Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κριση και αδιαφορια/"το συνδρομο του θεατη"

Recommended Posts

Με εκπληξη βλέπω σημερα ότι παρά το γεγονός οτι βιώνουμε μια πραγματικη, βαθια κριση με αγνωστες ακομα προοπτικες για το μελλον, πολλοι ειναι ακομα απαθεις και στον "κοσμο τους" . Διαβαζα σημερα σε γνωστη ιστοσελιδα, για το θεμα απολυσης δημοσιων υπαλληλων, να το επικροτουν καποιοι (αν η ανεργια δεν αφορα εμενα, δεν με ενδιαφερει) και ταρακουνηθηκα ακομα πιο πολυ. Εργαζομαι στο κεντρο και αυτα που βιωνω καθημερινα ειναι ασυλληπτα. Παντου αστεγοι, μαγαζια να κλεινουν. Προχθες καταστηματαρχης με παρακαλουσε να αγορασω μια μπλουζα με 8 ευρω! Δεν ειχε κανει τζιρο μερες τωρα....γνωριζω πολλους πτυχιουχους που εμειναν ανεργοι, δεν βρισκουν εργασια μηνες τωρα....και ουτω καθ'εξης....

Μου εστειλαν το παρακατω:

Όταν το 1937 ο Γερμανός πάστορας Martin Niemoller (Μάρτιν Νίμελερ), έγραφε ένα ποίημα,

όπου περιέγραφε τις συνέπειες τής «απάθειας» του για τα όσα διαδραματίζονταν στην Ναζιστική Γερμανία,

είναι αμφίβολο εάν καταλάβαινε ότι στην ουσία περιέγραφε «Το σύνδρομο του Θεατή» και την

διαχρονικά γενικευμένη απόδοσή του σε όλες τις μορφές του κοινωνικού και πολιτικού βίου.

Περιέγραφε βιωματικά ο Martin Niemoller:

“Στη Γερμανία οι ναζιστές πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.

Μετά ήρθαν για τους Εβραίους κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.

Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.

Μετά ήρθαν για τους καθολικούς, εγώ ήμουν προτεστάντης και γιʼ αυτό δεν μίλησα.

Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε δεν είχε μείνει πια κανείς, να μιλήσει για κανέναν.”

Σήμερα, παραφρασμένο θα μπορούσε να αποδοθεί, για όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας:

«Πρώτα ήρθαν για τους stagers κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν stager.

Έπειτα ήρθαν για τους συνταξιούχους κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνταξιούχος.

Κατόπιν ήρθαν για τους δημοσίους υπαλλήλους κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν δημόσιος υπάλληλος.

Στη συνέχεια ήρθαν για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάλι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν ιδιωτικός υπάλληλος.

Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε πια, δεν είχε απομείνει κανείς για να μιλήσει.»

Αλλά το ίδιο παραφρασμένο θα μπορούσε να αποδοθεί, από τον κάθε Ευρωπαίο:

“Πρώτα ήρθαν για την Ελλάδα και εγώ δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν Έλληνας.

Έπειτα ήρθαν για την Ιρλανδία κι εγώ δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν Ιρλανδός.

Μετά ήρθαν για την Πορτογαλία κι εγώ δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν Πορτογάλος.

Στη συνέχεια ήρθαν για την Ισπανία και την Ιταλία και πάλι δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν ούτε Ισπανός, ούτε Ιταλός.

Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε πια, δεν είχε απομείνει κανείς για να μιλήσει”._

Δεν περιμενω ολες μας να πανικοβληθουμε, να τα βαψουμε μαυρα, να μην κανουμε τη ζωη μας οσο μπορουμε. Περιμενω ομως καποτε αυτη η κοινωνια να δειξει καποια αλληλεγγυη, να ενωθει, να κανει κατι. Δεν προκειται για μια ακομα κριση. Δεν φαινεται να το ξεπερναμε, αν δεν κανουμε ολοι κατι. Πριν φτασει στο σπιτι μας. Ειναι ηδη στου διπλανου μας!

Διαφημίσεις

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ποσο συμφωνω .............αυτοι αλωνιζουν τα παντα κ εμεις ακομα τσακωνομαστε ποιος παιρνει 20 ευρω παραπανω, ο δημοσιος ή ο ιδιωτικος κ ποσα μαρμαρα σπασανε στο συνταγμα κοκ.....

Και τι να κάνουμε Μαράκι… έχεις καμία λύση? Όταν αυτοί που κυβερνάμε μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση περιμένεις να μας βγάλουνε?? Δεν υπάρχει περίπτωση…. Δεν έχουν κάνει και ούτε θα κάνουν κάτι…. Θα μπορούσαν να καταργήσουν τα βουλευτικά αυτοκίνητα είναι μάλλον προκλητικό στις μέρες μας… θα μπορούσαν αντί να ανεβάσουν, να κατεβάσουν το ΦΠΑ στο 0 % για να μπορούν να ανοίξουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα με 3 κινήσεις (και όχι με 17 που χρειάζεσαι σήμερα) και να έχει περισσότερα έσοδα το κράτος και όχι να περιμένει να βγάλει το χρέος από τους φόρους….. Θα μπορούσε να κλείσει το κανάλι της βουλής (κοστίζει πολλάαααα και δεν το βλέπει κανείς (άσε που έχουμε και κρατική τηλεόραση) Θα θα θα πολλά θα αλλά τίποτα δεν γίνετε…. Εμείς τι να κάνουμε???

Να βγούμε στους δρόμους…. Οι αγανακτισμένοι???? Εεεε και!!!! Δεν θα κάνουν κάτι σωστό, τέλος…. Δεν έχουν μάθει έτσι!!!!!

Κουράστηκα…. Βαρέθηκα….. Δεν αντέχω άλλο….. προτιμώ να ζω στο παραμυθάκι μου (δεν βλέπω καν ειδήσεις) και όταν έρθει η ώρα….. στις σπηλιές!!!!

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Και τι να κάνουμε Μαράκι… έχεις καμία λύση? Όταν αυτοί που κυβερνάμε μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση περιμένεις να μας βγάλουνε?? Δεν υπάρχει περίπτωση…. Δεν έχουν κάνει και ούτε θα κάνουν κάτι…. Θα μπορούσαν να καταργήσουν τα βουλευτικά αυτοκίνητα είναι μάλλον προκλητικό στις μέρες μας… θα μπορούσαν αντί να ανεβάσουν, να κατεβάσουν το ΦΠΑ στο 0 % για να μπορούν να ανοίξουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα με 3 κινήσεις (και όχι με 17 που χρειάζεσαι σήμερα) και να έχει περισσότερα έσοδα το κράτος και όχι να περιμένει να βγάλει το χρέος από τους φόρους….. Θα μπορούσε να κλείσει το κανάλι της βουλής (κοστίζει πολλάαααα και δεν το βλέπει κανείς (άσε που έχουμε και κρατική τηλεόραση) Θα θα θα πολλά θα αλλά τίποτα δεν γίνετε…. Εμείς τι να κάνουμε???

Να βγούμε στους δρόμους…. Οι αγανακτισμένοι???? Εεεε και!!!! Δεν θα κάνουν κάτι σωστό, τέλος…. Δεν έχουν μάθει έτσι!!!!!

Κουράστηκα…. Βαρέθηκα….. Δεν αντέχω άλλο….. προτιμώ να ζω στο παραμυθάκι μου (δεν βλέπω καν ειδήσεις) και όταν έρθει η ώρα….. στις σπηλιές!!!!

Eτσι ακριβως. Ζω στο ροζ συννεφακι μου και κανω οτι μπορω για να επιβιωσω εγω και τα παιδια μου. Τα υπολοιπα δεν με αφορουν. Δεν με ενδιαφερει να μαθω ποσες βιτρινες εσπασαν, τι διαλυσαν σημερα, ποσο φωναξε ο ταδε. Δεν με ενδιαφερουν οι τσακωμοι για το τιποτα. Αυτοι που το παιζουν μαγκες οτι βγαινουν και φωναζουν. Δεν με ενδιαφερει. Με ενδιαφερει να δω πως θα τα βγαλω περα. Τωρα αν νομιζουν καποιοι οτι ειμαι αδιαφοροι επειδη δεν εχω σπασει την περιουσια του αλλου ή επειδη δεν εχω βγει στο Συνταγμα ως αγανακτισμενη να κανω την πλακα μου, να φαω το παγωτο μου και το μαλλι της γριας απο τους διαφορους παγκους, ποσως με ενδιαφερει!!!!

Δεν συμφωνώ βρε κορίτσια μου με το ότι είναι λάθος ο κόσμος να πηγαίνει σε πορείες, διαδηλώσεις κλπ. Υπαρχουν συγκεκριμένες ευνοικές συνθήκες που κατακτήθηκαν κάποτε με τέτοιους αγώνες. Αρα είναι ένα χρήσιμο όπλο Και δεν έχει σημασία αν τρως μαλλί της γριάς ή αν απλά στέκεσαι τόσες ώρες. Σημασία έχει να είσαι εκεί. Και να ξέρετε ότι αν όλοι μα όλοι κατέβαιναν στις πλατείες και βάζαν μια δυνατή φωνή μέχρι και η Γερμανία θα είχε ταρακουνηθεί. Το αίμα μας βράζει καθότι Ελληνες και μπορούμε να καταφέρουμε πολλά αλλα με αυτή τη νοοτροπία επιτρέπουμε σε κάποιους να μας κάνουν ότι μα ότι θέλουν. Εγώ ντρέπομαι που το λέω αλλα δεν κατέβηκα σε καμία πορεία των αγανακτισμενων όχι γιατί δεν ήθελα αλλα γιατί προβληματίστηκα με το παιδί. Αλλα τώρα που το σκέφτομαι κακώς. Επρεπε να το άφηνα στον σύζυγο και να κατέβαινα μόνη. Και φυσικά μακάρι όσους σπαν καταστρέφουν και γενικά προκαλούν τους αστυνομικούς να τους πιάσουν, να τους μαντρώσουν και να γίνει επιτέλους μια πορεία που το μόνο που θα ακούγεται θα είναι η φωνή του απλού κοσμου. Κι όχι οι βόμβες και τα μάρμαρα που πέφτουν. Η μόνη μας ελπίδα είναι η εμφάνιση καποιου πολιτικού που θα έχει με συγχωρείτε τα αρχ...ια να πάει κόντρα σε όλους όσους μας προγραμματισαν για σίγουρη καταστροφή(έσω και έξω) και με έξυπνο τρόπο να βγάλει ένα πλάνο που σε πρώτη φάση θα μας βγάλει από το βούρκο και μακροπρόθεσμα θα μας ανεβάσει ψηλά. Και η κουτσή μαρία πλέον καταλαβαίνει ότι αυτα τα μέτρα είναι ο τρόπος να μας έχουν συνεχώς ως χώρα στο χείλος του γκρεμού. Θα είμαστε με αυτο το τρόπο πάντα μια φτωχή χώρα που ζητιανέυει και για τα ψίχουλα στα μεγάλα θηρία.

Εγώ πλέον δεν αισθάνομαι ότι ζω στην ελλάδα αλλα σε κάποιο υποκρατίδιο της Γερμανίας ή και της Αμερικής.

Μακάρι να μας βοηθήσει ο Θεός γιατί ανθρωπίνως δεν το βλέπω δυστυχώς.........

gth0p3.png

Διαφημίσεις

Το να ζει καποιος στο δικο του κοσμο απλα ειναι αδυνατο!δηλαδη δε σε νοιαζει ο διπλανος σου?κλεινεις τα ματια και τα αυτια και λες εμεις να ειμαστε καλα?εμ δε θα μαστε κανενας καλα ετσι όπως παει.

μα δεν εχουμε καταλαβει ακομα πως μας αφορα ολους ολο αυτο που γινεται? εδω μας ξεπουλανε, μας καταστρεφουνε τα παντα και το κυριοτερο το μελλον των παιδιων μας.

και ας σταματησουμε να λεμε για τους αγανακτισμενους, αυτοι τουλαχιστον βγηκαν απτα σπιτια τους, φωναζουν, προσπαθουν οσο μπορουν κι αν ειμασταν ολοι εκει κατω οχι καποιοι χιλιαδες αλλα καποια εκατομμυρια σιγουρα τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα.αλλα προτιμαμε να κλεινουμε τα ματια μας.δεν κερδιζεται ομως με τη σταση αυτη τιποτα!α και κατι αλλο αυτος που παλευει για το ψωμι της οικογενειας του και για τη δημοκρατια σιγουρα δε θα βλαψει καμμια ξενη περιουσια!

Οι ηλίθιοι είναι αήτητοι

Εγώ, δεν πάω στις συγκεντρώσεις. Δεν ακούω αυτούς που φωνάζουν. Δεν δικαιολογώ αυτούς που με το πρόσχημα ότι θα με σώσουν καταστρέφουν τη χωρα μου και θα πρέπει να πληρώσω για να την ξαναφτιάξω. Και το τίμημα είναι πολύ βαρύ. Και δεν μιλώ για το οικονομικό.

Πάω στη δουλειά μου. Παρακολουθώ το τι συμβαίνει, ενημερώνομαι από φωνές ήρεμες και λογικές.

Με την στάση ζωής που επέλεξα, νομίζω ότι κάνω αρκετά. Προσπαθώ για περισσότερα.

Στο θέατρο του παραλόγου δεν συμμετέχω.

Το να νομίζουμε ότι όποιος φωνάζει, κάνει κάτι, απλώς είναι λάθος. Συνήθως φωνάζει για να κάνει κάτι καποιος άλλος και αυτός να εξακολουθήσει να κάνει ότι έκανε.....

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

εγω νομιζω οτι πρεπει να σταματησουμε να ειμαστε ωχαδελφιστες!! δεν λεει κανεις να ζουμε το θεατρο του παραλογου αλλα το να περιμενουμε κανοντας τιποτα και κρατώντας σταση "ε θα δουμε τι θα γινει" αυτο για εμενα τουλαχιστον δεν ειναι σταση. εννοειται οτι ο καθενας προσπαθει οπως μπορει να τα βγαλει περα και δεν μπορει να τα βαλει με την παρανοια των ΜΜΕ αλλα αν εμεις δεν αντιδρασουμε αυριο θα πρεπει να αλλαξουμε χωρα. τα πραγματα ειναι τραγικα, δεν ειναι απλα...δυστυχως θα γινουμε εθνος χωρις κρατος. οφειλουμε να το κατανοησουμε αυτο!! ακομη και η πλατεια ειναι μια μορφη αντιδρασης, αυτοι που εσπασαν αυτα που εσπασαν δεν ειναι οι διαδηλωτες της πλατειας.αυτοι που εσπασαν ειναι αυτοι που απαιτουν να πληρωσουμε ανακατεμενοι στο πληθος! δεν ειναι προφανες αυτο??? ετσι καταφεραν να τρομαξουν τον κοσμο για να κατσει για αλλη μια φορα στα αυγουλακια του. ειναι ιστορικες οι στιγμες που ζουμε και οφειλουμε να τις σεβαστουμε και να φανουμε ανταξιοι των συνθηκων, η απαθεια δεν ειναι λυση, η απαθεια ειναι η αρχη του τελους!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Το λαθος που γινεται ειναι το εξης:

πιστευουμε οτι υπαρχουν μονο δυο δρομοι, ή του να βγουμε και να τα σπασουμε, ή του να παραμεινουμε παγερα αδιαφοροι. Διαφωνω. Απολυτα. Ο καθενας απο εκει που ειναι, μπορει να βοηθησει, οσο θελει και μπορει. Με τη διαδοση γνωσης, πληροφοριας, με την αρνηση να κανει κατι με την ιδιοτητα του που θα βλαψει εναν συνανθρωπο, με το να βοηθησει καποιον που βρισκεται σε αναγκη.

Υπαρχουν πολλα σταδια απο το "καθομαι στον καναπε" μεχρι το "σπαω ξενες περιουσιες"...

Παραθετω και καποιες πληροφοριες....

Μία πραγματική καταιγίδα -της οποίας τη σφοδρότητα δυστυχώς οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει- από «ραβασάκια» της εφορίας

καθώς και νέες φοροεπιβαρύνσεις έρχονται με το καλημέρα του Ιουλίου ..χάρη στο "μεσοπρόθεσμο" που μόλις ψηφίστηκε.

Αναλυτικά τι θα πληρώσει ο καθένας μας:

(κρατηθείτε)

Μία πραγματική καταιγίδα από «ραβασάκια» της εφορίας και νέες φοροεπιβαρύνσεις έρχονται με το καλημέρα του Ιουλίου και μέχρι το τέλος του έτους σε όλους τους φορολογουμένους με την εφαρμογή των νέων φορο-μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και του εφαρμοστικού νόμου που ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Αυξημένη παρακράτηση φόρου στους μισθούς – συντάξεις:

Άμεσα τίθεται σε εφαρμογή η μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 8.000 ευρώ και η νέα φορολογική κλίμακα που φέρνει αυξημένες κρατήσεις φόρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Από αυτό το μήνα οι μισθωτοί ηλικίας άνω των 30 ετών και οι συνταξιούχοι ηλικίας μέχρι 65 ετών με μηνιαίες αποδοχές από 600 έως και 1.000 ευρώ θα διαπιστώσουν μείωση στο μισθό ή τη σύνταξή τους κατά 1% έως και 3%.

Μισθωτοί άνω των 30 ετών και οι συνταξιούχοι μέχρι 65 ετών που λαμβάνουν μηνιαίες καθαρές αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ θα χάσουν από 28,14 έως και 32,83 ευρώ το μήνα. Ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις, από 33 έως και 38 ευρώ το μήνα, θα υποστούν οι μισθωτοί με ένα ή δύο τέκνα και αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ το μήνα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με τις οδηγίες για την παρακράτηση φόρου στους μισθούς και τις συντάξεις με τη νέα φορολογική κλίμακα.

Όσον αφορά τον επιπλέον φόρο που προκύπτει λόγω της αναδρομικής μείωσης του αφορολόγητου ορίου από την 1η Ιανουαρίου 2011, το υπουργείο Οικονομικών επέλεξε να μην τον εισπράξει φέτος, αλλά με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης του 2012.

2. «Έκτακτη» εισφορά αλληλεγγύης:

Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα αρχίσουν να έρχονται τα σημειώματα για την καταβολή της ειδικής εισφοράς στους φορολογούμενους που δηλώνουν εισοδήματα μεγαλύτερα από 12.000 ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα αναλάβει να εντοπίσει τους υπόχρεους και θα τους αποστείλει ειδοποιητήρια με τα οποία θα τους καλεί να εξοφλήσουν την εισφορά είτε εφάπαξ είτε σε 2 έως 6 μηνιαίες δόσεις, κάθε μία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ.

Σε περίπτωση που η εισφορά είναι μικρότερη των 300 ευρώ θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ. Φορολογούμενοι με εισοδήματα από ο12.000 και μέχρι 20.000 ευρώ, το ποσό της εισφοράς θα υπολογιστεί με 1% επί του συνολικού εισοδήματος και θα κυμανθεί από 121 έως και 200 ευρώ. Όσοι φορολογούμενοι έχουν δηλώσει ετήσιο εισόδημα πάνω από 20.000 και μέχρι 50.000 ευρώ, θα πληρώσουν ειδική εισφορά με συντελεστή 2% επί του συνολικού εισοδήματός τους, δηλαδή θα καταβάλουν ποσά από 408 έως και 1.000 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ και μέχρι 100.000 ευρώ θα πληρώσουν εισφορά με συντελεστή 3% επί του συνολικού εισοδήματος, δηλαδή θα καταβάλουν ποσά που θα κυμαίνονται από 1.500 έως 3.000 ευρώ.

Τέλος, όσοι απέκτησαν το 2010 εισοδήματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ θα πληρώσουν την εισφορά με συντελεστή 4% επί του συνολικού εισοδήματος, δηλαδή θα κληθούν να καταβάλουν ποσά μεγαλύτερα των 4.000 ευρώ.

3. Τέλος επιτηδεύματος:

Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 300 ευρώ πάνω από 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

Το τέλος θα πληρώσουν και όσοι είχαν το 2010 μηδενικό τζίρο, λόγω «αδράνειας», οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ που παρέχουν εξαρτημένη εργασία σε έναν εργοδότη και αμείβονται με «μπλοκάκι» καθώς και οι μισθωτοί οι οποίοι αποκτούν εισοδήματα και από ελευθέριο επάγγελμα. Από το τέλος εξαιρούνται μόνο:

- Νέοι αυτοαπασχολούμενοι που δεν έχουν συμπληρώσει 5 έτη άσκησης επαγγέλματος.

- Όσοι βρίσκονται μέχρι και 3 έτη πριν τη συνταξιοδότησή τους, εφόσον είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 62 ετών.

- Οι κάτοικοι χωριών με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων και νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.

Η ΓΓΠΣ θα εκδώσει και θα στείλει τα σχετικά εκκαθαριστικά σημειώματα. Ειδικά όσοι έχουν συνολικό ατομικό εισόδημα (δηλωθέν ή τεκμαρτό ) άνω των 12.000 ευρώ για το 2010 θα κληθούν πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος μαζί με το λογαριασμό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης .

4. Έκτακτες εισφορές:

Εντός του φθινοπώρου οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων άνω των 1.929 κ.εκ. και παλαιότητα μέχρι 10 ετών, οι κάτοχοι σκαφών αναψυχής, με εξαίρεση όσους έχουν σκάφη ανοικτού τύπου μήκους μέχρι 6 μέτρα, καθώς και όσοι κατέχουν πισίνες θα κληθούν να πληρώσουν και έκτακτη εισφορά, η οποία θα υπολογιστεί με 5% επί των τεκμηρίων διαβίωσης του οικονομικού έτους 2011.

Για τον υπολογισμό της εισφοράς θα εκδοθούν από τη ΓΓΠΣ εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία θα αποσταλούν στους φορολογούμενους.

5. Φόροι στα ακίνητα:

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009 και να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Ειδικά για φέτος ΦΑΠ θα υπολογιστεί με το μειωμένο αφορολόγητο όριο των 200.000 ευρώ.

6. Τσιγάρα.

Ακριβότερα έως και 60 λεπτά το πακέτο θα πωλούνται μέχρι το τέλος Ιουλίου τα φθηνά τσιγάρα.

Οι καπνιστές θα τα αγοράζουν προς 2,80 έως 3 ευρώ το πακέτο.

Η αύξηση αυτή προκύπτει από την αύξηση του ελάχιστου ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβαρύνει τα τσιγάρα, από το 75% στο 100% του συνολικού ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται στη σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων.

7. ΦΠΑ:

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα αυξηθεί, από το 13% στο 23% ο ΦΠΑ που επιβαρύνει τις τιμές πώλησης σε όλα τα αναψυκτικά, τους χυμούς και τα ανθρακούχα εμφιαλωμένα νερά, καθώς και την παροχή γευμάτων σε εστιατόρια, ταβέρνες, οινομαγειρεία, πιτσαρίες, ψητοπωλεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία κ.λ.π.

8. Τέλη κυκλοφορίας:

Όλοι οι κάτοχοι οχημάτων θα κληθούν, στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011, να πληρώσουν τα νέα αυξημένα έως και 12,5% τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2012.

9. Φυσικό αέριο:

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα ακριβύνει το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση χιλιάδων νοικοκυριών.

10 Πετρέλαιο θέρμανσης:

Από τις 15 Οκτωβρίου θα τεθεί σε ισχύ ο αυξημένος από 21 σε 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, δηλαδή από 2 σε 6 λεπτά ανά λίτρο, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης που παραλαμβάνουν και χρησιμοποιούν τα φυσικά πρόσωπα, για τη χρονική περίοδο από 15 Οκτωβρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.

