Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ Ή ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ;;;ΚΑΘΕ ΓΝΩΜΗ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!

Recommended Posts

Αν υπάρχουν γονείς εδώ (εκτός από τις φίλες που ήδη με έχουν βοηθήσει και τις έχω ζαλίσει :D) που να έχουν σε αυτά τα σχολεία τα παιδιά τους ή έχουν άποψη για τα σχολεία αυτά, παρακαλώ βοηθήστε με!!!

Ξέρω ότι είναι σχολεία με διαφορετική φιλοσοφία αλλά στο καθένα βρίσκω ένα φοβερό συν. Ο σύζυγος είναι περισσότερο υπέρ του ενός και εγώ περισσότερο υπέρ του άλλου... Γι΄αυτό ψάχνω ανθρώπους που θα μου δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και τη δράση του κάθε σχολείου...

Διαφημίσεις

Ξέρω πως υπάρχουν 10000000 άλλα κριτήρια, αλλά έχεις μάθει την πιθανή ώρα αναχώρισης από το σπίτι; Δεν ξέρω πως είναι η ζωή σας τώρα, αλλά σκέψου το ενδεχόμενο να καταβάζεις το παιδί πριν τις 7 επί σειρά ετών...

Ξέρω πως υπάρχουν 10000000 άλλα κριτήρια, αλλά έχεις μάθει την πιθανή ώρα αναχώρισης από το σπίτι; Δεν ξέρω πως είναι η ζωή σας τώρα, αλλά σκέψου το ενδεχόμενο να καταβάζεις το παιδί πριν τις 7 επί σειρά ετών...

Είμαι σε διαδικασία αναζήτησης σπιτιού και αυτό δε μπορώ να το υπολογίσω ακόμα δυστυχώς! Υπάρχει όμως η δυνατότητα να την πηγαινοφέρνω εγώ αν η ώρα που θα δώσουν δεν είναι καλή! Το θέμα είναι το σχολείο!!!

ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ

1. Εχω ακούσει από φίλους της αδερφής μου ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι με τα παιδιά εκεί

2. Νομίζω ότι γενικά είναι καλύτερης φήμης σχολείο. Για τον Κ-Γ δεν έχω ακούσει ποτέ τίποτα, οπότε στη συνείδησή μου η ερασμειος υπερτερεί

Καλημέρα. Αφού ενδιαφέρεσαι σε τέτοιου επιπέδου (οικονομικού και "ποιοτικού") σχολεία γιατί δεν κοιτάς και για τα εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ στο Μαρούσι (εκτός αν η απόσταση είναι απαγορευτική). Εκτός ότι είναι από τα παλιότερα σχολεία της Ελλάδας (1917, οι εγκαταστάσεις βέβαια είναι καινούριες και σύγχρονες) θεωρείται από τα καλύτερα της Ελλάδας και με μεγάλη έμφαση στον αθλητισμό σύν το ότι έχει και το IB αρκετά χρόνια στο πρόγραμμά του.

Διαφημίσεις

Λοιπόν, να ψηφίσω κι εγώ. Μεταξύ των δύο (και μόνο), ψηφίζω Εράσμειο, κυρίως για το ύφος του σχολείου και την έμφαση στα γερμανικά.

Εμείς πάμε τον μικρό στην Εράσμειο και είμαι αρκετά ευχαριστημένη απο το σχολείο.Το παιδί γυρνάει κάθε μέρα με καλή διάθεση στο σπίτι, δεν μου έχει κάνει ποτέ παράπονα για τις δασκάλες του, βλέπω ότι έχει ηρεμήσει πάρα πολύ σε σχέση με πέρισυ που πήγαινε σταθμό και έχει γίνει πάααρα πολύ ευγενικος.Σε όλα αυτα κατα τη γνώμη μου παίζει σημαντικό ρόλο το σχολείο.Τα γερμανικά τους είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και γενικά βλέπεις δασκάλες με όρεξη για τη δουλειά τους.

