Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

απαραιτητη η γνωμη σας για να ξεκινησω......

Recommended Posts

Καλησπερα! Ειμαι εκπαιδευτικος και απευθυνομαι σε οσους γονεις εχουν παιδια στο σχολειο για να ζητησω τη γνωμη τους προτου ξεκινησω κατι. Εδω και καιρο εχω συλλαβει την ιδεα να ανοιξω ενα χωρο που θα λειτουργει για μελετη παιδιων και ταυτοχρονα ως φροντιστηριο. Εργαζομαι χρονια σε φροντιστηρια και εχω καταλαβει οτι αυτο που λειπει ειναι ενα οικονομικο πακετο που θα παρεχει ποιοτικο διαβασμα και πολλες ωρες. Ενδεικτικα π.χ. σκεφτομουν ενα προγραμμα: για όλες τις ταξεις του γυμνασιου 3 ωρες καθημερινα, σε μια ταξη 6-8 ατομων. Τα παιδια θα ερχονται για να διαβασουμε τα μαθηματα της επομενης μερας και στη συνεχεια θα γινεται κλασσικο φροντιστηριακο μαθημα. Για κατι τετοιο σκεφτομουν ενα ποσο το πολυ 200 ευρω. Το θεμα ειναι ακομη στη σκεψη γιατι οι καιροι ειναι απιστευτα δυσκολοι για ανοιγματα και γι αυτο ζητω γνωμη απο το φορουμ. Πιστευω πολυ σε αυτο που θελω να κανω αλλα θα με ενδιεφερε να δω αν και θα ειχε καποια ανταποκριση, γιατι οσο και να πιστευεις κατι το βασικο στηριγμα ειναι το οικονομικο....

Διαφημίσεις

Καλησπερα! Ειμαι εκπαιδευτικος και απευθυνομαι σε οσους γονεις εχουν παιδια στο σχολειο για να ζητησω τη γνωμη τους προτου ξεκινησω κατι. Εδω και καιρο εχω συλλαβει την ιδεα να ανοιξω ενα χωρο που θα λειτουργει για μελετη παιδιων και ταυτοχρονα ως φροντιστηριο. Εργαζομαι χρονια σε φροντιστηρια και εχω καταλαβει οτι αυτο που λειπει ειναι ενα οικονομικο πακετο που θα παρεχει ποιοτικο διαβασμα και πολλες ωρες. Ενδεικτικα π.χ. σκεφτομουν ενα προγραμμα: για όλες τις ταξεις του γυμνασιου 3 ωρες καθημερινα, σε μια ταξη 6-8 ατομων. Τα παιδια θα ερχονται για να διαβασουμε τα μαθηματα της επομενης μερας και στη συνεχεια θα γινεται κλασσικο φροντιστηριακο μαθημα. Για κατι τετοιο σκεφτομουν ενα ποσο το πολυ 200 ευρω. Το θεμα ειναι ακομη στη σκεψη γιατι οι καιροι ειναι απιστευτα δυσκολοι για ανοιγματα και γι αυτο ζητω γνωμη απο το φορουμ. Πιστευω πολυ σε αυτο που θελω να κανω αλλα θα με ενδιεφερε να δω αν και θα ειχε καποια ανταποκριση, γιατι οσο και να πιστευεις κατι το βασικο στηριγμα ειναι το οικονομικο....

Καταρχήν θεωρείς ότι 2 ώρες την ημέρα διάβασμα φτάνουν για ένα παιδί γυμνασίου; Προσωπικά νομίζω ότι δεν φτάνουν.

Θα κάνεις το κλασικό φροντιστηριακό μάθημα, το οποίο τι διαφορά θα έχει από το διάβασμα που θα προσφέρεις πιο μπροστα;

Επίσης, για να προσφέρεις διάβασμα σε όλα τα μαθήματα πρέπει να έχεις και τους ανάλογους καθηγητές. Με 200 ευρώ το μήνα το κάθε παιδί, θαβγάχεις τα έξοδα σου (ενοίκιο, ΙΚΑ, μισθοί, ΤΕΒΕ, λειτουργικά κλπ) και υπολόγισε ότι δεν πληρώνουν όλοι στην ώρα τους και δεν πληρώνουν όλοι γενικά.

