Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γινετε να κοπεί το γάλα στο ενα στηθος???

Recommended Posts

Γεια σας,

Σας παρακαλώ θα ήθελα την βοήθεια σας, το αγοράκι μου είναι μόλις 20 ημερών και το θηλάζω και θέλω να το θηλάσω αποκλειστικά. Το πρόβλημα μου είναι το μεγάλο μου στήθος και η επίπεδες θηλές, η ελλιπής ενημέρωση για την σωστή τοποθέτηση και η πληγωμένες θηλές. Έφτασα να έχω μια τεράστια τρύπα στη θηλή μου και έβαλα κορτιζονούχα αλοιφή και έβγαζα το γάλα με θήλαστρο πέρασε και με την βοήθεια θηλών σιλικόνης όλα ήταν τόσο εύκολα και εγώ τόσο χαρούμενη. Μέχρι προχθές που έκανα πυρετό, βασικά δέκατα είχα και ρίγος, για δυο 24ωρα και με πονούσε λίγο το στήθος που είχε την «τρύπα» πριν, μετά ήταν συνέχεια μαλακό και δεν άκουγα το παιδί να κάνει γκλουκ γκλουκ με αποτέλεσμα να μην χορταίνει και να ψάχνει για το στήθος έπειτα από 25 λεπτά που τον άφηνα να θηλάσει από εκείνο, ενώ είχε φάει καλά και είχε αδειάσει και το άλλο στήθος. Το έβγαλα με το θήλαστρο το πρωί και μόλις και μετά βίας έβγαλα χθες 50 μλ και σήμερα το πρωί 80 με μασάζ κομπρέσες και το θήλαστρο στο μέγιστο, σε 15 λεπτά. Υπάρχει περίπτωση να σταματήσει η παραγωγή από το ένα στήθος??? Κάνω καλά που επιμένω να βάζω εκείνον να «μασουλάει» το στήθος ή είναι καλύτερα να βγάζω κάθε 2 ώρες με το θήλαστρο??? Τι να κάνω??? Αγχώνομαι κιόλας και δεν κάνει….

Κυρία Αγλαΐα μήπως θα μπορούσατε να μου δώσετε την συμβουλή σας??

Διαφημίσεις

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38 (10.06.2011)

Β. Το φύλο του βρέφους Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Ολική

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Δεν εμφάνησε.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες. Α) 10.06.2011 3600 Β) 15.06.2011 3510 Γ) 22.06.2011 3870 Δ) 29.06.2011 4150

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 10 με 13

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Στα 9 σίγουρα, τα υπόλοιπα είναι δικό μου γάλα που βγάζω με το θήλαστρο και σε περίπου 2 με 3 φορές παίρνει συμπλήρωμα από ξένο

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 30 με μέγιστο 60 μλ (συνήθως το απόγευμα και το βράδυ)

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) Δεν είναι σταθερό, μια μέρα ήταν 90 κάποια άλλη ήταν 160, αυτές είναι η τιμές μέγιστου και ελάχιστου

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Mandela Swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο Μια φορά (και αυτό γιατί βάζω το παιδί να θηλάζει κάθε 2,5 ώρες έστω και αυτό το λίγο που τραβάει νομίζω είναι σημαντικότερο να το ερεθίζει εκείνος)

7β. ποιες ώρες αντλείτε και Το πρωί

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 με 15 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. Βρέχει σε κάθε γεύμα την πάνα του πολλές φορές πάνω στην ώρα είναι ήδη φουσκωμένη δηλαδή μόλις τελειώνουμε με τον θηλασμό

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 2 με 3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Εκνευρίζεται όταν θηλάζει από το στήθος που δεν έχει πολύ γάλα, φοβάμαι πως χάνει και το ενδιαφέρων του. Γενικά έχουμε 2 φορές την μέρα το πρωι και το βραδυ, το βραδυ πάντα μεταξύ 20:00 και 23:00 δεν κοιμάται και θέλει να τρώει ανα μια ώρα και κλαίει. Επίσης μόλις ήρθαν η αιματολογικές από Αθήνα γράφουν για πιθανή έληψη του G6 PD.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38 (10.06.2011)

Β. Το φύλο του βρέφους Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Ολική

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Δεν εμφάνησε.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες. Α) 10.06.2011 3600 Β) 15.06.2011 3510 Γ) 22.06.2011 3870 Δ) 29.06.2011 4150

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 10 με 13

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Στα 9 σίγουρα, τα υπόλοιπα είναι δικό μου γάλα που βγάζω με το θήλαστρο και σε περίπου 2 με 3 φορές παίρνει συμπλήρωμα από ξένο

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 30 με μέγιστο 60 μλ (συνήθως το απόγευμα και το βράδυ)

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) Δεν είναι σταθερό, μια μέρα ήταν 90 κάποια άλλη ήταν 160, αυτές είναι η τιμές μέγιστου και ελάχιστου

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Mandela Swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο Μια φορά (και αυτό γιατί βάζω το παιδί να θηλάζει κάθε 2,5 ώρες έστω και αυτό το λίγο που τραβάει νομίζω είναι σημαντικότερο να το ερεθίζει εκείνος)

7β. ποιες ώρες αντλείτε και Το πρωί

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 με 15 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. Βρέχει σε κάθε γεύμα την πάνα του πολλές φορές πάνω στην ώρα είναι ήδη φουσκωμένη δηλαδή μόλις τελειώνουμε με τον θηλασμό

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 2 με 3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Εκνευρίζεται όταν θηλάζει από το στήθος που δεν έχει πολύ γάλα, φοβάμαι πως χάνει και το ενδιαφέρων του. Γενικά έχουμε 2 φορές την μέρα το πρωι και το βραδυ, το βραδυ πάντα μεταξύ 20:00 και 23:00 δεν κοιμάται και θέλει να τρώει ανα μια ώρα και κλαίει. Επίσης μόλις ήρθαν η αιματολογικές από Αθήνα γράφουν για πιθανή έληψη του G6 PD.

Κρίνοντας απο τις πάνες που βρέχει το μικρό σου και απο το βάρος που έχει πάρει (που είναι πάρα πολύ καλό) θα έλεγα πως δεν έχεις θέμα με το γάλα σου και πως ο μικρός σου δεν χρειάζεται συμπλήρωμα! Αν βγάζεις 50-80 ml με το swing που δεν είναι νοσοκομειακό θήλαστρο, τότε το μωρό απο το στήθος μπορεί να ρουφήξει ακόμα περισσότερο. Ισως απλά η ρή του στήθους αυτού να μην είναι έντονη ή να είναι πολύ έντονη και γι αυτο να δυσανασχετεί το μωρό.

Θα πρότεινα να αφήσεις τις αντλήσεις με το θήλαστρο και να σταματήσεις και το συμπλήρωμα. Αν το συμπλήρωμα που δείνεις είναι κατα μέσο όρο 60 ml τη μέρα, είναι πολύ λίγο και θα το καλύψεις με το θηλασμό. Απλά επέμεινε στο θηλασμό. Οταν μετά απο 20- 25 λεπτά στο στήθος δυσανασχετεί, βάλε τον στο άλλο στήθος να συνεχίσει και αν μετά απο κάποια ώρα δείξει πως και εκεί δυσανασχετεί, άλλαξε πάλι στήθος. Προσπάθησε πάντως να μένει στο στήθος όση περισσότερη ώρα μπορεί και μετά να αλλάζεις στήθος.

Το να θέλει να θηλάζει συχνά, δείχνει πως θέλει να αυξήσει την παραγωγή σου. Αρα πρέπει να ανταποκριθείς σε αυτο το κάλεσμα για να μπορέσεις να καλύψεις τις ανάγκες του. Μην μπλέκεις με συμπληρώματα.

Επίσης να ρωτήσω γιατί αντλείς; Υπάρχει κάποιος λόγος; Σε αυτη τη φάση είναι καλύτερο να αποφύγεις τις αντλήσεις αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Επίσης είναι κακό η χρήση θηλών σιλικόνης?

Αν δεν κάνω λάθος κάτι ανέφερες για επίπεδες θηλές. Εξακολουθεί αυτό το πρόβλημα; Αν όχι, είναι καλύτερα να αποφύγεις τις θηλές σιλικόνης. Αν πιάνει ο μικρός καλά τη θηλή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οσο πιο πολύθηλάζει τόσο πιο καλά θα διαμορφώσει και τη θηλή.

