Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

4ΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ

Recommended Posts

Βρε Μαρσολάν, καλά που τα διευκρινίζεις όλα αυτά, γιατί είπα και εγώ....τόσες παροχές δίνει το ταμείο μας, ο ΟΠΑΔΑΚΟΣ, πια? Μα τι ταμείο σούπερ είναι αυτό που έχουμε, βρε παιδιά? Εγώ γιατί πληρώνω ένα σωρό για κάτι ψωροεξετάσεις, έχοντας αυτό το ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ταμείο, που δίνει αυτές τις καταπληκτικές παροχές.

Επίσης, εγώ δεν είμαι εκπαιδευτικός, ούτε βρεφοκόμος. Από ότι ξέρω, οι συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι από τους πιο κακοπληρωμένους. Εγώ με δέκα χρόνια προϋπηρεσία, μεταπτυχιακό, οικογενειακό, επίδομα σχολής Δημόσιας Διοίκησης, παίρνω γύρω στα 1400 μικτά και είμαι από τους καλοπληρωμένους Δημ. Υπαλλήλους. Άρα, καλή μου Στέλλα, μάλλον οι γνωστοί σου, που είναι εκπαιδευτικοί, δεν σε έχουν πληροφορήσει σωστά. (το καλή μου, το λέω πολύ καλοπροαίρετα, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων). Εύχομαι και εγώ τα καλύτερα σε σένα και στον άντρα σου και πάνω από όλα να έχετε την υγεία σας!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 281
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Διαίρει και βασίλευε...

:(

Αυτοί είμαστε..! :(

Αυτοί ήμασταν πάντα... Είναι κληρονομία μας, την οποία ακολουθούμε πιστά. Να μην ξεφύγουμε από τον... "πολιτισμό" μας!

Να τον χαιρόμαστε!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Φενάκι..., αντιλαμβάνομαι την απόγνωσή σου μιας και με τον άντρα μου μεγαλώνουμε ολομόναχοι τον γιό μας - εργαζόμενοι κι οι δυό μας (ο δε άντρας μου ατελείωτες ώρες...). Δεν χρειάζεται να το αναλύσω παραπάνω πιστεύω...

Επίσης, έχω την χειρότερη άποψη για την οργάνωση, σκοπό και λειτουργεία παιδικών σταθμών / νηπιαγωγείων / σχολείων, κ.λ.π. - τουλάχιστον σ' επίπεδο πολιτικής βούλησης κι εν μέρει και των λειτουργών της.

Όμως... αυτό δεν σημαίνει πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα (για να μην πω υποχρέωση...) στην απεργία. Αν εσύ - εγώ - η διπλανή μας δουλεύουμε κανονικά αύριο (για τους δικούς του λόγους ο καθένας), δεν σημαίνει πως πρέπει να βρίσουμε - χαστουκίσουμε - αφορίσουμε τον απεργό... που τυχαίνει (αύριο) να μην διεκδικεί αυτά που μας αρέσουν / βολεύουν / συμφέρουν την συγκεκριμένη στιγμή...

Νομίζω πως μετά από πολλές απεργίες, αγώνες και θυσίες... κατακτήσαμε όλοι μας... ότι θεωρούμε δεδομένο και σημαντικό... (και που σε λίγο θ' απωλέσουμε βέβαια...)

Θα συμφωνήσω επίσης (εμπειρίες = από τις συναλλαγές μου μέσω της δικής μου δουλειάς και του άντρα μου) πως μεγάλο μέρος γενικότερα των δημοσίων υπαλλήλων (όχι όλοι) και τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα (γιατί πλέον αλλάζουν και οι συνθήκες και οι συμπεριφορές) είναι για πολλά χαστούκια...

Όμως, συγκεκριμένα στο θέμα μας... όσα παράπονα κι αν έχουμε από τις παιδαγωγούς / εκπαιδευτικούς (κι εγώ έχω, πολλά!), δεν γίνεται να τις αντιμετωπίζουμε με εχθρότητα, φόβο, καχυποψία ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Πρέπει να σταθούμε δίπλα (κι εμείς κι εκείνες), όχι απέναντι - για τον απλούστατο λόγο ότι φροντίζουν κι εκπαιδεύουν ότι ιερότερο και πολυτιμότερο έχουμε, τα παιδιά μας!

π.χ. Έχεις παράπονα από τον σταθμό της κόρης σου : είναι δυνατόν να σωπαίνεις υπό τον φόβο ότι θα κακοχαρακτηρίσουν το παιδί? Μίλα - ρώτα - συμβουλέψου - άκου - κατήγγειλε - απαίτησε το δίκαιο κι αυτό που σου αναλογεί, μόνο μην απλά θυμώνεις... γιατί αυτό δεν θα σε βγάλει πουθενά...

