Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η κουραση προκαλει προωρον τοκετο.

Recommended Posts

Κορίτσια καλημερα! Θα ηθελα την βοηθεια σας. Μόλις εκλεισα την 29η εβδομαδα και μπηκα στην 30η. Εχω μια εγκυμοσυνη με αρκετα προβληματακια. Ξεκιναμε απο εμετους που κρατουν μεχρι σημερα, 2 μικρες αποκολλησεις που με κρατησαν απο μια βδομαδα στο κρεββατι, μια μητρα με 3 ινομυωματα που προκαλει συνεχεια συσπασεις και την απειλη του προωρου τοκετου να αιωρειται πανω απο το κεφαλι μου. Χθες κουραστηκα λιγο παραπανω και σημερα το πρωι ξυπνησα με αρκετους πονους στη μεση και στην κοιλια, καποιες φορες αρκετα ανυποφορους και πετρωμα στην κοιλια. Μου εκανε ο αντρας μου λιγο μασαζ στη μεση, εκανα ενα ζεστο ντουζ και χαλαρωσα λιγο. Τον μικρο τον ακουω κανονικα βεβαια.

λετε ολα αυτα να ειναι σημαδια προωρου τοκετου? ανησυχω....:(

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ 32 Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΓΩ...ΕΧΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ..ΚΟΥΡΑΣΗ ΠΕΤΡΩΜΑ,ΠΟΝΑΚΙΑ,ΒΑΛΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΜΕ "ΒΡΙΖΟΥΝ",ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ...ΑΠΟΡΩ Κ ΕΓΩ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΩΡΟ?ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ..ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ..ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΧΑ ΑΨΟΓΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ...ΓΙΑΤΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ...ΑΣΤΑ!

Μαρακι ευχομαι να πανε ολα καλα στην εγκυμοσυνη σου. Εγω δεν αντεξα γιατι εχω ραντεβου την επομενη Δευτερα και πηρα τη γιατρο μου. Μου ειπε ξεκουραση, ξεκουραση και παλι ξεκουραση. Οποτε εχω απλωθει και δεν κανω τιποτα. Όσο για την ψυχολογικη κουραση αστα να πανε πολυ πιεση. Μας ευχομαι και στις 2 καλο κουραγιο

Γεία σου πάλι Ελένη!

Μακάρι να μας πάνε όλα καλά! Δεν μπορώ να αποφύγω την εξεταστική μου συστυχώς αφού πλέον πήρα απόφαση να δώσω...Αλλα΄όπως είπα...περίμενα λίιιγη καλύτερη αντιμετώπιση...και δεν εννοώ να με περάσουν φυσικά...ασε...υπάρχουν όμως και τέτοιοι άνθρωποι σαν τον καθηγητή μου...

ξεκούσαση και υπομονή! όλα καλα θα πανε!

'φιλιά!

τα συμπτωματα αυτα ολο και ολες μας την εχουμε πατησει στην εγκυμοσυνη και κουραστηκαμε παραπανω "(ποσες φορες εχω βρισει τον ευατο μου γι'αυτο..) θελει ξεκουραση.Βεβαια καλο είναι να παιρνετε τηλ τον γιατρο γιατι μπορεί να σας δώσει κατι για τα πετρωματα στην κοιλια που μπορεί να είναι συσπάσεις..

YiMXp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σου Ελένη!

Εγώ είμαι στην 28η εβδομάδα και πραγματικά είχα όλα τα δικά σου συμπτώματα. Ακόμη και τα ινωμυώματα. Δούλευα μέχρι την 26η εβδομάδα σε γραφείο με 8ωρο και πάρα πολύ άγχος, μέχρι που δεν άντεξα από τον πόνο κυρίως που μου δημιουργιούσαν τα ινωμυώματα που μεγάλωναν. Από τότε έχω πάρει αναρρωτική μέχρι την άδεια κύησης και μετά απο πολλές μέρες ξεκούραση ως και σήμερα είμαι πολύ καλύτερα. Άρα σου συνιστώ ξεκούραση και ηρεμία και φυσικά ότι άλλο σου συστήσει ο γιατρό σου.Καλή δύναμη και υπομονή.Όλα θα πάνε καλά!

εγώ είμαι στην 30η εβδομάδα και δυστυχώς μέχρι τώρα έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά.... μέχρι στιγμής έχω περάσει τον Η1Ν1, πίεση εγκυμοσύνης, πολύ χαμηλό αιματοκρίτη 28, και τώρα λόγω έντονου άγχους και καταπόνησης είμαι στο κρεβάτι με prepan λόγω των πρόωρων συσπάσεων της μήτρας. τι να πω? Περαστικά μας.... και υπομονή σε όσες έχουμε και άλλο παιδάκι να φροντίσουμε... εμένα η κορούλα μου είναι μόλις 15 μηνών....

