Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΗΣ ΚΟΥΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ!

Recommended Posts

Καλημερα κοπελα μου ,με το καλο το 2ο , δεν ειχα δει οτι περιμενεις μωρακι . Και εγω θα σου ελεγα να τον βαλεις σε καινουργιο κρεββατι , ειναι αρκετα μεγαλος για να κοιμαται σε κουνια . Να πατε ολοι μαζι να διαλε3ετε ενα νεο κρεββατι και επειτα να καθιερωσετε νεα ρουτινα . Αμα δραπετευει απο το κρεββατι του θα πρεπει να τον πηγαινετε εσεις συνεχεια πισω εως να αποφασησει να κατσει . Μεσα στη διαρκεια της μερας ας μην κοιμαται αμα δεν θελει , αλλα το βραδυ στις 8.00 να προσπαθησετε να τον βαζετε για υπνο για να συμπληρωνει τις ωρες του .

Παντως μην φοβασαι να τον βαλεις σε καινουργιο κρεββατι , εμεις ειχαμε βαλει τη μικρη μας απο 1,5 ετων σε κανονικο κρεββατι .

QRyOp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 117
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ζωή μη μου λες τέτοια...δεν θα την παλεψω μεχρι τα6!!!Foubi συγνώμμη δεν θυμόμουν την πρότασή σου....παιζει ρόλο και η αυπνία.

Δεν φοβάμαι να τον βαλω σε μεγαλο κρεββατι μην πεσει...αλλωστε σε λιγο που θα ερθει το νεο μωρο θα παρει την κουνια του. Το θεμα ειναι οτι θα συνεχισει να φευγει και με μεγαλυτερη ευκολια. Θελω να του παρω κουκετα (εχουμε μονο 1 δωματιο) και να τον βαλω πανω με όλα τα προστατευτικα ενοειται (αν δεν εχει σκαλα δεν θα μπορει να κατεβει οποτε θα κοιμαται). Τη λογικη του να τον επαναφερουμε στο κρεββατι του την εφαρμοσαμε 2 φορες και το ειδε σαν παιχνιδι οποτε ουτε αυτο πιανει! Το να τον κοιμήσω στο κρεββατι μας δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι. Αχ αυτά τα μικρα....

s-age.pngs-age.png

Εμείς έχουμε κατεβάσει το κάγκελο όταν ήταν 22 μηνών και το έχουμε βγάλει τελείως εδώ και 3 μήνες...το σκεπτικό μας ήταν και είναι πάντα όχι πως να την κρατήσουμε ''φυλακισμένη'' (με συγχωρείτε για την έκφραση....) αλλά να μάθει σιγά σιγά γιατί μεγαλωνει ότι μπαίνουμε στο κρεβάτι και κοιμόμαστε. Αν χρειαστούμε κάτι κατεβαίνουμε πηγαίνουμε στη μαμά μπαμπά, λύνουμε αυτό που έχουμε και ξαναμπαίνουμε στο κρεβατάκι μας για ύπνο. Δεν είναι εύκολο βέβαια αυτό και δε το πετυχαίνουμε πάντα αλλά προσπαθούμε γιατί πλέον είναι παιδιά και έχουν άποψη...σωστή ή λάθος αλλά θέλουν ελευθερία κινήσεων....πίστεψε με και στο διώροφο να τον βάλεις θα βρει τρόπο να κατέβει...δε ξέρω πως το κάνουν αλλά βρίσκουν αυτά τον τρόπο...νομίζω πως πρέπει να πατε σε κρεβάτι πριν έρθει το μωρό γιατί τότε θα έχετε περισσότερο πρόβλημα...και ας κατεβαίνει, νομίζω πως αυτό είναι και το λογικό στην ηλικία που είναι...το αναμενόμενο τουλαχιστον...

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να δείξουμε λίγο εμπιστοσύνη στα παιδάκια μας και αυτά θα μας ανταμοίψουν κάποια στιγμή!Σωστή ή λάθος θα το δείξει το μέλλον!

Με το καλό να έρθει το καινούριο σας μωράκι!

Foubi συγνώμμη δεν θυμόμουν την πρότασή σου....παιζει ρόλο και η αυπνία.

Αντε καλε δεν διεκδικω και την ιδεα;). Το ειχα δει σε ενα βιβλιο για την μοντεσσοριανη εκπαιδευση και μου αρεσε σαν ιδεα γιατι ναι μεν ειχε την ελευθερια του στο δωματιο του αλλα δεν μπορουσε να αλωνιζει και σ ολο το σπιτι. Βλεπεις ηταν 13 μηνων και ενα φοβο τον ειχα.

Και η αυπνια ειναι οντως πολυυυυ πονεμενη ιστορια:cry:

Κι εγώ έχω διαβάσει ότι ολες οι αλλαγές πρέπει να γίνονται πριν την έλευση του νέου μέλους. Τώρα θα έχετε και περισσότερο χρόνο να τον βοηθήσετε να προσαρμοστεί στις καινούργιες συνθήκες. Με το καλο το νέο σας μωράκι!!!

Διαφημίσεις

Και εγω συμφωνω οτι ολες οι αλλαγες πρεπει να γινονται πριν ερθει το μωρακι , ιδιαιτερα δε που θα παρει την κουνια του πιστευω οτι αμα γινει απο τη μια βδομαδα στην αλλη θα ζηλεψει και θα θεωρησει οτι το νεο μελλος ειναι εισβολεας και του κλεβει και τα πραγματα .

Εντα3ει λες οτι φοβασαι μην πεσει , ολες οι μαμαδες δεν το φοβομασταν αυτο? δεν νομιζω οτι φοβομασταν λιγοτερο .Θα προσαρμοστει , ισως πεσει 1-2 φορες μετα θα μαθει τα ορια του κρεββατιου του αν και θα μπορουσες να βαλεις ενα προστατευτικο απο τα jumbo ,εχει σε ξεφτιλα τιμη, και να μην πεσει ποτε καν . Η κουκετα θεωρω οτι ειναι λιγο επικυνδινη , εγω ουτε το γιο μου που σε 3 μηνες θα ειναι 4,5 θα εβαζα σε κουκετα , λιγο να ειναι ζαλισμενος απο τον υπνο , λιγο να μην προσε3ει δεν θα το ρισκαρα να βρεθει κατω απο τοσο μεγαλο υψος . Στη μικρη αναγκαστικαμε ειναι η αληθεια να τη βαλουμε σε κρεββατι κανονικο απο 19 μηνων επειδη ειχε χαλασει η κουνια και εννοειτε θα αγοραζαμε πλεον κρεββατι οχι αλλη κουνια , ηταν ομως κρεββατι σε στυλ αγωνιστικο αυτοκινητο και ειχε σαν προστευτικα αριστερα δε3ια οποτε δεν επεσε ποτε . Τωρα που κοιμαται σε ενα κρεββατι απο το ικεα ,α ρκετα τεραστιο που γινεται και καναπες , επειδη δεν εχει προστατευτικα βρεθηκε μια φορα κατω αλλα βαλαμε αυτο το προστευτικο και δεν 3αναειχαμε καποιο ατυχημα .

Οσο το να τον πηγαινοφερνετε μπορει οντως να το βρισκει παιχνιδιαρικο αλλα αμα επειμενετε και ειστε και λιγο αυστηροι θα παψει να το βλεπει ετσι , και η γοργονα μου οταν κανει σκανταλιες και δεν θελει να κοιμηθει μεσα στα γελια ειναι για να με καλοπιασει αλλα μετα απο 5-6 φορες το περνει αποφαση .Υπομονη και επιμονη .Σημαντικος ο υπνος και εσυ πρεπει να 3εκουραζεσαι γιατι εισαι εγκυουλα .

QRyOp2.png

Μαλλον δεν το εξεφρασα σωστα. Θελω να τον βαλω σε κρεββατι, δε φοβαμαι οτι θα πεσει.Το θεμα της κουκετας ειναι αναγκαστηκο λογο ελλειψης χωρου και θα γινει πριν το νεο μωρο. Απλά αν ειχα εμπιστοσυνη οτι θα καθοταν στο κρεββατι του, θα τον εβαζα στο κατω κρεββατι, με δεδομενη ομως τη συμπεριφορά του θα δοκιμάσω το πανω κρεββατι. Οσο για το να τον ξαναγυρισουμε στο κρεββατι του το δοκιμασαμε ανεπιτυχως 2 μεσημερια (ο αντρας μου δηλαδη γιατι αν το ειχα κανει εγω θα ειχα αποβαλει...) για 1,5 και 2 ωρες συνεχομενα (τουλαχιστον 30-40φορες για να μην πω παραπανω τον ξαναβαζαμε στην κουνια)! Και στο τελος ο μικρος αν και εξαντλημενος και κακοκεφος απλά συνεχιζε το παιχνιδι του...οσο για τα νευρα τα δικά μας.....κροσια!Απλά αυτη η μεθοδοσ δεν πιανει στο δικο μου παιδι!

s-age.pngs-age.png

Ναι καταλαβα τι θες να πεις , πωπω ρε συ τι σπασιμο , για 2 ωρες και δεν ε3αντληθηκε ??????μερικες φορες ρε συ αυτα τα μωρα μας στελνουνε . Δεν μοθ λες του εχετε μιλησει για το νεο μωρο ?

