Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Μαμάδες καλησπέρα.. σε 2 μήνες περίπου περιμένω 2ο παιδάκι( αγόρι) και έχω ένα κορίτσι το οποίο τότε θα είναι 31 μηνών. Έχω πελαγώσει λίγο...Αυτό που με απασχολεί είναι το θέμα ύπνος..που να βάλω το νεογέννητο?Ας εξηγήσω αναλυτικά όμως: Έχουμε το υπνοδωμάτιο της μικρής που έχει κούνια και ένα μονό κρεβάτι.Η μικρή κοιμάται ακόμα στην κούνια.Το ερώτημα είναι τι να κάνω με το νεογέννητο?Να κοιμόμαστε στο παιδικό εγώ, η μικρή και το μωρό σε καλαθούνα? Να κοιμάμαι με το μωρό σε άλλο χώρο για αρχή?Δεν ξέρω... πραγματικά έχω πελαγώσει! Όλες εσείς οι μαμάδες για 2η φορά τι κάνατε??

Να ξεκαθαρίσω ότι το να κοιμάται το μωρό στην κρεβατοκάμαρα είναι εφικτό μόνο προσωρινά, με τον άνδρα μου να κοιμάται στρωματσάδα σε ένα μικρό δωμάτιο-γραφείο.Επειδή κοιμάται λίγες ώρες δεν θέλω να του τις στερήσω και αυτές.

Σας παρακαλώ πείτε μου γνώμες!!!

Διαφημίσεις

Μαμάδες καλησπέρα.. σε 2 μήνες περίπου περιμένω 2ο παιδάκι( αγόρι) και έχω ένα κορίτσι το οποίο τότε θα είναι 31 μηνών. Έχω πελαγώσει λίγο...Αυτό που με απασχολεί είναι το θέμα ύπνος..που να βάλω το νεογέννητο?Ας εξηγήσω αναλυτικά όμως: Έχουμε το υπνοδωμάτιο της μικρής που έχει κούνια και ένα μονό κρεβάτι.Η μικρή κοιμάται ακόμα στην κούνια.Το ερώτημα είναι τι να κάνω με το νεογέννητο?Να κοιμόμαστε στο παιδικό εγώ, η μικρή και το μωρό σε καλαθούνα? Να κοιμάμαι με το μωρό σε άλλο χώρο για αρχή?Δεν ξέρω... πραγματικά έχω πελαγώσει! Όλες εσείς οι μαμάδες για 2η φορά τι κάνατε??

Να ξεκαθαρίσω ότι το να κοιμάται το μωρό στην κρεβατοκάμαρα είναι εφικτό μόνο προσωρινά, με τον άνδρα μου να κοιμάται στρωματσάδα σε ένα μικρό δωμάτιο-γραφείο.Επειδή κοιμάται λίγες ώρες δεν θέλω να του τις στερήσω και αυτές.

Σας παρακαλώ πείτε μου γνώμες!!!

Ο άντρας σου δεν μπορεί να κοιμάται στο μονό κρεββάτι που είναι στο δωμάτιο της μικρής; Στο διπλό γιατί δεν μπορείτε να κοιμηθείτε; Μπορείς να έχεις την καλαθούνα δίπλα ή αν θηλάζεις να κοιμάσαι στο διπλό στη μέση και το παιδί στην άκρη με μαξιλάρι εννοείται!!!

IZ8sp3.png?O4d4J7YUZjc7p3.png?EeRq5XkN

Τα θέματα που με απασχολούν είναι:

α)είναι καλύτερα τα 2 παιδιά να κοιμούνται από την αρχή στον ίδιο χώρο?φυσικά αυτό σημαίνει ότι και εγώ θα είμαι μαζί.μήπως θα είναι πρακτικά δύσκολο?

β)πότε να μετακινήσω τη μεγάλη στο μεγάλο κρεβάτι? πριν ή μετά την έλευση του μπέμπη?

Η μεγάλη δεν είναι και το πιο εύκολο παιδί στον ύπνο της... ακόμα με ταλαιπωρεί..

Θα έλεγα να μετακινήσεις τώρα τη μικρή στο μονό κρεββάτι (πριν την έλευση του μωρού). Πάρτης δώρο καινούρια σεντόνια κτλ για να της το κάνεις πιο δελεαστικό...