Uxlip3.png

Θελει πολυ ξεκουραση και καθολου συγχυση. Ειδικα με τις αποκολλησεις. τα πετρωματα ειναι συσπασεις οι οποιες ειναι φυσιολογικες, μεχρι ενος σημειου και οταν ειναι ατακτες (=μη τακτικες πχ ανα μισαωρο, πενταλεπτο κτλ). Να κοιμαστε και να ξαπλωνετε. και μαλιστα να μην καθεστε, καλυτερα να ξαπλωνετε στο κρεβατι. και καθολου στρες. Εγω απο στρες κυριως τα παθαινα και λιγοτερο απο κουραση. Κουραζομουν βεβαια αλλα το στρες με επηρεαζε περισσοτερο και εκανα τακτικες ανα 5λεπτο (δηλαδη πολλες και επικινδυνες). Και ολα θα πανε καλα. Με το καλο τα μπεμπακια σας:-P:razz:

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ειχα αρχίσει να εχω συσπάσεις σχεδόν απο την 28η βδομάδα.Επίσης εντονα πονακια χαμηλα στην κοιλιά και στην μεση.Οταν με ειχε δει ο γιατρός μου, μου ειπε πως μαλλον παμε για προωρη σχετικά γέννα.Μου χε πει να ξεκουράζομαι αρκετά και σχεδόν καθόλου περπάτημα.Οταν με ξαναειδε κοντα στην 32 βδομάδα ειχε μαλακώσει αρκετα και ο τραχηλος.Τοτε μου κανε ενεσεις κορτιζόνης για να βοηθήσουμε το αναπνευστικό του μωρού να αναπτυχθεί καλύτερα σε περίπτωση προωρης γεννας .Τελικά δεν πρόλαβα να μπω στον 9ο μήνα παρα 3 μέρες, γέννησα στις 35+4 εβδομάδες.Το ευχαριστο είναι οτι πήγαν ολα καλα και γέννησα φυσιολογικά ένα υγιέστατο αγοράκι 2400.Δεν χρειαστηκε να μπει καθόλου θερμοκιτίδα.

eleni-v ξεκουράσου όσο μπορείς και μην αγχώνεσαι ολα καλα θα πάνε! Με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου.

κι εγω εχ πολυ συχνα συσπασεις, πονους στη μεση στην κοιλια και μολις κουραστω λιγο νοιωθω μια εντονη πιεση απο κατω σαν να γενναω. ο γιατρος μου ειπε να κατσω στο κρεβατι μεχρι να μπω στον ενατο και να παιρνω 2-3 yotopar τη μερα, αλλα κουραζομαι πολυ με το παιδι -κοντευει δυο και ειναι πολυυυυυυυυυυ ζωηρη- και τα φαρμακα μολις τα πινω κανω εμετο, ο αιματοκριτης μου εχει πεσει κατω απο 30, εχασα βαρος τις τελευταες δυο βδομαδες, τι να σου πω λοιπον..

τα ιδια σχεδον ειχα κ στο πρωτο παιδι αλλα γεννησα στις 41 βδομαδες και ειχα νοσηλευτει δυο φορες με ενδοφλεβια χρηγηση πρεπαρ, επειδη και τοτε εκανα εμετους, ξεκουρασου λοιπον οσο περισσοτερο μπορεις κι αν δεις κατι ανυσηχητικο τρεξε νοσκομειο.

Διαφημίσεις

Ωραίο θεματάκι κορίτσια...Προχθές πήρα τηλ το γιατρό μου πανικόβλητη. Είμαι στην 31 εβδομάδα. Πλούσιο ιστορικό έχω:3 αποκολλήσεις, εξάλειψη τραχήλου, περίδεση τραχήλου στον 5 μήνα λόγω διαστολής ήμουν έτοιμη να γεννήσω. Τις τελευταίες δυο μέρες κάθε 2 ώρες πέτρωνε η κοιλιά μου. Με έβαλε στο μηχάνημα να δούμε συσπάσεις, εκείνη την ώρα δεν έδειξε κάτι. Όμως όταν γύρισα σπίτι τα ίδια πάλι..Εχθές το βράδυ δεν κοιμήθηκα κάθε μισή με μια ώρα τα ίδια..πετρώματα και τσιμπήματα χαμηλά στο τράχηλο. Το θέμα είναι ότι όταν πετρώνει η κοιλιά μου δεν πονάω..απλά νιώθω μια πίεση και μια δυσφορία. Αύριο θα ξαναπάω να με δει.. Φοβάμαι για πρόωρο τοκετό κι εγώ. Δεν κουράζομαι ιδιαίτερα αλλά είμαι πολύ αγχώδης. Ειδικά τώρα με τις πανελλήνιες επειδή δούλευα σε ένα φροντιστήριο. πέρασα το άγχος μέχρι να δώσουν οι μαθητές μου..