QRyOp2.png

Ξερει για το νεο μωρο και απο οτι εχω καταλαβει εχει αναμικτα συναισθηματα. Απο τη μια το "ταϊζει" μέσω εμου και χαιρεται ή φιλαει την κοιλια μου, και απο την αλλη φοβαται για το τι θα αλλαξει και μου λεει οτι δεν το θελει. (μεχρι με ψυχολογο εχω μιλησει για αυτο). Αλλά απο την αλλη μετά απο 1 μηνα που τραβαει το βιολι με τον υπνο δεν νομιζω οτι ειναι πλεον η νεα αφιξη αλλά μάλλον καπριτσιο της ηλικιας και βεβαια δοκιμαζει τα ορια. Ένα μεσημερι ενω ημουν μεσα στο δωματιο του για να κοιμηθει και προσπαθουσε να καβαλησει την κουνια μου ελεγε "μαμα κοιτα" και οσο απεφευγα τη βλεματικη επαφη τοσο φωναζε "μαμα κοιτα"....

s-age.pngs-age.png

Βασικα ισως λιγο ζηλευει , ισως λιγο καπριτσια της ηλικιας δοκιμαζοντας τα ορια σας , τα 3ερω , τα περναω εδω ο δικος μας μεγαλο αγορι πια , οτι του πουμε λεει "οχι δεν το κανω " ενω μπορεινα το κανει τελικα παλι οχι θα πει , αντιδραση δηλαδη οτι και να γινει .

QRyOp2.png

Διαφημίσεις

Επικίνδυνο μου φαίνεται να τον βάλεις στην επάνω κουκέτα! Απ' όσο ξέρω επιτρέπεται από 5ετών και πάνω να κοιμούνται επάνω.

Εμένα 18μηνών δραπέτευσε από τήν κούνια της και έσπασε τον καρπό της. Τώρα, αναγκάστηκα και έβαλα το στρώμα στο πάτωμα με το πλαϊνό προστατευτικό κάγκελο, αλλά κι εμένα κανά 2 φορές το βράδυ αναγκάζομαι να την μεταφέρω στο δωμάτιό της και κάνω πως κοιμάμαι κι εγώ. Μετά αποχωρώ...

Ωστόσο είμαι κουρέλι από την αϋπνία, κι ας μην είμαι έγγυος, είμαι όμως εργαζόμενη :-(

Το καλο ειναι οτι τα περισσοτερα βραδια δεν εχουμε θεμα με το ξυπνημα στο μεσο της νυχτας. Βασικά 3 βραδιες ειχαμε προβλημα. Ομως έχουμε πολυ πρωινό ξυπνημα του στυλ 6:15-6:30 καθε πρωι (κατι που τις καθημερινες δεν ειναι προβλημα γιατι και εγω ξυπνάω λογω δουλειας). Η αληθεια ειναι οτι και εγω το φοβαμαι το θεμα κουκετα (αν και ο ιδιος ειναι πολυ προσεκτικος και δεν θα δοκιμαζε να κατεβει αν ηξερε οτι δεν μπορουσε-θελει να ειναι σιγουρος για το επομενο βημα). Πάντως επιλογες δεν εχω, η τελευταια μου λυση ειναι το crib tent που δε μου αρεσει και πολύ γιατί ειναι σα να το εχω φυλακισμένο και αλλωστε μεχρι ποσο θα κοιμαται στην κουνια? Η κάτω κουκετα θα μου εξασφαλισει βραδιες και μεσημέρια αυπνιας, αφου δεν εχει την ωριμότητα να κατσει εκει.ϊσως το καγκελο δωματιου ειναι μια λυση, αλλά τον φανταζομαι να φωναζει στο καγκελο "μαμα-μαμα" αν δεν βρει τροπο να το ανεβει (ειναι 98ποντους ψηλος).

s-age.pngs-age.png

Κι εγώ δεν θα επέλεγα την λύση της κουκέτας.....

