Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εργασιακός μεσαίωνας.

beba09

Recommended Posts

...τα λεφτα των ταμειων που παιχτηκαν στο χρηματιστηριο και χαθηκανε, τα τριπλασια λεφτα της αρχικης αξιας (υπερ-υπερτιμολογημενα) που δινονταν (και δινονται) καθε φορα για αγορες ή κατασκευες (βλ. ολυμπιακα εργα, ελ. βενιζελος, C4I,υποβρυχια και ο καταλογος δεν τελειωνει ) καθως τα 2/3 πηγαιναν σε τσεπες καποιων, τα παρτυ που γινοντουσαν με εργολαβους, φαρμακοβιομηχανιες και ολους τους ''μεγαλους'' καθως δεν φροντιζε κανεις να ελεγχει κανεναν,να μην αναφερθουμε στο ποσο καλος πελατης της Γερμανιας ειμαστε κλπ,κλπ..

αυτο δεν ειναι κριση, ειναι ΚΛΕΨΙΑ..

ψαχνουμε να βρουμε λεφτα, να κλεισουμε τις τρυπες που ανοιξαν οχι λογω της ''κρισης'', αλλα λογω οτι καποιοι τα αρπαξαν...καποιοι που δεν θα τιμωρηθουν ποτε γιατι παραγραφονται τα αδικηματα τους..

η Ευρωπαιοι ηξεραν τι γινοταν..ενας βουλευτης (αν θυμαμαι καλα, της Γερμανιας) βγηκε και τους εκραξε οτι τοσο καιρο ηξεραν και δεν μιλαγαν και τωρα απαιτουν..

απο την δεκαετια του 80 γνωριζαν ολοι οι ελληνες βουλευτες που περασαν απο εκει μεσα, ηξεραν οτι η ελλαδα δεν παει καλα, παρολ' αυτα κανεις δεν μιλησε και κανεις δεν εκανε τιποτα..

ας μην ακουμε τα ΜΜΕ που με πολυ εντεχνο τροπο θελουν να μας πεισουν οτι εχουμε ''κριση''..

ειμαστε μια χωρα που πολλες εκατονταδες χρονια, προσπαθουν ολοι να μας εκμεταλλευτουν.. ειμαστε μια πλουσια χωρα (φυσικη ομορφια,με πλουσια κοιτασματα,πολιτισμο-αρχαιολογικους χωρους κ.α.) με μεγαλης σημασιας γεωγραφικη θεση..το κακο ειναι οτι δεν περασε απο εδω ουτε ενας ηγετης που να μπορει να εκμεταλλευτει αυτην την χωρα και να την αξιοποιησει σωστα..ολοι κοιταξαν το συμφερον τους και την τσεπη τους..γινανε περιουσιες που ενας βουλευτης δεν θα μπορουσε να εχει με τον μισθο του..

στο εξωτερικο, ολοι κοιτανε να μας φανε, να μας υποδηλωσουν για να μπορουν να μας εκμεταλλευονται ...και κυριως ΤΖΑΜΠΑ.. ξεπουλαμε τα παντα γιατι τιποτα δεν βγαζει κερδος, γιατι σε ολα μπαινουμε μεσα..και ποιοι ειναι αυτοι οι ''χαζοι'' επενδυτες που ερχονται και τα αγοραζουν?αυτοι δεν μπαινουν μεσα?λιμανια,αεροδρομια, ΟΤΕ και παει λεγοντας..ολα στα χερια των ξενων..

στα βιβλια της ιστοριας που μαθαινουμε στο σχολειο , δεν υπαρχει η σωστη ιστορια για διπλωματικους λογους..δυστυχως ομως η ιστορια επαναλαμβανεται..καλο θα ηταν να διαβασουμε και να κρινουμε..οχι κοντοφθαλμα.. για τα παιδια μας..

συμφωνώ σε όλα!

...Αν κρίνω ότι σαν λαός κάναμε τη μικρασιατική καταστροφή και την Κύπρο δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη για τα αντανακλαστικά μας.

εγώ ούτε για τις προθέσεις μας (εννοώ των πολιτικών μας)...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το χρέος μας όμως θα παραμείνει σε ευρώ. Άρα θα πρέπει να κηρύξουμε και πτώχευση. Αν θέλουμε να δουλεύουμε για 300 ευρώ, η βενζίνη να είναι στο 1,10 και τα σπίτια 1.000 ευρώ το τ.μ. όπως στη Ρουμανία θα βρεθούν πολλές θέσεις εργασίας, γιατί όχι. Όταν πέφτεις στο μηδέν φυσικά και θα έχεις μετά ανάπτυξη. Θέλουμε όμως; Εγώ πάντως όχι.

Και το '60 ακόμη έτσι ήταν οι θέσεις εργασίας. Σου έδινε ο πατέρας σου μια τσάπα ή 20 πρόβατα και δούλευες όλη μέρα. Τι εβγαζες όμως από τη δουλειά σου;

Ουτε εγώ θέλω. Η λέξη πτώχευση, απλώς δεν συμπεριλαμβάνετε στο λεξιλόγιο μου. Για τους λόγους που αναφέρεις και πολλούς άλλους. Το χρεος θα παραμείνει όντως σε ευρώ και εμείς θα πρέπει να το πληρώσουμε με δραχμές? Ε, μην τρελαθούμε τώρα. Οχι θα πληρώνουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, αλλά και τα τρισέγγονά μας....

.....δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη για τα αντανακλαστικά μας.

Τα ποιά??????

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Κορίτσια το έχω γράψει και αλλόυ εδώ...έχω εσωτερική με μισθό 310 Ευρώ συν 80 η ασφάλεια της. Ο μισθός της έχει θεσπιστεί απο το ΄Κυπριακό κράτος, δεν τον κανόνισα εγώ. Ειναι νόμιμη και έχει έρθει μέσω πρακτορείου. Ο μισθός στην χώρα της είναι 50 Ευρώ το μήνα!

Να γίνω αδιάκριτη;;; είναι από την Νιγηρία και εσένα;; Παράπονα σου κάνει;;; Η κοπέλα που γνώρησα ήταν δυσαρεστημένη και μου είπε ότι όλοι οι συμπατριώτες της της λένε ότι την εκμεταλλεύονται. Εσένα μιλάει με άλλα άτομα από την πατρίδα της;; είναι ευχαριστημένη ή σου κάνει παράπονα;; εσύ είσαι ικανοποιημένη;;

Καθόλου αδιάκριτη, κανένα πρόβλημα. ;)Η κοπέλα ειναι από της Φιλιππίνες και παράπονα δεν μου κάνει γιατί αυτή ήταν που πήγε σε πρακτορείο εκεί και ζήτησε δουλεία στην Κύπρο ως οικιακή βοηθός γνωρίζοντας τον μισθό καθώς όπως σου είπα έχει θεσπιστεί από το Κυπριακό κράτος και όχι από τον κάθε εργοδότη. Εάν ήθελε θα μπορούσε να είχε κάνει αίτηση για κάποιο άλλο κράτος με μεγαλύτερο μισθό. Η απόφαση ήταν δική της. Ολες οι οικιακοί βοήθοί στην Κύπρο που είναι εσωτερικές παίρνουν το ίδιο μισθό και έτσι δεν υπάχουν παράπονα. Τώρα εάν είμαι ευχαριστημένη θα σου πώ ότι για τισ δουλείες του σπιτιού είναι ΟΚ αλλά για να την αφήνω με τα παιδιά μου δεν της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, την έχω πιάσει να μην είναι τόσο προσεχτική:confused:

Καθόλου αδιάκριτη, κανένα πρόβλημα. ;)Η κοπέλα ειναι από της Φιλιππίνες και παράπονα δεν μου κάνει γιατί αυτή ήταν που πήγε σε πρακτορείο εκεί και ζήτησε δουλεία στην Κύπρο ως οικιακή βοηθός γνωρίζοντας τον μισθό καθώς όπως σου είπα έχει θεσπιστεί από το Κυπριακό κράτος και όχι από τον κάθε εργοδότη. Εάν ήθελε θα μπορούσε να είχε κάνει αίτηση για κάποιο άλλο κράτος με μεγαλύτερο μισθό. Η απόφαση ήταν δική της. Ολες οι οικιακοί βοήθοί στην Κύπρο που είναι εσωτερικές παίρνουν το ίδιο μισθό και έτσι δεν υπάχουν παράπονα. Τώρα εάν είμαι ευχαριστημένη θα σου πώ ότι για τισ δουλείες του σπιτιού είναι ΟΚ αλλά για να την αφήνω με τα παιδιά μου δεν της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, την έχω πιάσει να μην είναι τόσο προσεχτική:confused:

Πω πω ....φιλιππινέζα με 350 ευρώ είναι απίστευτο.....μπάρμπα τον Θεό έχεις...! συγνώμη αλλά στην ξεφτίλα κτυπάνε 1000 ευρώ και εισητήριο με τ' επιστροφής κάθε καλοκαίρι κλπ. Δεν κάνω πλάκα έχω γνωρίσει πολύ κόσμο. Πόσα χρόνια της έχεις;;

Νομίζω ότι οι Φιλιππινέζες είναι αρκετά έμπιστες...και πολύ καλύτερες από της κοπέλες από Νιγηρία. (Συγνώμη αλλά εκεί θα ήμουν πιο επιφυλακτική). Από ποιο πρακτορείο την πήρες; Είχες πάει Κύπρο για να την πάρεις;; ή από Ελλάδα. Νομίζω τελικά ότι στην Κύπρο είναι πιο οργανωμένη από εδώ. Είναι καλό αυτό να ξέρει κάποιος που πατάει. Τι προσφέρει ο εργοδότης τι παίρνει ο εργαζόμενος. Πόσα χρόνια την έχεις; πως ξέρεις ότι δεν θα σου φύγει;; έχεις κάποιο συμβόλαιο;; Την αφήνεις να κάνει και αλλού μεροκάματα για να συμπληρώνει μισθό;; ώχ τώρα έγινα αδιάκριτη.

Διαφημίσεις

Εγω εχω μια κοπελα απο τη Γεωργια εσωτερικη και τις δινω 650 ευρω οπως εδινα και στην προηγουμενη που ειχα οκτω μηνες παλι απο την ιδια χωρα.

Στα 650 Μπεμπα μου, πρεπει να προσθεσεις ρευμα, νερο, φαγητο και στεγη που κατω απο αλλες συνθηκες δεν θα ηταν ενα 250αρι το λιγοτερο; Θα ηταν! Να σου πω επισης οτι τα χρηματα τους ειναι καθαρα και αφορολογητα, ενω τα δικα μας φορολογουνται μεχρι και το τελευταιο ευρω, ενω οταν τους ρωτας ποσα χρηματα επαιρναν στην Πατριδα τους ΟΤΑΝ ειχαν δουλεια σου απαντουν 150 με 200 ευρω. Παιρνουν λοιπον τρεις φορες επανω τα λεφτα τους. Αυτα στα γραφω για να μη σου φαινονται οτι ειναι λιγα τα λεφτα κι οτι υπαρχει εκμεταλευση.

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Κοίτα κακά τα ψέματα είναι εκμετάλλευση….(δεν μιλάω προσωπικά για εσένα) απλά με το σκεπτικό αν εγώ πήγαινα στην Γαλλία τι μισθό θα ήθελα να έχω.;;; δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Όπως και αν κάποιος δεν είναι ικανοποιημένος, πολύ απλά φεύγει…..οπότε φαντάζομαι ότι όποιος μένει ικανοποιεί τουλάχιστον ένα μέρος των αναγκών του. Ούτε εμείς τα βρίσκουμε όλα. Δεν το θεωρώ καθόλου εύκολο πράγμα να έχεις έναν άνθρωπο όλη μέρα στα πόδια σου. Συγνώμη αλλά καθόλου εύκολο. Πάντως μου κάνει εντύπωση που για να βρεις Αλβανέζα κάτω από 40 ευρώ το 6ωρο δεν βρίσκεις. Ενώ ακόμα και για Βουλγάρες ακούω κάτι 700 και 800 και χώρια η ασφάλιση και το φαγητό (όπως πολύ σωστά ανέφερες). Κοίτα έχω μιλήσει με πολλές κοπέλες ποτέ μα ποτέ δεν είναι ευχαριστημένες σπάνια ….! Αναρωτιέμαι οι εργοδότες τους είναι ικανοποιημένες από αυτές;;

Η προηγουμενη που ειχα εφυγε μολις την προηγουμενη Κυριακη. Ηρθε στην Ελλαδα και τη δευτερη μερα μου την εστειλε το γραφειο στο σπιτι μου. Δεν ηξερε λεξη Ελληνικα, οπως καταλαβαινεις συνενοουμασταν με παντομιμα. Ευτυχως ηταν καλοκαιρι ειχα αδεια κι ετσι εμεινα μαζι της στο σπιτι 20 μερες και της εμαθα τα βασικα. Η ηλικια της 30 ετων.

Περνανε τελος παντων 8 μηνες. Μια μερα δεν ετυχε να γυρισω στο σπιτι μετα απο 12ωρο εργασιας και να με ρωτησει αν θελω κατι. Την παρακαλουσα να ανεβασει ενα χαμομηλι στη μητερα μου που ηταν αρρωστη και απαντουσε οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΑΣΕ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ!

Εβλεπε το παιδι να ανεβαινει στις καρεκλες και να τις σπρωχνει με τα ποδια του κι αντι να παει να το πιασει του φωναζε απο μακρυα: Ελα εδω παιντι ..... Της ειπε μια φορα '' σκασε '' ο γιος μου κι απο την κακια της που ενα τριχρονο αγορακι της ειπε αυτη την κουβεντα το αφησε επι μια ωρα να τσιριζει και του φωναζε '' Εσυ να σκασεις εσυ! '' Δυστυχως δεν ημουν σπιτι αλλα μολις με πηρε η γειτονισα και με ενημερωσε γυρισα και της εδωσα τα παπουτσια στο χερι. Θελω να πω με ολα αυτα οτι ειναι πολυ δυσκολο να βρεις τον ανθρωπο που θα βαλεις μεσα στο σπιτι σου. Οσο για τα χρηματα, εδω διαφωνω. Δεν ειναι καθολου λιγα.

Ειναι σαν να παιρνεις εσυ στην Ελλαδα 2.000 ευρω μηνιαως και να πας στη Σουηδια π.χ και να παιρνεις 6.000 ευρω καθαρα και αφορολογητα χωρις να πληρωνεις τιποτα.

beba 09 οι ερωτήσεις σου δεν είναι αδιάκριτες γιατί οι απαντήσεις είναι γνωστές σχεδόν σε όλους εδώ στην Κύπρο. Λοιπόν...είμαι Ελληνίδα και ζω στην Κύπρο εκτός απο τον μισθό της 310 ευρώ΄+ 80 η ασφαλισή της της παρέχω στέγη ( μένει στο σπίτι μας) και φαγήτο. Οπως είπε και κάποια άλλη κοπέλα βάλε ότι χαλάει και αυτή νερό, ρεύμα κλπ...αρα δεν είναι ότι μου κοστίζει μόνο 390!την έχω 6 μήνες και θα την κρατήσω 2 χρόνια...δεν θα ανανεώσω το συμβόλαιο της για άλλα δύο εάν και θα μπορούσα γιατί τα παιδιά θέλω να πάνε παιδικό στα 3 και έτσι δεν υπάρχει λόγος...θα τα προλαβαίνω πιστεύω. Την έφερα με πρακτορείο απο Κύπρο και ξέρω ότι ΜΑΛΛΟΝ δεν θα μου φύγει γιατί έχω ΄΄ολα της τα χαρτιά και θα είναι παράνομη μετά και εάν την πιάσουν θα φύγει με την μία( όχι που δεν υπάρχουν παράνομοι εδώ). Μεροκάματα την αφήνω εάν θέλει για έξτρα λεφτά αλλά να σου πώ την αλήθεια δεν έχει και πολύ ώρα με τα δίδυμα που έχω γιατί την πάιρνω μαζί μου όταν πάμε στις κούνιες ή κάπου αλλού γιατί είναι στην φάση που παέι οένας δεξιά και άλλος αριστερά:rolleyes:

Όντως πιστεύω ότι το κόστος είναι μεγαλύτερο από αυτά που πληρώνεις αφού σαφώς ξοδεύουν ρεύμα και νερό που φαντάζομαι ότι δεν θα το πολυσκέφτονται. Βασικά έχω μιλήσει με αρκετές γιατί όταν έμενα Γλυφάδα....σχεδόν αυτές πάνε τα παιδιά κούνιες και όχι οι μανάδες. Για παιδί που δεν μιλάει και δεν καταλαβαίνει δεν θα είχα εμπιστοσύνη αν δεν ήμουν παρούσα. Για δουλειές σπιτιού δεν θα είχα πρόβλημα αλλά φοβάμαι το κλέψιμο. Δηλαδή να την πάρω να μου καθαρίσει μια πόρτα και να μου φύγουν 2 τηλεοράσεις ή ένα Laptop...συγνώμη αλλά μάλλον η πόρτα θα μείνει βρώμικη.

Εγώ για δουλειές θα ήθελα να βρω μια κοπέλα που να μένει νόμιμα εδώ να έχει κάποια οικογένεια, να την έχει πάρει και κανένας άλλος να έχει λογική τιμή 30 ευρώ πχ το 5 - 6ώρο και όχι κάτι 50ευρω που ακούω ώστε να έρχεται μια φορά την εβδομάδα. Προτιμώ να τα κάνω όλα μόνη μου αλλά με το παιδί δεν μπορώ γιατί είναι από τα μικρά που πρέπει να ασχολήσει συνέχεια μαζί του. Η μητέρα μου με έχει λυσσάξει να πάρουμε μια κοπέλα αλλά της το ξεκαθάρισα ούτε για αστείο. Όσο ζει ο πατέρας μου δεν το ρισκάρω (όχι ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στον μπαμπά μου) αλλά απλά δεν θέλω. Τώρα για αργότερα αν μείνω μόνο με την μαμά ίσως κάποια να βρίσκαμε αλλά το θέμα είναι να ταιριάξει με εμάς, η μητέρα μου πολύ το θέλει και θα την πληρώνει εκείνη. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι αρκετές χώνονται πολύ στα προσωπικά του σπιτιού και εκφέρουν και γνώμη. :( πρέπει να τους κόβεις τον αέρα....εννοείται ότι όλες λένε το κλασσικό και εμείς άνθρωποι είμαστε (και σαφώς είναι) αλλά πως γίνεται κουμάντο σε ένα σπίτι δεν θα το καθορίσει η οικιακή βοηθός.

Διαφημίσεις

αλλιως φανηκε να το ξεκινας το θεμα κι αλλιώς καταλήγει...

τα παραπονα απο τις κυριες προς τις δούλες και τουμπαλιν τι σχεση εχουν με την κατακορυφη πτωση των μεροκαματων λόγω κρισης?

Ε, εργασιακός μεσαίωνας δεν είναι να δουλεύεις εσώκλειστη για 400 ευρώ το μήνα?

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

αλλιως φανηκε να το ξεκινας το θεμα κι αλλιώς καταλήγει...

τα παραπονα απο τις κυριες προς τις δούλες και τουμπαλιν τι σχεση εχουν με την κατακορυφη πτωση των μεροκαματων λόγω κρισης?

Παιδια δεν υπαρχει καμμια κατακορυφη πτωση λογω κρισης, ποιος το λεει αυτο;

Ανοιξτε μια εφημεριδα να δειτε τι ζητανε. Παρτε δυο τρια γραφεια τηλεφωνο.

Εμενα τωρα μου ηρθε η καινουρια εσωτερικη 25 ετων και παιρνει 660 το μηνα.

Και δεν γνωριζει ουτε γλωσσα ουτε τιποτα. Στην εταιρεια που δουλευω εργαζονται ανθρωποι με 15 χρονια προυπηρεσια και παιρνουν 650 αντε 700 ευρω.

Ποιος ειναι λοιπον ο εργασιακος Μεσαιωνας; Ο δικος τους ή ο δικος μας;

Εχετε ακουσει για τη γεννια των 700 ευρω; Δεν μπορει σιγουρα το εχετε ακουσει.

Αυτη η γεννια μαλιστα μην ξεχνατε οτι φορολογειται, νοικιαζει σπιτια για να σπουδασει, τρωει πινει. Οι κοπελες αυτες ΟΥΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ουτε πληρωνουν διατροφη και στεγη.

Νομιζετε οτι για εναν Ελληνα ή μια Ελληνιδα τα 700 ή τα 800 ευρω ειναι ευκολα σημερα;

Που σε ποια δουλεια; Και τι αξια εχουν τα 700 στην Ελλαδα σε αντιστοιχια με 700 ευρω στη Γεωργια την Αρμενια ή την Νιγηρια;

Παιδια δεν υπαρχει καμμια κατακορυφη πτωση λογω κρισης, ποιος το λεει αυτο;

Εμενα τωρα μου ηρθε η καινουρια εσωτερικη 25 ετων και παιρνει 660 το μηνα.

Και δεν γνωριζει ουτε γλωσσα ουτε τιποτα. . Οι κοπελες αυτες ΟΥΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ουτε πληρωνουν διατροφη και στέγη.

Γιατί να μην φορολογείται; Αν της έχεις κάνει νόμιμη πρόσληψη, και την ασφαλίσεις όπως οφείλεις να κάνεις θα ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ κανονικότατα.

Γιατί να μην φορολογείται; Αν της έχεις κάνει νόμιμη πρόσληψη, και την ασφαλίσεις όπως οφείλεις να κάνεις θα ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ κανονικότατα.

Ιλονκα μου, αν ηταν νομιμη τοτε ναι θα ειχα την υποχρεωση να την ασφαλισω. Ωστοσο η μικρη αυτη ειναι μια ειδικη περιπτωση. Για να επανελθουμε ομως στο θεμα μας και με αφορμη αυτο που γραφεις για την ασφαλιση θα σου πω το εξης: Εγω δουλευω τα τελευταια 16 χρονια σε μια τεραστια πολυεθνικη που απασχολει 1200 εργαζομενους.

Τον τελευταιο μηνα λοιπον εγιναν τα εξης εκτροπα: Μας ζητηθηκε υπο το φοβο των ομαδικων απολυσεων και με πραξικοπηματικο θα ελεγα τροπο να υπογραψουμε μειωση των μισθων μας κατα 20%, μας ανακοινωθηκε οτι δεν θα ισχυουν πια οι νομιμες ωριμανσεις, ουτε τα κλιμακια ως ειχαν, οτι θα μειωθει το επιδομα παραμονης στον ιδιο εργοδοτη πανω απο 50% οτι δεν θα πληρωνομαστε τα Σαββατα αλλα θα τα παιρνουμε ρεπο, με αλλα λογια πληρης καταργηση των συλλογικων συμβασεων εργασιας. Χασαμε ολα τα εργασιακα μας δικαιωματα μεσα σε μια μερα. Δικαιωματα που ειχαν κερδιθει με αγωνες και αιμα.

Ποιος λοιπον ζει στον εργασιακο μεσαιωνα; Εγω που μετα απο τοσα χρονια χανω οτι εχω αποκτησει ή το κοριτσακι που καθεται στο σπιτι μου με ενα παιδακι και βρεξει χιονισει εχει το φαγακι του το νερακι του και τον μισθο του; Γιατι εγω αγαπητη φιλη αν αυριο απολυθω και ισχυσει και ο νομος των απολυσεων αντι για 30.000 ευρω που δικαιουμαι δεν θα παρω ουτε τα μισα κι αντε μετα να βρεις δουλεια ε;

Διαφημίσεις

Πάντως οι περισσότερες περιπτώσεις οικιακών βοηθών / νταντάδων ή φροντίδας ηλικιωμένων που ξέρω (από προσωπική εμπειρία ή από φίλους), δε θέλουν ασφάλιση κ.λπ. Την ψάχνουν κυρίως να πάνε εσωτερικές σε σπίτια με μαύρα λεφτά για να γλιτώσουν νοίκια, ρεύμα, εφορίες κ.λπ. ή επειδή δεν είναι νόμιμες στην Ελλάδα. Αυτό τις βολεύει αλλά βολεύει και τους εργοδότες τους. Αλλά η συμφωνία είναι αμοιβαία. Στο στενό μου κύκλο μόνο μία κυρία ξέρω από τη Βουλγαρία η οποία δουλεύει μεν εσωτερική αλλά ήθελε ΙΚΑ και την ασφάλισαν κανονικότατα. Προσωπικά δεν ξέρω περίπτωση εσωτερικής με 300-400Ευρώ και να κάνει τα πάντα όλα. Τα νούμερα που ακούω είναι από 600 (μαύρα) μέχρι 1100 (με ΙΚΑ).

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Πάντως οι περισσότερες περιπτώσεις οικιακών βοηθών / νταντάδων ή φροντίδας ηλικιωμένων που ξέρω (από προσωπική εμπειρία ή από φίλους), δε θέλουν ασφάλιση κ.λπ. Την ψάχνουν κυρίως να πάνε εσωτερικές σε σπίτια με μαύρα λεφτά για να γλιτώσουν νοίκια, ρεύμα, εφορίες κ.λπ. ή επειδή δεν είναι νόμιμες στην Ελλάδα. Αυτό τις βολεύει αλλά βολεύει και τους εργοδότες τους. Αλλά η συμφωνία είναι αμοιβαία. Στο στενό μου κύκλο μόνο μία κυρία ξέρω από τη Βουλγαρία η οποία δουλεύει μεν εσωτερική αλλά ήθελε ΙΚΑ και την ασφάλισαν κανονικότατα. Προσωπικά δεν ξέρω περίπτωση εσωτερικής με 300-400Ευρώ και να κάνει τα πάντα όλα. Τα νούμερα που ακούω είναι από 600 (μαύρα) μέχρι 1100 (με ΙΚΑ).

Αυτα ειναι τα ποσα! Οπως ακριβως το γραφεις. Σκεψου λοιπον οτι ενας νεος με κοπο και με σπουδες βρισκει ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΙ κιολας τα 700 και πειτε μου ποιος ζει στον εργασιακο μεσαιωνα;

το κοριτσακι που καθεται στο σπιτι μου με ενα παιδακι και βρεξει χιονισει εχει το φαγακι του το νερακι του και τον μισθο του;

Δεν τα έχει βρέξει-χιονίσει....Αν εσύ μία ωραία πρωία την πετάξεις έξω για χ,ψ λόγους, αυτό ήταν. Έβρεξε και χιονισε και δεν κράταγε ομπρέλα (άσχετα αν με τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ γενικά). Το μισθό της θα τον έχει όσο εσύ μπορείς να της τον δίνεις. Εάν χάσεις τη δουλειά σου (κούφια η ώρα, λέμε) αυτομάτως τελειώνει και η δική της θητεία στο σπίτι σου. Και οι δύο άνεργες θα είστε. Το σίγουρο είναι ότι αυτή μάλλον θα βρει πιο εύκολα από σένα δουλειά.....

KjMfp2.png

ασχετο,... αλλά εγω νομιζω οτι υπαρχουν πολλες ελληνιδες νεες ανεργες, αλλά δεν πανε να παρουν αυτα τα 600 ή 700 ευρω (γιατι ποσα ειναι ) να κρατανε παιδακια. γιατι? τοσο χαζοι ειμαστε? ή μηπως δεν αποτελει προυπηρεσια?

Να προσθέσω όμως ότι πολλές φορές, με τα λεφτα που σας προανέφερα, οι κοπέλες κάνουν τα 10πλάσια από αυτά που αρχικώς προσελήφθησαν να κάνουν. Ξέρω περίπτωση οικογένειας που προσέλαβε κοπέλα από Αιθιοπία με 600 για οικιακή βοηθό (εσωτερική) σε μεζονέτα (καταλαβαίνετε...πολλές δουλειές). Τέλος πάντων η κοπέλα δέχτηκε έχοντας δει το μέγεθος του σπιτιού. Στο καπάκι της φορτώσανε και 3 παιδιά (να τα πάρει από το σχολείο, να τα ταίσει, να τα προσέχει κ.ο.κ.) - φύλαξη κανονικά. Ε, αυτό είναι εκμετάλλευση, ναι. Ας το ήξερε από την αρχή ότι θα κάνει το Βέγγο να κανόνιζε την πορεία της....αυτοί την εξαπάτησαν - κατά τη γνώμη μου.

KjMfp2.png

ασχετο,... αλλά εγω νομιζω οτι υπαρχουν πολλες ελληνιδες νεες ανεργες, αλλά δεν πανε να παρουν αυτα τα 600 ή 700 ευρω (γιατι ποσα ειναι ) να κρατανε παιδακια. γιατι? τοσο χαζοι ειμαστε? ή μηπως δεν αποτελει προυπηρεσια?

Ίσως γιατί οι Ελληνίδες θα θέλουν να ασφαλιστούν κιόλας (και πολύ καλά θα κάνουν), ενώ οι κοπέλες από άλλες χώρες, είτε επειδή είναι ευχαριστημένες με λιγότερα λεφτά, είτε επειδή είναι παράνομες, πηγαίνουν ανασφάλιστες. Επομένως και αυτές εργάζονται χωρίς ασφάλιση και με όσα λεφτά δίνει η οικογένεια στην οποία εργάζεται, και η οικογένεια κερδίζει επειδή γλιτώνει ΙΚΑ κτλ κτλ....

Πραγματικα εχω βαρεθει να ακουω αυτη την καραμελα οτι οι Ελληνιδες δεν πανε,οτι οι Ελληνιδες ειναι τεμπελες...και ενα αλλο καρο αρες μαρες!

Φυσικα και πανε,το θεμα ειναι οτι κανεις δεν τις προτιμα....γιατι οι Ελληνιδες ξερουν τα εργασιακα τους δικαιωματα και μπορουν να τα απαιτησουν,ενω οι παρανομες αλλοδαπες και να ξερουν δεν ειναι σε θεση να απαιτησουν τιποτα!!

Σαν κορη αγροτη,εχω βαρεθει να ακουω τοσα χρονια οτι ειμαστε τυχεροι που ηρθαν οι Αλβανοι και οι Ρουμανοι και μαζευουμε τις ελιες μας,τα συκα μας,τα σταφυλια μας!!Ελεος,τι σαχλα ειναι αυτη?Δηλ τοσα χρονια πριν ανοιξουν τα συνορα...δεν μαζευαμε τα προιοντα μας?

