Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επαθα μαστιτιδα και ο γιατρος ειπε να αποθηλασω,βοηθεια!!!!

Recommended Posts

Κλαιω απο το απογευμα κοριτσια,σημερα σηκωθηκα και ημουν χαλια κομμαρες ριγος και πονο στο στηθο καταλαβα οτι ειναι μαστιτιδα,περνω το γιατρο μου λεει να παρω δυο ντεπον μαζι κομπρεσες και μασαζ με λαδακι και αν ανεβασω πυρετο να τον ξαναπαρω,το περνω γιατι εκανα δεκατα 37,9 και μου δινει αντιβιωση ceclor 500 mg,μου λεει οτι θα ηταν καλυτερα να σταματησω το θηλασμο 3 μερες μεχρι να τελειωσει η αντιβιωση,(να βγαζω το γαλα και να το πεταω)λεει οτι δεν ειναι καλο το γαλα μου και αν δεν γινω καλα σε 3 μερες να αποθηλασω!!!!Δεν το εχω συνηδητοποιησει ακομα αυτο,δεν νιωθω ετοιμη,με το μωρακι μου τα παμε πολυ καλα,ειναι 4 μηνων και 7 κιλα κανει κανονικα κακα και τσισα,πες τε μου οσεςτο εχετε περασει τι να κανω,δεν ειμαι καθολου καλα,ηθελα τουλαχιστον χρονο να θηλασω,τις συμβουλες σας σας παρακαλω!Ξεχασα να πω τοι το πρωι δεν ηταν κοκκινο τωρα κοκκινσε αρκετα και με καιει!

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

Διαφημίσεις

Κλαιω απο το απογευμα κοριτσια,σημερα σηκωθηκα και ημουν χαλια κομμαρες ριγος και πονο στο στηθο καταλαβα οτι ειναι μαστιτιδα,περνω το γιατρο μου λεει να παρω δυο ντεπον μαζι κομπρεσες και μασαζ με λαδακι και αν ανεβασω πυρετο να τον ξαναπαρω,το περνω γιατι εκανα δεκατα 37,9 και μου δινει αντιβιωση ceclor 500 mg,μου λεει οτι θα ηταν καλυτερα να σταματησω το θηλασμο 3 μερες μεχρι να τελειωσει η αντιβιωση,(να βγαζω το γαλα και να το πεταω)λεει οτι δεν ειναι καλο το γαλα μου και αν δεν γινω καλα σε 3 μερες να αποθηλασω!!!!Δεν το εχω συνηδητοποιησει ακομα αυτο,δεν νιωθω ετοιμη,με το μωρακι μου τα παμε πολυ καλα,ειναι 4 μηνων και 7 κιλα κανει κανονικα κακα και τσισα,πες τε μου οσεςτο εχετε περασει τι να κανω,δεν ειμαι καθολου καλα,ηθελα τουλαχιστον χρονο να θηλασω,τις συμβουλες σας σας παρακαλω!Ξεχασα να πω τοι το πρωι δεν ηταν κοκκινο τωρα κοκκινσε αρκετα και με καιει!

Μην τολμησεις !!!!!!

Επαθα μαστιτιδα και εγω....τριαντα με σαραντα ημερων ημουν....εκανα 40αρια πυρετο και ημουν χαλια πονουσε ολο μου το σωμα.

Πηρα το γιατρο κατευθειαν και μου ειπε αντιβιωση ΑΜΟΞΙΛ 500...που ειναι συμβατη με το θηλασμό ανα 6 ωρες και να βαζω το μωρο να θηλαζει περισσοτερο απο αυτο το στηθος για να το βοηθησω.

Οταν παρεις 3 φορες την αντιβιωση αρχιζεις και συνερχεσαι....κουραγιο....

Αααα.....η μαστιτιδα δεν θελει ζεστες κομπρεσες....παρε ενα πακετο αρακα η οτι εχεις στην καταψυξη τυλιξετο με μια πετσετουλα και ακουμπα το στο σημειο που ειναι το προβλημα....