Διαφημίσεις

Επίσης να ρωτήσω γιατί αντλείς; Υπάρχει κάποιος λόγος;

Το πρωι για να αδειαζει καλά ο μαστος αλλιως ποναω, νοιωθω να καιει και μαχαιριες μεσα.Η χρηση θηλης σιλικονης γινεται γιατι ακόμα δεν εχουν φτιαξει η δικες μου.

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω πως πρίν μέινω εγκυος είχα πρόβλημα με το στηθος μου, ο γιατρος μου είπε πως είναι πολυκυστική μαστιτιδα και είχα και την προλακτίνη ανεβασμένη. Το αφήσαμε όμως γιατι λιγες μέρες μέτα απο όλες τις εξετάσεις ανακαλήψαμε ενδομητρίωση, εξετασεις, επεμβασεις, χειρουργιο, θεραπεία... μπορώ να πώ ουτε καν το σκέφτηκα για την μαστιτιδα που μου είχε αναφερει. Ο παιδιατρος μου είπε πως ίσως παίζει ρόλο σε όλα αυτα που περναω.

Τι να πώ.. πιστευα, ημουν σίγουρη, πως η εμπειρία του θηλασμου θα ήταν ευχαριστη υπόθεση αλλά έχει καταντήση ο χειροτερος εφιάλτης μου.... αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και το πήσμα με κρατά. Θα τα καταφέρω καθε αρχη και δύσκολη,ε? Θα περάσουν το προβλήματα οταν εδραιωθεί ο θηλασμος?

Αναφέρεις αρχικά ότι πονούσες δύο μέρες και είχες ρίγη, μετά ήταν μαλακός ο μαστός αυτός και τώρα βγάζεις με το θήλαστρο γιατί αλλιώς πονάς...

Σε τι κατάσταση είναι τώρα το στήθος σου; Έχει σκληρά/κόκκινα σημεία;

Οι θηλές για ποιο λόγο πληγώθηκαν; Πιάνει σωστά το μωρό; Σ' έχει δει να θηλάζεις κάποιος που γνωρίζει από θηλασμό, ώστε να πει με σιγουριά αν πιάνει το μωρό σωστά το στήθος;

Σε ποια πόλη μένεις;

Σημερα με πονάει και ο άλλος μαστος και είναι πολύ πρισμένος απο αυτον έβγαλα για να νοιωσω καλύτερα. Ο άλλος μαστός που η παραγωγή είναι μικρή είναι πολύ μαλακός. Και τα δυο κάνουν κόμπους μέσα. Με τόσο μεγάλο στηθος και χωρις θηλές ειναι πολύ δυσκολο να πιασει καλα, εν το μεταξυ οταν την πιανει σωστα εκνευριζεται και την τραβαει και την βγαζει και παλευουμε με νευρα συνεχεια ενω με την σιλικονη ειναι ηρεμος. Μένω στη Ροδο.

Καθε μέρα και διαφορετικη καθε γευμα και καποιο καινουριο προβλημα... τωρα που πρηστικε και ο αλλος μαστος δεν ακουω να κανει το παιδι τα γκλουκ γκλουκ που εκανε πριν... και ναι...εδωσα ξενο...εφιαλτης η θηλασμος?! Και ουτε ξερουμε ποτε θα φτιαξουν τα πραγματα... αισιοδοξια..δεν βλεπω πουθενα..

Ευα σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου, και διαβασα και το Block σου. Τωρα εχουν φτιαξει τα πραγματα για σενα? Στο γιο σου ειπες μετα τους 3ς μηνες, τωρα τι γινεται?

Καθε μέρα και διαφορετικη καθε γευμα και καποιο καινουριο προβλημα... τωρα που πρηστικε και ο αλλος μαστος δεν ακουω να κανει το παιδι τα γκλουκ γκλουκ που εκανε πριν... και ναι...εδωσα ξενο...εφιαλτης η θηλασμος?! Και ουτε ξερουμε ποτε θα φτιαξουν τα πραγματα... αισιοδοξια..δεν βλεπω πουθενα..

