Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μωράκι 7 μηνών σε παιδικό σταθμό;;

Recommended Posts

γεια σας ταλαίπωρες μάνες....

αντιμετωπίζω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με το τρίτο μου παιδάκι καθώς χάλασε η "μαγιά" με την κοπέλα που θα την κρατούσε κατά την επιστροφή μου στην δουλειά αρχές Ιουλίου και τώρα έχω απελπιστεί πραγματικά...είναι πολύ δύσκολο να βρείς αξιόπιστο άνθρωπο που να έχει και όρεξη για δουλειά, οι περισσότερες βαριούνται και όλο απαιτήσεις έχουν. έχω ήδη κανονίσει να στείλω τα αδέρφια της μπεμπας (σχεδόν 3 χρονών) στον παιδικό σταθμό αρχές Ιουλίου, αλλά η μπέμπα θα καθόταν σπίτι με την κοπέλα.

τώρα που προέκυψε το πρόβλημα μαζί της, έχω πραγματικά αγανακτίσει γιατί τελευταία στιγμή πρέπει να βρω λύση τι θα κάνω με την μικρή. Με βλέπω να την στέλνω στον παιδικό σταθμό μαζί με τα αδέρφια της...θα είναι μόλις 7 μηνών..πολύ μικρούλα. θα κολήσει τα πάντα εκεί μέσα, αν και είναι από τους καλούς ιδιωτικούς σταθμούς, αλλά και τα πιτσιρίκια μου με το που θα πάνε εκεί θα αρρωστήσουν ούτως ή άλλως και ότι πιάσουν θα το φέρουν σπίτι...και θα κολήσει και η μικρή.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ....

καμία ιδέα;;;

Διαφημίσεις

Κοριτσι ειναι πολυ μικρο για παιδικο(αποψη μου) και σκεφτομαι πως το καλοκαιρι δε θα εχει και πολλα παιδακια ωστε να εχεις ελπιδα οτι θα εχει κ παρεουλα.Τη ψυχουλα.....

Ειναι αδυνατον δηλαδη να βρεις αλλη να σου το κρατησει?Τι ρωταω τωρα θα μου πεις....Ειναι αλλιως να ειναι εκτος σπιτιου το παιδι κ αλλιως να ειναι σπιτι εστω κ με καποιον οχι γνωστο...Αν υπηρχε καποιος δικος σας να το κραταει κ εστω να τον πληρωνεις,ξαδερφη,ανηψια οτι αλλο....:rolleyes:

Αν δε θα εχει κ αλλα παιδακια τοσο μικρα στο σχολειο της σηγουρα θα την εχουνε σε ταξη με πιο μεγαλα καποια στιγμη κ θα ερχετε σε επαφη,αν κ το καλοκαιρι δεν υπαρχουνε τοσες ιοσεις,απλα θα ειναι στη φαση να τα τρωει ολα κ μικροβια ουκ ολιγα....δε ξερω...μου φαινεται λιγο δυσκολο να ειναι τοσο μωρο στο παιδικο.

Αν απευθυνοσουν σε γραφειο που εχει κοπελες ισως να ητανε λιγο πιο ακριβοι αλλα πιστευω οτι σιως υπαρξει κ αξιοπιστια περισσοτερη,λογο φημης:wink:Πρεπει να το ψαξεις....

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

μονο σε γνωστο σου να το αφησεις .....γνωμη μου ...μη παρεις καμια κοπελα αγνωστη ουτε απο γραφειο ουτε απο πουθενα αλλου....γιαγια , παππους?

Kαλησπέρα, εγω στελνω την μικρη μου από 7 μηνων σε παιδικο σταθμο. Αν γύρναγα τον χρονο πίσω παλι το ιδιο θα εκανα. Παρα πολλα πλεονεκτήματα : ειναι πανεξυπνη, μίλησε νωρις, ειναι κοινωνικοτατη, δεν αντιμετωπίσαμε προβλημα προσαρμογής διότι είχε συνηθησει απο μικρη, ευτυχως επειδη ειναι πολυ μικρος παιδικος σταθμος με λίγα παιδακια δεν αρρωσταινει σχεδον ποτε. Για μενα το παιδι εχει κερδισει παρα πολλα πραγματα από το να ηταν με μια κοπελα στο σπίτι.