περαστικα σου !!!!!

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Μην τολμησεις !!!!!!

Επαθα μαστιτιδα και εγω....τριαντα με σαραντα ημερων ημουν....εκανα 40αρια πυρετο και ημουν χαλια πονουσε ολο μου το σωμα.

Πηρα το γιατρο κατευθειαν και μου ειπε αντιβιωση ΑΜΟΞΙΛ 500...που ειναι συμβατη με το θηλασμό ανα 6 ωρες και να βαζω το μωρο να θηλαζει περισσοτερο απο αυτο το στηθος για να το βοηθησω.

Οταν παρεις 3 φορες την αντιβιωση αρχιζεις και συνερχεσαι....κουραγιο....

Αααα.....η μαστιτιδα δεν θελει ζεστες κομπρεσες....παρε ενα πακετο αρακα η οτι εχεις στην καταψυξη τυλιξετο με μια πετσετουλα και ακουμπα το στο σημειο που ειναι το προβλημα....

περαστικα σου !!!!!

δε φανταζεσαι ποσο χαρουμενη με κανεις??Ημουν σιγουρη οτι δεν με συμβουλεψε σωστα,αλλα ηθελα επιβεβαιωση και απο αλλη μανουλα..Δεν θα αποθηλασω αυτο ειναι το μονο σιγουρο,οποτε λες οτι ειναι καλυτερα κρυες κομπρεσες ?και τι μου λεει ο ασχετος ζεστες?μην το παρει και ττον σηκωσει που δεν ξερουν τι τους γινεται??

δε φανταζεσαι ποσο χαρουμενη με κανεις??Ημουν σιγουρη οτι δεν με συμβουλεψε σωστα,αλλα ηθελα επιβεβαιωση και απο αλλη μανουλα..Δεν θα αποθηλασω αυτο ειναι το μονο σιγουρο,οποτε λες οτι ειναι καλυτερα κρυες κομπρεσες ?και τι μου λεει ο ασχετος ζεστες?μην το παρει και ττον σηκωσει που δεν ξερουν τι τους γινεται??

Βρε .....αει να χαθουν τα ζωα..το πιο ευκολο ειναι να σου πουν να αποθηλασεις.

Διαβασε και το αρθρο που σου εβαλα.....

Οι ζεστες κομπρεσες εξαπλωνουν την μολυνση.

Παρε την αντιβιωση αμοξιλ που ειναι σιγουρα συμβατη με το θηλασμο γιατι για τη σεκλορ δεν ξερω ...και αν κανεις πυρετο ντεπον....θα πονας μεχρι αυριο αλλα θα σου περασει.

Μην το βαζεις κατω ....αυριο βραδυ θα εισαι πολυ πολυ καλητερα.

Διαφημίσεις

Βρε .....αει να χαθουν τα ζωα..το πιο ευκολο ειναι να σου πουν να αποθηλασεις.

Διαβασε και το αρθρο που σου εβαλα.....

Οι ζεστες κομπρεσες εξαπλωνουν την μολυνση.

Παρε την αντιβιωση αμοξιλ που ειναι σιγουρα συμβατη με το θηλασμο γιατι για τη σεκλορ δεν ξερω ...και αν κανεις πυρετο ντεπον....θα πονας μεχρι αυριο αλλα θα σου περασει.

Μην το βαζεις κατω ....αυριο βραδυ θα εισαι πολυ πολυ καλητερα.

σε ευχαριστω και παλι να εισαι καλα,θα σου πω νεα μου αυριο!!

Λοιπόν εγώ θήλασα σχεδόν ένα χρόνο και πάθαινα μαστίτιδες συνέχεια... (να ξέρεις καμιά φορά οι γιατροί μπερδεύουν την απόφραξη πόρου με τη μαστίτιδα επίσης οπότε βεβαιώσου πρώτα για το τί έχεις).

