Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γιατί να πρέπει να βάλω στο παιδί μου ένα όνομα που δεν θέλω?

ΙΩΑΝΝΑ_30

Recommended Posts

Το κοριτσάκι μου σε λίγες μέρες γίνετε 8 μηνών και λέμε γύρω στο χρόνο να την βαφτίσουμε αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στο όνομα.

Ενώ τόσα χρόνια ο άντρας μου έλεγε ότι δεν του αρέσουν αυτά τα έθιμα με τα ονόματα των γονιών τώρα τον βλέπω αν και λέει ότι δεν τον πειράζει βάλε ότι θες, κατά βάθος θα ήθελε το όνομα της μητέρας του (Σοφία). Έχω και την μάνα μου και την γιαγιά μου που με πρήξανε και πρέπει να το βάλεις δεν είναι σωστό και κάθονται και λένε μπροστά στην πεθερά μου (πριν γεννήσω αυτό ) άντε με το καλό η Σοφούλα και τα χω πάρει. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τη γυναίκα εκτός από το ότι έρχεται μια φορά το μήνα να δει την εγγονή της και λίγο με πειράζει κατά τα άλλα έχουμε καλές σχέσεις. Δεν θέλω όμως να βάλω το όνομα της γιατί απλά τόσα χρόνια έλεγα ότι θα διαλέξω εγώ το όνομα του παιδιού μου και όλοι συμφωνούσαν. Τώρα τη έγινε. Θέλω να την πώ Αλίκη ή Μάγια και ενώ του άντρα μου του αρέσουν τα ονόματα λέει να μήπως θα μας βοηθάει περισσότερο η μάνα του αν έχει το όνομα της. Δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα αν είναι να βοηθήσει για το όνομα τι να το κάνω. Τι να κάνω κορίτσια αν κάνω το δικό μου θα είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που θα κάνω αυτό που πραγματικά θέλω αλλά μπορεί να βγω η ''κακία νύφη'' στην βάπτιση θα με δείχνουν με το δάχτυλο.

Διαφημίσεις

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

να κανεις αυτο που θες!!εγω σε κανενα παιδι δεν εβαλα ουτε γονεις ουτε πεθερικα!οποιος τα αγαπαει να τα αγαπησει επειδη ειναι εγγονια του και οχι επειδη εχουν το ονομα του!(δηλαδη ετσι αγαπαει μονο τον εαυτο του!!)

δε το μετανοιωσα!να το χαιρεσαι το κοριτσακι σου

Να κανεις αυτο που θες... εμενα αυτα τα εθιμα...αν τα ονοματα δεν ειναι περιεργα ... μου αρεσουν...

Το Σοφια δεν ειναι ασχημο ονομα... το βαζω στην πρωτη θεση με το Αλικη...το Μαγια....θα πεσει πολυ γιουχαρισμα στο δημοτικο αν καποιο παιδι αρχισει να κοροιδευει (κοροιδευουν πολυ με τα ονοματα ..πιστεψε με)

Το να σου γράψω και εγώ ότι το Σοφία είναι ένα από τα ονόματα που μου αρέσουν είναι περιττό αφού εσένα δεν σου αρέσει.

Δεν είσαι υποχρεωμένη να βγάλεις το όνομα της πεθεράς σου αν εσένα δεν σου αρέσει. Πιστεύω ότι το όνομα του παιδιού μας είναι πολύ σημαντικό για να το παζαρέψουμε ή για να το πατσίσουμε με αντισταθμιστικά οφέλη από τη γιαγιά.

Αν έτσι το βλέπει και ο άντρας σου τότε δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Διαλέξτε από κοινού ένα αγαπητό όνομα και να σας ζήσει!!!!

.pngy3DLp3.png

αχ μην το κανεις αυτο για την ΔΗΘΕΝ βοηθεια που ΘΑ σας δωσει αν βγαλεις το ονομα της γιατι το ιδιο εκανα και εγω και σε πληροφορω οι σχεσεις μεταξυ μας εγιναν πολυ χειροτερες!!!!

ετσι ''ψηθηκα'' και εγω απο την μανα μου κ τωρα τα βλεπει μπροστα της και δεν τα πιστευει!!!!!!!!!!!τεσπα την ειχε και ταμενη η μαμα μου και ταιριαζε το ονομα και ετσι το βγαλαμε τελικα!

να την ονομασεις οπως σου αρεσει εσενα και μπορεις να το βαλεις δευτερο της πεθερας.υπαρχει και αυτη η επιλογη.

Διαφημίσεις

....θα πεσει πολυ γιουχαρισμα στο δημοτικο αν καποιο παιδι αρχισει να κοροιδευει (κοροιδευουν πολυ με τα ονοματα ..πιστεψε με)

αχ κ να ξερες τι πικρα εχω περασει σε ολη μου τη ζωη με αυτο το θεμα. βασικα ο δικος μου συνδιασμος (ονοματος με επιθετο) ειναι ολα τα λεφτα! κατι σε σουλα μπουλα! το αστερι της εθνικης ενα πραγμα το δικο μου μαρτυριο.

μονο οι αντμινιστρατορες μπορουν να με καταλαβουν!κλαψ κλαψ!

Πιστεύω ότι το όνομα του παιδιού μας είναι πολύ σημαντικό για να το παζαρέψουμε ή για να το πατσίσουμε με αντισταθμιστικά οφέλη από τη γιαγιά.

εγω απλα θα σου πω να δωσεις βαση στο ρεζουμε που σου λεει η 40+mama!

παθουσα κ εγω απο πεθερα. αλλα εγω δεν της εκανα το χατιρι!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Αχ λιγο πηρα τα πανω μου τωρα. Και γω πιστευα οτι πρεπει να κανω αυτο που θελω στο κατω κατω παιδι μου ειναι και γενικως δεν ειμαι ανθρωπος που κραταω τις παραδοσεις. Τελικα μου φαινεται για να μην εχω μουρμουρα απο κανεναν στην εκλησια θα το μαθουν το ονομα. Μονο η νονα και γω θα το ξερουμε.:lol::lol::lol:

Και οπως ειπατε ενα εγγονι δεν το αγαπας για το ονομα αλλα γιατι ειναι το παιδι του παιδιου σου, αλλιως ειναι οντως πολυ εγωιστικο συμφωνω.

Θεωρητικά συμφωνώ με τις προλαλήσασες, να βγάλεις το όνομα που θέλεις..Στην πράξη όμως, δεν είναι σωστό να έχει και ένα λόγο ο μπαμπάς σε αυτό;Αν εκείνος κατά βάθος θα ήθελε το όνομα της μαμάς του (εδώ πρέπει να σου πω ότι μέχρι να διαβάσω το Σοφία τρόμαξα!) λάβε το κι αυτό υπόψη σου. Καλά, τα υπόλοιπα περί εξτρά βοήθειας από την πεθερά λόγω ονόματος είναι αστεία, αλλά αν εκείνη έτσι σκέφτεται, δικαίωμά της, δεν θα είναι και η μόνη..

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

Δεν σε υποχρεωνει κανεις να βγαλεις ενα ονομα που δεν θες ηταν η αρχικη μου αντιδραση διαβαζοντας τον τιτλο. Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα να ακουσω ενα ονομα σαν το Σοφια και μεχρι να το διαβασω περιμενα κανενα κουλο :lol:.

Διαβαζοντας ομως το θεμα και βλεποντας οτι και με την "πεθερα" δεν εχεις καποιο ιδιαιτερο θεμα θα σου πω πως περασα εγω την φαση.

Το 2ο παιδι μου ηθελα να το βγαλω Αγγελο (καραασχετο και δεν εχουμε κανεναν αλλα ηθελα). Το Γιαννης θεωρηθηκε κατι δεδομενο μιας και ειχαμε βγαλει τον μπαμπα του συζυγου και αφου ηταν αγορι τι αλλο θα βγαζαμε.

