Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

4ΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ

Recommended Posts

Κορίτσια δυστυχώς η κοινωνία που ζούμε δεν είναι δίκαιη. Κάθε επάγγελμα έχει κάποια συν (παράλληλα με τα πλην) που δεν τα έχουν όλα τα επαγγέλματα. Με το να βγάζουμε τον θυμό κ το αίσθημα του αδίκου που νιώθουμε ως εχθρική στάση απέναντι στους εργαζόμενους δεν καταφέρνουμε κάτι. Κ εγώ θα μπορούσα να πω γιατί ο ποδοσφαιριστής που δεν κάνει κ κανένα λειτούργημα όπως οι εκπαιδευτικοί να παίρνει περισσότερα κ να βγάζω μένος κ οργή εναντίον των ποδοσφαιριστών. Δεν φταίει αυτός φυσικά. Προς λάθος κατεύθυνση πέφτει ο θυμός. Επίσης αν στον ποδοσφαιριστή έκοβαν οποιοδήποτε "θετικό" έχει στον κλάδο του θα έπρεπε να του κάνω κ κριτική γιατί αγωνίζεται για τα δικαιώματά του; Κ να του υποδείξω κ πόσες μέρες να απεργήσει; Νομίζω ότι αυτό δεν είναι σωστό.

Αν αύριο στο επάγγελμά σας αντιμετωπίζατε υποβάθμιση κ είχατε τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθείτε δεν θα το κάνατε σκεφτόμενες το ότι υπάρχουν κ χειρότερες συνθήκες σε μεγάλη μερίδα πολιτών σε άλλες θέσεις;; Κάθε ένας από εμάς έχει ηθική υποχρέωση να "παλέψει" σε όποιο επάγγελμα κ αν ανήκει!

Κατανοώ τον θυμό κ την αγανάκτηση αλλά ας στραφεί εκεί που πρέπει.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 281
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν ξερω αν εχουν δικιο οι νηπιαγωγοι για την απεργια τους ή οχι, ειμαι εξω απο το χωρο. Αλλα μετα απ'ολα αυτα τα σχολια κ τις αποψεις, τελικα αυτο που νοιαζει τον περισσοτερο κοσμο ειναι να βρισκεται σε χειροτερη μοιρα ο διπλανος του απο τον ιδιο κ να συγκρινει μονιμως την δικη του κατασταση με αλλες. Αντι να ενδιαφερομαστε να υπαρχουν καλυτερες συνθηκες εργασιας για ολους κ ειδικη μεταχειρηση στις μητερες (εστω μεχρι καποια ηλικια τεκνων) σε ολα τα επαγγελματα, μας νοιαζει μονο αν ο διπλανος μας ειναι σε καλυτερη ή χειροτερη θεση, με τα δικα μας δεδομενα ασφαλως... κ φυσικα παντα καταληγουμε να βριζουμε τον δημ. υπαλληλο για ολα τα κακα της δικης μας αδικης εργασιακης καταστασης, μονο κ μονο επειδη δεν ειμαστε κ εμεις του δημοσιου φορεα. Ας αποφασισουμε λοιπον αν θα μας αρεσε να δουλευουμε κ εμεις στο δημοσιο τελικα, αν δεχομαστε την απεργια ως εργατικο κεκτημενο, με οσα οριζει ο νομος γιαυτην, αν θελουμε να στελνουμε τα παιδια μας στους σταθμους (αφου ολες οι νηπιαγωγοι ειναι αχρηστες κ τεμπελες) ...................................................................

Α! Να προσθεσω τελος (το ξερω οτι γινομαι κουραστικη) οτι για το αν θα γινει 1,2,3 πεντε ή 15 μερες απεργια, ειναι κατι που αποφασιζεται απο το συνδικαλιστικο σωματειο του καθε κλαδου κ ειναι συλλογικη αποφαση. Δεν αφορα τους υπολοιπους ποσες μερες θα απεργησει ο καθε κλαδος, παρα μονο για την ταλαιπωρια που θα υποστουν , η οποια ειναι μεσα στα πλαισια της καθε απεργιας.

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Παρακολουθω μερες το θεμα και πραγματικα δεν ηξερα αν θα επρεπε η οχι να πω την γνωμη μου καθως όλα όσα βλεπω μονο θλιψη μου προκαλουν!

Ειμαι και εγω βρεφονηπιοκομος και εδω και 2 χρονια εργαζομαι σε δημοτικο παιδικο σταθμο, ενω πριν δουλευα για χρονια σε ιδιωτικους! Ετσι γνωριζω καλα τις συνθηκες εργασιας και στις δυο περιπτωσεις. Περα απο το μισθο δεν υπαρχουν αλλες διαφορες, αν και οπως πανε τα πραγματα δεν υπαρχει ουτε σε αυτο διαφορα. Στον ιδιωτικο τομεα δουλευα 7 αντι για 6 ωρες που δουλευω τωρα ομως αναλογα με τον παιδικο που ημουν είχα ενα τμημα με 10 ή 16 παιδια και οχι με 25 ή 40 οταν τελειωνει το ωραριο της συναδελφου! Μπορει να φαινετε οτι απεργουμε για το 8ωρο αλλα στην ουσια δεν εινα ιαυτο το προβλημα μας, απλως αυτο ήταν η σταγονα που ξεχειλησε το ποτηρι. Ειναι μια σειρα προβληματων που δεν θα μπορεσουμε ποτε να λυσουμε αν δεν εχουμε τους γονεις διπλα μας! Δεν θα με πειραζε καθολου να δουλευω 8 ωρο ομως θα ηθελα εναν αριθμο παιδιων τον οποιο θα μπορω να προσεχω κια να προσφερω σε αυτον! αυτα που ζηταμε ειναι κυριως για το καλο και την ασφαλεια των δικων σας/μας παιδιων! Δεν θα κατσω να αναλυσω το τι προσφερουμε γιατι δεν εχει κανενα νοημα και σαφως ο καθενας προσφερει στον τομεα του. Η απεργια αυτη σαφως και δημιουργησε προβληματα σε πολλους γονεις που δεν εχουν να αφησουν καπου τα παιδια τους, ομως για πειτε μου πως αλλιως θα μπορουσαμε να διαμαρτυρηθουμε?

Ζητω συγνωμη για το μεγαλο ποστ

KuxCp3.png

Να πω και εγώ την γνώμη μου σαν τρίτος, (δεν είμαι εκπαιδευτικός, είμαι μαμά δεν εργάζομαι και πηγαίνω τον γιό μου σε ιδιωτικό προ-νήπιο) Έχουνε και οι δύο πλευρές τα δίκια τους!!! Αλλά δίνω λίγο παραπάνω δίκιο στους εκπαιδευτικούς στο συγκεκριμένο… και εξηγώ:

Τα παιδιά στο δημόσιο είναι 24, ενώ στο ιδιωτικό είναι το πολύ 13 σε κάθε τμήμα

Στο δημόσιο δεν υπάρχει αρκετό υλικό για να δουλέψουν οι δασκάλες, ενώ στον ιδιωτικό έχουν ότι χρειάζονται

Στο δημόσιο δεν υπάρχουν καν τραπεζοκόμοι, στο ιδιωτικό έχουν και μαγείρισσα (Μη σας πω για δασκάλα Αγγλικών – Μουσικής – Γυμναστικής) Οπότε ηρεμούν και για καμία ωρίτσα!!

Σαφώς οι συνθήκες είναι καλύτερες στους ιδιωτικούς σταθμούς και για τις δασκάλες και για τα παιδιά και ίσως…. ίσως θα πρέπει και εμείς σαν γονείς να είμαστε δίπλα τους γιατί (η γνώμη μου είναι) ότι αν είχανε στην διάθεση τους αυτά που έχουν οι δασκάλες του ιδιωτικού δεν θα ήταν θέμα το 8ωρο!!!!!

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

αυτα ειναι οι παραπλευρες απωλειες

εγω θα ειμαι με τα παιδια μου σπιτι, κατι που εσυ μπορει να το θεωρησεις καλο (αφου ειμαι σπιτι) να ομως που εγω εχω κινητικο προβλημα τον τελευταιο χρονο και μετα βιας σερνομαι ως την κουζινα να βαλω ενα νερο..........με το διχρονο και δεν την παλευω βαλε τωρα και το 4χρονο μαζι σπιτι τοσες μερες......

αυτο δεν μπορω να το χρεωσω στις δασκαλες εγω προσωπικα

δε μου παει η καρδια

ενταξει κανουν μια απεργια και μας ξεβολεψανε η αληθεια

σαμπως ποια απεργια δεν ξεβολευει?

οταν κλεινουν τους δρομους δεν ξεβολευομαστε?

οταν δεν εχουμε βενζινη δεν ξεβολευομαστε?

ενταξει να το δεχτω να ξεβολευτω

μην ακουω ομως οτι δεν εχουν καλυτερο ωραριο απ ολους και καλυτερη ασφαλεια απ ολους και καλυτερα λεφτα..........η κολλητη μου νεοδιορισμενη δασκαλα θεατρικης αγωγης παιρνει 70 ευρω τη μερα!!!!!!!!! πλακα κανετε??? εμενα ο αντρας μου παιρνει με δυο παιδια 850 το μηνα!

και να μην πω για ωραριο..............

να σας στηριξουμε για το κοινο καλο, αλλα μην θελετε και να σας οικτιρουμε

ειστε πολυ καλυτερα απ ολους

Αν είναι έτσι ουτε κι εσύ θα έπρεπε να κλαίγεσαι γιατί είσαι σε καλύτερη μοιρα απο άλλους οι οποίοι ζουν οικογενειακώς με 500 ευρώ μονο ή στη χειρότερη άστεγοι στους δρόμους...χαίρω πολύ...δεν είμαστε σε όλα ίσοι...το θέμα είναι με ποιες προδιαγραφές και μισθους ξεκινάει κάποιος και που καταλήγει.. Αν ένας δάσκαλος, φοιτησε και αποφοιτησε και διορίστηκε για να του δώσουν αυτά οφείλει να παίρνει ένας δάσκαλος και στην πορεία έχασε δώρα, μισθους και θα υποστεί και αλλάγή ωραρίου ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕΣ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΜΑΣ!!! Κι αν δεν σταθείτε και δεν συμμεριστείτε τον αγώνα των εκπαιδευτικων, των φορτηγατζήδων ή των οποιοδήποτε άλλων οι συνέπειες (γενικότερα) θα αφορουν κι εσάς και δεν αποκλείεται να χάσετε κι αυτά τα 850 που φέρνει ο άντρας σου...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΧΑΣΟΥΝ(ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ) ΑΥΤΟ ΤΟΝ <<ΑΓΩΝΑ>> ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟς ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ...ΚΙ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ,ΚΙ ΕΣΥ, ΚΙ ΕΣΥ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ...ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ!!! (τα γραφω με μεγάλα γράμματα για να τονίσω την σημαντικότητά τους)

Διαφημίσεις

Προσωπικά όταν ακουω ομάδες ανθρώπων να απεργουν παρακαλάω απο μέσα μου να τα καταφέρουν..γιατί όλοι αυτοι οι κοιλαράδες που μας κυβερνάνε έχουνε συμφέροντα...τρώνε και ξανατρώνε και την πληρώνουμε όλοι εμείς...νηπιαγωγοι και μη...

Εν τω μεταξύ άκουσα ότι ακόμη και οι γιατροι θα καταλήξουν να παίρνουν 700 ευρώ...αυτό δεν είναι άδικο;; Τι κι αν τα 700 ευρώ είναι το εισόδημα μιας άλλης οικογένειας;; Αυτός ο άνθρωπος δεν πάλεψε και δεν ξενυχτησε πάνω απο τα βιβλία για να γίνει ένας γιατρός που σώζει ζωές;; Πρέπει να πέσει στο μισθό των 700 επειδή για μένα που βγάζω 800 με συμφέρει;;;

Προσωπικά όταν ακουω ομάδες ανθρώπων να απεργουν παρακαλάω απο μέσα μου να τα καταφέρουν..γιατί όλοι αυτοι οι κοιλαράδες που μας κυβερνάνε έχουνε συμφέροντα...τρώνε και ξανατρώνε και την πληρώνουμε όλοι εμείς...νηπιαγωγοι και μη...

Εν τω μεταξύ άκουσα ότι ακόμη και οι γιατροι θα καταλήξουν να παίρνουν 700 ευρώ...αυτό δεν είναι άδικο;; Τι κι αν τα 700 ευρώ είναι το εισόδημα μιας άλλης οικογένειας;; Αυτός ο άνθρωπος δεν πάλεψε και δεν ξενυχτησε πάνω απο τα βιβλία για να γίνει ένας γιατρός που σώζει ζωές;; Πρέπει να πέσει στο μισθό των 700 επειδή για μένα που βγάζω 800 με συμφέρει;;;

Ετσι ειναι. Καθε αγωνας που κερδιζεται ειναι μια μελλοντικη νικη κ για αλλους κλαδους. Γιατι δυστυχως τα καθε "νεα μετρα" που ερχονται παντα αφορουν το συνολο της κοινωνιας κ οχι μεμονωμενους κλαδους. Αν ειμαστε κοντοφθαλμοι κ "εκδικητικοι" με τα προνομια των αλλων μια ζωη στο μηδεν θα ειμαστε ως κοινωνια. Μας φταιει ο γειτονας, κ οχι αυτοι που αποφασιζουν για μας. Γιατι οι κυβερνωντες μας τα εχουν τακιμιασει προ πολλου με τις μεγαλες δυναμεις κ εχουν εξασφαλισει κ το μελλον των τρισεγγονων τους. Εμεις να δω που θα φτασουμε... αν καταφερουμε κ επιζησουμε απο την ανεχεια που ερχεται κ απο τον αλληλοσπαραγμο.

