Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εχω παντρευτει με πολιτικο γαμο

Recommended Posts

κι αρχισαν ολοι να μου λενε πως δεν θα μπορεσω να βαφτισω το παιδι μου .βοηθεια!!!!!!!!!!!!!!!εχετε βιωσει η ακουσει κατι που θα μπορουσε να βοηθησει???????

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο... εκτός ίσως αν πέσεις σε στραβό παπά...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

σιγουρα σοφια μου γιατι με εχει πιασει αγχος,δεν εχω λεφτα και για τον θρησκευτικο αμεσα...τι χαρτια ζητουν οταν βαφτιζεις φανταζομαι ληξιαρχικη πραξη γαμου εκει βλεπουν αν εχεις κανει θρησκευτικο η πολιτικο ?

my baby was my reborn...

σιγουρα σοφια μου γιατι με εχει πιασει αγχος,δεν εχω λεφτα και για τον θρησκευτικο αμεσα...τι χαρτια ζητουν οταν βαφτιζεις φανταζομαι ληξιαρχικη πραξη γαμου εκει βλεπουν αν εχεις κανει θρησκευτικο η πολιτικο ?

ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΕΔΩ και θα βρω κι αλλα

http://www.in-agioianargyroi.gr/dikaiologitika_vaptisis.htm

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

με τετοια και με αλλα σοφακι τρελαινομαι γιατι μια το εν μια το αλλο ολο προβληματα σκεψου να βγει κι ο μπεμπης τι θα γινει!!!!!!!!!!!!!!!!!!

my baby was my reborn...

Αν θυμάμαι καλά ζητάνε την ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Σου δίνει το ληξιαρχείο αντίτυπο με σφραγίδα "Δια την Βαπτισην" και δίνεις αυτό

Βέβαια να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι αν γράφει κάτι σχετικό με τον γάμο των γονιών, αλλά αποκλείεται να μην βρέθεί ένας παπάς που να μην βαπτίσει το παιδί

Διαφημίσεις

Ναι δεν παιζει αύτό κοριτσια!!! Και γω είχα κάνει πολιτικό.. Ασχετα αν τα κανα και τα δύο μαζί, βαφτιση και θρησκευτικός. Οταν πήγα για τη βάφτιση μονο ΛΗΞ.ΠΡΑΞΗ μου ζητησαν.

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Απο οτι ξερω (αυτο μας ρωτησε κι εμας ο παπας) αυτος που δεν πρεπει να εχει κανει πολιτικο γαμο ειναι ο νονος!Δε ξερω γιατι αλλα για εμας ουτε που ρωτησε ο παπας!Μονο για το νονο ρωτησε!Και μας λεει κι ολας : Δε πιστευω να μου λετε ψεματα οτι δεν εκανε πολιτικο γαμο?Θα σας ζητησω να μου φερετε χαρτια!! :shock::shock:

bxBwp2.png EgDTp2.png

ελεος τι πραγματα ειναι αυτα ????κι αν ο νονος εχει παντρευτει με πολιτικο τι θα κανω?θα του πω συγνωμμη αλλα παιρνω πισω την υποσχεσημου η θα κανω ερευνα αγορας??????????ελεοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς.............

my baby was my reborn...

IOKASTH μην ανησυχείς. Και εγώ έχω κάνει μόνο πολιτικό και το μωρό θα βαφτιστεί κανονικά. Στην περίπτωσή μου ο αντρας μου ήθελε θρησκευτικό, ενώ εγώ όχι. Οπότε αν πει οτιδήποτε για το νονό πείτε ότι ο νονός ήθελε πολύ,αλλά η γυναίκα του δεν ήθελε :lol:

Διαφημίσεις

Καλε Ιοκαστη μου τι αγχος ειναι αυτο για ολα πια? Εσυ κοντευεις να ξεπερασεις και τη Νικη! Cool baby!

Μην ακους δεξια κι αριστερα οτι βλακεια μπορει να σου πουνε. Εγω ξερω δυο αλλοθρησκους παντρεμενους με πολιτικο αλλα μια χαρα βαφτισαν το παιδακι τους.

Κι αν ειναι στραβος ο παπας και σου κανει κορδελακια να του πεις οτι δεν πειραζει θα παμε σε αλλη εκκλησια να το βαφτισουμε και μετα ελα να μου πεις αν τελικα σου εκανε την βαφτιση η οχι! (χαζος ειναι να χασει το ωρομισθιο?)

ελεος τι πραγματα ειναι αυτα ????κι αν ο νονος εχει παντρευτει με πολιτικο τι θα κανω?θα του πω συγνωμμη αλλα παιρνω πισω την υποσχεσημου η θα κανω ερευνα αγορας??????????ελεοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς.............
Θα πεις του παπά ότι ο νονός παντρεύεται σε τρεις μήνες ( θρησκευτικό γάμο) και ότι παρεπιπτόντος ψάχνει για εκκλησία. Έτσι τον ρωτάς αν έχει διαθέσιμη μέρα και ώρα να παντρέψει και τον κουμπάρο και το τρώει το παραμύθι ο παπούλης :wink:

Στην πραγματικότητα καλό θα ήταν τα πράγματα να γίνονται όπως τα θέλει η εκκλησία αφου στο τέλος της μέρας πέρα από το όνομα ζητάμε και την ευλογία του θεού για τα παιδιά μας :oops:

Τα λέω εγώ αυτά που δεν χάνω τον χρόνο μου να πάω στην εκκλησία .........και ότι αυτό σημαίνει.

Και μας μονο για το νονο ρωτησε... δεν φταιει λέει το παιδακι να μεινει αβαφτιστο επειδη εμεις καναμε πολιτικο... Αλλα και για το νονο δεν ειναι απόλυτο.. Αν ειναι λεει καλός χριστιανος και εχει σκοπο να κανει θρησκευτικο αλλα εκανε τον πολιτικο πρωτα για καποιο σημαντικο λόγο τοτε ας το βαφτισει... εχουμε καλό παπα στην ενορια μας.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Τι λέτε βρε παιδιά! Αν είναι δυνατον να μη βαπτιστεί το παιδί αν έχουν κάνει οι γονείς ή ο νονός πολιτικό γάμο! Εμάς πάντως ο παπάς δε μας ρώτησε τίποτα ... και δεν ήταν και ο πιο μοντέρνος που έχω γνωρίσει!

Τώρα για το νονό, προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό: πρέπει να είναι καλός χριστιανός επειδή θα πει το "πιστεύω";;; Και ο θρησκευτικός γάμος πιστοποιεί το ότι είναι καλός χριστιανός; Τέλος πάντων, μερικές φορές δε βγάζεις άκρη!

Τι λέτε βρε παιδιά! Αν είναι δυνατον να μη βαπτιστεί το παιδί αν έχουν κάνει οι γονείς ή ο νονός πολιτικό γάμο! Εμάς πάντως ο παπάς δε μας ρώτησε τίποτα ... και δεν ήταν και ο πιο μοντέρνος που έχω γνωρίσει!

Τώρα για το νονό, προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό: πρέπει να είναι καλός χριστιανός επειδή θα πει το "πιστεύω";;; Και ο θρησκευτικός γάμος πιστοποιεί το ότι είναι καλός χριστιανός; Τέλος πάντων, μερικές φορές δε βγάζεις άκρη!

O νονός θεωρείτε και πνευματικός πατέρας για το βαπτιστήρι του.Πέρνει μέρος στο μυστήριο ( βάπτιση) ίσως το πιό σημαντικό της θρησκείας μας , και αν μη τι άλλο "πρέπει" κατά την εκκλησία να είναι "σωστός " χριστιανός.

Δεν μου φαίνετε παράλογο.