Πάντως, νομίζω ότι το σκέφτεσαι λάθος.... Δηλαδή, το ότι θα τον βάλεις σε κουκέτα να μην μπορεί να κατεβεί ή θα του βάλεις το crib tent (που επίσης δεν μ'αρέσει), δεν σημαίνει ότι θα κοιμάται... Απλά θα είναι μέσα στο κρεβάτι του και θα γκρινιάζει... Εσύ θα μπορείς να κοιμάσαι έτσι? Όχι φυσικά...άρα "δώρον άδωρον"...;)

Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι ο ύπνος του παιδιού άλλαξε και να προσαρμοστείς σ'αυτές τις συνήθειες. Άλλωστε είναι γεγονός ότι όσο μεγαλώνουν κοιμούνται λιγότερο. Είτε γιατί έχουν ανάγκη απο λιγότερο ύπνο, είτε γιατί αρχίζουν να καταλαβαίνουν περισσότερα πράγματα και προτιμούν να παίξουν παρά να κοιμηθούν.:-D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Και τελικά έγινε το "θαύμα". Χτες το βράδυ βάλαμε το παρκοκρέββατο στο δωμάτιο του (δεν μπορει να σκαρφαλώσει) και χωρίς φωνές και κλάμματα και ΧΩΡΙΣ την παρουσία μας στο δωμάτιό του (που ειχε γινει συνήθεια τον τελευταίο μήνα) κοιμήθηκε χαλαρά και άνετα ως το πρωί. Ουτε φωνές ούτε αντιδράσεις, 2-3 φορές φωναξε μαμα, του ειπα οτι ειμαστε εξω απο το δωμάτιό του και περιμένουμε να κοιμηθει και αυτο ήταν όλο. Αν ειχε ανασφάλεια δεν θα έκλαιγε?Αν δεν χρειαζόταν ύπνο δεν θα παρέμενε ξύπνιος για πολύ?Απλά η αντίδρασή του δεν το άφηνε τοσο καιρό να ηρεμήσει. Βέβαια το ερώτημα στο παρκοκρεββατο μέχρι ποτε? Ξέρω ότι απλά εχω αναβάλει για αργότερα το πρόβλημα.

s-age.pngs-age.png

• 2 χρόνια μετά...

Κοριτσια χρειαζομαι την βοηθεια σας. Εχω ενα αγορι 12 μηνων. Ειναι πολυ ζοηρος.αλλο πραγμα. Τρεχει σκαρφαλωνει παντου βαζει στο στομα τα παντα(αυτο να δω ποτε κ πως θα κοψει...φοβαμαι για πνιγμο) τελος παντων. Το θεμα μου ειναι η κουνια. Του εχουμε παρει κουνια μεγαλη μακρυα που γινεται κραβατι αργοτερα. Προχθες στην πεθερα μ ενω ημουν μπροστα επεσε απο την κουνια ευτυχως απλωσα τατα ποδια μου κ επεσε πανω μου. Το σοκ που επαθα δεν περιγραφεται.το παιδι επεσε με το κεφαλι ουτε να φανταστω δεν θελω τι μπορει να παθενε αν επεφτε κατω.. Με το που ηρθαμε λοιπων σπτι μας παρατηρησα πως παει να πεσει με το κεφαλι κ απο την δικη μας κουνια!! Επαθα δευτερο ΣΟΚ! Κοριτσια δεν μπορω να ηρεμισω απο τοτε.δεν μπορω να κοιμηθω γιατι φοβαμαι μην ξυπνησει κ πεσει(εχω παρατηρησει πως με το που ξυπναει σαν να βγαζει τα χερια πανω απο τα καγγελα να στιριζεται στι στηθος να κοιταει κατω κ να προσπαθει να πεσει. Ακομη δηλαδη κ οταν κοιμαται πρεπει καποιος να ειναι εκει μην σηκωθει κ πεσει. Δεν μπορω πλεων ν; κανω τιποτα. Να παω να απλωσω ενα ρουχο ενω κοιμαται να παω να πλυνω τα πιατα να παω τουαλετ; η να κοιμηθω!!! Δεν μπορω ισως ειμαι υπερβολικη αλλα δεν μπορω. Εχω σκεφτει διαφορες λυσεις οπως αν υπαρχουν δεν ξερω επιπλεων καγγελα πιο ψυλα να βαλω(αυτο θα με βολευε μιας κ σε 4 μηνες περιμενω το δευτερο μωρο μας κ σκεφτομαι πχ οταν ταιζω το πρωτο να υπαρχει τουκαχιστων ενας χορος να μπορω να βαλω τον μεγαλο κ να ειμαι ηρεμη πως δεν κυνδυνευει) αλλο που εχω σκεφτει ειναι να του κανω κρεβατακι την κουνια του αλλα θα πεφτει σιγουρα ειναι μολις 12 μηνων!! Να βγαλω το στρομα απο την κουνια κ να το βαλω κατω στο πατωμα να κοιμαται με μαξιλαρια γυρο αλλα παλι σκεφτομαι πως ετσι κ ξυπναει κ κοιμαμαι εγω δεν ξερω που μπορει να τον βρω...μπαινει στην τουαλετα σκαρφαλωνει στους καναπεδες(ανοιγει της πορτες...) τι να κανω βρε κοριτσια δωστε μου μια λυση.....

