Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΝΗΠΙΟ

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Η κόρη μου πηγαίνει σε δημόσιο παιδικό σταθμό εδώ και τρία χρόνια και μόνο καλά λόγια έχω να πω και για τον σταθμό αλλά και τις παιδαγωγούς που είχε. Φέτος, πριν από περίπου τρεις μήνες ήρθε μια καινούργια παιδαγωγός ώς βοηθός της κύριας παιδαγωγού που έχουμε από την αρχή της χρονιάς. Την προηγούμενη εβδομάδα, η κόρη μου ήρθε σπίτι με το σχολικό γεμάτη νεύρα και αναστατωμένη. Αφού την ρώτησα τρεις φορές μου είπε τελικά ότι η κυρία τάδε (η βοηθός) της έκανε έντονη παρατήρηση για κάποια αταξία (έπαιζε με το κρεμοσάπουνο στο μπάνιο) και άρχισε να την τραβάει από το χέρι, την έβγαλε από την τάξη και την πήγε σε κάποια άλλη τάξη στην κα τάδε (άλλη παιδαγωγός - μπαμπούλας). Όταν μου τα εξηγούσε, θυμήθηκα ότι είχα δει και εγώ την παιδαγωγό κάποια μέρα να τραβάει ένα άλλο παιδί από το χέρι. Εκνευρίστηκα πάρα πολύ από την συμπεριφορά της και αποφάσισα να πάω να της μιλήσω. Την επόμενη μέρα στο σταθμό ήταν εκεί και οι δύο παιδαγωγοί και έκανα έντονα παράπονα στην βοηθό για την αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά της που τρομοκρατεί τα παιδιά και τα απειλεί ότι θα τα πάει στην κυρία τάδε. Φυσικά δεν μου είπε τίποτα, πήγε να δικαιολογηθεί ότι ήταν μόνη της στην τάξη εκείνη τη στιγμή (ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή γιορτή και η άλλη παιδαγωγός έλειπε για λίγο για τις ετοιμασίες) και δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τα παιδιά μόνη της. Της είπα πως όπως και να έχει δεν μπορεί να φέρεται έτσι στα παιδιά.

Θα ήθελα τη γνώμη σας στο θέμα αυτό και ειδικότερα από κάποιες παιδαγωγούς-νηπιαγωγούς, ψυχολόγους, κτλ. Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις