Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Recommended Posts

.......με την πλάτη του δηλαδή προς τα μέσα και τα μουτράκια του κοιτώντας προς τα έξω. Αυτό μου είπε ο γιατρός μου σήμερα που πήγα και πως είναι αρκετά δύσκολο να γυρίσει προς τα μέσα, όπως πρέπει δηλαδή. Αν συνεχίσει έτσι και την άλλη βδομάδα (θα πάω την Τετάρτη), θα κάνουμε καισαρική μάλλον την άλλη Παρασκευή. Έχω αγχωθεί αρκετά θα έλεγα. Μου είπε πως είναι δύσκολα έτσι και πως αν τελικά εως ότου γίνει η καισαρική σπάσουν τα νερά, το μωρό θα ζοριστεί πολύ, δεν πρόκειται να βγεί και στην τελική θα φάω και τους πόνους της γέννας και στο τέλος θα κάνω ούτως ή άλλως καισαρική.

oIKlp2.png

Διαφημίσεις

Θεωρώ άδικο να τραβήξει μια γυναίκα τους πόνους της γέννας και στο τέλος να φάει και το χειρουργείο της. Ωστόσο η καισαρική έχει τα καλά της. Έχω δει την αδερφή μου να βγαίνει απο το χειρουργείο μετά απο καισαρική (δίδυμα παιδάκια) και ήταν για βόλτα στα μαγαζιά. Έτσι ή αλλιώς, θα έχεις σύντομα το μωρό σου αγκαλιά και θα χαρείς μαζί του το καλοκαιράκι. Μην φοβάσαι βρε... όλα καλά θα είναι. Ολόψυχα, ολόψυχα όμως, με ένα πόνο... :wink:

Και το δικό μου μωράκι έτσι βγήκε και γέννησα απολύτως φυσιολογικά. Χωρίς επισκληρίδιο και μέσα σε τρεις ώρες. Και ο δικός μου ο γιατρός μου είχε πει ότι θα πονέσω γι΄αυτό μου πρότεινε επισκληρίδιο, όχι όμως καισαρική. Τελικά ούτε επισκληρίδιο έκανα γιατί το μωρό κατέβηκε γρήγορα και δεν προλάβαμε..

Εντάξει, πόνεσα αλλά ο πολύ έντονος πόνος δεν κράτησε παραπάνω από 15 λεπτά. Γενικότερα είχα εύκολο τοκετό παρά τα θέση το μωρού και παρά το γεγονός ότι είχε και διπλή περιτύλιξη.

Αυτό που μας είχαν πει στα μαθήματα του ανώδυνου τοκετού είναι ότι όταν το παιδάκι έρχεται έτσι το μόνο πρόβλημα είναι ότι καταπονείται αρκετά η μέση της μαμάς. Και όντως σε κάποια φάση- λίγο πριν βγει το μωρό- η μέση μου με πόνεσε πολύ, όχι όμως και αφόρητα.

Θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς για καισαρική. Όχι βέβαια ότι είναι και τίποτα τρομερό, τόσες μαμάδες έχουν γεννήσει με καισαρική, αλλά χάνεις την εμπειρία, αυτό είναι μόνο. Αν ξεκίναγες φυσιολογικά και έκανες και επισκληρίδιο... νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα. Βέβαια κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, εγώ μπορεί να μην πόνεσα αλλά εσύ να πονέσεις, παίζουν ρόλο και πολλοί άλλοι παράγοντες που εμείς δεν ξέρουμε, δεν είμαστε και γιατροί!

Όπως και να ΄χει με το καλό να πάρεις το μωράκι στην αγκαλιά σου :D

Α, και ξέχασα να σου πω το καλύτερο. Ήταν απίστευτο συναίσθημα όταν την ώρα της εξώθησης, έτσι όπως είχα σκύψει για να σπρώξω με δύναμη, είδα να ξεπροβάλλει το προσωπάκι του μωρού! :P

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια ,

και μενα ο Κωνσταντινος με κεφαλικη προβολη ηταν , γυρησε κιολας στη λαθος θεση την τελευταια βδομαδα :) και ειχε σηκωμενο και το χερακι . Ο γιατρος μου δεν μιλησε ποτε για καισαρικη , προχωρησαμε σε φυσιολογικο τοκετο αν και ειχαμε μεσα μας το ενδεχομενο της καισαρικης σε καθε περιπτωση ( ετσι και αλλιως εγω προσωπικα παντα το εχω , ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει ) . Γεννησα παρα πολυ ευκολα χωρις πολυ πονο και ταλαιπωρια μεσα σε 7 ωρες απο τη στιγμη που ξεκινησαμε απο το σπιτι μας να παμε στο μαιευτηριο , ο γιατρος χρησιμοποιησε βεντουζα για να κατεβασει στο γεννετικο σωληνα το μικρο . Βασικα δεν θεωρω κακια την καισαρικη αμα χρειαζεται , σε καποιες περιπτωσεις ειναι απαραιτητη , ουτως ή αλλως αυτο που προεχει ειναι ενα γερο μωρακι και μια ακμαια και δυνατη μαμα .

Καλημερα σας. και μενα η μικρη μου ερχοταν με προσωπικη προβολη, στην δικη μου περιπτωση ομως ειχα διαστολη 0, αλεπαλληλες συσπασεις, φρικτους πονους στην μεση κ το μωρο δεν ελεγε να κατεβει. Ετσι μετα απο 12 ωρες πονους καταληξαμε στην καισαρικη. Αν ηξερα οτι αυτο θα γινοταν τελικα, θα το εκανα απο την αρχη. Ετσι δεν θα πονουσα κ την ωρα της spynal, λογω της μεσης πονεσα φρικτα. Θα πηγαινα χτενισμενη, βαμμενη χωρις πονους κ απολυτως ησυχη, γιατι εμενα με επιασε κ το παραπονο κ εκλαιγα γιατι αντεχα τους πονους κ ηθελα να γεννησω φυσιολογικα.

Αντε τι να κανουμε... το αποτελεσμα μετραει οπως εχω πει πολλες φορες!

Μην στεναχωριέσαι mam to be όλα καλά θα πάνε!!!!!!!!!!!!! :P

Αυτό που έχει σημασία είναι να είναι γερό το μωράκι............ :wink::wink:

Που ξέρεις μπορεί να το μετανιώσει και να γυρίσει για να μην στεναχωρεί και την μανούλα του!!!!!!!!!!!! :wink:

Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά..............

xOSvp3.png

Μην στεναχωριέσαι mam to be όλα καλά θα πάνε!!!!!!!!!!!!! :P

Αυτό που έχει σημασία είναι να είναι γερό το μωράκι............ :wink::wink:

Που ξέρεις μπορεί να το μετανιώσει και να γυρίσει για να μην στεναχωρεί και την μανούλα του!!!!!!!!!!!! :wink:

Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά..............

Πραγματικά σημασία έχει να είναι καλά το μωράκι. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. :)

αχ κι εγώ καισαρική για αυτόν τον λόγο έκανα ουσιαστικά

βέβαια εγώ δεν είχα και πόνους αλλά δεν το παλέψαμε και πάαααααααααρα πολύ να έχω πόνους εφόσον μου έβαλαν έναν ορό και δεν έπιασε μιας που ακριβώς κι ο δικός μου ερχόταν με προσωπική προβολή κι επιπλέον... εκτός αυτού, είχε και το κεφάλι του τεντωμένο προς τα πίσω, δλδ αντί να είναι το σαγονάκι του στο στέρνο του, είχε την βάση του κρανίου του στην πλάτη του τεντωμένο προς τα πίσω...

δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι η περίπτωση σου αλλά το μόνο που μπορώ να σου πω με σιγουριά επειδή πραγματικά σε νοιώθω είναι ότι δεν χρειάζεται να σε αγχώνει τόσο πολύ το χειρουργείο

δεν είναι τόσο δύσκολο και άσχημο όσο φαντάζεσαι....

