Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

4ΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ

Recommended Posts

Η δουλεια με παιδια ειναι ιδιατερη και δεν μπορει να συγκριθει με τη δουλεια στο γραφειο.Εχω δουλεψει και σε γραφειο.Ειναι αλλου ειδους κουραση.Χρειαζεσαι ξεκουραση για να επανελθεις και στο δημοσιο αυτα τα ωραρια και οι διακοπες εχουν αυτο το ρολο.Λαμβανουν υποψη τους το δασκαλο και το γεγονος οτι πρεπει να φορτισει μπαταριες για να γυρισει σε μια ταξη με 35 παιδια.Στον ιδιωτικο τομεα ο εργοδοτης ειναι επιχειρηματιας που αποσκοπει στο κερδος και για το λογο αυτο δεν μπορει να εχει τετοιες ευαισθησιες.

Το θεμα ειναι οτι ολα αυτα εχουν ως πυρηνα να μην ειναι πια ο σταθμος εκπαιδευτικο κομματι αλλα φυλαξη.Ο δασκαλος αν εχει 50 παιδια στην ταξη θα ειναι αποτελεσματικος?

Στους παιδικούς σταθμούς από τις 13.00 - 13.30 που τρώνε τα παιδιά έως την ώρα που τα παραλαμβάνουμε, τα παιδιά κοιμούνται.

Σ' αυτόν που πάω τον γιό μου μένει μόνο μια κόπέλα μαζί τους την ώρα αυτή που κοιμούνται. Μια μέρα είχα φύγει νωρίτερα από τη δουλειά και πήγα να πάρω τον γιό μου στο ενδιάμεσο και όχι στη λήξη του ωραρίου. Ε, την πέτυχα να βάφει τα νύχια της και μου άνοιξε με τις παλάμες, ξέρεις, για να μην χαλάσει τη μπογιά που δεν είχε στεγνώσει. Είχε κάνει και πεντικιούρ δε.....

Σχετικά με το 8ωρο και τον ιδιωτικό τομέα. Θα πρέπει να αποφασίσουμε ποια επιχειρήματα του δημοτικού υπαλλήλου δεχόμαστε:

1. Δεν θέλω 8ωρο γιατί εγώ προσωπικά θα κουράζομαι και δεν είμαι και μαθημένη...

2. Δεν είναι δυνατό το 8ωρο γιατί οι υπάλληλοι δεν μπορούν να αποδώσουν σε τέτοιο ωράριο λόγω της φύσης της δουλειάς...

Για το 1ο, ΟΚ να δεχτώ το επιχείρημα ότι ο ιδιώτης εργοδότης δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες.

Για το 2ο όμως, αν υπάρχουν άλλοι τόσοι παιδαγωγοί που δουλεύουν 8ωρα στον ιδιωτικό τομέα και αποδίδουν μια χαρά, τότε το επιχείρημα είναι άκυρο...

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 281
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η δουλεια με παιδια ειναι ιδιατερη και δεν μπορει να συγκριθει με τη δουλεια στο γραφειο.Εχω δουλεψει και σε γραφειο.

Ρε συ prune. Τι πράγμα είναι κι αυτοό, όλοι να κατατάσσουν τη ΔΙΚΗ τους δουλειά σε ό,τι πιο δύσκολο και απαιτητικό υπάρχει και να τσουβαλιάζουν όλες τις άλλες δουλειές συλλήβδην. Δεν μπορείς να κατατάξεις τις δουλειές και να θεωρήσεις ότι όσοι εργάζονται έχοντας ένα γραφείο μπροστά τους κάνουν την ίδια δουλειά, η οποια είναι εξ ορισμού ευκολότερη από τη δουλειά μιας βρεφονηπιοκόμου, ακόμα και όταν αυτή απλά βάφει τα νύχια της.

Τι πάει να πει "έχω δουλέψει και σε γραφείο"; Έχεις δουλεψει πχ ως λογίστρια σε περίοδο κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων σε γραφείο; Έχεις δουλέψει τηλεφωνήτρια σε γραφείο; Έχεις δουλέψει ως γραφίστρια σε γραφείο; Ως πυρηνική φυσικός; Ως αστρολόγος; Ως προγραμματίστρια; Ως γραμματέας; Ως γραμματέας ιατρείου; κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.......

Όλα ίδια είναι;

.....δε νομίζω τάκη....

Στους παιδικούς σταθμούς από τις 13.00 - 13.30 που τρώνε τα παιδιά έως την ώρα που τα παραλαμβάνουμε, τα παιδιά κοιμούνται.

Σ' αυτόν που πάω τον γιό μου μένει μόνο μια κόπέλα μαζί τους την ώρα αυτή που κοιμούνται. Μια μέρα είχα φύγει νωρίτερα από τη δουλειά και πήγα να πάρω τον γιό μου στο ενδιάμεσο και όχι στη λήξη του ωραρίου. Ε, την πέτυχα να βάφει τα νύχια της και μου άνοιξε με τις παλάμες, ξέρεις, για να μην χαλάσει τη μπογιά που δεν είχε στεγνώσει. Είχε κάνει και πεντικιούρ δε.....

Σχετικά με το 8ωρο και τον ιδιωτικό τομέα. Θα πρέπει να αποφασίσουμε ποια επιχειρήματα του δημοτικού υπαλλήλου δεχόμαστε:

1. Δεν θέλω 8ωρο γιατί εγώ προσωπικά θα κουράζομαι και δεν είμαι και μαθημένη...

2. Δεν είναι δυνατό το 8ωρο γιατί οι υπάλληλοι δεν μπορούν να αποδώσουν σε τέτοιο ωράριο λόγω της φύσης της δουλειάς...

Για το 1ο, ΟΚ να δεχτώ το επιχείρημα ότι ο ιδιώτης εργοδότης δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες.

Για το 2ο όμως, αν υπάρχουν άλλοι τόσοι παιδαγωγοί που δουλεύουν 8ωρα στον ιδιωτικό τομέα και αποδίδουν μια χαρά, τότε το επιχείρημα είναι άκυρο...

Επειδη μια κοπελα, σε εναν σταθμο εβαφε τα νυχια της (κακως) αυτο δε σημαινει οτι θα βγουν ασφαλη συμπερασματα για το αν κουραζονται ή οχι οι εκπαιδευτικοι.

Στο δικο μας σχολειο ποτε δε μενουμε χωρις παιδια μεσα στην ταξη γιατι τα πολυ μωρα κοιμουνται πρωι και τοτε κραταμε τα μεγαλυτερα και οταν ξυπνανε τα μωρα βαζουμε για υπνο τα μεγαλυτερα.

Και στο κατω κατω της γραφης εαν σε πεισω ή οχι δε θα βελτιωθει/χειροτερεψη η θεση μου, αλλοι αποφασιζουν για την τυχη παιδιων/εκπαιδευτικων.Οποτε ολα αυτα που λεω, τα λεω απο αυτο που βλεπω και εχω ζησει χωρις διαθεση για υπερβολη εαν θελεις πιστεψε τα, εαν θελεις προσπερασε τα (χωρις ειρωνικα σχολια θα παρακαλεσω,οπως επιβαλλει η ευγενια μεταξυ των μελων ενος φορουμ που συζητανε για ενα θεμα!!).

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Ρε συ prune. Τι πράγμα είναι κι αυτοό, όλοι να κατατάσσουν τη ΔΙΚΗ τους δουλειά σε ό,τι πιο δύσκολο και απαιτητικό υπάρχει και να τσουβαλιάζουν όλες τις άλλες δουλειές συλλήβδην. Δεν μπορείς να κατατάξεις τις δουλειές και να θεωρήσεις ότι όσοι εργάζονται έχοντας ένα γραφείο μπροστά τους κάνουν την ίδια δουλειά, η οποια είναι εξ ορισμού ευκολότερη από τη δουλειά μιας βρεφονηπιοκόμου, ακόμα και όταν αυτή απλά βάφει τα νύχια της.

Τι πάει να πει "έχω δουλέψει και σε γραφείο"; Έχεις δουλεψει πχ ως λογίστρια σε περίοδο κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων σε γραφείο; Έχεις δουλέψει τηλεφωνήτρια σε γραφείο; Έχεις δουλέψει ως γραφίστρια σε γραφείο; Ως πυρηνική φυσικός; Ως αστρολόγος; Ως προγραμματίστρια; Ως γραμματέας; Ως γραμματέας ιατρείου; κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.......

Όλα ίδια είναι;

Εχεις προσεξει 25 παιδακια ταυτοχρονα απο 2 εως 3 ετων μονη σου απο τις 7 ως της 10 που θα ερθει η αλλη συναδελφος?

Οταν το κανεις αυτο τοτε θα καταλαβεις οτι εχει διαφορα η μια κουραση με την αλλη.

Ειναι τεραστια η ευθυνη.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Επειδη μια κοπελα, σε εναν σταθμο εβαφε τα νυχια της (κακως) αυτο δε σημαινει οτι θα βγουν ασφαλη συμπερασματα για το αν κουραζονται ή οχι οι εκπαιδευτικοι.

Στο δικο μας σχολειο ποτε δε μενουμε χωρις παιδια μεσα στην ταξη γιατι τα πολυ μωρα κοιμουνται πρωι και τοτε κραταμε τα μεγαλυτερα και οταν ξυπνανε τα μωρα βαζουμε για υπνο τα μεγαλυτερα.

Και στο κατω κατω της γραφης εαν σε πεισω ή οχι δε θα βελτιωθει/χειροτερεψη η θεση μου, αλλοι αποφασιζουν για την τυχη παιδιων/εκπαιδευτικων.Οποτε ολα αυτα που λεω, τα λεω απο αυτο που βλεπω και εχω ζησει χωρις διαθεση για υπερβολη εαν θελεις πιστεψε τα, εαν θελεις προσπερασε τα (χωρις ειρωνικα σχολια θα παρακαλεσω,οπως επιβαλλει η ευγενια μεταξυ των μελων ενος φορουμ που συζητανε για ενα θεμα!!).

Οι ίδιες κοπέλες προσέχετε παιδιά διαφορετικών ηλικιών; Δεν μου έχει τύχει.

Έχω τρία παιδιά και σε όποια ηλικία και να τα πήγαινα σε παιδικό πάντα γύρω στις 13.30 τα κοίμιζαν μέχρι την ώρα παράδοσης.

Το τι κάνουν οι βρεφονηπιοκόμοι όταν τα παιδιά κοιμούνται να σου πω δεν με πολυενδιαφέρει. Τι απαίτηση να έχω για τις ώρες που κοιμούνται όλα τα παιδιά...

Ας λύνουν σταυρόλεξα, ας παίζουν βίντεο games, ας βάφουν και τα νύχια τους... Αλλά δεν θα δεχτώ ότι και κουράζονται εκείνες τις ώρες.:shock:

Απλά στις περιπτώσεις που έχω υπόψη μου εγώ και δεν είναι λίγες οι κοπέλες δουλεύουν περίπου εναλλάξ μια μέρα πρωί-μεσημέρι και μια μέρα μεσημέρι-απόγευμα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε κοπέλα μέρα-παρά μέρα δουλεύει λειψό ωράριο (λιγότερες από 6 ώρες) και ακόμα και αυτές τις λειψές ώρες δεν κάνει ουσιαστικά τίποτα γιατί τα παιδιά κοιμούνται.

Αν στον παιδικό που δουλεύεις εσύ γίνεται κάτι διαφορετικό, ενημέρωσέ μας αλλά μην το παίρνεις και προσωπικά. Δεν σε κατηγόρησε κάποιος εσένα προσωπικά αλλά ούτε και αποτελεί το δικό σου το θετικό παράδειγμα κανόνα για ό,τι συμβαίνει στο πανελλήνιο.

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

1ον) Υποβαθμίζουν το ρόλο του παιδικού σταθμού ανάγοντάς τον σε κέντρο φύλαξης, παρά αγωγής και εκπαίδευσης όπως πρέπει και οφείλει να είναι

2ον) Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να είναι μέτρο σύγκρισης για το τι είναι σωστό, γιατί τότε καήκαμε..

3ον) ειρήνη υμιν..;):D

Εχεις προσεξει 25 παιδακια ταυτοχρονα απο 2 εως 3 ετων μονη σου απο τις 7 ως της 10 που θα ερθει η αλλη συναδελφος?

Οταν το κανεις αυτο τοτε θα καταλαβεις οτι εχει διαφορα η μια κουραση με την αλλη.

Ειναι τεραστια η ευθυνη.

Καλή μου prune, δεν θα μπω στη διαδικασία ποιανού η δουλειά είναι δυσκολότερη.

Η άποψή μου είναι ότι ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι δουλειές έχουν τις δυσκολίες τους και τις τεράστιες ευθύνες τους.

Ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, πίστεψέ με, αν η δουλειά μας δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, δεν θα μας πλήρωνε κανείς για να την κάνουμε.:cool:

.....δε νομίζω τάκη....

Οι ίδιες κοπέλες προσέχετε παιδιά διαφορετικών ηλικιών; Δεν μου έχει τύχει.

Έχω τρία παιδιά και σε όποια ηλικία και να τα πήγαινα σε παιδικό πάντα γύρω στις 13.30 τα κοίμιζαν μέχρι την ώρα παράδοσης.

Το τι κάνουν οι βρεφονηπιοκόμοι όταν τα παιδιά κοιμούνται να σου πω δεν με πολυενδιαφέρει. Τι απαίτηση να έχω για τις ώρες που κοιμούνται όλα τα παιδιά...

Ας λύνουν σταυρόλεξα, ας παίζουν βίντεο games, ας βάφουν και τα νύχια τους... Αλλά δεν θα δεχτώ ότι και κουράζονται εκείνες τις ώρες.:shock:

Απλά στις περιπτώσεις που έχω υπόψη μου εγώ και δεν είναι λίγες οι κοπέλες δουλεύουν περίπου εναλλάξ μια μέρα πρωί-μεσημέρι και μια μέρα μεσημέρι-απόγευμα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε κοπέλα μέρα-παρά μέρα δουλεύει λειψό ωράριο (λιγότερες από 6 ώρες) και ακόμα και αυτές τις λειψές ώρες δεν κάνει ουσιαστικά τίποτα γιατί τα παιδιά κοιμούνται.

Αν στον παιδικό που δουλεύεις εσύ γίνεται κάτι διαφορετικό, ενημέρωσέ μας αλλά μην το παίρνεις και προσωπικά. Δεν σε κατηγόρησε κάποιος εσένα προσωπικά αλλά ούτε και αποτελεί το δικό σου το θετικό παράδειγμα κανόνα για ό,τι συμβαίνει στο πανελλήνιο.

Εμεις δεν δουλευουμε εναλλαξ και να σου πω την αληθεια ποτε μεχρι τωρα δεν ειχα ακουσει να γινεται κατι τετοιο.Δεν υπαρχει ωρα που να εχουμε κοιμισει ολα τα παιδια.Δουλευουμε πληρες ωραριο και δεν κανουμε η καθεμια οτι θελει στο σταθμο γιατι σεβομαστε τα παιδια,τις συναδελφους μας και την προισταμενη μας.Εχουμε ελεγχο απο την γενικη διευθυντρια των παιδικων σταθμων και δεν εχουμε να κρυψουμε τιποτα.

Ειμαι πολυ περηφανη που ο σταθμος μας εχει ατομα υπευθυνα και εργατικα και για αυτο εχω το θαρρος της γνωμης μου και λεω αυτα που λεω.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Καλή μου prune, δεν θα μπω στη διαδικασία ποιανού η δουλειά είναι δυσκολότερη.

Η άποψή μου είναι ότι ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι δουλειές έχουν τις δυσκολίες τους και τις τεράστιες ευθύνες τους.

Ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, πίστεψέ με, αν η δουλειά μας δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, δεν θα μας πλήρωνε κανείς για να την κάνουμε.:cool:

Σε αυτο δε διαφωνω.Ολες οι δουλειες εχουν τις δυσκολιες τους.Απλως με τα παιδια δινουμε και την ψυχη μας και μας τρελλαινει οταν μας αντιμετωπιζουν σαν βολεμενο δημοσιο υπαλληλο.Τουλαχιστον στο σταθμο μου.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Αυτό σημαίνει ότι κάθε κοπέλα μέρα-παρά μέρα δουλεύει λειψό ωράριο (λιγότερες από 6 ώρες) και ακόμα και αυτές τις λειψές ώρες δεν κάνει ουσιαστικά τίποτα γιατί τα παιδιά κοιμούνται.

Μηπως ειναι συμβασιουχοι που δουλευουν 4ωρο?

Γιατι συνηθως δεν εχουν πληρες ωραριο.Αλλη πληγη και αυτη.....

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

Ειναι τεραστια η ευθυνη.

Στις 7 η ώρα έρχονται και τα 25 παιδάκια; Στο σταθμό της κόρης μου που είναι ανοιχτός από τις 7, τα περισσότερα σκάνε μύτη κατά τις 9, οριακά πριν "κλείσει η πόρτα".

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Στις 7 η ώρα έρχονται και τα 25 παιδάκια; Στο σταθμό της κόρης μου που είναι ανοιχτός από τις 7, τα περισσότερα σκάνε μύτη κατά τις 9, οριακά πριν "κλείσει η πόρτα".

9???Και πως προλαβαινουν οι γονεις να βρισκονται στη δουλεια τους αν τα αφηνουν στις 9??

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

1ον) Υποβαθμίζουν το ρόλο του παιδικού σταθμού ανάγοντάς τον σε κέντρο φύλαξης, παρά αγωγής και εκπαίδευσης όπως πρέπει και οφείλει να είναι

2ον) Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να είναι μέτρο σύγκρισης για το τι είναι σωστό, γιατί τότε καήκαμε..

Αυτη ειναι η ουσια!!:wink:

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Πάνε στη δουλειά τους κατά τις 9.30. Δουλεύουν μέχρι τις 6 τουλάχιστον και από τις 3.50 (που κλείνει ο σταθμός) είτε πληρώνουν γυναίκα είτε υποχρεώνουν τη γιαγιά να παραλάβει και να κρατήσει το παιδί μέχρι να επιστρέψουν από τη δουλειά. Κατά τα άλλα όμως, σύμφωνα με κάποια μέλη, η επιμήκυνση του ωραρίου των σταθμών δεν είναι καλό πράγμα.

Και να σου περιγράψω τη δική μου περίπτωση που εγώ είμαι και δημόσιος υπάλληλος. Μένω στη Ν. Σμύρνη και δουλεύω στην Παλλήνη. Φεύγω από το σπίτι μου στις 7 και επιστρέφω στις 4 με 4 και κάτι. Την κόρη μου στο σταθμό την πηγαίνει ο άντρας μου κατά τις 9 (είναι ελεύθερος επαγγελματίας), αλλά δεν προλαβαίνω να πάω να την πάρω την ώρα που κλείνει ο σταθμός και έτσι πληρώνουμε μία κοπέλα για να κάνει αυτή τη δουλειά. Προφανώς θα μας εξυπηρετήσει πολύ αν ο σταθμός λειτουργήσει μέχρι τις 6 το απόγευμα. Απλά θα καταφέρνω να πηγαίνω εγώ να την παίρνω από το σταθμό και δε θα έχουμε το πάγιο έξοδο της κοπέλας που την παίρνει από το σχολείο και τη φέρνει στο σπίτι.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

.Αντι να θελουμε να γινουν ανθρωπινα τα πραγματα για ολους θα ειμαστε ευχαριστημενοι οταν ολοι δουλευουμε με απανθρωπους ορους?

Σε καμμία περίπτωση. Αλλά γιατί το 8ωρο, είναι απάνθρωπο?

Η δουλεια με παιδια ειναι ιδιατερη

Συμφωνώ απολύτως.