Στην αρχη ενοιωθα οτι πιεζομαι να το κανω (χωρις να με ζωρισει κανενας αλλα λογω εθιμοτυπικου) . Τωρα πια ... και Αγαμεμνονα να το λεγανε δεν ξερω γιατι αλλα δεν θα μου αλλαζε κατι. Εννοω οτι την στιγμη εκεινη ενα μικρο ουσιαστικα θεμα (δεν μιλαμε για κανενα κουλο ονομα εκει....οκ) φαινεται ογκολιθος. Ειναι ομως τελικα κατι ανουσιο. Και Αγαμεμνωνα να το ελεγαν τα ιδια συναισθηματα θα ενοιωθα που νοιωθω. Δεν αλλαζει κατι.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

καλημερα !και εγω αυτο με το ονομα και τα πρεπει δεν τα μπορω !!!ο αντρας μου ειναι κρητικομανιατης !!οταν εκανα την κορη μου ειπα οκ να βγει το ονομα της μαμας του (σοφια -εφραιμια )γιατι δεν ζει !!οταν εκανα τον γιο μου ομως δεν του δωσαμε το ονομα του πεθερου μου (τον εβγαλα αγγελο -εφραιμ)καλα ειχαν να πουν διαφορα απο την μερια μου του αντρα μου δεν με νοιαζει και πολυ!! τωρα στο 3 που το περιμενω και ειναι κοριτσακι θα το πω ραφαελα -εφραιμια και σε οποιον αρεσει !!!καλε δωστε στα παιδακια σας ονοματα που σας αρεσουν !!γερα να ειναι !!!

Ειμαι η ποιο χαζομαμα του κοσμου !:-P

Διαφημίσεις

πες οτι θα δωσετε καποιο αλλο για να μην απογοητευτουν οι ανθρωποι εκεινη την ωρα.αν ειναι λογικη η πεθερα σου θα το δεχτει.κ εγω εδωσσα αυτο που ηθελα.ισως μεσα της η μητερα μου στενοχωρηθηκε αλλα αφου παντα αυτο πιστευα δεν ηθελα τωρα να το αλλαξω

καλημερα !και εγω αυτο με το ονομα και τα πρεπει δεν τα μπορω !!!ο αντρας μου ειναι κρητικομανιατης !!οταν εκανα την κορη μου ειπα οκ να βγει το ονομα της μαμας του (σοφια -εφραιμια )γιατι δεν ζει !!οταν εκανα τον γιο μου ομως δεν του δωσαμε το ονομα του πεθερου μου (τον εβγαλα αγγελο -εφραιμ)καλα ειχαν να πουν διαφορα απο την μερια μου του αντρα μου δεν με νοιαζει και πολυ!! τωρα στο 3 που το περιμενω και ειναι κοριτσακι θα το πω ραφαελα -εφραιμια και σε οποιον αρεσει !!!καλε δωστε στα παιδακια σας ονοματα που σας αρεσουν !!γερα να ειναι !!!

το εφραιμ παντου; απο ταμα; πρωτη φορα το ακουω σε 3 παιδια,πλακα εχει!

ειχα και εγω παρομοιο προβλημα με την πεθερα μου..ηθελε να ακουσει το ονομα της..

ας μην το σχολιασω γιατι θα γινω κακια..

μετα απο πολλες συζητησεις με τον συζηγο, του ειπα ενταξει αλλα θα την φωναζουμε με οποιο ονομα μας αρεσει..αφου εψαξα πολυ, βρηκα ενα ονομα που πιστευω οτι της ταιριαζει..

στην βαπτιση ακουστηκαν δυο ονοματα (πρωτα ακουστηκε της πεθερας..) και οταν ακουστηκε το δευτερο ονομα ολοι παθαν συγκοπη και η πεθερα περισσοτερο..

την μικρη την φωναζω με το ονομα που της εχω διαλεξει εγω και το ιδιο κανει και ολος ο υπολοιπος κοσμος..πολλες φορες (οταν ειναι ο συζηγος μπροστα) και με ρωτανε πως την λενε τους λεω οτι εχει δυο ονοματα και μπορειτε να την φωναζετε με οποιο απο τα δυο σας αρεσει..φυσικα ολοι επιλεγουν το ''δικο'' μου ονομα..

στην πεθερα μπροστα ακομα δεν την φωναζουμε..ετυχε ομως καποια στιγμη να την φωναξουν κατι αλλα παιδακια κι εγινε τουρκος, οτι το παιδι δεν το φωναζουμε με το ονομα της..

το παιδι ειναι δικο μου και του συζηγου μου, δεν ειναι της πεθερας ουτε της μανας μου..

εγω θα το φωναζω και ειμαι σιγουρη οτι θα ειναι η λεξη που θα πω τις περισσοτερες φορες στην ζωη μου,να μην μου αρεσει κιολας?

θα σου προτεινα δυο ονοματα και σιγα-σιγα να φωναζεις αυτο που σου αρεσει..

μονο να πεις στην μανα σου οτι δεν βοηθαει με αυτο που κανει γιατι δημιουργει δεδομενα εκει που μαλον δεν υπαρχουν..

83hKp3.png

εσυ να διαλεξεις το ονομα που θες...στο κατω κατω θα πρεπει να τη φωναζεις ετσι μια ζωη!!!!!εγω στο μεγαλο εβγαλα το ονομα του πατερα μου για τη μνημη του που ηταν καθαρα δικια μου επιλογη και κανενας δεν με υποχρεωσε γιατι στη τελικη ηταν και απων στο μεγαλωμα μου στο μικρο παλι διαλεξα εγω 2 ονοματα που μου αρεσανε και οταν γεννηθηκε και τον πρωτογνωρισα επελεξα αυτο που του ταιριαζε περισσοτερο....δεν σε υποχρεωνει κανενας να κανεις κατι που δεν θες, και να θυμωσουν για ποσο καιρο θα ειναι;;;θα κρατανε μουτρα στο εγγονι τους;;;

το θεωρω κατινια,κομπλεξ,μικροτητα και ενα σωρο αλλα πραγματα το να θεωρεις δεδομενο ή ακομα χειροτερα να απαιτεις να βγαλουν το εγγονι σου με το ονομα σου..

οπως επισης θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να ζητας απο τα παιδια σου ανταλλαγματα για οτι εχεις κανει ή για να προσφερεις εσυ πρεπει να βγαλουν το ονομα σου..αυτο σημαινει οτι δεν νοιαζεσαι πραγματικα για το παιδι και δεν σου αξιζει να εχει το ονομα σου..το εγγονι σου οπως κι αν το λενε το αγαπας γι αυτο που ειναι και δεν το αγαπας περισσοτερο ή λιγοτερο επειδη εχει το ονομα σου..γιατι πραγματικα το ειχα ακουσει καποια στιγμη αυτο: ''ειναι το αγαπημενο του εγγονι απο ολα αφου εχει και το ονομα του...''

το μονο που μπορω να πω ειναι ντροπη τους!!

83hKp3.png

Διαφημίσεις

το εφραιμ παντου; απο ταμα; πρωτη φορα το ακουω σε 3 παιδια,πλακα εχει!

καλημερα καλη μου !!ναι πριν απο την κορη μου που ειναι τωρα 6 ειχα μια αποβολη (3 μηνων και κατι απο λαθος του τοτε "γιατρου μου ")ειχα δει ενα ονειρο με τον Αγιο Εφραιμ και ειπα οτι οσα παιδακια και να κανω θα ειναι στην χαρη του !!γερα να ειναι ολα τα παιδακια μας ας μας τα προσεχει !!!

Ειμαι η ποιο χαζομαμα του κοσμου !:-P

Τι να κάνω κορίτσια αν κάνω το δικό μου θα είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που θα κάνω αυτό που πραγματικά θέλω αλλά μπορεί να βγω η ''κακία νύφη'' στην βάπτιση θα με δείχνουν με το δάχτυλο.

Εγω θα σου έλεγα να "μετρησεις" τι σε ενδιαφέρει πιο πολύ. Προτιμάς να βγαλεις το όνομα που σου αρεσει και ας στραβωσει η πεθερά? Ή για εσενα το να εισαι η "καλή νύφη" είναι πιο σημαντικό?