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

εχω δικη μου επιχειρηση, με τα θετικα και τα αρνητικα του θεματος. Ενα απ'τα αρνητικα ειναι οτι πηρα Ε800 και επεστρεψα στη δουλεια στις 10 μερες... Γι'αυτο βεβαια δε μπορει να κανει καποιος κατι, ειναι η φυση της δουλειας τετοια...

travellingmum,το κατανοω...εαν εισαι ελευθερη επαγγελματιας...ειναι ακομη πιο δυσκολα τα πραγματα καλη μου...διοτι εισαι εργοδοτης του εαυτου σου και τι μπορεις να κανεις γι αυτο??

επισης εχω φιλες που δεν πηραν μονο χιλιαρικο για τις γεννες

χιλιαρικο πηρα εγω που δεν ειχα ΙΚΑ απο το ΙΚΑ του συζυγου

οι δημοσιοι δικαιουνται και επιδομα τοκετου (το 1000) και αλλο ενα νομιζω

αυτο που λες ειναι ανακριβεια και σε παρακαλω αν δεν εχεις γνωση συγκεκριμενη να μην το χρησιμοποιεις ως επιχειρημα.Το επιδομα απο τον ασφαλιστικο μας φορεα ειναι 1000 ευρω εφαπαξ και μονο...Κατι που απο οτι ειδα το δινει και το ΙΚΑ.

Και το ΤΣΜΕΔΕ δινει 2500 ευρω...τι να κανουμε???Να αρχισουμε να λεμε??

εμεις δεν ειπαμε να μην απεργισει....να το κάνει αλλά ας ειναι 1 μερα όχι 4 μέρες....

καλα...εμεις θα ορισουμε το ποσες μερες θα απεργησει ενας κλαδος???Βαλτε τα με τον νομοθετη οχι με τον καθε υπαλληλο που απλα ασκει το δικαιωμα του!

και οχι μονο...εγω εχω και τις δυο νυφες μου οι οποιες ειναι η μια νηπιαγωγος η οποια δουλευει σε παιδικο σταθμο-νηπιαγωγειο σε επαρχία... και η άλλη δασκάλα....η πρωτη όταν ήταν μεσω ασεπ αρχικα αναπληρωτρια....στο πρωτο παιδι που γεννησε κάθισε εναμιση χρονο....πως βγηκε αυτη η άδεια δεν ξερω....στο δευτερο παιδι 1 χρονο και 3 μηνες επειδη μεσολαβησε το καλοκαιρι....και η δευτερη που ειναι δασκάλα ειχε λειψει με αδεια εγκυμοσυνης ενα 2μηνο και πλεον η ανηψουλα μου ειναι 15 μηνων και δεν έχει πάει η νυφη μου ακομη για δουλειά θα πάει σεπτεμβριο......πειτε μου ποια γυναικα στον ιδιωτικο τομεα έχει αυτη την πολυτελεια.....να κάθεσαι να μεγαλώνεις το παιδι σου μέχρι να γινει 2 ετων και να πληρωνεσαι.....που όλοι οι υπολοιποι πληρωνουμε τα μαλλιά της κεφαλης μας σε νταντα και χιλιοπαρακαλάς μην σου χτυπάει και το παιδι....

ο νομος ειναι ξεκαθαρος...και εσεις του ιδιωτικου εχετε το δικαιωμα να λειψετε μεχρι και 13.5 μηνες απο την δουλεια σας!Μην λετε ανακριβειες...για να δημιουργηθοπυν εντυπωσεις.Ειπα και παλι πιο πανω οτι στο Δημοσιο συμφερει τον εργοδοτη να παρουμε μαζεμενη την αδεια ενω στον ιδιωτικο τομεα συμφερει το μειωμενο!!

ανα μπραβο! και κατι γεννες λουξ σε σουιτες, και τα πληρωνει ολα το ταμειο, και η αδεια της αδειας ω αδεια, και κανουμε αλλο ενα μωρο καπακι και εχουμε να παμε στη δουλεια 5ετια, και δεν τρεχει και τιποτα, και καθομαστε Χριστουγεννα, καθομαστε Πασχα, καθομαστε καλοκαιρι, και ολα πληρωμενα..........το ταμειο σουπερ καλυτερο, ο μισθος?????που τα πατε ολα αυτα??

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ----ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!!!!!!!!!

για μενα στη δασκαλα του παιδιου μου μακαρι να εδιναν 2χιλιαρικα και σε ολες!!!! να δουλευουν με κεφι και να ειχαν και τις παροχες.........

να μην συγκρινεις Στελλα..να ευχεσαι απλα και στον ιδιωτικο τομεα να ηταν νομιμα ολα.Ποιες ειναι οι λουξ γεννες κοπελα μου καλη σε σουιτες και τις πληρωνει το ταμειο???Εγω γιατι δεν τις εχω συναντησει πουθενα σε καμια συναδελφο??Ποια ειναι η αδεια Ω αδεια???Και δεν καταλαβα....γιατι να μην κανουν παιδι αν θελουν...ποιον θα ρωτησουν??Και μην αρχιζει παλι αυτη η καραμελα για τις γιορτες και το καλοκαιρι...καταντα κουραστικο εκατερωθεν!Ποιο ειναι το σιουπερ ταμειο???Αυτο που δεν μου δικαιολογει υπερηχο οταν παω για Τεστ Παπ και το πληρωνω απο την τσεπη μου???

μην ακουω ομως οτι δεν εχουν καλυτερο ωραριο απ ολους και καλυτερη ασφαλεια απ ολους και καλυτερα λεφτα..........η κολλητη μου νεοδιορισμενη δασκαλα θεατρικης αγωγης παιρνει 70 ευρω τη μερα!!!!!!!!! πλακα κανετε??? εμενα ο αντρας μου παιρνει με δυο παιδια 850 το μηνα!

και να μην πω για ωραριο..............