Λοιπόν να'ναι καλά η κοπέλα παραπάνω που θέλησε να σε βοηθήσει αλλά δε συμφωνώ με το να σου λέει τι αντιβίωση να πάρεις (ακόμη και γιατρός να'ναι πάλι δεν είναι σωστό να σου πεί μέσω ενός φόρουμ τι αντιβίωση να πάρεις). Πάρε κάποια σύμβουλο θηλασμού τηλέφωνο και θα σε ενημερώσει για τη συμβατότητα (ή μή) της αντιβίωσης καθώς και θα σου δώσει χρήσιμες συμβουλές για το τί να κάνεις ανάλογα με τα συμπτωματά σου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δε χρειάζεται να σταματήσεις να θηλάζεις. :D

Οι ζεστές κομπρέσες είναι καλή ιδέα για ακριβώς πριν το θηλασμό γιατί διευκολύνουν τη ροή του γάλακτος. Και οι κρύες για μετά αν χρειάζεσαι ανακούφιση απ'τον πόνο. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιούσα μόνο ζεστές κάθε φορά που είχα πρόβλημα. Ζέσταινα λίγο νερό και με το κουτάλι της σούπας έριχνα μερικές κουταλιές ζεστό νερό μέσα στο πάμπερς της κόρης μου. Έπαιρνα το πάμπερς και το ακουμπούσα στο στήθος για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει πριν το θηλασμό. Και μετά θήλαζα (αυτές ήταν οι κομπρέσες μου) ;)

Επίσης το βιβλίο της Πατσούρου (και τα 2) για το θηλασμό θα σε βοηθήσουν πολύ.

Καλή επιτυχία.

Μπές στην ιστοσελίδα του συνδέσμου θηλασμού Ελλάδος πάρε τα τηλέφωνα που χρειάζεσαι και όλα θα πάνε καλά!

Υ.Γ εγώ χρειάστηκε να πάρω κάποιες φορές αντιβίωση και το μωρό μου που το θήλαζα δεν έπαθε κάτι... ;):D

H ceclor δίνεται και σε βρέφη (έπαιρνε ο γιος μου από 55 ημερών, ως χημειοπροφύλαξη). Από τη στιγμή που χορηγείται σε βρέφη, μπορείς να την πάρεις κι εσύ. Απλά βάζε το μωρό όσο πιο συχνά μπορείς στο στήθος!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Διαφημίσεις

κοριτσια σας υπερευχαριστω,διαβασα πολλα αρθρα για τη μαστιτιδα και κανενα δεν λεει για διακοπη οταν παω ξανα θα του το τριψω στη μουρη που δεν ξερουνε τι τους γινεται!!!Η αληθεια ειναι οτι την ξεκινησα ceclor την πηρα αμεσως μολις μιλησα με το γιατρο,και εκανα και κρυες κομπρεσες και ανακουφιστηκα,ημουν για να πεσω κατω τοσο χαλια,αλλα αληθεια απο που να επαθα μαστιτιδα?Αφου το μωρο τρωει μια χαρα και απο τα δυο στηθη,δεν μπορω να καταλαβω,μηπως ειναι θεμα υγιεινης,και φταιει που πηγα θαλασσα και δεν αλλαξα το πανω μαγιω???

κοριτσια σας υπερευχαριστω,διαβασα πολλα αρθρα για τη μαστιτιδα και κανενα δεν λεει για διακοπη οταν παω ξανα θα του το τριψω στη μουρη που δεν ξερουνε τι τους γινεται!!!Η αληθεια ειναι οτι την ξεκινησα ceclor την πηρα αμεσως μολις μιλησα με το γιατρο,και εκανα και κρυες κομπρεσες και ανακουφιστηκα,ημουν για να πεσω κατω τοσο χαλια,αλλα αληθεια απο που να επαθα μαστιτιδα?Αφου το μωρο τρωει μια χαρα και απο τα δυο στηθη,δεν μπορω να καταλαβω,μηπως ειναι θεμα υγιεινης,και φταιει που πηγα θαλασσα και δεν αλλαξα το πανω μαγιω???

