Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

MONTEΣΟΡΙΑΝΗ ΑΓΩΓΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΙΛΔΙΡΙΔΟΥ


Recommended Posts

Επειτα απο πολυ ψαξιμο ,αλλα πολυ ψαξιμο μιλαμε αποφασισαμε να παει ο μικρος στην μοντεσοριανη αγωγη στο πανοραμα Θεσσαλονικης....

Ομολογω οτι η αναζητηση παιδικου σταθμου δεν μου αρεσε καθολου σαν διαδικασια και πολλε ςφορες εφευγα πολυ απογοητευμενη διοτι σε καποιους σταθμους ειδα αθλιες συνθηκες ....και το χειροτερο απο ολα ηταν οτι προσπαθουσαν να σε πεισουν για το ποσο καλος ειναι ο σταθμος .........

εψαξα στις εξης περιοχες τα παντα ομως ασβεστοχωρι,Ρετζικι ,πανοραμα,θερμη και κατεληξα σε αυτον τον σταθμο ο οποιος ειναι σαφως λιγο πιο ακριβος απο τους αλλους αλλα ασυγκριτα καλυτερος...

ν ασημειωσω οτι τα ραντεβου μου τα εκλεινα εν ωρα λειτουργειας των σταθμων και ειδα απιστευτα πραγματα..παιδακια 2 ετων μονα στην τουαλετα να προσπαθουν να σκουπιστουν,στην τραπεζαρια μονα να προσπαθουν να φανε με επιβλεψη της μαγειρισας...

Βεβαια εγω ειμαι υπερβολικη σαν μανα και σαν ανθρωπος οποτε δεν ξερω κατα ποσο εχουν βαση τα λεγομενα μου..

απλα με αγχωσε η διαδικασια αυτη και λειτουργησα με το ενστικτο μου..θελω να ειναι ασφαλης, καθαρος ευτυχισμενος και σε 2 μοιρα τα κομπιουτερ και η ξενη γλωσσα...

ομολογω οτι καποια στιγμη με ενθουσιασαν και αυτα αλλα στην πορεια αλλαξα γνωμη....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Δεν τον ξέρω τον παιδικό που λες και δεν έχω εμπειρία από άλλους, καθώς ο δικός μου μπέμπης δεν έχει πάει ακόμη.

 

Όμως, νομίζω ότι πρέπει να σου πω μια εμπειρία που είχα πριν κάποια χρόνια με αντίστοιχο σχολείο στην Αθήνα. Το ακριβές όνομα δεν το θυμάμαι, πάντως είχε μέσα τη λέξη Μοντεσοριανή, πρέπει να είναι ένα και μοναδικό.

 

Λοιπόν, είχα πάει σε εκδήλωση όπου θα έπαιζαν μουσική τα παιδάκια του σχολείου αυτού. Στην αρχή βγήκε η διευθύντρια του σχολείου και μας είπε ότι αυτό που έχει σημασία είναι όχι το αισθητικό αποτέλεσμα αλλά η παιδαγωγική τους προσέγγιση, βάσει της οποίας δεν απογοητεύουμε τα παιδιά όταν δε μπορούν να κάνουν κάτι. Κάτι τέτοιο είπε και σύντομα κατάλαβα τί εννούσε.

 

Αυτό που ακούσαμε επι μισάωρο ήταν κάτι το οικτρό. Το κάθε παιδάκι έπαιζε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε. Είχαν ένα παιδάκι που ήταν "διευθυντής ορχήστρας" (κινούσε τα χέρια του πέρα δώθε, χωρίς καμία συνέπεια ή σχέση με το αποτέλεσμα) και τα άλλα έπαιζαν. Και βέβαια δε μιλάμε για βρέφη ή νήπια. Μιλάμε για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, παιδιά που κανονικά μπορούν και να ξέρουν μουσικά όργανα αλλά και να έχουν κάποια πειθαρχία

 

Αυτό το περιστατικό νομίζω ότι αποκαλύπτει μια "παιδαγωγική προσέγγιση" που κατά τη γνώμη μου έιναι λανθασμένη. Τα παιδιά βεβαίως και δεν πρέπει να τα απογοητεύουμε. Αλλά επίσης πρέπει να τους μάθουμε να είναι συνεπή σε αυτό που πρέπει να κάνουν. Θεωρώ ότι κορόιδευαν και τα παιδιά και τους γονείς όταν υποτίθεται ότι έκαναν μουσική, αλλά στη ουσία δεν έκαναν τίποτα.