Αρνητικό: όταν πήγα φέτος να κάνω ανανέωση εγγραφής μου είπαν ότι ίσως να μην έχουν δρομολόγιο για το γυρισμό για τα παιδάκια που ακολουθούν μόνο το βασικό πρόγραμμα....αηδίες....για να μην πω κάτι χειρότερο...... πιστεύω ότι το έκανε αυτή για να με αναγκάσει να πάρω "δραστηριότητες" και με το που είδε ότι της απάντησα ότι αν είναι ετσι να μην γράψω τον μικρό κατευθείαν πήρε στο γραφείο κίνησης και διαπίστωσε ότι τελικά υπάρχει και διαθεσιμό δρομολόγιο για να γυρίζει ο μικρός χωρίς δραστηριότητες....μην ψαρώσεις!!πελάτες ψάχνουν ;)

Για τα Κ.Γ. δεν γνωρίζω κάτι να σου πω...για να είμαι ειλικρινής εγώ έψαχνα και σχολείο με έμφαση στα γερμανικά γιατί την θεωρώ δύσκολη γλώσσα, εγώ είμαι παντελώς άσχετη και ήθελα το παιδί να τα "συνηθίσει" από μικρό.

Καλημέρα. Αφού ενδιαφέρεσαι σε τέτοιου επιπέδου (οικονομικού και "ποιοτικού") σχολεία γιατί δεν κοιτάς και για τα εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ στο Μαρούσι (εκτός αν η απόσταση είναι απαγορευτική). Εκτός ότι είναι από τα παλιότερα σχολεία της Ελλάδας (1917, οι εγκαταστάσεις βέβαια είναι καινούριες και σύγχρονες) θεωρείται από τα καλύτερα της Ελλάδας και με μεγάλη έμφαση στον αθλητισμό σύν το ότι έχει και το IB αρκετά χρόνια στο πρόγραμμά του.

Αλήθεια pasxalitsa επισκέφτηκες τα εκπαιδευτήρια Δούκα που έλεγες; Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα και πιο παλιά σχολεία. Αξίζει μια επίσκεψη!

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια βοήθεια! Καμιά άλλη δεν ξέρει τίποτα;;; Μόλις με πήρε ο άντρας μου και μου είπε ότι ψηφίζει Κωστέα-Γείτονα ως τελική επιλογή!

• 2 weeks later...

Τελικά τί κάνατε???? Τελείωσε το θέμα 'σε ποιο δημοτικό να τη γράψω', για να αρχίσει το άλλο 'έκανα καλά που την έγραψα εκεί'????????:lol::lol::lol::lol:

(ευτυχώς που έχω ακόμα ένα χρόνο!)

Καλησπέρα pashalitsa! Τελικά τι έκανες? Σε ποιο σχολείο καταλήξατε???

Εμείς επειδή είμαστε ακόμα παιδικό σταθμό και τα σχολεία αυτά δεν έχουν "φύλαξη" μέχρι τέλη Ιουλίου το αφήσαμε για λίγο και θα την στείλουμε σε παιδικό σταθμό. Αν από το χρόνου μετακομίσουμε (πάλι) τότε θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά ώστε να μη χρειάζεται να αλλάζει συνέχεια κι αυτή!!!!!

81332fc420.png

ad017ac402.png

• 3 months later...

Στο ίδιο ακριβώς δίλημμα ήμουν και εγώ πριν από πέντε μήνες, Κωστέα Γείτονα ή Ερασμειο? Βασικά απ' όλα όσα είδα προτιμούσα την Ελληνογερμανική αγωγή αλλά γενικά όταν τα έβαζα κάτω, το κόστος ανέβαινε αρκετά! Έπειτα από πολύ μα πολύ σκέψη, τελικά κατέληξα στην Εράσμειο χωρίς να μπορώ να πω με βεβαιοτητα ακόμα ότι ήταν πράγματι η πιο σωστή επιλογή.