Κι εγώ έπαθα μαστίτιδα με φρικτούς πόνους και 40 πυρετό στον δεύτερο μήνα, πήρα αντιβίωση που ήτανε συμβατή με το θηλασμό. Ο παιδίατρος μου είχε πει τα ίδια με σένα, ο γυναικολόγος ήταν κάθετα αντίθετος μαζί του. Αυτό που με βοήθησε πάρα πολύ ήτανε ο ίδιος ο θηλασμός! Το ότι δεν άλλαξες μαγιό δε νομίζω να έχει καμία απολύτως σημασία. Εγώ είχα πάθει μαστίτιδα απλά γιατί το μωρό εκείνο τον καιρό είχε μειώσει γεύματα το βράδυ και κοιμότανε 7 ώρες συνεχόμενες. Μη στεναχωριέσαι, θα περάσει, μόνο θήλαζε. Ακόμη μια φορά πήγε να με πιάσει μαστίτιδα όταν μπήκαμε στις στέρεες τροφές στον 6ο μήνα πιθανά για τον ίδιο λόγο. Το κατάλαβα από τον πόνο σε ένα σημείο και το μόνο που έκανα ήτανε να θηλάζω πιο πολύ από εκείνη τη μεριά οπότε πέρασε ανώδυνα μέσα σε ένα 24ωρο. Καλή συνέχεια......

L7PWp2.pngfkgNp3.png

40 ημερων περιπου κ παθαινω μαστιτιδα. περνω την αντιβιωση για 5 μερες κ πεταω το γαλα μου 2 μερες επιπλεον . ο μικρος 7 μερες επεινε ξενο , μετα τις 7 μερες θηλασε ξανα κανονικα!καλητερα για μενα να συμβουλευτεις κ αλλο γιατρο

καλημερα

Η ceclor ειναι συμβατη με το θηλασμό. Την πήρα εγω 16 μέρες για μαστίτιδα. Επίσης, 3 μέρες νομίζω είναι πολύ λίγες για να περάσει η μαστίτιδα. Εγω πήρα στην αρχή 8 μέρες και μετά επειδή ειχα υποτροπή, άλλες 8 μέρες. Οσο για τις ζεστες κομπρέσες, δεν ξέρω αν σε όλες τις περιπτώσεις αντενδεικνυνται. Εμένα μου ειπε ο γιατρος να βάζω ζεστες κομπρέσες και κατέληξα να έχω απόστημα με πυωδεις εκκρίσεις. Μετά μόλις πήγα και στη μαστολόγο, με έκραξε για τις ζεστες κομπρέσες και μου είπε να βάζω κρύες. Με το που σταμάτησα τις ζεστες κομπρέσες είδα βελτίωση. Συνολικά εμένα μου πήρε ένα μηνα περίπου να αποθεραπευτώ.

Αφού το μικρό σου συνεργάζεται, να θηλάζεις όσο περισσότερο μπορείς απο το πάσχον στήθος.

ΜΗΝ διακόψεις το θηλασμό! Οι γιατροί προτείνουν αποθηλασμό για να μην τους πρήζεις και επειδή βαριούνται να ασχοληθούν μαζί μας.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Καλημέρα και κουράγιο κορίτσι μου.Έπαθα 3 μαστίτιδες και έπαιρνα ceclor.Είναι 100% συμβατή με τον θηλασμό και μπορείς να θηλάσεις ακόμα και αμέσως μετά την λήψη του,αφού στα μέγιστα επίπεδα του το φάρμακο φτάνει στις 2 με 3 ώρες από την λήψη του.Ακόμα και τότε να θηλάσεις είναι ακίνδυνο.Στην λίστα φαρμάκων με συμβατότητα με τον θηλασμό είναι risk 0 (δηλαδή απολύτως συμβατό).Όσων αφορά τον πυρετό,μπορεί να θηλάσει το μωρό κανονικά,το μόνο πρόβλημα γενικά είναι η δική σου εξάντληση.