Τώρα από την άλλη, ήθελα να ρωτήσω (ειλικρινά δεν ξέρω) τα κορίτσια που είναι σχετικά με το θέμα : Αυτή η τόσο ευαίσθητη απεργία (λόγω των βρεφών και των νηπίων) πότε εξαγγέλθηκε? Δόθηκε ικανός χρόνος στους γονείς να δουν τι θα κάνουν με τα παιδιά τους ή αιφνιδιάστηκαν?

Επίσης, μια γενικότερη παρατήρηση : μην κολλάτε σε λεπτομέρειες, τύπου νοσήλεια / άδεια μητρότητας / κ.λ.π. γιατί κορίτσια το θέμα μας δεν είναι οι αριθμοί και οι τυπικές δυνατότητες αλλά η ουσιαστική ελευθερία που έχει κανείς να εξασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του...

Για την ίδια δουλειά, τις ίδιες συνθήκες, τον ίδιο κόπο... είναι (ακόμη) πολύ άνισα τα πράγματα μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων. π.χ. ποιά γυναίκα στον ιδιωτικό τομέα μένει έγκυος στο καπάκι σε δεύτερο παιδί? ποιά τολμάει να το κάνει??

Μην αγιοποιείτε καταστάσεις λοιπόν για τις οποίες δεν ευθύνεστε (μάλλον) προσωπικά αλλά τις υπηρετήσατε / ωφεληθήκατε (μάλλον) όχι εσείς συγκεκριμένα και διατηρούν (ακόμη) την ψαλίδα με μεγάλο και επώδυνο άνοιγμα...

υ.γ. Φενάκι... πρέπει να βρεις άνθρωπο / λύση για τις μέρες που δεν θα λειτουργούν τα σχολεία - όχι μόνο για τις απεργίες αλλά και για τις διακοπές / ασθένειες εργαζομένων / ασθένειες του παιδιού σου / τοπικές εορτές κι αργίες / θεομηνίες, κ.λ.π. Είναι πολλές οι μέρες και οι αιτίες που τα παιδιά δεν πάνε στο σχολείο... (Σου μιλώ πάντα ως ομοιοπαθούσα...)

αληθεια Στελλα...ποιοι ειμαστε οι απολυτοι???Και ποιος εδωσε αυτην την ασχημη τροπη??

ολοι ειμαστε απολυτοι, οταν μπηκα σ αυτη τη συζητηση δε φανταστηκα οτι θα διαβαζα βρισιες

πρεπει να διορθωσω ενα κακως κειμενο που εγω λαθος χρησιμοποιησα

ο θειος μας δεν ειναι εκαπιδευτικος ανηκει σε αλλο κλαδο

και επισης οι ξαδερφες μου ειναι σε αλλους κλαδους του δημοσιου

νομιζα οτι ολο το δημοσιο εχει τις ιδιες παροχες

ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ

δεν ειχα σκοπο να πραπληροφορησω ειλικρινα αυτο ηξερα ως τωρα

η φιλη μου οντως ειναι δασκαλα νεοδιοριζομενη ομως τι να πω

λογικα κι εσεις γιατι να πειτε ψεματα σαμπως αν πειτε οτι βγαζατε πιο πολλα θα σας στειλω την εφορια/??

οταν γεννησα εγω πηρα 1000 ευρω απο το ταμειο του συζυγου και του ειπαν στο ΙΚΑ οτι αν εγραζομουν κι εγω θα επαιρνα αλλο ενα βαρβατο επιδομα το οποιο εχασα

σημερα με πηρε η δασκαλα του γιου μου- κι αυτο για να μη γενικευετε τι ειμαστε και τι δεν ειμαστε οι μανες και πως τα στελνουμε η καρδια μας το ξερει για μενα μιλαω---

να με ενημερωσει οτι και αυριο θα εχουν απεργια γιατι ειχαν πει δευτερα και τριτη

(τα προβληματα μου με τη δασκαλα ειναι γραμμενα στο φορουμ)

τωρα εγω με το προβλημα κινησης και ο αντρας μου ξαπλα 3 μερες με δισκοκηλη..........

της ειπα οτι ειμαι ενημερη και ολα να πανε καλα

αυτο.......................

Διαφημίσεις

Καλημερα!!

Τώρα από την άλλη, ήθελα να ρωτήσω (ειλικρινά δεν ξέρω) τα κορίτσια που είναι σχετικά με το θέμα : Αυτή η τόσο ευαίσθητη απεργία (λόγω των βρεφών και των νηπίων) πότε εξαγγέλθηκε? Δόθηκε ικανός χρόνος στους γονείς να δουν τι θα κάνουν με τα παιδιά τους ή αιφνιδιάστηκαν?