Αυτό που με έπεισε στην Εράσμειο ήταν η πολύ καλή εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας. Δίοτι απ' ότι κατάλαβα από την συνάντηση που είχα εκεί και όπως μάλιστα με διαβεβαίωσαν και διάφορες γνωστές και τρίτοι, δεν θα χρειαστεί καθόσλου το παιδί να κάνει μάθημα γερμανικών στο σπίτι ή σε φροντηστήριο και ότι για την απόκτηση όλων των πτυχίων στα γερμανικά αρκεί το μάθημα του σχολείου! Θώρησα λοιπόν ότι τα αγγλικά είναι λίγο πολύ αυτονόητα και τα παιδιά τα μαθαίνουν εύκολα οπότε σκέφτηκα να ρίξω το βάρος στα γερμανικά που τη θεωρώ σημαντική γλώσσα. Πείστικα επίσης ότι στην εράσμειο κάνουν πιο ουσιαστική δουλειά από άποψη εκπαίδευσης και μάθησης απ' ότι στον Κωστέα Γείτονα. Στον Κωστέα Γείτονα, ο οποίος σημειωτέων μου έβγαινε πιο οικονομικά, γιατί ο άντρας μου ήταν απόφοιτος και είχε μια σχετική έκπτωση, με έπεισαν στο ραντεβού που κάναμε ότι το παιδί μου θα περνάει καλά και θα κάνει πολλές δραστηριότητες και θα είναι ευχαριστημένο, αλλά δεν με πείσανε για την εκπαίδευση των παιδιών!

Τελικά σήμερα ο βασικός ενδοιασμός που έχω για την Εράσμειο, που με κάνει να σκέφτομαι μήπως έρπεπε να είχα επιλέξει τον Κωστέα Γείτονα είναι το ΙΒ πράγραμμα που δεν έχει και έχει ο Κωστέας! Γιατί θεωρώ πλέον ότι το μέλλον το παιδιών μας από άποψη ανώτατης εκπαίδευσης είναι στο εξωτερικό! Τα ελληνικά πανεπιστήμια πάνε από το κακό στο χείρότερο και το ελληνικό πτυχίο πιστεύω δεν θα έχει καμία αξία στο μέλλον. Προσφατα μάλιστα είδα και τη λίστα αξιολόγησης των καλύτερων 200 πανεπιστημίων στον κόσμο (στην οποία φυσικά δεν υπάρχουν ελληνικά) και συνειδητοποίησα ότι κατά ποσοστό 80% ή και παραπάνω αυτά είναι αγλλόφωνα (στην Αμερική και την Αγγλία) και λίγα είναι τα γερμανικά! Αυτό λοιπόν με κάνει να σκέφτομαι ότι το ΙΒ είναι πολύ σημαντικό για το ιδιωτικό σχολείο, αφού ανοίγει τον δρόμο για ένα καλό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό!

Πές μου πασχαλιτσα που κατέληξες τελικά εσύ και γιατί?

καλή πρόοδο εύχομαι!

Στο ίδιο ακριβώς δίλημμα ήμουν και εγώ πριν από πέντε μήνες, Κωστέα Γείτονα ή Ερασμειο? Βασικά απ' όλα όσα είδα προτιμούσα την Ελληνογερμανική αγωγή αλλά γενικά όταν τα έβαζα κάτω, το κόστος ανέβαινε αρκετά! Έπειτα από πολύ μα πολύ σκέψη, τελικά κατέληξα στην Εράσμειο χωρίς να μπορώ να πω με βεβαιοτητα ακόμα ότι ήταν πράγματι η πιο σωστή επιλογή.

Αυτό που με έπεισε στην Εράσμειο ήταν η πολύ καλή εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας. Δίοτι απ' ότι κατάλαβα από την συνάντηση που είχα εκεί και όπως μάλιστα με διαβεβαίωσαν και διάφορες γνωστές και τρίτοι, δεν θα χρειαστεί καθόσλου το παιδί να κάνει μάθημα γερμανικών στο σπίτι ή σε φροντηστήριο και ότι για την απόκτηση όλων των πτυχίων στα γερμανικά αρκεί το μάθημα του σχολείου! Θώρησα λοιπόν ότι τα αγγλικά είναι λίγο πολύ αυτονόητα και τα παιδιά τα μαθαίνουν εύκολα οπότε σκέφτηκα να ρίξω το βάρος στα γερμανικά που τη θεωρώ σημαντική γλώσσα. Πείστικα επίσης ότι στην εράσμειο κάνουν πιο ουσιαστική δουλειά από άποψη εκπαίδευσης και μάθησης απ' ότι στον Κωστέα Γείτονα. Στον Κωστέα Γείτονα, ο οποίος σημειωτέων μου έβγαινε πιο οικονομικά, γιατί ο άντρας μου ήταν απόφοιτος και είχε μια σχετική έκπτωση, με έπεισαν στο ραντεβού που κάναμε ότι το παιδί μου θα περνάει καλά και θα κάνει πολλές δραστηριότητες και θα είναι ευχαριστημένο, αλλά δεν με πείσανε για την εκπαίδευση των παιδιών!

Τελικά σήμερα ο βασικός ενδοιασμός που έχω για την Εράσμειο, που με κάνει να σκέφτομαι μήπως έρπεπε να είχα επιλέξει τον Κωστέα Γείτονα είναι το ΙΒ πράγραμμα που δεν έχει και έχει ο Κωστέας! Γιατί θεωρώ πλέον ότι το μέλλον το παιδιών μας από άποψη ανώτατης εκπαίδευσης είναι στο εξωτερικό! Τα ελληνικά πανεπιστήμια πάνε από το κακό στο χείρότερο και το ελληνικό πτυχίο πιστεύω δεν θα έχει καμία αξία στο μέλλον. Προσφατα μάλιστα είδα και τη λίστα αξιολόγησης των καλύτερων 200 πανεπιστημίων στον κόσμο (στην οποία φυσικά δεν υπάρχουν ελληνικά) και συνειδητοποίησα ότι κατά ποσοστό 80% ή και παραπάνω αυτά είναι αγλλόφωνα (στην Αμερική και την Αγγλία) και λίγα είναι τα γερμανικά! Αυτό λοιπόν με κάνει να σκέφτομαι ότι το ΙΒ είναι πολύ σημαντικό για το ιδιωτικό σχολείο, αφού ανοίγει τον δρόμο για ένα καλό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό!

Πές μου πασχαλιτσα που κατέληξες τελικά εσύ και γιατί?

καλή πρόοδο εύχομαι!

Διαφημίσεις

Δεν είναι και λίγα τα γερμανικά στη λίστα, είναι 12 και τα αμερικανικά είναι 52 ή κάπου τόσα. Αν αναλογιστείς την αντιστοιχία σε πληθυσμό χωρών, δεν θα τα έλεγα και 'λίγα'. Γενικά, όταν θα έρθει ο ώρα να επιλέξουν τα παιδιά μας πανεπιστήμιο, ο κόσμος μας θα είναι εντελώς διαφορετικός, ας μην προτρέχουμε και ας θέσουμε πρώτα τους στόχους του ... δημοτικού.

Σε πρόγραμμα IB άλλωστε μπορεί να μπει κάθε στιγμή, μην αγχώνεσαι.

Εμένα η εμπειρία μου από τα γερμανικά πανεπιστήμια είναι η καλύτερη.

Εγώ τελικά δε βρήκα θέση στην Εράσμειο αλλά και κάτι με ξένιζε γενικά σε αυτό το σχολείο... Αν θες μπορώ να σου πω σε πμ. Η Ελληνογερμανική Αγωγή έχει το ομορφότερο νηπιαγωγείο που υπάρχει και γενικά η οργάνωση και η καθαριότητα είναι σήμα κατατεθέν. Επίσης με έπεισε ότι έχει σοβαρό προγραμμα σπουδών αλλά δεν έχει ΙΒ φυσικά. ΟΚ, το ΙΒ που οδηγεί σε σπουδές στο εξωτερικό είναι για ΒΓ λυκείου, έχεις πάντα χρόνο να πας στο λύκειο σε ένα τέτοιο σχολείο αν το αποφασίσεις... Αλλά το κόστος, όπως είπες, αν πας για κάτι παραπάνω από το βασικό πρόγραμμα, ξαπερνά στο σύνολο τις 10000. Τέλος οι εγκαταστάσεις για δημοτικό κλπ μου φάνηκαν πληκτικές και εργοστασιακού τύπου, πράγμα που δε μου άρεσε καθόλου. Μιλάμε για πολύ μπετόν!!!:lol: Και μου είπαν ότι θα σκάψουν ένα υπόγειο για να κάνουν θέατρο! :shock:

