Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ο πολύς ύπνος βλάπτει την αύξηση βάρους;

lysistrat

Recommended Posts

Κορίτσια γειά σας, αν κάποια έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ας με συμβουλεύσει!

Μπορεί κάποιες μαμάδες να με θεωρήσουν τυχερή αλλά αυτό που στην αρχή με χαροποίησε τώρα με ανησυχεί: Η μπέμπα μου με το που έκλεισε ένα μήνα κοιμόταν 6ωρο τη νύχτα και τώρα φτάνουμε 11ωρα. Επειδή τη θηλάζω δεν ξέρω πόσο τρώει αλλά παρακολουθώντας το βάρος της, ενώ τον πρώτο μήνα πήρε πάνω από ένα κιλό, τώρα από το δεύτερο στον τρίτο δεν έχει πάρει ούτε μισό. Ανησυχώ γιατί τη βάζω για ύπνο εννιά εννιάμιση, δέκα μάξιμουμ ανάλογα και ξυπνάει κατά τις οκτώ. Όταν λέω ξυπνάει, δεν κλαίει καν, ακούω να πιπιλά τα χέρια της και σηκώνομαι. Δηλαδή αν την αφήσω θα λιμοκτονήσει; τη διάρκεια της ημέρας πόσο πια να φάει, στην καλύτερη περίπτωση κάνουμε 6 γεύματα με το ζόρι, αν σηκωθεί πολύ αργά δεν τα προλαβαίνουμε και κάνουμε 5. Για να έχετε μία εικόνα, γεννήθηκε 19/2 4 κιλά και σήμερα είναι 6.100 γραμ, 3 μηνών παρά μία εβδομάδα σχεδόν. Το ερώτημά μου είναι, μήπως είναι νωρίς για τόση ώρα ύπνου; Είναι σε μία ηλικία που θα έπρεπε να τρέφεται περισσότερο, αλλά ο παιδίατρος λέει να μην της διαταράσσω τον ύπνο γι' αυτό την αφήνω. Οι μετρήσεις όμως βάρους με έχουν ανησυχήσει, δεδομένου ότι έχει και ΓΟΠ και μου φαίνεται ότι βγάζει περισσότερο από όσα βάζει (προφανώς κάτι κρατάει αλλά μου φαίνεται ελάχιστο).

Εν τω μεταξύ διαβάζω ότι στην ηλικία αυτή θα κοιμάται 12-15 ώρες μαζί με το νυχτερινό ύπνο. Εμένα μόνο ο νυχτερινός είναι άνω των δέκα ωρών και κατά τη διάρκεια της ημέρας κοιμάται πάλι (το πρωί 3ωρα ή 4ωρα και από μεσημέρι και μετά μισάωρα). Μήπως θα έπρεπε να ανησυχώ;

squsquard20110219_-9_My+baby+is.png

Διαφημίσεις

Να μην ανησυχείς καθόλου!!!!! Εμένα γεννήθηκε 2900γρ και έπαιρνε μισό κιλό το μήνα. Και ξυπνούσαμε τα βράδια!!! Είσαι όντως τυχερή!!!! Ο ύπνος το ξεκουράζει το μωρό και έτσι τη μερα είναι πιο ήρεμο! Καθόλου μην αγχώνεσαι και θα έλεγα μη βλέπεις τις καμπύλες. Εσύ τάιζε το μωρό σου και μην σκέφτεσαι μη λιμοκτονήσει. Δεν παίζει!!!! Αλλωστε γεννήθηκε μεγάλο αρα δεν παλεύει οπως η δικιά μου να αποκτήσει λίπος. Φτου φτου!!! Η μόνη περίπτωση ανησυχίας είναι αν μείνει στάσιμη. Απο τη στιγμή που πέρνει μη το σκέφτεσαι.