Καλη επιτυχια σε καθε σας κίνηση.

U80ep3?r=1271337460

σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

η αλήθεια είναι ότι τα αγόρια μου μεγαλώσαν μέχρι σήμερα (διόμιση χρονών) στο σπίτι με νταντάδες (έχω αλλάξει δύο) και δεν είδα καμιά προκοπή. και από αρρώστιες, ούκω λίγες...που τα κολλάνε όλα δεν έχω καταλάβει ακόμα..μάλλον ο αέρας που αναπνέουμε είναι προβληματικός και βρίσκεται παντού. ψυχοκινητικά αργήσανε να κάνουν πολλά πράγματα, γιατί και οι 2 νταντάδες είτε φοβόντουσαν είτε βαριόντουσαν. όταν πλακωθήκαμε με την πρώτη νταντά, αναγκάστηκα 18 μηνών να τα στείλω σε παιδικό σταθμό για 2 μήνες και είδα φοβερή βελτίωση και στην κοινωνικότητα και στο φαγητό και σε όλα. δεν θέλανε να έρθουν σπίτι. εγώ σίγουρα είμαι θερμή υποστηρίκτρια των παιδικών σταθμών γιατί προάγουν την κοινωνικότητα των παιδιών και τα βοηθάνε ψυχοκινητικά, το μόνο που με προβληματίζει είναι η ηλικία της. ας ήταν τουλάχιστον 12 μηνών...βέβαια, λόγω των αδερφών της, από την στιγμη που γεννήθηκε έχει πάθει πολλές αρρώστιες, μέχρι και βροχιολίτιδα, ιώσεις, φαρυγγίτιδες κλπ κλπ....παρόλο που τα παιδιά δεν πηγαίνουν παιδικό σταθμό. απλά φαντάζομαι ότι θα γίνει χαμός με το που θα πάνε...

δυστυχώς δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενα, ούτε μαμα (δεν ζει) ούτε πεθερα (τα ζώα αργα - κρατάει το παιδί της κόρης της και είναι θεός φυλάξει - μέσα σε ένα πάρκο όλη μερα, ούτε βόλτα ούτε τίποτα). ο παιδικός που θέλω να τα στείλω είναι αρκετά καλός και χωρίζονται τα τμήματα ανά ορόφους, οπότε το βρεφικό είναι μέχρι παιδάκια 2 χρονών αλλά στην πλειοψηφία τους 12μηνα.

τι να πω, δύσκολα τα πράγματα, θα το δοκιμάσουμε και βλέπουμε. άσε που μπορεί και να μην την δεχτούν τον Ιούλιο γιατί είναι κλεισμένο το τμήμα και δεν δέχεται άλλα παιδάκια...

Διαφημίσεις

Αμα ειναι με βρεφακια τοτε ολα καλα γιατι θα εχει παρεα.Οσο για τα αγορια σας,μαλλον οι νταντα βαριοτανε οπως ειπες....γιατι θα μπορουσε να δουλεψει με τα παιδια αλλα μαλλον δεν ηθελε....Εχω κανει παιδι 8 μηνων να περπετησει κ να μπουσουλησει,που πριν για τους γονεις φανταζε ονειρο μακρινο,μεσα σε 2 βδομαδες.Τα παιδια οτι τους δωσεις περνουνε,αν δε τους δωσεις...δε θα παρουνε κ τιποτα....:rolleyes:

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

από όσο ξέρω από τον κύκλο μου είτε έχουν παππού-γιαγιά, είτε έχουν γυναίκα στο σπίτι. εγω δυστυχώς δεν έχω επιλογές και για να σας είμαι απολυτα ειλικρινής έχω μπουχτίσει με την "απροσάρμοστη" συμπεριφορά τους, άσε που ξέρουν ότι τις έχεις ανάγκη και σε πατάνε...εύχομαι όλα να πάνε καλά για το μικρό μου αστέρι...αλλά και για τα άλλα δύο παιδάκια μου!

καλά...αυτό δεν το συζητώ...το οικονομικό είναι πολύ σοβαρό θέμα, αλλά από την στιγμή που έκανα παιδιά, έχω καταπιέσει τα δικά μου θέλω και προτεραιότητα είναι να διασφαλίσω στα παιδιά μου ένα υγιές περιβάλλον και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες κοινωνικοποίησης...δυστυχώς τις αρρώστιες δεν μπορούμε να τις υπερνικήσουμε, όσα λεφτά κι αν διαθέτουμε. φανταστείτε κόστος 3 παιδιών στον παιδικό!! έχω πειστεί πλέον ότι θα την στείλω, εύχομαι μόνο να μην το μετανιώσω..

Διαφημίσεις

δε θα το μετανιωσεις. Εγω ειμαι υπερ των παιδικων οταν κανουν σωστη δουλεια.

Κι οσον αφορα τις ιωσεις, να ξερεις οτι υπαρχει και η αντιθετη πλευρα του νομισματος: ενισχυση του ανοσοποιητικου. Και δεν ξερεις πως ειναι και το καθε παιδι, εγω με δυο παιδια στον παιδικο και στο βρεφονηπιακο κι ευτυχως δεν ξερουμε ακομα τι θα πει ιωση, ο μικρος μου μονο ειχε κανα δυο φορες συναχι. Αφου λες οτι εχει ηδη κολλησει καποια πραγματα απο τα αδελφακια της σιγουρα δεν ειναι οσο αδυναμη ειναι ενα πρωτοτοκο υπερπροστατευμενο μωρο που δε μπορει κανεις να πλησιασει για να μη χαλασει το απολυμασμενο περιβαλλον που ζει.

Θα δεις οτι θα μπει σε μια σειρα πολυ νωρις, θα μαθει χιλια πραγματακια και θα εχει ομορφη συμπεριφορα. Μακαρι να σας δεχτουνε. Και με το καλο η επιστροφη στη δουλεια...

Ισως να κανουν και καλυτερες τιμες αν ειναι τρια αδελφακια στον ιδιο σταθμο..

foni εγω θα σου ελεγα να κανεις αλλη μια προσπαθεια για να βρεις νταντα, αλλα να το διαδωσεις στη γειτονια(αν δεν το εχεις ηδη κανει). πχ. στο ψιλικατζιδικο σου. εγω ετσι βρηκα νταντα που εμενε 3-4 χρονια στη γειτονια κ ειναι πολυ καλη κοπελα. στο λεω για την περιπτωση που δεν δεχτουν την μικρη λογω πληροτητας, εστω μεχρι να κλεισει χρονο.

τωρα αν δεν βρεθει λυση με νταντα, καλο θα ειναι να εστιασεις σε ενα καλο παιδικο σταθμο (που ομως να σου επιτρεπει να κανεις επισκεψη στο χωρο κ εξ απροοπτοου. δηλ. να σε δεχτουν το συντομοντερο δυνατον για 1η επισκεψη-πληροφοριες στο χωρο κ να δεις ιδιοις ομμασι ολα τα τμηματα σε ωρα λειτουργιας).

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Εγώ απλά θα παραθέσω την γνωμη μου . θεωρώ ότι είναι μικρό για βρεφικό ! εγω την δική μου θα την αφήσω στο σπίτι με μια κυρία . Για ενα ετος σιγουρα μετά θα δούμε οικονομικά αν μπορε΄σουμε περισσότερο . Τωρα αν τελικά πάτε βρεφικό μπες να μας πεις εντυπώσεις. Εγω όταν ειχα ρωτησει μου ειχαν πει να τους το πω 6 μηνες νωριτερα ( σε εναν στην περιοχη μου δεν ρωτησα άλλον)

jHgFp3.png

εμενα ο μικρος πηγε 9 μηνων παιδικο και απο τη δευτερη εβδομαδα αρχισε να κολαει διαφορες ιωσουλες:-(

παρολο που ξεκινησε μαιο και ειχα την ελπιδα οτι δεν θα υπηρχαν πολλες αρρωστιες στους παιδικους.

αλλα το εχω ξαναπει αγνωστη μεσα στο σπιτι δε θα εβαζα ποτε.ειμαι καθετη σε αυτο.