να σας στηριξουμε για το κοινο καλο, αλλα μην θελετε και να σας οικτιρουμε

ειστε πολυ καλυτερα απ ολους

τι να πω και παλι???Η κολλητη σου να σου δειξει καλυτερα τις μηνιαιες της αποδοχες γιατι ως νεοδιοριστη ουτε στα ονειρα της τετοια ποσα.Εδω εγω που ειμαι 7 χρονια διορισμενη και δεν ξεπερναω τα 1260 καθαρα με παιδι!!!

Φυσικα και να μην με οικτιρεις διοτι ειμαι καλα....αλλα οχι και να απολογηθω επειδη αμοιβομαι τα νομιμα!!

μάλιστα δηλαδη αυτη η κοπέλα αν δουλευει 22 μερες επι 70 ευρω νατα 1540 ευρω έτσι με το καλημερα σας....και χωρις κοπο....και το δικο μου βιογραφικο στα 32 μου ξεπερνα τις 5 σελιδες με δεκαετη πειρα...πολυ διαβασμα....πολλες εργατοωρες.....και τα 2 πρωτα χρονια δουλευα χωρις μισθο και χωρις ασφάλεια....παρακαλω και το αφεντικο μου με έστελνε και εργοτάξιο και καφε του έφτιαχνα και στο ικα και στην εφορία μέχρι και η μουλαρα τραπεζικος γυναικα του με έβαζε να κάνω και το delivery

και να που οδηγουν οι ανακριβειες!!!!!Ποια 1540 ευρω Fenaki με το καλημερα σας....???1000 ευρω καθαρα παιρνει ενας νεοδιοριστος!Τα δικα μου ΜΕΙΚΤΑ και φτανουν στα 1600 ευρω...!!!Αν ειναι δυνατον???Χωρις κοπο???Θα συγκρινουμε δουλειες τωρα???Ξερεις εσυ τον κοπο και το διαβασμα αυτης της κοπελας και τον χαρακτηριζεις??Πανεπιστημιο εβγαλε..και στο κατω κατω καθεις εφ'ω εταχθη...

Παρακαλω πολυ λοιπον...πριν μιλησετε, μιας και εχετε σαφως καθε δικαιωμα, να μαθετε πρωτα τι συμβαινει και να μην λετε οποιοδηποτε ραδιο αρβυλα ακουτε!!!

Και επαναλαμβαμνω διοτι πολυ off topic ειμαι και τα παρα[πανω εχουν συζητηθει πολλακις αλλα ως φαινεται δεν τα κραταμε ολα οσα λεγονται....

το δικαιωμα στην απεργια δεν μπορει να το στερησει κανενας στον εργαζομενο!!!Και ναι,θα κανει οσες μερες κρινει εκεινος απαραιτητο και χωρις προειδοποιηση!!!

travellingmum,το κατανοω...εαν εισαι ελευθερη επαγγελματιας...ειναι ακομη πιο δυσκολα τα πραγματα καλη μου...διοτι εισαι εργοδοτης του εαυτου σου και τι μπορεις να κανεις γι αυτο??

αυτο που λες ειναι ανακριβεια και σε παρακαλω αν δεν εχεις γνωση συγκεκριμενη να μην το χρησιμοποιεις ως επιχειρημα.Το επιδομα απο τον ασφαλιστικο μας φορεα ειναι 1000 ευρω εφαπαξ και μονο...Κατι που απο οτι ειδα το δινει και το ΙΚΑ.

Και το ΤΣΜΕΔΕ δινει 2500 ευρω...τι να κανουμε???Να αρχισουμε να λεμε??

καλα...εμεις θα ορισουμε το ποσες μερες θα απεργησει ενας κλαδος???Βαλτε τα με τον νομοθετη οχι με τον καθε υπαλληλο που απλα ασκει το δικαιωμα του!

ο νομος ειναι ξεκαθαρος...και εσεις του ιδιωτικου εχετε το δικαιωμα να λειψετε μεχρι και 13.5 μηνες απο την δουλεια σας!Μην λετε ανακριβειες...για να δημιουργηθοπυν εντυπωσεις.Ειπα και παλι πιο πανω οτι στο Δημοσιο συμφερει τον εργοδοτη να παρουμε μαζεμενη την αδεια ενω στον ιδιωτικο τομεα συμφερει το μειωμενο!!

να μην συγκρινεις Στελλα..να ευχεσαι απλα και στον ιδιωτικο τομεα να ηταν νομιμα ολα.Ποιες ειναι οι λουξ γεννες κοπελα μου καλη σε σουιτες και τις πληρωνει το ταμειο???Εγω γιατι δεν τις εχω συναντησει πουθενα σε καμια συναδελφο??Ποια ειναι η αδεια Ω αδεια???Και δεν καταλαβα....γιατι να μην κανουν παιδι αν θελουν...ποιον θα ρωτησουν??Και μην αρχιζει παλι αυτη η καραμελα για τις γιορτες και το καλοκαιρι...καταντα κουραστικο εκατερωθεν!Ποιο ειναι το σιουπερ ταμειο???Αυτο που δεν μου δικαιολογει υπερηχο οταν παω για Τεστ Παπ και το πληρωνω απο την τσεπη μου???

τι να πω και παλι???Η κολλητη σου να σου δειξει καλυτερα τις μηνιαιες της αποδοχες γιατι ως νεοδιοριστη ουτε στα ονειρα της τετοια ποσα.Εδω εγω που ειμαι 7 χρονια διορισμενη και δεν ξεπερναω τα 1260 καθαρα με παιδι!!!

Φυσικα και να μην με οικτιρεις διοτι ειμαι καλα....αλλα οχι και να απολογηθω επειδη αμοιβομαι τα νομιμα!!

και να που οδηγουν οι ανακριβειες!!!!!Ποια 1540 ευρω Fenaki με το καλημερα σας....???Τα δικα μου ΜΕΙΚΤΑ και φτανουν στα 1600 ευρω...!!!Αν ειναι δυνατον???Χωρις κοπο???Θα συγκρινουμε δουλειες τωρα???Ξερεις εσυ τον κοπο και το διαβασμα αυτης της κοπελας και τον χαρακτηριζεις??Πανεπιστημιο εβγαλε..και στο κατω κατω καθεις εφ'ω εταχθη...

Παρακαλω πολυ λοιπον...πριν μιλησετε, μιας και εχετε σαφως καθε δικαιωμα, να μαθετε πρωτα τι συμβαινει και να μην λετε οποιοδηποτε ραδιο αρβυλα ακουτε!!!

Και επαναλαμβαμνω διοτι πολυ off topic ειμαι και τα παρα[πανω εχουν συζητηθει πολλακις αλλα ως φαινεται δεν τα κραταμε ολα οσα λεγονται....

το δικαιωμα στην απεργια δεν μπορει να το στερησει κανενας στον εργαζομενο!!!Και ναι,θα κανει οσες μερες κρινει εκεινος απαραιτητο και χωρις προειδοποιηση!!!

Δεν μπορείς να έχει πιο δίκιο!

Όσο για τα "προνόμια" γέννας των δημοσίων υπαλλήλων....ΧΑΧΧΑΧΑ! μόνο για γέλια είναι!

Όπως και οι τεράστιοι μισθοί που αναφέρονται! 10 χρόνια δουλέυω, έχω 2 μεταπτυχιακά και είμαι στην ειδική αγωγή. Ο μισθός μου είναι 1260 ευρώ το μήνα! Μην ακούω για 1500 και άλλα παρόμοια!

Όσο για την απεργία....Δικαίωμα του καθενός. Σίγουρα δημιουργεί αναστάτωση, όπως και κάθε άλλη απεργία. Όατν κάναν απεργία οι δικηγόροι, πόσοι αναστατώθηκαν; όταν κάναν οι φορτηγατζήδες; Οι ταξιτζήδες; Οι βενζινάδες; Οι εφοριακοί; Οι ελεγκτες εναέριας κυκλοφορίας; Και τόσοι άλλοι.....

Δυστυχώς, απεργία και να μην αναστατωθεί κανένας δεν γίνεται!

ανα μπραβο! και κατι γεννες λουξ σε σουιτες, και τα πληρωνει ολα το ταμειο, και η αδεια της αδειας ω αδεια, και κανουμε αλλο ενα μωρο καπακι και εχουμε να παμε στη δουλεια 5ετια, και δεν τρεχει και τιποτα, και καθομαστε Χριστουγεννα, καθομαστε Πασχα, καθομαστε καλοκαιρι, και ολα πληρωμενα..........το ταμειο σουπερ καλυτερο, ο μισθος?????που τα πατε ολα αυτα??

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ----ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!!!!!!!!!

για μενα στη δασκαλα του παιδιου μου μακαρι να εδιναν 2χιλιαρικα και σε ολες!!!! να δουλευουν με κεφι και να ειχαν και τις παροχες.........

Κοιταξε..δεν έχεις καθόλου άδικο.Γενικά η γυναίκα στον ιδιωτικό τομέα την έχουν του κλώτσου και του μπάτσου..είναι κρίμα κι άδικο να πρέπει η μανα να πηγαίνει στο διμηνο πάνω μετά τη γέννα να δουλέψει...σαν εκπαιδευτικός ευχαριστώ το Θεο και γενικότερα τις συνθήκες που μπορεσα να το κάνω και δε σταματώ να λέω πως είναι άδικο..και αν αύριο αποφάσιζαν οι μητέρες ιδιωτικου τομέα να απεργήσουν(και να μη χάσουν την δουλειά τους εννοείται!!) θα ήμουν μαζί τους!! Και σήμερα να γίνοταν, τώρα αυτη τη στιγμή πάλι μαζί τους θα ήμουν!!!!με χίλια!!

Το πρόβλημα όμως δεν είναι ένα και το κακό είναι πως αφήνουμε την ανομοιομορφία μας και τις <<πολυτέλειες>> να μας διχάζουν(που δεν είναι!!ένα χάπι μας χρυσώνουν και θα μας το πάρουν κι αυτό!! έρχονται οι μέρες που θα χαθουν κι αυτά με τις γέννες και τις άδειες!!καλομελέτα!!!αντί να γίνει το ανάποδο..να δοθουν και στις μητέρες του ιδιωτικου τομέα.)

Βάζω στοιχημα ότι μολις αυξηθουν τα ωράρια, μειωθουν κι άλλο οι μισθοι ,σειρά έχουν οι εγκυμοσύνες και οι άδειες λοχείας...!!!!!Θα χαιρόσουν λοιπον και θα ήσουν εναντίον μας αν αυριο έβγαινε κάτι τέτοιο;;;; και θα έλεγες <<ελα...μη ζητάς παραπάνω ξύστη δημοσιε υπάλληλε!!!εμείς δεν ημαστε κορόιδα να πηγαίνουμε στο διμηνο!!αντε.!!>> αντί να συμμετέχεις κι εσύ και να παλέψουμε μαζί για τα γυναικεία δικαιώματα;; Γιατί αν εσύ σημερα δεν είσαι εκπαιδευτικός και γίνει η κόρη σου ή ή ανηψιά σου;;;; Θα σου άρεσε;;; Και στο κάτω κάτω ένας κοινός αγώνας φέρνει και κοινή νίκή..

Διαφημίσεις

το επιχειρημα σου ειναι άτοπο διοτι ο γιατρος μπορει να δουλέψει όχι μονο σε ένα νοσοκομειο αλλά σε 3ή4 αν θέλει και να διατηρεί και δικο του ιατρειο....φυσικά δεν συμφωνει κανεις με αυτο τον μισθο....

γιατι πρωτα απο όλα έχει να κάνει με τον ανθρωπινο παράγοντα....αλλά και πάλι συγκαταλεγονται στον κλαδο που μπορουν να απεργεισουν το θέμα δεν ειναι εκει.....

σαφως και συμφωνουμε σε περιπτωση που δεν έχει καταλάβει κάποιος πως δεν θέλουμε να μοιωθούν οι θέσεις εργασίας....ουτε να μειωθουν οι μισθοι εμεις θέλουμε πρωτα απο όλα ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΜΕΝΟΙ....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ.....ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕς...

πρωτα απο όλα δεν υπάρχει καμια ενημέρωση για τιποτα....μας κάλεσε εμας ο Χ παιδικός να λυσουμε τα θέματα και δεν πήγαμε....οκ εχουν αναγκες οι παιδικοι?εκει που πληρωνω τροφεια 160 ευρω ας δωσω και κάτι παραπανω δεν με ενοχλει αλλά ας με εξηπυρετησει και εμενα ο σταθμος...για μια ωρα τουλάχιστον δεν ζητάμε κάτι παράλογο....ελεος πια με τις δηθεν κουλτουριαρικες βλακειες περι δικαιωμάτων και τριχες κατσαρες...αν θελουμε να ειμαστε δικαιοι και να μιλάμε επι ισης ορης....

στον δικο μου τον κλαδο μια βδομάδα πριν το πάσχα αποληθηκαν 3000άτομα....και κανεις δεν βγηκε να το πει στα κανάλια.....κάναμε καμια απεργια..... μιλάμε σοβαρα τωρα....?

1129643tvsq1yiqpw.gif

το επιχειρημα σου ειναι άτοπο διοτι ο γιατρος μπορει να δουλέψει όχι μονο σε ένα νοσοκομειο αλλά σε 3ή4 αν θέλει και να διατηρεί και δικο του ιατρειο....φυσικά δεν συμφωνει κανεις με αυτο τον μισθο....

γιατι πρωτα απο όλα έχει να κάνει με τον ανθρωπινο παράγοντα....αλλά και πάλι συγκαταλεγονται στον κλαδο που μπορουν να απεργεισουν το θέμα δεν ειναι εκει.....

σαφως και συμφωνουμε σε περιπτωση που δεν έχει καταλάβει κάποιος πως δεν θέλουμε να μοιωθούν οι θέσεις εργασίας....ουτε να μειωθουν οι μισθοι εμεις θέλουμε πρωτα απο όλα ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΜΕΝΟΙ....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ.....ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕς...

πρωτα απο όλα δεν υπάρχει καμια ενημέρωση για τιποτα....μας κάλεσε εμας ο Χ παιδικός να λυσουμε τα θέματα και δεν πήγαμε....οκ εχουν αναγκες οι παιδικοι?εκει που πληρωνω τροφεια 160 ευρω ας δωσω και κάτι παραπανω δεν με ενοχλει αλλά ας με εξηπυρετησει και εμενα ο σταθμος...για μια ωρα τουλάχιστον δεν ζητάμε κάτι παράλογο....ελεος πια με τις δηθεν κουλτουριαρικες βλακειες περι δικαιωμάτων και τριχες κατσαρες...αν θελουμε να ειμαστε δικαιοι και να μιλάμε επι ισης ορης....

στον δικο μου τον κλαδο μια βδομάδα πριν το πάσχα αποληθηκαν 3000άτομα....και κανεις δεν βγηκε να το πει στα κανάλια.....κάναμε καμια απεργια..... μιλάμε σοβαρα τωρα....?

Κουλτουριακες βλακειες τα δικαιωματα μας? Ε, οχι, αυτο ειναι πολυ θλιβερο... Κ αν απολυθηκαν τοσα ατομα στο κλαδο σου κ δεν εγιναν απεργιες φταιμε οι υπολοιποι? ¨η θες να πιστεψουμε οτι σε ολον τον ιδ. τομεα απαγορευονται οι απεργιες. Κ εμεις στην Ελλαδα ζουμε κ ξερουμε πολυ κοσμο που δουλευει στο ιδ. τομεα κ μια χαρα απεργει. Ξερω οτι πολλες φορες οι συνεπειες ειναι κατα του εργαζομενου, αλλα τι να γινει τωρα? Να υποστηριξουμε το αδικο επειδη συμβαινει? 'Η να κανουν ολοι τουμπεκι επειδη ενοχλουνται μερικοι? Πριν λιγους μηνες απεργησαν ως κ οι ελ. επαγγελματιες κ σε πληροφορω οτι πολλα μαγαζια στην περιοχη μου κ οχι μονο ηταν κλειστα παρ'ολη την δυσκολη φαση που περνανε. Κ απο αυτους που ανοιξαν, οι περισσοτεροι το εκαναν με μιση ψυχη λογω βαριων οικονομικων δυσκολιων.

Για ονοματίζεις όλα αυτα που λέμε σαν <<κουλτουριαρικες βλακίες περι δικαιωματων και τριχες κατσαρες>> μαλλον δεν μπορουμε να συμμετεχουμε ισαξια στην κουβεντα.Αν μιλήσω περισσότερο θα σε προσβαλλω και δε θελω να το κάνω..όχι δεν ειχα σκοπό να βρισω απλώς καταλαβα πολλά και μονο απο μια σου κουβεντα...

Γι αυτο η Ελλαδιτσα παει κατα διαολου..γιατι δυστυχως ο ελληνας βγαζει το δηλητηριο και τ'αποθημενα του στον συναθρωπο του και ο καθενας κοιταει μονο τη παρτη του!!!!

Οπως επισης οταν κατι του ΦΑΙΝΕΤΑΙ(γιατι μπορει να μην ειναι κι ετσι) καλυτερο απο αυτο που εχει αντι να χαιρεται για το συναθρωπο του και να προσπαθει να καλυτερεψει κι αυτος τη ζωη του,κοιταει πως θα το "θαψει" ετσι για να να καλυβει τη μιζερια του με τη ψευδαισθηση οτι ειναι απο πανω!!!!

Τι ειναι αυτα τα ποσα που λετε ρε παιδια;;;;;;ποια προνομειουχα ταμεια;;;;;;θα τρελαθουμε τελειως;;;;;;!!!!!! Διοριστικα πριν 3 χρονια σχεδον Τ.Ε και ο μισθος μου ξεκινησε με 850 ευρω!!!! τωρα με τα 2 παιδια ειναι 1040(και με τις νεες μειωσεις δε ξερω που θα πανε)!!!!! το δ.ταμειο θα μου δωσει 1000 ευρω για τη γεννα(καποια στιγμη,που μπορει και να μη μου τα δωσει τωρα με τα νεα μετρα) ενω το ικα συνολικα δινει σχεδον 3000(τοσα τουλαχιστον πηρε μια συναδερφος του αντρα μου)

Λυπαμαι βαθυτατα για το τροπο που σκεφτεστε μερικοι!

Κ εγω λυπαμαι, αλλα τιποτα δεν ειναι τυχαιο.

Διαφημίσεις

Γι αυτο η Ελλαδιτσα παει κατα διαολου..γιατι δυστυχως ο ελληνας βγαζει το δηλητηριο και τ'αποθημενα του στον συναθρωπο του και ο καθενας κοιταει μονο τη παρτη του!!!!

Οπως επισης οταν κατι του ΦΑΙΝΕΤΑΙ(γιατι μπορει να μην ειναι κι ετσι) καλυτερο απο αυτο που εχει αντι να χαιρεται για το συναθρωπο του και να προσπαθει να καλυτερεψει κι αυτος τη ζωη του,κοιταει πως θα το "θαψει" ετσι για να να καλυβει τη μιζερια του με τη ψευδαισθηση οτι ειναι απο πανω!!!!

Τι ειναι αυτα τα ποσα που λετε ρε παιδια;;;;;;ποια προνομειουχα ταμεια;;;;;;θα τρελαθουμε τελειως;;;;;;!!!!!! Διοριστικα πριν 3 χρονια σχεδον Τ.Ε και ο μισθος μου ξεκινησε με 850 ευρω!!!! τωρα με τα 2 παιδια ειναι 1040(και με τις νεες μειωσεις δε ξερω που θα πανε)!!!!! το δ.ταμειο θα μου δωσει 1000 ευρω για τη γεννα(καποια στιγμη,που μπορει και να μη μου τα δωσει τωρα με τα νεα μετρα) ενω το ικα συνολικα δινει σχεδον 3000(τοσα τουλαχιστον πηρε μια συναδερφος του αντρα μου)

ετσι ακριβώς...αυτά τα κανάλια μας έχουνε φάει όμως γενικότερα....χαλιναγωγουνται απο την ίδια την κυβέρνηση και τους ΧΡΥΣΟΚΟΥΤΑΛΙΤΕΣ και δημιουργουν διχονοιες για να κερδίζουν εκείνοι...κάτι είχα δει τελευταία, δεν έδωσα και πολύ βάση..ξεπουλουσε ο Παπανδρέου την Ελλάδα στο εξωτερικό και έγραφε απο κάτω υποτιτλος <<ΚΕρδίσαμε σαν Έλληνες!!!>> τι κερδίσαμε αληθεια;; Καταφέραμε να την ξεπουλήσουμε;; Γιατί;; Ποτε το προσπαθουσαμε και δεν το κατάλαβα;;;;

μιλας για καθηγητες Πανεπιστημιου????Γιατι εγω οσους απλους γιατρους ξερω και μαλιστα στο νοσοκομειο της πολης μου,δεν διατηρουν δικο τους ιατρειο....εκτος αν καποιοι μονο ειναι αυτοι που εχουν τετοιο δικαιωμα!Μαλιστα προσφατα ενας απο τους καλους γυναικολογους της πολης μας το εκλεισε το ιατρειο του για να παει στο Νοσοκομειο!

μιλας για καθηγητες Πανεπιστημιου????Γιατι εγω οσους απλους γιατρους ξερω και μαλιστα στο νοσοκομειο της πολης μου,δεν διατηρουν δικο τους ιατρειο....εκτος αν καποιοι μονο ειναι αυτοι που εχουν τετοιο δικαιωμα!Μαλιστα προσφατα ενας απο τους καλους γυναικολογους της πολης μας το εκλεισε το ιατρειο του για να παει στο Νοσοκομειο!

Εάν επιλέξουν να πάνε στο ΕΣΥ γίονονται πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο νοσοκομέιο. Αν είναι στο ΕΣΥ και ταυτόχρονα έχουν ιατρείο, τότε απλά είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ και κάνεις καταγγελία στο ΣΔΟΕ (γιατί ως παράνομοι δεν κόβουν αποδείξεις, άρα αποκρύπτουν έσοδα) και στον Ιατρικό Σύλλογο.

Οι γιατροί του ΙΚΑ αποτελούν εξάιρεση, γιατί οι συμβάσεις τους είναι για μερική απασχόληση στο ΙΚΑ (5 ώρες ημερησίως) και μπορούν τις υπόλοιπες ώρες της μέρας αν επιθυμούν να διατηρούν ιατρείο. Και αυτό έγινε γιατί είναι ένας τρόπος να πηγαίνουν οι γιατροί στο ΙΚΑ, όπου οι μισθοί είναι πολύ κατώτεροι από των νοσοκομείων.

Δεν γνωρίζω τι γίνεται με τους καθηγητές πανεπιστημίου.

Καλό είναι γενικά πριν αναφερθούμε σε παρόμοια πράγματα (π.χ. εργασιακά διακιώματα, μισθολογικά κλπ) να κάνουμε και μια σοβαρή αναζήτηση πληροφοριών και όχι μου είπε ο ξάδερφος της κουνιάδας του αδερφού του χασάπη! Γιατί, ηθελημένα ή όχι, το ράδιο αρβύλα πάει σύννεφο!

Τόσες μέρες αναρωτιέμαι, γιατί θέλουμε τόσες ψόφιες κατσίκιες..... και δη των... γειτόνων...

Σαφώς οι κατσίκιες μπορούν να μας δίνουν το γάλα τους. Αλλά αφού δεν πίνουμε εμείς... ας ψοφίσουν.

Και το κρέας τους μας δίνουν. Αλλά εμείς κάνουμε δίαιτα και ο γιατρός μας το απαγορεύει. Άρα... δεν πα' να ψοφίσει.

Ξέρεις ... μυρίζουν και λίγο... Άρα βολεύει πολύ αν ψοφίσουν.

Το γάλα βέβαια στο σούπερ μάρκετ είναι πανάκριβο... Τους άτιμους τους "λεφτάδες" που το έχουν βάλει τόσο ακριβό το γάλα! Τόσες κατσίκιες έχει ο κόσμος... Δε μπορώ να καταλάβω.... την ακρίβεια.

Επίσης δε μπορώ να καταλάβω ΓΙΑΤΙ ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ μου.... θέλει να μου ψοφίσει τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ κατσίκα!!!

Αλλά..... ΝΑΙ, τώρα κατάλαβα!!!!

Είναι Πάσχα..... και κάθε χρόνο τέτοιες μέρες..... ΣΟΥΒΛΙΖΟΥΜΕ !!!

Γι' αυτό! Ναι... γι' αυτό!!

Επίσης, μας είπαν πως είναι ωραίο να γιορτάζουμε κάθε μέρα και όχι μόνο στις μεγάλες γιορτές. Άρα καλά κάνουμε και σουβλίζουμε ΚΑΘΕ μέρα... μία-μία, ... όλες τις κατσίκιες των γειτόνων!

Θα ζήταγα συγγνώμη για το "οφφ-τοπικ".... αλλά νομίζω πιο "on" δε γίνεται..........

Χριστός Ανέστη!

(αυγουλάκια κόκκινα πήρατε;;) )

red_eggs_dish_499.jpg

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Καλό είναι γενικά πριν αναφερθούμε σε παρόμοια πράγματα (π.χ. εργασιακά διακιώματα, μισθολογικά κλπ) να κάνουμε και μια σοβαρή αναζήτηση πληροφοριών και όχι μου είπε ο ξάδερφος της κουνιάδας του αδερφού του χασάπη! Γιατί, ηθελημένα ή όχι, το ράδιο αρβύλα πάει σύννεφο!

Και ναι...αυτο ειναι η ουσια!

Πριν κρινει και κατακρινει κανεις..πρεπει να ξερει τι γινεται απο μεσα και να ειναι σιγουρος οχι να πεταει ετσι απλα μια πληροφορια που μπορει να μηνε χει βαση!

Μα αυτός που δεν σε υπολογίζει είναι το κράτος όχι οι εργαζόμενοι. Αυτοί δικαίως παλεύουν κ αντί να λες κ μπράβο τους κατηγορείς.

Επειδή δεν το έκανε ο κλάδος σου πρέπει να κάνουν το ίδιο όλοι;

..ελεος πια με τις δηθεν κουλτουριαρικες βλακειες περι δικαιωμάτων και τριχες κατσαρες...αν θελουμε να ειμαστε δικαιοι και να μιλάμε επι ισης ορης....