Θέλει πάρα πολλή σκέψη για να προχωρήσεις σε μια παρόμοια κίνηση....

Πέραν του ότι συμφωνώ με το θαυματάκι, πως θα μπορείς να καλύψεις τα λειτουργικά έξοδα μιας τέτοιας επιχείρησης με 200 ευρώ το μήνα ανά παιδί. Δε θα έχεις προσωπικό;ενοίκια;άσε που θεωρώ πως έτσι όπως έχει η κατάσταση ακόμα και 200 ευρώ δύσκολα θα τα διαθέσει μια οικογένεια για μαθητή γυμνασίου. Βέβαια πρέπει πρώτα να δεις σε ποια περιοχή βρίσκεσαι, σε τι κοινό απευθύνεσαι, πως έχει η κατάσταση στην περιοχή σου δηλ. τι ανεργία υπάρχει και κατά πόσο ενδιαφέρονται οι γονείς για τη μόρφωση των παιδιών. πάντως ευχομαι καλή επιτυχία σε όποια δραστηριότητα κι αν επιλέξεις:)

Ετσι οπως το βλεπω εγω τα παιδια ειναι ηδη 8 ωρες στο σχολειο συν αλλες δραστηριοτητες απογευματινες (ξενες γλωσσες, ισως μουσικη, γυμναστηρια κτλ) συν τις τρεις ωρες που προτεινεις συν το κλασσικο φροντιστιριακο μαθημα που θα κανουν μετα.Στο σπιτι ποτε θα ειναι; Ολη μερα εξω θα βρισκονται τα καημενα...

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν είναι καλή κίνηση στην κρίση που υπάρχει. Πριν 3- 4 χρόνια ίσως θα ήταν μια καλή κίνηση. Βέβαια αυτό εξαρτάται κι από άλλους παράγοντες. Αλλά τώρα ειδικά με την κρίση που ο κόσμος έχει περιοριστεί και θα περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα, δεν ξέρω αν θα πιάσει κάτι τέτοιο.

Παρά το ότι είμαι αντίθετα στο 'διάβασμα' σε φροντιστήριο (άλλο το μάθημα για να βοηθηθεί ο μαθητής), νομίζω ότι είναι καλή η ιδέα σου. Το 200 ευρώ είναι λίγα χρήματα, αν απαλλαχθεί ο γονιός από όλα τα ιδιαίτερα. Τώρα, πώς θα τα βγάλεις επιχειρισιακά, δεν το γνωρίζω αλλά, αν το αποφασίσεις, καλή αρχή!

Τα παιδια γυμνασιου εχουν μαθει να διαβαζουν μονα τους. Δεν νομιζω οτι αυτα τα ιδια θα δεχοντουσαν καποιον πανω απο το κεφαλι τους να τους διαβαζει καθημερινα. 3 ωρες μελετη εκτος σπιτιου την ημερα ειναι πολυ κουραστικο για ενα παιδι. Στο σπιτι του μπορει να κανει ενα διαλλειμα να ξαπλωσει στο κρεβατι του και να διαβασει τα θεωρητικα μαθηματα να ακουσει μουσικη και να διαβαζει συγχρονως να ανοιξει το ψυγειο και να τσιμπησει κατι. Αλλο να θες να κανεις φροντιστηριακο μαθημα αυτο το κανουν πολλοι και ισως το δεχονται τα παιδια γιατι οι απαιτησεις στο γυμνασιο εχουν αυξηθει πολυ και υπαρχουν στο τελος και οι εξετασεις. Ομως αν θελεις να κανεις μελετη εγω στην θεση σου θα εκανα σε παιδακια δημοτικου. Πολλοι γονεις δουλευουν απο το πρωι μεχριτο βραδυ και δενεχουνχρονο να διαβασουν τα παιδια τους ή δεν εχουν την αντοχη να τα διαβασουν ή τελοσπαντων για οποιοδηποτε δικο τους λογο ετσι θα τους βολευε μια δασκαλα για την μελετη των παιδιων τους.