Το θεμα ειναι οτι ολα αυτα εχουν ως πυρηνα να μην ειναι πια ο σταθμος εκπαιδευτικο κομματι αλλα φυλαξη.Ο δασκαλος αν εχει 50 παιδια στην ταξη θα ειναι αποτελεσματικος?

:shock::shock: 50?

Ο παιδικός σταθμός, είναι και φύλαξη. Αλλιώς, γιατί να το πάει το παιδί της μία μάνα από 1 έτους ή και μικρότερο?

Ειναι τεραστια η ευθυνη.

Συμφωνώ απολύτως.

Μα, είναι και φύλαξη, ξαναλέω.

Πολύ σωστά. Ο κακός εννοούμενος ιδιωτικός τομέας.

Αμην....:lol:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

Σε καμμία περίπτωση. Αλλά γιατί το 8ωρο, είναι απάνθρωπο?

Δεν ειναι απανθρωπο απο μονο του.Ο σκοπος απο οτι εχω καταλαβει ειναι να διευρυνουν το ωραριο των εργαζομενων για να μην προσλαβουν καινουριους λογω ελλειψης χρηματων.Επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι θα πουν οτι πρεπει να εξυπηρετησουμε ολους τους γονεις και ετσι θα γραψουν υπεραριθμα παιδια.Εαν δουλευα με 4 βρεφη (οπως λεει ο νομος-3 δασκαλες για 12 βρεφη) τοτε το 8ωρο δε θα ηταν απανθρωπο αλλα δεν θα γινει ετσι.

:shock::shock: 50?

Ο παιδικός σταθμός, είναι και φύλαξη. Αλλιώς, γιατί να το πάει το παιδί της μία μάνα από 1 έτους ή και μικρότερο?

Φοβαμαι οτι αν τωρα εχουμε 50 εγγεγραμενα παιδια (καθε χρονο και περισσοτερα) ερχονται καθημερινα 35 με 40 παιδια, καποια στιγμη θα φτασουμε και τα 50.

Μα, είναι και φύλαξη, ξαναλέω.

Ειναι φυλαξη, κανεις δεν λεει οτι δεν ειναι αλλα δεν ειναι μονο φυλαξη.Επισης οσο πιο μικρο το μωρο τοσο περισσοτερη προσοχη και ενδιαφερον χρειαζεται (αρα και χερια) γιατι ως γνωστον δεν αυτοεξυπηρετειται σε τιποτα και θελει πολυ φροντιδα.

Αμην....:lol:

Συμφωνω!!!!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Καλησπερα

Να κανω μια ερωτηση κι ελπίζω να μην έιμαι off topic .. Ειστε σίγουρες πως κοπελες στους δημοτικους σταθμους είναι πιστοποιημενες παιδαγωγοί ?? Γιατί τουλ στον δικό μας που τις ρωτησα μια - μια ουδεμια σχεση είχαν με παιδαγωγικά , μονο μιά ανεφερε καποιο ΙΕΚ Παιδαγωγικής ...

Καταννοω το δικαιωμα του καθενος να απεργει αλλά αυτη τη στιγμη βρίσκομαι σε απόγνωση γιατί δεν εχω που να αφησω τη μικρή ........

Μπορω να σου πω οτι μολις διαβασα το ποστ σου κρυφογελασα....γιατι αυτο το φωναζα πριν μερες σε αλλο ποστ αλλα κανεις εδινε σημασια......:rolleyes:

Αντι να ασχολουνται με θεματα επι της ουσιας κοιταμε να ψωφισει η κατσικα του γειτονα....

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Να πω οτι ο καθε παιδικος σταθμος δουλευει εντελως διαφορετικα λειτουργει για να εξυπηρετησει διαφορετικο φασμα κ αυτο εχει να κανει ειτε με τη διευθυνση,ειτε με το δημο(μετα το Καλλικρατη) αντιχτοιχα.

Τα στανταρ ειναι τα ωραρια κ η δομη που υπαρχει στο εκπαιδευτικο κομματι η οποια κ παλι μπορει να διαφερει απο σχολειο σε σχολειο κ απο ηλικια σε ηλικια...