 

Οπότε, για την περίπτωση που και στο δικό σου εφαρμόζεται η ίδια προσέγγιση (που φαντάζομαι ότι δεν αφορά μόνο στη μουσική εκπαίδευση, αλλά πρέπει να είναι διάχυτη) θα σου συνιστούσα να το κοιτάξεις λίγο. Ίσως να έτυχα στην περίπτωση, δεν ξέρω...

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω παρα πολυ που μοιραστηκες αυτην την εμπειρια σου μαζι μας...

εχεις δικιο γιατι και εγω πηγα σε καποιο σχολειο που εκαναν ΜΟΝΤΕΣΟΡΙΑΝΗ και τα πραγματα ηταν απαραδεκτα...με την λογικη οτι δεν πιεζουμε τα παιδια καθε παιδακι ηταν σε εναν διαφορετικο χωρο και εκανε ΟΤΙ ηθελε στην κυριολεξια...επαθα σοκ..

το συγκεκριμενο σχολειο το παρακολουθω 2 χρονια (το ψωνιο)

1.πανε παιδια φιλων μας

2.ο ξαδερφος μου ειναι εκπαιδευτικος το ιδιο και η γυναικα του..με 2 τετοιους μισθους ηταν λιγο δυσκολο να πανε το παιδι στο συγκεκριμενο σχολειο αλλα το πηγαν για 3 χρονια...επειτα πηγε σε δημοσιο..και πραγματικα ειναι ενθουσιασμενοι..

και να σου πω οταν πηγα εγω ενιωσα ΚΑΠΩς εκει περα...σαν ασφαλεια,σιγουρια δεν ξερω πως να το πω...και οχι μου ειπαν αυτα που ηθελα να ακουσω αλλα επειδη ειδα τα παιδια εκει...ηρεμα ,χαρουμενα,με επιβλεψη και πεντακαθαρα...μου εκανε εντυπωση που καθε τοσο χωρις ν αμε βλεπει η βοηθος ανοιγε απο πισω τα παντελονακια να δει αν λερωθηκαν τα παιδια..ενω καπου αλλου που πηγα και τα αλλαζαν με προγραμμα δηλ.10.30 12.30 2.30 και sorry δηλ αν λερωθει το παιδι μου στις 8.15 το πρωι θα μεινει με τα κακακια ως τις 10.30 ????????????και μου λεει ΝΑΙ!!!!!!!

ΔΕΝ υπερασπιζομαι το συγκεκριμενο σχολειο απλα ενιωσα καλυτερα εκει.

και στην τελικη αν δω οτι κατι δεν παει καλα τον σταματαω αμεσως..

απλα δεν βρηκα κατι καλυτερο να παρει η ευχη...

και ν απω και κατι αλλο ..μου ανοιξε τα ματια μια κοπελα εδω στο φορουμ που ελεγε οτι τα ημερησια τετραδιακια ειναι απατη και ειχε ΔΙΚΙΟ...

αχ πολυ ψαξιμο θελει........

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις πολύ καλά που το παρακολουθείς τόσο καιρό το σχολείο και είσαι τυχερή που έχεις γνωστούς εκεί και που μπόρεσες να βρεις ένα μέρος που σου εμπνέει ασφάλεια. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και ελπίζω να το νοιώσω κι εγώ κάποτε.

 

Με τόσο ψάξιμο που έχεις ρίξει φαντάζομαι ότι θα είναι όντως καλό το σχολείο.

 

Εύχομαι καλή συνέχεια :D

Link to comment
Share on other sites

μακαρι να ειναι καλο..παντως το συναισθημα οτι αφηνεις καπου το παιδι μονο του και ανυπερασπιστο μου τσακιζει τα νευρα..

ολο σκεφτομαι...και αν γινει αυτο?και αν γινει εκεινο?

και αν διψαει και δεν μπορει να τους δωσει να το καταλαβουν?αν τον χτυπαει καποιο αλλο παιδι?αν ποναει καπου και δεν αισθανεται καλα θα το καταλαβουν?

Πολυ αγχος τραβαω ....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αχ, δυστυχώς σε αυτά δε μπορώ να σου απαντήσω γιατί ακόμη δεν το έχω πάει παιδικό και δε νοιώθω τίποτα σχετικό (εμένα μου έρχονται εκείνη την ώρα, δε μπορώ να βρεθώ εύκολα στη θέση αυτή εκ των προτέρων).

 

Οπότε φοβάμαι ότι το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να σκεφτείς πόσο θετικό είναι που το μωρό σου κοινωνικοποιείται, παίζει, ανεξαρτητοποιείται. Επίσης, το γεγονός ότι εσύ δουλεύεις και δεν αλλάζεις πορεία ζωής για το παιδί, πρέπει να υπάρχουν κι άλλα πράγματα στη ζωή μας, πέρα απ'το παιδί.