Παράλογο μου φαίνεται που θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο :lol::lol::lol:

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς που κάνουν πολιτικό γάμο παντρέυονται μετά και με θρησκευτικό, και κάνουν πρώτα τον πολιτικό για να πάρουν δάνειο, μόρια, μετάθεση κλπκλπ σημαίνει ότι είναι τουλάχιστον άστοχο να διαχωρίζονται από αυτούς που κάνουν εξαρχής θρησκευτικό. Έτσι νομίζω τουλάχιστον... Ύστερα, αυτοί που εκ πεποιθήσεως και ιδεολογίας αποφεύγουν το θρησκευτικό, για τους ίδιους λόγους νομίζω ότι θα απέφευγαν να βαφτίσουν στο πλαίσιο ενός εκκλησιαστικού μυστηρίου ένα παιδάκι... Δηλαδή, αν ο νονός δεν είναι χριστιανός και δεν πιστεύει, τότε πώς θα πάει οικειοθελώς να πει ενώπιον τόσου κόσμου το "Πιστεύω";

Δεν τα πολυψαχνω αυτα.. νομιζω πως το εχω ξαναπει οτι για μενα πιστη και εκκλησια ειναι δυο δια μετρου αντιθετα πραγματα... Παω στην εκκλησια σε γαμους βαφτισεις και στην Ανασταση μερικες φορες... παρόλα αυτα πιστευω, προσευχομαι συχνα και εκτος απ΄τα πεθερικα μου δεν συνηθιζω ουτε να κουτσομπολευω ουτε να κατηγορω ανθρωπους.. και εννοειτε οτι δεν εχω βλάψει ποτε (ηθελημενα εστω) ουτε κουνουπι..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Με το θέμα του νονού ισχύει αυτό που έγραψε ο almak ότι ο νονός είναι ο πνευματικός πατεράς του παιδιού και δεν γίνεται να απόδέχεται αυτός το ένα μυστήριο και να μην αποδέχεται το άλλο.

ολα καλα και αγια βρε παιδια και σας ευχαριστω γιατι ομως να αρχισω να λεω ψεμματα στον παπα για να μου βαφτισει τοπαιδι?δεν σεβεται η εκκλησια το γεγονος του οτι θελω το παιδι μου να γινει χριστιανος?και εγω διαχωριζω την πιστη απο την εκκλησια ομως προσευχομαι μερα νυχτα πιστευω με ολη μου την ψυχη μονο που εχω ασχημες εμπειριες απο την εκκλησια και πηγαινω μονο σε γιορτες ,γαμους και βαφτισια..παντρευτηκα με πολιτικο πριν ενα μηνα σχεδον με την κοιλια στο στομα και επειδη δεν εκανα θρησκευτικο δεν με εξομολογει κανεις παπας...τι να πω..

my baby was my reborn...

Καλε Ιοκαστη μου τι αγχος ειναι αυτο για ολα πια? Εσυ κοντευεις να ξεπερασεις και τη Νικη! Cool baby!

Μην ακους δεξια κι αριστερα οτι βλακεια μπορει να σου πουνε. Εγω ξερω δυο αλλοθρησκους παντρεμενους με πολιτικο αλλα μια χαρα βαφτισαν το παιδακι τους.

Κι αν ειναι στραβος ο παπας και σου κανει κορδελακια να του πεις οτι δεν πειραζει θα παμε σε αλλη εκκλησια να το βαφτισουμε και μετα ελα να μου πεις αν τελικα σου εκανε την βαφτιση η οχι! (χαζος ειναι να χασει το ωρομισθιο?)

καταρχην μιμικα οχι μονο αγχος να τρελαθω μου ερχεται με εχουν τρελανει παιδι μου συνεχως προκυπτουν εμποδια εκεινος ο αντρας μου θα με ειχε πεταξει απο το μπαλκονι αν δεν ειχα τον γιο του στην κοιλια...

μια η γραφειοκρατια στο δημαρχειο,μια η εκκλησια ,οι απεξω που κελάιδανε....τ νευρα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΛΕΟΣ

my baby was my reborn...