Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

φροντίδα μωρού! Τι άλλο εκτός από "μαμ-κακά-νάνι"?

Recommended Posts

Ξεκινάω αυτό το θέμα γιατί αναρωτιέμαι αν δίνω στο μωράκι μου όλα αυτά που χρειάζεται εκτός από τα απαραίτητα της καθαριότητας και της διατροφής. Π.χ. εχθές η πεθερά μου μου έδειξε οτι θα πρέπει να κάνω κάποιες ειδικές κινήσεις στα ποδαράκια και στα χεράκια του για να τεντώνονται. Ή θα πρέπει να τον γυρίζω μπρούμυτα κάποια ώρα και να του κάνω μασαζάκι στην πλάτη. Εσείς τι άλλα κολπάκια κάνετε στην καθημερινότητα σας, ώστε να μεγαλώνετε τα μωράκια σας με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο?

cN3ep3.png

Διαφημίσεις

το μωρακι σου είναι πολυ μικρο ακομα αλλα καλα κανεις και του κανεις ασκησουλες. Εγω τα έβαζα πανω στην αλλαξιερα και τους έκανα "ποδηλατακι" τα ποδαρακια και μετα ενωνα το αριστερο χερακι με το δεξι ποδαρακι.Παντα όταν τους αλλαζω τους μιλαω πολυ και κανω πολλους μορφασμους στο προσωπο,τεντωνω τα χέρια μου,να δείς πως με κοιτάζουν,ασε που όταν τους αλλαζω έναν εναν αισθανομαι οτι δινω ξεχωριστο χρονο στον καθένα και χαίρομαι γιατι κατα την διαρκεια της ημερα είμαι συνεχεια και με τα δύο. Πιανω τις κουδουνίστρες και τις κανω αριστερα - δεξια για να τις παρακολουθουν. Μασαζακι παντα μετα το μπανιο για να ξεκουράζοντε τα καημενα. Μετα ξεκίνησα το "γυμναστηριο" που είναι και απο 0+ σιγα-σιγα μάθαιναν και έπιαναν τα παιχνιδακια κατι που δεν το κανανε στην αρχή,τωρα τους βαζω στο παρκοκρεββατο με διαφορα παιχνιδακια με ήχους.Επισης είχα ένα cd με παιδικα τραγουδακια και τους το βαζω όχι ότι καταλαβαινουν αλλα ο ένας ήδη με ένα χαρακτηριστικο τραγουδι το ακουει και γελαει!! Αυτα κανω η μανα,ελπιζω να βελτιωθω και αλλο....αν προλαβω και μαθω τίποτα:lol:

YiMXp3.png

Ξεκινάω αυτό το θέμα γιατί αναρωτιέμαι αν δίνω στο μωράκι μου όλα αυτά που χρειάζεται εκτός από τα απαραίτητα της καθαριότητας και της διατροφής. Π.χ. εχθές η πεθερά μου μου έδειξε οτι θα πρέπει να κάνω κάποιες ειδικές κινήσεις στα ποδαράκια και στα χεράκια του για να τεντώνονται. Ή θα πρέπει να τον γυρίζω μπρούμυτα κάποια ώρα και να του κάνω μασαζάκι στην πλάτη. Εσείς τι άλλα κολπάκια κάνετε στην καθημερινότητα σας, ώστε να μεγαλώνετε τα μωράκια σας με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο?

Και μένα η μπέμπα μου που είναι πολύ μικρή, φαίνεται ότι της αρέσει να ακούει μουσική, της βάζω παιδικά τραγουδάκια, της τραγουδάω και παρατηρώ ότι παρακολουθεί και καταλαβαίνει τις αυξομειώσεις της φωνής και τους μορφασμούς του προσώπου. Επίσης ένα παιχνίδι με ήχους και φωνές από ζώα της αποσπά την προσοχή...

Επίσης της τρίβω τα ποδαράκια με ή χωρίς κρεμούλα ενυδατική και τα χεράκια και φαίνεται να το απολαμβάνει και της μιλάω πάρα πολύ. Με κοιτάει και μου φαίνεται ότί προσπαθεί να μιλήσει....;) (ή είμαι εντελώς χαζομαμά)

Τη βάζω στο sling και της αρέσει πάρα πολύ να περπατάμε μαζί,εκεί συνήθως αποκοιμιέται...

Να σου ζήσει το μωρό σου..:)

a9X0p3.pngmrSbp3.png

αυτές οι δραστηριότητες είναι καταπληκτικές. Αρκετά από αυτά τα κάνουμε ήδη είτε αυθόρμητα είτε γιατί μας τα υπέδειξαν οι πεθερομαμάδες μας...Εσείς τα ξαπλώνετε καθόλου μπρούμυτα? αν ναι, για πόση ώρα? γιατί ο δικός μου αντιδρά και προσπαθεί να γυρίσει ανάσκελα!

cN3ep3.png

Διαφημίσεις

αυτές οι δραστηριότητες είναι καταπληκτικές. Αρκετά από αυτά τα κάνουμε ήδη είτε αυθόρμητα είτε γιατί μας τα υπέδειξαν οι πεθερομαμάδες μας...Εσείς τα ξαπλώνετε καθόλου μπρούμυτα? αν ναι, για πόση ώρα? γιατί ο δικός μου αντιδρά και προσπαθεί να γυρίσει ανάσκελα!

Πράγματι οι παραπάνω δραστηριότητες ειναι πολύ ωραίες. Τις κάναμε κι εμείς αυθόρμητα και η μικρή ανταποκρίνεται πολύ καλά. Εμένα το αντίθετο : έχει αρχίσει η μικρή να γυρίζει μόνη της μπρούμυτα ή να το προσπαθεί χωρίς να το καταφέρνει πάντα. Πάντως έχει δυναμώσει γενικά και κουνάει πολύ χέρια πόδια,βγάζει ήχους σα να μας φωνάζει ή όταν τις μιλάμε και χαμογελάει (ή κάνει συσπάσεις προσώπου και εμείς θέλουμε να λέμε ότι μας γελάει)....Γενικά είναι τέλεια!!!Έχουμε γεννήσει πολύ κοντά...να σου ζήσει το μωρό σου!!!

a9X0p3.pngmrSbp3.png

ναι το παρατήρησα οτι είμαστε πολύ κοντά. Αυτό με το χαμόγελο κι εμείς τα ίδια... κάνουμε σα καραγκιόζηδες μήπως και μας γελάσει, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι αυτό που κάνει είναι γέλιο:? Σήμερα προσπάθησα να του δώσω και νεράκι αλλά δεν το ήθελε (ήπιε με το ζόρι 20 μλ) και έκανε και γκριμάτσα αηδίας. Γούστο να μη θέλει το νερό και απο τώρα να μου προτιμάει "νερό αλκοολούχο"

cN3ep3.png

ειμαστε 3 μηνων και ....τραγουδαμε πολυ με η χωρις συνοδια κιθαρας- μεταλλοφωνου- στις ψηλες νότες συοδευει..

2.κανουμε γυμναστικη(ποδηλατο, πανωκατω χερια ποδια) και παιχνδια λεπτης κινητικοτητας:κουπεπε, την σαρδελιτσα...και στο ελος μασαζ για χαλαρωση

3.κουνια μπελα και στο παιδικο γυμναστηριο περναμε ευχαριστα προσπαθωντας να πιασουμε τα παιχνιδια-παρακολουθει πολυ τα μομπιλο και τωρα στην εξοχη τα κλαδια του δεντρου οπως κινουνται με τον αερα

4. γκριμάτσες προσωπου και φωνές ζώων

5. κλασσική μουσική και χορεύουμε βαλς

6. βολτα με το καρότσι για να βλέπουμε τον έξω κόσμο.. τώρα το καλοκαιρι καταιβαίνουμε στην παραλία και την θηλάζω με το σλινκ δίπλα στο κύμα που την νανουρίζει...

7.παρακολουθούμε αντικείμενα κοντα στο προσωπο πανω κατω δεξια κι αριστερα

8. σφιγγουμε τα δάχτυλα της μαμάς στα χεράκια και προσπαθούμε να σηκωθούμε

9. κάθε μέρα και λίγο μπρούμυτα για να δυναμώνουν τα πόδια

10. ξεκινήσαμε να διαβάζουμε μικρα βιβλιαράκια

11. και με τον μπαμπά μας όλα τα παραπάνω στα αγγλικά..

Α, εσύ έχεις βαλθεί να το κάνεις μεγαλοφυΐα:lol::lol: Αρχίσατε κιόλας βιβλία από αυτή την ηλικία? Εγώ τώρα έχω βρει το εξής που τον ηρεμεί. Τον παίρνω αγκαλιά και χορεύουμε το "είσαι παιδί μου πειρασμός, σεισμός...":D:D.

cN3ep3.png

Α, εσύ έχεις βαλθεί να το κάνεις μεγαλοφυΐα:lol::lol: Αρχίσατε κιόλας βιβλία από αυτή την ηλικία? Εγώ τώρα έχω βρει το εξής που τον ηρεμεί. Τον παίρνω αγκαλιά και χορεύουμε το "είσαι παιδί μου πειρασμός, σεισμός...":D:D.

βιβλία διαβάζουμε απο την κοιλιά της μαμάς (το δικό μου φωναχτά) τώρα έχω 2 τις fisher price μωρουδιακά με μουσική και έντονα χρώματα 5 σελίδες όλο κι όλο και απλώς την καθίζω στα γόνατα και γυρίζω τις σελίδες και της μιλάω... κοιτάει τα έντονα χρώματα και απασχολείται...

κι εμείς το χορεύουμε το είσαι παιδί μου πειρασμός... και το αυτό το μάμπο το μπραζιλέρο...!!!

Διαφημίσεις

Εσείς τι άλλα κολπάκια κάνετε στην καθημερινότητα σας, ώστε να μεγαλώνετε τα μωράκια σας με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο?

Κι εμείς κάνουμε διάφορες δραστηριότητες, απλά νομίζω ότι το σημαντικό είναι ο χρόνος που περνάμε με τα μωράκια μας να είναι δημιουργικός. Φασολάκι και μόνο που το ψάχνεις το θέμα και ασχολείσαι σημαίνει ότι θα μεγαλώσεις το μωράκι σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εμείς κάνουμε και τις εβδομαδιαίες δραστηριότητες που αναφέρονται εδώ http://www.babycenter.com/baby-games-activities

Για παράδειγμα, η σελίδα που αναφέρεται στην ηλικία του μωρού σου (1ος μήνας 4η εβδομάδα) είναι αυτή http://www.babycenter.com/303_week-4_1615731.bc και οι κατάλληλες δραστηριότητες είναι αυτές http://www.babycenter.com/0_lets-play-pedal-pushing-cajun-two-step_1498430.bc