Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εξτρα χρηματα για τον παπα εκτος της ταριφας της εκκλησιας

ranionio

Recommended Posts

γεια σε ολους.η εκκλησια για την βαπτιση της δευτερης μου κορης μου ζητησε 150 ευρω συν 15 λεει για τον κληρικο και οτι θελουμε για τον νεοκορο.αρνουμαι να τα δωσω.πηρα τηλ στην μητροπολη και εκανα τα παραπονα μου και μου ειπαν να μιλησω αυτοπροσωπος με εναν πατερ της συγκεκριμενης εκκλησιας.μου ειπε οτι δεν θα πληρωσω τιποτα.του απαντησα οτι φοβαμαι αν δεν πληρωσω τελικα μηπως χαλασει το μυστηριο του παιδιου.ειπε οτι δεν υπαρχει περιπτωση και οτι θα ειναι ο ιδιος εκεινη την ημερα.εγω ομως δεν ειμαι ησυχη.ισως δεν επρεπε νε μιλησω;

Διαφημίσεις

καλα εκανες και μπραβο σου..ο παππας εχει μισθο κανονικα τοσο οσο και για να κανει κανονικα ολες τις τελετες..τα 150 για την εκκλησια αντε να το καταλαβω σχεδον ολες ζητανε καυι αλλα ξεχωριστα για νεοκορο και παππα?παει πολυ εγω μπορει και να αναζητουσα αλλη εκκλησια

Εγώ πάντως ξέρω ότι το μεγάλο ποσό το παίρνει ο παπάς και στο τέλος της χρονιάς βλέπουν πόσα μυστήρια έχει τελέσει και του κρατάνε ένα ποσοστό για την εκκλησία,το οποίο όμως είναι πολύ μικρό.Άρα,αυτά που λένε για ρεύμα,καθαριότητα και τα λοιπά,για να δικαιολογήσουν τα πολλά χρήματα είναι ψιλομούφα.

καλα εκανες και μπραβο σου..ο παππας εχει μισθο κανονικα τοσο οσο και για να κανει κανονικα ολες τις τελετες..τα 150 για την εκκλησια αντε να το καταλαβω σχεδον ολες ζητανε καυι αλλα ξεχωριστα για νεοκορο και παππα?παει πολυ εγω μπορει και να αναζητουσα αλλη εκκλησια

to allo sabbato einai h baptisi xtes mou skasane to paramuthi allios tha epsaxna alli ekklisia.xalastika poli...autoi pou ekprosopoun ta theia me ti thrasos sou zhtan na dvseis to 1/3 tou misthou sou?oute rotan exeis den exeis?ego papa pou thelei na pleirothei me tin ora (15 E) den ton thelo na akoumpisei to paidi mou!thelo ton papa pou tha xarei me to proto megalo mustirio tou paidiou mou.alla apo bdomada prepei na tous pao to xarti.tha tous po esas h krisi blepo den sas akoumpaei,ante kales douleies!kai oti thelei as ginei...os edo..fragko den tha paroun...an mou tin baresei emena tha balo sto pagkari oti nomizo EGO...

• 2 weeks later...

απορώ πάντως που η μητρόπολη νύπτει τας χείρας! κάθε εκκλησία κάνει ό,τι θέλει...αλλά επίσημα...εμάς μας έδωσαν και απόδειξη!!

...ο κόσμος των μεγάλων γίνεται πολύ πιο ωραίος όταν ανακατεύεται με τον κόσμο των παιδιών...

Διαφημίσεις

εν συντομία με απλά μαθηματικά λοιπόν .... ένας παπάς παίρνει για ένα μυστήριο από τους γονείς νεόνυμφους κουμπάρους φωτογράφους μπαλονοτετοιους + τα κερία

μιλάμε για ενα 200αρι στο νερό από ένα μυστήριο ! και δεν κάνει ΕΝΑ μυστήριο το σκ !

μην αναρωτιέστε αν κάνατε καλα που το καταγγείλατε

και κανένα μυστήριο δεν μπορεί να σας χαλάσει κανείς ...