Γεία σου πάλι Ελένη!

Μακάρι να μας πάνε όλα καλά! Δεν μπορώ να αποφύγω την εξεταστική μου συστυχώς αφού πλέον πήρα απόφαση να δώσω...Αλλα΄όπως είπα...περίμενα λίιιγη καλύτερη αντιμετώπιση...και δεν εννοώ να με περάσουν φυσικά...ασε...υπάρχουν όμως και τέτοιοι άνθρωποι σαν τον καθηγητή μου...

ξεκούσαση και υπομονή! όλα καλα θα πανε!

'φιλιά!

κι εγω εχω ενα μαθημα και πτυχιακη και πρπει να παω να δωσω, να ξανακανω εστω μια προσπαθεια, κι ο καθηγητης μου ενω ξερει οτι ειμαι εγκυος -με ειχε κοψει και το φεβρουαριο, οχι μονο δε βοηθαει αλλα βαζει οτι πιο δυσκολο υπαρχει στο βιβλιο και στις βαθμολογιες χαντακωνει. στην προηγουμενη εξεταστικη ειχα γραψει σχεδον 4,5 και μου εβαλε 1,2. και το προβλημα ειναι τι το μαθημα αυτο ειναι εντελως ξεκαρφωτο με τη σχολη, αν ηταν καποιο βασικο μαθημα δε θα ειχα προβλημα να μ εκοβε μια ζωη αν δεν ηξερα. εκτος αυτου ο συγκεκριμενος εχει βγει στη συνταξη εδω κ τρια χρονια, αλλα συνεχιζει να ειναι στη σχολη, μη δουλεψει κ κανενος νεος.........

στην πρωτη εγκυμοσυνη παλι που ειχα πιο πολλα μαθηματα μονο ενας καθγητης με βοηθησε, δε μου ανεβασε βαθμο, απλα επειδη ηταν μεγαλη η υλη του μαθηματος μου ειπε σε ποια σημεια να δωσω περισσοτερη σημασια, στην ουσια δηλαδη εκει που ειχα 200 σελιδες υλη διαβασα τις 100.

τι να πω?΄΄ολες μας με έναν γολγοθά....

Αν μου επιτρέπεται μία πολύ προσωπική ερώτηση...

Οι άντρες σας βοηθάνε καθόλου? Και απαντάω εγώ πρώτη!! ΚΑΘΟΛΟΥ... να φανταστείς σήμερα έχω πάρει 4 prepar (ταχυπαλμίες 140 σφύξεις), και 2 ενέσεις κορτιζόνης...Ειλικρινά σέρνομαι και η κορούλα μας ειναι 15 μηνών τερατάκι και τώρα το μόνο που μου λέει "γιατί δεν έχει ψωμί το σπίτι?" ΕΛΕΟΣ? τι να κάνω?

Uxlip3.png

Καλησπέρα,

Σίγουρα η κούραση δεν κανει καλο. εμενα ο γιατρος μου εδω και 3 εβδομαδες (περιπου απο την 26η-27η) μου ζήτησε να μην πηγαίνω δουλειά και καθόλου μετακινήσεις και κούραση ωστε να αποφυγουμε τον προωρο τοκετο. Παίρνω βέβαια yutopar, μαγνήσιο κλπ γιατι ειχα γυρω στις 20 συσπάσεις και με αρκετο πονο χαμηλα.

Αν καμια μερα ξεχαστώ και κανω δουλειές στο σπιτι παραπάνω απο οτι πρεπει με πιανουν πονοι κατευθείαν και νιώθω πολλες τύψεις.... Οποτε κουραση και στρες σιγουρα δεν κανει καλο στα μπεμπακια μας και σε εμας. Υπομονη και ηρεμια για να τα καταφερουμε λοιπον, οσο μπορουμε.

