Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Χαίρετε ,συγχαρητήρια για το forum

Εψαξα αλλά δε βρήκα αντίστοιχο θέμα

Έχω έναν γιο 26 μηνών και δυστυχώς φεύγω στο εξωτερικό για εργασία

Το σωστότερο είναι να τον πάρω μαζί μου όμως για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις..

τι πρέπει να κάνω τους πρώτους μήνες που δεν θα είμαστε κοντά?

Είναι κοινωνικός-πάει σταθμό από μηνών-και εν ολίγοις ένα χαρούμενο παιδάκι.

Παρακαλώ τη βοήθεια σας,ιδιαίτερα των ειδικών

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Δυσκολη η περιπτωση σου.. Μαλλον θα πρεπει να επευθυνθεις σε ειδικους και εκτως φορουμ? Δεν νομιζω οτι υπαρχουν πολλες μαμαδες που να εχουν εμπειρια στην απομακρυνση περα απο καποιες διακοπες...

Εμεις τωρα που θα φυγουμε για διακοπες θα χρησιμοποιησουμε το skype για να μας βλεπει ο μπαμπας μας.. Εχουμε στο μυαλο μας οτι μπορει καποια στιγμη να μη ειμαστε ολοι μαζι και σε αυτη την περιπτωση ο μπαμπας θα ερχετε να μας βλεπει οσο πιο συχνα μπορει... Ισως μπορεις να κοιταξεις και στα ποστ για τις μονογονικες οικογενειας αν και στις περισσοτερες περιπτωσεις σε αυτες τις ηλικιες τα μωρακια ειναι με τη μαμα τους..

Στην Ελλάδα που θα τον αφήσεις? Μηπως θα μπορούσες να παρεις μαζί και την μαμα σου για 2-3 βδομάδες ώσπου να τακτοποιηθείτε και να βρεις τις υποδομές που χρειάζεσαι?

Για ποσο καιρό θα φύγεις?

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

θα έρχομαι τουλάχιστον μια φορά το μήνα για κάποιες μέρες-όχι πως αρκεί αυτό-

ο μικρός θα μείνει με τον λατρεμένο μπαμπά του με τον οποίο είναι κολλητοί..

τώρα το καλοκαίρι θα είναι με γιαγιά-παππού στη θάλασσα

Το σωστότερο είναι να τον πάρω μαζί μου όμως για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις..

Ακριβώς επειδή και εγώ πιστεύω ότι το σωστότερο είναι αυτό, γιατί δεν δημιουργείς εσύ τις προυποθέσεις ώστε να γίνει αυτό ?

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Ακριβώς επειδή και εγώ πιστεύω ότι το σωστότερο είναι αυτό, γιατί δεν δημιουργείς εσύ τις προυποθέσεις ώστε να γίνει αυτό ?

Dalia, μάλλον δεν έγινα κατανοητή..Εννοείται ότι θα το έχω μαζί μου...

για το μεσοδιάστημα ζήτησα κάποιες συμβουλές

Δεν έχω καταλάβει πλήρως τι θα γίνει.....?θα μείνει το παιδι με τον μπαμπά του μεχρι να έρθουν και αυτοι στο εξωτερικό? ή θα πάς ας πουμε για 6 μηνες μόνη σου και μετά θα επιστρέψεις?

1129643tvsq1yiqpw.gif

θα πρεπει μεσω skype να μιλάτε καθημερινά για να μην ΄νίωθει πως τον άφησες...πρεπει να του πεις που θα πας....όλη την αληθεια και πως σε λιγο καιρο θα είστε όλοι πάλι μαζι......να του δώσεις και μια αποστολή να εκτελέσει....πεσ του να προσέχει τον μπαμπά έτσι ώστε να ξεχνιέται....ο μπαμπάς καλο ειναι να αναφέρει συχνα οτι η μαμά ειναι σπουδαια και πως ο κύριος στην δουλεια της επειδη είναι καλή την στέλνει σε άλλη χωρα.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Πόσο θα μείνει με τον μπαμπά του, μέχρι να τον πάρεις μαζί; Αν είναι για λίγο καιρό μπορεί να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Αν είναι για περισσότερο, ίσως τότε να χρειάζεται ειδικός χειρισμός από σας για να το δεχτεί το παιδί.

