Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

XΑΛΙ ΜΕ ΚΡΟΣΙΑ-ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ?

Recommended Posts

Για δωστε τα φωτα σας ρε κορίτσια...

Πως πλενετε τα χαλιά με κρόσια..Το σκούπισμα-τίναγμα δεν μου φτάνει, νομίζω οτι θελει κάτι παραπάνω:rolleyes:. Αν τα πλύνω με λαστιχο θα χαλάσουν ή στεγνο καθάρισμα???

Διαφημίσεις

Τα δικα μου ειναι χειροποιητα.Χρονο παρα χρονο τα δινω εξω για καθαρισμα.Την χρονια που δεν τα δινω τα περναω με νεροξυδο και τα κροσια, αφου τα κρεμασω τα χαλια στα καγκελα με τα κροσια να κρεμονται μεσα στο μπαλκονι μου, τα βουταω σιγα σιγα σε ενα μπολακι με ζεστο νερο και χλωρινη και μετα τα ξεπλενω και τα αφηνω να στραγγιξουν.Ασπριζουν πολυ παντως......μπουζατα γινονται .

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

καιγω με λαστιχο τα πλενω. τα κροσια τα κανω λιγο με τη βουρτσα. η ιδεα να τα βοητηξεις κρεμασμενα σε χλωρινη ειναι καλη αλλα θελει πολυ προσοχη να μην ακουμπησει στο χαλι. εγω πλενω με απορυπαντικο σκονη γιατα ρουχα

1-2-3MPOMPIRES!!!

Ευχαριστώ ρε συ rena_myst και supermama αλλα μάλλον δεν κατάλαβατε τι χαλι λέω.

Δεν τοποθετήθηκα καλά μάλλον!!

Εννοώ αυτό

http://vagenascollection.weebly.com/xalia.html

Της πρώτης φωτογραφίας..

Kαλησπέρα κορίτσι. Εγώ που έχω χαλί shaggy (έτσι λέγονται), το δίνω έξω για καθαρισμό κάθε χρόνο. Και αυτό και ένα άλλο που έχω απλό με πέλος. Τα κάνουν αυτοί και γίνονται... καινούργια!! :D:D

(Αρκεί να είναι καλός γιατί έχω ακούσει και περιπτώσεις που τους δίνεις χαλί και στο επιστρέφουν... κουρελού :? )

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Διαφημίσεις

Kαλησπέρα κορίτσι. Εγώ που έχω χαλί shaggy (έτσι λέγονται), το δίνω έξω για καθαρισμό κάθε χρόνο. Και αυτό και ένα άλλο που έχω απλό με πέλος. Τα κάνουν αυτοί και γίνονται... καινούργια!! :D:D

(Αρκεί να είναι καλός γιατί έχω ακούσει και περιπτώσεις που τους δίνεις χαλί και στο επιστρέφουν... κουρελού :? )

Aνα γεια σου!!!! Shaggy πως τα λένε:D!!! Πλένονται λοιπόν αυτά ή θα μου μείνουν στο χερι.....!!!!!:mrgreen:

οταν εψαχνα τετοιο χαλι ειχα ρωτησει και μου ειπαν οτι πλανοντε κανονικα. οχι δυνατες κινησεις αλλα μπορεις να τα πλενεις με λαστιχο.. ισως βεβαια παλι αλλαζει απο χαλι σε χαλι και τροπο δεσιματος του κροσιου. χωρις να θελω να σου χαλασω το θεμα.. βολευουν αυτα? τωρα ψαχνω παλι για χαλι και σκεφτομαι τετοιο. κρατανε ολο το χειμωνα αξιοπρεπες χωρις να φαινετε ο λεκες η καποια βρομια..?

το ρωταω γιατι τα κανονικα τα περναω ενα προχειρο καθαρισμα που και που αυτα δε νομιζω να γινετε..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Δεν ξέρω, δεν θα τολμούσα να το πλύνω με λάστιχο, νοιώθω ότι δεν θα στεγνώσει ποτέ! Το περνάω συχνότατα ηλεκτρική, η αλήθεια είναι ότι δεν έχει λερωθεί γενικά παρότι είναι ασπρόμαυρο (ζέβρα print), δηλαδή δεν μου έχει πέσει κάτι που να κάνει λεκέ. Εκεί αναγκαστικά κάπως πρέπει να το πλύνεις, δεν γίνεται να αφήσεις τον λεκέ! Και γω θα ήθελα να μάθω αν κάποια κοπέλα το έχει πλύνει πώς συμπεριφέρθηκε το χαλί.

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

οταν εψαχνα τετοιο χαλι ειχα ρωτησει και μου ειπαν οτι πλανοντε κανονικα. οχι δυνατες κινησεις αλλα μπορεις να τα πλενεις με λαστιχο.. ισως βεβαια παλι αλλαζει απο χαλι σε χαλι και τροπο δεσιματος του κροσιου. χωρις να θελω να σου χαλασω το θεμα.. βολευουν αυτα? τωρα ψαχνω παλι για χαλι και σκεφτομαι τετοιο. κρατανε ολο το χειμωνα αξιοπρεπες χωρις να φαινετε ο λεκες η καποια βρομια..?

το ρωταω γιατι τα κανονικα τα περναω ενα προχειρο καθαρισμα που και που αυτα δε νομιζω να γινετε..