Ίσως γιατί οι Ελληνίδες θα θέλουν να ασφαλιστούν κιόλας (και πολύ καλά θα κάνουν), ενώ οι κοπέλες από άλλες χώρες, είτε επειδή είναι ευχαριστημένες με λιγότερα λεφτά, είτε επειδή είναι παράνομες, πηγαίνουν ανασφάλιστες. Επομένως και αυτές εργάζονται χωρίς ασφάλιση και με όσα λεφτά δίνει η οικογένεια στην οποία εργάζεται, και η οικογένεια κερδίζει επειδή γλιτώνει ΙΚΑ κτλ κτλ....

Προσωπικα οσες φορες εχει χρειαστει να προσλαβω καποιον για να με βοηθησει(και δεν μιλαω για δουλειες του σπιτιου,αλλα για αγροτικες εργασιες που σαν γυναικα δεν ειμαι σε θεση να κανω),παντα εχω προτιμησει Ελληνα εργατη!Γιατι....

1)θελω να στηριξω τα παιδια του τοπου μου,που αναζητουν ενα μεροκαματο

2)εχω περισσοτερη εμπιστοσυνη σε αυτα τα παιδια οτι θα προσεξουν πχ τις ελιες μου καλυτερα απο οτι ενας ξενος

3)επειδη θα τους ξαναδω αυριο και μεθαυριο,θα ειμαι κυρια απεναντι τους ως εργοδοτρια και ξερω οτι δεν χρειαζεται να απαιτησω να ειναι και αυτοι κυριοι στις υποχρεωσεις τους γιατι απλα θα το κανουν!

Προσωπικα οσες φορες εχει χρειαστει να προσλαβω καποιον για να με βοηθησει(και δεν μιλαω για δουλειες του σπιτιου,αλλα για αγροτικες εργασιες που σαν γυναικα δεν ειμαι σε θεση να κανω),παντα εχω προτιμησει Ελληνα εργατη!Γιατι....

1)θελω να στηριξω τα παιδια του τοπου μου,που αναζητουν ενα μεροκαματο

2)εχω περισσοτερη εμπιστοσυνη σε αυτα τα παιδια οτι θα προσεξουν πχ τις ελιες μου καλυτερα απο οτι ενας ξενος

3)επειδη θα τους ξαναδω αυριο και μεθαυριο,θα ειμαι κυρια απεναντι τους ως εργοδοτρια και ξερω οτι δεν χρειαζεται να απαιτησω να ειναι και αυτοι κυριοι στις υποχρεωσεις τους γιατι απλα θα το κανουν!

Μαζί σου!

Πραγματικα εχω βαρεθει να ακουω αυτη την καραμελα οτι οι Ελληνιδες δεν πανε,οτι οι Ελληνιδες ειναι τεμπελες...και ενα αλλο καρο αρες μαρες!

Φυσικα και πανε,το θεμα ειναι οτι κανεις δεν τις προτιμα....γιατι οι Ελληνιδες ξερουν τα εργασιακα τους δικαιωματα και μπορουν να τα απαιτησουν,ενω οι παρανομες αλλοδαπες και να ξερουν δεν ειναι σε θεση να απαιτησουν τιποτα!!

Σαν κορη αγροτη,εχω βαρεθει να ακουω τοσα χρονια οτι ειμαστε τυχεροι που ηρθαν οι Αλβανοι και οι Ρουμανοι και μαζευουμε τις ελιες μας,τα συκα μας,τα σταφυλια μας!!Ελεος,τι σαχλα ειναι αυτη?Δηλ τοσα χρονια πριν ανοιξουν τα συνορα...δεν μαζευαμε τα προιοντα μας?

Συμφωνώ, το γεγονός ότι για πολλές εργασίες υπάρχει προτίμηση σε ξένους, είναι το ότι οι ίδιοι δέχονται να δουλέψουν για ψίχουλα, ανασφάλιστοι κτλ κτλ... Ενώ ο Έλληνας, θέλει πρόσληψη, ασφάλιση και τουλάχιστον τον κατώτατο μισθό, και φυσικά κάνει άριστα. Επομένως, πολλοί εργοδότες (μικρής ή μεγάλης κλίμακας), θα προτιμήσουν τον ξένο εις βάρος του Έλληνα, ευκαιρία βρίσκουν να δίνουν ψίχουλα. Επομένως αυτή η κατάσταση βλάπτει όλες τις πλευρές, και το αφεντικό απασχολεί ανθρώπους με εξευτελιστικούς μισθούς και χωρίς ασφάλιση, και οι Έλληνες που ζητούν εργασία ζητώντας τα νόμιμα μένουν εκτός.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...