Από την αύξηση αυτή του ΕΦΚ θα προκληθεί επιβάρυνση των τελικών καταναλωτών κατά 5 - 6 λεπτά το λίτρο.

Μ. Βουργάνα

*Νέα εισπρακτικά μέτρα αναμένονται εντός του φθινοπώρου (για όσους βέβαια επιβιώσουν ως τότε..)

· Μέχρι... 750 ευρώ επιπλέον φόρο θα πληρώσουν όσοι έχουν παιδιά το 2012.

· 1800 ευρώ επιπλέον φόρους για μια μέση τετραμελή οικογένεια

· Δύο μισθούς ή άνω των 2.000 ευρώ χάνει ένα μέσο ζευγάρι μισθωτών από τα νέα μέτρα !

· Αναλυτικά τα νεά φορολογικά μέτρα-σοκ

· Εκτακτοι φόροι 6 δισ. την τριετία και πρόσθετοι φόροι 2,45 δισ. φέτος

Διαφημίσεις

και θα προσθέσω σιχάθηκα...:evil:

Δεν συμφωνώ βρε κορίτσια μου με το ότι είναι λάθος ο κόσμος να πηγαίνει σε πορείες, διαδηλώσεις κλπ.

ποιος είπε giotaki μου ότι είναι λάθος ο κόσμος να πηγαίνει σε πορείες κ.τ.λ..

υ.γ. μακάρι όλοι οι αυτοί οι "μπαχαλάκηδες" να κάνανε μαύρους στο ξύλο όλους αυτούς που μας έφεραν εδώ και να κατέστρεφαν τις περιουσίες τους....μαζί τους θα ήμουνα όπου και να ανήκαν...

rQGhp3.png

Οσο η κρίση μεγαλώνει, τόσο πιο εμφανές είναι ότι αυτοί που δεν επηρεάζονται άμεσα (λόγω ανεργίας, ή λόγω δραματικής μείωσης εσόδων, ή γιατί είναι ήδη χοντροκαβατζομένοι) είναι προκληση για τους υπόλοιπους, που ζουν δύσκολα και όλο δυσκολότερα.

Εχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν ακόμα έλληνες που δεν έχουν προσωπικά βιώσει την κρίση και το βλέπουν όλο αυτό σαν ένα κοινωνικό φαινόμενο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό, γιατί ναι μεν υπάρχουν πολίτες πολλών ταχυτήτων, αλλά αυτοί είναι που θα ψωνίσουν στα μαγαζία, που θα κάνουν ανακαίνιση στο εξοχικό, αυτοί είναι που θα κινήσουν λίγο την αγορά και την οικονομία για να μην πατώσει εντελώς..

Το τραγικό "λάθος" που κάνουν τα καθίκια της κυβέρνησης (ίσως και συνειδητά) είναι ότι ανεβάζουν πολύ τους φόρους κατανάλωσης που απευθύνονται στους πολλούς και επιβάλουν και άλλους σκληρούς φόρους στους πολλούς, έτσι οι πολλοί δεν έχουν χρήματα να καταναλώσουν οπότε δεν υπάρχουν και έσοδα από αυτούς τους φόρους. Το αποτέλεσμα είναι ότι και το κράτος να δεν εισπράττει και ο λαός δυσπραγεί.

Δεν χρειάζεται να έχεις master για να τα καταλάβεις αυτό, μόνο λίγη κοινή λογική και καθαρή ηθική...

Εγώ, δεν πάω στις συγκεντρώσεις. Δεν ακούω αυτούς που φωνάζουν. Δεν δικαιολογώ αυτούς που με το πρόσχημα ότι θα με σώσουν καταστρέφουν τη χωρα μου και θα πρέπει να πληρώσω για να την ξαναφτιάξω. Και το τίμημα είναι πολύ βαρύ. Και δεν μιλώ για το οικονομικό.

Πάω στη δουλειά μου. Παρακολουθώ το τι συμβαίνει, ενημερώνομαι από φωνές ήρεμες και λογικές.

Με την στάση ζωής που επέλεξα, νομίζω ότι κάνω αρκετά. Προσπαθώ για περισσότερα.

Στο θέατρο του παραλόγου δεν συμμετέχω.

Το να νομίζουμε ότι όποιος φωνάζει, κάνει κάτι, απλώς είναι λάθος. Συνήθως φωνάζει για να κάνει κάτι καποιος άλλος και αυτός να εξακολουθήσει να κάνει ότι έκανε.....

Ετσι ακριβως!!!! Και να συμπληρωσω οτι δεν ειμαι χοντροβολεμενη οπως ειπωθηκε καπου παραπανω (οχι συγκεκριμενα για εμενα). Μονο ο αντρας μου εργαζεται και τα παιδια μας εχουν ενα σωρο αναγκες. Απλα ο καθενας παλευει διαφορετικα. Εχω επιλεξει να μην τρεχω στο συνταγμα και να βγαλω την αγανακτιση μου σπαζοντας την περιουσια που εφτιαξε ο αλλος με ιδρωτα. Εχω μαθει να σεβομαι καποια πραγματα. Προσπαθω να δω τι θα κανω παρακατω και δεν χαλαω την ενεργεια μου καταστρεφοντας μονο και μονο για να το παιξω μαγκας στους υπολοιπους (ναι εχει συμβει και αυτο και αηδιασα πραγματικα).

Για να το πιάσουμε πάλι από την αρχή, γιατί μάλλον με παρανοήσατε.

Οταν λέω στάση ζωής εννοώ το να δουλεύω σκληρά για τα λεφτά που παίρνω, να μην βάλω μέσον για να μπω στο δημόσιο - ω ναι είχα άκρες - απλά απέριψα την λογική του δημόσιου υπάλληλου και προτίμησα τον ιδιωτικό στίβο. Δεν χρησιμοποιώ μεσάζοντες για να κάνω παρανομίες, είμαι νομοταγής ακόμα και αν αποβαίνει εις βάρος μου, δεν πήρα διακοποδάνεια για να πάω κάπου, αν είχα πήγαινα αλλιώς καθόμουν σπίτι, δεν ψώνιζα με πιστωτικές αν δεν είχα να πάρω κάτι απλά δεν το έπαιρνα, δεν πήρα το super αυτοκίνητο που θέλει 2 μισθούς μηνιαία δόση, πήρα αυτό που μπορούσα να πληρώσω και θα μπορούσα να συνεχίσω έτσι για πολύ ώρα.

