Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τελειώνουμε με το θηλασμό;;;

Recommended Posts

καλησπέρες!!!

ο μικρουλης μου ειναι 9,5 μηνων σχεδον... ειμαστε 8200gr σημερα.... εκτος από τα φαγητά μας θηλάζουμε!! :P

μέσα σε 25 μέρες πηρε μόνο 200gr... :(

επειδη μου φάνηκε πολύ λίγο μίλησα με το γιατρο και μου είπε πως θα ήτανε καλό να δωσουμε και λίγο ξένο γάλα στο παιδί... γενικά σαν μωρό ποτέ δεν έκανε άλματα στο βάρος αλλά αυτή τη φορά παράγινε νομίζω το κακό...

από την άλλη εκτος τα φρούτα ποου τα τρώει με το ζόρι τρώει όλο του το φαγητο! εδώ κι ένα μήνα ξεκινήσαμε κ κρέμα το απόγευμα να παχύνει λίγο γιατι είχε κράτημα στις καμπύλες του... μέχρι πριν ενα μήνα το απόγευμα έτρωγε βυζάκι συνήθως...

κι ο γιατρός πάντα με παρότρυνε με το θηλασμό!!

τις τελευταίες νύχτες ο μικρός δε θηλάζει 3-4 φορές όλο το βράδυ όπως συνήθως αλλα συνέχεια... κι όταν λέμε συνέχεια λέμε ότι αρπάζει το βυζι αγκαλιά και πίνει... κι είναι και ψιλογκρινιάρης... ανήσυχος...

εγώ από την άλλη λέω πως αν ξεκινήσουμε με μπουκάλι θα τελειώσει κι ο θηλασμός, κάτι που μου αρέσει πολυ....

από την άλλη λέω μήπως είναι κανένα άλμα ανάπτυξης;; μήπως από τα δόντια θέλει να είναι στο στήθος για παρηγοριά;;; μήπως κάτι γίνεται με το γάλα μου κ δεν είναι πια τόσο χορταστικο;;;:confused: :confused: :confused:

εσείς τι θα κάνατε;;;;;

Διαφημίσεις

Σε αυτή την ηλικία, βγάζουν δόντια, δόντια και άλλα δόντια, οπότε το κόλλημα με το στήθος είναι φυσιολογικό, τα ανακουφίζει πολύ!

Από την άλλη, δεν βρίσκω νόημα στο να δίνουμε ξένο σε ένα μωρό που τρώει και στερεές, προκείμένου να βάλει βάρος. Θέλω να πω, αυτή είναι πλέον δουλειά των στερεών.

Όμως, κάτι θυμάμαι ότι ανέφερες για κακά με αίμα; Μήπως υπάρχει κάποια αλλεργία; Οι αλλεργίες συχνά ευθύνονται για μικρή πρόσληψη βάρους.

Στις καμπύλες του βιβλιαρίου πώς είστε; Ακολουθεί αυτή που γεννήθηκε;

jv42p3.png

DfUyp2.png

καλώς την!!

Όμως, κάτι θυμάμαι ότι ανέφερες για κακά με αίμα; Μήπως υπάρχει κάποια αλλεργία; Οι αλλεργίες συχνά ευθύνονται για μικρή πρόσληψη βάρους.

το αιμα εμφανίστηκε μετά από διάρροια που έκανε...

ο γιατρος ειπε ότι οιφειλεται μαλλον απ αυτο...

αφου δεν ειχα δωσει κατι καινουριο τοτε... ουτε εγω ειχα φαει κατι διαφορετικο, εκτος τα καλοκαιρινα φρουτα....

έτσι ξαφνικα δηλ, παίζει να ειναι κ κάποια αλλεργια;;

Στις καμπύλες του βιβλιαρίου πώς είστε; Ακολουθεί αυτή που γεννήθηκε;

τη τελευταία φορά που είχαμε πάει στο γιατρο είχαμε ένα κρατημα στο βάρος....

γι αυτο και δώσαμε κρέμες το απόγευμα... βανίλια, φαριν λακτε κτλ... που ούτε αυτά τρώει με πλυ όρεξη.... είναι φανατικός του φαγητού!

Μπουνίτσα, εγώ πιστεύω ότι είναι απλά αδύνατος.

Για να πάρεις κουράγιο σου λέω ότι η κόρη μου έκλεισε τον 8ο και είναι 7250 και μόνο με ξένο...δεν πιστεύω δλδ ότι έχει να κάνει με το θηλασμό

Djccp2.png

67KIp2.png

Μπουνίτσα, εγώ πιστεύω ότι είναι απλά αδύνατος.

Για να πάρεις κουράγιο σου λέω ότι η κόρη μου έκλεισε τον 8ο και είναι 7250 και μόνο με ξένο...δεν πιστεύω δλδ ότι έχει να κάνει με το θηλασμό

πάντα έπαιρνε λιγο βαρος αλλα σταθερα....

απλα πιστευα πως με τις στερεες θα ανεβαιναμε λιγο.... ενω γινεται το αντιθετο....

πάντως μου δωσες κουραγιο, ειναι η αληθεια!!

Διαφημίσεις

τη τελευταία φορά που είχαμε πάει στο γιατρο είχαμε ένα κρατημα στο βάρος....

γι αυτο και δώσαμε κρέμες το απόγευμα... βανίλια, φαριν λακτε κτλ... που ούτε αυτά τρώει με πλυ όρεξη.... είναι φανατικός του φαγητού!

Μπορείς να του δίνεις και το απόγευμα φαγάκι, αφού το προτιμαει. Είναι και σαφώς καλύτερο διατροφικά από τις ετοιματζίδικες κρέμες;)

Το ξένο γάλα που σου προετίνει ο γιατρός δεν βγάζει και πολύ νόημα -ειδικά αφού θηλάζει πολύ.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Μπορείς να του δίνεις και το απόγευμα φαγάκι, αφού το προτιμαει. Είναι και σαφώς καλύτερο διατροφικά από τις ετοιματζίδικες κρέμες;)

Το ξένο γάλα που σου προετίνει ο γιατρός δεν βγάζει και πολύ νόημα -ειδικά αφού θηλάζει πολύ.

οσο για τις κρεμες μαζι σου....

δε τις πολυγουσταρω κιολας.... αυτο καναμε στην αρχη... φαγητο κ το απογευμα... αλλα κ παλι δεν ετρωγε αρκετα....

υπάρχει περιπτωση να χαλαει το γαλα;;;

γινεται αυτο η βλακεια λεω;;; να γινεται πιο ελαφρυ....

οσο για τις κρεμες μαζι σου....

δε τις πολυγουσταρω κιολας.... αυτο καναμε στην αρχη... φαγητο κ το απογευμα... αλλα κ παλι δεν ετρωγε αρκετα....

υπάρχει περιπτωση να χαλαει το γαλα;;;

γινεται αυτο η βλακεια λεω;;; να γινεται πιο ελαφρυ....

Το γάλα σου είναι ό,τι καλύτερο για το παιδάκι σου και εννοείται πως δεν χαλάει και πως δεν γίνεται ελαφρύτερο.

Τα παιδιά τριπλιασιάζουν περίπου το βάρος γέννησης πάνω στον χρόνο και στους 6 μήνες το διπλασιάζουν.

Μια χαρά μου ακούγονται τα 8200 για παιδάκι στους 9,5 μήνες.

Θήλασα 2 χρόνια και ποτέ δεν με απασχόλησε το βάρος, από την στιγμή που το παιδάκι μου θήλαζε και έτρωγε στέρεες τροφές.

Οι παιδίατροι πάντα προτείνουν την εύκολη λύση και υπονομεύουν έτσι τον θηλασμό.

Μπράβο που έχεις φτάσει μέχρι εδώ και συνεχίζεις!:D

τελικα ακομα δεν εχω δωσει τιποτα απο ξενο γαλα....

συνεχιζουμε ετσι και βλεπουμε!!!!

πλεον, εχω την εντυπωση πως τη νυχτα το θελει για πιπιλα....

Διαφημίσεις

Μπουνίτσα καλά στα λέει η παλλαντιν -το μωρό σου βγάζει δόντια και ο θηλασμός είναι μια παρηγοριά. Έχει δημοσιευθεί μάλιστα ότι ο θηλασμός έχει αναλγητική δράση

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC139493/

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Οταν αρχιζουν να τρωνε τα μωρα στερεα μειωνεται η προσληψη βαρους.. Αν ειναι σταθερος στην καμπυλη ή δεν πεσει πολυ κατω δεν υπαρχει προβλημα νομιζω.

Μπουνίτσα καλά στα λέει η παλλαντιν -το μωρό σου βγάζει δόντια και ο θηλασμός είναι μια παρηγοριά. Έχει δημοσιευθεί μάλιστα ότι ο θηλασμός έχει αναλγητική δράση

κι ο μικρος φαινεται το χρησιμοποει για τα καλα το αναλγητικο...

υπάρχουν μερες που τον νιωθω σκουλαρικι.... :shock: :shock: :shock:

ψαχνει κ μολις το βρει το αρπαζει με μανια....