Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποια πιστευεται οτι ειναι η ιδανικη ηλικια

Recommended Posts

1)για να αρχισει ενα παιδι να βγαινει με παρεα

2)για να αρχισει ενα παιδι να ξενυχταει οταν βγαινει για διασκεδαση

3)για να παει διακοπες με παρεα

4)για να παρει κινητο

5)για να αρχισει να εχει σχεσεις με ατομα του αλλου φυλου

6)για να βαλει υπολογιστη στο δωματιο του

7)για να φτιαξει facebook

Πολλες ερωτησεις αλλα εχω περιεργια να δω κ τις γνωμες των αλλων σε καποια θεματα που πιστευω μας αφορουν ολες.Σιγουρα παιζουν ρολο πολυ παραγοντες αλλα λεω σε γενικες γραμμες περιπου.

Διαφημίσεις

Επειδή είναι ακόμα μικρές και έχω άλλα να σκεφτώ, θα απαντήσω με βάση αυτά που βλέπω απο τα ανιψάκια μου.

Για τι ώρα μιλάμε? Αν μιλάμε για μεσημέρι - απόγευμα, ε, γύρω στα 14 νομίζω, αδύνατον να το καθυστερήσεις κι άλλο, επαναστατούν.

Α, μετά τα 17-18 αν τα καταφέρεις, καλά είναι. Πριν τα 16 με τίποτα.

Μόλις τελειώσει το Λύκειο

4)για να παρει κινητο

Μετά τα 15

Τώρα μάλιστα... Μετά τα ...30?? :? Γίνετε??

Αν περάσει τα 18 καλά είναι και ο θεός βοηθός.......

Ε, ας μην είμαι αυστηρή. Από 8-10 χρονών, εξασφαλίζοντας την απαγόρευση σε ύποπτα sites.

Ρε για κοίτα κάτι ανησυχίες που έχουμε να βάλουμε στο κεφάλι μας. Η μάνα μου άραγε το σκεφτόταν αυτό??? Ξέρω γώ? Κατά τα 13?

Λοιπόν? Πως τα πήγα? Κέρδισα?????:lol:

Ή με περιμένουν εκπλήξεις όταν μεγαλώσουν οι κόρες μου???

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Αν σε περιμένουν λεει ?????? !!!!!!!!!

σκέψου μόνο ότι σε 10-11 χρόνια που τα κοριτσάκια σου θα είναι 14 ετών, θα έχουμε περάσει σε μια αλλη εποχή, άλλα ακούσματα, διαφορετικά ερεθίσματα, ενδιαφέροντα, ζητούμενα...... απλά θα είναι η δική τους εποχή !!!

Να σημειωσω οτι στην ερωτηση 5 δεν μιλαω για σεξ αλλα για σχεση/φλερτ.

Σεξ??:shock: Τι σεξ??:shock: Μα και γω για φλερτ μιλάω καλή μου....:twisted:

Αν σε περιμένουν λεει ?????? !!!!!!!!!

σκέψου μόνο ότι σε 10-11 χρόνια που τα κοριτσάκια σου θα είναι 14 ετών, θα έχουμε περάσει σε μια αλλη εποχή, άλλα ακούσματα, διαφορετικά ερεθίσματα, ενδιαφέροντα, ζητούμενα...... απλά θα είναι η δική τους εποχή !!!

Κοίτα, εγώ τους λέω από τώρα ότι θα μείνουν με την μαμά και τον μπαμπά μέχρι τα 30-35 και μετά βλέπουμε.

Και δεν διαφωνούν καθόλου σε πληροφορώ. Είδες τι καλά κοριτσάκια έχω???

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

εγω συμφωνω πανω κατω στις απαντησεις της rkt.

Μονο στην 2 θα πω πως εκει γυρω στα 15-16 σε ειδικες περιπτωσεις πχ χορος σχολειου/γενεθλια κολλητης και μεχρι ενα οριο οχι πχ στις 6 μπορουν να ξενυχτησουν κι αυτο γιατι θυμαμαι ποσο ασχημα και εκτος συνολου ενιωθα εγω οταν οι δικοι μου δε με αφηνανε να παω στο χορο πχ η στο παρτυ γιατι θα ηταν αργα...

Και για το φλερτ θα πω πως δεν εχει σημασια τι πιστευουμε εμεις....παντως θεωρω λογικο εκει γυρω στα 15 ειναι το λογικο...(μονο μη κανουν αυτα που εκανα εγω στα 15 γιατι χαθηκανε με τετοιο πατερα οι κορουλες μου!!!!!)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Κοίτα, εγώ τους λέω από τώρα ότι θα μείνουν με την μαμά και τον μπαμπά μέχρι τα 30-35 και μετά βλέπουμε.

Χιχι κ εγω τα ιδια σκεφτομαι για τους γιους μου!!!:lol:

Ο μεγαλος βεβαια τα εχει φτιαξει κατα καιρους με πολλες κοπελες (17 χρονων ειναι τωρα)κ ο αντρας μου καμαρωνει,ο μικρος (11 χρονων) ευτυχως οχι ακομα.

χμ.... ασε σε συμπαθω πολυ εσενα.... δεν θελω να σε στεναχωρησω μεσημεριατικα....

μπορεί η έξοδος του να είναι απλά στο σπίτι του φίλου του/της.... εγώ το επέτρεψα απο τα 10 περίπου

εξοδος εκτος σπιτιου απο τα 12

και πάλι παίζει το που θα πάει....

σε σπίτι φίλων (πάρτυ π.χ.) και μέχρι τις 12 απο τα 11-12

εκτος σπιτιού, γνωρίζοντας ακριβώς το μέρος που θα βρίσκεται και μέχρι τις 12 απο τα 12 (έχει τύχει και μεχρι τις 1.30 αλλα ήταν όλο το σχολειο π.χ.)

μμμμμμμ.... δύσκολο.... μάλλον μόλις τελειώσει το λύκειο

4)για να παρει κινητο

ανάλογα τον λόγο της χρήσης του.....

εγώ του έδωσα απο τα 11,5 γιατί γύριζε μόνος του σπίτι απο το σχολείο και ήθελα να έχω ανα πασα στιγμή επικοινωνία μαζι του

λίγο εως πολύ δύσκολο να του ρυθμίσεις τα συναισθήματα και να του βαλεις χρονοδιάγραμμα.... αν ξεχασουμε το φλερτ και πάμε σε σχέση το κοβω για το τελος λυκειου... δηλ. 17-18

γιατι πρέπει να είναι στο δωμάτιο του δηλαδη ?

χρηση υπολογιστή ελεγχόμενο απο τα 11 γιατί τότε το χρειάστηκε και για εργασίες του σχολείου.

οταν δεν θα είναι παιδι :rolleyes: δεν είμαι υπερ του facebook, δεν είμαι υπέρ σε κάτι που δεν γνωρίζω καλά και δεν μπορώ να ελέγξω ωστε να τον προστατέψω όσο είναι παιδι τουλάχιστον.

Πολλες ερωτησεις αλλα εχω περιεργια να δω κ τις γνωμες των αλλων σε καποια θεματα που πιστευω μας αφορουν ολες.Σιγουρα παιζουν ρολο πολυ παραγοντες αλλα λεω σε γενικες γραμμες περιπου.

Οπως είπες οι παράγοντες ειναι πολλοί..... πάρα πολλοι όμως.... οπότε τίποτα απο όσα απαντήσουμε νομίζω δεν είναι απόλυτο.....

Ο κάθε γονιός νομίζω ότι πρέπει να συμβαδίζει με την εποχή του παιδιού του, πάντα όμως έχοντας ένα μέτρο στο οποίο συμβάλλουν ο χαρακτήρας του κάθε παιδιου, το περιβάλλον του, οι συνθήκες στις οποιες μεγαλώνει, ο τρόπος ζωής που προτείθεται να ακολουθήσει.... πολλά , πολλά.....

Οι απαντήσεις αυτές που έδωσα είναι βάσει των όσων έχουμε κάνει εμείς με τον γιο μου που ειναι τώρα 15 χρονών και είμαστε μέσα στον "βραστήρα" αυτών των αλλάγων της εφηβείας.

Δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι είναι το 30 και το 35 καλέ.... γι΄αυτο μάλλον δεν διαφωνούν :P και γιατι βέβαια σας αγαπούν και δεν θέλουν να σας στενοχωρήσουν απο τώρα..... και καλά κάνουν βέβαια..... πίσω έχει η αχλάδα την ουρα :lol::lol:

Διαφημίσεις

Ας πω κ εγω για τα δικα μου

Για τον μεγαλο

1)απο πρωτη γυμνασιου εβγαινε

2)απο καλοκαιρι 1ης προς 2α λυκειου

3)φετος θα παει (καλοκαιρι 2ας προς 3η λυκειου).Εχει παει ομως κ σε εξοχικα απο φιλους του

4)Πηρε καλοκαιρι 1ης προς 2α λυκειου

5)Αρχισε να τα φτιαχνει με κοριτσια απο τα 14 περιπου

6)Του πηραμε πριν 1 βδομαδα (καλοκαιρι 2ας προς 3η λυκειου)

7)Ειχε απο καλοκαιρι 3ης γυμνασιου για 1η λυκειου αλλα το ελεγχαμε (ηξερα κωδικους κτλ).Φετος εφτιαξε αλλο κ δν το ελεγχουμε πλεον.

Ο μικρος προς το παρρον δεν κανει κατι απο ολα αυτα αλλα πιστευω καπου εκει θα του τα επιτρεψω.

συνηθως οι μικροτεροι τα κανουν ολα πιο νωρις. οι πρωτοι τρωνε το ζορι...

Οντως.Αν σκεφτεις οτι εχουν κ μεγαλη διαφορα ηλικιας οποτε εχουν μεγαλωσει σε διαφορετικες εποχες.Οταν ο μεγαλος ηταν 11 οι συμμαθητες του που ειχαν κινητο ηταν πολυ λιγοι.Τωρα που ο μικρος ειναι 11 εχουν ολοι.Ο μεγαλος στα 11 δεν ζητουσε κινητο,αρχισε να το ζηταει στα 14 ομως ημασταν καθετοι και του πηραμε στα 16.Ο μικρος ζηταει απο περισυ.

ειναι λογικο, και οι εποχες διαφορετικες αλλα και οταν κατι το εχεις ηδη επιτρεψει στον ενα σου ερχεται πιο χαλαρα... τα πρωτα αδερφια γενικως μεχρι να πεισουν ειναι θεμα. τα δευτερα ακολουθουν τη "δοκιμασμενη συνταγη" anyway μη ξεφυγουμε ας δουμε και οι αλλες μανουλες τι θα μας πουνε!

ειναι λογικο, και οι εποχες διαφορετικες αλλα και οταν κατι το εχεις ηδη επιτρεψει στον ενα σου ερχεται πιο χαλαρα... τα πρωτα αδερφια γενικως μεχρι να πεισουν ειναι θεμα. τα δευτερα ακολουθουν τη "δοκιμασμενη συνταγη" anyway μη ξεφυγουμε ας δουμε και οι αλλες μανουλες τι θα μας πουνε!

Δεν νομιζω να τα επιτρεψω στον μικρο απο μικροτερη ηλικια γιατι ετσι αδικειται ο μεγαλος.Αλλα ποτε μην λες ποτε.

Διαφημίσεις

Χιχι κ εγω τα ιδια σκεφτομαι για τους γιους μου!!!:lol:

Ο μεγαλος βεβαια τα εχει φτιαξει κατα καιρους με πολλες κοπελες (17 χρονων ειναι τωρα)κ ο αντρας μου καμαρωνει,ο μικρος (11 χρονων) ευτυχως οχι ακομα.

Προσανατόλησέ με λίγο βρε valia..... οταν λες ότι αναφέρεσαι σε φλερτ και οτι ο γιος σου τα εχει φτιαξει με κοριτσι απο τα 14.... πως είναι η έξοδός του δηλ. μόνοι τους ή όλη η παρέα μαζί ? χεράκι-χεράκι βολτούλες ? τι παίζει δηλαδη σήμερα σ΄αυτες τις ηλικίες ? σε ρωτάω γιατί ο δικός μου εκτός απο το να του αρέσει κάποιο κοριτσάκι, δεν τον βλέπω ούτε να το σκέφτεται και καλά να μιλήσει λίγο παραπάνω μαζί της, να παρει το τηλ.της, να δείξει έστω και με κάποιο τρόπο το ενδιαφέρον του.... νομίζω οτι το βλέπει πολυ μακρυά ακόμα, το όλο θεμα φλερτ ή σχέση (τύπου σχέση δηλαδη).... δεν τον απασχολει και ντρέπεται θα έλεγα και μόνο που το σκέφτεται....αυτός και όλοι οι φίλοι του βέβαια....