Αυτό εννοώ και όχι τον καναπέ...

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Καλο θα ηταν οποιος διαφωνει με τις διαδηλωσεις τις φωνες κτλ(και στα λοιπα δεν περιλαμβανεται σπασιμο ξενης περιουσιας επιτελους ξεκολληστε και δειτε ποιοι τα σπανε καθε φορα) να μας πειτε τί θα ηταν καλο να κανουμε κι εμεις.

αληθεια πως πρεπει να αντιδρασουμε?γιατι οκ να βοηθησουμε ο ενας τον αλλο οπως μπορουμε αλλα μεχρι ποτε θα μπορουμε. 1000 ατομα στην ανεργια καθε μερα αν εχετε ακουστα....

και για εσας που πηγαινετε στη δουλεια σας μπραβο και μακαρι να ειστε για παντα ετσι αλλα και αυτοι που φωναζουν για δουλεια φωναζουν.

οσο για τα διακοποδανεια τα ακριβα αυτοκινητα και γενικα το τί ζωη επιλεγει να κανει ο καθενας δεν θα επρεπε να μας ενδιαφερει εφοσον δεν πηρε απο το πορτοφολι μας ετσι δεν ειναι? αλλοι εκλεψαν το πορτοφολι μας και εμεις συνεχιζουμε να περιμενουμε να γινει τί?

Οι ηλίθιοι είναι αήτητοι

Διαφημίσεις

Το ότι οι διαδηλωσεις, όσο ειρηνικές και αν ξεκίνησαν κατέληξαν εκεί που κατέληξαν δεν ήταν και τεράστια έκπληξη. Εδώ το θεωρούσαμε δεδομενο ότι γκρεμιζόταν κατά καιρούς το Κέντρο με μικρότερες αφορμές.

Σε άλλες χώρες, με ανάλογη κατάσταση, το ότι η κατάσταση εκτονώθηκε με βία δεν βοήθησε σε κανένα επίπεδο, εκτός από μια πρόσκαιρη εκτόνωση. Αμαύρωσε την εικόνα μιας χώρας δια παντός.

Το ότι ακόμα και τώρα κάποιοι μας τιμάνε ενισχύοντας στην πράξη τη μόνη βιομηχανία που μας απέμεινε, την τουριστική, θα έπρεπε να το εκτιμάμε περισσότερο. Ποιος θα επέλεγε να περάσει τις λίγες μέρες της ξενοιασιάς που δικαιούται σε μια χώρα που είναι πασίγνωστο ότι βουλιάζει; Και συνεχίζουμε τις διακοπές ρεύματος, τον αποκλεισμό των λιμανιών και τα συναφή μέσα πίεσης... Για ποιον; Για ποιου το καλό;

Δεν μου αρέσει καθόλου ο τίτλος. Λες και η μη διαδήλωση είναι αρρώστια / διαστροφή. Λες και η μη διαδήλωση ισοδυναμεί με αδιαφορία.

Και όμως, μπορεί να ισοδυναμεί με ενδιαφέρον.

Τα έκτροπα δεν θα συνέβαιναν αν δεν τα υποστήριζε μέρος του ειρηνικού κατά τα άλλα πλήθους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, που έψαχνε για εκτόνωση.

Καλο θα ηταν οποιος διαφωνει με τις διαδηλωσεις τις φωνες κτλ(και στα λοιπα δεν περιλαμβανεται σπασιμο ξενης περιουσιας επιτελους ξεκολληστε και δειτε ποιοι τα σπανε καθε φορα) να μας πειτε τί θα ηταν καλο να κανουμε κι εμεις.

Δεν με ενδιαφέρει ποιοί τα σπάνε. Με ενδιαφέρει ότι τα σπάνε. Φυσικά δεν υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να γίνονται διαδηλώσεις, απλώς εμένα δεν μου ταιριάζουν.

αληθεια πως πρεπει να αντιδρασουμε?γιατι οκ να βοηθησουμε ο ενας τον αλλο οπως μπορουμε αλλα μεχρι ποτε θα μπορουμε. 1000 ατομα στην ανεργια καθε μερα αν εχετε ακουστα....

Κάτι έχει πάρει το αυτί μου. Αλλος ένας λόγος για να δουλεψουμε, ώστε να βρουν δουλειά και αυτοί. Η δουλειά, παράγει δουλειά.

και για εσας που πηγαινετε στη δουλεια σας μπραβο και μακαρι να ειστε για παντα ετσι αλλα και αυτοι που φωναζουν για δουλεια φωναζουν.

Τίποτα δεν χαρίζετε, πρέπει να παλέψεις - δουλέψεις. Για να έχω δουλειά σήμερα, έχω στρώσει κ@λ@ 12 χρόνια και ακόμα το ίδιο κάνω. Αφήνω 2 παιδιά και φεύγω πότε για Αθήνα, πότε για Καλαμάτα, πότε για Κιάτο, πότε για Τρίπολη και όπου αλλού χρειαστεί.Υπάρχουν μέρες που δεν τα βλέπω.

οσο για τα διακοποδανεια τα ακριβα αυτοκινητα και γενικα το τί ζωη επιλεγει να κανει ο καθενας δεν θα επρεπε να μας ενδιαφερει εφοσον δεν πηρε απο το πορτοφολι μας ετσι δεν ειναι? αλλοι εκλεψαν το πορτοφολι μας και εμεις συνεχιζουμε να περιμενουμε να γινει τί?

Το μόνο που επισημαίνω είναι η λογική. Απλώσαμε τα πόδια μας και βγήκαν έξω από το πάπλωμα. Καιρός να μπούνε μέσα.