Το να στραβώσει η πεθερά ειναι δικαιωμά της (όμως εισαι σιγουρη ότι θα συμβει?), όπως δικαιωμά σου ειναι να βγαλεις όποιο όνομα θες. Διαλέγεις και παιρνεις

Στην πράξη όμως, δεν είναι σωστό να έχει και ένα λόγο ο μπαμπάς σε αυτό;Αν εκείνος κατά βάθος θα ήθελε το όνομα της μαμάς του (εδώ πρέπει να σου πω ότι μέχρι να διαβάσω το Σοφία τρόμαξα!) λάβε το κι αυτό υπόψη σου.

Συμφωνώ πως πρέπει να σκεφτείς τι θελει και ο αντρας σου

Έχω κάνει άπειρες συζητήσεις μαζί του για να καταλήξουμε τελικά, και όλο μου λέει δεν τον πειράζει. Εχθές του το πα ξανά αν θέλει να ανοίξει συζήτηση με την μητέρα του για να καταλάβει αν το περιμένει αμάν και ντε τόσο πολύ αλλά μου λέει δεν θέλει να ανοίξει τέτοιο θέμα δεν υπάρχει λόγος. Του λέω ο΄τι θα θέλα να βάλω κάτι άλλο αλλά αν θα του άρεσε να βάλουμε της μητέρας του οκ πάω πάσο. Γιατί δεν μου μιλάει ξεκάθαρα αν το θέλει και μου τα μασάει δεν πρόκυτε να θυμώσω.

Κοπελα μου εαν δεν δημιουργειται θεμα με τον αντρα σου και δεν εχει προβλημα να κανεις αυτο που αποφασισες απο την αρχη.Συμφωνω κι εγω οτι αυτα τα πραγματα ειναι απαραδεκτα,με το ζορι ενα ονομα που δεν μας αρεσει.Κι εγω εδωσα το ονομα του πεθερου μου αλλα ξεκαθαρισα οτι αυτο γινεται μονο και μονο επειδη μου αρεσει ΚΑΙ ΜΕΝΑ και οχι γιατι το απαιτουν.Τωρα με τον ενα η τον αλλο τροπο αυτο που θελαν το πετυχαν και ειμαι οκ με αυτο αλλα μην νομιζεις με ενοχλει παρα πολυ που βλεπω ποσο βαση δινουν στο ονομα και ειδικα στο να ειναι αγορι.Και σε διαφορες συζητησεις ολο το πανε οτι τον γιο μου θα τον ξεχωριζουν γιατι εχει το ονομα.Εκει να δεις πως φουντωνω.Και ξεκαθαριζω οτι απο μεσα τους ας κανουν οτι θελουν απο εξω τους ομως μην τολμησει κανεις ποτε να κανει το επομενο παιδακι (πρωτα ο Θεος)ανεπιθυμητο η να το ξεχωριζει σε σχεση με το μεγαλο θα γινει χαμος.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ιωάννα, έτσι όπως τα περιγράφεις πάντως, εγώ δεν βλέπω καμιά πίεση εκτός από το σόι σου..Και ο άντρας σου πολύ σωστός :-) Η elenik το έθεσε πολύ ωραία προηγουμένως, ότι μετά από λίγο, το όνομα του παιδιού σου το συνηθίζεις τόσο πολύ που ούτε το προσέχεις.

Να πω και κάτι άσχετο..Όσα παιδάκια ξέρω έχουν περίεργα ονόματα, ειδικά στα κορίτσια και τι δεν έχω ακούσει..! :-)

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

Εγώ επέλεξα να βγάλω στα παιδιά μου ονόματα παππούδων. Πιστεύω πραγματικά ότι δίνεις χαρά σε ανθρώπους που αγαπάς έτσι. Και δεν δέχτηκα κανενός είδους πίεση από κανέναν γι' αυτό.