Στο τέλος βρέθηκα μέσα καλοκαιριού να μην την έχω γράψει πουθενά :shock::lol:. Ήμασταν απόλυτα διχασμένοι ανάμεσα στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση και του Κωστέα Γείτονα. Και τα δυο σχολεία με φοβερό φυσικό περιβάλλον αλλά πολύ διαφορετικά σε όλα τα άλλα. Με το χέρι στην καρδιά θα επέλεγα Εκπαιδευτική Αναγέννηση. Οι άνθρωποι εκει μίλησαν στο εκπαιδευτικό μου ένστικτο. Όμως το σχολείο έχει το ρίσκο ότι είναι ακόμα καινούριο και δεν έχει τα προγράμματα ΙΒ ακόμα (ενδιαφέρεται όμως όπως μου είπαν όταν συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ενδιφερομένων παιδιών). Τελικά, κόντεψαν να σπάσουν τα νεύρα μου να μη μπορώ να πάρω απόφαση και στο νήμα πάνω είπαμε να βάλουμε τη λογική και να επιλέξουμε του Κωστέα Γείτονα ως σχολείο έχον μεγαλύτερη εκπαιδευτική εμπειρία και πιο δυνατά προγράμματα. Δεν έχω ιδέα αν έκανα σωστή επιλογή, έχω φοβερή αγωνία και φυσικά τους παρακολουθώ σε κάθε βήμα... Αν τα λεφτά που πληρώνω δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που μου είπαν και σε αυτό που προσδοκώ, ΕΦΥΓΑ! Και ξέρω ακριβώς που θα πάω αυτή τη φορά!!!:D

Καλη πρόοδο και σε εσάς και αν θες κάτι περισσότερο στείλε μου και πμ!

Εγώ γιατί νομίζω ότι το Πολυτεχνείο της Κρήτης είναι μέσα στα καλύτερα 200 του κόσμου; Σε κάποια λίστα το είδα αλλά δε θυμάμαι...

Κι εγώ θα συμφωνήσω ότι το μέλλον είναι έξω, μακάρι α)να είμαστε καλά και β)να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις οικονομικές απαιτήσεις...

Α, να σου πω και κάτι άλλο, ότι διάβασα σε εφημερίδα ότι η Γερμανία, εκμεταλλευόμενη την αύξηση διδάκτρων στα αγγλικά πανεπιστήμια και τη δυσαρέσκεια του κόσμου γενικά πάνω σε αυτό, προσανατολίζεται και ετοιμάζει πολλά ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ τμήματα στα πανεπιστήμιά της ώστε να δεχτεί και παιδιά που δεν έχουν επαρκείς γνώσεις της γερμανικής γλώσσας...

Οπότε αν από τα άλλα είσαι ευχαριστημένη στην Εράσμειο, don't worry!!!:cool::D

• 1 year later...

Pashalitsa, διάβασα τους προβληματισμούς σου. Τελικά έμεινες ευχαριστημένη από τον ΚΓ, το παιδάκι σου είναι ακόμα εκεί? Πώς είναι η μέχρι σήμερα εμπειρία? Μπορείς να μου απαντήσεις και με μήνυμα, αν δεν θέλεις να δημοσιοποιήσεις κάτι. Ήταν ένα από τα σχολεία που ψάξαμε πολύ, πριν καταλήξουμε και ακόμα έχω την αμφιβολία μήπως κάναμε λάθος που το απορρίψαμε...

• 4 years later...