Οποτε θεωρω οτι ισως ειναι λιγο ματαιο να τοποθετουμαστε κ να καταδικαζουμε το συνολο κααθως αυτο δεν ειναι ο κανονας...

Προσωπικα σε οσα βρεφικα εχω εργαστει τα παιδια δε κοιμοντουσαν κι ας ειχα ερθει απο τις 7,30-8-30 γιατι δεν ειχαμε κρεβατια σε τουλαχιστον 6 παιδικους απο τους 9 ,αλλα στους υπολοιπους να πω ειχαμε 4 κρεβατακια για 29 παιδια.

Αν δεν εισαι μεσα στη καθε δουλεια δε μπορεις να γνωριζεις τι γινεται κ τι επικραττει γι αυτο καλο ειναι να κραταμε τις πισινες μας κ να μην ριχνουμε βελη προς πασα κατευθυνση χωρις να εχουμε ιδεα για το τι πραγματικα μπορει να συμβαινει αλλα συμφωνα με το "πως εμεις φανταζομαστε "οτι εχουνε τα πραγματα...

Οτι κανουνς ,πιστεψτε με ειναι πρωτα για το καλο των παιδιων κ οχι γι αυτα που υποθηκανε περι βαρεμαρας των εκπαιδευτηκων να δουλεψουνε 8ωρο...Εχουνε αφησει τη πλειοψηφια των παιδικων χωρις προσωπικο κ ζητανεν απανθρωπας πραγματ πρωτα για τα παιδια κ υστερα για εκπαιδευτηκους,τα οποια τα περασανε σιγα σιγα...με υπουλο τροπο...πατωντας στις ευαισθησιες των παιδαγωγων για το λειτουργημα που ασκουνε.

Γινονται ολα τα χρονια απεργειες στους παιδικους,(περυσι συμμετειχα κι εγω κι εχανα 100 ευρω τη μερα τη στιγμη που ο μισθος μου ητανε 600)

θελει προσωχη το θεμα και οχι τη λογικη του γιατι εγω κανω αυτο...να το κανει κι ο αλλος.....Πρεπει να βλεπουμε στο θεμα ποιο ειναι το συμφερον για μας και οχι το πως να φερουμε τον αλλον στην ιδια θεση με τον εαυτο μας...Στη προκειμενη νομιζω οτι οι γονεις πρεπει να τους στηριξουνε και να απαιτησουνε μαζι τους κ επιπλεον πραγματα με αφορμη αυτες τις κινητοποιησεις....Μονο ετσι θα διεκδηκησουμε καλυτερα σχολεια για τα παιδια μας.

Θλιβομαι με οσα διαβασα και στηριζονται στη λογικη απο το ανεκδοτο του αυμνηστου Χριστοδουλου...."να ψωφισει η κατσικα του γειτονα" ειληκρινα...:-( μονο στην Ελλαδα γινονται αυτα.....ο ενας βγαζει τη κακια του κ τη πικρα του για τον αλλο παραγκωνιζοντας το συμφερον του...

Το σκοτωσα το κειμενο με τα ορθογραφικα,συγνωμη,ελπιζω να διαβαζονται τα οσα εγραψα:lol:

Έτσι από απορία....

Υπάρχουν γονείς που παρακολουθούν αυτό το τόπικ και στέλνουν τα παιδιά τους σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς;

Αν, ναι, θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να κάνουμε ένα γκάλοπ, ας πούμε :cool:, για το αν κοιμούνται τα παιδιά τους στους σταθμούς αυτούς και ποιες ώρες;

Ακόμα και αν υπάρχουν περιπτώσεις όπως της Λένας που οι βρεφικοί που δούλεψε δεν παρείχαν διευκόλυνση για ύπνο, θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι πολύ μικρή μειοψηφία. Βρεφάκια δηλαδή 8-9 ώρες ξύπνια;:shock:

Και γι' αυτό που λέει η prune όπου ο σταθμός είναι και βρεφικός και παιδικός και προσέχουν οι ίδιες κοπέλες και τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά και τα κοιμίζουν και διαφορετικές ώρες, επίσης μου φαίνεται περίεργο. Δηλαδή τα βρεφάκια κοιμούνται π.χ. 10-12 και μετά τρώνε και μένουν ξύπνια όλο το μεσημέρι;:shock: Αν θέλεις prune, διευκρίνησέ το μας κι εσύ.