ΑΝ θες πάντως να πάρει κι άλλο βάρος εγώ προτίνω πιο συχνά γεύματα κατα τη διάρκεια της μέρας. ΠΟυ και πάλι δε το θεωρώ απαραίτητο.

gth0p3.png

Ευχαριστώ! Είναι ήρεμο μωρό, μπορεί να είναι επειδή είναι ξεκούραστη, πολύ πιθανό. Αλλά δεν ξέρω αν κάνει να επαναπαυτώ στο μισό κιλό... 130 γρ την εβδομάδα, μου φαίνονται πολύ λίγα, ίσως γιατί ξεκίνησα αλλιώς. Φοβάμαι ότι αν παίρνει τόσο τώρα που κάθεται μετά που θα κινείται πώς θα τα καταφέρει; Και τη μέρα την ταίζω όσο περισσότερο μπορώ.

Τέλος πάντων, για να μη σας ζαλίζω... Πιστεύετε είναι ασφαλές να την αφήνω να κοιμάται από τόσο μικρή τόσες ώρες; Δε θέλω να βάλω τη δική μου βολή πάνω από την υγεία της. Και αν δεν είναι από ποια ηλικία να την αφήνω;

giotaki83 τελικά πήρε το βάρος που έπρεπε το μωράκι σου; αναρωτιόμουν τι γίνεται αν κάποιο μωρό δεν αναπτύσσεται, μένει κοντό ή αυτό είναι στα γονίδια; βλακείες δικές μου σκέψεις, αλλά δε θέλω να είμαι υπεύθυνη και για το ύψος!

γνωμη προσωπικη:νομιζω οτι 6 γευματα σε αυτη την ηλικια του μωρου ειναι λιγα,θα ηθελα τουλαχιστον 8 γευματα θηλασμου

προσωπικα εαν ειχα τις αμφιβολιες σου θα εβαζα και ενα βραδυνο γευμα στο μωρο ,δηλ θα ξυπνουσα κθα τη ταιζα κοιμισμενη στο στηθος, κ για να κανει ενα ακομη γευμα κατα τη διαρκεια της νυχτας και να διατηρησω και τη γαλουχια μου

παιρνει πιπιλα η μικρη?αν ναι αυτο μπορει να τη μπερδευει κ γιαυτο να μη θηλαζει συχνα

απο τσισα και κακακια πως πατε?

νομιζω οτι η λυση στο προβλημα σου ειναι συχνοτεροι και περισσοτεροι θηλασμοι

θα σου πουνε ομως και οι ποιο εμπειρες κοπελιες του φορουμ:wink:

1kOup2.pngTxJmp3.png

θα συμφωνισω εν μερη με τις προαναφερθησες. αλλα περισσοτερο με τον παιδιατρο σου!αφου το παιδακι γεννηθηκε μεγαλο δεν εχει τοση αναγκη για τοσα γευματα παρα μονο σε περιπτωση που παρατηρησεις στασιμοτητα στα κιλα του μωρου.το παιδακι χρειααζεται τον υπνο και μην ανησυχεις γι αυτο,αστο να κοιμηθει !εμενα γεννηθηκε 2650 και αν και κοιμοταν το βραδυ τον εβαζα κοιμησμενο στο στηθος.Τωρα για την πιπιλα (αποψη μου) καλητερα να την επερνε λιγο αργοτερα γιατι πραγματι μπερδευεται.Στη θεση σου θα επερνα και τη γνωμη ενος δευτερου παιδιατρου...

Διαφημίσεις

Εαν ο παιδιάτρος σου θεωρει οτι το μωράκι σου αναπτύσσεται ικανοποιήτικα τοτε μην αγχώνεσαι καθόλου και να χαιρεσαι που μπορείς να κοιμηθείς.

Εμένα επειδή δεν έπαιρνε συμφωνα με τον παιδίατρο μου τα γραμμάρια που έπρεπε με εβαζε να την ξυπνάω- αν και μου προωθούσε με τον τρόπο του το ξένο γάλα απο οτι κατάλαβα -και να την θηλάζω με αποτέλεσμα το παιδι να εκνευρίζεται εγω να κουραζομαι και κάποιες στιγμές να έχω υπερπαραγωγή και η μικρή να μην σταθεροποιησει τον ύπνο της .:(Οι καμπύλες εξάλλου ειναι ενδεικτικές και δεν μπορούν ολα τα μωρά του κόσμου να συμπέσουν.

Να χαιρεσαι το μωράκι σου και να ξεκουράζεσαι και εσυ οσο κοιμάται.:wink:

Αλλά δεν ξέρω αν κάνει να επαναπαυτώ στο μισό κιλό... 130 γρ την εβδομάδα, μου φαίνονται πολύ λίγα, ίσως γιατί ξεκίνησα αλλιώς.

Άκου τον παιδίατρο πάνω απ'όλους και φυσικά το μωρό σου. Δεν είναι άρρωστο, ούτε ελλιποβαρές, ούτε πρόωρο. Όταν πεινάει ξυπνάει για να φάει. Η δικιά μας παιδίατρος μου είχε πει πάντως ότι αναμένεται να παίρνουν 210 γρ. την εβδομάδα μέχρι 2.5 μηνών. Κοντά στον 3ο και στον 3ο μήνα αναμένεται να παίρνουν 180 γρ. και στον 4ο μήνα 150 γρ. Κι αυτά με ξένο γάλα, με θηλασμό δεν γνωρίζω.

Επειδή τώρα είμαι επαρχία δεν έχω και πολλές επιλογές παιδιάτρου... Είναι λίγο παλαιών νοοτροπιών η παιδίατρος, κι εγώ δεν τα παίρνω κατά γράμμα. Μου είπε ας πούμε να τη θηλάζω κάθε τρεις ώρες αντί για δύο που το είχα για να καταφέρνω κανένα γεύμα παραπάνω. Αποτέλεσμα επιδεινώθηκε η ΓΟΠ. Της έδωσε πιπίλα γιατί υπέφερα από υπερπαραγωγή γάλακτος που όλη μέρα ήταν στο στήθος μου ώστε να γλιτώσω το μη θρεπτικό θηλασμό. Δεν είναι η πιπίλα το πρόβλημα, αφού τη φτύνει και βάζει δάχτυλο. Με βοηθάει όμως να κοιμάται και μόνη της και όχι μόνο στο στήθος μου. Τη νύχτα δεν της βάζω πιπίλα, κοιμάται στο στήθος μου και μετά τη βάζω στην κούνια και το πάει σερί. Σήμερα ευτυχώς την άκουσα κατά τις πέντε να πιπιλάει τα χέρια της και βρήκα ευκαιρία να την ξυπνήσω να φάει, αλλά εξακολουθώ να έχω τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο είναι καλό να της διακόπτω τον ύπνο. Αλλά έχετε δίκιο, και μένα μου φαίνονται πολύ λίγα τα 6 γεύματα! Θα δείτε ότι αν βάλετε ένα κάθε τρεις ώρες βγαίνει περίπου 8-12-3-6-9 πέντε γεύματα (το πρωί ρίχνει άλλον ένα μεγάλο ύπνο γι' αυτό έβλα 4 ωρες). Τα στριμώχνω για να βγουν έξι, δίνοντας περίπου δύο δυόμιση ώρες. Αλλά παραπάνω πολύ πολύ δύσκολα. Ό,τι μπορούμε κάνουμε τη μέρα δε μπορώ να της δίνω και συνέχεια με το που τελειώνει τον εμετό να τη μπουκώνω πάλι, αφήνω λίγο να ηρεμήσει το στομαχάκι. Το πρόβλημά μου είναι η ρημάδα η νύχτα. Όταν υπολογίζουν 8 θηλασμούς υπολογίζουν 3x8=24 , δηλαδή κάθε τρεις ώρες όλο το εικοσιτετράωρο, δε βγάζουν τη νύχτα απ' έξω.