Το μωρό θα κοιμάται μαζί σας στην κρεββατοκάμαρα (δεν χωράει κάπου η καλαθούνα? Στην ανάγκη βγάλε κάποιο κομοδίνο προσωρινά) για λίγους μήνες και η κούνια θα είναι κενή (για να μην νιώσει ότι την εκτοπίζει το μωρό). Όταν το μωρό δεν θα χωράει πια στην καλαθούνα, θα το μεταφέρετε στην κούνια στο δωμάτιο της αδερφής του εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα για ξεχωριστό δωμάτιο.

Πως σου φαίνεται?

εχω δυο μπουμπουκακια

Μιας και έχω ένα μωράκι δεν έχω εμπειρία σχετική... Θα συμφωνήσω όμως με τη Lucy ότι καλό θα είναι να μετακομίσει η μεγάλη από πριν και να μην νιώσει ότι η μικρή θα πάρει τη θέση της... Μπορείς να την προετοιμάζεις λέγοντάς της ότι αυτή που είναι μεγάλη θα προσέχει το μωρό και ότι θα κοιμούνται μαζί για να το φροντίζει κτλ... ώστε να νιώσει ότι θα συμμετέχει σε ότι γίνεται και ότι δεν θα παραγκωνιστεί με την έλευση του μωρού

Ίσως (ας μας πουν και οι μαμάδες με περισσότερα παιδάκια) να ήταν καλύτερα αν εσύ το αντέχεις να είσαι στο ίδιο δωμάτιο και με τις δύο.

Έτσι 1ον η μεγάλη θα συνηθήσει την παρουσία της μικρής από νωρίς

2ον μπορεί να της φανεί κάπως που όλη η υπόλοιπη οικογένεια (μαμά, μπαμπάς, μωρό) κοιμούνται μαζί ενώ αυτή μόνη της...

Εξαρτάται βέβαια και από το χαρακτήρα της κόρης σου το τι θα κάνεις και το τι θα της πεις...

Επεξεργάστηκαν by maria_sp
edit
IZ8sp3.png?O4d4J7YUZjc7p3.png?EeRq5XkN

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Και εγώ από τη μια σκέφτομαι αυτό που προτείνει η Lucy από την άλλη σκέφτομαι αυτά που λέει η maria_sp, σχετικά με το πως θα νιώθει η μεγάλη που θα κοιμάται μόνη της.Το πρόβλημα μου είναι ακόμα πιο μεγάλο, αφού ακόμα με τον ύπνο έχουμε θέμα..Περίμενα ότι μέχρι να έρθει το μωρό, θα το είχαμε λύσει...όμως τζίφος.

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Και εγώ από τη μια σκέφτομαι αυτό που προτείνει η Lucy από την άλλη σκέφτομαι αυτά που λέει η maria_sp, σχετικά με το πως θα νιώθει η μεγάλη που θα κοιμάται μόνη της.Το πρόβλημα μου είναι ακόμα πιο μεγάλο, αφού ακόμα με τον ύπνο έχουμε θέμα..Περίμενα ότι μέχρι να έρθει το μωρό, θα το είχαμε λύσει...όμως τζίφος.

Θα σου πω τί έκανα εγω με το γιο μου και τον ερχομό της μπεμπας. Τον μικρό τον έβγαλα απο την κούνια όταν έμεινα έγκυος. Πήγαμε και διάλεξε μόνος του το καινούργιο του κρεβάτι και δεν είχε κανένα πρόβλημα προσαρμωγής.

Την κούνια την μαζέψαμε για να μην τη βλέπει για κάποιο διάστημα (να την "ξεχάσει"). Την επανεμφανίσαμε ένα μηνα πριν γεννήσω, όπου τη βάλαμε στο δωμάτιό μας. Οταν την είδε, έδειξε ένα ενδιαφέρον.Θέλησε να μπεί μέσα, να την εξερευνήσει. Τον αφήσαμε και δεν υπήρξε κανένα θέμα. Οπότε κοιμάται κανονικά στο δωμάτιο του και εμεις κανονικά στο δωμάτιό μας με το μωρό μαζί στην κούνια.

Να πω πως ο γιος μου οταν ήμουν έγκυος και για κάποιους μήνες, ξύπναγε τουλάχιστον 2 φορές μέσα στη νύχτα και με ζητούσε. Φοβόμουν λοιπόν πως θα έχω ιστορίες μόλις γνεννηθεί το μωρό. Μόλις γεννηθηκε όμως η μικρή, το έκοψε!

Αποψή μου ειναι να κάνεις τις αλλαγές το συντομότερο, για να μπορέσει να προσαρμωστεί η μικρή σου και να μην νιώσει ότι απειλήται και μπορεί να σε ξαφνιάσει θετικά με τις αντιδράσεις της!

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου που τα πέρασα; Εμείς για 2 μήνες είχαμε τη βαρκούλα του καροτσιού (σαν καλαθούνα) στην κρεβατοκάμαρα και τον μεγάλο στην κούνια στο δωμάτιό του. Μετά, για να τονίσουμε το πόσο μεγάλωσε πήγαμε και διαλέξαμε μαζί το κρεβάτι του και βάλαμε τον μικρό στην κούνια στο ίδιο δωμάτιο. Να τονίσω ότι ουδέποτε ο μεγάλος ξύπνησε από τα κλάματα του μικρού και ουδέποτε ο μικρός από τα κλάματα του μεγάλου (γιατί ω ναι, συνέχιζε να ξυπνάει ακόμη ο μεγάλος). Νομίζω ότι είναι αρκετά αγχωτική για το πρώτο η αναμονή του νέου μέλους που η αγορά του κρεβατιού πριν τη γέννα θα προσέθετε κι άλλο άγχος. Όσο για τον μπαμπά μας, το πρώτο εξάμηνο μετά τη γέννα, δεν ήξερε με ποιο παιδί θα κατέληγε να κοιμάται αγκαλιά σε κάποιον καναπέ...:D

LINA, πότε έβαλες το μικρό στο δωμάτιο του μεγάλου?πόσο μηνών?

Evabar και μένα η μεγάλη ξυπνάει τελευταία κάθε βράδυ και ζητάει αγκαλιές. Της έχω εξηγήσει ότι το βράδυ δεν έχει αγκαλιές και ότι η μαμά και ο μπαμπάς πρέπει να ξεκουράζονται.Της δίνω λίγο νερό, την σκεπάζω και φεύγω από το δωμάτιο.Δυστυχώς όμως τελευταία, παρόλο που δεν έχω αλλάξει τακτική ξανασηκώνεται και κλαίει άλλες 2 φορές, μέχρι που την αφήνω να κλάψει αρκετή ώρα και μετά πάω την μαλώνω, τη σκεπάζω και το παίρνει απόφαση..Έχουμε όμως ήδη χάσει τον ύπνο μας.. λες να φταίει το άγχος του ερχομού του μπέμπη? Το παράδοξο είναι ότι στην πεθερά μου όταν την αφήνω κοιμάται σαν πουλάκι, ενώ εκεί την έχουν συνηθίσει να της κάνουν όλα τα κέφια!!Ακριβώς επειδή δεν έχει στρώσει με τον ύπνο γι αυτό αγχώνομαι πολύ και φοβάμαι ότι θα τα κάνω θάλασσα από το άγχος μου όταν έρθει το μωρό.

φοβάμαι πολύ τη ζήλια της.. την προετοιμάζω συνέχεια για το μωρό..διαβάζουμε παιδικά βιβλία σχετικά με αδερφάκια κτλ.. όμως με το θέμα ύπνος πραγματικά έχω αγχωθεί τρελά!

Η δική μου συμβουλή είναι να γίνει άμεσα η αλλαγή κρεβατιού στην κόρη σου. Δεν φτάνει που θα έρθει αντικαταστάτης στην αγκαλιά σου, να της πάρει και το κρεβάτι της????:shock: Η ζήλεια στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δεδομένη σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι να την προκαλέσουμε κιόλας.