Εγώ προσωπικά περιμένω να βάλουμε μυαλό και να σηκώσουμε τα μανίκια. Θα συμφωνήσω απόλυτα με την AthinaP.

Ωρα να δουλέψουμε για να ξανανοιώσουμε περήφανοι για την χώρα μας.

Οσο για αυτούς που μας έφεραν εδώ, σε 2 χρόνια θα έχουμε εκλογές αν όχι νωρίτερα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Είναι και πολλοί συμπολίτες μας, που δεν είναι βουλευτές, αλλά έχουν φάει τον άμπακο.

Τουλάχιστον τους πολιτικούς τους ξέρουμε. Τους άλλους φοβάμαι.....

TbSdp2.png

Για να το πιάσουμε πάλι από την αρχή, γιατί μάλλον με παρανοήσατε.

Οταν λέω στάση ζωής εννοώ το να δουλεύω σκληρά για τα λεφτά που παίρνω, να μην βάλω μέσον για να μπω στο δημόσιο - ω ναι είχα άκρες - απλά απέριψα την λογική του δημόσιου υπάλληλου και προτίμησα τον ιδιωτικό στίβο. Δεν χρησιμοποιώ μεσάζοντες για να κάνω παρανομίες, είμαι νομοταγής ακόμα και αν αποβαίνει εις βάρος μου, δεν πήρα διακοποδάνεια για να πάω κάπου, αν είχα πήγαινα αλλιώς καθόμουν σπίτι, δεν ψώνιζα με πιστωτικές αν δεν είχα να πάρω κάτι απλά δεν το έπαιρνα, δεν πήρα το super αυτοκίνητο που θέλει 2 μισθούς μηνιαία δόση, πήρα αυτό που μπορούσα να πληρώσω και θα μπορούσα να συνεχίσω έτσι για πολύ ώρα.

Αυτό εννοώ και όχι τον καναπέ...

Αν ολοι ειχαν την ιδια σταση ζωης...ε τοτε σιγουρα δεν θα φταναμε ποτε εδω που φτασαμε!!

Ας προσπαθησουμε δουλευοντας σκληρα να ξεπερασουμε τη δυσκολη αυτη φαση...

ναι να διαδηλωσουμε......αλλα αποδεικνυεται οτι ουτε αυτο δεν ξερουμε να κανουμε σωστα....

AthinaP,γεια στο στομα σου!!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Mε προβληματιζουν κι εμενα οσα συμβαινουν στη χωρα μας ετσι οπως μας καταντησανε, αν και ειδησεις δε βλεπω συχνα γιατι τα παιδια βλεπουν συνεχεια παιδικα...

δεν πιστευω οτι με το να σπασεις και να ρημαξεις ξενη περιουσια διαμαρτυρεσαι, γιατι κι αυτοι οι ανθρωποι που καταστρεφεις τους πορους ζωης τους ειναι σαν εσενα και σαν εμενα...

δεν πιστευω οτι με το να κλεισεις τους δρομους και τα λιμανια καταφερνεις κατι, απλα ταλαιπωρεις τους ομοιους σου και οχι αυτους που θα επρεπε να τιμωρηθουν...

ουτε μου αρεσει η παρακολουθηση της καταστασης λες και βλεπουμε ταινια....

αυτο που εμενα με τρομαζει ειναι το εξης

οταν τα παιδια μας δε θα εχουν δουλεια ειτε σπουδασαν ειτε οχι

και μας ρωτησουν

"καλα δε βλεπατε τι γινοταν, γιατι δε φυγατε?"

τοτε τι θα πουμε.....

καποτε ειπε ο Λαζοπουλος σε ενα τσαντηρι οτι αν το '40 οι Γερμανοι μπαινανε στη χωρα μοιραζοντας πεντοχιλιαρα θα τους λεγαμε "περαστε..." τοτε μου κακοφανηκε γιατι ο πατερας μου πολεμησε σ εκεινο τον πολεμο

και τωρα λεω.....γιατι ρισκαρε τη ζωη του ο πατερας μου και τοσοι αλλοι???

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΒΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ???

δεν καταλαβα γιατι το θεμα που ανοιξα πηρε τετοια τροπη, με την εννοια να προβαλλεται ως αντιπροταση στην απαθεια η βια και η καταστροφη ξενης περιουσιας. Σε καμμια περιπτωση δεν υποννοησα κατι τετοιο παιδια. (Το γραφω για διευκρινιση).

Δεν πιστευω στη βια, ουτε πιστευω οτι οσοι τα εσπασαν ειναι απλοι πολιτες.

Το θεμα μιλαει για την απαθεια, αλλα απο την αλλη, δεν υποκινει κανεναν στο να σπαει μαρμαρα στο συνταγμα. Δεν πιστευω οτι αυτη ειναι η λυση.

Μαρία μου να σου πω πώς νιώθω εγώ τις τελευταίες μέρες. Νιώθω τόσο αγανακτισμένη και οργισμένη που φοβάμαι ότι θα έχει επιπτώσεις στην υγεία μου. Τόσο πολύ ! Γι' αυτό πιέζω τον εαυτό μου να μην παρακολουθεί τηλεόραση, ειδήσεις και γενικά συζητήσεις για όλα αυτά που συμβαίνουν. Μέσα μου χτυπάει το καμπανάκι ότι το μόνο που καταφέρνω είναι να κάνω κακό στον εαυτό μου και στην οικογένειά μου.

Νιώθω τόσο απογοητευμένη, δεν καταφέραμε τίποτα, ούτε θα καταφέρουμε.:-( Γι' αυτό το λόγο έχω αποφασίσει να απέχω. Νομίζω ότι θα τρελαθώ από την οργή μου :evil: .

Δυστυχώς αυτοί θα περάσουν όποιο μέτρο θέλουν, θα πουλήσουν ότι θέλουν, και όταν θα γίνουν εκλογές, θα είναι πια αργά:evil: . Όχι ότι με τις εκλογές θα άλλαζε κάτι. Δεν το πιστεύω αυτό :cry:.

Δεν ανοίγω την τηλεόραση, νιώθω αηδία να τους βλέπω στα κανάλια :evil:.