οι απεργιες αποφασιζονται σε γενικες κατα τοπους Συνελευσεις,οπου καλουνται να συμμετασχουν ολοι οι εκπαιδευτικοι.Επειδη δεν μου αρεσει να λεω ψεμματα,ανακριβειες ουτε να ωραιοποιω καταστασεις....οι αποφασεις των Συνελευσεων βγαινουν απο ελαχιστα ατομα,ισα οσα ειναι αναγκαια απο το κατασταστικο και συμφωνα με την αρχη της πλειοψηφιας.Δηλαδη,αν 50 εκπαιδευτικοι πουν ΟΧΙ στην απεργια αλλα ειναι 51 οι υπερ,τοτε η αποφαση ειναι υπερ της απεργιας.Δυστυχως δεν ειναι ολοι παροντες...πχ στην περιοχη μου με δυναμικο πανω απο 1000 εργαζομενους οι παρισταμενοι στις συνελευσεις να μην σχολιασω ποσοι ειναι...και κατεξοχην οι συνδικαλιστες.

Η ημερομηνια της απεργιας ανακοινωνεται εγκαιρως στους εργαζομενους ΑΛΛΑ ο νομος δινει το δικαιωμα στον εργαζομενο να αποφασισει αν θα συμμετασχει σε αυτην ακομη και το πρωι πριν παρουσιαστει στην εργασια του.Παιρνει τηλ.και λεει"Απεργω".Ο αιφνιδιασμος ειναι στους στοχους της απεργιας.

Τωρα..αν θες την προσωπικη μου αποψη...σε τοσο μικρες ηλικιες ΕΓΩ θα ενημερωνα εγκαιρως τους γονεις για το αν θα απεργησω η οχι καθαρα γιατι δεν θα ηθελα με τιποτε να ταλαιπωρησω τα παιδια πρωτιστως!!Το βλεπω αν θελεις συναισθηματικα.Ομως δεν μπορω να απαιτησω απο κανεναν αλλον να το δει ετσι!

Επίσης, μια γενικότερη παρατήρηση : μην κολλάτε σε λεπτομέρειες, τύπου νοσήλεια / άδεια μητρότητας / κ.λ.π. γιατί κορίτσια το θέμα μας δεν είναι οι αριθμοί και οι τυπικές δυνατότητες αλλά η ουσιαστική ελευθερία που έχει κανείς να εξασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του...

Εχεις δικιο.Προσωπικα μιλωντας παλι,μπηκα στην διαδικασια να απαντησω διοτι απλα θεωρω οτι αναφερθηκαν ανακριβειες.

Για την ίδια δουλειά, τις ίδιες συνθήκες, τον ίδιο κόπο... είναι (ακόμη) πολύ άνισα τα πράγματα μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων. π.χ. ποιά γυναίκα στον ιδιωτικό τομέα μένει έγκυος στο καπάκι σε δεύτερο παιδί? ποιά τολμάει να το κάνει??

Συμφωνω και παλι.

Μην αγιοποιείτε καταστάσεις λοιπόν για τις οποίες δεν ευθύνεστε (μάλλον) προσωπικά αλλά τις υπηρετήσατε / ωφεληθήκατε (μάλλον) όχι εσείς συγκεκριμένα και διατηρούν (ακόμη) την ψαλίδα με μεγάλο και επώδυνο άνοιγμα...

Δεν αγιοποιω καμια κατασταση Ζωπυρον μου.Απλα λεω την πραγματικοτητα που βλεπω απο μεσα.Η οποια δεν ειναι τοσο θολη οσο παρουσιαζεται απο τους "εξω".Δεν ειναι πεντακαθαρη..αλλα δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι πεντακαθαρο γενικα!

ολοι ειμαστε απολυτοι, οταν μπηκα σ αυτη τη συζητηση δε φανταστηκα οτι θα διαβαζα βρισιες

ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ

δεν ειχα σκοπο να πραπληροφορησω ειλικρινα αυτο ηξερα ως τωρα

σημερα με πηρε η δασκαλα του γιου μου- κι αυτο για να μη γενικευετε τι ειμαστε και τι δεν ειμαστε οι μανες και πως τα στελνουμε η καρδια μας το ξερει για μενα μιλαω---

.

Ουτε εγω περιμενα Στελλα,να διαβασω βρισιες...μολις τις διαβασα εγινα κι εγω απολυτοτατη!!

Δεν χρειαζεται να ζητας συγγνωμη,ηταν ξεκαθαρο οτι δεν ηταν σκοπος σου η παραπληροφορηση.Καμια φορα οταν δεν εχουμε καλη ενημερωση,μπορει να την πατησουμε..και για εμενα ισχυει αυτο.

Προσωπικα με εκνευριζουν πολυ οι γενικευσεις,ποτε δεν το εκανα ιδιως σε οτι αφορα τον γονεικο ρολο(παλιοτερα ως μικροτερη και ανωριμη μπορει,απο τοτε που μπηκα στο επαγγελμα αλλα κι απο τοτε που εγινα μανα..τφροντιζω να μην το κανω σιγουρα) οποτε η αντιδραση μου στην ουσια ηταν πανω σε αυτο.Στην γενικευση..

Να εισαι καλα!!

Καλη συνεχεια στην συζητηση,οτι ειχα να προσφερω στο θεμα το εδωσα.

Γεια σας

το θέμα κλειδώνεται προσωρινά

ευχαριστούμε απο την διαχείριση

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...