Ευα σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου, και διαβασα και το Block σου. Τωρα εχουν φτιαξει τα πραγματα για σενα? Στο γιο σου ειπες μετα τους 3ς μηνες, τωρα τι γινεται?

Ανεβασμένη προλακτίνη για μένα σήμαινε υπερπαραγωγή γάλακτος. Τόσο που δεν είχα τί να το κάνω. Στο γιο μου μέχρι και που αποφάσισα να διακόψω το θηλασμό (όταν ήταν 10 μηνών) το στήθος μου ήταν τούμπανο. πρησμένο και με κόμπους.

Πρέπει να σου πω πως και τώρα, μια εβδομάδα πρίν γίνουμε 3 μηνών έληξαν τα προβλήματά μας. Εκλεισαν επιτέλους και οι πληγές δηλαδή στις θηλές. Η παραγωγή μου έχει στρωσει σε μεγάλο βαθμό. Πετρώματα έχω πλέον μόνο αν περάσουν πάνω απο 5 ώρες χωρίς θηλασμό. Οι διαρροές δεν έχουν μειωθεί, αλλά δεν το μετράω για πρόβλημα. Ο πόνος που για μένα ήταν το πιο μεγάλο πρόβλημα αυτη τη φορά, έχει σχεδόν περάσει. Βασικά εκεί που είχαν στρώσει όλα, αρχισαν πάλι να με πονάνε οι θηλές (ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί). Πάντως θεωρώ πως ναι και αυτη τη φορά τα πράγματα έστρωσαν στους 3 μήνες ουσιαστικά.

Θηλάζεις ένα στήθος ανα γεύμα; Αν ναι, φρόντιζε να μην παραμελείς το άλλο στήθος που δεν θηλάζεται. Αν σου πρήζεται πολύ, να βγάζεις κάποιο γάλα για να ξαλαφρώνει. Πάντως ειλικρινα, για μένα αυτη η μέθοδος δεν λειτουργησε καθόλου. Μετά απ όλη τη δική μου ταλαιπωρία, έχω καταλήξει να θηλάζω 10 λεπτά απο το ένα στηθος και μετά να αλλάζω στήθος και να αφήνω το μωρό να θηλάσει όσο θέλει (μπορεί να θηλάσει απο 5- 20 λεπτά). Στον επόμενο θηλασμό ξεκινάω απο το στήθος που τελείωσε το προηγούμενο γεύμα. Με αυτό τον τρόπο και τα δυο μου στήθη αποσυμφορούνται ικανοποιητικά. Βέβαια δεν αναφέρεται σε κανένα εγχειρίδιο, αλλά εγω σε αυτη κατέληξα αφού "ακουσα" τις ανάγκες του σώματός μου.

Ειλικρινά εύχομαι να μην περάσεις ότι πέρασα. Να είσαι παρατηριτική. Αν το στήθος σου είναι κόκκινο σε κάποιο σημείο και πονάει, κατά πάσα πιθανότητα πας για μαστίτιδα. Μίλα με το γιατρό σου το συντομότερο. Εγω που ειχα διαβάσει ένα κάρο πράγματα για το θηλασμό και έχω και μάνα μαία, και πάλι δεν αξιολόγησα εξ αρχής σωστά την κατάσταση. Γι αυτο σου λεω, αμα δεις κοκκινίλα και πόνο, στο γιατρό σου κατευθείαν.

Για την άντληση τώρα, αφού νιώθεις βαρύ το στήθος σου καλά κάνεις και το αδειάζεις. Απλά πρόσεχε μην το παρακάνεις με τις αντλήσεις και έχεις μετά υπερπαραγωγή (αυτό έπαθα στο γιο μου).

Απο εκεί και πέρα, εγω μπορώ να σου πω μόνο για τη δική μου εμπειρία. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ειδικός. Οπότε καλό θα ήταν να πάρεις και μια πιο εμπεριστατομένη άποψη. Αν θες παρ όλα αυτά να με ρωτήσεις κάτι μη δυστάσεις να επικοινωνήσεις και με πμ.

