Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

'Επεσε από τη βρεφική κούνια! Τώρα;;

Recommended Posts

Δυστυχώς εχθές έπεσε κι έσπασε τον καρπό της, είναι 18μηνών. Πάτησε πάνω σ' ένα παιχνίδι και..το κακό έγινε. Είχα από κάτω χαλάκι κι ένα πάπλωμα αλλά μάλλον δεν ήταν αρκετά.

Τώρα της έβγαλα τα κάγκελα αλλά πάλι φοβάμαι, ότι πάλι μπορεί να σκοντάψει στο μαξιλάρι που έβαλε από κάτω και να πέσει με το γύψο ή να αρχίσει να τριγυρνάει στο σπίτι κι εγώ να κοιμάμαι! Πείτε καμιά ιδέα σας παρακαλώ γιατί έχω φρικάρει...

Διαφημίσεις

Καταρχήν βάλε προστατευτικό στην κούνια για να μην πέσει...συνήθως όταν ξυπνάνε έρχονται σε εσένα που κοιμάσαι δεν τριγυρνάνε μέσα στα σκοτάδια (φαντάζομαι)..εμένα η κόρη μου όποτε ξύπναγε (πολύ σπάνια, κοιμάται βαριά) ερχόταν στο κρεβάτι μου...επίσης να έχεις τα πάντα κλειδωμένα (γιατί ποτέ δεν ξέρεις) και την πόρτα της ελαφρώς κλειστή ώστε αν την ανοίξει να το ακούσεις...

Δυστυχώς εχθές έπεσε κι έσπασε τον καρπό της, είναι 18μηνών. Πάτησε πάνω σ' ένα παιχνίδι και..το κακό έγινε. Είχα από κάτω χαλάκι κι ένα πάπλωμα αλλά μάλλον δεν ήταν αρκετά.

Τώρα της έβγαλα τα κάγκελα αλλά πάλι φοβάμαι, ότι πάλι μπορεί να σκοντάψει στο μαξιλάρι που έβαλε από κάτω και να πέσει με το γύψο ή να αρχίσει να τριγυρνάει στο σπίτι κι εγώ να κοιμάμαι! Πείτε καμιά ιδέα σας παρακαλώ γιατί έχω φρικάρει...

Ωχ...περαστικα σας βρε κοπελια!Αν και το θέμα σου νομίζω οτι ειναι σε λαθος κομμάτι του φόρουμ, θα σου πω την γνώμη μου.Ξαναβάζεις το κάγκελο και δεν αφήνεις οτιδήποτε μέσα στην κούνια που μπορεί να μετατραπεί σε σκαλοπάτι για το παιδι...παιχνίδι, πάπλωμα, μαξιλαρι κτλ εγώ τουλάχιστόν αυτό θα έκανα....τώρα αν θές οπωσδήποτε να βγάλεις το κάγκελο, υπάρχουν στο εμπόριο, πόρτες-καγκελα.Χρησιμοποιούνται κυρίως στην αρχή της σκάλας, αλλα θα μπορούσες να βάλεις μιά τέτοια στην πόρτα του δωματίου που κοιμάται το μικρό σου, ώστε και την πόρτα του να μην κλείνεις, να το ακούς και φυσικά να μην μπορεί να βγεί παραέξω....τώρα για το γύψο, τι να σου πω....μόνο περαστικά και γρήγορα!!!!

z4X6p2.png

Το έχω πάθει και εγώ. 16 μηνών και έσπασε το χερι της, πέφτοντας ..... απλώς κάτω. Οχι από κούνια, κρεβάτι και δεν ξέρω τι. Ηταν όρθια και έπεσε!! Η κακιά στιγμή. Με γύψο για 25 ημέρες. Εγώ την κοιμόμουν μαζί της για να την προσέχω, αλλά αν δεν το θέλεις αυτό, τότε να της στρώσεις να κοιμάται στο πατωμα.

