Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συνδυασμός Ραφαήλ-Παναγιώτης

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Αν τελικά βρεις έναν ωραίο συνδυσμο των δύο ονομάτων, τότε αυτόματα παύεις να φωνάζεις τον γιο σου Ραφαήλ ή Παναγιώτη. Του δίνετε ένα νέο όνομα που δεν θα έχει άμεση σχέση με το τάμα σου ή τον πεθερό σου. Συνεπώς (για μένα) είναι σαν να βάζεις κάτι άσχετο. Πάντως και τα δύο ονόματα είναι πολύ ωραία και ίσως θα έπρεπε να τα αφήσεις ως έχουν.

Ω! Ναι!

Δεν γινεσαι κακια.... :)

Ρωτησα τον παπα της ενοριας μου για τα ταματα και τα ονοματα και μου ειπε κατα λεξη "κοριτσι μου, μην ανησυχεις για τον Αγιο, αυτος δεν θυμωνει... Οι πεθεροι θυμωνουν, γι αυτο να βαλεις και το ονομα του πεθερου σου".

Και εγω ειμαι υπερ του να παιρνει το μωρο το ονομα του Αγιου που το εχουμε ταξει, αλλα αν γνωριζες τα πεθερικα μου, πιστεψε με ή θα εκανες οτι και εγω ή θα εκανες οτι εσυ και θα μαλωνατε....

Και εγω το συζήτησα με ενα Πατερ, και μου είπε οτι απο την στιγμη που το ζευγάρι συμφωνει, σε κανεναν δεν πεφτει λογος!

κι εγω εχω δυο ονοματα κι ενα προβλημα που αντιμετωπισα ηταν με τα πτυχια μου

στα αγγλικα με δηλωσαν με το ενα ονομα κι οταν πηγα να βγαλω αδεια διδασκαλιας μου ζητησαν ταυτοποιηση και ταλαιπωρηθηκα πολυ καιρο

παντως καποιοι παπαδες τωρα τελευταια λενε δυο ονοματα αλλα στα χαρτια γραφουν ενα

κι εγω εχω δυο ονοματα κι ενα προβλημα που αντιμετωπισα ηταν με τα πτυχια μου

στα αγγλικα με δηλωσαν με το ενα ονομα κι οταν πηγα να βγαλω αδεια διδασκαλιας μου ζητησαν ταυτοποιηση και ταλαιπωρηθηκα πολυ καιρο

παντως καποιοι παπαδες τωρα τελευταια λενε δυο ονοματα αλλα στα χαρτια γραφουν ενα

Καλό είναι απο την στιγμη που θα αποφασισεις το παιδι σου να εχει δυο ονοματα, να τα βαλεις στα χαρτια και τα δυο. Απο ΄κει και περα, πρεπει ΠΑΝΤΑ να θυμασαι να τα δηλώνεις και τα δυο. (Απο ενα σημειο και μετα ειναι απλά θεμα συνηθειας). Οπως για παραδειγμα οταν δηλωνεις καπου επισημα το ονομα σου δεν δηλώνεις το υποκοριστικο αλλά το κανονικο (πχ Δημητριος αντι για Δημήτρης), ετσι και σε αυτην την περιπτωση δηλωνεις και τα δυο, ασχετα πως σε φωναζουν

Διαφημίσεις

πολυ μεγαλο προβλημα τα δυο ονοματα......εχω δυο ονοματα και αντιμετωπισα παντα προβληματα στη ζωη μου!

Θα σου προτεινα να το βγαλεις Ραφαηλ γιατι το ταμα ειναι ιερο και τιμητικα αν εχει λυσαξει ο πεθερος να βγαλεις το δευτερο ονομα και να ακουστει αλλα να συμφωνησεις με το παπα να μη μπει στη ταυτοτητα του παιδιου.,.....και το παιδι φυσικα θα το φωναζεις Ραφαηλ!

Κανεις επιλογες απο ενα σημειο και μετα να δεν καταλαβαινει το σοι...και διαλεγεις ή το καλο του παιδιου σου ΄ή την ευχαριστηση της υπολοιπης οικογενειας!

Εγω που εχω δυο ονοματα και προχτες γιορταζα παιρνει τηλεφωνο μια θεια που ειχε πρηξει τη μανα μου για να μου βγαλει το ονομα της γιαγιας και οχι το ταμα.....και της λεει αμαν με αυτα τα ονοματα σας ....μας εχετε μπερδεψει....της την ειπε κι απο πανω μετα απο τοσα χρονια! Γι αυτο την οικογενεια σας κοριτσια....κι αν οι αντρες σας το καταλαβουν αυτο ακομα καλυτερα....και για τους υπολοιπους ξυδι!!

Καλό είναι απο την στιγμη που θα αποφασισεις το παιδι σου να εχει δυο ονοματα, να τα βαλεις στα χαρτια και τα δυο. Απο ΄κει και περα, πρεπει ΠΑΝΤΑ να θυμασαι να τα δηλώνεις και τα δυο. (Απο ενα σημειο και μετα ειναι απλά θεμα συνηθειας). Οπως για παραδειγμα οταν δηλωνεις καπου επισημα το ονομα σου δεν δηλώνεις το υποκοριστικο αλλά το κανονικο (πχ Δημητριος αντι για Δημήτρης), ετσι και σε αυτην την περιπτωση δηλωνεις και τα δυο, ασχετα πως σε φωναζουν

η καθηγητρια εκανε τις δηλωσεις και που να θυμοταν μετα απο 7 χρονια αγγλικα οτι ειχα δυο ονοματα

οσο για αυτο που ειπα, ο παπας απαγορευσε να γραφτουν και τα δυο ειπε θα γραφτει ενα

παντως εμενα που ηταν ο παππους μου παπας η μαμα μου λεει οτι πει στη βαφτιση πρεπει να γραφτει οπως το ειπε

της φανηκε περιεργο να προτεινει ο ιδιος αλλα να πει κι αλλα να γραψει

ειναι αληθεια ομως το εκαναν και στην κουμπαρα μου και σε μια φιλη

Προσωπικά θεωρώ πως το όνομα του παιδιού ειναι υπόθεση των γονιών του και μόνο!Τώρα αυτά περι πεθερικών και ονόματα δεν τα καταλαβαίνω ειδικά αν δεν θέλουν οι γονείς του παιδιού. Σκέψου πως αυτό που σου πασάρουν εσένα δεν σου αρέσει! άρα γιατί πρέπει να κάνεις το χατήρι των άλλων, δικό σας ειναι το παιδί. Αν δεν υπάρχει τάμα σαφώς και δεν θα μπορούσες να κάνεις και πολλά απο τη στιγμή που ήθελε και ο σύζυγος. Αλλά το θέμα σου μάλλον δεν είναι το τάμα, αλλά το πως θα το φωνάζουν αν καταλαβαίνω σωστά.

Το τάμα εκπληρώνεται απο τη στιγμή που βγάζεις και το όνομα του Αγίου!Δεν έχει σημασία αν δεν το φωνάζεις με το όνομα του Αγίου.

η καθηγητρια εκανε τις δηλωσεις και που να θυμοταν μετα απο 7 χρονια αγγλικα οτι ειχα δυο ονοματα

οσο για αυτο που ειπα, ο παπας απαγορευσε να γραφτουν και τα δυο ειπε θα γραφτει ενα

παντως εμενα που ηταν ο παππους μου παπας η μαμα μου λεει οτι πει στη βαφτιση πρεπει να γραφτει οπως το ειπε

της φανηκε περιεργο να προτεινει ο ιδιος αλλα να πει κι αλλα να γραψει

ειναι αληθεια ομως το εκαναν και στην κουμπαρα μου και σε μια φιλη

Η αλήθεια ειναι πως οταν ζητησα εγω από τον παπά να δωσει στην κόρη μου 2 ονόματα αλλά να γραφτει το ενα, αρνήθηκε. Μου είπε οτι από την στιγμη που πει δυο, θα γράψει δύο. Είπε ακόμα οτι δεν ειναι σωστο να δωσουμε κάποιο ονομα αγιου που στην συνεχεια δεν θα το τιμούμε.

Εγω εδωσα δυο, γραφτηκαν δύο και δεν το μετανοιωσα.

(Εχω και εγω δυο ονοματα, αλλά στα χαρτιά ενα. Ισως κάποια στιγμη το βάλω και το β στα χαρτιά)

Να δωσω και μια αλλη διασταση? εμενα με ονομασαν με το ονομα της γιαγιας Σουλτανα και του Αγιου που με εταξαν Στυλιανη.............αν δεν ειχα το Στελλα θα ειχα σαλταρει!!!!!!

Επισης αυτο με το οτι ειπωθει πρεπει να γραφτει ειναι σχετικο. Εχω παει σε βαφτιση που ο παπας μπερδευτηκε απο το προηγουμενο παιδακι και ελεγε συνεχεια Ηρακλης, ενω το παιδι θα ονομαζοταν Μαριος...........βρεθηκαν κατι γιαγιαδες που ελεγαν να γραφτει το πρωτο που ειπωθηκε, αλλα δεν εγινε κατι τετοιο φυσικα.......

Και η διασταση που λεει ο συζυγος μου.....τα τελευταια χρονια λογω του Αγιου Ραφαηλ τα περισσοτερα παιδια το εχουν δευτερο ονομα- εγω ξερω τουλαχιστον 5! Λεει λοιπον οτι οταν θα πανε σχολειο, θα ειναι ολα Παναγιωτης- Ραφαηλ, Θανος-Ραφαηλ(Κουρκουλης-Κελεκιδου), Φιλιππος -Ραφαηλ (Χριστιδου- Μαραντινης) και αλλα πολλα πολλα που εχουμε και στο δικο μας περιβαλλον.......

Λατρευω τον Αγιο και δε με πειραζει αλλα γενικα σαν μοδες με ενοχλει.....ενα διαστημα μετα το σηριαλ με την Αλικακη ολες οι Τασουλες γιναν Αναστασιες.......μετα μας πηρε η μπαλα, δεν υπαρχει πια Κωστας ειναι ολοι Κωνσταντινοι..........επισης τρελλο ρευμα Δαναη, Ηλεκτρα, και ολα τα αρχαια ελληνικα.........ΟΚ !!!

Εμενα με τρελλαινει το αλλο.........δικαιωμα του καθενος βεβαια αλλα εγω βγαζω φλυκταινες!

Ακουω προχτες "Ευαγγελεεεεεεε!" "Ιωαννηηηηηηηηηη" αυτο δε θα το εκανα!

Στο Κωνσταντινος μου αρεσει αλλα αυτο με τα ολοκληρα μεχρι ενα σημειο!!!

Δηλαδη εγω να λεω το γιο μου "Στυλιανεεεεεεεεε" Ελεος ρε παιδια!

Διαφημίσεις

Να δωσω και μια αλλη διασταση? εμενα με ονομασαν με το ονομα της γιαγιας Σουλτανα και του Αγιου που με εταξαν Στυλιανη.............αν δεν ειχα το Στελλα θα ειχα σαλταρει!!!!!!

{QUOTE]

καλα η μαμα σου το ηθελε το Σουλτανα??

Εμενα μου γραψανε το ενα ονομα αλλα με φωναζαν με το ταμα ....αλλα δεν μου εγραψαν το ονομα του ταματος....μπερδεμα λοιπον! Ενα ονομα και καλο ειναι το σωστο!

Του παππού μου του είχαν δωσει δυο ονόματα, Σπυρίδων και Νικόλαος. Στην ταυτότητά του τον ειχαν γραμμενο ως Σπυρόνικο. Ειχε 4 κορες. Στις ταυτότητές τους η καθε μια ειχε διαφορετικό όνομα πατέρα: αλλη είχε Σπυρόνικος, άλλη Σπυρίδων, άλλη Νικόλαος, άλλη Σπυριδων-Νικόλαος. Οταν μετά θανατον του παππού τελικά χρειάστηκε να φτιάξουν χαρτιά, άντε να αποδειξεις ότι και οι 4 ήταν αδελφές και είχαν τον ίδιο πατέρα!

Ε πώς να το κάνουμε, ειναι λιγο μπέρδεμα τα δυο ονοματα...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Η μαμα μου εμεινε εγκυος μετα απο 13 χρονια προσπαθειων

οντας παπαδοκορη παρακαλουσε τον Αγιο Στυλιανο-προστατη των παιδιων

τον ονειρευτηκε εγκυος και με εταξε

ελα ομως που η γιαγια (που εκεινη 3 παιδια δεν εβαλε κανενος το ονομα -για νυφη το 1920 μιλαμε τωρα ε? θρασος ηταν τοτε) ηθελε το ονομα της!!! κι ετσι τα βαλανε και τα δυο να μη γινει χαμος

εμενα παντα Στελλα με φωναζανε εκτος απο κατι ζωα που με ελεγαν Σουλτανιτσα και φυσικα δε γυριζα.......ουτε καν Τανια!!!

αυτος που την πατησε ειναι ο ξαδερφος μου που τον εβγαλαν Αγαθοκλη!!!

Διαφημίσεις

εγω ηθελα απο μικρη ετσι σαν ονειρο να κανω ενα κοριτσι να το βγαλω Ραφαελλα (τον Αγιο Ραφαηλ) και ενα αγορι Μαριο (αντι για Παναγιωτη-αλλα παλι της Παναγιας το ονομα) για το μπαμπα μου, Παναγιωτη

μου αρεσε επισης τρελλα το Χριστοφορος μεχρι που εμαθα οτι ειναι Αγιος των Οδηγων και ψιλοχαλαστηκα............κοιταξτε τωρα πως τα φερνει η ζωη

Εγω Στελλα.......ο πεθερος Στεργιος αλλα τον φωναζουν ολοι Στελιο γιατι του φαινεται βλαχικο

ο πατερας μου εχει πεθανει οποτε ετοιμαζομαι να βγαλω τον πρωτο Μαριο οπως ελεγα.....

ΑΛΛΑ Η ΠΕΘΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΑ!!!!!!!!! τρωω ενα ακυρο

μετα αρχισε η μαμα μου βγαλε τον πεθερο σου κριμα ειναι να χαρει πρωτο εγγονι και μετα το μπαμπα.............

βαζω Στελιο!!!!!!!!!!!

στο δευτερο μας ειπαν κοριτσι.......ε τι? τον πεθερο τον εβγαλα, τωρα η σειρα μου!!! Η μαμα μου Καλλιοπη (δεν της αρεσει καθολου, μου λεει αν θες να τιμησεις εμενα βγαλτο Δαναη η Λυδια που μου αρεσουν!!!) πετιεται ο συζυγος...........

Ο συζυγος εχει γενεθλια 8/6 της οσιας Καλλιοπης (την τυχη μου μεσα!!!)

λεει λοιπον! εσυ γιορταζεις με το γιο, εγω θα γιορταζω με την κορη!!!! Θα τη φωναζουμε Κελλυ!

Μα εγω το εχω ταξει το δευτερο στον Αγιο Ραφαηλ....θελω Ραφαελλα........

Και γιατι το εταξα και δεν ρωτησα και και και.............λεω το πρωτο το πηρατε το δευτερο οτι θελω κανω!!!!!!!

Σκεφτομαι ομως κατα βαθος να βγαλω Μαρια-Καλλιοπη και να φωναζω Μαρκελλα......ετσι μου περασε μια σκεψη........καταληγω στο ταμα, λεω τελος του Αγιου και ισως του μπαμπα μου

και βγαινει ενας αγοραρος.................αντι για κοριτσι!!!!!!!!!!!!

και βγηκε Παναγιωτης- Ραφαηλ!!!!!!!!!!!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...