Εγώ λίγους μήνες αφού έμεινα έγκυος στο 2ο, αγόρασα καινούριο κρεβάτι, σεντόνια, πάπλωμα κλπ με τους ήρωες που αγαπούσε και του είπα ότι τώρα πια είναι μεγάλος και μπορεί πια να κοιμάται σε μεγάλο κρεβάτι κλπ. Ενθουσιάστηκε!!! Όποιον έμπαινε μες στο σπίτι, τον τραβούσε απο το χέρι να του δείξει το καινούριο του κρεβάτι!

Δεν έγινε καμία συσχέτιση με τον ερχομό του μωρού. Ότι δηλαδή, πρέπει να φύγει αυτός απο το κρεβάτι του, για να μπει το μωρό. Πιστεύω ότι θα χειροτέρευε τα πράγματα πάρα πολύ....

Όταν δε γεννήθηκε το μωρό, τις πρώτες 50 μέρες, το είχα δίπλα μου στο πορτ-μπεμπέ και μετά το μετέφερα στο παιδικό δωμάτιο. Ο μεγάλος το δέχτηκε με χαρά! Και η αλήθεια είναι, ότι όντως κανένας δεν ξύπνησε ποτέ κανέναν. Το είχα κι εγώ αυτό το άγχος.... Νομίζω ότι αν κοιμάσαι μαζί τους, θα παγιωθεί και μετά δεν θα μπορείς να φύγεις. Θα συνηθίσουν την παρουσία σου και μετά θα σε ζητάνε....

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ mom..ήσουν πολύ κατατοπιστική.. Μια ερώτηση ακόμα.Το μικρό το πήγες στο δωμάτιο του μεγάλου μετά τις 50 μέρες αν κατάλαβα καλά? Παρόλο που και εγώ δεν θέλω να αργήσω πολύ.. μου φαίνεται λίγο νωρίς.. τι έκανες? πήγες συνέχεια και το έβλεπες?

Κι εμείς κάναμε ότι κι η Evabar και δούλεψε και για μας. Αν θες τη γνώμη μου το καλύτερο είναι να της αλλάξεις αμέσως κρεβάτι για να μη νιώσει πως της το πήρε το.μωρό. Κι εμένα ο μικρός είχε πρόβλημα με τον ύπνο και αγωνιούσα αλλά παραδόξως με το που ήρθε το μωρό έστρωσε. Αν και ειλικρινά ούτε κι εγώ μπορω να το εξηγησω

α καλά.....

πονεμένη ιστορία και πονάει ακόμα......

για μένα, ξεκίνα τη μικρή από τώρα να πάει στο κρεβάτι της!!!! εξάλλου είναι αρκετά μεγάλο παιδί και θα της αρέσει και θα το μάθει και γρήγορα!!!

όσο για το μικρό θα κάνεις ότι σου δείξουν τα σημάδια.... δυστυχώς δεν έρχονται πάντα τα πράγματα όπως τα σχεδιάζουμε.... θα δεις αντιδράσεις και θα πράξεις....

μόνο για καθαρά δική σου ευκολία θα έλεγα μην αρχίσετε να κοιμάστε όλοι μαζί για να μη δυσαρεστηθεί κανείς.... είναι παγίδα και φτάνεις 8 μήνες μετά (όπως εγώ) και το βράδυ κυνηγιόσαστε σαν τα φατάσματα ...........

Ευχαριστώ mom..ήσουν πολύ κατατοπιστική.. Μια ερώτηση ακόμα.Το μικρό το πήγες στο δωμάτιο του μεγάλου μετά τις 50 μέρες αν κατάλαβα καλά? Παρόλο που και εγώ δεν θέλω να αργήσω πολύ.. μου φαίνεται λίγο νωρίς.. τι έκανες? πήγες συνέχεια και το έβλεπες?

Ναι, clementine. Στις 50 μέρες τον πήγα και απο την πρώτη βραδιά άρχισε να κοιμάται συνεχόμενα (δηλαδή έκανε τελευταίο γεύμα 00.30 και ξυπνούσε στις 7.00-7.30 το πρωί)... Δεν μπορώ να πω ότι πήγαινα συνέχεια, όχι. Τις πρώτες νύχτες, που ήμουν κι εγώ συνηθισμένη να ξυπνάω συνέχεια, να πήγα 2-3 φορές.....μετά ίσως να σηκωνόμουν μια φορά να τον σκεπάσω, αυτό. :D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

• 1 month later...