Τελικά ξέρετε, αν η ανάπτυξη επιβραδυνθεί σημαίνει ότι θα μείνει μόνιμα μικρότερη; Ή τα παίρνει μετά;

Άκου τον παιδίατρο πάνω απ'όλους και φυσικά το μωρό σου. Δεν είναι άρρωστο, ούτε ελλιποβαρές, ούτε πρόωρο. Όταν πεινάει ξυπνάει για να φάει. Η δικιά μας παιδίατρος μου είχε πει πάντως ότι αναμένεται να παίρνουν 210 γρ. την εβδομάδα μέχρι 2.5 μηνών. Κοντά στον 3ο και στον 3ο μήνα αναμένεται να παίρνουν 180 γρ. και στον 4ο μήνα 150 γρ. Κι αυτά με ξένο γάλα, με θηλασμό δεν γνωρίζω.

εμάς μας είχε πει περίπου 150 την εβδομάδα. Οι καμπύλες για μητρικό θηλασμό είναι διαφορετικές. Την επόμενη εβδομάδα που θα κλείσει 3μηνο θα πάμε στην παιδίατρο να δούμε τι θα μας πει (αν και αυτή έχει τις καμπύλες για μωρά που τρέφονται από μπουκάλι, αλλά τι να κάνουμε...).

Επειδή τώρα είμαι επαρχία δεν έχω και πολλές επιλογές παιδιάτρου... Είναι λίγο παλαιών νοοτροπιών η παιδίατρος, κι εγώ δεν τα παίρνω κατά γράμμα. Μου είπε ας πούμε να τη θηλάζω κάθε τρεις ώρες αντί για δύο που το είχα για να καταφέρνω κανένα γεύμα παραπάνω. Αποτέλεσμα επιδεινώθηκε η ΓΟΠ. Της έδωσε πιπίλα γιατί υπέφερα από υπερπαραγωγή γάλακτος που όλη μέρα ήταν στο στήθος μου ώστε να γλιτώσω το μη θρεπτικό θηλασμό. Δεν είναι η πιπίλα το πρόβλημα, αφού τη φτύνει και βάζει δάχτυλο. Με βοηθάει όμως να κοιμάται και μόνη της και όχι μόνο στο στήθος μου. Τη νύχτα δεν της βάζω πιπίλα, κοιμάται στο στήθος μου και μετά τη βάζω στην κούνια και το πάει σερί. Σήμερα ευτυχώς την άκουσα κατά τις πέντε να πιπιλάει τα χέρια της και βρήκα ευκαιρία να την ξυπνήσω να φάει, αλλά εξακολουθώ να έχω τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο είναι καλό να της διακόπτω τον ύπνο. Αλλά έχετε δίκιο, και μένα μου φαίνονται πολύ λίγα τα 6 γεύματα! Θα δείτε ότι αν βάλετε ένα κάθε τρεις ώρες βγαίνει περίπου 8-12-3-6-9 πέντε γεύματα (το πρωί ρίχνει άλλον ένα μεγάλο ύπνο γι' αυτό έβλα 4 ωρες). Τα στριμώχνω για να βγουν έξι, δίνοντας περίπου δύο δυόμιση ώρες. Αλλά παραπάνω πολύ πολύ δύσκολα. Ό,τι μπορούμε κάνουμε τη μέρα δε μπορώ να της δίνω και συνέχεια με το που τελειώνει τον εμετό να τη μπουκώνω πάλι, αφήνω λίγο να ηρεμήσει το στομαχάκι. Το πρόβλημά μου είναι η ρημάδα η νύχτα. Όταν υπολογίζουν 8 θηλασμούς υπολογίζουν 3x8=24 , δηλαδή κάθε τρεις ώρες όλο το εικοσιτετράωρο, δε βγάζουν τη νύχτα απ' έξω.

Τελικά ξέρετε, αν η ανάπτυξη επιβραδυνθεί σημαίνει ότι θα μείνει μόνιμα μικρότερη; Ή τα παίρνει μετά;

Μπορείς να την βάλεις στο στήθος κοιμισμένη πριν πέσεις γιά ύπνο εσύ? έτσι ούτε την ξυπνάς αλλά και την ταίζεις

Διαφημίσεις

Μπορείς να την βάλεις στο στήθος κοιμισμένη πριν πέσεις γιά ύπνο εσύ? έτσι ούτε την ξυπνάς αλλά και την ταίζεις

Κι εγώ μετά από λίγο πέφτω... Αν ας πούμε πέσω στις έντεκα να τη σηκώσω από την κούνια και να τη βάλω στο στήθος; Έχω και το θέμα της παλινδρόμησης που την κρατάω και τουλάχιστον μισή ώρα όρθια, δύσκολο να μην ξυπνήσει. Μερικές φορές αν είναι νωρίς και έχει κοιμηθεί στο στήθος μου τη βάζω για ύπνο όπως είναι αλλά μετά τη βρίσκω βρεγμένη από τους εμετούς. Εσείς όταν θηλάζετε τη νύχτα δηλαδή δεν τα ξυπνάτε; Δεν τα βάζετε να ρευτούν; Θα ήθελα να μάθω για τους νυχτερινούς σας θηλασμούς. Εγώ και νεογέννητο που ξυπνούσε κάθε λίγο την έπαιρνα στην καρέκλα χωρίς φώτα και ομιλίες αλλά κατά τα άλλα ο θηλασμός ήταν ίδιος με τους ημερήσιους.

καλημερα!και μην ανησυχεις!εγω γεννησα 6-10 4090γρ και 53εκ!κι εμενα το Γεναρη δηλ. 3μηνων ηταν σκαρτα 6κιλα!κι εγω θηλαζω!τωρα 7μηνων και 1βδομαδα ειναι γυρω στα 7500!κι εμανα κοιμαται απο 1μηνος 6-10ωρες σερι!εγω αλλαξα παιδιατρο γιατι με επρηξαν με το θηλασμο!αλλα μερικα παιδακια Δεν παιρνουν βαρος γιατι ετσι γουσταρουν!!αλλα το πηραν αποφαση και οι γιατροι γιατι παιρνει πολυ καλο υψος και ειναι πολυ καλος στην αντιληψη απο πολυ μικρος!εχουμε κανει και καλλιεργεια ουρων και ολα καλα!!μπες και διαβασε ενα αρθρο που ειχε χθες στο babyspace.gr για τον θηλασμο!:Pαν χρειαστεις κατι στειλε μην!

Κι εγώ μετά από λίγο πέφτω... Αν ας πούμε πέσω στις έντεκα να τη σηκώσω από την κούνια και να τη βάλω στο στήθος; Έχω και το θέμα της παλινδρόμησης που την κρατάω και τουλάχιστον μισή ώρα όρθια, δύσκολο να μην ξυπνήσει. Μερικές φορές αν είναι νωρίς και έχει κοιμηθεί στο στήθος μου τη βάζω για ύπνο όπως είναι αλλά μετά τη βρίσκω βρεγμένη από τους εμετούς. Εσείς όταν θηλάζετε τη νύχτα δηλαδή δεν τα ξυπνάτε; Δεν τα βάζετε να ρευτούν; Θα ήθελα να μάθω για τους νυχτερινούς σας θηλασμούς. Εγώ και νεογέννητο που ξυπνούσε κάθε λίγο την έπαιρνα στην καρέκλα χωρίς φώτα και ομιλίες αλλά κατά τα άλλα ο θηλασμός ήταν ίδιος με τους ημερήσιους.

