Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εχω μπερδευτει με τις μετρησεις... αποκλιση πητ στον υπερυχο! Τελικα ποτε γενναω???

Recommended Posts

Κυριες μου τα φωτα σας αν εχει περασει καποια κατι παρομοιο με εμενα.. συμφωνα με την τελευταια μου περιοδο εχω πητ στισ 03/09/11 αλλα συμφωνα με τουσ υπερυχους απο την αρχη της εγκυμοσυνης ο μπεμπης μας ειναι πιο μεγαλος και μας δινει πητ 18/08/11 ... εγω τελικα ποτε θα γινω μανα???:D

Διαφημίσεις

Κι εγώ έχω απόκλιση στους υπερήχους σύμφωνα με την τελευταία περίοδο και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Εμένα στους υπερήχους είναι 4-6 μέρες μικρότερος ο μπέμπης μου οπότε από 24/08 που έχω π.η.τ. με βάση την τελευταία περίοδο, θα γεννήσω μάλλον γύρω στις 29/08. Αυτό όμως έχει να κάνει με το πότε έγινε η σύλληψη καθώς και με το τι κύκλο έχεις. Εγώ ας πούμε έχω κύκλό από 29 έως 32 μέρες, όσο μεγαλύτερο κύκλο έχεις τόσο πιο αργά γεννιέται το μωρό. Δηλαδή αν έχεις κύκλο 28 μέρες μετράς 9 μήνες+1 βδομάδα, αν έχεις 29 μετράς 9 μήνες+8 μέρες, αν έχεις 30, 9 μήνες+9 μέρες και ούτω καθ' εξής.. Ένα μωρό θεωρείται υγιές και τελειόμηνο από την 37η εβδομάδα αλλά όσο πιο πολύ κάτσει μέσα τόσο καλύτερο είναι, εκτός αν συντρέχουν σοβαροί ιατρικοί λόγοι και πρέπει να βγει νωρίτερα. Άρα μη χολοσκάς, να σκέφτεσαι ότι γεννάς κάποτε τον Αύγουστο διότι από την π.η.τ έχεις πάντα απόκλιση +-2 βδομάδες. Βέβαια εσένα είναι αρκετα μεγαλούτσικο το μωρό σου, αλλά θα ξέρει ο γιατρός σου!

Να διευκρινίσω ότι εκεί που σου λέω μετράς, μετράς από την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου, πχ αν η πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου σου ήταν 17/11 με κύκλο 28 ημερών, έχεις π.η.τ. 9 μήνες+1 βδομάδα, δηλαδή 24/08 (όπως κατάλαβες έβαλα το δικό μου παράδειγμα), αν έχεις 29 μέρες, τότε γεννάς 25/08... Επίσης, να διευκρινίσω ότι το περισσότερο που μπορεί να κάτσει ένα μωρό στην κοιλιά της μανούλας είναι οι 42 εβδομάδες, αν δεν έχει γεννήσεις μέχρι τότε το αργότερο, τότε σε βάζουν με πρόκληση (επειδή είπα πριν ότι όσο πιο πολύ κάτσει τόσο καλύτερα), διότι κι αυτό θεωρείται επικίνδυνο. Πρέπει να γεννάμε πάντως πολύ κοντά! Με το καλό το μωράκι σου!

και εγώ το ίδιο θεματάκι έχω.. μια εβδομάδα διαφορά κ όλοι με ρωτάνε πότε γεννάς με το καλό κ δεν ξέρω τι να τους πω...

από τότε ώς τότε, λέω, λογικά...:o

s0g0p2.png

5wRrp2.png

Γεια σας και απο μενα και γω το ιδιο θεμα εχω απ την αρχη της εγκυμοσυνης το εμβρυο ηταν μια βδομαδα μικροτερο και δεν ακουγαμε καρδια και ειχαμε ανησυχησει.Βαση της περιοδου μου εχει δωσει π.η.τ 21/9 και βαση του υπερηχογραφηματος 26/9 αντε να δουμε..με το καλο σε ολες

Διαφημίσεις

μια απ τα ιδια!

στο πρωτο παιδι γεννησα μια βδομαδα αργοτερα απ την πητ, απο την αρχη εκανα καθε 2 μερες χοριακη γιατι δε φαινοταν στον υπερηχο, στο δευτερο φαινοταν μια βδομαδα πιο μεγαλος και τελικα γεννησα 10 μερες νωριτερα.

αλλα δεν εχω καθολου σταθερο κυκλο, μπορει να εχω περιοδο ανα 21 μερες μπορει και μετα απο 35 ή 40.

το ποτε γεννας ειναι σχετικο εσυ να εισαι ετοιμη μετα το 15αυγουστο κι ασε το μπεμπε ν αποφασισει ποτε θα βγει!

με το καλο και μ' εναν πονο!!!!