Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μήπως ταλαιπωρούμαι και ταλαιπωρώ και το παιδάκι τσάμπα?


Recommended Posts

Καλησπέρα!

Είμαι νέα μανούλα, έχω μία μπεμπούλα 46 ημερών!:P

Ενώ θηλαζαμε τέλεια από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε, και είχα πολύ γάλα (έτρεχε), ξαφνικά άρχισε η μπέμπα, την ώρα του θηλασμού (10 λεπτά περίπου αφού θηλάσει κανονικά) να κλωτσάει, να τραβάει το κεφάλι της και να το σπρώχνει στο στήθος μου, και τελικά να αφήνει τη θηλή, και να ανοίγει το στόμα σα να την ψάχνει αλλά να μην την πιάνει. Μετά από λίγο την ξαναπιάνει και πάλι για μιά στιγμή, την αφήνει και επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο. Τελικά το μάγουλό της είναι γεμάτο γάλα που έχει τρέξει επειδή προφανώς, αφήνοντας τη θηλή και ανοίγοντας το στόμα δεν καταπίνει το γαλατάκι που έχει μαζέψει.

Τελικά άρχισε κλαίει πάρα πολύ και ζήτησα βοήθεια από τη μαία μου, η οποία (όπως και η παιδίατρος) μου είπαν ότι επειδή είναι μεγάλο παιδάκι (γεννήθηκε 4080 γρ.) δεν χορταίνει και της δώσαμε συμπλήρωμα.

Στην προσπάθειά μου να αυξήσω το γάλα, κάθε φορά που είναι να φάει, πρώτα τη θηλάζω και στα δύο στήθη και μετά της δίνουμε μπιμπερό.

Θηλάζει 40 λεπτά και μετά πίνει και 90-120ml ξένο γάλα. Άρα προφανώς το συμπλήρωμα είναι το δικό μου γάλα και όχι το ξένο!

Σκέφτομαι να σταματήσω το θηλασμό, αλλά όλο λέω να προσπαθήσω λίγο ακόμα...

Υπάρχει κανείς να με βοηθήσει να γυρίσω στον αποκλειστικό θηλασμό? Η να το σταματήσω να μην τυρρανιόμαστε?:confused:

 

P.S.1 Κατά τη διάρκεια της νύχτας θηλάζει κανονικά, δεν της έχω δώσει ποτέ μπουκάλι και δεν κάνει τα γνωστά νούμερα.

P.S.2 Πολλές φορές έτρωγε μόνο απο το στήθος όλο το 24ωρο, εκτός από το τελευταίο πριν κοιμηθεί, αλλά πια, τρώει πρόσθετο σχεδόν σε κάθε γεύμα. :cry:

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Στο μπουκάλι δηλαδή δεν κανει τέτοιες αντιδράσεις και τις κάνει μόνο στο στηθος;; Περίεργο. Κι εμένα η δικιά μου κάθε φορά που θήλαζα αγανακτούσα. Οπως το περιγράφεις. Αλλα με τη παιδιατρο καταλήξαμε ότι προφανώς μετά απο λίγη ώρα που τρώει αρχίζει το εντεράκι και δραστηριοποιείται και επειδή έχει αέρια (βλέπεις οι κολικοί...) ενοχλείται και κινείται στη προσπάθεια να το σταματήσει. Αλλα αυτό θα συνέβαινε και στο ξένο γάλα, δεν θα διέφερε η κατάσταση.

gth0p3.png
Link to comment
Share on other sites

καταρχην και η μαια και η παιδιατρος σου εδωσαν λαθος οδηγια "μου είπαν ότι επειδή είναι μεγάλο παιδάκι (γεννήθηκε 4080 γρ.) δεν χορταίνει και της δώσαμε συμπλήρωμα."

αυτο ειναι εντελως ανοητο και χαζο.. εγω θηλαζω ακομη και η κορη μου ειναι 7 κιλα..και φυσικα χορταινει! αλλωστε εσυ λες πως εχεις πολυ γαλα, οποτε γιατι να μην χορταινει?

και φυσικα οσο δινεις συμπληρωμα τοσο θα μεγαλωνει το προβλημα μιας και το μωρο θα αρχισει να δειχνει την προτιμηση του στο μπουκαλι με την ευκολη ροη..

αν θελεις (που προφανως θελεις για αυτο και ζητας βοηθεια) τοτε πρεπει να κοψεις το συμπληρωμα σταδιακα αλλιως θα οδηγηθεις σε αποθηλασμο..

η συμπεριφορα του μωρου νομιζω πως δειχνει υπερπαραγωγη.. ας απαντησουν και οι πιο εμπειρες...αν οντως ειναι αυτο τοτε ρυθμιζοντας την παραγωγη σου (ψαχνω να βρω το αντιστοιχο ποστ) θα λυθει το προβλημα και θα τρεφεται κανονικα το μωρο αποκλειστικα με το δικο σου γαλατακι..

αφου το θελεις κι εσυ τοσο πολυ ειναι κριμα να τα παρατησεις..αλλωστε τα δυσκολα εχουν περασει!!

F2ETp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Είμαι νέα μανούλα, έχω μία μπεμπούλα 46 ημερών!:P

Ενώ θηλαζαμε τέλεια από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε, και είχα πολύ γάλα (έτρεχε), ξαφνικά άρχισε η μπέμπα, την ώρα του θηλασμού (10 λεπτά περίπου αφού θηλάσει κανονικά) να κλωτσάει, να τραβάει το κεφάλι της και να το σπρώχνει στο στήθος μου, και τελικά να αφήνει τη θηλή, και να ανοίγει το στόμα σα να την ψάχνει αλλά να μην την πιάνει. Μετά από λίγο την ξαναπιάνει και πάλι για μιά στιγμή, την αφήνει και επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο. Τελικά το μάγουλό της είναι γεμάτο γάλα που έχει τρέξει επειδή προφανώς, αφήνοντας τη θηλή και ανοίγοντας το στόμα δεν καταπίνει το γαλατάκι που έχει μαζέψει.

 

Να σου ζήσει η κορούλα σου!

Αυτό που περιγράφεις είναι τόσο μα τόσο συχνή συμπεριφορά μωρού που θηλάζει! Συνήθως κρατάει για ένα διάστημα και όσο μεγαλώνει το μωρό ομαλοποιείται! Λίγο μετά από τα πρώτα λεπτά του θηλασμού κατεβαίνει πολύ γάλα. Κάποιες μαμάδες έχουν και πολύ έντονο το αντανακλαστικό εκροής του γάλακτος, που θα πει ότι όταν μετά από τη διέγερση που δίνει στο στήθος το μωρό αρχίζει και παράγεται γάλα και κατεβαίνει, κατεβαίνει σε μεγάλη ποσότητα και με δύναμη. Αν εκείνη την ώρα διακόψεις το μωρό σου και το βγάλεις από το στήθος, θα δείς έναν πίδακα από γάλα να πετάγεται!

Τα μικρά μωράκια όπως η κόρη σου δεν μπορούν να διαχειριστούν όλη αυτή την ποσότητα γάλακτος που τους έρχεται μαζεμένη, καταπίνουν απότομα, μαζί με μεγάλη ποσότητα αέρα, ίσως πνίγονται και μετά αρχίζουν οι ενοχλήσεις στο στομάχι και διακόπτουν τον θηλασμό, ενώ ακόμα δεν έχουν χορτάσει, μην ξέροντας τι να κάνουν, από τη μια θέλουν να συνεχίσουν να θηλάζουν, κι από την άλλη πρέπει να ανακουφιστούν από τον αέρα που έχουν καταπιεί και τις ενοχλήσεις που έχουν.

Σε τέτοια περίπτωση διακόπτεις, σηκώνεις το μωρό για να ρευτεί και μόλις ηρεμήσει το ξαναβάζεις στο στήθος και συνεχίζετε.

 

Το βράδυ συνήθως η ροή του γάλακτος είναι πιο μειωμένη, γι' αυτό δεν συμβαίνουν αυτά.

 

Μεγαλώνοντας το μωράκι θα μπορεί να κουμαντάρει καλύτερα το γάλα και θα θηλάζει πιο ήρεμα.

Μέχρι τότε μπορείς να το βοηθήσεις χρησιμοποιώντας τις εξής τεχνικές:

-Μπορείς να αντλείς λίγο γάλα με το θήλαστρο αν έχεις και μετά να βάζεις το μωρό να θηλάσει

-Εναλλακτικά, μπορείς να βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι πριν θηλάσεις

-Μπορείς μόλις νιώσεις τράβηγμα (ή αίσθημα τάσης ή βάρους) στο στήθος, όταν δηλαδή αρχίζει να ρέει το γάλα, να διακόπτεις το μωρό, βάζοντας το δάχτυλό σου στη γωνία που σχηματίζουν τα χείλια του, να αφήνεις το γάλα να τρέξει σε ένα πανάκι μέχρι να σταματήσει η έντονη ροή και μετά να ξαναβάζεις το μωρό στο στήθος

-Τέλος, δοκίμασε να θηλάζεις σε άλλες στάσεις θηλασμού, που θα βοηθήσουν το μωρό σου να ελέγξει καλύτερα το γάλα που καταπίνει, όπως να το τοποθετείς όρθιο, κοιλιά με κοιλιά μ' εσένα και μάλιστα λίγο ψηλότερα από το ύψος του στήθους σου. Ακόμα και να είσαι εσύ λίγο ξαπλωμένη προς τα πίσω.

Και υπομονή, μεγαλώνοντας το μωράκι θα τα ξεχάσετε αυτά!

-Πολλές φορές βοηθάει και το να θηλάζεις ξαπλωμένη (εδώ η Αγλαΐα περιγράφει θαυμάσια πώς να καταφέρεις την ξαπλωτή στάση θηλασμού http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1398315&postcount=34 )

 

 

Τώρα, μπορείς αν το θέλεις βέβαια να επαναφέρεις αποκλειστικό θηλασμό, όμως πρέπει να γίνει αυτό σταδιακά, γιατί αλλιώς το μωρό κινδυνεύει με αφυδάτωση. Ο οργανισμός σου χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να μπορέσει να παράγει ξανά το γάλα που είναι απαραίτητο για το μωρό.

Απάντησε αν θέλεις στις ερωτήσεις αυτές http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

 

ώστε να ξέρουμε πόσο συμπλήρωμα παίρνει τώρα το μωρό και να μπορέσουμε να σου προτείνουμε πιο συγκεκριμένα με ποιον τρόπο θα μπορέσεις να επαναφέρεις τη γαλουχία.

 

Γενικά είναι ασφαλές να μειώνεις λίγο λίγο το συμπλήρωμα (πχ. 30-40 μλ τη μέρα σε ένα γεύμα, αν το μωρό συνεργάζεται καλά και θηλάζει αποτελεσματικά και σε περισσότερα), να μένεις σε αυτή την ποσότητα του μειωμένου συμπληρώματος για 3-4 μέρες, όσο δηλ. χρειάζεται ο οργανισμός σου για να παράγει το περισσότερο γάλα και μετά να προχωράς σε νέα μείωση.

Στο γεύμα που θα κάνεις τη μείωση θα θηλάζεις πρώτα όπως έχεις ήδη αναφέρει ότι κάνεις και από τα δύο στήθη και αν συνεργάζεται το μωρό θα το ξαναβάζεις και πάλι στο πρώτο κ.ο.κ. όσο συνεργάζεται και μετά θα δίνεις το μειωμένο συμπλήρωμα. Αν το μωρό πεινάει κι άλλο, θα το ξαναβάζεις στο στήθος μέχρι να χορτάσει. Στα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας θα κάνεις ό,τι κάνεις συνήθως δίνοντας στο τέλος και το συμπλήρωμα που συνήθιζες να δίνεις.

 

Αν το μωρό δεν συνεργάζεται καλά (αν έχει αρχίσει να τεμπελιάζει στο στήθος), τότε θα σε βοηθήσει ένα νοσοκομειακό θήλαστρο και να ακολουθήσεις το πρωτόκολλο αντλήσεων που έχει εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Στο θέμα αυτό έχει όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεσαι.

 

Σκέψου τι θέλεις να κάνεις και τα ξαναλέμε.

Όσο για την παιδίατρο και τη μαία... ας μην σχολιάσω καλύτερα!

 

Μπορείς να παρακολουθείς αν το μωρό σου τρέφεται καλά μετρώντας καθημερινά βρεγμένες πάνες όπως λέει εδώ: http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1341770&postcount=43

 

Καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png
Link to comment
Share on other sites

Να σου ζήσει το μωράκι σου και καλή ανατροφή!!

Μην απογοητεύεσαι, θα σου πω τη δική μου ιστορία για να δεις ότι ποτέ δεν είναι αργά! Θήλασα το μωράκι μου 8 μήνες, μακάρι να γινόταν παραπάνω, αλλά είχα ήδη αντικαταστήσει γεύματα με στέρεες τροφές, είχε ελαττωθεί το γάλα και έτσι αντικατέστησα και το δικό μου με ξένο.Ασε που επειδή αργούσε να κατέβει το δικό μου, έτρωγα κάτι δαγκωματιές και πονούσα όσο και στην αρχή που πρωτοθήλασα. Να σου πω ότι όταν γέννησα το μωρό μου(36μησι εβδομάδων), δεν το θήλασα στο νοσοκομείο γιατί δεν έπιανε το στήθος με τίποτα!Προσπαθούσα και στο σπίτι, τα ίδια.Εβγαζα υποτίθεται με ένα θήλαστρο που μου έιχαν δώσει και η καθημερινή ποσότητα ήταν 10-30μλ με το ζόρι.Το μωρό μου έπιασε κανονικά το στήθος όταν ήταν 15 ημερών!! Μέχρι τότε τρεφόταν με συμπλήρωμα και αυτά τα ελάχιστα μλ που σου προανέφερα. Το δικό μου γάλα ήταν ουσιαστικά το συμπλήρωμα.Μέχρι και 2 μηνών έδινα περίπου 3-5 γεύματα ξένο γάλα.Από το 2ο μέχρι τον 3ο μήνα είχα ελαττώσει τα συγκεκριμένα γέυματα σε 1-2. Μέχρι που από τον 3ο και μετά θήλασα αποκλειστικά! Πήγα λίγο ανάποδα:D!! Βέβαια στον 5ο μήνα ξεκινήσαμε στέρεες τροφές, αλλά μέχρι και 7μησι μηνών, έπινε μόνο το δικό μου!

Αρα δεν χρειάζεται να σου πω άλλα για το αν μπορείς να καταφέρεις αποκλειστικό θηλασμό! Δε χρειάζεται όμως να πιεστείς τρελά και να είσαι χάλια ψυχολογικά.Προσπάθησε το όσο μπορείς, μην τρελαθεις και φταίει αυτό! Σίγουρα το καλύτερο γαλα έιναι το μητρικό, αλλά σημασία έχει να είσαι και εσύ δυνατή να ανταπεξέλθεις. Θέλει πολλή μεγάλη προσπάθεια, υπομονή και επιμονή! Καλή τύχη ό,τι κι αν κάνεις!!

Co8Lp3.png

 

 

QkL2p3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλησπέρα στο forum, νέο μέλος και εγώ , όπως και νέα μαμά, εδώ και 23 ημέρες. Ήθελα να διευκρινίσω ένα θέμα που αφορά το μητρικό γάλα που αντλώ με το θήλαστρο, καθώς με τον θηλασμό αντιμετώπισα ορισμένα προβλήματα και προς το παρόν τουλάχιστον κατέληξα να βγάζω το γάλα και να του το δίνω με μπιμπερό. Ισχύει ότι το φρεσκοαντλημένο γάλα, μπορεί να μείνει 2-3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου (ως 25C max) και να το δώσω στη συνέχεια στο παιδάκι? Μέχρι τώρα, το έβαζα αμέσως μετά την άντληση στο ψυγείο. Όταν πεινούσε το ζέσταινα σε μπεν μαρί. Συγνώμμη αν δεν έχω βάλει το θέμα στο σωστό σημείο. Όποια μαμά ή ειδικός γνωρίζει παρακαλώ ας με διαφωτίσει λίγο, γιατί ανησυχώ μήπως δεν τα κάνω σωστά.:?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα! Να σε ρωτήσω...το μωρό πάιρνει βάρος κανονικά? Γιατί αν παίρνει όλα οκ!

Εμας τελικά δεν έφτανε το γάλα (κι όμως δεν έφτανε, μην το αναλύσω εδώ το έχω αναλύσει εκτενένεστερα σε άλλο θέμα). Τελικά κι εγώ το τράβηξα μέχρι τέλους (μέχρι που φυσικά σταμάτησε το γάλα μου 40ημερών..και πολύ κράτησε, κληρονομικοί λόγοι). Αυτο που θέλω να πώ είναι καλό είναι να μην αφορίζουμε κάθε γιατρό και μαία που προτείνουν ξένο γαλα..δεν είναι δηλητήριο..βοηθάει το μωρό να αναπτυχθει. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και θα πρέπει να το σεβόμαστε αυτο.Αυτά τα ολίγα από μια ΜΗ ειδικό!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...