Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μια μερα με το 5μηνων μωρακι σας!!!

Recommended Posts

Εμεις το πρωι ξυπναμε κτ τς 8 τρωμε και μετα βαζω τν γλυκουλι μ η'στο γυμναστηριο,η' στην κουνια του με κανενα παιχνιδι στο χερι,η' στο κρεβατι μου να στριφογυρναει...οταν βαριεται μετα απο αυτα τον βαζω στο ρηλαξ και τον παιρνω μαζι μ οπου παω(μεσα στ σπιτι),ετσι περναει η ωρα και μετα τρωμε παλι κοιμαται το μεσημερι για κανενα διωρο μπορει και τριωρο οταν ξυπναει γελαμε παιζουμε μαζι για καμια ωρα και μετα παλι τρωμε και μεχρι τις 8 το απογευμα που θα κανουμε μπανιο και θα ξαπλωσουμε για τον βραδυνο μας υπνο παλι τον βαζω στο γυμναστηριο,στο ρηλαξ στο κρεβατι κτλ........δν του εχω μαθει πολυ αγκαλιτσα οποτε δν το ζηταει........μπορω ν κανω κτ καινουριο να τν απασχολησω???

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

Εμείς πήραμε μια φουσκωτή τετράγωνο πισίνα απο τα jumbo βάζω λίγο νεράκι μέσα τον κρατάω απο το χεράκι συνέχεια και πλατσουρίζει στο νερό. Του αρέσει πολύ.

εμεις ξυπναμε κατα τις 5 εως 6 το πρωι,πίνουμε το γαλατακι μας και ξανακοιμόμαστε για καμια ωρίτσα,μετα παίζουμε στα γυμναστηρια μας που μας βοηθησαν πολυ να μαθουμε να χειριζομαστε τα χερακια μας,πινουμε ξανα το γαλατακι μας και καθομαστε στα ριλαξ.Το μεσημερι κανουμε μπανακι,πινουμε γαλατακι και κοιμομαστε κανα 2ωρο,μετα παίζουμε μεσα στο παρκο (τσακωνονται για την ίδια κουδουνίστρα που δεν βρισκω η ατιμη μία ίδια να τους παρω να ησυχασω),και πηγαινουμε και μια μικρη βολτουλα αν προλαβουμε εξω για να συνηθιζουμε λίγο τους θορυβους (εχουμε θεμα με το θορυβο απο μηχανάκια),και γυριζουμε σπίτι παίζουμε λίγο μπρουμυτα και μετα γαλατακι και νανι! Τωρα ξεκινησαμε και κρεμουλα γιατι εχουμε μπει στον 6ο και όλο το απογευμα η μαμα μας ταιζειιιιιιιιιιιιιιιιιι μετα εμεις νανι και η μαμα μπανιο γιατι την εχουμε κανει χαλια απο τις κρεμες:lol::lol:

YiMXp3.png

• 10 months later...

εμένα που θέλει συνεχώς αγκαλιά?δεν λέω κάποια λεπτά παίζουμε στο κρεββάτι αλλα άντε κανα 10λεπτο ή βόλτες με το καρότσι στο σπίτι.κατα τ'άλλα θέλει να την κρατάω και να περπατάω.και ειδικά τώρα που έπιασαν για τα καλά οι ζέστες είναι πολύ κουραστικό.την βάζω να παίξει στο γυμναστήριο αλλα η γκρινιάρα μου δεν μασάει απο τέτοια

Εμένας το μωρούλι μου είναι 7.5 μηνών. Το πρωί ξυπνάει γύρω στις 8. Του δίνουμε το γάλα του και το παίζουμε λιγάκι (πριν ο άντρας μου πάει δουλειά). Α, το βάζουμε να κάθεται στο καρεκλάκι του με κανένα παιχνιδάκι την ώρα που εμείς τρώμε το πρωινό μας και του μιλάμε. Μετά το πάμε στο δωμάτιό μας την ώρα που ντύνεται ο άνταρς μου για να του μιλάει και εκεί. Μετά το βάζω στο πάτωμα, σε ένα χαλί που έχω στρώσει με μαξιλαράκια και του βάζω μπροστά παιχνιδάκια και μπορεί να κάτσει μόνο του κανένα τεταρτάκι. Εγω΄είμαι στην κουζίνα και του ρίχνω κλεφτές ματιές. Μετά κάποια στιγμή γύρω στις 10.00 θέλει να πάρει πάλι κανέναν υπνάκο. Κοιμάτα το πολύ 1 ώρα. Κατά τις 11 θα φάει τα φρουτάκια του και μετά συνήθως θα ντυθούμε να πάμε για δουλειές ( τράπεζα, φούρνο, σούπερ μάρκετ, λαϊκή, αναλόγως). Επιστρέφουμε στο σπίτι και κατα τις 2.30 τρώει το μεσημεριανό. Μετά κοιτάμε μαζί ένα βιβλιαράκι και κοιμάται το μωρό. Συνήθως θα κοιμηθεί 1.30 ώρα ή 2 ώρες. Κατά τις 5.30 τρώμε την κρέμα μας. Μετά ντυνόμαστε για την απογευματινή βόλτα που συνήθως είναι κάπου με αυτοκίνητο, για καφέ ή στα μαγαζιά ή σε καμια παιδική χαρά. Και συνήθως κατά τις 9 είμαστε πίσω. Κάνουμε το μπανάκι μας, πίνουμε το γαλατάκι μας και νάνι!!!!!

Διαφημίσεις

• 7 years later...

Καλέ κορίτσια σας αυτο τον μεσημεριανό ύπνο τον ειχατε παντα ή στην πορεία βγήκε?? Εμεις κλείνουμε 5 την αλλη εβδομάδα κ περα απο ενα 40 λεπτο δεν κοιμάται το μεσημέρι...

On 24/6/2019 at 7:47 ΜΜ, Gogouli17 είπε:

Καλέ κορίτσια σας αυτο τον μεσημεριανό ύπνο τον ειχατε παντα ή στην πορεία βγήκε?? Εμεις κλείνουμε 5 την αλλη εβδομάδα κ περα απο ενα 40 λεπτο δεν κοιμάται το μεσημέρι...

Ο δικός μου σε τέτοια ηλικία έκανε τρεις ύπνους. Έναν το πρωί 11-12, έναν τον μεσημέρι 3-4, και έναν το απόγευμα 6-7. 

Εσένα δεν κοιμάται καθόλου μέσα στην υπόλοιπη μέρα?

Κι εμένα 5μηνων έκανε τρεις ύπνους, έναν πρωινό πολύ σύντομο (ισως ουτε 20λεπτο), εναν αργοτερα (γυρω στις 11-11.30) που ισως ηταν κ 1-1.30 ωρα κ μετα το μεσημερι κοιμόταν στο καρότσι 40λεπτα κ ξυπνούσε κ αν προλάβαινα να τον βγάλω έξω κ να   ξανακοιμηθει ημουν τυχερη κ κέρδιζα αλλο ενα40λεπτο. τοτε ακομα μπορει να εκλεινε για κανενα  τεταρτο τα ματια του κ στην απογευματινη βολτα. γενικα σ αυτην τη φαση δεν κοιμοταν συνεχομενα πολυ κ ακομα κ τωρα που ειναι 1,5 κανει εναν μεγαλο υπνο κατα τις 12 κ οχι μεσημερι. 

On 25/6/2019 at 10:54 ΜΜ, Mama_Anesti_ είπε:

Ο δικός μου σε τέτοια ηλικία έκανε τρεις ύπνους. Έναν το πρωί 11-12, έναν τον μεσημέρι 3-4, και έναν το απόγευμα 6-7. 

Εσένα δεν κοιμάται καθόλου μέσα στην υπόλοιπη μέρα?

Μου κοιμάται 3-4 ημερησιους υπνους αλλα κανενας δεν κρατάει πανω απο 30 λεπτά

11 ώρες πρίν, Gogouli17 είπε:

Πιθανόν να χρειάζεται ειδικές συνθήκες, όπως σκοτάδι, ησυχία, λευκούς ήχους κλπ. Επίσης, αν χάσεις το παράθυρο νύστας, δηλαδή αν τελικά τον κοιμίσεις αφού έχει κουραστεί ήδη υπερβολικά, αφενός κοιμάται πιο δύσκολα, αφετέρου κοιμάται λιγότερο.

Διαφημίσεις

16 ώρες πρίν, Gogouli17 είπε:

Έστω και μισή ώρα είναι απαραίτητη για να αποφορτιστει απ τα ερεθίσματα που λαμβάνει και να "φορτωσει μπαταρίες".  Ή διάρκεια θα μεγαλώσει με τον καιρο. 

Εγώ πχ επειδή κοιμοταν με θηλασμό ετρεχα να τον ξανακοιμησω πριν ξυπνήσει για τα καλά και έτσι κέρδιζε ένα τέταρτο με μισαωρο ακόμη. Μπορείς να προσπαθήσεις να δημιουργηθουν ξανά οι συνθήκες με τις οποίες κοιμήθηκε, πχ θηλασμος, πιπιλα, νανούρισμα, αγκαλιά, κούνημα κτλ ότι τον βοηθάει.

Κι εμένα έτσι ήταν. Το πολυ 30 λεπτα μπορεί και 4 φορές τη μερα.  Άργησε πολύ να φτιάξει ο ύπνος της. Ανησυχούσα συνεχώς ότι είναι κουρασμένη και γτ δεν κοιμάται. Δεν ξέρω τι φταίει ακριβώς. Δοκίμασα διάφορα. Αυτό που νομίζω μας βοήθησε είναι πως έκλεινα το στόρι και έτσι είχε μισοσκόταδο. 

Το εχω δοκιμάσει αυτο,να τον ξανακοιμησω αμέσως αλλα δεν πιάνει... σαν να μου λέει φτάνει μανα,τοσο ήθελα ν κοιμηθω... Κοιμάται εύκολα δοξα τον Θεό ,σε 5 έχει αποκοιμηθεί απλα δεν κρατάει πολυ ο υπνος του... Κοιμάται σχεδόν 1,75 απο την ωρα που ξυπνησε κ σήμερα κλείνουμε 5 μηνών... Νομίζω πως άδικα ανησυχω τις περισσότερες φορές... ο μικρός μαλλον ξέρει τι κανει,ποσο χρειάζεται κ ποτε τον χρειάζεται τον υπνάκο του... Αναρωτιέμαι εαν θα συμπτυχθουν ολα αυτα τα μισαωρα σε ενα μεσημέρι:)???

7 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Κι εμένα έτσι ήταν. Το πολυ 30 λεπτα μπορεί και 4 φορές τη μερα.  Άργησε πολύ να φτιάξει ο ύπνος της. Ανησυχούσα συνεχώς ότι είναι κουρασμένη και γτ δεν κοιμάται. Δεν ξέρω τι φταίει ακριβώς. Δοκίμασα διάφορα. Αυτό που νομίζω μας βοήθησε είναι πως έκλεινα το στόρι και έτσι είχε μισοσκόταδο. 

Αυτο ακριβώς... κ ποτε σας έφτιαξε ο υπνος?? Να μπει σε ενα πρόγραμμα???

Just now, Gogouli17 είπε:

Γύρω στους 9-10 μήνες άρχισε να κοιμάται πιο συγκεκριμένες ώρες 3 φορές τη μέρα, αυξάνοντας σταδιακα τον μεσημεριανό ύπνο. Γύρω στο χρόνο έκοψε τον πρωινό και έμεινε ένας νωρις το μεσημέρι και ένας το απογευμα(βέβαια ακόμα και σήμερα-19 μηνων- για μεσημεριανο ύπνο κοιμάται νωρις και 11 να τη βάλω μπορεί να κοιμηθει). Τέλος έκοψε και τον απογευματινο. Όλα αυτά βέβαια με πολλη νύστα και άρνηση για ύπνο ενώ την έβλεπα ότι νύσταζε. Αυτό που βοηθάει πάντως αφού δε θέλει να κοιμάται πολύ μες στη μέρα είναι να τον πηγαίνεις νωρίς για ύπνο το βράδυ. Τώρα που είναι καλοκαίρι όμως λίγο δύσκολο μιας και σκοτεινιάζει και αργά. Δοκίμασε να συσκοτίζεις λίγο το δωμάτιο ή κανε οτιδήποτε μπορεί να τον χαλαρώσει και να καταλάβει ότι είναι ώρα για νάνι.