θηλάζω πάντα ξαπλωμένη... έτσι το μωρό κανονίζει μόνο του την ένταση τη ροή του γάλακτος, οπότε δεν καταπίνει και πολύ αέρα. είναι δίπλα μου οπότε ξέρω τι γίνεται και φυσικά κοιμόμαστε και οι δυο;)

Οι δύο παιδίατροι που είχα συμβουλευτεί όταν θήλαζα και ανησυχούσα με τον παρατεταμένο ύπνο του γιού μου (παλιές καλές εποχές...), μου είχαν πει ότι αν το παιδί πεινάσει, θα ξυπνήσει. Ποτέ να μην το ξυπνάω για γεύμα εκτός αν είχε γεννηθεί πρόωρο ή ελλιποβαρές. Στην περίπτωσή σου κάθε άλλο παρά ελλιποβαρές γεννήθηκε!

Όπως λένε και οι κοπέλες παραπάνω, αν μπορείς να δώσεις ενα γεύμα παραπάνω με κοιμισμένο το μωρό, κάντο. Εγώ σε αυτό απέτυχα. Αν ο μικρός κοιμόταν, σφράγιζε το στόμα και τέλος. Μόνο με τανάλια το άνοιγες!!!

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

καλημερα!και μην ανησυχεις!εγω γεννησα 6-10 4090γρ και 53εκ!κι εμενα το Γεναρη δηλ. 3μηνων ηταν σκαρτα 6κιλα!κι εγω θηλαζω!τωρα 7μηνων και 1βδομαδα ειναι γυρω στα 7500!κι εμανα κοιμαται απο 1μηνος 6-10ωρες σερι!εγω αλλαξα παιδιατρο γιατι με επρηξαν με το θηλασμο!αλλα μερικα παιδακια Δεν παιρνουν βαρος γιατι ετσι γουσταρουν!!αλλα το πηραν αποφαση και οι γιατροι γιατι παιρνει πολυ καλο υψος και ειναι πολυ καλος στην αντιληψη απο πολυ μικρος!εχουμε κανει και καλλιεργεια ουρων και ολα καλα!!μπες και διαβασε ενα αρθρο που ειχε χθες στο babyspace.gr για τον θηλασμο!:Pαν χρειαστεις κατι στειλε μην!

χαίρομαι που το γράφεις εσύ αύτό:wink::D

Διαφημίσεις

χαίρομαι που το γράφεις εσύ αύτό:wink::D

ευχαριστω χριστινα!ε...μα πια!με ειχαν πρηξει!τωρα τρωει γλα-300μλ φρουτα-300μλ φαγητο-200μλ φαριν λακτε φρεζιλακ ή γιαουρτι προβειο με μπισκοτο- γαλα!και παλι παιρνει το ιδιο βαρος!!τι να κανω?μου αρκει που ειναι κινητικος και εχει πολυ καλη αντιληψη!

Ίδια περίπτωση μου ακούγεται... κι εμένα από ύψος καλά πήγε. Χαίρομαι που ακούω ότι όλα πήγαν καλά. Κι εμένα πανέξυπνη μου φαίνεται, αλλά μπορεί να είναι απλά η χαζομαμίστικη αντίληψη. Και συλλαβούλες μου λέει και γελάκια μου κάνει και κοιτάει γύρω γύρω με ενδιαφέρον, δεν είναι ότι είναι στον κόσμο της, μοιάζει να μεγαλώνει κανονικά. Η ζυγαριά μας τα χαλάει μόνο. Μήπως θυμάσαι πόσες περίπου φορές έτρωγε περίπου 3 μηνών; Χαίρομαι που βρήκα ίδια περίπτωση να τα πάει μια χαρά...