JssYp2.png

κοριτσια οσες εχετε υποψιες για προωρο τοκετο προσεξτε πολυ! ημουν απο την τριτη απογευμα στο νοσοκομειο και τωρα μ εβαλε ξαπλα για τρεις βδομαδες!

ο μπεμπης πηρε κανονικα θεση για τοκετο, μου εκαναν κι ενεσεις για τους πνευμονες του αλλα ευτυχως με επιασαν τα πρεπαρ και δε μας βγηκε προωρος! μου κανανε και ορο και σταματησαν επιτελους οι πολλοι εμετοι και καταφερα να φαω σαν αθρωπος, δεν αντεχα αλλο με τον αιματοκριτη 26 ενοιωθα εντελως αδυναμη.

Διαφημίσεις

τι να πω?΄΄ολες μας με έναν γολγοθά....

Αν μου επιτρέπεται μία πολύ προσωπική ερώτηση...

Οι άντρες σας βοηθάνε καθόλου? Και απαντάω εγώ πρώτη!! ΚΑΘΟΛΟΥ... να φανταστείς σήμερα έχω πάρει 4 prepar (ταχυπαλμίες 140 σφύξεις), και 2 ενέσεις κορτιζόνης...Ειλικρινά σέρνομαι και η κορούλα μας ειναι 15 μηνών τερατάκι και τώρα το μόνο που μου λέει "γιατί δεν έχει ψωμί το σπίτι?" ΕΛΕΟΣ? τι να κάνω?

αν δεν εχεις καποιον αλλο ζητα του να σεβοηθαει, δεν ειναι μονο δικα σου τα παιδια!

ο δικος μου δουλευει πολλες ωρες και σε πολυ κουραστικη δουλεια με αποτελεσμα οταν ερχεται να ειναι πτωμα, αντε να παιξει λιγο με τη μικρη ή να παει να παρει φαγητο απ εξω αν δε μπορω να μαγειρεψω, αλλα εχω την πεθερα μου απο κατω και αυτες τις μερες κρατησε και το παιδι, εκανε και καποιες βαριες δουλειες στο σπιτι (χαλια, μπαλκονια), και τωρα που γυρισα εχει αναλαβει αυτη τις βολτες και το παιχνιδι με το παιδι, γιατι εμενα ο γιατρος μου απαγορεψε εντελως μετακινησεις, τρεξιμο κλπ, για την ακριβεια μου ειπε να σηκωνομε μονο για τουαλεττα και φαγητο αλλα εγω κνω και καποιες δουλειες, ειδικα οτα αρχιζουν οι ταχυπαλμιες δεν μπορω να καθησω ξαπλα με τιποτα, νοιωθω λεςκι εχω παρει εκσταση. αλλα οταν περπαταω λιγο εστω κ 100 μετρα μετα με πιανουν πονοι και δε μπορω καθολου. και τωρα που ειναι πολυ χαμηλα το μωρο δε μπορω ουτε να οδηγησω (και γενικα να καθησω σε καρεκλα, μισοξαπλωτη καθομαι), τουλαχιστον πριν την πηγαινα ως την παιδικη χαρα με το αυτοκινητο και καθομυν στα παγκακια οσο αυτη επαιζε.

Τα ίδια κι εγώ.Δευτερη εγκυμοσύνη,ειμαι στον 5ο μηνα, μολις που σταματησαν οι εμετοι,οι συσπασεις ξεκινησαν απο τον 4ο αυτη τη φορα, στην πρωτη μου εγκυμοσυνη απο τον 5ο, εχω κι εγω πολλα ινομυωματα και το θεμα της προωρότητας δεν φευγει απο το μυαλο μου.Εχω το νου μου ομως και προσεχω οσο μπορω. Τουλαχιστον ψυχολογικα ειμαι πολυ καλα αυτη τη φορα, την προηγουμενη την ειχα παθει την καταθλιψη μου...Τωρα ομως εχω το κοριτσακι μου,σχεδον 2 ετων, που ειναι πολυ καλη και ησυχη παρεουλα δεν τολμω να κανω κακες σκεψεις και φυσικα τον αντρα μου , που με στηριζει και στα πρακτικα και κυριως ψυχολογικα. Υπομονη, προσοχη και ξεκουραση.Θα δεις που ολα θα πανε καλα και αυτη τη φορα!

σημερα δε μπορω να περπατησω καθολου με το ζορι παω στο μπανιο κι εχω κατι ταχυπαλμιες... οσες περνεται [πρεπαρ τι κανετε για τις ταχυπαλμιες? δεν αντεχω