Προτιμώ να έχω την υγεία μου, για να μπορώ να παλέψω για την οικογένειά μου.

δεν καταλαβα γιατι το θεμα που ανοιξα πηρε τετοια τροπη, με την εννοια να προβαλλεται ως αντιπροταση στην απαθεια η βια και η καταστροφη ξενης περιουσιας. Σε καμμια περιπτωση δεν υποννοησα κατι τετοιο παιδια. (Το γραφω για διευκρινιση).

Δεν πιστευω στη βια, ουτε πιστευω οτι οσοι τα εσπασαν ειναι απλοι πολιτες.

Το θεμα μιλαει για την απαθεια, αλλα απο την αλλη, δεν υποκινει κανεναν στο να σπαει μαρμαρα στο συνταγμα. Δεν πιστευω οτι αυτη ειναι η λυση.

Ωραια. Ποια ειναι η λυση λοιπον? Ο χαβαλες στο συνταγμα?

Ειλικρινα αν μου βρεις πως μπορω (σοβαρα ομως) να βοηθησω να βγουμε απο αυτη την κατασταση, εγω θα ακολουθησω.

Με εκπληξη βλέπω σημερα ότι παρά το γεγονός οτι βιώνουμε μια πραγματικη, βαθια κριση με αγνωστες ακομα προοπτικες για το μελλον, πολλοι ειναι ακομα απαθεις και στον "κοσμο τους" . !

Tι προτείνεις Μαρία, να ανοίξουμε έναν τάφο και να μπούμε ??

Αποφεύγω φίλο ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει μόνο γι'άυτό... ( όσο μπορώ δηλ. γιατί μένει και δίπλα μας )....

Κάνω ότι μπορώ για να συνεχίσω να χαμογελάω και να δόσω παράταση στο χαμόγελο....

Ναι με πιάνουν κρίσεις και κλαίω τα βράδια σκεφτόμενη το πως ήμασταν και πως είμαστε, παρόλλο που με κόπους, θυσίες και πολύ δουλειά καταφέραμε πολλά πράγματα σε μικρή ηλικία....

Μαρία μου να σου πω πώς νιώθω εγώ τις τελευταίες μέρες. Νιώθω τόσο αγανακτισμένη και οργισμένη που φοβάμαι ότι θα έχει επιπτώσεις στην υγεία μου.

Ακριβώς χαλάρωσε και άσε όποιον θέλει να σε λέει αναίσθητη...Συνάδερφος μου, γυναίκα 40 ετών, βλέποντας τη ζωή της να αλλάζει απότομαι και άσχημα λόγω της κρίσης έπαθε την προήγουμενη εβδομάδα εγκεφαλικό....

rQGhp3.png

Tι προτείνεις Μαρία, να ανοίξουμε έναν τάφο και να μπούμε ??

Αποφεύγω φίλο ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει μόνο γι'άυτό... ( όσο μπορώ δηλ. γιατί μένει και δίπλα μας )....

Κάνω ότι μπορώ για να συνεχίσω να χαμογελάω και να δόσω παράταση στο χαμόγελο....

Ναι με πιάνουν κρίσεις και κλαίω τα βράδια σκεφτόμενη το πως ήμασταν και πως είμαστε, παρόλλο που με κόπους, θυσίες και πολύ δουλειά καταφέραμε πολλά πράγματα σε μικρή ηλικία....

Ακριβώς χαλάρωσε και άσε όποιον θέλει να σε λέει αναίσθητη...Συνάδερφος μου, γυναίκα 40 ετών, βλέποντας τη ζωή της να αλλάζει απότομαι και άσχημα λόγω της κρίσης έπαθε την προήγουμενη εβδομάδα εγκεφαλικό....

Θυσιες δεν λες τιποτα...ειμαι μηχανικος. οσο οι συνομιλικες φιλες μου απο το σχολειο εβγαιναν στην παραλιακη, διαβαζα για το 20/20....οσο μετα δουλευαν σε μικρες εταιρειουλες και παλι εκαναν τη ζωη τους, εγω χρονια στο διαβασμα, ξενυχτια, κουραση (και ψυχολογικη)....ειχα την ευκαιρια για εξωτερικο οταν πηγα για μετεκπαιδευση, δεν το εκανα και τωρα χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο...

Εργαζομαι στο δημοσιο. 37 ετων, με ωραρια τρελλα, μειωση μισθου τοσες φορες που εχω χασει το μετρημα. Τωρα, κινδυνευω και με απολυση...37 ετων, με ενα βιογραφικο 7 σελιδες, με ξενες γλωσσες, συνεργασιες κλπ...και θα ειμαι στην ιδια ουρα στον ΟΑΕΔ με τις φιλες μου εκεινες. Και με ενα μπεμπη αγκαλια.

Οπωσδηποτε, δεν θελω να κλονιστει και η υγεια μου. Αλλα ειναι το γ...ο παιδια. Καναμε θυσιες γιατι κατι μας ειχαν υποσχεθει. Εβγαλαν χρηματα απο εμας. Κεφαλαιο που μειναμε και δουλεψαμε. Και ανταλλαγμα, ενας μισθος μηδεν και προοπτικη μηδεν.

Δεν προτεινω να μπουμε στον ταφο, το ΑΝΤΙΘΕΤΟ λεω. Οσοι μενουν απαθεις θα παθουν αυτο που λες. Κινητοποιηθειτε, και εγωιστικα και αλτρουιστικα. Παρτε τα μετρα σας (εργασια σε αλλη χωρα, στην επαρχια, μειωση εξοδων, δανειων κλπ), αλλα και βοηθηστε οσο μπορειτε τους γυρω σας.

Στην ιδια κατασταση ειμαστε ολοι αλλα ποια ειναι η λυση? Πως μπορουμε να βγουμε απο την κατασταση? Να φωναξουμε τι ? Να συγκεντρωθουμε στις πλατειες... ε και? Πολυ που ιδρωνει το αυτι τους. Αντι να καθομαι και να σπαταλαω τις ωρες μου στις πλατειες τρωγοντας πασατεμπο, προσπαθω να δω τι θα κανω απο εδω και περα.