Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

2η καισαρική πονάει πιο πολύ???????

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια. Γέννησα το μπουμπουκάκι μου με καισαρική δυστυχώς!!!!!!!!

Τώρα περιμένω το δεύτερο και τρέμω. Τουλάχιστον στο πρώτο δεν ήξερα τι με περιμένει, είχα μπει για προκληση και κατέληξα στο χειρουργείο. Τώρα που είμαι υποψιασμένη τι θα συμβεί φοβάμαι πιο πολύ.

Έχω ακούσει ότι στην δεύτερη καισαρική πονάνε πιο πολύ οι γυναίκες. Είναι αλήθεια έχει σχέση με τα ράμματα?????????

Η αλήθει είναι ότι θέλω να προσπαθήσω για φ.τ. αλλά ακόμη είμαι αναποφάσιστη. Φυσικά όλοι ΄γύρω μου μου λένε πως δεν χρειάζεται να το διακινδυνέψω και να πάω κατευθείαν για καισαρική................... ουφ δεν τι θα κάνω τελικά ας με φωτίσει ο θεός..........

xOSvp3.png

Διαφημίσεις

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου , και εγώ με καισαρική γέννησα και πονούσα πάρα πολύ και ενώ θέλω να κάνω δεύτερο μωράκι σκέφτομαι την καισαρική, πάντως όσες γνωστές μου έχουν κάνει δεύτερη καισαρική λένε ότι δεν πονάει τόσο όσο η πρώτη..τώρα τι να σου πω πιστεύω ότι αυτό είναι καθαρά οργανικό και έχει να κάνει με το πόσο αντέχει ο άλλος τον πόνο.

Πάντως μετά από λίγο καιρό τα ξεχνάς όλα:D:D

Kαι εγω με καισαρική γέννησα πριν τρια χρονια αλλα ήταν η καλύτερη εμπειρία μου από χειρουργια , εχω κάνει τρια στο σύνολο.

Νομιζω πως ειναι καθαρά υποκειμενικό το πως λαμβανει ο καθε οργανισμός το χειρουργειο, το κάθε σωμα πως αναρρώνει.

Υπάρχει θεμα στο φορουμ για vbac, θα το βρω και θα σου βαλω το λινκ να ενημερωθείς αν σε ενδιαφέρει.

Εγώ εκανα και τις δυο φορες καισαρική προγραμματισμένη, λόγω διαβήτη κύησης. Δε μπορώ να πω ότι ποναγα ιδιαίτερα, ούτε στην πρώτη ούτε στη δεύτερη. Εκανα βεβαια επισκληρίδιο και είχα τον καθετήρα 24 ωρες. Μετά που μου τον έβγαλαν πήρα παυσίπονα υποθετα voltaren, συνολικά 3-4 στην πρώτη καισαρική και μόνο ενα στη δεύτερη. Περπάτησα από την πρώτη μερα. Θηλασα χωρίς πρόβλημα. Μάλιστα με βολευε να κάθομαι οκλαδόν, με μαξιλάρι αναμεσα στα ποδια μου, εβαζα εκει το μωρό και ειχα και τα χερια μου ελευθερα, δε με ενοχλησε καθολου η τομή. Τη δεύτερη φορά αισθανόμουν τοσο καλά που με το που πηγα σπιτι εκανα δουλειες και τελικά αιμοράγησε η τομή, απο δική μου εξυπνάδα, οπως καταλαβαινεις.

Εξαρταται από τον οργανισμό όπως καταλαβαινεις. Εγώ ήμουν τόσο καλά, που το σκέφτομαι και για τρίτη φορά :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

νατο και το link:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=67041&highlight=vbac

με το καλό ό,τι αποφασίσεις

Αχ σε ευχαριστώ πολύ zouzounel μου έδωσε ςπολύ θάροος και ναι θα το διαβάσω να ενημερωθώ μήπως και πάω για φ.τ. μιας και η γιατρός μου μου είπε ότι μπορώ.

xOSvp3.png

Καλημέρα και από εμένα και πολλές ευχές για ένα υγιές μωράκι.Γέννησα πριν από 1 χρόνο το δεύτερο μπεμπίνι μου,με 2η καισαρική.Η διαφορά των τοκετών ήταν 3 χρόνια.Και τις 2 με επισκληρίδιο.Δεν πόνεσα περισσότερο,μία από τα ίδια θα έλεγα.Είχα μόνο περισσότερο άγχος στο χειρουργείο γιατί ήξερα τι με περιμένει και μεγαλύτερη ανυπομονησία στην ανάνηψη μέχρι να συνέλθουν τα πόδια μου από την νάρκωση(πίστεψέ με από όλη την επέμβαση αυτό ήταν το χειρότερό μου).

Πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι φοβερό σε σχέση με το αποτέλεσμα!Ενα τρυφερό μωράκι που σε δέκα λεπτά έχει βγεί από την κοιλίτσα και εσύ δεν το πιστεύεις....

Έχει μεγάλη σημασία στην απόφασή σου να εμπιστέυεσαι τον γιατρό σου.Εμένα ήταν συγγενής,καθίσαμε και το συζητήσαμε και μου εξήγησε ότι γίνεται πάλι καισαρική και μάλιστα στις 38 περίπου εβδομάδες(εφ'οσων το μωρό που θεωρείται τελειόμηνο πληρεί τις σωστές αναλογίες τελιεόμηνου σε βάρος και ανάπτυξη)γιατί αν ξεκινήσει τις συσπάσεις η μήτρα,υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες ρήξης της μήτρας λόγω των εσωτερικών ραμμάτων(περίπου 1%).Δεν είχε να κερδίσει κα΄τι περισσότερο από εμένα ο γιατρό μου μιάς και ήταν στενός συγγενής,πάλεψε μόνο με το άγχος του να τα καταφέρει με ασφάλεια.

Εγω τονίζω ότι δεν είμαι γιατρός!Παραθέτω μόνο την εμπειρία μου χωρίς να θέλω να σε αγχώσω...Σύμφωνα με τα παραπάνω μπορεί να βρεθεί άλλος γιατρός που να πεί ότι υπάρχουν 99% πιθανότητες να γεννήσεις φυσιολογικά...Είναι πως το βλέπεις το θέμα...

Μην αγχώνεσαι καλή μου.Τα ωραία έρχονται...Όπως και να αποφασίσεις να έρθει το μωράκι σου(ή μπορεί να αποφασίσει αυτό στην τελική:-P),διανύεις μία από τις καλύτερες φάσεις της ζωής σου.Με το καλό και εμπιστεύσου τον γιατρό σου,αυτός αποφασίζει με ασφάλεια και ευθύνη και για τα δυό σας....

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Αχ σε ευχαριστώ πολύ zouzounel μου έδωσες πολύ θάροος και ναι θα το διαβάσω να ενημερωθώ μήπως και πάω για φ.τ. μιας και η γιατρός μου μου είπε ότι μπορώ.

εγω ειχα μόλις 17 μήνες διαφορά στα δυο παιδιά μου και δεν υπήρχε περίπτωση για φτ, ασε που το σάκχαρο δε θα με άφηνε έτσι κι αλλιώς, δυστυχώς (ηθελα πολύ να γεννήσω φυσιολογικά)

διαβαζω από το άλλο thread όμως οτι πολλές κοπέλες το δοκίμασαν επιτυχώς και αφού η γιατρός σου ειναι υπερ, γιατί όχι? άσε την καισαρική σαν τελευταία λύση.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

εγω λογω διαβητη εκανα επειγουσα καισαρικη στο δευτερο αλλα ημουν ψυχολογικα πιο ετοιμη και μπορω να πω οτι αναρρωσα πολυ πιο γρηγορα και δεν πονεσα τοσο πολυ

Διαφημίσεις

Εκανα το πρώτο μου παιδάκι πριν απο 22 μήνες με καισαρική.Τα δυο πρώτα βράδια είχα παρέα,οχι οτι τη χρειάστικα.δεν είχα κάνει ποτέ χειρουργίο και μου λέγαν οτι χρειάζεται.Τήν τρίτη μξέρα έκανα τα πάντα μόνη μου,με το μωρό δίπλα μου παρακαλώ.

Πριν 10 μέρες γέννησα πάλι με καισαρική τη μπεμπούλα μου.Αυτή τη φορά έκατσε η μητέρα μου το πρώτο βράδυ γιατί είχα τους ορούς και απο την επόμενη μέρα το πρωί που μου τα βγάλανε όλα μέχρι και που έφυγα,δεν ήθελα κανέναν.την τρίτη μέρα δε,σε σύγκριση με την πρώτη καισαρική είμουν ακόμα καλύτερα.

Αν και είμαι φανατικά υπέρ του φ.τ. και οι δύο καισαρικές μου ήταν θαυμάσιες.Καμία σχέση με αυτά που άκουγα και έβλεπα.Αλλά νομίζω οτι είναι και θέμα αντοχής και ψυχολογίας.