Διαφημίσεις

Ειχα αρχίσει να δίνω σε καθε γευμα απο ενα στηθος και αν δεν του εφτανε τοτε εδινα και το αλλο, μεχρι που ξαφνικα μου κοπηκε η ροη απο τον δεξι μαστο. Τωρα δίνω και τα δυο και πάλι δεν του φτανει με τιποτα καποιες ώρες. Εχω φρικαρει, μιλαμε για πολυ πεινα... Ειναι τοσο λεμαργος που οταν ξεκιναμε το θηλασμο, απο το αριστερο, πνηγεται συνεχεια και εφοσον περασουν 10 λεπτα συνεχομενων γκλουκ γκλουκ μετα δεν εχει γαλα και αρχιζω να ποναω γιατι ρουφαει δυνατα και κατεβαινει σταγονα σταγονα που και παλι δεν τον σταματαω αμεσως αναλογα με τις αντοχες μου τον αφηνω. Τωρα εχουμε 2 μερες που δεν χορταινει γαλα, τι δικο μου, τι εμποριου, γαλα να ειναι και οπως να ειναι... πριν λιγο τον θηλασα και μετα του εδωσα συμπληρωμα γιατι εκλαιγε και εφαγε αλλα 90 εμποριου...και δεν ικανοποιηθηκε παλι ειναι ξυπνιος και τον κανουμε βολτες... Περιτο να σας πω οτι υπαρχουν μερες που κανει και 13-14 γευματα. Είμαι κομμάτια...

Ευα, περισσοτερο ψυχολογικη υποστηρηξη σου δίνουν τα φορουμ και γκαλοπ εμπειριων και συμβαντων. Μιλαω και με τον παιδιατρο μου και ακολουθω οδηγιες του, αυτος ειναι ειδικος. Αλλα δεν νοιωθω "μονη" οταν, οπως εσυ μου μοιραζεις την εμπειρια σου για να βαζω και εγω τους πιο μακρυνους στοχους, γιατι ελεγα υπομονη ολα θα γινουν στις 6 εβδομαδες τωρα λεω..πες 3 μηνες για να μην απογοητευτεις...!!! Ευα ευχαριστω για αλλη μια φορα.

Ελπίζω να βρεθει και κάποια να μου πει εμπειρικα αν συνεβη να λιγοστεψει απο το ενα μαστο το γαλα και μετα αν επανηλθε και σε ποσο καιρο? Μηπως ειναι επειδη ακομα δεν περασαν οι 40 μερες? Ποσο κανει να εδραιωθει ο θηλασμος?

Ειχα αρχίσει να δίνω σε καθε γευμα απο ενα στηθος και αν δεν του εφτανε τοτε εδινα και το αλλο, μεχρι που ξαφνικα μου κοπηκε η ροη απο τον δεξι μαστο. Τωρα δίνω και τα δυο και πάλι δεν του φτανει με τιποτα καποιες ώρες. Εχω φρικαρει, μιλαμε για πολυ πεινα... Ειναι τοσο λεμαργος που οταν ξεκιναμε το θηλασμο, απο το αριστερο, πνηγεται συνεχεια και εφοσον περασουν 10 λεπτα συνεχομενων γκλουκ γκλουκ μετα δεν εχει γαλα και αρχιζω να ποναω γιατι ρουφαει δυνατα και κατεβαινει σταγονα σταγονα που και παλι δεν τον σταματαω αμεσως αναλογα με τις αντοχες μου τον αφηνω. Τωρα εχουμε 2 μερες που δεν χορταινει γαλα, τι δικο μου, τι εμποριου, γαλα να ειναι και οπως να ειναι... πριν λιγο τον θηλασα και μετα του εδωσα συμπληρωμα γιατι εκλαιγε και εφαγε αλλα 90 εμποριου...και δεν ικανοποιηθηκε παλι ειναι ξυπνιος και τον κανουμε βολτες... Περιτο να σας πω οτι υπαρχουν μερες που κανει και 13-14 γευματα. Είμαι κομμάτια...