μέσα σε 15 λεπτά απ την ώρα που θα μπεις, βλέπεις το ζουζούνι σου στο στήθος σου

περισσότερη ώρα παίρνει μετά να σε ράψουν και να σε καθαρίσουν

εμένα μετά μου έδειξαν και τον πλακούντα

Διαφημίσεις

Κι εμένα η μικρή μου με προσωπική προβολή ερχόταν. Ο γιατρός δε μου ανέφερε καθόλου την καισαρική παρά μόνο σαν ''απειλή '' όταν πια είχα κουραστεί και κόντευα να παραδόσω τα όπλα(''κρίνα, αν δεν προσπαθήσεις και δε συνεργαστείς θα πρέπει να σε βάλω για καισαρική!''). Η αλήθεια είναι ότι παιδεύτηκα αρκετά όμως.Με έπιασαν οι πρώτοι πόνοι 21.30 και γέννησα στις 9.10 το πρωί με φυσιολογικό τοκετό τελικά, αλλά με τη χρήση βεντούζας (όταν πρωτοαντίκρυσα το κεφάλι της μπέμπας μου τρόμαξα, αλλά έφτιαξε σε λίγες μέρες). Η μαία της βάρδειας που ήταν στο Μητέρα είχε πέσει όλη επάνω στην κοιλιά μου και με έσπρωχνε με τους αγκώνες της και αυτή ήταν που είχε αρχίσει να μου τριβελίζει τα αυτιά με την καισαρική και ότι το μωρό δε γυρνάει με τίποτα.Νομίζω πως αν δεν ήταν ο συγκεκριμένος γιατρός που επέμενε για φυσιολογικό τοκετό, και αν ήταν στο χέρι της μαίας θα μου το παιρνε με καισαρική.

Η κάθε περίπτωση όμως είναι ξεχωριστή και εμείς μπορεί να λέμε τα δικά μας, αλλά ο γιατρός ξέρει καλύτερα. Για κάτι τέτοιες στιγμές πρέπει να προσέχουμε όσον αφορά την επιλογή του γυναικολόγου μας. Γιατί άμα μπαίνουμε στο χειρουργείο και τον αμφισβητούμε δε βοηθάει ούτε στην ψυχολογία μας, ούτε και το γιατρό ώστε να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του.

Εύχομαι το καλύτερο και το μωράκι σου να σας εκπλήξει την τελευταία στιγμή και να γυρίσει. Αλλά και με καισαρική να πρέπει να γεννήσεις δεν είναι και τόσο τρομερό. Εξάλλου όλα ξεχνιούνται με το που δούμε το μωρό.

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για την ανθάρρυνση. Απλά είναι αυτό το προγραμματισμένο randevou, και το χειρουργείο, και ο πόνος μετά. Αλλά τι να κάνουμε. Όπως είπατε κι εσείς το μωρό να είναι καλά. Αν έτσι πρέπει να γίνει έτσι θα γίνει......Θα δούμε την Τετάρτη μήπως γυρίσει.

oIKlp2.png

Πάντως αφού σου είπανε απο εδω πολλά κορίτσια ότι αντιμετωπίσαν το ίδιο πρόβλημα και γεννήσαν φυσιολογικά γιατί δεν του δίνεις μια ευκαιρία; Μην πας με ραντεβού πήγαινε όταν έρθει η ώρα και βλέποντας και κάνοντας...γνώμη μου πάντα

Πάντως αφού σου είπανε απο εδω πολλά κορίτσια ότι αντιμετωπίσαν το ίδιο πρόβλημα και γεννήσαν φυσιολογικά γιατί δεν του δίνεις μια ευκαιρία; Μην πας με ραντεβού πήγαινε όταν έρθει η ώρα και βλέποντας και κάνοντας...γνώμη μου πάντα

Διαφημίσεις

σημασια εχει να κανεις οτι καλυτερο για το μωρο σου..εγω παντα ημουν πολυ υπερ της καισαρικης..οποτε το θεωρω μια χαρα..να μην φοβασαι και να προσεχεις..ολα θα πανε καλα!!!με τον ενα ή με τον αλλο τρόπο θα παρεις το μπεμπακι σου αγκαλιτσα!!!με το καλο...

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Δεν ξέρω. Είναι και τι σου λέει ο γιατρός. Του έχω εμπιστοσύνη. Μου είπε πως θα κάνουμε το καλύτερο για μένα και το μωρό. Και μου λέει επίσης ¨γιατί να μην κάνεις καισαρική? Δεν θα ταλαιπωρηθείς καθόλου¨. Δεν ξέρω κι εγώ τι είναι καλύτερο...Ότι είναι να γίνει θα γίνει...

oIKlp2.png

Υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να γυρίσει το μικρούλι σου!

Με το καλό να το υποδεχτείς!!!!!!

Αυτό θα είναι το καλύτερο! Ευχαριστώ πολύ.

oIKlp2.png

Ειναι πολύ σημαντικό να εμπιστεύεσαι το γιατρό σου αλλά με όλα αυτά που ακούμε και απο δω αλλά και απο γνωστές μας πρέπει να παραδεχτούμε πως οι γιατροί δεν ειναι συγγενείς μας και βάζουν τις περισσότερες φορές το συμφέρον τους πάνω απ'όλα όσο κι αν εμείς τους κάνουμε θεούς.

Ελπίζω πάντως το καλύτερο.....