Αν θεωρείς δικαιώματα που κατακτήθηκαν με κόπο τρίχες κ χαρακτηρίζεις ως κλάψα ή κουλτουριάρικες βλακείες την προσπάθεια ανθρώπων να διεκδικήσουν τι να πω; Είναι πράγματι απογοητευτικό κ θλιβερό...πέρα από προκλητικό. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σου απαντήσω...Δεν έχει νόημα νομίζω να συζητάμε άλλο, σου έχουμε δώσει τόσα επιχειρήματα κ απλώς καταστρέφεις την συζήτηση με τους χαρακτηρισμούς αυτούς χωρίς να δίνεις καμιά ουσιαστική απάντηση.

Βρες αλλού να ξεσπάσεις τον θυμό σου, που απ' ότι φαίνεται σε έχει τυφλώσει κ όχι στους απλούς εργαζόμενους που αγωνίζονται καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα!

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Τόσες μέρες αναρωτιέμαι, γιατί θέλουμε τόσες ψόφιες κατσίκιες..... και δη των... γειτόνων...

Σαφώς οι κατσίκιες μπορούν να μας δίνουν το γάλα τους. Αλλά αφού δεν πίνουμε εμείς... ας ψοφίσουν.

Και το κρέας τους μας δίνουν. Αλλά εμείς κάνουμε δίαιτα και ο γιατρός μας το απαγορεύει. Άρα... δεν πα' να ψοφίσει.

Ξέρεις ... μυρίζουν και λίγο... Άρα βολεύει πολύ αν ψοφίσουν.

Το γάλα βέβαια στο σούπερ μάρκετ είναι πανάκριβο... Τους άτιμους τους "λεφτάδες" που το έχουν βάλει τόσο ακριβό το γάλα! Τόσες κατσίκιες έχει ο κόσμος... Δε μπορώ να καταλάβω.... την ακρίβεια.

Επίσης δε μπορώ να καταλάβω ΓΙΑΤΙ ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ μου.... θέλει να μου ψοφίσει τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ κατσίκα!!!

Αλλά..... ΝΑΙ, τώρα κατάλαβα!!!!

Είναι Πάσχα..... και κάθε χρόνο τέτοιες μέρες..... ΣΟΥΒΛΙΖΟΥΜΕ !!!

Γι' αυτό! Ναι... γι' αυτό!!

Επίσης, μας είπαν πως είναι ωραίο να γιορτάζουμε κάθε μέρα και όχι μόνο στις μεγάλες γιορτές. Άρα καλά κάνουμε και σουβλίζουμε ΚΑΘΕ μέρα... μία-μία, ... όλες τις κατσίκιες των γειτόνων!

Θα ζήταγα συγγνώμη για το "οφφ-τοπικ".... αλλά νομίζω πιο "on" δε γίνεται..........

Χριστός Ανέστη!

(αυγουλάκια κόκκινα πήρατε;;) )

red_eggs_dish_499.jpg

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Ρε Αλκυονιακι μονη σου το σκεφτηκες ολο αυτο;;;;;;να σαι καλα πολυ γελασα!!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Κορίτσια καλημέρα σήμερα το πρωι μας ανακοίνωσαν δια στόματος και βάζοντας μια ανακοίνωση στη τζαμαρία απο τον δημόσιο παιδικό σταθμό που πηγαίνει η κόρη μου πως απο αύριο μετα τις 12 πμ θα έχουν απεργία και απο Δευτέρα-Τετάρτη.....η αιτιολογία της κοπέλας που π΄ρέλαβε την κόρη μου το πρωι στην πόρτα ειναι πως οι λόγοι απεργίας ειναι σοβαροι και πως θα μας ανακοινωθούν.....

στην αρχή δεν αντεδρασα αλλά τωρα ειμαι έξω φρενών....μάλιστα καθως έφευγα άκουσα απο μια του ΔΣ πως δυσανασχέτησε γιατι προφανώς όταν το σχολειο ειναι κλειστο τους κάνουν παράπονα γονεις....

δεν έχει τυχει να πάρω τηλέφωνο ποτε για να διαμαρτυρηθώ...αλλά αυτη την φορά θέλω να δράσω....ανοικω και εγω σε αυτή την ομάδα γονιών που δεν έχω κανέναν να μου την κρατησει οκ σε άλλη περιπτωση θα κουβαλουσα την μάνα μου απο την άλλη άκρη αλλά αυτη την στιγμη ειναι αδυνατο γιατι την Δευτέρα ο μπαμπάς μου θα κάνει μια μικροεπέμβαση.....

και είναι αδυνατο να έρθει η μάνα μου....

μάλλον η ανωτερη θέση στην δουλειά μου για την οποια με προοριζαν θα την κοιτάω με κυάλια..............

μπορει κάποιος να μου πει πως μπορώ να δράσω για άρση της απεργίας έστω και μια μερα αν κερδισουμε ειναι σημαντικο....

έρε που καταντησαμε να παρακάλαμε τον ξιστη δημόσιο υπάλληλο....

Σας παρακαλω πολυ να προσεχετε τις εκφρασεις σας για τους ανθρωπους που καθημερινα προσπαθουν για το καλυτερο για το παιδι σας. Να μην χτυπησει, να παραμεινει καθαρο , να φαει , να κοινωνικοποιηθει, να μαθει μεσα απο το παιχνιδι και τις δραστηριοτητες στο σχολειο....Οι εκφρασεις του τυπου ''να παρακαλαμε τον ξυστη δημοσιο υπαλληλο'' δεν αρμοζουν στις κοπελες του παιδικου σταθμου που προσπαθουν για ολα τα παραπανω..Ειμαι Βρεφονηπιοκομος και σας ενημερωνω οτι μας προσθετουν 2 ωρες επιπλεον την ημερα στην απασχοληση μας χωρις καμμια αμοιβη. Εσεις τι θα κανατε στη θεση μας λοιπον? Οσο για την αρση της απεργιας δεν εχετε καμμια ελπιδα. Ειμαστε εργαζομενοι και δικαιωμα στην απεργια εχουμε ολοι χωρις καμμια εξαιρεση. Το προβλημα που δημιουργειται απο την απεργια καταλαβαινουμε οτι ειναι πολυ μεγαλο αλλα ειναι για το καλο οχι μονο προς τους εργαζομενους αλλα και προς τους γονεις καθως διεκδικουμε επισης καλυτερα και ασφαλεστερα για τα παιδια κτηρια και αμμεση προσληψη παιδαγωγικου προσωπικου. Ας προσεχουμε λοιπον τις εκφρασεις μας και λιγο σεβασμος δε βλαπτει....

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...