Οχι οτι δεν είναι μικρός ακόμα, αλοίμονο..... απλά θα ήθελα απο την εμπειρία του γιου σου να μου πεις, αν θελεις βέβαια, τι εννοεί όταν λεει ότι "τα φτιάχνει" με καποιο κορίτσι......

και μη μου πεις "ξεχασες τα δικά μας" γιατί εγώ που είμαι 45 ετών μάλλον κάπως αλλιώς θα θυμαμαι τα πράγματα στην εποχή μου....

Προσανατόλησέ με λίγο βρε valia..... οταν λες ότι αναφέρεσαι σε φλερτ και οτι ο γιος σου τα εχει φτιαξει με κοριτσι απο τα 14.... πως είναι η έξοδός του δηλ. μόνοι τους ή όλη η παρέα μαζί ? χεράκι-χεράκι βολτούλες ? τι παίζει δηλαδη σήμερα σ΄αυτες τις ηλικίες ? σε ρωτάω γιατί ο δικός μου εκτός απο το να του αρέσει κάποιο κοριτσάκι, δεν τον βλέπω ούτε να το σκέφτεται και καλά να μιλήσει λίγο παραπάνω μαζί της, να παρει το τηλ.της, να δείξει έστω και με κάποιο τρόπο το ενδιαφέρον του.... νομίζω οτι το βλέπει πολυ μακρυά ακόμα, το όλο θεμα φλερτ ή σχέση (τύπου σχέση δηλαδη).... δεν τον απασχολει και ντρέπεται θα έλεγα και μόνο που το σκέφτεται....αυτός και όλοι οι φίλοι του βέβαια....

Οχι οτι δεν είναι μικρός ακόμα, αλοίμονο..... απλά θα ήθελα απο την εμπειρία του γιου σου να μου πεις, αν θελεις βέβαια, τι εννοεί όταν λεει ότι "τα φτιάχνει" με καποιο κορίτσι......

και μη μου πεις "ξεχασες τα δικά μας" γιατί εγώ που είμαι 45 ετών μάλλον κάπως αλλιώς θα θυμαμαι τα πράγματα στην εποχή μου....

Δεν ξερω ακριβως αυτα πιο πολυ τα συζηταει με τον πατερα του.Κοιτα κ εγω που ειμαι 41 χρονων αλλιως τα θυμαμαι αλλα εχουν αλλαξει πολλα απο τοτε.Παντως πρωτη φορα τον επιασα να φιλιεται στα 15μισο.

Δεν ξερω ακριβως αυτα πιο πολυ τα συζηταει με τον πατερα του.Κοιτα κ εγω που ειμαι 41 χρονων αλλιως τα θυμαμαι αλλα εχουν αλλαξει πολλα απο τοτε.Παντως πρωτη φορα τον επιασα να φιλιεται στα 15μισο.

ναι, εδώ έχουμε ένα θεματάκι εμεις γιατί είμαι χωρισμένη..... τα λέμε όμως όλα μαζί γιατί ούτως ή άλλως δεν υπάρχει καλή σχεση με τον πατέρα του και δεν του λεει ούτε ρωτάει τίποτα....

mirantini το οτι δεν "φαινεται" δε σημαινει πως δε τους νοιαζουν, ισα ισα μπορει να θελουν να νομιζετε πως αυτα τα πραγματα δε τους νοιαζουν κι απο μεσα τους να εχουν αλλα στο μυαλο! κι εχω παρατηρησει πως τα αγορια ειναι πιο δυσκολα στο να δεχτουν σαυτη την ηλικια τα αισθηματα τους και να τα ομολογησουν σε σενα η στο μπαμπα καμια φοραλ!αλλωστε μη μου πειτε πως εσεις τα λεγατε στους δικους σας! εγω παντως δε τα πα ποτε κι οτι ηξεραν ηταν απεξω απεξω και οχι πολλα... μονο για τον αντρα μου εμαθαν τα πολλα κι ημουν...27!

4)για να παρει κινητο

.