καλημέρα και πραγματικα σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις απαντησεις... Σκεφτομουν να ενταξω και παιδια δημοτικου (με χαμηλότερα βέβαια δίδακτρα). Τα εχω σκεφτεί όλα και άνετα βγαίνω με τις τιμές αυτές. Εκείνο που με απασχολει είναι το εξής:Θα έχει ανταπόκριση κάτι τέτοιο? Δηλαδη υπάρχουν γονεις που είναι διατεθειμένοι να στείλουν τα παιδιά τους σε ένα τέτοιο χώρο εξωσχολικής μέλέτης ή είναι απαγορευτικά τα ποσά? Γιατι αν οι τιμές είναι υψηλές αυτό σημαίνει ότι εγω θα πρέπει να τις ρίξω, (και αλήθεια, τότε δύσκολα θα τα βγάλω πέρα) πράγμα για το οποίο θα πρέπει να είμαι υποψιασμένη από την αρχή, και γι αυτό σας ρωτάω.

Υπάρχουν γονείς που τα παιδιά τους πάνε 3η λυκείου και δε τα στέλνουν φροντιστήρια, γιατί δεν έχουν... :(

Πόσο μάλλον στο δημοτικό....

Τώρα άμα κάνεις φροντιστήριο σε κάποια ''καλή'' περιοχή, ίσως το status των γονιών σηκώνει και φροντιστήρια στο δημοτικό. Σε ποιά περιοχή το σκεφτεσαι, εάν επιτρέπεται;

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

Υπολόγισε ότι κάτι τέτοιο θέλει μια πολύ καλή προώθηση να μαθευτεί η καινοτομία.Σαν ώρες και εγώ θεωρώ ότι είναι αρκετές για ένα παιδί το οποίο χρειάζεται το δικό του χρόνο αλλά από την άλλη αν αυτό γινόταν νωρίς το απόγευμα ίσως.Δεν ξέρω εγώ εμένα προσωπικά που δεν μπορώ με την καμία να βοηθήσω το παιδί μου σε αρχαία πχ ή έκθεση ( ιδέες έχω αλλά δυσκολευομαι στην ανάπτυξη τους) σίγουρα θα το έψαχνα.200? εννοείς μηνιαίως να υποθέσω ε;

rQGhp3.png

δεν εχω αποφασισει ακομα. Στο μυαλο μου ειναι το Χαλανδρι (δεν ξερω καθολου τι παιζει), αλλα σκεφτομαι και την Καισαριανη που την ξερω, εκει εμενα φοιτητρια. Ειναι δυο εκ διαμετρου διαφορετικες περιοχες. Αρχικα ηθελα να ειμαι γαλατσι λογω κοντινης αποστασης για μενα αλλα τα κεντρα μελετης + φροντιστηρια που εχει το γαλατσι παρα ειναι πολλα για να χωρεσει κι αλλο ενα!!

Υπολόγισε ότι κάτι τέτοιο θέλει μια πολύ καλή προώθηση να μαθευτεί η καινοτομία.Σαν ώρες και εγώ θεωρώ ότι είναι αρκετές για ένα παιδί το οποίο χρειάζεται το δικό του χρόνο αλλά από την άλλη αν αυτό γινόταν νωρίς το απόγευμα ίσως.Δεν ξέρω εγώ εμένα προσωπικά που δεν μπορώ με την καμία να βοηθήσω το παιδί μου σε αρχαία πχ ή έκθεση ( ιδέες έχω αλλά δυσκολευομαι στην ανάπτυξη τους) σίγουρα θα το έψαχνα.200? εννοείς μηνιαίως να υποθέσω ε;

ναι 200 ευρω το μηνα, για όλα τα μαθήματα της επόμενης μέρας... η φιλοσοφία μου είναι όταν θα πάει σπιτι να μην ασχοληθεί καθόλου με τα μαθήματα του. Θα τα εχουμε κανει μαζι.

ναι 200 ευρω το μηνα, για όλα τα μαθήματα της επόμενης μέρας... η φιλοσοφία μου είναι όταν θα πάει σπιτι να μην ασχοληθεί καθόλου με τα μαθήματα του. Θα τα εχουμε κανει μαζι.

Σαν εκπαιδευτικός θα γνωρίζεις φυσικά πως το πρόγραμμα από σχολείο σε σχολείο είναι διαφορετικό οπότε δεν θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχεις ένα τμήμα 6-8 μαθητών, για παράδειγμα δημοτικού, και να μπορείς να τα διαβάσεις όλα μέσα σε 2 ώρες? Υπάρχουν και τα προφορικά μαθήματα που τα παιδιά πρέπει να εξεταστούν κυρίως στην κριτική σκέψη, μου φαίνεται πρακτικά αδύνατο.

Ως εκπαιδευτικός μιλάω κι εγώ και όχι σαν γονιός..... μακάρι να τα έχεις σκεφτεί όλα πολύ καλά πριν προχωρήσεις σε κάτι τέτοιο, να έχεις ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα και να μένει μόνο το οικονομικό μέρος να σε απασχολεί.

Νομίζω πως είναι πολύ καλή επιλογή για γονείς που δουλεύουνε όλη την ημέρα και δεν έχουνε τόσο χρόνο να ασχοληθούν με την μελέτη των παιδιών τους αλλά πρέπει να έχουνε και την οικονομική δυνατότητα για να αντεπεξέλθουν. Έτσι ο υπόλοιπος χρόνος με τα παιδιά τους θα περνάει δημιουργικά χωρίς το άγχος και τις φωνές όταν το παιδί δεν θέλει να διαβάσει και το παιδί θα έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Βέβαια αν το εκπαιδευτικό σύστημα στη Ελλάδα λειτουργούσε σωστά αυτά όλα που συζητάμε και πολλά άλλα θα γινότανε στο ολοήμερο σχολείο που δυστυχώς υπολειτουργεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του......

Αλλά αυτό είναι ένα άλλο και πολύ μεγάλο θέμα.......

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Διαφημίσεις

αν και τα παιδακια μου ακομα δεν πανε σχολειο βλεπω απο αλλες μανουλες που δυσκολευονται να τα διαβασουν.....τα εκαναν και δυσκολα πολυ....σαν ιδεα ειναι παρα πολυ καλη....ειδικα για μαμαδες που δουλευουν και για μαμαδες που δεν εχουν καποιες γνωσεις αλλα εν καιρω κρισης δεν νομιζω να το εκανε καμια. και ειδικα ΤΩΡΑ να δινει 200 ευρω το μηναν?????με τιποτα ομως.μπορεις ομως να το ξεκινησεις με κανα δυο γνωστες σου με λιγοτερα λεφτα φυσικα και ξερεις αυτα απο στομα σε στομα γινονται και μετα να ανοιχτεις.....

Σαν εκπαιδευτικός θα γνωρίζεις φυσικά πως το πρόγραμμα από σχολείο σε σχολείο είναι διαφορετικό οπότε δεν θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχεις ένα τμήμα 6-8 μαθητών, για παράδειγμα δημοτικού, και να μπορείς να τα διαβάσεις όλα μέσα σε 2 ώρες? Υπάρχουν και τα προφορικά μαθήματα που τα παιδιά πρέπει να εξεταστούν κυρίως στην κριτική σκέψη, μου φαίνεται πρακτικά αδύνατο.

Ως εκπαιδευτικός μιλάω κι εγώ και όχι σαν γονιός..... μακάρι να τα έχεις σκεφτεί όλα πολύ καλά πριν προχωρήσεις σε κάτι τέτοιο, να έχεις ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα και να μένει μόνο το οικονομικό μέρος να σε απασχολεί.

Νομίζω πως είναι πολύ καλή επιλογή για γονείς που δουλεύουνε όλη την ημέρα και δεν έχουνε τόσο χρόνο να ασχοληθούν με την μελέτη των παιδιών τους αλλά πρέπει να έχουνε και την οικονομική δυνατότητα για να αντεπεξέλθουν. Έτσι ο υπόλοιπος χρόνος με τα παιδιά τους θα περνάει δημιουργικά χωρίς το άγχος και τις φωνές όταν το παιδί δεν θέλει να διαβάσει και το παιδί θα έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Βέβαια αν το εκπαιδευτικό σύστημα στη Ελλάδα λειτουργούσε σωστά αυτά όλα που συζητάμε και πολλά άλλα θα γινότανε στο ολοήμερο σχολείο που δυστυχώς υπολειτουργεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του......

Αλλά αυτό είναι ένα άλλο και πολύ μεγάλο θέμα.......

εχω σκεφτει να κανω εξατομικευμενη μελετη. Μαθημα θα κανω οχι 2, αλλα 3 ωρες. Η ιδεα μου ρθε οταν ακομη ημουν φοιτητρια. Ειχα βρει απο ενα γνωστο μου μια οικογενεια με τρια παιδια που ηθελαν να τους βοηθαω (ολους ταυτοχρονα λογω περιορισμενων οικονομικων) στο διαβασμα. Χωρις να εχω πιστη στη σοβαροτητα αυτου που θα εκανα, πηγα. Τα παιδια μπορει να ηταν ίδιου σχολείου ήταν όμως τελείως διαφορετικών τάξεων (β δημοτικου, ε δημοτικου, α γυμνασιου). Τα καταφέραμε πολυ καλα και η συνεργασια μας κρατησε 6 χρονια! Ειχα τελειωσει τη σχολη και συνεχιζα το διαβασμα μαζι τους! Ειμαι σιγουρη 100% για την ιδεα μου, εξακολουθει να με ανησυχει ομως το οικονομικο. Ποσοι γονεις εχουν τη δυνατοτητα να δωσουν χρηματα για εξωσχολικο διαβασμα? Και μεχρι ποσα θα εδιναν......

αν και τα παιδακια μου ακομα δεν πανε σχολειο βλεπω απο αλλες μανουλες που δυσκολευονται να τα διαβασουν.....τα εκαναν και δυσκολα πολυ....σαν ιδεα ειναι παρα πολυ καλη....ειδικα για μαμαδες που δουλευουν και για μαμαδες που δεν εχουν καποιες γνωσεις αλλα εν καιρω κρισης δεν νομιζω να το εκανε καμια. και ειδικα ΤΩΡΑ να δινει 200 ευρω το μηναν?????με τιποτα ομως.μπορεις ομως να το ξεκινησεις με κανα δυο γνωστες σου με λιγοτερα λεφτα φυσικα και ξερεις αυτα απο στομα σε στομα γινονται και μετα να ανοιχτεις.....

momitsi το εχω σκεφτει αυτο που λες αλλα ηθελα να διαμορφωσω εναν ωραιο χωρο που τα παιδια θα ερχονται και δεν θα παθαινουν ναυτια (την οποια ετσι κι αλλιως τους τη δημιουργει το διαβασμα). Τελος παντων, καταλαβαινω οτι θα πρεπει να βαλω πιο οικονομικες τιμες. Πραγμα που σημαινει οτι δε θα εχω και τη δυνατοτητα να κανω το χωρο τοσο ωραιο οσο τον ειχα σχεδιασει.....

Ξεκίνα αρχικά με αγγελία ή με γνωστούς όπως προαναφέρθηκε, δες πως θα πάει, μάζεψε κάποια χρήματα και μετά κάνεις και το όνειρό σου που είναι πάρα πολύ ωραίο και δημιουργικό.

Οι καιροί είναι δύσκολοι για πολλούς, με ιδιαίτερα μαθήματα στο χώρο του παιδιού και με πολύ καλές τιμές γιατί δεν θα έχεις λειτουργικά έξοδα σχεδόν καθόλου, πιστεύω πως θα πάει αρχικά καλά.

Οι γονείς θα είναι πιο ήρεμοι να έχουν τα παιδιά τους στο σπίτι από το να λείπουν όλη την ημέρα στα φροντιστήρια, τα παιδιά θα ξέρουν ότι στο χώρο τους υπάρχει κατά κάποιο τρόπο ένας έλεγχος από τους γονείς και για εσένα είναι κάτι το οποίο γνωρίζεις καλά αφού το έχεις ξανακάνει.....

Η γνώμη μου είναι να το σκεφτείς λίγο παραπάνω, κάθισε να δούμε τι θα γίνει και με την οικονομία της χώρας γιατί ακούγονται πολλά για τους επόμενους μήνες,μην πας για μαλλί και βγείς κουρεμένη που λέει και ο λαός.

Εκτός αν ανοίξεις φροντιστήριο σε καμία Highlux περιοχή που μένους ως επί το πλείστον εύπορες οικογένειες.

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Συγνώμη, αλλά τι θα κάνεις με καθηγητές;

Εγώ, ας πόυμε, δεν θα ήθελα μια φιλ΄λογος )παράδειγμα ειδικότητας φέρνω) να "διαβάζει" τοπαι΄δι μου και στα μαθηματικά και στη φυσκιή και στη χημεία και στα θρησκευτικά...\

Θα ήθελα, από τη στιγμή που πάει σε "διαβαστληριο" (γιατί δεν είναι αναγνωστήριο) να έχει τον καθηγητή της κάθε ειδικότητας ξεχωριστά. Άρα ήδη μιλάμε για 1 φιλόλογο, 1 μαθηματικό και 1 χημικό τουλαχιστον!

Επίσης, σε 3 ώρες διαβάζοντα όλα τα μαθήματα της επόμενης μέρας; Ρωτάω, δεν ξέρω! Και μετά να κάνεις και φροντηστήριο άλλες 2 ώρες;

Και θα είναι όλα τα παιδιά απλο το ίδιο σχολείο = θα βρίσκονατι στο ίδιο σημειο για τη μελέτη; \

Εγώ το βρ΄σικω ζόρικο ως εγχείρημα σήμερα και γενικά

δεν εχω αποφασισει ακομα. Στο μυαλο μου ειναι το Χαλανδρι (δεν ξερω καθολου τι παιζει), αλλα σκεφτομαι και την Καισαριανη που την ξερω, εκει εμενα φοιτητρια. Ειναι δυο εκ διαμετρου διαφορετικες περιοχες. Αρχικα ηθελα να ειμαι γαλατσι λογω κοντινης αποστασης για μενα αλλα τα κεντρα μελετης + φροντιστηρια που εχει το γαλατσι παρα ειναι πολλα για να χωρεσει κι αλλο ενα!!

σου στελνω πμ γιατι σου εχω μια προταση

καλημέρα και πραγματικα σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις απαντησεις... Σκεφτομουν να ενταξω και παιδια δημοτικου (με χαμηλότερα βέβαια δίδακτρα). Τα εχω σκεφτεί όλα και άνετα βγαίνω με τις τιμές αυτές. Εκείνο που με απασχολει είναι το εξής:Θα έχει ανταπόκριση κάτι τέτοιο? Δηλαδη υπάρχουν γονεις που είναι διατεθειμένοι να στείλουν τα παιδιά τους σε ένα τέτοιο χώρο εξωσχολικής μέλέτης ή είναι απαγορευτικά τα ποσά? Γιατι αν οι τιμές είναι υψηλές αυτό σημαίνει ότι εγω θα πρέπει να τις ρίξω, (και αλήθεια, τότε δύσκολα θα τα βγάλω πέρα) πράγμα για το οποίο θα πρέπει να είμαι υποψιασμένη από την αρχή, και γι αυτό σας ρωτάω.

παρα πολλά παιδιά πλεον μενουν στο ολοημερο μετα τη λήξη τω μαθημάτων. σε καποια σχολεια ναι διαβάζουν τα παιδιά, στα περισσότερα ομως... γυρνανε στις 4 σπιτι τους αδιάβαστα.

θα μπορούσες να καλύψεις αυτο... να κανεις εσυ τη φύλαξη και το διάβασμα των παιδιών μεχρι τις 4μ.μ.

μιλαω για το δημοτικό φυσικα, που εκει ειναι η ανάγκη του γονιού.

αυτο προυποθέτει να τα παίρνεις εσυ από το σχολείο.

ειναι απαραδεκτο να μενουν τα παιδιά τοσο αργα και μετα πτωμα απο την ολη μερα, να γυρνανε να διαβάζουνε και να μην εχουν το κουραγιο για καμια αλλη εξωσχολικη δραστηριότητα. αυτο μπορει να πετυχει, εαν δεν διευρυνθει το ωραριο των δημοτικών (που λενε οτι θα το κανουν μεχρι τις 3μ.μ.). αλλα μπορει και να πετυχει, εαν παλι ειανι αδιαβαστα εκεινη την ωρα!

age.png

παρα πολλά παιδιά πλεον μενουν στο ολοημερο μετα τη λήξη τω μαθημάτων. σε καποια σχολεια ναι διαβάζουν τα παιδιά, στα περισσότερα ομως... γυρνανε στις 4 σπιτι τους αδιάβαστα.

θα μπορούσες να καλύψεις αυτο... να κανεις εσυ τη φύλαξη και το διάβασμα των παιδιών μεχρι τις 4μ.μ.

μιλαω για το δημοτικό φυσικα, που εκει ειναι η ανάγκη του γονιού.

αυτο προυποθέτει να τα παίρνεις εσυ από το σχολείο.

ειναι απαραδεκτο να μενουν τα παιδιά τοσο αργα και μετα πτωμα απο την ολη μερα, να γυρνανε να διαβάζουνε και να μην εχουν το κουραγιο για καμια αλλη εξωσχολικη δραστηριότητα. αυτο μπορει να πετυχει, εαν δεν διευρυνθει το ωραριο των δημοτικών (που λενε οτι θα το κανουν μεχρι τις 3μ.μ.). αλλα μπορει και να πετυχει, εαν παλι ειανι αδιαβαστα εκεινη την ωρα!

Νομίζω ότι μιλάιε για δευτεροβάθμια (γυμνάσιο και λύκειο).....

Παιδιά που έχουν μάθει πώς να διαβάζουν (άσχετα αν επιλέγουν να διαβάσουν ή όχι) και που έχουν παραπάνω από 2 ώερς διάβασμα την ημέρα. Επίσης, παιδιά που έχουν φροντιστήρια Αγγλικών, Γερμανικών/άλλης γλώσσας, και επιπλέον αυτών το φροντιστήριο για το σχολέιο (που από όσα παιδιά γνωρίζω εγώ, λίγα ξεκινάνε από το γυμνάσιο).....

Εμένα πάλι τα παιδιά μου είναι μικρά (και όποιος είναι έξω από τον χορό...)

αλλά νομίζω ότι αυτό που λείπει είναι να μάθουν τα παιδιά να διαβάζουν μόνα τους και αποδοτικά λίγη ώρα στοχευμένου διαβάσματος.

Δηλαδή τι να πηγαίνουν 6 ωρες σχολείο και μετά 2-3 για τους διαβάζουν και 2-3 για να τους ξανακάνουν τα μαθήματα που κάναν το πρωί και το επομενο πρωί να είναι κουρασμένα και να μην απορροφούν τίποτα στο κανονικό μάθημα και να μην τους νοιάζει κιολας αφού θα τα κάνουν το απόγευμα στο φροντιστήριο? Νομίζω ότι οι γονείς επαναπαύονται στο να διαβάσει καποιος άλλος τα παιδιά αντί να εστιαστούν στο να δειξουν στο παιδί ή εστω να το βοηθήσουν να μάθει απο μόνο του πως να διαβάζει. Και τα παιδιά με την σειρά τους επαναπαύονται ότι κάποιος άλλος θα τους διαβάσει και οι δάσκαλοι/καθηγητές με την σειρά τους επαναύονται ότι τα κάνουν στο φροντιστήριο με αποτέλεσμα να ξοδεύονται πολλά χρήματα πολύς κόπος απο τα παιδιά με φτωχό αποτέλεσμα στο θέμα παιδείας και χαμένα χρόνια παιδικής ηλικίας...

Δεν θα έστελνα ποτέ τα παιδιά μου σε κάτι τετοιο. Φυσικά μπορεί σε κάποια φάση να ανακαλύψω ότι ένα παιδί έχει κάποιες αδυναμιες σε ένα συγκεκριμένο θέμα που δεν μπορώ να βοηθήσω εγώ αλλά θα ψάξω να δω τι να κάνω για αυτό το συγκεκριμένο θέμα και θα ξεκινούσα από το ίδιο το σχολείο, θα ζητούσα βοήθεια από τον ίδιο τον καθηγητή /δάσκαλο...

Κάπου έχουμε χάσει την μπάλα και μετά έχουμε και παράπονα για την κατάσταση

Εμένα πάλι τα παιδιά μου είναι μικρά (και όποιος είναι έξω από τον χορό...)

αλλά νομίζω ότι αυτό που λείπει είναι να μάθουν τα παιδιά να διαβάζουν μόνα τους και αποδοτικά λίγη ώρα στοχευμένου διαβάσματος.

Δηλαδή τι να πηγαίνουν 6 ωρες σχολείο και μετά 2-3 για τους διαβάζουν και 2-3 για να τους ξανακάνουν τα μαθήματα που κάναν το πρωί και το επομενο πρωί να είναι κουρασμένα και να μην απορροφούν τίποτα στο κανονικό μάθημα και να μην τους νοιάζει κιολας αφού θα τα κάνουν το απόγευμα στο φροντιστήριο? Νομίζω ότι οι γονείς επαναπαύονται στο να διαβάσει καποιος άλλος τα παιδιά αντί να εστιαστούν στο να δειξουν στο παιδί ή εστω να το βοηθήσουν να μάθει απο μόνο του πως να διαβάζει. Και τα παιδιά με την σειρά τους επαναπαύονται ότι κάποιος άλλος θα τους διαβάσει και οι δάσκαλοι/καθηγητές με την σειρά τους επαναύονται ότι τα κάνουν στο φροντιστήριο με αποτέλεσμα να ξοδεύονται πολλά χρήματα πολύς κόπος απο τα παιδιά με φτωχό αποτέλεσμα στο θέμα παιδείας και χαμένα χρόνια παιδικής ηλικίας...

Δεν θα έστελνα ποτέ τα παιδιά μου σε κάτι τετοιο. Φυσικά μπορεί σε κάποια φάση να ανακαλύψω ότι ένα παιδί έχει κάποιες αδυναμιες σε ένα συγκεκριμένο θέμα που δεν μπορώ να βοηθήσω εγώ αλλά θα ψάξω να δω τι να κάνω για αυτό το συγκεκριμένο θέμα και θα ξεκινούσα από το ίδιο το σχολείο, θα ζητούσα βοήθεια από τον ίδιο τον καθηγητή /δάσκαλο...

Κάπου έχουμε χάσει την μπάλα και μετά έχουμε και παράπονα για την κατάσταση

καλησπερα janni, σκεφτομουν αυτο ακριβως, οτι δηλαδη θα ειναι ο κατάλληλος χωρος για να μαθουν τα παιδια να διαβαζουν μονα τους. Απο τη μεχρι τωρα εμπειρια μου,(φροντιστηρια, ιδιαιτερα) διαπιστωσα οτι πολλα παιδια εχουν αναγκη απο επιβλεψη αλλα και απλη καθοδηγηση για να διαβασουν. Εχοντας λοιπον υποψη αυτο το ενδεχομενο, αλλα και το γεγονος οτι υπαρχει και περιπτωση να χρειαζεται καποιο παιδι εξτρα εξηγησεις σε καποιο μερος της υλης, εκανα αυτο το σκεπτικο.... Αγαπαω πολυ τη δουλεια μου, και δεδομενου οτι τα φροντιστηρια εχουν πια κορεστει το θεωρω μια καλη λυση στο να ειμαι κοντα σε αυτο που ηθελα παντα (εκπαιδευση). Γι αυτο μακαρι να συμφωνουσατε ολοι... Διαβαζω πολυ προσεκτικα ολες τις γνωμες....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...