Διαφημίσεις

Κοριτσια χρειαζομαι την βοηθεια σας. Εχω ενα αγορι 12 μηνων. Ειναι πολυ ζοηρος.αλλο πραγμα. Τρεχει σκαρφαλωνει παντου βαζει στο στομα τα παντα(αυτο να δω ποτε κ πως θα κοψει...φοβαμαι για πνιγμο) τελος παντων. Το θεμα μου ειναι η κουνια. Του εχουμε παρει κουνια μεγαλη μακρυα που γινεται κραβατι αργοτερα. Προχθες στην πεθερα μ ενω ημουν μπροστα επεσε απο την κουνια ευτυχως απλωσα τατα ποδια μου κ επεσε πανω μου. Το σοκ που επαθα δεν περιγραφεται.το παιδι επεσε με το κεφαλι ουτε να φανταστω δεν θελω τι μπορει να παθενε αν επεφτε κατω.. Με το που ηρθαμε λοιπων σπτι μας παρατηρησα πως παει να πεσει με το κεφαλι κ απο την δικη μας κουνια!! Επαθα δευτερο ΣΟΚ! Κοριτσια δεν μπορω να ηρεμισω απο τοτε.δεν μπορω να κοιμηθω γιατι φοβαμαι μην ξυπνησει κ πεσει(εχω παρατηρησει πως με το που ξυπναει σαν να βγαζει τα χερια πανω απο τα καγγελα να στιριζεται στι στηθος να κοιταει κατω κ να προσπαθει να πεσει. Ακομη δηλαδη κ οταν κοιμαται πρεπει καποιος να ειναι εκει μην σηκωθει κ πεσει. Δεν μπορω πλεων ν; κανω τιποτα. Να παω να απλωσω ενα ρουχο ενω κοιμαται να παω να πλυνω τα πιατα να παω τουαλετ; η να κοιμηθω!!! Δεν μπορω ισως ειμαι υπερβολικη αλλα δεν μπορω. Εχω σκεφτει διαφορες λυσεις οπως αν υπαρχουν δεν ξερω επιπλεων καγγελα πιο ψυλα να βαλω(αυτο θα με βολευε μιας κ σε 4 μηνες περιμενω το δευτερο μωρο μας κ σκεφτομαι πχ οταν ταιζω το πρωτο να υπαρχει τουκαχιστων ενας χορος να μπορω να βαλω τον μεγαλο κ να ειμαι ηρεμη πως δεν κυνδυνευει) αλλο που εχω σκεφτει ειναι να του κανω κρεβατακι την κουνια του αλλα θα πεφτει σιγουρα ειναι μολις 12 μηνων!! Να βγαλω το στρομα απο την κουνια κ να το βαλω κατω στο πατωμα να κοιμαται με μαξιλαρια γυρο αλλα παλι σκεφτομαι πως ετσι κ ξυπναει κ κοιμαμαι εγω δεν ξερω που μπορει να τον βρω...μπαινει στην τουαλετα σκαρφαλωνει στους καναπεδες(ανοιγει της πορτες...) τι να κανω βρε κοριτσια δωστε μου μια λυση.....

Δεν ειναι σπανιο το φαινομενο-βασικα παντα νομιζα οτι ημουν η "περιεργη" που ποτε δεν χρησιμοποιησα κουνια!!! Οταν ηταν βρεφος την "εχανα" εκει μεσα, οποτε πηρα λικνο, και μολις μεγαλωσε σκαρφαλωνε οποτε την κοιμιζα στο κρεβατι μας με εμποδιο απο τη μερια της για να μην πεφτει και να τη βλεπω μη σκαρφαλωσει.

