Recommended Posts

    • 250 γρ μαργαρίνη
    • 2 κουβερτούρες
    • 5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
    • 1 γάλα εβαπορέ μεγάλο και 1 ποτήρι νερό μεγάλο
    • 5 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
    • 2 πακέτα πτι-μπερ μπισκότα

    για τη σαντιγύ

    • 1 morfat κονσέρβα
    • 1 ζαχαρούχο γάλα
    • 1 βανίλια

    1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες να λιωσουν.
    2. Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο γάλα, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά
    3. Μετά το γάλα και το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.
    4. Τέλος αφού βγάλουμε τη κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε στο σοκολατένιο μείγμα.
    5. Χτυπάμε το μόρφατ με το ζαχαρούχο και τη βανίλια με μίξερ. Σε ενα τάπερ ή ταψί ή σε ποτηρια στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα και από πάνω τη σαντιγύ και το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει καλά.

     


    line_flow2_beg_girl_time_1162184400_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις






    Μου τρεχουν τα σαλια..Λεω να το δοκιμασω..Οι κουβερτουρες ποσα γραμμαρια να ειναι?

     

    Αυτό θέλω να το ρωτήσω και εγώ...Ζαχαρούχο μια συσκευασία ξέρω υπάρχει και μεγάλο?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Λοιπον οι κουβερτουρες ειναι των 100 γρ. και το ζαχαρουχο ενα ξερω,για μεγαλο κουτακι δεν εχω βρει στα σουπερ μαρκετ,αν θελετε πατηστε στο παρακατω link που θα στειλω να δειτε την συνταγη και τα σχολια κ τις αποριες χρηστων

    http://www.sintagespareas.gr/sintages/pagomeni-kolasi.html

     

    ειναι 10000δοκιμασμενη και καλη επιτυχια!:P:):D


    line_flow2_beg_girl_time_1162184400_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Εγω που εχω ορθογωνιο πυρεξ μου εβγαλε 12 μεριδες χορταστικες.Αν το κοψεις πιο μικρα θα σου βγαλει παραπανω.


    Τα παιδιά μου....η ζωή μου

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημερα!Στο βημα 2. οππου γινεται η μιξη το γαλα που χρησιμοποιουμε ειναι απο το νουνου που εχουμε στα υλικα μας η περνουμε μιση κουπα απο ενα αλλο κουτι(π.χ. το φρεσκο του ψυγειου)?Θα μου πειτε τι ρωτας τωρα..?Απλα ξερω οτι μια μικρη λεπτομερεια στη ζαχαρ/κη μπορει να χαλασει το γλυκο.


    <<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

    αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    • 1 γάλα εβαπορέ μεγάλο και 1 ποτήρι νερό μεγάλο

     

    Απορία: το γάλα το εβαπορέ το μεγάλο είναι σε ποτήρι ή εννοεί κουτί μεγάλο;

    Ερώτηση μιας εμπειρότατης ζαχαροπλάστισσας :lol::lol::lol:!!!


    eNortjKzUjI0MDA2NVKyBlwwFUQCyA,,44.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Απορία: το γάλα το εβαπορέ το μεγάλο είναι σε ποτήρι ή εννοεί κουτί μεγάλο;

    Ερώτηση μιας εμπειρότατης ζαχαροπλάστισσας :lol::lol::lol:!!!

    Το μεγάλο κουτί εβαπορέ και ένα ποτήρι νερό, φιλενάδα !!!!!!!!!!!


    ydS7p3.png 3pOXp3.png

    E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

    Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγω παντως το εκανα αλλα με καποιες αλλαγες στη συνταγη (συγγνωμη κιολας). Μου ελειπε η μια σοκολατα οποτε εβαλα μια σοκολατα και 1/3 εβαπορε και 1,5 πακετο μπισκοτα. επισης εβαλα και τριμμενη μαστιχα χιου. σημεα θα το δοκιμασουμε και θα σας πω τα αποτελεσματα. Παντως απο τη μια κουταλιτσα που φαγαμε χθες απο την κατσαρολα μολις το εκανα ηταν τελειο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΑ ΣΕ 2 ΤΑΨΑΚΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΠΗΓΑ ΣΕ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΣΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΜΕ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕΙΝΑΝΕ 3-4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝΕ ΜΕΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΛΛΟ.ΜΕ ΥΦΑΚΙ!!!!