Όλα τα παραπάνω σου τα λέω υπεύθυνα,είναι οδηγίες απο πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού.Έχω μια κορούλα 11,5 μηνών και χάρη στην σύμβουλο θηλάζουμε ακόμη,αν άκουγα τον γιατρό θα είχα αποθηλάσει 35 ημερών:(.Σου εύχομαι καλά κουράγια και καλή συνέχεια με τον θηλασμό που είναι τόσο σημαντικός για το μικρούλη σου και οι σιχ@μένοι:mad: από άγνοια σε προτρέπουν να στερήσεις στο μωρό σου το πολυτιμότερο πρώτο του φαγάκι...Ό,τι χρειαστείς εδώ είμαι...

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Διαφημίσεις

Mπράβο κορίτσια !!!!

Η ουσία ειναι μια ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ !!!!!

Vicky-Elena,

ημουν 100% συγουρη οτι η αμοξιλ ειναι συμβατη γιάυτο το ειπα......εχεις δικιο παντως

Ισως σε κολλησε το μωρακι σου

μαστιτιδα

Αιτιολογία

Από άποψη μικροβιακής αιτιολογίας για τη μαστίτιδα ενοχοποιείται ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος, ο οποίος αποικίζει το ρινοφάρυγγα του νεογνού, χωρίς να εμφανίζει πάντα σε αυτό παθολογικές εκδηλώσεις, ενώ όταν εμφανίζει προκαλεί επιμόλυνση του τραύματος του ομφαλού ή δερματίτιδα

.http://www.paidiatros.gr/index.php?cid=3&id=214&st=2

Ακριβώς!!!!Δηλαδή παλιότερα που δεν υπήρχαν τα τυποποιημένα γάλατα τι γινότανε αν η μανούλα αρρώσταινε;Πέθαινε η μαμά από την αρρώστια ή το παιδί από ασιτία;

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

παιδιά και ο δικός μου ο γιατρός μου έχει πει ότι ο θηλασμός δεν σταματάει ούτε με πυρετό της μητέρας, ούτε με δέκατα ούτε με μαστίτιδες, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας. γιατί να στερήσεις το δικο σου γάλα από το παιδάκι σου μαναράκι μου, δεν υπάρχει λόγος. Όπως και να χει όμως καλό είναι να έχεις και μία δεύτερη γνώμη από άλλον γιατρό για να μπορέσεις να έχεις μια σωστή ιατρική συμβουλή για κάθε περίπτωση :!:

Κοριτσια το βραδυ ανεβασα πυρετο 38,5,ενιωσα στον υπνο μου να καιγομαι και ξυπνησα μες στον ιδρωτα κατευθειαν ντεπον και κρυες κομπρεσες και ηρεμησα,μεχρι τωρα δεν ανεβασα καθολου,η περιοχη δεν ειναι αλλο κοκκινη αλλα με ποναει αρκετα,βαζω το μωρο συνεχεια να θηλασει απο αυτο και νιωθω στην αρχη εναν πονο αλλα κατα τη διαρκεια ανακουφιζομαι πολυ,εχω παρατηρησει ομως μια σχετικα μειωση του γαλακτος μου και το μωρο δειχνει να μην το πολυ θελει τον ξεγελαω ομως και το παιρνει!!Νευριασα αφανταστα γιατι επερνα τον παιδιατρο ενω ειναι παρα πολυ καλος και με βοηθησε με το θηλασμο δεν σηκωνε το τηλ,τελικα πηρα το γυναικολογο μου και μου τα ειπε αυτα αλλα καλυτερα να μην το επερνα γιατι με συμβουλεψε λαθος με τις ζεστες κομπρεσες,τελος παντων συνεχιζω κανονικα αντιβιωση και κρυες κομπρεσες,αληθεια ποσες φορες να κανω κομπρεσες,εγω κανω μετα το θηλασμο βαζω μια παγοκυστη για κανα 5λεπτο πανω στο στηθος!Μετα το θηλασμο παταω με το χερι να βγει και το υπολοιπο γαλα,αλλα σιγουρα καποια ποσοτητα μενει,λετε να πειραζει αυτο?Ουφ ειμαι πολυ αγχωμενη θελω να γινω καλα να περασει και παλι καλα ρε κοριτσια που υπαρχει αυτο το φορουμ αλλιως θα αποθηλαζα απο την 3η μερα που ειχε τυχει κατι παρομοιο.Αλλα δεν στεναχωριεμαι γιατι τα καλα του θηλασμου ειναι πολλα περισσοτερο απο αυτη την μικρη ατυχια που μου ετυχε!!

Ολα καλα θα πανε κανε υπομονη...Με τις κομπρεσες μην το παρακανεις απλα να ανακουφιζεσαι λιγακι.

Οσο για το γαλα ειναι φυσιολογικο να αλλαξει λιγακι η γευση του και να μειωθει η ποσοτητα του αλλα θα επανελθει....αν δεν εχεις θηλαστρο μολις τελειωνεις το θηλασμο βγαζε οσο μπορεις με το χερι να αδειαζει.

Τωρα εχει δράσει και η αντιβιωση και αυριο θα εισαι περδικι !!!!

Ο πόνος δεν φεύγει αμέσως, εμένα με πονούσε μία εβδομάδα περίπου σε εκείνο το σημείο,κάνε υπομονή σε μια δυο μέρες θα είσαι καλύτερα. Ο πυρετός μετά την αντιβίωση δεν μου είχε ανέβει ξανά πιθανόν κι εσένα το ίδιο, καλή ανάρρωση!

L7PWp2.pngfkgNp3.png

κοριτσακια μου εγινα καλα,τελειωσα και την αντιβιωση εχθες,ημουν ηδη καλα απο τη δευτερα μερα!!Ευχαριστω παρα πολυ ολα τα κορτισια για τις συμβουλες τους!Ο μπεμπης μου ειναι πολυ χαρουμενος που θα συνεχισει να πινει μαμαδογαλατακι!

Μπράβο !!! Καλή συνέχεια !!!

κοριτσια ολες εσεις που εχετε παθει μαστιτιδα κ δεν το βαλατε κατω ενα μεγαλο μπραβο σας!!!!!!!!!!

επαθα μολις βγηκα απο το μαιευτηριο 6 ημερων λεχωνα. με 40 αρια πυρετο τρομερους πονους σε ολο μου το κορμι ,το στηθος μου ετρεχε αιμα το μωρο ειχε πιει αιμα:| οχι να τον θηλασω ουτε τα ματια μου δεν μπορουσα να ανοιξω να δω το μωρακι μου. δεν το αντεχα βρε κοριτσια χιλιες φορες να ξαναγεννουσα.... δεν ειχα κ καταλληλη υποστηριξη απο γυρω μου. με εβλεπαν να υποφερω κ σκεφτοντουσαν μονο εμενα, κανεις το μωρακι μου.:(

κ εγιναν ολα τοσο γρηγορα αντιβιωση, διουρητικα, δεσιμο του στηθους παει.... το γαλατακι που μου ελεγαν στο αττικο οτι φτανει για 3 μωρα, ΧΑΜΕΝΟ......

Κ ο γιος μου ειναι 1μιση ετους κ καθε φορα που αρρωσταινει νιωθω τυψεις για αυτο που του στερησα.

μην τα παρατατε κοριτσια μακαρι να ειχα κ εγω εκεινη την στιγμη καποιον να με εμψυχωνε.

συγνωμη για το οφ τοπικ αλλα το εχω μεγαλο καημο:(:(:(

ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΑΞΙΖΕΙ!

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!