Συνέχισε να τον αφήνεις όσο περισσότερο μπορείς από το κάθε στήθος. Ακόμα και αν σου φαίνεται πως δεν έχεις γάλα πια, αφού αυτός δεν αφήνει το στήθος, σημαίνει πως με το ρούφηγμα βγάζει γάλα. Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί και η παραγωγή σου 'ωστε να καλυφθούν οι ανάγκες του μικρού σου.

Για το συμπλήρωμα θα σου πω, πως τα μωρά πείνουν πιο πολύ απο το μπουκάλι συνήθως γιατί η ροή είναι εύκολη. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν. Οπότε μην έχεις σαν δείγμα το πόσο συμπλήρωμα είπιε. Το είπιε γιατί ήταν εύκολο. Οχι απαραίτητα επειδή πείναγε πολύ. Σε αυτη την φάση πολλά μωράκια είναι ανήσυχα για άλλους λόγους εκτώς πείνας.

Ευα, περισσοτερο ψυχολογικη υποστηρηξη σου δίνουν τα φορουμ και γκαλοπ εμπειριων και συμβαντων. Μιλαω και με τον παιδιατρο μου και ακολουθω οδηγιες του, αυτος ειναι ειδικος. Αλλα δεν νοιωθω "μονη" οταν, οπως εσυ μου μοιραζεις την εμπειρια σου για να βαζω και εγω τους πιο μακρυνους στοχους, γιατι ελεγα υπομονη ολα θα γινουν στις 6 εβδομαδες τωρα λεω..πες 3 μηνες για να μην απογοητευτεις...!!! Ευα ευχαριστω για αλλη μια φορα.

Ελπίζω να βρεθει και κάποια να μου πει εμπειρικα αν συνεβη να λιγοστεψει απο το ενα μαστο το γαλα και μετα αν επανηλθε και σε ποσο καιρο? Μηπως ειναι επειδη ακομα δεν περασαν οι 40 μερες? Ποσο κανει να εδραιωθει ο θηλασμος?

Ευχομαι να στρώσουν τα πράγματα σύντομα και να μην ταλαιπωρηθείς πολύ. Τωρα, για τη μείωση του γάλατος στο ένα στήθος, θα σου πω πως οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν την ίδια παραγωγή και στα δυο στηθη. Συνηθως το ένα παράγει μικρότερη ποσότητα απο το άλλο. Επίσης πολλές γυναίκες θηλάζουν απο τον ένα μόνο μαστό και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του μωρού τους. Ο θηλασμός εδραιώνεται συνήθως μεταξύ του 1ου και του 2ου μήνα.

Ακολούθησε τις οδηγείες που σου έχουν δωθεί, "ακου" το σώμα σου και κάνε λίγο υπομονή. Σιγά σιγά όλα θα φτιάξουν :P

Φτου μην το ματιασω,Ευα, εχουμε μπει σε ένα καλύτερο δρομο... εγω μπορω πλεον να τον ακουω και λίγο να κλαιει και να γκρινιαζει και μια χαρα του καθετε και η πιπιλα γιατι πριν ειχε κανει το δικο μου στηθος πιπιλα.... Είναι η τριτη μας μέρα, λοιπον, που δεν εχω υποκύψει στα κολπα του και ναι ναι ναι δεν του εχω δώσει ξενο γάλα!!!!! Προσπαθώ να τον βάζω καθε 2,5 με 3 ώρες και υποχωρώ μονο στις 2 ώρες όχι οπως πριν...στη μια ωρα με ενα "ουα", δικό του- "αχ το παιδι μου",εγώ και στουπ στηθος... ε ναι και αμα περνανε 3 ώρες μια χαρα γάλα έχω!! (κάνω τις αλλαγές όπως μου είπες στο στήθος και νοιωθω ήδη καλύτερα) Τις ώρες που έχει γκρίνια ενω δεν είναι η ώρα να φάει (το μεσημερι και το βραδυ)του κάνω και ένα μπανάκι και πραγματικα με έχει και τον εχει βοηθησει πολύ.

Ειμαι μπορώ να πώ τυχερη, πέρα απο μια καλή φίλη που θηλαζει και εκεινη και με συμβουλευει, τα διαφορα site και forum(εσυ), εχω και τον παιδίατρο μου, τον κ. Σταματίου, ο οποίος έχει γραψει ενα βιβλίο για το θηλασμό.