θηλάζω πάντα ξαπλωμένη... έτσι το μωρό κανονίζει μόνο του την ένταση τη ροή του γάλακτος, οπότε δεν καταπίνει και πολύ αέρα. είναι δίπλα μου οπότε ξέρω τι γίνεται και φυσικά κοιμόμαστε και οι δυο;)

Κι εγώ τα πρωινά ξαπλωμένη επειδή νυστάζω θηλάζω πια... Μας βολεύει και τις δύο πολύ αλλά μετά είναι ακόμα πιο βάρβαρο το να τη σηκώσω όταν τελειώσει. Τελικά εσύ σηκώνεις το μωρό να ρευτεί μετά το νυχτερινό θηλασμό ή το αφήνεις να κοιμάται; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Κι εγώ τα πρωινά ξαπλωμένη επειδή νυστάζω θηλάζω πια... Μας βολεύει και τις δύο πολύ αλλά μετά είναι ακόμα πιο βάρβαρο το να τη σηκώσω όταν τελειώσει. Τελικά εσύ σηκώνεις το μωρό να ρευτεί μετά το νυχτερινό θηλασμό ή το αφήνεις να κοιμάται; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Την αφήνω. Απλά παρακολούθησε την γιατί έχεται θέμα με την ΓΟΠ. Εγώ είχα ένα μαλακό μαξιλάρι και την έβαζα ξαπλωμένη στο πλαι με μια ελαφριά κλίση. δηλ. ήταν στο μαξιλάρι με το πάνω μέρος του σώματος

Ίδια περίπτωση μου ακούγεται... κι εμένα από ύψος καλά πήγε. Χαίρομαι που ακούω ότι όλα πήγαν καλά. Κι εμένα πανέξυπνη μου φαίνεται, αλλά μπορεί να είναι απλά η χαζομαμίστικη αντίληψη. Και συλλαβούλες μου λέει και γελάκια μου κάνει και κοιτάει γύρω γύρω με ενδιαφέρον, δεν είναι ότι είναι στον κόσμο της, μοιάζει να μεγαλώνει κανονικά. Η ζυγαριά μας τα χαλάει μόνο. Μήπως θυμάσαι πόσες περίπου φορές έτρωγε περίπου 3 μηνών; Χαίρομαι που βρήκα ίδια περίπτωση να τα πάει μια χαρά...

πολλες φορες!ποτε δεν του εβαλα προγραμμα!ανα 2-3ωρες το πολυ!το ιδιο πειναει και τωρα!αμα κατι δεν πηγαινε καλα θα το εβλεπαν και οι αλλοι!!μην ανησυχεις!!κι εγω μεχρι να αρχισει το φαγητο ειχα αγχος...ενιωθα τυψεις αλλα κατι μεσα μου ελεγε οτι ολα ρεουν κανονικα και ο θηλασμος του κανει ΜΟΝΟ καλο!!!!τωρα που σου μιλαω ειναι στη στρατα και τριγυρναει ΟΛΟ το σπιτι!εβγαλε και δυο δοντια 6,5μηνων!!αλλα πολλες φορες για να ειμαι σιγουρη οτι τρωει μετραγα τις πανες!

πολλες φορες!ποτε δεν του εβαλα προγραμμα!ανα 2-3ωρες το πολυ!το ιδιο πειναει και τωρα!αμα κατι δεν πηγαινε καλα θα το εβλεπαν και οι αλλοι!!μην ανησυχεις!!κι εγω μεχρι να αρχισει το φαγητο ειχα αγχος...ενιωθα τυψεις αλλα κατι μεσα μου ελεγε οτι ολα ρεουν κανονικα και ο θηλασμος του κανει ΜΟΝΟ καλο!!!!τωρα που σου μιλαω ειναι στη στρατα και τριγυρναει ΟΛΟ το σπιτι!εβγαλε και δυο δοντια 6,5μηνων!!αλλα πολλες φορες για να ειμαι σιγουρη οτι τρωει μετραγα τις πανες!

wow αυτό πάει να πει ανάπτυξη... μας πέτυχαν απλά μικρομέγαλα που λέει κ η πεθερά μου. Κι εγώ δεν της έχω πρόγραμμα, κάθε δύο τρεις ώρες, αλλά δε βγαίνουν και τόσες πολλές τελικά...