Πάντως κι εγώ το μεσημέρι όταν την έβλεπα πως ξύπνησε αλλά ακόμα γκρινιάζει και δεν ξεκουράστηκε, προσπαθούσα να την ξανακοιμίσω. Τώρα αν αυτό βοήθησε στο να αυξηθεί ο μεσημεριανός ύπνος ή είναι κάτι που σταδιακά έτσι κι αλλιώς θα γινόταν δεν ξέρω

Διαφημίσεις

Just now, Astrien είπε:

Γύρω στους 9-10 μήνες άρχισε να κοιμάται πιο συγκεκριμένες ώρες 3 φορές τη μέρα, αυξάνοντας σταδιακα τον μεσημεριανό ύπνο. Γύρω στο χρόνο έκοψε τον πρωινό και έμεινε ένας νωρις το μεσημέρι και ένας το απογευμα(βέβαια ακόμα και σήμερα-19 μηνων- για μεσημεριανο ύπνο κοιμάται νωρις και 11 να τη βάλω μπορεί να κοιμηθει). Τέλος έκοψε και τον απογευματινο. Όλα αυτά βέβαια με πολλη νύστα και άρνηση για ύπνο ενώ την έβλεπα ότι νύσταζε. Αυτό που βοηθάει πάντως αφού δε θέλει να κοιμάται πολύ μες στη μέρα είναι να τον πηγαίνεις νωρίς για ύπνο το βράδυ. Τώρα που είναι καλοκαίρι όμως λίγο δύσκολο μιας και σκοτεινιάζει και αργά. Δοκίμασε να συσκοτίζεις λίγο το δωμάτιο ή κανε οτιδήποτε μπορεί να τον χαλαρώσει και να καταλάβει ότι είναι ώρα για νάνι.

Πάντως κι εγώ το μεσημέρι όταν την έβλεπα πως ξύπνησε αλλά ακόμα γκρινιάζει και δεν ξεκουράστηκε, προσπαθούσα να την ξανακοιμίσω. Τώρα αν αυτό βοήθησε στο να αυξηθεί ο μεσημεριανός ύπνος ή είναι κάτι που σταδιακά έτσι κι αλλιώς θα γινόταν δεν ξέρω

Μες στις 20:30-21:00 το αργότερο κοιμάται... Θα προσπαθησω να κρατάει λιγο περισσότερο ο μεσημεριανός ύπνος αλλα νομίζω δεν είναι στα χέρι μου:-|

3 ώρες πρίν, Gogouli17 είπε:

Πέντε μηνών είναι νωρίς ακόμα. Με τον καιρό θα αντέχει περισσότερο ξυπνιο κ θα κόψει υπνους. Τότε μάλλον ή διάρκεια των υπολοίπων θα μεγαλώσει λίγο έτσι ώστε να μείνει ένας το μεσημέρι.

• Like 1

Το μεσημέρι είναι σχετικο ομως... Ο δικος μου κοιμαται 11.30-2 ή κ πιο αργα κ αυτος ειναι ο "μεσημεριανός" υπνος του. αυτο απο 12 μηνων αλλα φαινοταν η ταση κ νωριτερα. κ εχω ακουσει πολλα παιδακια που κοιμουνται ετσι για μεσημερι. το λεω γθα να μην περιμενουν οι μαμαδες οτι τα παιδια θα πεφτουν 2-4 κ θα ξεκουράζονται κι εκεινες! 

• Like 1