως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις το προγραμμα του από την στιγμή που δεν δημιουργείται καποιο προβλημα. κοιμάται αρκετά το μεσημέρι οπότε οκ! αλλωστε μεγαλωσε ως πότε θα παίρνει την πρωινή του σιέστα. φτανει να κοιμαται τοσο το μεσημερι κ κάθε μεσημερι.

Ο δικός μου είναι 16 μηνών και συνήθως κοιμάται 12 ώρες το βράδυ, 10 με 10, και 2 ώρες το μεσημέρι, 3 με 5 και αυτό το πρόγραμμα μας βολεύει πολύ και τους δύο. Αν το βράδυ δεν συμπληρώσει 12ωρο και ξυπνήσει στις 7:30 - 8 για παράδειγμα, τότε κοιμάται κατά τη 1 με 3 και μετά το πάει σερί ως το βράδυ (αλλά αρχίζει και γκρινιάζει). Δηλαδή πάντα κοιμάται 14 ώρες τη μέρα. Το πρόγραμμα που σου προτείνει ο μπαμπάς σου ίσως είναι καλό, αλλά πάλι εξαρτάται από το παιδί, είναι μερικά που απλά δεν χρειάζονται πολύ ύπνο :-)..Δεν χάνεις τίποτα πάντως να την βάλεις στην κούνια της κατά τις 11 να δεις αν θα κοιμηθεί..Απλά έχε υπόψη ότι όσο μεγαλώνουν τα παιδιά και η μέρα τους είναι όλο και πιο ενδιαφέρουσα, τόσο δεν θέλουν να κοιμούνται..

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

Εμενα η μικρη μου ειναι 14 μηνων..κοιμαται 11 το βραδυ με 10-11 το πρωι δηλαδη ενα 10-11ωρο φουλαριστο και μετα κοιμαται ενα ακομη 2ωρο 3-5 το απογευμα...Δεν εχω δει να χρειαζεται ενδιαμεσο υπνο...ισα-ισα που ειναι φουλ στην ενεργεια και δεν κλεινει το ματι με τιποτε...Τις λιγες φορες που ξυπνησε κατα τις 8.30 απλα μετεφερε τον μεσημεριανο της υπνο απο μονη της στη 13.00 αλλα εκλεισε 3ωρο και το βραδυ παλι κοιμηθηκε πιο νωρις...Τις δυο φορες που κοιμηθηκε 11το βραδυ με 12 την αλλη μερα...απλα δεν κοιμηθηκε καθολου το απογευμα και πηγαμε κατεθειαν σε βραδυνο υπνο αλλα πιο νωρις απο το συνηθισμενο!!:rolleyes:

Εγω νομιζω οτι μια χαρα κοιμαται το μικρο σου,σε αυτες τις ηλικιες 12-13 ωρες υπνου στο 24ωρο ειναι μια χαρα-δεν ειναι δα και νεογεννητο...μην το πιεσεις,ακολουθα τον ρυθμο του...αν δεις να πεφτει η ενεργεια του ναι,ξαπλωσε τον αλλα αν το παιδι περνα καλα και δεν κουραζεται γιατι να πιεστει για υπνο????Εμεις με το ζορι μπορουμε να κοιμηθουμε???

Κορίτσια καλησπέρα! Ήθελα να πάρω τη γνώμη σας... Λοιπόν η μικρή μου είναι 19 μηνων και το πρόγραμμα ύπνου έχει ως εξής : το πρωι συνήθως ξυπνάει γύρω 08.15, το μεσημέρι κοιμαται γύρω στις 14.30 κ ξυπναει 17.00 και το βράδυ κοιμαται γύρω στις 22.00.

Η ερώτηση μου είναι η εξης : νομιζετε πως θα πρεπει να ριχνει εναν υπνακο για καμμιά ωρίτσα γυρω στις 11.00?? Ο μπαμπας μου λεει πως είναι μωρο ακομα κ οτι επειδη ειναι αρκετα ζωηρη ισως θα επρεπε να κοιμαται κ 1 ωρίτσα ενδιάμεσα απο πρωινο κ μεσημεριανο και το μεσημεριανο να το παω λιγο πιο αργοτερα κατα τις 15.00... Θα ήθελα τις απόψεις σας!:P

Κανε δυο κωλοτουμπες αναποδες και μετα περασε και απο την πιο κοντινη εκκλησια! :lol::lol::lol:

Η μικρη μου κοιμαται γυρω στις 11 και ξυπναει στις 7 (με 3-4 μισαωρα τουλαχιστον, ξυπνηματα ενδιαμεσα!!! :( ) και αν κοιμηθει μια ωρα το μεσημερι κανουμε παρτυ!!! :D

Συνηθως δεν κοιμαται καθολου το μεσημερι.