Το πρώτο παιδάκι μου το γέννησα 3 χρόνια πριν με καισαρική, η αλήθεια είναι οτι πόνεσε αρκετά, αυτή τη φορά, είχα φύγει την τρίτη μέρα από την κλινική, αυτές που γεννήσανε με φυσιολογικό τρόπο καθήσανε άλλη μια μέρα. Πάντως αυτή τη φορά δεν πονούσε καθόλου.Τώρα έχουνε ήδη περάσει 26 μέρες και κάνω κανονικά γυμναστική και τα πάντα. Τονίζω οτι είναι υποκειμενικό, ο καθένας αισθάνεται διαφορετικά.

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Peny... η δική μου προσωπική εμπειρία επιβεβαιώνει ότι σου έχουν πει... στη δεύτερη καισαρική ήμουν πολύ πιο άνετη... τα παιδάκια μου έχουν 22 μήνες διαφορά...

Δεν ξέρω αν ήμουν πιο υποψιασμένη τη δεύτερη φορά... πάντως και έφαγα νωρίτερα...και σηκώθηκα...και γενικότερα ήταν πολύ καλύτερα από την πρώτη φορά...

Φυσικά τη δεύτερη φορά αν μπορείς ας κάνεις και αλλιώς με ένα πιτσιρίκι σπίτι... χαχα

Γενικότερα όμως ενώ την πρώτη φορά έφαγα ένα μικρό πακέτο... τη δεύτερη φορά από την δεύτερη μέρα που έβγαλα τα αξεσουάρ...ορούς, καθετήρες κλπ... ένιωσα πολύ καλύτερα... όχι ότι δεν πονούσε καθόλου....αλλά ήταν πολύ καλύτερα η όλη κατάσταση!

Με το καλό το μωράκι σου!

Με το καλό να γεννηθεί το μωράκι σου!!! Εγώ έκανα τρεις καισαρικές, η πρώτη με ολική νάρκωση και οι υπόλοιπες με επισκληρίδιο. Στην πρώτη καισαρική θυμάμαι ότι πονούσα, στην δεύτερη σηκώθηκα πιο γρήγορα δεν πονούσα τόσο και γενικώς ανάρρωσα πιο γρήγορα. Στην τρίτη επειδή είχα να φροντίσω δύο μωράκια ταυτόχρονα που τα είχα μαζί μου στο δωμάτιο δεν θυμάμαι καθόλου αν πονούσα. Όλα θα πάνε καλά να μην αγχώνεσαι!!!

Τα παιδιά μου... η ζωή μου!!!!

Eγω πονεσα αρκετα στην πρωτη, τοσο πολυ που δεν ηθελα να παω παλι να γεννησω.Ετσι με το αγχος μου χαλασα την δευτερη πιο ομορφη μερα της ζωης μου..Τελικα στην δευτερη δε ποναγα καθολου, σηκωθηκα πολυ πιο γρηγορα κ η αναρρωση ηταν ταχυτατη..

Τωρα στην τριτη να δουμε που θα ειναι σε 3 μηνες...

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Διαφημίσεις

Εξαρταται απο τον καθε οργανισμο και στην ενιοτε φυσικη και ψυχολογικη κατασταση που σε πετυχαινει η καισαρικη. Εγω ημουν καθε καισαρικη και καλυτερα. Και εχω κανει 3, την τριτη διδυμα.

Επειδη μαλιστα ηξερα τι με περιμενε, ελεγα στον εαυτο μου να κανει υπομονη 3 μερες και μετα θα περασει η οξεια φαση του πονου. Τελικα ειδα με εκπληξη οτι ο πολυς πονος κρατησε λιγωτερο και αφου ημουν οπλισμενη με πολυ θαρος για 3 μερες τον αντιμετωπισα πολυ πιο ευκολα. Και σηκωθηκα πολυ πιο γρηγορα και ευκολα.

Ολα θα πανε καλα, να μη φοβασαι, το παιδι να ειναι καλα και εσυ φυσικα και ολες οι ταλαιπωριες συντομα ξεχνιουνται αλλωστε.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

να μην ανησυχεις καθολου.εγω στη 2η καισαρικη με 2 χρονια διαφορα με την 1η και τοπικη αναισθησια και στις 2 θα σου πω οτι στην πρωτη ειχα πεθανει στον πονο και εκανα 2 μερες να σηκωθω απο το κρεβατι ενω στη 2η σηκωθηκα λιγες βρες μετα!!! κανενας πονος καμμαι σχεση...οποτε να μην φοβαστε!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