Λυσεις τωρα

α. το μετατρεπεις απο τωρα σε κρεβατι, αν ειναι σαν αυτο που ειχαμε κι εμεις συνηθως ειναι χαμηλα κρεβατια επιτηδες, βαζεις καγκελο προστατευτικο στο πλαι και απο κατω ενα στρωμα σε περιπτωση που πεσει

β. στρωμα στο πατωμα. το εχω δει πολλες φορες. Βαζεις καγκελο στην πορτα του δωματιου του με πορτακι, εχει η mothercare και δεν βγαινει εξω με τιποτα, δεν μπορουν να σκαρφαλωσουν. Ετσι εχεις και ανοιχτη την πορτα και δεν βγαινει.

α. το μετατρεπεις απο τωρα σε κρεβατι, αν ειναι σαν αυτο που ειχαμε κι εμεις συνηθως ειναι χαμηλα κρεβατια επιτηδες, βαζεις καγκελο προστατευτικο στο πλαι και απο κατω ενα στρωμα σε περιπτωση που πεσει

β. στρωμα στο πατωμα. το εχω δει πολλες φορες. Βαζεις καγκελο στην πορτα του δωματιου του με πορτακι, εχει η mothercare και δεν βγαινει εξω με τιποτα, δεν μπορουν να σκαρφαλωσουν. Ετσι εχεις και ανοιχτη την πορτα και δεν βγαινει.

Εναλλακτκα στο α. μπορεις να βαλεις αντι στρωμα 2-3 μεγαλες μαξιλαρες ραμμενες μεταξυ τους, οι οποιες για να μην πιανουν χωρο διπλωνουν κυκλικα και γινονται σαν μαζεμενο sleeping bag, πριν κοιμηθει ο ζωηρουλης το απλωνεις και μολις ξυπνησει το διπλωνεις και κατευθειαν στη ντουλαπα!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Αυτο το καγγελο προστατευτικο που λετε που βαζουμε στα κρεβατακια που το παιρνω? Κ πως μπαινει? Βασικα ειμαι απο επαρχεια οποτε για βοηθιστε λιγο..που θα το βρω? Κ κανει για ολα τα κρεβατια? Που στιριζεται αυτο το καγγελο? Ευχαριστω! Α κ κατι αλλο αυτο για την πορτα στο mathercare που λετε που το παιρνω? Μπορω να το παραγγειλω απο το ιντερνετ? Κ κανει για ολλες τις πορτες η πρεπει να εχω παρει μετρα? Κ πως στιριζεται αυτο? Το βιδωνεις στον τοιχο?

γεια σου.δεν ξερω εγω αν υπαρχουν εξτρα προστατευτικα καγκελα για κουνια αλλα πραγματικα η καλυτερη λυση ειναι η περιπτωση α που σου ειπε η κοπελα παρακατω σε συνδυασμο με την πορτουλα που μπαινει στην πορτα (νομιζω ειναι ρυθμιζομενη οποτε κανει σε ολες).προυποθεση παντα να ειναι χαμηλη η κουνια(συνηθως ειναι)οποτε αν πεσει θα πεσει και χαμηλα και στα ******.;)

μηπως η χαρα μαρια εννοει οτι βγαζεις το ενα προστατευτικο καγκελο και μενει μονο το ενα καγκελο και απο την μερια του βγαλμενου καγκελου βαζεις τα ****** μαξιλαρακια 'η ενα στρωμα

τους αστερισκους γιατι τους εβγαλε καλε?οπου αστερισκος λοιπον ειναι η λεξη μαλακά......αλλο παλι και τουτο:confused:

Βγαζει αστερισκους γιατι ο μεταφραστης (προγραμμα) το λαμβανει σαν βρισια!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Σας ευχαριστω πολυ. Αν θα μπορουσατε να μου πειτε διευθυνσεις να μπω να δω κ να παραγγειλω πορτα κ προστατευτικο για το κρεβατακι αν βγαλω τα καγγελα. Σας ευχαριστω!

Εδώ έχει τον κατάλογο του Mothercare

http://www.mothercare.gr/brochures/mothercare_brochure/index.php#/38

στη σελίδα 142 έχει τα κάγκελα της πόρτας και στη σελίδα 210 έχει το προστατευτικό για το κρεβάτι. Νομίζω ότι μπορείς να παραγγείλεις τηλεφωνικά αν δεν έχετε κατάστημα στην περιοχή σου.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...