 

Το πιο σημαντικό είναι ότι όντως πιστεύω πως έκανες το καλύτερο που μπορούσες, γιατί το έψαξες πολύ όπως λες. Ακούγεται σαν παρηγοριά αυτό που λέω, αλλά νομίζω ότι είναι η απόλυτη αλήθεια.

 

Αυτά τα αισιόδοξα από κάποια που είναι έξω απ'το χορό (από Σεπτέμβρη μπορεί και να το ρίξω στα ηρεμιστικά :D )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Μια φιλη που ηθελε να στειλει τον μικρο της παιδικο σταθμο τον Σεπτεμβρη, τηλεφωνησε στην Μοντεσσοριανη Αγωγη στο Πανοραμα κ αφου την αφησαν να περιμενει τηλεφωνο, για να κλεισει ραντεβου με την κα Βιλδιριδου για πληροφοριες, για κανενα μηνα, τελικα της ειπανε οτι το σχολειο θα κλεισει κ δεν θα λειτουργησει τον Σετεμβριο. Ενα σοκ, ομολογω οτι το παθαμε... Δεν ξερω τι συμβαινει, αν θελεις ψαξτο λιγο...

.png.png[/url]
Link to comment
Share on other sites

αποφασισα τον μικρο πριγκιπα διοτι μας βολευει φοβερα πολυ απο εκει που μενουμε ...φυσικα μου αρεσε και πολυ και αφου πηγα περιπου 10 φορες και οι ανθρωποι λαλησαν,τους ειπα οτι τις πρωτες ημερες θα κανω βολτες στην αυλη :oops::oops:

δεν καλεσαν ψυχιατρο αλλα το δεχτηκαν ...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τωρα διαβασα το τοπικ..

Το μονο που θελω να πω ειναι οτι δεν ειναι κακό να ακουσεις μια συναυλία απο φαλτσα οργανα :lol: Και εμεις καναμε φαλτσες συναυλίες στην ταξη μου και οφειλω να ομολογησω πως ηταν φοβερη εμπειρια και για μας και για τα παιδια και ξετρελενοντουσαν...

Όπως επίσης δεν ειναι κακό να ειμαι το καθε παιδακι οπου θελει και να κανει αυτο που θελει... και να ειστε σιγουρες οτι αυτο γινεται κατω απο ελεγχο και φοβερη επιτηρηση και ειναι πολυ πιο δυσκολο να εφαρμοστει στηνπραξη απο το να κανουν ολα τα παιδια το ιδιο πραγμα ταυτοχρονα..

Σε αυτο που λες εγω σαν παιδαγωγος αναγνωριζω τη μεθοδος που κοινως ονομαζεται "ανοιχτες ταξεις και παραλληλα εργαστηρια" που αυτη τη στιγμή για την ελλαδα αποτελει ακομα απιαστο ονειρο και καινοτομία.

:D:D:D:D

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καταρχάς καλώς σας βρίσκω. Είμαι πολύ νέο μέλος και ενδιαφέρομαι και εγώ για σταθμό στη Θεσσαλονίκη από Σεπτέμβρη που η ζουζούκα μου θα είναι 18 μηνών. Επειδή βλέπω ότι κάποιες μανούλες έχετε κάνει κάποια έρευνα, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε; Κυρίως με αφορούν σταθμοί από κέντρο και προς ανατολικά.

Όσον αφορά το "Παιδικόραμα", το οποίο είναι το μόνο που γνωρίζω επειδή πηγαίνει εκεί η ανιψιά μου, η αδελφή μου είναι πολύ ευχαριστημένη αλλά δυστυχώς παίρνει παιδιά πάνω από 2,5 χρόνων.

Πολλά φιλιά και ελπίζω να τα λέμε συχνά

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
τηλεφωνησε στην Μοντεσσοριανη Αγωγη στο Πανοραμα κ τελικα της ειπανε οτι το σχολειο θα κλεισει κ δεν θα λειτουργησει τον Σετεμβριο. Ενα σοκ, ομολογω οτι το παθαμε... Δεν ξερω τι συμβαινει, αν θελεις ψαξτο λιγο...

Λεπτομέρειες δεν ξέρω, αλλά μου είπε γνωστή μου που "ξέμεινε" γιατί κλείνει όντως, ότι κάτι παίζει με τα οικονομικά, κάτι είπανε για καταχρήσεις κ.λπ. Δεν γνωρίζω βέβαια αν είναι ράδιο αρβύλα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...