ΟΜΩΣ, από τα 4 ονόματα διάλεξα τα 2 που μου άρεσαν κόντρα στα πρωτόκολλα. Ο πρωτότοκος και γιος πήρε το όνομα του πατέρα μου η μικρή της πεθεράς μου (Σοφια :lol: )

Δεν θα το έκανα αν τα ονόματα δεν μου αρέσανε πάντως...

Συμφωνώ πάντως με την elenik. Αν το όνομα δεν είναι κανένα κουλό, τελικά δεν έχει και μεγάλη σημασία.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Λοιπον θελω να σε ρωτησω 2-3 πραγματακια

Εχεις μιλησει με τον αντρα σου ΑΝ κανετε αγορι πως θα το βγαλετε?(μπορει να μην ξεκαθαριζει γιατι μπορει να θελει μετα να εχει αυτος το πρωτο λογο)

Εσυ αν τωρα βγαλεις ασχετο στο επομενο αν ειναι παλι κοριτσι...υπαρχει περιπτωση να θες να βγαλεις την μαμα σου

Εαν δεν θες να βγαλεις τους γονεις σου .... και ο αντρας σου θελει να βγαλει τον μπαμπα του..τοτε ξεκαθαριζεις και βγαζεις οτι θες εσυ

Ξαναεπανερχομαι

Ο πατέρας του άντρα μου δεν είναι στη ζωή το όνομα του ήταν Σάββας αλλά και τον πατέρα μου τον λένε Σάββα. Εγώ δεν θα ήθελα να το βάλω γιατί δεν είναι και από τα αγαπημένα μου αλλά ο άντρας μου μου έχει πει ότι θα ήθελε να το βάλει. Βέβαια έχει ακουστεί το όνομα από της αδερφής του το παιδάκι. Την μητέρα μου την λένε Στέλλα αλλα και αυτό δεν μαρέσει πολύ για να πω ότι θα βάλω το δεύτερο αν είναι κορίτσι.Δεν μου αρέσει γενικά αυτο το έθιμο με τα ονόματα δεν έχει να κάνει δηλαδή αν είναι πεθερά μάνα κ.τ.λ

Θέλω να φωνάζω το παιδί μου με ένα όνομα που θα μου αρέσει εμένα. Όσο για τα διπλά ονόματα σκέφτηκα να την πω Σοφία Ελπίδα που γιορτάζουν και μαζί αλλά ο άντρας μου δεν συμφωνεί. λέει πως είναι χαζομάρα να φωνάζουν οι μισοί το παιδί με ένα όνομα και οι άλλοι μισοί με άλλο. Δεν ξέρω πραγματικά άρχισε να με κουράζει το συγκεκριμένο θέμα.

Τα πήρα και λίγο χθες με την πεθερά μου γιατί της είπα ότι η αδερφή μου θέλει να βαφτίσει την μικρή και άρχισε να μου λέει να μην δεχτώ κάτι τέτοιο, είναι βλακεία και όχι όχι απα πα.

Εχω νονα για το παιδί αλλά επειδή είναι δύσκολα οικονομικά μου είπε η αδερφή μου αν τελευταία στιγμή κάτι χαλάσει να την βαφτίση αυτή. Δεν μου αρέσει που πήρε θέση σε αυτό μου δεν είναι δική της απόφαση.

Το κοριτσάκι μου σε λίγες μέρες γίνετε 8 μηνών και λέμε γύρω στο χρόνο να την βαφτίσουμε αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στο όνομα.