    pHmup3.pngGoUIp3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Μάλλον θα το δοκιμάσω και εγώ αυτήν την εβδομάδα που έχω άδεια με τις μισές ποσότητες. Πάντως χωρίς την σαντιγύ μου μοιάζει σαν κορμός. Τρώγεται χωρις σαντιγύ άραγες; για πιο λαιτ λέμε τώρα!


    1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ουτε εγω εκανα σαντιγη. ναι σαν κορμος ειναι αλλα ειναι πολυ ωραιο και επειδη εχει τα μπισκοτα μπορουν ανετα να το φανε και τα παιδια.

    και εγω σε φιλικο σπιτι το πηγα και ευτυχως δεν εγινα ρεζιλι. αρεσε σε ολους και εφαγε και το δικο μου το μπομπιρινι μισο κομματι. αμα το θες πιο αγλυκο μη βαζεις επιπελον ζαχαρη, ο,τι εχει η σοκολατα

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Άντε το έκανα και εγώ !!!!!!!!! Με αλλαγές !!!!

     

    Κατ' αρχή, εξαιρετικά γρήγορο. 10 λεπτά η προετοιμασία και σε 1 ώρα έτοιμο παγωμένο.

     

    Όχι Βιτάμ, το αποφεύγω. Φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας.

     

    Όχι ζάχαρη στο μείγμα της σοκολάτας, το θεωρώ υπερβολή.

     

    Εσάνς πικραμύγδαλο στο μείγμα της σοκολάτας. Απογειωτικό.

     

    Αμύγδαλο φιλέ, ανάμεσα στις δύο στρώσεις και επάνω.

     

    Μια χαρά βγήκε !!!!!!!

     

    Αρκετές μερίδες και ευπαρουσίαστο.

     

    Δεν θα έλεγα κορμός, θα έλεγα σαν πιο σφιχτό cheesecake.

     

    Υπερβολή στην γλυκύτητα θεωρώ την μόρφατ με το ζαχαρούχο. Μιλάμε για σερμπέτι !!!!!!!!!

     

    Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με φρέσκο γάλα και επάνω σαντιγυ σκέτη.


    ydS7p3.png 3pOXp3.png

    E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

    Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Έκανα και εγώ αυτό το γλυκό και είχε μεγάλη επιτυχία.Έβαλα αντί για morfat, garni που ειχα και το χτύπησα με γάλα και αφού εγινε η σαντιγή, τη χτύπησα με ζαχαρούχο.Βγαίνουν πολλά κομμάτια!!και αρεσει!!

     

    Μάλλον θα το δοκιμάσω και εγώ αυτήν την εβδομάδα που έχω άδεια με τις μισές ποσότητες. Πάντως χωρίς την σαντιγύ μου μοιάζει σαν κορμός. Τρώγεται χωρις σαντιγύ άραγες; για πιο λαιτ λέμε τώρα!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Για σήμερα που είχα τραπέζι το έφτιαξα τελικά. Ωραίο έγινε, αλλά θα ήθελα διευκρινήσεις σε μερικές λεπτομέρειες.

    Π.χ τα μπισκότα τα έκοψα αρκετά μικρά κομμάτια μήπως πρέπει να ειναι χοντρομένα;

    2ον όταν έβαλα όλα τα υλικά στην κατσαρόλα την άφησα να πήξει λίγο σαν αραιός χυλός και μετά έριξα τα μπισκότα. Πόση ώρα βράζουμε το μιγμα σοκολάτας;

    Και τέλος τα μπισκότα μαλάκωσαν αρκετά μήπως πρέπει να αφήσω το μίγμα σοκολάτας να κρυώσει αρκετά και μετά να ρίξω τα μπισκότα;

    Όσες μπορείτε γράψτε τις απόψεις σας!


    1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα