Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

4ΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ

Recommended Posts

οι εργαζομενοι εχουν δικαιωμα στην απεργια.

Αυτο εχει επιπτωση στη δικη μου εργασια οπως και στην εργασια πολλων αλλων γονεων οταν προκειται για βρεφονηπιακουν και παιδικους σταθμους. Αλλα θα το καταπιουμε και δε θα πουμε και τιποτα...

Το προβλημα ειναι οχι μονο οτι βγαζουμε την ουρα μας απ'εξω οταν το θεμα δε μας αφορα αμεσα, αλλα τρωγομαστε κιολας.

Οταν εω, ως ελευθερη επαγγελματιας, γεννησα τα παιδια μου ειχα μια μηδαμινη ενισχυση, δεν παιρνω επιδομα τεκνου και αν κλεισω την επιχειρηση μου γιαιτ εχει χασουρα (οπως κλεινουν χιλιαδες τελευταια) δεν υπαρχει ταμειο να με στηριξει, θα πρεπει να ζητιανεψω για να ζησουν τα παιδια μου. Αλλα αν βω στους δρομους να διαμαρτυρηθω δε θα εχω στο πλαι μου ουτε δημοσιους υπαλληλους, και πιθανως να εχω εναντιων μου ιδιωτικους υπαλληλους.

Οταν οι ιδιωτικοι υπαλληλοι διαμαρτυρονται για ατελειωτα ωραρια, για απληρωτες υπερωριες, για αδεια μητροτητας 4 μηνων ενω οι δημοσιοι παιρνουνδωδεκα απ'το ιδιο τσουβαλι, οι δημοσιοι αδιαφορουν και ελευθεροι επαγγελματιες δυσανασχετουν.

Οταν οι δημοσιοι και δημοτικοι υπαλληλοι απεργουν για τους μηνες (χρονια σε καποιες περιπτωσεις) που δεν εχουν πληρωθει, για τις αθλιες συνθηκες εργασιας τους, για την ελλειψη ευκαιριων περεταιρω καταρτισης κλπ, τοτς οι ιδιωτικοι υπαλληλοι και οι ελευθεροι επαγγελματιες δυσανασχετουν για οοολες τις δουλειες που δε μπορεσουν να κανουν και για την ελλειψη βρεφονηπιακης φροντιδας.

Αν δεν ενωθουμε δε θα κανουμε ΤΙΠΟΤΑ. Και ισως αν οι συνθηκες ηταν καλυτερες για ολους μας και δε νιωθαμε αδικημενοι, τοτε να καναμε ολοι τη δουλεια μας πιο καλα, πιο υπευθυνα και ν'απαλλαγουμε απο τια αλληλοκατηγοριες!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 281
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1.....θα συμφωνισω πως ο καθενας εχει το δικαιωμα να κανει απεργεια...αν και εδω που τα λεμε αν καποιος κανει απεργεια στον ιδιωτικο τομεα την επομενη ημερα θα λαβει και την απολυση του αρα το δικαιωμα της απεργειας στην εφαρμογη του δεν αφορα ολους τους εργαζομενους στο συνολο τους αλλα μονο τους δημοσιους υπαλληλους....

2....θα συμφωνισω πως εχουν χαθει κεκτημενα δικαιωματα χρονων...αλλα αυτο και παλι αφορα ολους και στον ιδιωτικο αλλα και στον δημοσιο τομεα....

3....και σε εμενα εχει γινει περικοπη μισθου....και μειωση των δωρων...αλλα τουλαχιστων ειμαι στην ευνοικη θεση του δημοσιου υπαλληλου που παιρνω τον...τσουκουρεμενο μισθο μου καθε 15...και ακομα κοιμαμε ησυχη το βραδυ....γιατι εχω πολλους γνωστους μου στο στενο μου κυκλο που ειναι στο ελευθερο επαγγελμα και δεν μπορουν να ανταπεξελθουν στις υποχρεωσεις τους........και στο ιδιωτικο τομεα που εχουν χασει τις δουλειες τους και πεινανε στην κυριολεξια....δεν εχουν να αγορασουν ενα ζευγαρι παπουτσια στα παιδια τους...ειναι παιδια τραγικη η κατασταση εκει εξω...:-(:-(

Ολα τα παραπανω ομως δεν σημαινει πως πρεπει να κρατησουμε μια παθητικη σταση απεναντι σε αυτα που μας περιμενουν και να τα δεχτουμε χωρις αντιρριση απλα χρειαζεται μαζικη και λαικη εξεγερση και ενα χερι ξυλο σε αυτους που μας κυβερνουν.......στην συγκεκριμενη ομως χρονικη στιγμη πρεπει να ομως σεβαστουμε ολους τους υπολοιπους συμπολιτες μας που στιριζονται σε εμας...σιγουρα θα υπαρχουν μητερες που αυριον θα κυνδινευσουν να χασουν την πολυτιμη δουλεια τους γιατι θα τολμησουν να ζητησουν αδεια απο την δουλεια τους γιατι πρεπει να μεινουν σπιτι τους μαζι με τα παιδια τους...:-(....γιατι στην ουσια με την απεργεια αυτη δεν χανει κατι το κρατος...και ουτε τιμωρηται ή απειλειται απο κατι ή καποιον(ισα -ισα εξικονομει και χρημα )....απλα τιμωρηται ο συμπολιτης μας που δεν μπορει να εξυπηρετηθει ....α..και ο απεργος που χανει ενα σεβαστο ποσο απο τον ειδη κουτσουρεμενο του μισθο....

Παραδειγμα μεγαλων απεργειων χωρις κανενα τελικα οφελος ηταν των φορτηγατζηδων...των αγροτων... των βενζινιπολων......που και αυτοι εχασαν κεκτημενα ετων...αλλα ουδεποτε εισακουστηκαν....

Σορυ για την εκθεση ιδεων....αλλα ειναι η προσωπικη ταπεινη μου αποψη.....και νομιζω πως μονο η συννενοση ολων των πολιτων μαζικα ισως δωσει λυση και οχι η αντιπαλοτητα των πολιτων για το τι βολευει και δεξυπηρετει τον εναν και τι τον αλλον....

Όπως είπα κ προηγουμένως στην prune, δεν υπονόησα οτι οι δάσκαλοι κ΄οι καθηγητές δεν έχουν τη δική τους συγκεκριμένη δουλειά, όλα για κάποιο λόγο σαφώς είναι έτσι διαμορφωμένα

georgia8,το καταλαβα οτι δεν υπονοησες κατι τετοιο...απλα εγω τα εγραψα ενημερωτικα και για οσους διαβαζουν κι εχουν εσφαλμενη εντυπωση!

[quote name=travellingmum;2015334

Το προβλημα ειναι οχι μονο οτι βγαζουμε την ουρα μας απ'εξω οταν το θεμα δε μας αφορα αμεσα' date=' αλλα τρωγομαστε κιολας.

συμφωνω..ετσι γινεται συνηθως!

Οταν εω, ως ελευθερη επαγγελματιας, γεννησα τα παιδια μου ειχα μια μηδαμινη ενισχυση,

επισης μηδαμινη ειχα κι εγω,1000 ευρω για ολα!

δεν παιρνω επιδομα τεκνου

κι εγω που παιρνω...ασε,30 ευρω κι αν ειναι..

.και αν κλεισω την επιχειρηση μου γιαιτ εχει χασουρα (οπως κλεινουν χιλιαδες τελευταια) δεν υπαρχει ταμειο να με στηριξει, θα πρεπει να ζητιανεψω για να ζησουν τα παιδια μου. Αλλα αν βω στους δρομους να διαμαρτυρηθω δε θα εχω στο πλαι μου ουτε δημοσιους υπαλληλους, και πιθανως να εχω εναντιων μου ιδιωτικους υπαλληλους.

Οταν οι ιδιωτικοι υπαλληλοι διαμαρτυρονται για ατελειωτα ωραρια, για απληρωτες υπερωριες, για αδεια μητροτητας 4 μηνων ενω οι δημοσιοι παιρνουνδωδεκα απ'το ιδιο τσουβαλι,

travellingmum,εχω την εντυπωση οτι και στον ιδιωτικο τομεα ο ιδιος χρονος αδειας ισχυει απλα στο δημοσιο εχουμε την εναλλακτικη να παιρνουμε μαζεμενη την αδεια ανατροφης τεκνου ενω στον ιδιωτικο οι εργαζομενες παιρνουν μειωμενο ωραριο.Νομιζω ειναι ξεκαθαρο..Τωρα σε περιπτωσεις που ο εργοδοτης δεν αναγνωριζει δικαιωματα και παρανομει ενω η μητερα εν γνωσει της τα δεχεται δεν νομιζω οτι μπορει να γινει κατι...

οι δημοσιοι αδιαφορουν και ελευθεροι επαγγελματιες δυσανασχετουν.

Οταν οι δημοσιοι και δημοτικοι υπαλληλοι απεργουν για τους μηνες (χρονια σε καποιες περιπτωσεις) που δεν εχουν πληρωθει, για τις αθλιες συνθηκες εργασιας τους, για την ελλειψη ευκαιριων περεταιρω καταρτισης κλπ, τοτς οι ιδιωτικοι υπαλληλοι και οι ελευθεροι επαγγελματιες δυσανασχετουν για οοολες τις δουλειες που δε μπορεσουν να κανουν και για την ελλειψη βρεφονηπιακης φροντιδας.

Αν δεν ενωθουμε δε θα κανουμε ΤΙΠΟΤΑ. Και ισως αν οι συνθηκες ηταν καλυτερες για ολους μας και δε νιωθαμε αδικημενοι, τοτε να καναμε ολοι τη δουλεια μας πιο καλα, πιο υπευθυνα και ν'απαλλαγουμε απο τια αλληλοκατηγοριες!!!

Πολυ σωστο κι αυτο!

Η αντιπαλοτητα των εργασιακων ομαδων ειναι ενα "επιτευγμα" του κρατους με την αμεριστη συμπαρασταση των ΜΜΕ. Καθε φορα που καποιος κλαδος απεργει, σπευδουν να προβαλλουν τις δυσκολιες που φερνει αυτη η απεργια στους πολιτες, ειτε μιλαμε για απεργια δημ. υπαλληλων, ειτε γιατρων, φαρμακοποιων, φορτηγατζηδων κλπ. Κ μαλιστα πρωτα τα ΜΜΕ την χριζουν "παρανομη κ καταχρηστικη". Ετσι λοιπον θα συνεχισει η κοινωνια μας. Οταν απεργει ο διπλανος μας εμεις θα βριζουμε κ θα δυσανασχετουμε, οταν χρειαστει να απεργησουμε εμεις τοτε θα τους θελουμε ολους με το μερος μας. Πως θα προχωρησουμε ετσι με τετοια ιδιοτελεια? Πως θα αντιμετωπισουμε τα δυσκολα που μας περιμενουν ολους, δημοσιους κ ιδιωτικους, ελ. επαγγελματιες κ συνταξιουχους? Αν δεν συσπειρωθουμε εναντιον ολων αυτων που μας ξεπουλανε κ μας προδιδουν ως Ελληνες, τοτε θα γινουμε σαν κ αυτους κ τοτε δεν θα εχουμε κανενα δικαιωμα να μιλαμε δικαιωματα. Τελικα το πιο δυσκολο σ'αυτη τη χωρα ειναι να βρεθουν πατριωτες.

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

georgia8,το καταλαβα οτι δεν υπονοησες κατι τετοιο...απλα εγω τα εγραψα ενημερωτικα και για οσους διαβαζουν κι εχουν εσφαλμενη εντυπωση!

Πολυ σωστο κι αυτο!

Μαρσολαν, ασχετο με το θεμα αλλα πληροφοριακα, τι εννοεις πηρες Ε1000 για ολα; Αν καταλαβα καλα εισαι εκπαιδευτικος στο δημοσιο; Δεν πηρες πληρωμενη αδεια μητροτητας;

Διαφημίσεις

1.....θα συμφωνισω πως ο καθενας εχει το δικαιωμα να κανει απεργεια...αν και εδω που τα λεμε αν καποιος κανει απεργεια στον ιδιωτικο τομεα την επομενη ημερα θα λαβει και την απολυση του αρα το δικαιωμα της απεργειας στην εφαρμογη του δεν αφορα ολους τους εργαζομενους στο συνολο τους αλλα μονο τους δημοσιους υπαλληλους....

2....θα συμφωνισω πως εχουν χαθει κεκτημενα δικαιωματα χρονων...αλλα αυτο και παλι αφορα ολους και στον ιδιωτικο αλλα και στον δημοσιο τομεα....

3....και σε εμενα εχει γινει περικοπη μισθου....και μειωση των δωρων...αλλα τουλαχιστων ειμαι στην ευνοικη θεση του δημοσιου υπαλληλου που παιρνω τον...τσουκουρεμενο μισθο μου καθε 15...και ακομα κοιμαμε ησυχη το βραδυ....γιατι εχω πολλους γνωστους μου στο στενο μου κυκλο που ειναι στο ελευθερο επαγγελμα και δεν μπορουν να ανταπεξελθουν στις υποχρεωσεις τους........και στο ιδιωτικο τομεα που εχουν χασει τις δουλειες τους και πεινανε στην κυριολεξια....δεν εχουν να αγορασουν ενα ζευγαρι παπουτσια στα παιδια τους...ειναι παιδια τραγικη η κατασταση εκει εξω...:-(:-(

Ολα τα παραπανω ομως δεν σημαινει πως πρεπει να κρατησουμε μια παθητικη σταση απεναντι σε αυτα που μας περιμενουν και να τα δεχτουμε χωρις αντιρριση απλα χρειαζεται μαζικη και λαικη εξεγερση και ενα χερι ξυλο σε αυτους που μας κυβερνουν.......στην συγκεκριμενη ομως χρονικη στιγμη πρεπει να ομως σεβαστουμε ολους τους υπολοιπους συμπολιτες μας που στιριζονται σε εμας...σιγουρα θα υπαρχουν μητερες που αυριον θα κυνδινευσουν να χασουν την πολυτιμη δουλεια τους γιατι θα τολμησουν να ζητησουν αδεια απο την δουλεια τους γιατι πρεπει να μεινουν σπιτι τους μαζι με τα παιδια τους...:-(....γιατι στην ουσια με την απεργεια αυτη δεν χανει κατι το κρατος...και ουτε τιμωρηται ή απειλειται απο κατι ή καποιον(ισα -ισα εξικονομει και χρημα )....απλα τιμωρηται ο συμπολιτης μας που δεν μπορει να εξυπηρετηθει ....α..και ο απεργος που χανει ενα σεβαστο ποσο απο τον ειδη κουτσουρεμενο του μισθο....

Παραδειγμα μεγαλων απεργειων χωρις κανενα τελικα οφελος ηταν των φορτηγατζηδων...των αγροτων... των βενζινιπολων......που και αυτοι εχασαν κεκτημενα ετων...αλλα ουδεποτε εισακουστηκαν....

Σορυ για την εκθεση ιδεων....αλλα ειναι η προσωπικη ταπεινη μου αποψη.....και νομιζω πως μονο η συννενοση ολων των πολιτων μαζικα ισως δωσει λυση και οχι η αντιπαλοτητα των πολιτων για το τι βολευει και δεξυπηρετει τον εναν και τι τον αλλον....

Ακριβώς. Ο συμπολίτης τιμωρείται, αυτός βγαίνει χαμένος, αυτός κ μόνο.. Οι ''υψηλά ιστάμενοι'' δεν χάνουν κάτι, ίσα ίσα, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πατώντας επι πτωμάτων. Και εμείς, αντί να ανοίξουμε τα μάτια μας συνεχίζουμε να τρωγόμαστε.. :?:evil:

Μαρσολαν, ασχετο με το θεμα αλλα πληροφοριακα, τι εννοεις πηρες Ε1000 για ολα; Αν καταλαβα καλα εισαι εκπαιδευτικος στο δημοσιο; Δεν πηρες πληρωμενη αδεια μητροτητας;

Απαντάω εγώ αντί για τη Μαρσολαν, γιατί γνωρίζω την απάντηση.

1000 ευρώ είναι τα χρήματα που δίνει το δημόσιο για τη γέννα. Όσα και αν έχεις ξοδέψει, όπου και αν έχεις γεννήσει, 1000 ευρώ θα πάρεις....

φανταστηκα οτι εννοουσες το επιδομα οταν ελεγες για μηδαμινη ενισχυση οταν γεννησες τα παιδια σου.Γι αυτο μιλησα και ειπα για τα 1000 ευρω..τα οποια δεν καλυπτουν γεννα με τιποτε...(εκτος αν εισαι σε δημοσιο νοσοκομειο και κανεις ολες τις εξετασεις προγεννητικου εκει)

Ειδαλλως..ναι,επαιρνα κανονικα τον μισθο μου!

Στην περιπτωση του ιδιωτικου τομεα δεν πληρωνεστε οταν εχετε αδεια μητροτητας??Νομιζω οτι παιρνετε χρηματα απο τον ΟΑΕΔ(αν κανω λαθος στον φορεα διορθωστε με)και καποιο μεριδιο πληρωνει και ο εργοδοτης και απο οτι ξερω απο φιλες δεν ειναι μηδαμινο το ποσο...μπορει να μην ειναι ισο με τον μισθο πριν αλλα δεν ειναι και ευτελες...

φανταστηκα οτι εννοουσες το επιδομα οταν ελεγες για μηδαμινη ενισχυση οταν γεννησες τα παιδια σου.Γι αυτο μιλησα και ειπα για τα 1000 ευρω..τα οποια δεν καλυπτουν γεννα με τιποτε...(εκτος αν εισαι σε δημοσιο νοσοκομειο και κανεις ολες τις εξετασεις προγεννητικου εκει)

Ειδαλλως..ναι,επαιρνα κανονικα τον μισθο μου!

Στην περιπτωση του ιδιωτικου τομεα δεν πληρωνεστε οταν εχετε αδεια μητροτητας??Νομιζω οτι παιρνετε χρηματα απο τον ΟΑΕΔ(αν κανω λαθος στον φορεα διορθωστε με)και καποιο μεριδιο πληρωνει και ο εργοδοτης και απο οτι ξερω απο φιλες δεν ειναι μηδαμινο το ποσο...μπορει να μην ειναι ισο με τον μισθο πριν αλλα δεν ειναι και ευτελες...

εχω δικη μου επιχειρηση, με τα θετικα και τα αρνητικα του θεματος. Ενα απ'τα αρνητικα ειναι οτι πηρα Ε800 και επεστρεψα στη δουλεια στις 10 μερες... Γι'αυτο βεβαια δε μπορει να κανει καποιος κατι, ειναι η φυση της δουλειας τετοια...

Δεν μπορώ να καταλάβω την επιθετικότητά σου! Σίγουρα έχεις τα δίκια σου και εσύ, αλλά μην επιτίθεσαι στον καθένα που έχει διαφορετική άποψη από εσένα! Διάλλογο κάνουμε και ακούγονται και διαφορετικές απόψεις!

καλημερα...στο συγκεκριμενο ποστ δεν ημουν καν επιθετικη....απλά σου εξηγεισα και την δικη μου πλευρά....ο γραπτός λογος πολλές φορές ειναι απροσωπος και μπορει να λάβεις λάθος μηνυματα.....οπως και τα λεγομενα του καθενος ο συνομιλιτης να τα εκλάβει όπως θέλει....δεν σε κατηγορω γιατι έχεις διαφορετική άποψη....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Διαφημίσεις

δηλαδη συγνωμη εμεισ που δουλευουμε σε παιδικουσ σταθμουσ ειμαστε υπερανθρωποι????8ωρο???οι γονεισ 1 εχετε μιση μερα και τρελενεστε...

για ξανα πεσ το καλη μου γιατι δεν μας διαφωτησες πληρως....σε περιπτωση που δεν έχεις καταλαβει δουλευουμε πάνω απο 8 ωρες και δεν έχουμε παπουδες γιαγιαδες....να κρατησουν τα παιδιά μας...να ρωτησω κάτι κουκλιτσα μου?αν δουλευες στον ιδιωτικο τομεα ωράριο 7:30 -6:00 και έπερνες 700-800 θα ήταν καλυτερα?

εγω γιατι ειμαι υπερανθρωπος...και όχι μόνο εγω....όλες οι μανάες του ιδιωτικου τομέα....?δουλευω πανω απο 10 ωρες πιστεψε με το επάγγελμα μου ειναι πιο δυσκολο απο το δικο σου....και μεγαλυτερο ρισκο απο το δικη σου....και μετα το δεκαωρο θα πρεπει να ασχολειθουμε με τα παιδιά μας να τπλυνουμε να σκουπίσουμε να μαγειρεψουμε και όλα τα κλασσικά....

1129643tvsq1yiqpw.gif

ρε παιδια συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω κατι

ολος ο ντουνιας δουλευει 10ωρα

κι εσας επειδη θα σας το κανουν 8ωρο γινεται χαμος?

επισης εχω φιλες που δεν πηραν μονο χιλιαρικο για τις γεννες

χιλιαρικο πηρα εγω που δεν ειχα ΙΚΑ απο το ΙΚΑ του συζυγου

οι δημοσιοι δικαιουνται και επιδομα τοκετου (το 1000) και αλλο ενα νομιζω

αλλα εστω και ξερατε οτι η δουλεια που διαλεξατε ειναι 4ωρη και τωρα λογικο ενοχλειστε

δεν ξερατε οτι σ αυτη τη χωρα που το διαλεξατε ετσι ειναι η κατασταση? χωρις αιθουσες, με πολλα παιδια, χωρις προσωπικο, που νομιζατε οτι θα δουλευατε?

καποια που διαλεγει να γινει νοσοκομα, δεν ξερει τι γινεται στα νοσοκομεια???

τι λεμε τωρα????

ξερω οτι ειναι δυσκολη δουλεια και πρωτη ταχτηκα υπερ, του να ενωθουμε ολοι γονεις δασκαλοι σα μια γροθια, αλλα καταλαβετε μας κι εμας

μην πετροβολαμε ο ενας τον αλλον

Συγνώμη βρε κορίτσια...να ρωτήσω κάτι χαζό; Δηλαδή επειδή εγώ δεν έχω που να αφήσω το παιδί μου, πρέπει η παιδαγωγός του παιδικού σταθμού να με ρωτήσει αν μπορεί να κάνει απεργία;;;Δηλαδή εντάξει δημιουργεί πρόβλημα σε όλους οι απεργίες αλλά δεν είναι δικαίωμα του καθενός; Τόσο καιρό λέμε ότι δεν αντιδρά κανένας για να αλλάξουν τα πραγματα και όταν γίνεται μία απεργία που δε μας βολεύει, ξεχνάμε όλα αυτά περί ξεσηκωμού και αντίδρασης και κατηγορούμε αυτούς που απεργούν...αλλά ακριβώς αυτό θέλει και το σύστημα!

Αντί να κατηγορούμαι το κράτος και να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, να τρωγόμαστε μεταξύ μας!!!Τους βολεύει μια χαρά!

Και με το ίδιο σκεπτικό που λέτε πάνω ότι να μη δούλευε η κοπέλα εκεί αφού ήξερε τη κατάσταση, μπορεί να μας πει και εμάς: και εσείς ξέρατε πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα με τους παιδικούς και το εκπαιδευτικό σύστημα, γιατί κάνατε παιδιά;;Παν μέτρο άριστο κορίτσια! Δε θα λύσει το δικό μας πρόβλημα φύλαξης του παιδιού η παιδαγωγός που κάνει απεργία για τα δικαιώματα της!!

Πάνε στη δουλειά τους κατά τις 9.30. Δουλεύουν μέχρι τις 6 τουλάχιστον και από τις 3.50 (που κλείνει ο σταθμός) είτε πληρώνουν γυναίκα είτε υποχρεώνουν τη γιαγιά να παραλάβει και να κρατήσει το παιδί μέχρι να επιστρέψουν από τη δουλειά. Κατά τα άλλα όμως, σύμφωνα με κάποια μέλη, η επιμήκυνση του ωραρίου των σταθμών δεν είναι καλό πράγμα.

Και να σου περιγράψω τη δική μου περίπτωση που εγώ είμαι και δημόσιος υπάλληλος. Μένω στη Ν. Σμύρνη και δουλεύω στην Παλλήνη. Φεύγω από το σπίτι μου στις 7 και επιστρέφω στις 4 με 4 και κάτι. Την κόρη μου στο σταθμό την πηγαίνει ο άντρας μου κατά τις 9 (είναι ελεύθερος επαγγελματίας), αλλά δεν προλαβαίνω να πάω να την πάρω την ώρα που κλείνει ο σταθμός και έτσι πληρώνουμε μία κοπέλα για να κάνει αυτή τη δουλειά. Προφανώς θα μας εξυπηρετήσει πολύ αν ο σταθμός λειτουργήσει μέχρι τις 6 το απόγευμα. Απλά θα καταφέρνω να πηγαίνω εγώ να την παίρνω από το σταθμό και δε θα έχουμε το πάγιο έξοδο της κοπέλας που την παίρνει από το σχολείο και τη φέρνει στο σπίτι.

μπράβο σου κορίτσι μου.....εισαι απο τους λιγους δημοσιους υπαλληλους που το λέει αυτο...

1129643tvsq1yiqpw.gif

Δεν κατάφερα να διαβάσω όλες τις σελίδες.........

αλλά θα πω τη γνώμη μου

συμφωνώ με την απεργία αν και 4 μέρες αυτή τη βδομάδα δεν έχω που να αφήσω τα παιδιά μου και θυμήθηκα κάτι ξεχασμένες θείες.......

Απλά η δικιά μου γνώμη είναι οτι αντί να είμαστε με το μέρος τους που κάνουν αυτό το επάγγελμα και μεγαλώνουν τα παιδιά μας (γιατί κακά τα ψέμματα περισσότερες ώρες είναι σχολείο παρά μαζί μας) καθόμαστε και τους αφορίζουμε.....

Προσωπικά πιο πολύ θυμωμένη είμαι με τους άχρηστους της χώρας που δεν βοηθάνε τις μητέρες να δουλεύουν και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους παρά με τους εκπαιδευτικούς.

Το ιδανικό θα ήταν να μειώνανε τις ώρες εργασίας όλων των μητερών και οχι να αυξάνουν των παιδαγωγών και κατα συνέπεια και τις δικές μας.........

Γιατί αν αυξήσουν τις ώρες των παιδαγωγών αυτόματα το δικό μου 8ωρο θα γινει 10ωρο και στο τέλος θα μου πούνε οτι σε βοηθάμε κιόλας γιατί έχεις σχολείο να αφήσεις το παιδί σου............

Έλα όμως που εγω θέλω να περνάω περισσότερες ώρες με το παιδί μου....

Διαφημίσεις

Συγνώμη βρε κορίτσια...να ρωτήσω κάτι χαζό; Δηλαδή επειδή εγώ δεν έχω που να αφήσω το παιδί μου, πρέπει η παιδαγωγός του παιδικού σταθμού να με ρωτήσει αν μπορεί να κάνει απεργία;;;Δηλαδή εντάξει δημιουργεί πρόβλημα σε όλους οι απεργίες αλλά δεν είναι δικαίωμα του καθενός; Τόσο καιρό λέμε ότι δεν αντιδρά κανένας για να αλλάξουν τα πραγματα και όταν γίνεται μία απεργία που δε μας βολεύει, ξεχνάμε όλα αυτά περί ξεσηκωμού και αντίδρασης και κατηγορούμε αυτούς που απεργούν...αλλά ακριβώς αυτό θέλει και το σύστημα!

Αντί να κατηγορούμαι το κράτος και να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, να τρωγόμαστε μεταξύ μας!!!Τους βολεύει μια χαρά!

Και με το ίδιο σκεπτικό που λέτε πάνω ότι να μη δούλευε η κοπέλα εκεί αφού ήξερε τη κατάσταση, μπορεί να μας πει και εμάς: και εσείς ξέρατε πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα με τους παιδικούς και το εκπαιδευτικό σύστημα, γιατί κάνατε παιδιά;;Παν μέτρο άριστο κορίτσια! Δε θα λύσει το δικό μας πρόβλημα φύλαξης του παιδιού η παιδαγωγός που κάνει απεργία για τα δικαιώματα της!!

εμεις δεν ειπαμε να μην απεργισει....να το κάνει αλλά ας ειναι 1 μερα όχι 4 μέρες....να σε ρωτησω εγω κάτι αν εγω εσυ και όλες οι κοπέλες χασουμε τις δουλειες μας θα μπορουμε να πληρωνουμε τους παιδικούς...?οχι...αν σταματησει το ενδιαφερον των εργαζόμενων γονιών να στειλουν το παιδι τους σχολειο...δεν θα μειωθουν και οι θέσεις εργασίας....όλα αυτά ειναι μια αλυσιδα...

1129643tvsq1yiqpw.gif

εμεις δεν ειπαμε να μην απεργισει....να το κάνει αλλά ας ειναι 1 μερα όχι 4 μέρες....να σε ρωτησω εγω κάτι αν εγω εσυ και όλες οι κοπέλες χασουμε τις δουλειες μας θα μπορουμε να πληρωνουμε τους παιδικούς...?οχι...αν σταματησει το ενδιαφερον των εργαζόμενων γονιών να στειλουν το παιδι τους σχολειο...δεν θα μειωθουν και οι θέσεις εργασίας....όλα αυτά ειναι μια αλυσιδα...

Ναι βρε Φενάκι...καταλαβαίνω ότι είναι πρόβλημα για όλους τους γονείς αλλά δε φταίει ο υπάλληλος του παιδικού σταθμού....αυτός αγωνίζεται για τα δικά του δικαιώματα...και εδώ που έχουμε φτάσει κάθε φορά που βλέπω κάποιον να αγωνίζεται σκέφτομαι με λύπη: τουλάχιστον αυτός αγωνίζεται!

Είναι πρόβλημα σίγουρα και το καταλαβαίνω αλλά καταλαβαίνω και τις δικές τους ανάγκες!Όσο για τις μέρες, φαντάζομαι ότι το αποφάσισε το σωματείο τους για κάποιο λόγο...δε ξέρω...όλα είναι μια αλυσίδα αλλά κοιτάμε από λάθος μέρος να δούμε την αρχή της αλυσίδας!!

ρε παιδια συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω κατι

ολος ο ντουνιας δουλευει 10ωρα

κι εσας επειδη θα σας το κανουν 8ωρο γινεται χαμος?

επισης εχω φιλες που δεν πηραν μονο χιλιαρικο για τις γεννες

χιλιαρικο πηρα εγω που δεν ειχα ΙΚΑ απο το ΙΚΑ του συζυγου

οι δημοσιοι δικαιουνται και επιδομα τοκετου (το 1000) και αλλο ενα νομιζω

αλλα εστω και ξερατε οτι η δουλεια που διαλεξατε ειναι 4ωρη και τωρα λογικο ενοχλειστε

δεν ξερατε οτι σ αυτη τη χωρα που το διαλεξατε ετσι ειναι η κατασταση? χωρις αιθουσες, με πολλα παιδια, χωρις προσωπικο, που νομιζατε οτι θα δουλευατε?

καποια που διαλεγει να γινει νοσοκομα, δεν ξερει τι γινεται στα νοσοκομεια???

τι λεμε τωρα????

ξερω οτι ειναι δυσκολη δουλεια και πρωτη ταχτηκα υπερ, του να ενωθουμε ολοι γονεις δασκαλοι σα μια γροθια, αλλα καταλαβετε μας κι εμας

μην πετροβολαμε ο ενας τον αλλον

και οχι μονο...εγω εχω και τις δυο νυφες μου οι οποιες ειναι η μια νηπιαγωγος η οποια δουλευει σε παιδικο σταθμο-νηπιαγωγειο σε επαρχία... και η άλλη δασκάλα....η πρωτη όταν ήταν μεσω ασεπ αρχικα αναπληρωτρια....στο πρωτο παιδι που γεννησε κάθισε εναμιση χρονο....πως βγηκε αυτη η άδεια δεν ξερω....στο δευτερο παιδι 1 χρονο και 3 μηνες επειδη μεσολαβησε το καλοκαιρι....και η δευτερη που ειναι δασκάλα ειχε λειψει με αδεια εγκυμοσυνης ενα 2μηνο και πλεον η ανηψουλα μου ειναι 15 μηνων και δεν έχει πάει η νυφη μου ακομη για δουλειά θα πάει σεπτεμβριο......πειτε μου ποια γυναικα στον ιδιωτικο τομεα έχει αυτη την πολυτελεια.....να κάθεσαι να μεγαλώνεις το παιδι σου μέχρι να γινει 2 ετων και να πληρωνεσαι.....που όλοι οι υπολοιποι πληρωνουμε τα μαλλιά της κεφαλης μας σε νταντα και χιλιοπαρακαλάς μην σου χτυπάει και το παιδι....

1129643tvsq1yiqpw.gif

καλη μου αν λες εμενα δεν ειπα ποτε κατι για την απεργια

ειμαι υπερ

ειπα μονο αν γινοταν να το ηξερα λιγο νωριτερα

οταν μου εξηγησαν οτι δε γινεται ειπα ΟΚ

το μονο που ειπα ειναι οτι τα του δημοσιου ειναι πιο χαρισματικα επαγγελματα απο τα αλλα εδω και χροοοοοοοοοοοοονια στην ελλαδα οποτε μην κανουμε συγκρισεις

αυτο ειπα- αλλιως δε θα πασχιζαν ολοι να μπουν στο δημοσιο

και το βρισκω προκλητικο να λες σε εναν ανθρωπο που βαραει 10ωρα οτι εσυ θες 4ωρο

αυτο μονο

κατα τα αλλα ετσι εχοντων των πραγματων, και αφου εδω ζουμε, ναι, να ειμαστε ενωμενοι

και οχι μονο...εγω εχω και τις δυο νυφες μου οι οποιες ειναι η μια νηπιαγωγος η οποια δουλευει σε παιδικο σταθμο-νηπιαγωγειο σε επαρχία... και η άλλη δασκάλα....η πρωτη όταν ήταν μεσω ασεπ αρχικα αναπληρωτρια....στο πρωτο παιδι που γεννησε κάθισε εναμιση χρονο....πως βγηκε αυτη η άδεια δεν ξερω....στο δευτερο παιδι 1 χρονο και 3 μηνες επειδη μεσολαβησε το καλοκαιρι....και η δευτερη που ειναι δασκάλα ειχε λειψει με αδεια εγκυμοσυνης ενα 2μηνο και πλεον η ανηψουλα μου ειναι 15 μηνων και δεν έχει πάει η νυφη μου ακομη για δουλειά θα πάει σεπτεμβριο......πειτε μου ποια γυναικα στον ιδιωτικο τομεα έχει αυτη την πολυτελεια.....να κάθεσαι να μεγαλώνεις το παιδι σου μέχρι να γινει 2 ετων και να πληρωνεσαι.....που όλοι οι υπολοιποι πληρωνουμε τα μαλλιά της κεφαλης μας σε νταντα και χιλιοπαρακαλάς μην σου χτυπάει και το παιδι....

ανα μπραβο! και κατι γεννες λουξ σε σουιτες, και τα πληρωνει ολα το ταμειο, και η αδεια της αδειας ω αδεια, και κανουμε αλλο ενα μωρο καπακι και εχουμε να παμε στη δουλεια 5ετια, και δεν τρεχει και τιποτα, και καθομαστε Χριστουγεννα, καθομαστε Πασχα, καθομαστε καλοκαιρι, και ολα πληρωμενα..........το ταμειο σουπερ καλυτερο, ο μισθος?????που τα πατε ολα αυτα??

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ----ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!!!!!!!!!

για μενα στη δασκαλα του παιδιου μου μακαρι να εδιναν 2χιλιαρικα και σε ολες!!!! να δουλευουν με κεφι και να ειχαν και τις παροχες.........

Ναι βρε Φενάκι...καταλαβαίνω ότι είναι πρόβλημα για όλους τους γονείς αλλά δε φταίει ο υπάλληλος του παιδικού σταθμού....αυτός αγωνίζεται για τα δικά του δικαιώματα...και εδώ που έχουμε φτάσει κάθε φορά που βλέπω κάποιον να αγωνίζεται σκέφτομαι με λύπη: τουλάχιστον αυτός αγωνίζεται!

Είναι πρόβλημα σίγουρα και το καταλαβαίνω αλλά καταλαβαίνω και τις δικές τους ανάγκες!Όσο για τις μέρες, φαντάζομαι ότι το αποφάσισε το σωματείο τους για κάποιο λόγο...δε ξέρω...όλα είναι μια αλυσίδα αλλά κοιτάμε από λάθος μέρος να δούμε την αρχή της αλυσίδας!!

αν θες να κοιτάξει απο την αρχή τι γίνεται....κοιτα πως το κοινο καλο....ειναι να δωθει μια μέση λυση....εγω αναγκάστικα να ζητησω απο την πεθερα μου να μην πάει στην δουλειά της και να πάω να αφησω το παιδι μου έξω απο την Αθηνα και να έχω το παιδι μου να ουρλιάζει μαμα μην με αφήνεις.....εδω εγω δεν περναω καλά εδω......πηρα πριν απο λιγο τηλεφωνο να δω τι κάνει και μολις το σηκωσε η πεθερά μου η μικρη ρωταγε ειναι η μαμα μου και ο μπαμπάς μου....?και ακουγοτανα απο μεσα γιατι με παρατησατε....εγω θέλω να πάω σχολειο....και το κορυφαιο....αυτο που με τσάκισε......μιλησαμε και μου ειπε η μικρη μαμά θα ειμαι καλο παιδι και θα πηγαινω στο σχολειο μου....το υποσχομαι....έλα να με πάρεις.....το παιδι μου τι φταίει σε όλο αυτο....?

1129643tvsq1yiqpw.gif

αυτα ειναι οι παραπλευρες απωλειες

εγω θα ειμαι με τα παιδια μου σπιτι, κατι που εσυ μπορει να το θεωρησεις καλο (αφου ειμαι σπιτι) να ομως που εγω εχω κινητικο προβλημα τον τελευταιο χρονο και μετα βιας σερνομαι ως την κουζινα να βαλω ενα νερο..........με το διχρονο και δεν την παλευω βαλε τωρα και το 4χρονο μαζι σπιτι τοσες μερες......

αυτο δεν μπορω να το χρεωσω στις δασκαλες εγω προσωπικα

δε μου παει η καρδια

ενταξει κανουν μια απεργια και μας ξεβολεψανε η αληθεια

σαμπως ποια απεργια δεν ξεβολευει?

οταν κλεινουν τους δρομους δεν ξεβολευομαστε?

οταν δεν εχουμε βενζινη δεν ξεβολευομαστε?

ενταξει να το δεχτω να ξεβολευτω

μην ακουω ομως οτι δεν εχουν καλυτερο ωραριο απ ολους και καλυτερη ασφαλεια απ ολους και καλυτερα λεφτα..........η κολλητη μου νεοδιορισμενη δασκαλα θεατρικης αγωγης παιρνει 70 ευρω τη μερα!!!!!!!!! πλακα κανετε??? εμενα ο αντρας μου παιρνει με δυο παιδια 850 το μηνα!

και να μην πω για ωραριο..............

να σας στηριξουμε για το κοινο καλο, αλλα μην θελετε και να σας οικτιρουμε

ειστε πολυ καλυτερα απ ολους

αυτα ειναι οι παραπλευρες απωλειες

εγω θα ειμαι με τα παιδια μου σπιτι, κατι που εσυ μπορει να το θεωρησεις καλο (αφου ειμαι σπιτι) να ομως που εγω εχω κινητικο προβλημα τον τελευταιο χρονο και μετα βιας σερνομαι ως την κουζινα να βαλω ενα νερο..........με το διχρονο και δεν την παλευω βαλε τωρα και το 4χρονο μαζι σπιτι τοσες μερες......

αυτο δεν μπορω να το χρεωσω στις δασκαλες εγω προσωπικα

δε μου παει η καρδια

ενταξει κανουν μια απεργια και μας ξεβολεψανε η αληθεια

σαμπως ποια απεργια δεν ξεβολευει?

οταν κλεινουν τους δρομους δεν ξεβολευομαστε?

οταν δεν εχουμε βενζινη δεν ξεβολευομαστε?

ενταξει να το δεχτω να ξεβολευτω

μην ακουω ομως οτι δεν εχουν καλυτερο ωραριο απ ολους και καλυτερη ασφαλεια απ ολους και καλυτερα λεφτα..........η κολλητη μου νεοδιορισμενη δασκαλα θεατρικης αγωγης παιρνει 70 ευρω τη μερα!!!!!!!!! πλακα κανετε??? εμενα ο αντρας μου παιρνει με δυο παιδια 850 το μηνα!

και να μην πω για ωραριο..............

να σας στηριξουμε για το κοινο καλο, αλλα μην θελετε και να σας οικτιρουμε

ειστε πολυ καλυτερα απ ολους

μάλιστα δηλαδη αυτη η κοπέλα αν δουλευει 22 μερες επι 70 ευρω νατα 1540 ευρω έτσι με το καλημερα σας....και χωρις κοπο....και το δικο μου βιογραφικο στα 32 μου ξεπερνα τις 5 σελιδες με δεκαετη πειρα...πολυ διαβασμα....πολλες εργατοωρες.....και τα 2 πρωτα χρονια δουλευα χωρις μισθο και χωρις ασφάλεια....παρακαλω και το αφεντικο μου με έστελνε και εργοτάξιο και καφε του έφτιαχνα και στο ικα και στην εφορία μέχρι και η μουλαρα τραπεζικος γυναικα του με έβαζε να κάνω και το delivery οταν αυτοι χλαπάκιαζαν με όλα τα κομματοσκυλα και τοπικους άρχοντες ποιός.....ο άχρηστος το αφεντικο μου που πηγε στην ιταλια να σπουδάσει μηχανικός....με ξένες πλάτες και τα λεφτα του μπαμπά παντρευτηκε και μια ματσομένη ξινη....και αν του έλεγες να κάνει μια απλή χαραξη σκάλας δεν ήξερε.....σε αυτά τα 2 χρονια μου ειχε δωσει 2 φορες σε περιοδο χριστουγεννων 40.000 δρχ και μιλαω για το 2001....όχι πριν απο 30 χρονια

1129643tvsq1yiqpw.gif

Εργάζομαι είκοσι χρόνια σε παιδικό σταθμό. Είμαι η ίδια μητέρα τριών παιδιών μεγάλων τώρα. Για να είμαι συνεπής στην εργασία μου τα παιδιά μου πήγαν σε άλλο παιδικό σταθμό. Δουλεύω και κάθε χρόνο τα παιδιά στο σχολείο είναι τα παιδάκια μου. Μου φαίνεται άδικη η επίθεση που δεχόμαστε από κάποιες μητέρες. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι 8 ώρες, όταν είσαι συνεπής, όταν θα πρέπει να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση, όταν θέλεις τα παιδιά σου να είναι χαρούμενα, να βοηθάς τη συναισθηματική τους ανάπτυξη, να είσαι μια μεγάλη αγκαλιά είναι πολύ δύσκολο...Εγώ ύστερα από είκοσι χρόνια έχω αρχίσει να καίγομαι. Ευτυχώς παίρνω δύναμη από τις μαμάδες και από τα παιδιά, καθώς όπως φαίνεται για πολλούς οι παιδικοί σταθμοί είναι χώροι αποθήκευσης ψυχών των δικών μας και των παιδιών μας... δεν μπορώ να πω μαθητών μας (μηδενοβάθμια εκπαίδευση)

Δύο μέτρα και δύο σταθμά .... αυτό είναι που μας τσαντίζει !!!!

Η μία μανούλα δουλεύει 10ωρα στον ιδιωτικό, πληρώνει νταντά για να καλύψει τις ώρες μετά το σχολείο, παίρνει ψίχουλα λόγω κρίσης, αν δεν δουλέψει παραγωγικά και χάσει τη δουλειά της δύσκολα θα βρει άλλη, και μετά στο σπίτι προσπαθεί να κάνει και τις δουλειές στο λιγότερο χρόνο για να καταφαίρει να δει και το παιδάκι της!

Η άλλη μανούλα σκέφτεται ότι αφού δουλεύω 6ωρο γιατί να δεχθώ να δουλέψω 8ωρο και με λιγότερα χρήματα???

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...