Ενώ τόσα χρόνια ο άντρας μου έλεγε ότι δεν του αρέσουν αυτά τα έθιμα με τα ονόματα των γονιών τώρα τον βλέπω αν και λέει ότι δεν τον πειράζει βάλε ότι θες, κατά βάθος θα ήθελε το όνομα της μητέρας του (Σοφία). Έχω και την μάνα μου και την γιαγιά μου που με πρήξανε και πρέπει να το βάλεις δεν είναι σωστό και κάθονται και λένε μπροστά στην πεθερά μου (πριν γεννήσω αυτό ) άντε με το καλό η Σοφούλα και τα χω πάρει. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τη γυναίκα εκτός από το ότι έρχεται μια φορά το μήνα να δει την εγγονή της και λίγο με πειράζει κατά τα άλλα έχουμε καλές σχέσεις. Δεν θέλω όμως να βάλω το όνομα της γιατί απλά τόσα χρόνια έλεγα ότι θα διαλέξω εγώ το όνομα του παιδιού μου και όλοι συμφωνούσαν. Τώρα τη έγινε. Θέλω να την πώ Αλίκη ή Μάγια και ενώ του άντρα μου του αρέσουν τα ονόματα λέει να μήπως θα μας βοηθάει περισσότερο η μάνα του αν έχει το όνομα της. Δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα αν είναι να βοηθήσει για το όνομα τι να το κάνω. Τι να κάνω κορίτσια αν κάνω το δικό μου θα είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που θα κάνω αυτό που πραγματικά θέλω αλλά μπορεί να βγω η ''κακία νύφη'' στην βάπτιση θα με δείχνουν με το δάχτυλο.

Πες του ότι αυτό και μόνο ως σκέψη είναι προσβλητικό και για τους 2 σας...

Εφόσον είχατε συμφωνήσει να βάλετε άσχετο όνομα, αυτό θα κάνετε και μην επηρεάζεστε από γνώμες τρίτων. Εκείνοι ας κάνουν κουμάντο στα δικά τους παιδιά και στα δικά τους σπίτια. Αν τώρα υποχωρήσετε σε κάτι τέτοιο επειδή ανακατεύονται τρίτοι, σίγουρα έτσι θα συνεχιστεί και η κατάσταση στο μέλλον. Θα παίρνετε σημαντικές αποφάσεις θέλοντας να ευχαριστήσετε/βολέψετε κτλ άλλους.

Να καταλάβετε και οι 2 ότι έχετε δική σας οικογένεια, ξεχωριστή από όλους τους άλλους και δεν πρέπει να τους δίνετε το δικαίωμα να ανακατεύονται!

εχω δυο μπουμπουκακια

το παιδι αποφασιζουν οι γονεις τι ονομα θελουν να δωσουν.ξέρω πως πάει η παράδοση σχετικα με τα ονόματα των παιδιων αλλα ζουμε στο 2011 και οχι στο 60 Παντως εμενα ρε παιδια μου φενετε πολυ αηδια αυτο το γεγονος με το οτι πρεπει σωνι και καλα το παιδι να εχει το ονομα του παππου η της γιαγιας.. ποσο σε καταλαβαινω εγω παντος φορεσα παροπιδες ουτε παππου ουτε γιαγια εβγαλα το βγαλαμε ασχετο γιατι αυτο θελαμε μπορει να μουτσωσαν αλλα το ξεχασαν.

απλα μην αφήνεις το περιβάλλον σου να έχει προσδοκίες. Ξεκαθαρίσε την θέση σου εγκαίρως και ασχετα με της συνεπειες (το αν θα μουτσωσει η πεθερα κ.τ.λ) Εσυ θα νιωθεις ομορφα που θα καλεις το μωρο σου με ενα ονομα ξεχωριστο που θα σημαινει πολλα για σενα

Μην σε τρομαζει αυτο που λεει ο ανδρα σου ειναι απλα δικαιολογια φονουμενος μην θυμωσει η μαμα το εχουν λιγο οι ανδρες αυτο

απλα εξηγησε του και ξεκαθαρισε τη σε ευχαριστει αλλωστε εσυ εισαι η μητερα του παιδιου του και εχεις λογο οπως και εκεεινος οχι οι τριτοι...

Ασε που τα τα ασχετα ονοματα ειναι καλυτερα κανενας με κανενα παραπονο.

Το βασικό είναι να μπορείτε να συνεννοηθείτε μεταξύ σας με τον ανδρα σου

δεν νομιζω οτι η μαμα του δεν θα θελει το εγγονι επιδει δεν θα ακουσει το ονομα της....

Ελεος εμεις και οι αμερικανοι τετοιο κολημα αυτοι να βγαζει ο πατερασ το ονομα του στο γιο και μεις το σοι :mad::mad::mad::mad::mad:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...