Η κατάσταση που περιγράφω εγώ, πρωινό, 9.30 - 12.30 δραστηριότητες, μετά φαγητό και μετά ύπνος δεν είναι δα και κάτι εξωπραγματικό... Ίσα-ίσα, ο,τιδήποτε διαφορετικό θα ήταν παράξενο.

.....δε νομίζω τάκη....

Παιδιά να διευκρηνησω ότι δεν διάβασα το θέμα απλά σήμερα το πρωί μιλούσα με κοπέλα πυ εργάζεται χρόνια σε παιδικούς η οποία μου είπε ότι η αλήθεια είναι πως δεν μας ζητάνε κάτι παράλογο απλά να δουλεύουμε και εμείς 8ωρο.Από κει και πέρα ναι πρέπει γονείς και εκπαιδευτικοί όλοι μαζί να διεκδικήσουμε καλύτερη παιδεία για τα παιδιά μας και καλύτερα συνθήκες.Απ΄οτι βλέπω δύσκολο να παραταχθουμε όλοι μαζί.Aπλα προσπαθώ να καταλάβω αν σε αυτό ευθύνονται γονείς,εκπαιδευτικοί η όλοι

rQGhp3.png

εγω εχω το γιο μου σε δημοτικο βρεφονηπιακο ειναι 4 χρονω τωρα

το πρωι ξερουμε οτι ανοιγουν απ τις 7 αλλα μας ειπαν να πηγαινουμε 8.30 οποτε αυτο κανουμε

επισης ειναι μεχρι τις 4 αλλα επειδη το τμημα του γιου μου φευγουν ολα στη 1, μια φορα που χρειαστηκε να τον αφησω μου ειπαν δε γινεται γιατι η δασκαλα φευγει

οσο για τα βρεφη, ειναι στον ιδιο οροφο, ειναι η πρωτη αιθουσα μπαινοντας, και εκει βαζουν και τα μεγαλα για τιμωρια οταν ειναι ατακτα, εκει τα βαζουν και πριν φυγουν με τα μπουφαν να περιμενουν τις μαμαδες τους.....

εχουμε κι εμεις απεργια Δευτερα και Τριτη αλλα με ολα οσα γινονται ειναι το τελευταιο

υπαρχουν μερικα κρεβατακια αλλα ο γιος μου λεει οτι οποιος θελει κοιμαται στο πατωμα στα μαξιλαρακια...

Και γι' αυτό που λέει η prune όπου ο σταθμός είναι και βρεφικός και παιδικός και προσέχουν οι ίδιες κοπέλες και τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά και τα κοιμίζουν και διαφορετικές ώρες, επίσης μου φαίνεται περίεργο. Δηλαδή τα βρεφάκια κοιμούνται π.χ. 10-12 και μετά τρώνε και μένουν ξύπνια όλο το μεσημέρι;:shock: Αν θέλεις prune, διευκρίνησέ το μας κι εσύ.

Εχουμε δυο ταξεις.Βρεφη Α'(8-9 μηνων στην εγγραφη) και Βρεφη Β'(2,5 ετων στην εγγραφη).

Τα Α' κοιμουνται 930-1130 και τοτε κραταμε τα Β'.

1130-1300 φαγητο-τουαλετα-ετοιμασια για υπνο

Τα Β' κοιμουνται 1300-1500 και τοτε κραταμε τα Α'

Δεν χωρανε τα κρεβατια μας να κοιμηθουν ολα ταυτοχρονα.

Τα μωρα μετα μενουν ξυπνια μεχρι να φυγουν.Καποια που δεν αντεχουν κοιμουνται σε ρηλαξ ή παρκα.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...