Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προς ενημέρωση όλων μας:Ανησυχητικό άρθρο σχετικά με βαρέα μέταλλα σε βρεφικές τροφές

Recommended Posts

Κορίτσια, καλησπέρα σας!

Αν και δεν ποστάρω συχνά, παρακολουθώ τις εξελίξεις εδώ μέσα σχεδόν καθημερινά τον τελευταίο καιρό.

Πριν από λίγες ημέρες έπεσε στην αντίληψή μου ένας 'ντόρος' που έχει γίνει σε Αγγλία σχετικά με τις συγκεντρώσεις τοξικών ουσιών σε διάφορες βρεφικές τροφές. Εδώ το διάβασα μόνο σε blogs και όχι σε κάποια εφημερίδα δυστυχώς (σιγά μην ασχοληθούμε με τέτοια). Την Πέμπτη έχω και ραντεβού με την παιδίατρό μας και σκοπεύω να την ρωτήσω την άποψή της.

Διαβάστε εδώ:

http:// http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/8440126/Arsenic-and-toxic-metals-found-in-baby-foods.html

Για την ελληνική έκδοση του άρθρου σας παραθέτω το παρακάτω Link:

http://ariadni144.wordpress.com/2011/05/05/poso-asfaleis-einai-oi-paidikes-trofes/

Στην αγγλική έκδοση αναφέρει χαρακτηριστικά πως ανάμεσα στις εταιρείες με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων όπως αρσενικού, μόλυβδου μεταξύ άλλων είναι η Holle και η HiPP.

Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά με αυτό; Το έχει συζητήσει με τον παιδίατρό του;

στη Μεγάλη Βρετανία, συστήνεται στα παιδιά μέχρι 4,5 χρονών να μην καταναλώνουν παιδικές τροφές με ρύζι, ενώ στη Δανία η ίδια συμβουλή δίνεται για παιδιά μικρότερα των 10 κιλών σωματικού βάρους.

Εμείς έχουμε ξεκινήσει με ρυζάλευρο Holle, όμως δεν έχει καταφέρει να φάει παρά μόνο κάποιες κουταλιές.

D5FUp3.png 85Tmp3.png

Διαφημίσεις

καποια στιγμη ειχα ανοιξει ενα νεο θεμα με τιτλο ''επιμολυνση βρεφικων γαλάτων με ΒΡΑ και οιστρογονα'' που ειχα διαβασει εδω : http://pediatros-thes.gr/?p=833

δυστηχως, ακουγονται διαφορα για τις τροφες..δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν και σε ποιον βαθμο..

83hKp3.png

Καλά απίστευτο;::::::::::::Και τι θα κάνουμε τελικά; Ευτυχώς εγώ έδωσα λίγο ρυζάλευρο Γιώτης και κρεμούλα με ρυζάλευρο. Μα καλά η μάρκα αυτή δεν είναι και καλά βιολογική; Να που τελικά πρέπει να επαγρυπνούμε συνεχώς........

• 5 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Εγώ όταν είχα διαβάσει το άρθρο που είχε παραθέσει η Paros είχα ρωτήσει εκεί που τα παίρνω στα βιολογικά -που τα φέρνει χρόνια- και μου είπε ότι αυτές ειδικά οι δύο εταιρείες είναι πολύ μεγάλες και μόλις παρατηρείται κάτι αμέσως αποσύρουν όλες τις παρτίδες από παντού (όπως είχε γίνει κάποια στιγμή με μια παρτίδα της babynat). Εγώ -αν και δεν τρώμε πια κρέμα παρά μόνο καμιά φορά την εβδομάδα για αλλαγή- της δίνω holle και babynat.

• 3 months later...

Κοριτσια φτιαξτε μονοι σας κρεμουλες! Τουλαχιστον εγω αυτο κανω. Δεν μου παιρνει πανω απο 5 λεπτα να του την ετοιμασω. Καπου βρηκα οτι μια μεριδα βρεφικης κρεμας περιεχει 6 κουταλακια του γλυκου ζαχαρη!!!!! Εγώ του βάζω μονο 1 κουταλακι και γινεται πεντανοστιμη. Και βγαινει και πολυ πιο οικονομικα. (απο σιμιγδαλι και καλαμποκαλευρο), που το καλαμποκι διαβασα οτι ειναι το πιο θρεπτικο απ'ολα τα δημητριακα. Α! Και η βρωμη το ιδιο.

Κοριτσια φτιαξτε μονοι σας κρεμουλες! Τουλαχιστον εγω αυτο κανω. Δεν μου παιρνει πανω απο 5 λεπτα να του την ετοιμασω. Καπου βρηκα οτι μια μεριδα βρεφικης κρεμας περιεχει 6 κουταλακια του γλυκου ζαχαρη!!!!! Εγώ του βάζω μονο 1 κουταλακι και γινεται πεντανοστιμη. Και βγαινει και πολυ πιο οικονομικα. (απο σιμιγδαλι και καλαμποκαλευρο), που το καλαμποκι διαβασα οτι ειναι το πιο θρεπτικο απ'ολα τα δημητριακα. Α! Και η βρωμη το ιδιο.

Συμφωνω και επαυξάνω! Κορίτσια αφήστε τις έτιμες κρέμες και φτιάξτε τα δικά σας φαγάκια στα μωράκια σας! Είναι και πιο υγειηνά και πιο οικονομικά. Υπάρχουν ένα κάρο βίντεο στο youtube με φαγητά για μωρά. Υπάρχουν και αντίστοιχα site πολύ κατατοπιστικα.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Σίγουρα είναι πολύ καλύτερα να φτιάχνουμε εμείς τις κρέμες με δικά μας υλικά αντί να τις αγοράζουμε, αλλά αν διαβάσουμε πιο προσεκτικά τα δύο άρθρα θα καταλάβουμε ότι το πρόβλημα της επιμόλυνσης προέρχεται από το μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα όπου καλλιεργούνται τα ρύζια κ.λ.π. Επομένως και να φτιάξουμε μόνες μας τις κρέμες δεν είμαστε 100% σίγουρες για το τί δίνουμε στα μωράκια μας. Ακόμη και στην Ελλάδα να καλλιεργείται το ρύζι ή το οποιοδήποτε άλλο συστατικό, πάλι δεν ξέρεις με τί νερό ποτίζεται.

Το δεύτερο άρθρο του κ. Ζαμπετάκη το αναφέρει καθαρά ότι το πρόβλημα είναι το νερό με το οποίο προετοιμάζουμε τις βρεφικές τροφές. Και στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα μολυνσης ειδικά σε ορισμένες περιοχές.

Επίσης η σύγκριση αν κατάλαβα καλά γίνεται με το μητρικό γάλα. Αυτό χρειαζόταν έρευνα για να το ξέρουμε; Και μήπως υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από αυτή την έρευνα για να χτυπήσουν συγκεκριμένες μάρκες βρεφικών προϊόντων;

9bRHp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...