Οσο περναει ο καιρός και εγώ μαθαινω το παιδί και εκείνο εμενα... Τρεις μήνες, τόσο μου είπε και ο γιατρός, οπότε υπομονή... Η μαμα μου θήλασε τον αδελφο μου για 2 σχεδον χρονια, αλλά δεν είχε περάσει όσα εγώ η γιαγια όμως λεει υπέφερε και εκεινη πολύ ( ασε που ήξερε και το θηλαστρο το είχανε και τότε!!φοβερο?!)

Ναι σιγα σιγα και υπομονετικα, περιμενω πως και πως τι μέρα που θα μου είναι όλα μια ανάμνηση... και θα χαίρομαι καθε στιγμη του παιδιού μου!

Φτου μην το ματιασω,Ευα, εχουμε μπει σε ένα καλύτερο δρομο... εγω μπορω πλεον να τον ακουω και λίγο να κλαιει και να γκρινιαζει και μια χαρα του καθετε και η πιπιλα γιατι πριν ειχε κανει το δικο μου στηθος πιπιλα.... Είναι η τριτη μας μέρα, λοιπον, που δεν εχω υποκύψει στα κολπα του και ναι ναι ναι δεν του εχω δώσει ξενο γάλα!!!!! Προσπαθώ να τον βάζω καθε 2,5 με 3 ώρες και υποχωρώ μονο στις 2 ώρες όχι οπως πριν...στη μια ωρα με ενα "ουα", δικό του- "αχ το παιδι μου",εγώ και στουπ στηθος... ε ναι και αμα περνανε 3 ώρες μια χαρα γάλα έχω!! (κάνω τις αλλαγές όπως μου είπες στο στήθος και νοιωθω ήδη καλύτερα) Τις ώρες που έχει γκρίνια ενω δεν είναι η ώρα να φάει (το μεσημερι και το βραδυ)του κάνω και ένα μπανάκι και πραγματικα με έχει και τον εχει βοηθησει πολύ.

Ειμαι μπορώ να πώ τυχερη, πέρα απο μια καλή φίλη που θηλαζει και εκεινη και με συμβουλευει, τα διαφορα site και forum(εσυ), εχω και τον παιδίατρο μου, τον κ. Σταματίου, ο οποίος έχει γραψει ενα βιβλίο για το θηλασμό.

Οσο περναει ο καιρός και εγώ μαθαινω το παιδί και εκείνο εμενα... Τρεις μήνες, τόσο μου είπε και ο γιατρός, οπότε υπομονή... Η μαμα μου θήλασε τον αδελφο μου για 2 σχεδον χρονια, αλλά δεν είχε περάσει όσα εγώ η γιαγια όμως λεει υπέφερε και εκεινη πολύ ( ασε που ήξερε και το θηλαστρο το είχανε και τότε!!φοβερο?!)

Ναι σιγα σιγα και υπομονετικα, περιμενω πως και πως τι μέρα που θα μου είναι όλα μια ανάμνηση... και θα χαίρομαι καθε στιγμη του παιδιού μου!

Το μωρό των 20+ ημερών που θηλάζει αποκλειστικά ΠΡΕΠΕΙ να τρώει όποτε θέλει και όχι με πρόγραμμα. Το πρόγραμμα (ανά 2ωρο, 3ωρο κλπ), η πιπίλα και το να κλαίει το μωρό αλλά αντί να το βάλουμε στο στήθος (πρώτα) να το απασχολούμε με άλλα πράγματα μπορεί να οδηγούν το μωρό σε μειωμένα γεύματα, μειωμένη πρόσληψη γάλακτος και συνεπακόλουθα να επηρεάσουν την ανάπτυξη του μωρού και την παραγωγή της μαμάς, ειδικά, όταν αυτή δεν έχει εδραιωθεί.

Τα μωρά σ' αυτή την ηλικία δεν κάνουν "κόλπα", έχουν ανάγκες και τις εκφράζουν με το κλάμα...