ΑΥτο γινοταν απο τοτε που ηταν 15 μηνων και τωρα ειναι σχεδον 2.

Η μεγαλη μου αντιθετως ηταν και ειναι υπναρου. Κατα τη γνωμη μου, αφησε το παιδι στο προγραμμα του.

Να την χαιρεσαι.

Διαφημίσεις

η δικιά μου 14 μηνών κοιμάται μέσα στην ημέρα κανένα δύωρο..δηλάδή κατά τις 5 το απόγευμα με 7 (γυρίζει 4 από το βρεφικό)..το πρωί στο βρεφικό δεν κοιμάται καθόλου το μανάρι μου...και το βράδυ κατά τις 10 και ξυπνάει γύρω στις 7 το πρωί.το σαββατοκύριακο που την έχω σπίτι..κοιμάται πιο σωστά ..δηλαδή θα κοιμηθεί κατά τις 11 με 12μιση ..1!μετά πάλι στις 4 με 6 ..6μιση..και πάλι το βράδυ.προφανώς στο σταθμό...δεν μπορεί να κοιμηθεί λόγω φασαρίας.ρώτησα την παιδίατρο και μου είπε ότι κάθε παιδί έχει τις ανάγκες του...και αν δεν έχει γκρίνια ή νευρικότητα..σημαίνει ότι του αρκούν οι ώρες ύπνου που ακολουθεί.

• 2 months later...

Ο δικός μου ξυπνάει περίπου 8, κοιμάται 11:30 - 12:30, μετά 17:00 - 18:00 και το βράδυ περίπου στις 22:00. Δηλαδή 12 ώρες ύπνος σίγουρα κάθε μέρα εκτός αν έχει κόσμο στο σπίτι που τότε χάνει έναν από τους δύο ύπνους.

Τα μικρα μας εχουν την ιδια ηλικια σχεδον! 19 μηνων και ο δικος μου, τον πρωινο υπνο τον κοψαμε το καλοκαιρι λογω θαλασσας και απο τοτε εφτιαξε το προγραμμα υπνου του, το πρωι ξυπναει 7.30- 8.00, το μεσημερι κοιμαται 1-2.30 (αν και τωρα στο σταθμο κοιμαται 2.00-3.00) και το βραδυ στις 8.30 πεφτει ξερος.

Αν δεν σου γκρινιαζει και δεν δειχνει να της λειπει υπνος τοτε δεν χρειαζεται να αλλαξεις κατι.

Κι εμείς τα ίδια. Κοιμόμασταν το πρωί 10.30-12 και το μεσημέρι στις 3-5. Τώρα όμως κόψαμε τον πρωινό ύπνο και ξυπνάμε 8.30, κοιμόμαστε 2.30-6.00 και ξανακοιμόμαστε 9.30 για βράδυ. Δεν είναι γκρινιάρης και φαίνεται πως αυτό το ωράριο του αρέσει. Εμένα πολύ με βόλευε αυτή η ωρίτσα που κοιμόταν το πρωί αλλά δεν βαριέσαι. Αρκεί που κοιμάται το μεσημέρι. Εγώ βέβαια λείπω στην δουλειά από τις 3 ως τις 9 το απόγευμα.