Να σου ζήσει το μικρομεγαλάκι σου!

ΥΓ Εγώ με τη ΓΟΠ να δεις τι ακούω κάθε μέρα, να "αλλάξω γάλα"... Όλοι ξέρουν.

wow αυτό πάει να πει ανάπτυξη... μας πέτυχαν απλά μικρομέγαλα που λέει κ η πεθερά μου. Κι εγώ δεν της έχω πρόγραμμα, κάθε δύο τρεις ώρες, αλλά δε βγαίνουν και τόσες πολλές τελικά...

Να σου ζήσει το μικρομεγαλάκι σου!

ΥΓ Εγώ με τη ΓΟΠ να δεις τι ακούω κάθε μέρα, να "αλλάξω γάλα"... Όλοι ξέρουν.

η ΓΟΠ σταματαει στους 5-6μηνες!εγω ξερω οτι το καλυτερο γαλα ειναι το μητρικο!!απο το ενα αυτι να μπαινουν και απο το αλλο να βγαινουν!!!μην σε κανουν να πιστεψεις οτι το αγελαδινο ειναι καλυτερο απο το δικο σου για το μωρο!!!:P

Τι καλα που κοιμαται το παιδακι σου...Εγω εχω προβλημα με την μεγαλη, τον ξυπναει συνεχεια.Κατα την διαρκεια της ημερας κοιμαται λιγο.Το περισσοτερο που κοιμαται ειναι 11 το βραδυ με 4.Μια χαρα μου φαινεται, μια που ξυπναει θηλαζει και ξανακοιματε μεχρι της 8-9 .Στην διαρκεια της ημερας ειναι βεντουζα.Δεν εχω δωσει πιπιλα αλλα πολλες φορες το εχω σκεφτει.Καμια φορα που εχει υπερενταση γιατι δεν εχει κοιμηθει καλα θελει να πιπιλισει το στηθος αλλα βγαζει γαλα και τσαντιζεται.

Παντως αυτο που λενε να μην τα ξυπναμε τα μωρα πολυ σωστο αλλα τι γινεται με τα δευτερα..?Που εχουμε ενα ταλιμπανακι στο σπιτι??Σιγουρα ειναι και στο παιδι..Ο δικος μου ξυπναει ευκολα.

Κουράγιο! Κι εγώ δεν ξέρω πώς θα τα κατάφερνα με δύο, το ένα μου φαίνεται άθλος! Όσο για την πιπίλα, κι εγώ την άργησα γιατί φοβόμουν για σύγχυση θηλών και για προβλήματα στην παραγωγή γάλακτος, και τελικά παλεύω τώρα να της βγάλω το δάχτυλο από το στόμα! Άργησα μάλλον, αλλά τουλάχιστον την πήρε, καλύτερα από το να έβγαζα το στήθος ( για μένα) κάθε που άκουγα τσουπ τσουπ το δάχτυλο, για πόσους μήνες θα το άντεχα; Επίσης επειδή όπως λες όλο και κάτι τρώει πιπιλώντας στήθος, μου έκανε και περισσότερους εμετούς.

Πάντως νύχτα δεν έδωσα ποτέ πιπίλα. Φοβόμουν επειδή κοιμόταν μη χάλαγε τον ύπνο για να την ψάχνει. Εγώ από τότε που έγραψα το θέμα την ξυπνάω μία κατά τις 4-5 όπως το δικό σου και ξαναξυπνάει κατά τις 8. Δεν είμαι σίγουρη όμως ακόμα αν κάνω καλά, η θεία μου μου λέει αφού έχει φτιάξει τον ύπνο της γιατί να το χαλάσω, έχω ακόμα δίλημμα για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει. Πάντως σίγουρα δεν έχω καταφέρει να την ταίσω κοιμισμένη. Ξυπνάει για τα καλά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...