Το μωρό των 20+ ημερών που θηλάζει αποκλειστικά ΠΡΕΠΕΙ να τρώει όποτε θέλει και όχι με πρόγραμμα. Το πρόγραμμα (ανά 2ωρο, 3ωρο κλπ), η πιπίλα και το να κλαίει το μωρό αλλά αντί να το βάλουμε στο στήθος (πρώτα) να το απασχολούμε με άλλα πράγματα μπορεί να οδηγούν το μωρό σε μειωμένα γεύματα, μειωμένη πρόσληψη γάλακτος και συνεπακόλουθα να επηρεάσουν την ανάπτυξη του μωρού και την παραγωγή της μαμάς, ειδικά, όταν αυτή δεν έχει εδραιωθεί.

Τα μωρά σ' αυτή την ηλικία δεν κάνουν "κόλπα", έχουν ανάγκες και τις εκφράζουν με το κλάμα...

Θα συμφωνίσω απόλυτα με τα λεγόμενα της συνονόματής μου. Ειδικά σε αυτή τη φάση το μικρό σου δεν έχει πρόγραμμα. Είναι πάρα πολύ νωρίς. Θα έλεγα και εγω όταν γκρινιάζει να το βάζεις στο στήθος πρώτα απ όλα. Ειδικά τωρα που είναι καλοκαίρι διψάνε τα μικρούλια μας. Εμένα η μικρή ενώ έκανε γεύματα πλέον ανα 3-4 ώρες, τώρα το έχει μειώσει πάλι στις 2-3 και το καταλαβαίνω πως είναι απο δίψα γιατί δεν τρώει πολύ. Τρώει λίγο, και αμέσως της φεύγει η γκρίνια. Εσένα είναι και πολύ μικρό ακόμα, οπότε σίγουρα θα θέλει πιο συχνά γεύματα.

Πολύ σημαντικό είναι πως με αυτό τον τρόπο θα εδραιωθεί και η γαλουχία σου. Εσυ μπορεί να νιώθεις πως έχεις γάλα στις 3 ώρες, αλλά πίστεψέ με, έχεις και στις 2 και στη μια ώρα. Το μωρό θα θηλάσει και θα βγεί μια χαρά γαλατάκι. Οσο περισσότερο το βάζεις στο στήθος, τόσο πιο πολύ μαθαίνει και αυτό να είναι αποτελεσματικό στον θηλασμό.

Εμένα η μικρή μου δυσκολεύτηκε αρκετά θα έλεγα ίσως και λόγω της μαστίτιδας, οπού χρειάστηκε να δώσω και συμπλήρωμα (μπουκάλι δηλαδή). Αλλά εκεί γύρω στους 2 μήνες, είχε ξεκινήσει πια να είναι αποτελεσματική στον θηλασμό.

Βάζε λοιπόν το μικρό σου όσο συχνά θέλει στο στήθος και θα ρυθμιστεί μια χαρά η παραγωγή σου, και θα μάθει και πιο γρηγορα να είναι πιο αποτελεσματικό στον θηλασμό.

Επίσης σκέψου πως όλα μια συνήθια είναι. Στην αρχή και εγω ένιωθα να εξαντλούμαι που η μικρή ήθελε ανα 2 ώρες το πολύ στήθος. Τωρα όμως το έχω συνηθίσει. Και ανα μια ώρα να θέλει θα την βάλω. Και μόνο για να θηλάσει λίγο και να ηρεμίσει θα την βάλω και δεν νιώθω να μου προκαλεί καμία κούραση. Μή σου πω πως είναι και η εύκολη λύση. Γκρινιάζει η μικρή; Τσούπ τη βάζω στο στήθος και στις περισσότερες περιπτώσεις θηλάζει (αλλες φορές περισσότερο, αλλες λιγότερο, δεν έχει σημασία το πόσο) και ηρεμεί.

Βέβαια πάντα υπάρχει πιθανότητα το μικρό σου να μη θέλει να φάει αλλά να του φταίει κάτι άλλο και γι αυτό να γκρινιάζει. Πρώτα όμως να επιβεβαιώνεις πως δεν είναι πείνα και μετά οτιδήποτε άλλο. Το μπανάκι ειδικά τώρα που κάνει ζέστη σίγουρα θα τον ανακουφίζει και θα τον ηρεμεί.

Διαφημίσεις