s-age.pngs-age.png

Εγώ που τα δικά μου είναι 24 μηνων και τα πέρνω μαζί μου όμως για διάστημα 2 μηνών στο πατρικό μου δεν έχει δημιουργήθεί κανενα πρόβλημα. βέβαια ο μπαμπάς έρχεται μία φορά το μήνα για 1 εβδομάδα και μιλάμε κάθε μέρα μέσω skype

Διαφημίσεις

Χαίρετε ,συγχαρητήρια για το forum

Εψαξα αλλά δε βρήκα αντίστοιχο θέμα

τι πρέπει να κάνω τους πρώτους μήνες που δεν θα είμαστε κοντά?

Είναι κοινωνικός-πάει σταθμό από μηνών-και εν ολίγοις ένα χαρούμενο παιδάκι.

Παρακαλώ τη βοήθεια σας,ιδιαίτερα των ειδικών

Ευχαριστώ

MARIAKARA βρισκομαι κι εγω στην ιδια θεση με σενα εδω και λιγους μηνες,η κορη μου ηταν στην ηλικια του γιου σου οταν μετακομισα στη Γαλλια.Ειχα μιλησει πριν με παιδοψυχιατρο και παιδοψυχολογο και ηταν καθησυχαστικοι εφ οσον η απουσια μου ηταν για συγκεκριμενο χρονικο διαστημα.Με καποιες προυποθεσεις,δηλ,ο μπαμπας η γιαγια και ο παππους να μιλουν συχνα και με καλα λογια για την μαμα,να επικοινωνω συχνα(οχι συνεχεια) και να δειχνω παντα ευδιαθετη.Μπορω να σου πω οτι δεν ειδα καμια αλλαγη στην συμπεριφορα της κορης μου ουτε απεναντι μου,ουτε αλλαξε η κοινωνικοτητα της.Η δασκαλα της στον παιδικο ειναι πολυ ευχαριστημενη και δεν θεωρει οτι επειρεαστηκε στο ελαχιστο.Με συνοδευει στο αεροδρομιο παντα με χαμογελο γιατι της εχουμε πει οτι τωρα η μαμα της ετοιμαζει ενα υπεροχο δωματιο και θα παμε ολοι μαζι στη ντισνευλαντ.Δεν ειναι ευκολο σιγουρα,ομως θα συνεργαστητε ολοι μαζι και εφ οσον το παιδακι σου ειναι χαρουμενο και κοινωνικο θα τα παει μια χαρα.Εξ αλλου για εκεινα αγωνιζομαστε σωστα?Ευχομαι ολα να πανε καλα στο νεο σου ξεκινημα.

Ετσι που τα λες αν το πας μαζί σου δεν θα βλέπει τον μπαμπα του και αν τον αφήσεις δεν θα βλέπει εσενα. Και τα δύο έχουν καλά και κακά.

Τωρα με ποιον περνά τις πιο πολλές ώρες?

Αν είναι μαθημένος με τον μπαμπα του τότε αφησε τον ανετα για λίγο τουλάχιστον.

Το skype δεν αναπληρώνει το κενό αλλά είναι καλος τροπος επικοινωνίας για μικρά παιδιά επειδή βλέπουν εικόνα. Αν και για να είμαι ειλικρινής εμένα τόσο μικρά μπερδευόντουσαν με το skype δεν καταλάμβαιναν πως μιλούσαν σε αυτόν στο κομπούτερ - νόμιζαν ότι θα βγει από μεσα!

Το skype δηλαδή, θα αναπληρώσει το κενό της μαμάς που λείπει;;;;;;;

όχι βρε θαυματάκι αλλά άλλο να μιλάς απλά στο τηλέφωνο και άλλο να σε βλέπει το παιδί online....ειναι πιο άμεση η επαφή..........

1129643tvsq1yiqpw.gif