Πάντως θα δεις πόσο προσεκτική θα είναι με το γύψο. Το αίσθημα τηε αυτοσυντήρισης λειτουργεί βρε παιδί μου, από τόσο μικρά. Εμένα πρόσεχε πολύ. Και επειδή ήταν καλοκαίρι, ούτε στην θάλασσα έμπαινε τρομάρα μου το μικρούλι μου. Καθόταν έξω και έπαιζε. Περαστικά σας εύχομαι.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Λέω απλώς να ρίξω το στρώμα στο πάτωμα γιατί το δωμάτιο είναι πολύ μικρό (3Χ1,5) και βρίσκεται μέσα στην κουζίνα (οπότε την πόρτα της πρέπει να την κλείνω για να μην ακούει θορύβους). Κάγκελα δε ξανά βάζω, ούτε στην πόρτα της γιατί θα τα ξανά σκαρφαλώσει.

Διαφημίσεις

• 5 months later...

αχ!!! !!!!!!!! το σαβατο εφησα το μικρο 10 μηνων μεσα στην κουνια του να παω στην τουαλετα. καποια στιγμη ακουω ανα θορυβο. και κλαμα . θα χτυπησε σκευτηκα στο ξυλο και τρεχω , βλεπω μεσα στην κουνια τιποτα μου κοπηκαν τα ποδια , κοιταω κατω και ηταν πεσμενο στο πατωμα το σκευτομαι και ακομα τρεμω. το σηκωνω και ακομα δεν καταλαβαινα τι εγινε!!! το καημενο πλανταξε στο κλαμα 2 λεπτα μετα σταματησε , αχ λεω ενταξει και ψαχνω να δω που χτυπησε και αρχιζει να κλεινει τα ματια και να γερνει το κεφαλι προς τα πισω σαν να λιποθυμα τα ειδα ολα, παταω τσιριδες λεω παει το παιδι ολα τα ασχημα περασαν απο το μυαλο μου. τελικα μετα απο νοσοκομεια και γιατρους δεν επαθε τιποτα μονο λιγο κοκκινο στο μετωπο.πατησε στο παντα και επεσε κατω. ακομα τρεμω, πως δεν επαθε τιποτα, που πηγε ολη αυτη η δυναμη με την οποια επεσε μηπως εχει τιποτα και δεν το βρηκαν εσωτερικο?? αχ ευτυχως επεσε σε ενα χαλακι που ειχα και οχι στο μαρμαρο και στα παιχνιδια του μεγαλου που ηταν κατω και ειναι ολα μυτερα.εκεινη την ωρα που εκανε πως χανει τις αισθησεις του εχασα τον κοσμο:(:(:(:(:(

Εγω που ειχα ταρζανακι παιδι και 14 μηνων πηδαγε εξω εκανα αναγκαστικα το παρακατω. Διελυσα κουνια πηρα στρωμα και το εβαλα κατω και ετσι την βγαλαμε μεχρι δυο χρονων περιπου που πηραμε κρεβατι παιδικο. Δεν γινοταν αλλιως κινδυνευε οτι αλλο και αν εκανα γιατι το ειχε βρει ενδιαφερον να σκαρφαλωνει και να πηδαει.

Γυρω γυρω ειχα βαλει μαξιλαρια και χαλι κατω οποτε σπανια επεφτε αλλα και να επεφτε δεν παθαινε τιποτα το ειχα κανει ασφαλες τελειως. Καλυτερα εκει παρα απο ψηλα. Χυμα κατασταση αλλα για λιγους μηνες ηταν και ειχα ησυχο το κεφαλι μου.

Διαφημίσεις

Eμένα η μικρή σκαρφάλωσε σε ηλικία 16 μηνών στα κάγκελα και έπεσε, ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα. Εκείνη τη μέρα βγάλαμε τα κάγκελα και έκτοτε είναι σαν να κοιμάται σε μονό κρεβατάκι. Τις πρώτες νύχτες είχαμε βάλει ένα πάπλωμα από κάτω σε περίπτωση που έπεφτε. Όντως έπεσε άλλες 2 φορές και μετά συνήθισε.

(Η αλήθεια είναι ότι είμαι λιγο "χύμα" σε αυτά τα θέματα :rolleyes:)

Τα πρωτα βραδια μπορει να την βλεπεις φαντη μπαστουνι μπροστα σου αλλα σε λιγο καιρο θα συνηθισει μην αγχωνεσαι βαλε και κατι στην πορτα μπροστα για να την ακους αν βγει απο το δωματιο. Για αρχη εγω ειχα βαλει το παρκο να κλεινει την εισοδο για να ακουω την κινηση να το κουνησει και να ξυπναω γιατι πολλες φορες σηκωνοταν αθορυβα.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...