δεν επαθε τιποτα απολυτως και με τη παροδο του χρονου μονο καλα του εχει δωσει ο σταθμος.:wink:

κορίτσια μου σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, μου δίνετε κουράγιο πραγματικά! μετά τις πολύ κακές εμπειρίες που είχα από τις 2 νταντάδες, ο παιδικός μου φαντάζει σαν την καλύτερη λύση. έχω κάνει κράτηση ήδη για τα αγόρια μου να ξεκινήσουν τον Ιούλιο στον σταθμό Φωτεινή που είναι εξαιρετικός, έτσι φαίνεται τουλάχιστον και έτσι μου έχουν πει. επειδή ειναι πολύ αυστηροί στον αριθμό παιδιών που δέχονται, υπάρχει η πιθανότητα να μην την δεχτούν την μικρή τον Ιούλιο γιατί το βρεφικό τμήμα δέχεται μέχρι 8 παιδάκια. όπως σας το περιέγραψα, το βρεφικό τμήμα είναι σε ξεχωριστό όροφο από τα υπόλοιπα, έχει δική του κουζίνα και μπάνιο και δικό του χώρο ψυχαγωγίας. οταν είχα πάει να δω για τα πιτσιρίκια, το είδα και αυτό το τμήμα, και είχε ένα μωράκι σε ένα ρηλάξ και δίπλα του τα πιο μεγάλα που τραγουδούσανε σε κύκλο. τι να πω, μου φάνηκε ιδανικός...και δεν είναι και από τους φτηνούς! όντως, και γω έχω ξενερώσει με τις νταντάδες, δεν τους έχω εμπιστοσύνη, προτιμώ το παιδί μου να μεγαλώνει σε έναν ελεγχόμενο χώρο με παιδάκια, όπου δίνουν σε όλα προσοχή, παρά με μία νταντά που ναι μεν θα είναι στο καθαρότερο σπιτάκι του αλλα μπορεί να το έχει παρατημένο σε ένα πάρκο όλη μέρα...πραγματικά έυχομαι να την δεχτούν..Ιούλιος θα είναι, τι στο καλό, πάλι ιώσεις θα έχει;;; βέβαια, τα πιτσιρίκια μονίμως κρυωμένα είναι και με μύξες...με τέτοιο άρρωστο περιβάλλον που ζούμε, δεν μου κάνει πλέον εντύπωση!!

θα σας ενημερώσω και θα μοιραστώ μαζί σας τις πρώτες εντυπώσεις!

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Εμείς πήραμε την κορούλα μας σε βρεφικό λίγο πριν κλείσει 5 μηνών. Δεν είχαμε άλλη επιλογή, επειδή έπρεπε να επιστρέψω δουλειά και επειδή οι δικοί μας ήταν μακριά. Είμαστε κατευχαριστημένοι!! Δεν το μετανιώσαμε ούτε στιγμή! Ο σταθμός τότε είχε 6 βρέφη, με τη μικρή μας 7. Τα πρόσεχε μια κυρία έμπειρη, γεμάτη αγάπη για τα παιδιά. Η μικρή έμαθε να τρώει το φαΐ της όλο, όλα τα φαγητά, περπάτησε νωρίς, μίλησε νωρίς για την ηλικία της. Πραγματικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Εκεί έχει και άλλα παιδάκια, παίζουν, τραγουδάνε, κοινωνικοποιούνται, έχουν το πρόγραμμά τους. Τώρα από ιώσεις, είναι φυσικό να κολλά πού και πού, αλλά και όταν ήταν 3 μηνών αρρώστησε με ίωση που την κόλλησε ο παππούς, σε μια μας επίσκεψη. Οπότε οι ιώσεις είναι αναπόφευκτες, δεν τις κολλάνε μόνο από τους σταθμούς.

Μην ανησυχείς καθόλου, αν βρείτε έναν σταθμό καλό, με συνεργάσιμες και συνεννοήσιμες δασκάλες, όλα θα πάνε καλά! Θα δείτε πολλή διαφορά στην κορούλα σας! Γνώμη μου. Απλά αρχίστε από τώρα το ψάξιμο, λόγω του περιορισμού στον αριθμό των βρεφών που δέχεται κάθε σταθμός.

Καλή επιτυχία!

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

• 9 months later...