στην χειρότερη θα ακούσεις αντι να τα λέει βροντερά και δυνατά

και καθαρά να μουρμουράει σα σκολειαρόπαιδο που δε θέλει να πει το ποίημα του :wink:

(σαν καλλιτέχνης πες που πάει σε φιλανθρωπική συναυλία και αντί να πει 10 τραγούδια θα πει 2 ..... δεν θα είναι πάντως ... ! όλα τα ευαγγέλια θα τα πει όλα θα ειπωθούν απλα με μούτρα .... ε ! ξύδι ...:wink::-) )

νταξ δε τρέχει κάστανο

η χαρά θα παραμείνει χαρά και η τσέπη του αδεια

ΟΥΣΤ ....

συγχύστηκα πάλι :-)

Μην ξεχνάτε ότι ο κάθε παπάς πληρώνεται και από το κράτος, γιατί θεωρείται δημόσιος υπάλληλος.

Και δεν παίρνει και λίγα, περίπου 1200 ευρώ το μήνα μου είπε κάποιος παπάς, ο οποίος ήταν και θεολόγος σε σχολέιο και έπαιρνε και από εκέι άλλα 1200....

Μην ξεχνάτε ότι ο κάθε παπάς πληρώνεται και από το κράτος, γιατί θεωρείται δημόσιος υπάλληλος.

Και δεν παίρνει και λίγα, περίπου 1200 ευρώ το μήνα μου είπε κάποιος παπάς, ο οποίος ήταν και θεολόγος σε σχολέιο και έπαιρνε και από εκέι άλλα 1200....

μη με φουντώνεις :-)

Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά το ρεύμα οι περισσότερες εκκλησίες το πληρώνονται από εμάς τους φωτογράφους.

το ξέρατε αυτό? Οι πρίζες στην εκκλησία που πέρνουμε ρεύμα, συνήθως έχουν ξεχωριστή ασφάλεια και δεν την ανεβάζουν άν δεν πληρώσουμε "το ρεύμα". Από 6 έως 15 ευρώ για 200-300 φλασιές και μισή ώρα φώτα. Άσε που δεν πληρώνουν ρεύμα ποτέ και φυσικά η ΔΕΗ δεν το κόβει..............

Όχι σε όλες όμως.

Πολύ ωραία...δηλαδή είναι εντελώς κοροϊδία η υπόθεση.Και χρησιμοποιούν το ρεύμα και την καθαριότητα σαν δικαιολογία,για να πάρουν περισσότερα λεφτά,μια και το πρώτο το πληρώνεις εσύ,σαν φωτογράφος και το δεύτερο το πληρώνει ο γονιός,που συνήθως δίνει και στον νεωκόρο κάτι.

Πάντως δεν έχει τύχει να δω στα μέρη μου φωτογράφο να πληρώνει...κάπου θα τον πετύχαινε το μάτι μου,γιατί λογικά θα τον φώναζαν στο γραφείο του παπά,έτσι δεν είναι???Μήπως γίνεται μόνο στην Αθήνα?

Διαφημίσεις

ούτε στον γάμο ούτε στα βαφτίσια ρώτησα ποσό! όπως είπα και στους κουμπάρους να μην

ρωτήσουν! δώσαμε 100 ευρώ στο κάθε μυστήριο γιατί θέλαμε δεν είναι πολλά δεν είναι λίγα.δεν καταλαβαίνω όμως γιατί τους ρωτάτε? αυτή δεν είναι η δουλεία τους? εμείς δεν τους πληρώνουμε?για αυτό λοιπόν μην ρωτάτε και δώστε ότι έχετε ευχαρίστηση είτε 10 είτε 1000.

Μήπως γίνεται μόνο στην Αθήνα?
εξ κουζ μι :shock::D

και τι σημασία έχει αν γίνεται μόνο στην Αθήνα; :-) (λεμε τώρα , σε ένα υποθετικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας όπου γίνεται ΜΟΝΟ στην Αθήνα ... τυπου σπίλμπεργκ σενάριο :D)

πιστεύω πως δεν έχει καμία απολύτως σημασία

εκτως και αν μιλάμε για άλλο χριστιανισμό στην Αθήνα

άλλο στα Τρίκαλα

και άλλο στην Ινδία Παναμά κάτω πατήσια κυψέλη Γκίζι Αυαστραλία Αμερική ....

ακυρον !

δεν καταλαβαίνω όμως γιατί τους ρωτάτε? αυτή δεν είναι η δουλεία τους? εμείς δεν τους πληρώνουμε?για αυτό λοιπόν μην ρωτάτε και δώστε ότι έχετε ευχαρίστηση είτε 10 είτε 1000.
ελαμ ντε

!

γιατί ρωτάνε ; μπορεί βέβαια και να μην ρωτάνε ... αλλα πάλι, να λέει μόνος του πάτερ ... : ναι γεια σας θέλω αυτά κι αυτά τα χαρτιά και 150 ευρω ...!

μπορεί !

ποιος να ξέρει ; :-D

(δεν δίνω για ευχαρίστηση ΤΟΥΣ .... ευχάριστης μου είναι πάντως να τα δίνω στο χέρι εκεί που εγώ πιστεύω από το υστέρημα μου ... και όχι σε έναν παπα που θα ΚΑΝΕΙ την ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ! βέβαια όπως και να χει σωστά τοποθετήθηκες ... δε διαφωνώ δλδ ) :D αλλα για φαντάσου να πληρώναμε από 150 ευρώ για να :

να καταθέσουμε φορολογική δήλωση ( και δεν εννοώ τον λογιστή που θα μας στην φτιάξει ...αλλα τον εφοριακό)

ή να πληρώναμε 130 ευρω για να καταθέσουμε τα χαρτιά μας για επίδομα ανεργίας

ή να πληρώναμε 120 ευρω για να πάρουμε από τα ΚΕΠ ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ..

΄

ή

ή

(δεν εξετάζω το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι πρόκειται για θρησκευτικό "καθήκον" .... οοοοοοχι ...κουβέντα :-D )

εξ κουζ μι :shock::D

και τι σημασία έχει αν γίνεται μόνο στην Αθήνα; :-) (λεμε τώρα , σε ένα υποθετικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας όπου γίνεται ΜΟΝΟ στην Αθήνα ... τυπου σπίλμπεργκ σενάριο :D)

πιστεύω πως δεν έχει καμία απολύτως σημασία

εκτως και αν μιλάμε για άλλο χριστιανισμό στην Αθήνα

άλλο στα Τρίκαλα

και άλλο στην Ινδία Παναμά κάτω πατήσια κυψέλη Γκίζι Αυαστραλία Αμερική ....

ακυρον !

Δεν είπα ότι σωστά γίνεται μόνο στην Αθήνα ή λάθος που γίνεται μόνο εκεί.Αναρωτήθηκα μήπως γίνεται μόνο σε συγκεκριμένες εκκλησίες εκεί, γιατί εδώ δεν το έχω δει ποτέ.Και πίστεψέ με,έχω πάει σε ουκ ολίγα μυστήρια.

Με φουντώσατε πάλι...την Κυριακή βαφτίσαμε τον τρίτο μου γιο...Πήρανε 120 ευρώ απο τους κουμπάρους μας με απόδειξη και ζητήσανε 100 ευρώ χωρίς απόδειξη φυσικά γιατί είχανε εργασίες στον Ναό και για το καλό του παιδιού!!!Πήρε τον άντρα μου απο το χεράκι και τον οδήγησε να τα ρίξει και να τον δει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...για το καλό του παιδιού!!!!...έτσι ΄ετσι είχε πει και ο Χριστός...μετά μου λένε γιατί δεν πάω στην εκκλησία!

:evil::evil::evil::evil:

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Διαφημίσεις

όταν ήμουν στο δημοτικό ή στυο γυμνάσιο μου έμαθαν στο μάθημα των θρησκευτικών ότι τα 7 μυστήρια γίνονται δωρεάν από την εκκλησία. Μήπως για αυτό θέλουν να κόψουν τα θρησκευτικά από τα σχολεία????? ...........