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Κοριτσια επαναφερω το θεμα γιατι δεν ξερω τι να κανω...ο μικρος μου κοιμοταν 9 το βραδυ με 7,8 το πρωι....το μεσημερι τον εβαζα 12.30 με 1για υπνο μεχρι τις 2.30 και καμια φορα και 3....να σας πω πως στον βραδινο υπνο δεν κοιμοταν σερι αλλα ξυπνουσε ενδιαμεσα για πιπιλα (μεχρι πριν 5 μερες γιατι τωρα δεν εχουμε πιπιλα την κοψαμε )...εχει ομως 2 βδομαδες μπορει και παραπανω που τσιριζει και κλεει την ωρα που τον βαζω για υπνο το μεσημερι...το βραδυ οκ αλλα το μεσημερι γινεται χαμος....κανει τα παντα για να μην τον βαλω για υπνο....λεει πως πειναει...πως θελει κακα....πως θελει αγκαλια...αλλα ολα αυτα στα ψεματα γιατι οταν παω να τον βαλω να κανει κακα δεν κανει,οταν παω να του δωσω να φαει δεν τρωει κλπ.....εγω οταν τσιριει δεν του δινω σηαμσια και του μιλαω ηρεμα λεγοντας του πως αν τσιριζει δεν ακουω τι λεει και δεν μπορω να τον βοηθησω...σταματαει μου λεει διαφορα κια οταν του λεω πως δεν γινεται και πως ειναι ωρα υπνου αρχιζει παλι....τον λυπαμαι...τι να κανω;;;να αλλαξω τις ωρες υπνου;;;να τον βαζω πιο νωρις κατα της 11 το πρωι;;και μετα θα αντεξει μεχρι 9;;;

Αν τον βάζεις απ΄το πρωί που ξυπνάει μόνο το μεσημέρι κατά τις 3 για ένα δίωρο? Θα αντέξει ως το βράδυ και επίσης στις 3 που σου λέω θα είναι λιώμα και θα κοιμηθεί εύκολα. Εγώ αυτό κάνω

πόσο είναι το μωράκι σου? εμένα είναι 15 μηνών και το πρόγραμμά του έχεις ως εξής.. το πρωί ξυπνάει κατά τις 8 κοιμάται γύρω στις 3 το μεσημέρι για 2- 2,50 ώρες και το βράδυ κοιμάται γύρω στις 10 με 10:30.. ένα συνομήλικό του αγοράκι έχει το ανάλογο πρόγραμμα με την διαφορά ότι κοιμάται και άλλη 1 ωρα κατα τις 10,30 με 11 το πρωί... είναι και ανάλογα το παιδί... εμάς μας ταλαιπωρούσε πολύ στον ύπνο... και τον πρωινό του ύπνο του τον έκοψα μόλις χρόνιασε γιατί δεν άντεχα την ταλαιπωρία κάθε φορά για να κοιμηθεί... ενώ τώρα το μεσημέρι πέφτει σέκος :)

19 μηνων θα γινει σε 12 μερες.......απλα το 3 μου φαινοταν πολυ αργα....αντεχει ο δικο σου μετα μεχρι το βραδυ;;;εσυ τον βαζεις και πιο αργα απο εμενα....να ρωτησω και κατι αλλο;;;ποσες ωρες πρεπει να κοιμουνται στο συνολο;;;

Διαφημίσεις

αν αντέχει?? τον βάζω να ξαπλώσει από τις 9,30 και τρώμε με το να χαζολογάει στην καλύτερη περίπτωση μισή ώρα μέχρι να κοιμηθεί... δεν θα βρεις απάντηση στο πόσες ώρες "πρέπει" να κοιμούνται γιατί ειναι ανάλογα το παιδί... εμάς πάντως που ήταν πολύ ζόρικος στο θέμα ύπνου φαίνεται ότι με αυτό το πρόγραμμα ξεκουράζεται... λίγο πολύ πάντως και από άλλα συνομήλικά του για μεσημεριανό ύπνο τα βάζουν μετά τις 2.. εκεί γύρω στις 2 με 3.... ο δικός σου όπως σου είπα ξυπνάει σχετικά νωρίς, ξεπατώνεται στο παιχνίδι και στις 3 παρά πέφτει σέκος.. κοιμάται 2-3 ώρες και μετά ξανά Power... θέλω να πιστεύω ότι και με την αλλαγή της ώρα αυτό το 10,30 θα γίνει 9,30 που και για εμάς θα είναι σωτηρία γιατί επειδή δουλεύουμε κιόλας θεωρώ το 10,30 αργά γι' αυτή την ηλικία...

να σε ρωτήσω και κάτι άλλο... λες ότι σου λέει ότι πεινάει κλπ... το μεσημεριανό του φαγητό του το δίνεις αφού ξυπνήσει κατά τις 3 δηλ? νομίζω ότι το 12,30 που προσπαθείς να τον βάλεις για ύπνο είναι πολύ νωρίς γι' αυτό και δεν θέλει να κοιμηθεί.. γιατί δεν τον ταίζεις και για μεσημέρι και να τον βάλεις μετά? δηλ. κατά τις 14,30

Απο τις 8 που θα ξυπνησει θα φαι εκατο φορες αρα δεν πεζει θεμα πεινας....πριν κοιμηθει τρωει και μετα παλι με το που θα ξυπνησει....παντως θα το δοκιμασω αυτο το προγραμμα....εγω νομιζα πως μεχρι τις 3 αν τον κρατησω θα εχει υπερενταση και δεν θα μπορεσει να κοιμηθει....αλλα θα τα δοκιμασω ολα....τι να πω και ειχαμε ηρεμησει και ηταν καλα με τον υπνο γιατι απο μικρος ειχε θεμα......σας ευχαριστω πολυ κοριτσια...ειχα αγχωθει πολυ που τσιριζε γιατι δεν μου αρεσει καθολου...μη μου γινει και νευρικο;;;πεζει το θεμα να μη θελει καθολου υπνο;;;

νομίζω ότι είναι μικρό ακόμη για να μην κοιμάται καθόλου μέσα στην ημέρα... δοκίμασε να βάλεις τον μεσημεριανό ύπνο λίγο αργότερα κατα τις 2 αρχικά να δεις πως θα παει...

Korina Ge το ίδιο πρόγραμμα με το δικό σας έχει η κόρη μου από 17 μηνών... Εφόσον κοιμάται τις 12-14 ώρες που χρειάζεται είναι μια χαρά το πρόγραμμά της!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

νομίζω ότι είναι μικρό ακόμη για να μην κοιμάται καθόλου μέσα στην ημέρα... δοκίμασε να βάλεις τον μεσημεριανό ύπνο λίγο αργότερα κατα τις 2 αρχικά να δεις πως θα παει...
Εχεις δικιο ειναι μικρος ακομα αλλα το ειχα στο μυαλο μου αν η κατασταση χειροτερευε....λοιπον εχω καλα νεα...σημερα τον εβαλα 2 για υπνο περιτο να σου πω πως σε λιγοτερο απο 15 λεπτα ροχαλιζε:shock: ...πωπω ηρεμησα γιατι οι φωνες του με προβληματιζαν...φοβομουν ομως να τον αλλαξω ωρα να τον παω τοσο αργα για να μην εχει υπερενταση και χειροτερεψω τα πραγματα......ολα μαλλον ηταν στην φανασια μου....ευχομαι να συνεχισουμε ετσι...σε ευχαριστω ιδιαιτερα για τις συμβουλες....και την ζουζουνομαμα απο πανω.....:-D:grin:

ο μικρός μου γιος ειναι 19 μηνών. Είναι γενικά εύκολο παιδί. Κοιμάται 8.30 με 8 το πρωί και το μεσημέρι από τις 3 μέχρι τις 4.30 περίπου. γενικά κατά τις 12 νυστάζει αλλά τον κρατάμε ξυπνιο με νύχια και δόντια για να κοιμηθεί κατά τις 3 μετά το μεσημεριανό του.

εγω παρολο που εχω πολυ μικροτερο μωρο, δηλ δεν εχω πειρα για να σου απαντησω θα σου πω απλα την γνώμη μου. πιστευω πως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις το προγραμμα του από την στιγμή που δεν δημιουργείται καποιο προβλημα.

το ίδιο πιστεύω και'γω...

θα σου πω ότι ο γιος μου έκοψε τον ημερήσιο ύπνο στους 18μήνες

rQGhp3.png

• 3 weeks later...
το ίδιο πιστεύω και'γω...

θα σου πω ότι ο γιος μου έκοψε τον ημερήσιο ύπνο στους 18μήνες

και πώς αντέχεις βρε κοπελιά? εγώ ήδη είμαι παρμένη γιατί η μητέρα μου κάνει ό,τι μπορεί να κόψει τον μεσημεριανό ύπνο του παιδιού μου (πιστεύει ότι δεν είναι απαραίτητο) και 2 μέρες τώρα που η μικρή δεν κοιμάται εγώ τα χω δει όλα... θέλω να βάλω τα κλάματα :(

Την κρατάει 2 μέρες της εβδομάδας η μάνα μου, 2 μέρες η πεθερά μου και 3 εγώ... τί να κάνω? να πάρω άδεια μια εβδομάδα να φτιάξω τον ύπνο του παιδιού μου? Πώς θα ξαναφτιάξω το πρόγραμμα του παιδιού μου?