Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

παιδικό δωμάτιο-οργάνωση

Recommended Posts

Από Σεπτέμβρη θα πάμε νήπιο.

Θα φτιάξουμε το καινούργιο μας δωμάτιο και παρόλο που ξέρω τα πάντα για σωστό προσανατολισμό γραφείου κρεββατιού, φωτισμού προβληματίζομαι ως προς την τακτοποίηση των παιχνιδιών έτσι ώστε να είναι προσβάσιμα στο παιδί.

Γίνομαι πιο συγκεκριμένη,

Τώρα, βάζουμε τα παιχνίδια μέσα σε αυτά τα μεγάλα πλαστικά κουτιά αποθήκευσης έχω βάλει 2 το ένα πάνω στο άλλο και έχω και έναν υφασμάτινο κάδο και ένα μεγάλο συρτάρι που είναι γεμάτα παιχνίδια.

Το θέμα είναι οτι ναι μεν είναι όλα μαζεμένα αλλά έτσι είναι και άχρηστα αφού το παιδί δεν μπορεί να τα παίξει, να τα βγάλει και να τα ξαναμαζέψει, δεν είναι πρακτικά.

Έχετε βρει κάτι πρακτικότερο? Πως έχετε οργανώσει τα πράγματα αυτά?

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Διαφημίσεις

Βίκυ μου, δεν ξέρω τι παιχνιδάκια έχει ο γιος σου (έχουμε ακόμα καιρό μέχρι το νήπιο :D ), αλλά μήπως θα σε βόλευε κάτι τέτοιο;

http://www.ikea.com/fr/fr/catalog/products/10096163

Μου φαίνεται πολύ πρακτικό και αδειάζει και πολύ χώρο από το πάτωμα. Θα μπορούσες να βάλεις στα ψηλά όσα παιχνίδια ξέρεις ότι δε χρησιμοποιεί συχνά και στα πιο χαμηλά, τα πιο αγαπημένα του, ώστε να τα φτάνει και μόνος του. Επειδή είναι και με φιλέ γύρω-γύρω, μπορεί να βλέπει ανα πάσα στιγμή τί παιχνίδια έχει και να διαλέγει...

fUvDp2.png

Δυστυχως οτι μπαινει σε παιχνιδοκουτο και αποθηκευεται ειναι μαλλον πλέον αχρηστο..

Οσα παιχνιδια εχουμε στο παιχνιδοκουτο δεν τα παιζει ο μικρος (αν και ειναι ενα τεραστιο ανοιχτο) γιατι πολυ απλα δεν τα βλέπει..

Εγω εχω προσπαθήσει να κανω το εξής.. (αν και βεβαια ειναι ακόμα μικρος και δεν εχει αποτελεσμα γιατι τα πεταει μετα παντου..

Εχω φτιαξει γωνιες...

Πχ εχουμε το σπιτακι και μετα εκει εχω βαλει ολα εχουν σχεση με συμβολικο παιχνίδι πχ κουζινικα, σιδεροστρες σκουπες, τα συνεργα του γιατρου και του μαραγκου..

Εχω ενα καλαθι με το οικοδομικο υλικο..

Ενα αλλο κουτι που μπαινουν μεσα μονο μπαλες, μπαλακια, κορινες κλπ

Μια υφασματινη θηκη με τσεπες κρεμαστενη στο καλοριφερ που μπαινουν τα μουσικα οργανα

Αυτα στο δωματιο του..

Στο σαλονι που περναμε αρκετες ωρες εχουμε ενα γραφειακι απο το ΙΚΕΑ με στρταρι που ειναι μεσα μπογιες και μπλοκ ζωγραφικης και μια θηκη για περιοδικα που εχει μεσα τα "βιβλία' του (αυτα που προς το παρον δεν σχιζονται ή αυτα που τον αφηνω να σχισει...)

Και στο ραφι κατω απο το τραπεζακι του σαλονιου εχουμε βαλει διαφορα εκπαιδευτικα παιχνίδια (κυβους, παλζ, βιβλια-παζλ, ενσφηνωσεις κλπ)

Στο κουτι εχουμε οσα παιχνίδια δεν παιζει ιδιαιτερα, ή καποια που τα βαριεται ωστε να τα βγαλουμε μετα απο λιγο καιρο..

Νομιζω οτι γενικα θα βοηθούσε να του φτιαξεις καποιες γωνιες αντι να εχετε ολα τα παιχνίδια μαζεμενα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Karfori μου, ακριβώς το ίδιο έχω, αυτό εννοώ όταν λέω υφασμάτινο κάδο

Πολύ ωραία τα έχεις φτιάξει τα πράγματα ΝΤΟΡΑ!

Πολύ καλές οι προτάσεις σου!!!

Βέβαια, το θέμα είναι οτι έχω και ένα μωρό στο ίδιο δωμάτιο που αποκλείεται να αφήσει τις "γωνιές" και τα υπόλοιπα στη θέση τους :lol:

Θα τα κάνω πράξη όμως, μόλις φτιάξω το χωριστό δωμάτιο του μεγάλου, δηλαδή του χρόνου που θα πάμε 1η Δημοτικού.

Πάντως έχεις απόλυτο δίκιο ό,τι μπαίνει στο παιχνιδόκουτο δεν το παίζει!

Σε ευχαριστώ.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

ΖΚοιτα κι εγω "θεωρητικα" της εχω φτιαξει τις γωνιες (το ειπα και πιο πανω αλλωστε) γιατι ο μικρος τα ανακατευει..

Απλα με αυτον τον τροπο προσπαθω να του περασω απο τωρα οτι το καθε πραγμα εχει τη θεση του και για να παιξει θα πεπει να παει στο καταλληλο σημειο.. Πχ το εχουμε καταφερει οσον αφορα τις ζωγραφικες και τις μπογιες και τα εκπαιδευτικα που εχουμε στο σαλονι γιατι εκει περναει τις περισσοτερες ωρες αφου κι εγω εκει ειμαι. Αργοτερα που θα μετακομισει στο δωματιο του (ελπιζω δηλαδη :lol: ) φανταζομαι θα μαθει και τα υπολοιπα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

εμείς έχουμε πάρει αυτό http://ikeaeu.ecweb.is/08/mgr/ (το Νο 4 της φωτό) και χωράει πολλά μέσα! και αν έχεις και όρεξη τα ταξινομείς κιόλας και γράφεις απ'έξω τι έχει μέσα το κάθε κουτί

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

εμείς έχουμε πάρει αυτό http://ikeaeu.ecweb.is/08/mgr/ (το Νο 4 της φωτό) και χωράει πολλά μέσα! και αν έχεις και όρεξη τα ταξινομείς κιόλας και γράφεις απ'έξω τι έχει μέσα το κάθε κουτί

maryp μου το λίνκ με βγάζει στο εξώφυλλο του καταλόγου, το έψαξα και βρήκα στο παιδικό τομέα νο 4 μια σύνδεση ξύλινη με πλαστικά κουτιά που μοιάζει με σκάλα? Αυτό λες? Σας έχει βολέψει? το παιδί τα παίζει τα παιχνίδια που έχει μέσα?

Πάντως είναι πολύ οικονομικό!

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

αυτό ακριβώς! τα βάζουμε οοοοοολα μέσα και περισσεύει και χώρος!

είχε 70 ευρώ χωρίς τα πλαστικά συρτάρια

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Ευχαριστώ πολύ maryp

Dora έφτιαξα την γωνιά του σαλονιού :D το τραπέζι του σαλονιού έχει ένα ράφι από κάτω που είχα διάφορα διακοσμητικά, τα έβγαλα και έβαλα τα πάζλ,παραμύθια, μπλόκ ζωγραφικής και μαρκαδόρους.

Μόλις τα είδε ο μικρός πήγε και πήρε το καρεκλάκι του και άραξε εκεί ένα δίωρο, του άρεσε πολύ, μετά ξύπνησε ο μπέμπης μπήκε στην στράτα και έγινε επιδρομή! :lol:

Υπομονή μέχρι να του φτιάξω χωριστό δωμάτιο, μόλις μαζέψουμε το λιλί :D

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! :wink:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Διαφημίσεις

Εγώ προτείνω να κρατήσεις στο δωμάτιό του μόνο τα παιχνίδια που παίζει περισσότερο. Τα υπόλοιπα να τα έχεις σε κάποιο αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού.

Άλλωστε θα αρχίζει να παίρνει και παιχνίδια που είναι για αυτή την ηλικία και πάλι θα μαζευτούν πολλά. Κάνε από τώρα ένα ξεκαθάρισμα για τί μετά από λίγο δε θα προλαβαίνεις να τα συμμαζεύεις.

.png.png

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις