Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γαλακτοκομικά με το θηλασμό;;;

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

ο μπεμπούλης μου είναι περίπου 10 μηνών και θηλάζει (λιγότερο μεν αλλά θηλάζει). Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής:

1) Όσο θηλάζει μπορώ ή μάλλον "απαγορεύεται" να δίνω και γαλακτοκομικά προιόντα όπως τυρί ή ρυζόγαλο;;; Θα είναι υπερβολική η ημερήσια ποσότητα ασβεστίου που θα καταναλώνει;;

2)Μήπως το ότι δεν πρέπει να πιεί ακόμα φρέσκο αγελαδινό είναι λόγος να μην τρώει και γαλακτοκομικά ή δεν έχει σχέση γιατί θα είναι μαγειρεμένο;;

3) Τι εναλλακτικές έχω για απογευματινό (γιατί είναι και πολύ φαγανός ζωή να'χει) δεδομένου ότι δε μπορώ ακόμα να δώσω ούτε αυγό ή μέλι... και ούτε έτοιμες κρέμες δίνω. Πόσο ψωμί, δημητριακά και φρούτα να φάει το καημένο;;; Φαντάζομαι θα τα σκυλοβαρέθηκε...

4) Κάποιος παιδίατρος μου είπε ότι καλά κάνω και τον θηλάζω ακόμα και να συνεχίζω όσο μπορώ αλλά είναι απαραίτητο να δίνω και κρέμες εμπορίου γιατί είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνες που χρειάζεται οπωσδήποτε και το γάλα μου πλέον δεν τις δίνει όλες αυτές. Όταν του είπα ότι δε θέλω να φάει ζάχαρη ή σκονη αγελαδινού είπε ότι δεν έχουν ζάχαρη και είναι καλές και για ποικιλία ακόμα. Νευρίασα και δε θα τον ακούσω αλλά εύχομαι να είχα και μια πιο τεκμηριωμένη απάντηση εκείνη την ώρα να του δώσω γιατί με κόμπλαρε..:mad:

Αγλαία θα ήθελα τη γνώμη σου για όλα τα ερωτήματά μου αν είναι δυνατόν..Please, στη φάση που είναι το μπεμπάκι μου δεν ξέρω πιά τι άλλο να του δώσω να φάει για να το ευχαριστήσω γιατί αποφεύγω κ τη ζάχαρη και το αλάτι πανάθεμά με...

Μήπως είμαι υπερβολική;;;;

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Διαφημίσεις

Κατσικίσιο γιαουρτάκι με μπανάνα του έδωσες;

Κομπόστα μήλου-αχλαδιού με κουάκερ και δαμάσκηνα ή σταφίδες; (είναι πεντανόστιμο)

Ζάχαρη και αλάτι εγώ προσωπικά δε θα δώσω για οσο περισσότερο μπορώ και μετά το χρόνο. Δεν ξέρω αν το ρυζόγαλο γίνεται και χωρίς ζάχαρη.

w94ip2.png

Εμας εδω μας ειχε πει το απογευμα να τρωει απο το μεσημεριανο χωρις κρεας. Οσο για τις βιταμινες εδω πινουν ασχετα με το αν θηλαζουν ή πινουν σκομη αλλα ειναι τελειως διαφορετικο το κλιμα..