Όσο γι αυτό είναι super. Δεν φαίνεται τίποτα. Εγώ το έχω ένα χρόνο και κάτι και μέχρι τώρα το τινάζω και το σκουπίζω. Αλλα αυτό είναι το θέμα στο τίναγμα φαίνεται οτι τελικά δεν σκουπίζονται και τόσο καλά! Τωρα μου μπήκε να το πλύνω... Αντε να δούμε. Αν καποια κοπέλα το έχει επιχειρήσει ας μας πει το αποτέλεσμα:rolleyes:

Διαφημίσεις

εγω εχω δει την γειτονισα που τα επλενε κανονικα απλα ελεγε δεν βαζει πολυ φαρμακο γιατι ειναι μανικι στο ξεβγαλμα...στο τελος τα τυλιγε ρολο και ορθια να φυγουν τα πολλα νερα.μετα απλωμα

και εγω τέτοιο χαλί έχω και το πλένω κανονικά με το λάστιχο και υγρό skip.Δεν έχει πάθει τίποτα,μοσχοβολάει και αφρατεύει!

το δικο σου το χαλι απο την κατω πλευρα πως ειναι;εμενα εχει τζην υφασμα.

ρωτησα σημερα στην αγορα. μου ειπαν πως ναι πλενοντε κανονικα.. απλα χαλαρα με τη βουρτα.

οσο για το χρονο στεγνωματος και τα δικα μου τα κανονικα που τα πλενω τα εχω τουλαχιστον 2 μερες εξω. εκτος αν ειναι καυσωνας.

1-2-3MPOMPIRES!!!

το δικο σου το χαλι απο την κατω πλευρα πως ειναι;εμενα εχει τζην υφασμα.

Χμ,απο κατω εχει κατι σαν χοντρη πλεξη,δεν μπορω να το περιγραψω καλυτερα...και εγω παντως το αφηνω 2-3 μερες απλωμενο να στεγνωσει πολυ καλα και αν δεν βαριεμαι το βουρτσιζω στεγνο να "ζωντανεψουν" τα κροσια λιγακι

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Διαφημίσεις

Χμ,απο κατω εχει κατι σαν χοντρη πλεξη,δεν μπορω να το περιγραψω καλυτερα...και εγω παντως το αφηνω 2-3 μερες απλωμενο να στεγνωσει πολυ καλα και αν δεν βαριεμαι το βουρτσιζω στεγνο να "ζωντανεψουν" τα κροσια λιγακι

Το δικο μου δεν ειναι απο τα ακριβα shaggy,(γι αυτο και φοβαμαι μην τους κανω ζημια με το πλυσιμο,λογω ποιοτητας μπορει να μην αντεξουν),ειναι μηχανης πολυεστερας.απο αυτα που κυκλοφορουν ευρεως,που ειναι μισο χοντρο κροσι,μισο ψιλο,σχηματιζοντας σχεδιακι.Τα πηρα φετος,και δεν ειναι καθολου ταλαιπωρημενα.Τους εκανα στεγνο καθαρισμα με swaz,μετα απλωμα στον ηλιο και μαζεμα,και του χρονου θα το ρισκαρω να τα πλύνω κανονικα με λαστιχο και νερο.θελω να αποφυγω να τα δωσω για καθαρισμα,γιατι εδω που μενω ειναι πανακριβα!!:(

Το δικο μου δεν ειναι απο τα ακριβα shaggy,(γι αυτο και φοβαμαι μην τους κανω ζημια με το πλυσιμο,λογω ποιοτητας μπορει να μην αντεξουν)QUOTE]

μη το λες καμια φορα αυτα ειναι πιο αντοχης σε διαφορα απο τα καλα.. πχ τα πανακριβα κλασικα χαλια τα πας καθαριστηριο. απαγορευετε με λαστιχα ενω τα αλλα τα κανεις οτι θες. και δε παθαινουν τιποτα

1-2-3MPOMPIRES!!!

Για το swaz εχω ξανακουσει οτι ειναι θαυματουργο!Κανει οντως δουλεια?Και που μπορω να το βρω?

κι εγω εδω στο φορουμ το ανακαλυψα!

το βρισκεις σε αποθηκες με απορρυπαντικα-χαρτικα.Κανει δουλεια,ναι,εμενα που δεν ηταν πολυ λερωμενα τα καθαρισε μια χαρα,αλλα και ο καναπες μου που ηταν χάλια ,με αυτο το υγρο εγινε καινουριος!

Τα δικα μου ειναι χειροποιητα.Χρονο παρα χρονο τα δινω εξω για καθαρισμα.Την χρονια που δεν τα δινω τα περναω με νεροξυδο και τα κροσια, αφου τα κρεμασω τα χαλια στα καγκελα με τα κροσια να κρεμονται μεσα στο μπαλκονι μου, τα βουταω σιγα σιγα σε ενα μπολακι με ζεστο νερο και χλωρινη και μετα τα ξεπλενω και τα αφηνω να στραγγιξουν.Ασπριζουν πολυ παντως......μπουζατα γινονται .

αυτό ακριβώς κάνω και εγώ στα δικά μου που τα τελευταία 15 χρόνια και είναι μια χαρά!!! άσε που ανανεώνονται και τα χρώματά τους!!!

Tωρα που σε βρηκα να σε ρωτησω.Και πως το χρησιμοποιεις?Στον καναπε πχ τοπικα και το περνας μετα με νερο και πανι?Το ξεπλενεις δηλαδη?

Το διαλυεις σε νερο στην αναλογια που γραφει στις οδηγιες καιμ με μια βουρτσα τριβεις τον καναπε ή το χαλι,και μετα το ξεπλενεις με τον τροπο που λες ακριβως!:-) Μετα αν προκειται για χαλι στον ηλιο να στεγνωσει τελειως,και να προκειται για καναπε θα στεγνωσει μονο του,ανοιξε λιγο πιο πολυ τις μπαλκονοπορτες 1-2 μερες και εισαι οκ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...