δεν καταλάβατε καλά...περιμέναμε κι εμείς να αρχίσει το μυστήριο...και περιμέναμε...και περιμέναμε...βρε πού πήγε ο παπάς; στο γραφείο, λέει ο νεοκώρος, περάστε από εκεί για να αρχίσουμε!:lol: τι να λέμε τώρα...και φυσικά όποιος επιθυμεί θα δώσει όσα έχει ευχαρίστηση,αλλά τελικά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποια εκκλησία της ίδιας ενορίας δεν παίρνει χρήματα ή δεν ζητάει τουλάχιστον, ενώ σε κάποια άλλη είναι και συγκεκριμένο το ποσό που ζητείται;

...ο κόσμος των μεγάλων γίνεται πολύ πιο ωραίος όταν ανακατεύεται με τον κόσμο των παιδιών...

κι΄όμως γίνεται παντού. Όχι σε όλες όμως

ΑΧ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΑΤΕ! τον προηγουμενο Σεπτεμβρη που βαφτισαμε τον μικρο εκτος 120ε που εδωσαν οι νονοι, μας ζητησε κ αλλα 50!:shock: χωρις αποδειξη εννοειται:evil:. αλλα πιαστηκαμε δτον υπνο κ τα σκασαμε:evil::evil::evil:

μετα ο αντρας μου πηρε την μητροπολη κ ειπαν, ναι φυσικα κ εχουμε δικιο κ οτι ηταν ανεπιτρεπτο να μας ζητηθουν αυτα τα χρηματα κ χωρις αποδειξη μαλιστα. θα κοιτουσαν τ θεμα κ θα μας ενημερωνανε.... ακομα περιμενουμε τηλεφωνημα τους!!!!!!!!!

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

ΑΧ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΑΤΕ! τον προηγουμενο Σεπτεμβρη που βαφτισαμε τον μικρο εκτος 120ε που εδωσαν οι νονοι, μας ζητησε κ αλλα 50!:shock: χωρις αποδειξη εννοειται:evil:. αλλα πιαστηκαμε δτον υπνο κ τα σκασαμε:evil::evil::evil:

μετα ο αντρας μου πηρε την μητροπολη κ ειπαν, ναι φυσικα κ εχουμε δικιο κ οτι ηταν ανεπιτρεπτο να μας ζητηθουν αυτα τα χρηματα κ χωρις αποδειξη μαλιστα. θα κοιτουσαν τ θεμα κ θα μας ενημερωνανε.... ακομα περιμενουμε τηλεφωνημα τους!!!!!!!!!

κόρακας κοράκου μάτι ...................................

Εγω τι να πω που αυριο βαφτιζω την κορη μου και ο.....μην πω εβαλε ιδια ωρα την βαφτιση μας με βαφτιση αλλου παιδιου και το εμαθα σημερα μολις....απο καθαρη τυχη!!

Κι ευτυχως που τα βρηκαμε με την αλλη οικογενεια και με το ζορι κρατιεμαι αυριο να μην του φερω την λαμπαδα στο κεφαλι.....φραγκο δεν θα παρει,εχω πει στον νονο να μην δωσει δραχμη.......εχω συγχιστει κυριολεκτικα!!!

Την αυστηροτητα ξερουν να την εξαντλουν στο ποιμνιο...αλλα στην περιπτωση τους ειναι "ανθρωπινο λαθος"...

Πως ειπε η Αρια παραπανω???Βρε ουουουστττττττττ!

Εγω τι να πω που αυριο βαφτιζω την κορη μου και ο.....μην πω εβαλε ιδια ωρα την βαφτιση μας με βαφτιση αλλου παιδιου και το εμαθα σημερα μολις....απο καθαρη τυχη!!

Κι ευτυχως που τα βρηκαμε με την αλλη οικογενεια και με το ζορι κρατιεμαι αυριο να μην του φερω την λαμπαδα στο κεφαλι.....φραγκο δεν θα παρει,εχω πει στον νονο να μην δωσει δραχμη.......εχω συγχιστει κυριολεκτικα!!!

Την αυστηροτητα ξερουν να την εξαντλουν στο ποιμνιο...αλλα στην περιπτωση τους ειναι "ανθρωπινο λαθος"...

Πως ειπε η Αρια παραπανω???Βρε ουουουστττττττττ!