Να δω πως θ απαντησω..γιατι αλλο να υποθετεις (τι θελουμε δλδ) κι αλλο τι γινεται τελικα..

1.Για βολτα απλη στυλ βολτα σε κανα καφε απ οτι ακουω και απ αλλους εκει στα 13-14 αλλα πρωινο και οχι βραδινο...

2.Για ξενυχτι θελω να πιστευω μετα τα 17-18 εκτος και αν υπαρξει λογος πχ σχολικη γιορτη -γενεθλια

3.Φανταζομαι δωρο οταν τελειωσει την γ λυκειου...

4.Νομιζω κινητο θα τους παρω πιο νωρις να υπαρχει απ τα 11-12 και μετα ωστε να ειναι σε καποιο φιλικο σπιτι κτλ να μπορω να τις βρισκω...οχι βεβαια να το εχουν συνεχεια κτλ.Φανταζομαι κινητο με την εννοια που το εννοεις μετα τα 15-16...

5.Αχ αχ... θελω να πιστευω μετα τα 16 αλλα... οπως τα κοβω τα πραγματα...τα βλεπω νωριτερα (δεν μιλαω για σεξ....γιατι κοιμαμαι ακομα και παρακαλω μην με ξυπνησετε)

6.εχουν ενα μικρο notebook και παιζουν παιχνιδια...το καλοκαιρι ...

7.εχουν εναν λογαριασμο...που ειναι κλειστος ..και εχει φιλους εμας... γιατι παιζουν ενα παιχνιδι μεσα...

Ειναι 8 και 10 χρ... αν τα ελεγα αυτα οταν ηταν μικρα θα γελαγα....

mirantini το οτι δεν "φαινεται" δε σημαινει πως δε τους νοιαζουν, ισα ισα μπορει να θελουν να νομιζετε πως αυτα τα πραγματα δε τους νοιαζουν κι απο μεσα τους να εχουν αλλα στο μυαλο! κι εχω παρατηρησει πως τα αγορια ειναι πιο δυσκολα στο να δεχτουν σαυτη την ηλικια τα αισθηματα τους και να τα ομολογησουν σε σενα η στο μπαμπα καμια φοραλ!αλλωστε μη μου πειτε πως εσεις τα λεγατε στους δικους σας! εγω παντως δε τα πα ποτε κι οτι ηξεραν ηταν απεξω απεξω και οχι πολλα... μονο για τον αντρα μου εμαθαν τα πολλα κι ημουν...27!

εγώ δεν έλεγα ποτέ και τίποτα στους γονείς μου..... αλλά δεν είχαμε την σχέση που έχω τώρα εγώ με το παιδί μου..... πολύ διαφορετικά ήταν ...

πρόσεξα πράγματα που τότε τα αναζητούσα απο τους γονείς μου και τα έδωσα απλόχερα στο δικό μου παιδι, είναι και οι συνθήκες στη ζωή μας διαφορετικές και έχουμε φτιάξει μια σχέση πολλή δεμένη, δυνατή, μια σχέση που να μπορεί να καλύψει τα κενα που τυχόν έχουν δημιουργηθεί απο ένα διαζύγιο..... και ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου πως τα αγόρια δύσκολα δέχονται τα αισθήματά τους και δύσκολα μάλιστα προσαρμόζονται και στην αλλαγή την συναισθημάτων τους σ΄αυτη την ηλικια. Τώρα για το αν θα τα εκφράσουν ? εδώ πιστεύω ότι παίζει ρόλο η σχέση που έχουν με τον/τους γονιούς τους....

Αλλα......Βάλια συγνώμη, σταματάω γιατι στο τελος θα σου χαλάσω το θέμα....

Βάλια συγνώμη, σταματάω γιατι στο τελος θα σου χαλάσω το θέμα....

Δεν εχω κανενα προβλημα κ δεν μου χαλας το θεμα.Ισα ισα καλο ειναι να λενε κ αλλοι τις εμπειριες τους.

χμ.... ασε σε συμπαθω πολυ εσενα.... δεν θελω να σε στεναχωρησω μεσημεριατικα....

Μην με ξυπνάτε παρακαλώ.

Είναι μικρές ακόμα. Αφήστε με να ονειρεύομαι...:lol:

Like you too...

TbSdp2.png