χαιρομαι κοριτσια πολυ γι αυτο!!!εγω πριν 5,5 χρονια ειχα γεννηση με καισαρικη και θυμαμαι δεν μπορουσα να σηκωθω και οταν εφτασε η μερα να βγω απο το νοσοκομειο δεν μπορουσα να περπατησω για να φυγω!!!και τρα ειμαι 4 μηνων και ανχονομαι τωρα,αλλα με αυτα που ακουω ανεβαινει η ψυχολογια μου!!!:eek::-D:-)

Δε διάβασα τα προηγούμενα post, ωστόσο ξέρω ότι η δεύτερη καισαρική θεωρείται πιο εύκολη από την πρώτη και σηκώνεσαι πιο γρήγορα. Κι εγώ έτσι το βίωσα στο δεύτερο παιδάκι μου. Σου εύχομαι με το καλό!

εγω λογω διαβητη εκανα επειγουσα καισαρικη στο δευτερο αλλα ημουν ψυχολογικα πιο ετοιμη και μπορω να πω οτι αναρρωσα πολυ πιο γρηγορα και δεν πονεσα τοσο πολυ

ναι, αλλα και τι ιατρο ειχες-καλλιτεχνη:P:p:p!

χαρηκα που ξαναβλεπω τα γραπτα σου

Στην πρώτη πόνεσα αλλά όχι πολύ και σηκώθηκα το ίδιο βράδυ (έχοντας γεννήσει μεσημέρι). Στη 2η πόνεσα πολύ πολύ λιγότερο αλλά παρόλο που γέννησα πρωί σηκώθηκα πάλι βράδυ (πιο άνετα φυσικά) γιατί άργησα να περάσει η επίδραση της επισκληριδίου. Τη δευτερη ημέρα κυκλοφορούσα άνετα στους οροφους.

με το καλο κουκλα μου μην φοβασε....αντεχουμε οι γυναικες!!!!στην πρωτη με πηρε βαρια στην δευτερη που ειχε διαφορα με την πρωτη 16 μηνες δεν καταλαβα τιποτα.....με κηνηγουσαν για να ξαπλωσω αλλα δεν εβαλα κωλο κατω ουτε στην ανανηψη!!!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Να ξέρετε ότι με βοηθήσατε πολύ.

Είχα πολύ άγχος αλλά μετά απο τις απαντήσεις σας άρχισε να φεύγει ουφ!!!!!!!!!!!

xOSvp3.png

Θα συμφωνήσω με τις προηγούμενες κοπέλες..

έχω κάνει 2 προγραμματισμένες καισαρικές:evil: με ολική στο ίδιο νοσοκομείο με τον ίδιο γιατρό κι ενώ στην 1η τα είδα όλα:cry::cry::cry: και έκανα πολύ καιρό να αναρρώσω πλήρως, την 2η φορά η ανάρρωσή μου ήταν ταχύτατη. Το διαφορετικό που έκανα (να 'ναι καλά το φόρουμ) και πιστεύω ότι με βοήθησε ήταν ότι ζητούσα συχνά παυσίπονες για να μπορέσω να σηκωθώ γιατί μου είχανε πει ότι όσο πιο γρήγορα και πολύ περπατήσεις, τόσο γρήγορα θα αναρρώσεις:-D Εγώ το έκανα (με δυσκολία στην αρχή ομολογώ) αλλά τελικά δούλεψε;)

5dyVp3.png

• 1 month later...

Καλά, ΚΑΜΙΑ σχέση η 1η καισαρική με τη δεύτερη (και οι 2 με επισκληρίδιο, με τον ίδιο γιατρό και αναισθησιολόγο, στο ίδιο μαιευτήριο)!

Στην πρώτη, όταν πρωτοσηκώθηκα από το κρεβάτι, πίστευα ότι για πάντα από δω και πέρα θα περπατούσα σε στάση "Γ", τόσο αδιανόητο μου φαινόταν να ισιώσω το κορμί μου! Για 2-3 ημέρες μετά περπατούσα και έπιανα την τομή μου, πήγαινα με 1 βήμα την ώρα, κλπ.

Στη δεύτερη, πρωί γέννησα και το απόγευμα που ήρθαν οι νοσοκόμες να με σηκώσουν, στάθηκα αμέσως ευθεία. Από την επόμενη, που μου έβγαλαν καθετήρες, κλπ., ήμουν όρθια ώρα χωρίς να κουράζομαι ή να πονάω, περπατούσα ανετότατα, καθόμουν οκλαδόν στο κρεβάτι. Αν με έβλεπε κάποιος άγνωστος, άνετα νόμιζε ότι γέννησα φυσιολογικά! Super εμπειρία, μην αγχώνεσαι καθόλου, peny21gr ! :)