Γεια σας κοριτσακια.. δεν εχω σχετικη εμπειρια.. αλλα. θα συμφωνισω με την κοπελα πιο πανω πως θα πρεπει να αλλαξει συντομα κρεβατι πριν την γεννησει του μικρου παιδιου διοτι θα νιωσει οτι του παιρνει την θεση !

εχω ενα παιδακι 2 χρονων και προσπαθω για το 2ο.. βεβαια εμεις ειμαστε απο τους γονεις που εκαναν το λαθος και κοιμησαν το παιδι τους στο κρεβατι και αυτο... απλα κολλησε και ΔΕΝ ξεκολλησε!!! :P φαινεται περιεργο που θα το πω γτ πολλες μαμαδες παραπονιουνται.. με κατι τετοιο .. εμενα δεν μ ενοχλει και τοσο... .Βεβαια αν ερθει και 2ο παιδι η κουνια θα γεμησει και το κρεβατι θα παρει σχημα (δλδ θα προσπαθησω) αλλιως.... το πολυ πολυ o υπνος μας να γινει ''ακρως οικογενειακως'':lol::lol::lol:

Καλη επιτυχια σε ολες..!!

Διαφημίσεις

Εμενα ο μεγαλος κοιμαται ακομη στην κουνια... Και ο μικρος επισης...

Στην αρχη εβαλα τον μικρο στην καλαθουνα στο δωματιο μας (ακομη μαζι μας κοιμαται ελειψει χωρου) και τον μεγαλο τον αφησα στην κουνια του στο δωματιο του.

Οταν ηρθε ο καιρος πειρα μια κουνια που γινεται μονο κρεβατι (αν βαλεις σομιε και στρωμα) και εβαλα σε αυτη τον μεγαλο ενω στην κουνια του εβαλα τον μικρο στο δωματιο μας. Στην παλια κουνια το καγκελο ανεβοκατεβαινει ενω στην καινουργια οχι και εχει και ροδες οποτε ειναι πιο βολικη να την τραβαω οταν κλαψουριζει ο μικρος...

Κανα χρονο μετα κοψαμε μερικα καγγελα απο την κουνια του μεγαλου για να μπορει να μπαινοβγαινει... Το θεμα ειναι τωρα τι θα κανουμε που δεν τον περνει πλεον στο υψος και δεν χωραει κρεβατι στο δματιο γιατι κοιμαται και η γιαγια του μαζι (σε ραντζο).

Βεβαια εμεις ειμαστε εδω προσωρινα (τα 5 τελευταια χρονια) και το κρεβατι θα το βαλουμε στο δωματιο τους στην Ελλαδα..

Καλημερα! Εγω γενναω 4 αυγουστου με κτ. και θα εχω το δευτερο παιδακι μου διπλα στην καλαθουνα.Μετα απο κανα διμηνο θα βαλω το παρκοκρεβατο που ειχα και στο πρωτο και θα την εχω τη μικρη διπλα μου μεχρι να γινει 5 μηνων περιππου οπως ακριβως εκανα με το γιο μου.

Τωρα οταν θα ερθει η ωρα να αλλαξει η μικρη δωματιο(δεν υπαρχει δευτερο παιδικο) τοτε εχω σκεφτει απλα να μεταφερω το παρκοκρεβατο μεσα στο παιδικο για αρχη.Δεν θελω να τον βγαλω ακομα απο την κουνια το γιο μου γιατι θεωρω οτι ειναι αρκετα μικρος (19 μηνων) για να κοιμηθει σε κρεβατι.

οταν πια δε θα χωραει το μωρο στο παρκοκρεβατο(ειναι απο τα μικρα) τοτε θα παρω το γιο μου και θα παμε μαζι να διαλεξει το κρεβατι του.

Και ας ελπισουμε οτι δε θα εχω προβλημα!

Biggp3.png

l2Czp3.png

Το πρωτο μου παιδακι ηταν 15 μηνων, οταν γεννησα το δευτερο. Το μωρο το ειχα για 2 μηνες στο δωματιο μας και μετα το πηγα στο δωματιο τους. Ετσι κοιμοντουσαν και τα δυο στο δωματιο τους.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...