Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

4ΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ

Recommended Posts

Εννοείται ότι είμαι από τις τυχερές, αλλά βλέπω γύρω μου τι γίνεται με φίλες που δεν έχουν καμία βοήθεια, και δεν στάζουν χολή προς τους δημοσίους υπαλλήλους.

α οχι θα πέσει το σπιτι μου να με πλακώσει με άντρα δημοσιο υπάλληλο...

απλά λέω ΑΝ η απεργία γίνεται για την αυξηση του ωραρίου και ΜΟΝΟ είναι άδικη...

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 281
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

α οχι θα πέσει το σπιτι μου να με πλακώσει με άντρα δημοσιο υπάλληλο...

απλά λέω ΑΝ η απεργία γίνεται για την αυξηση του ωραρίου και ΜΟΝΟ είναι άδικη...

Οι απεργίες γενικότερα είναι κατευθυνόμενες από σωματεία και δεν έχουνκανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Γιατί απλά ξέρουν ότι στρεφόμαστε ο ένας ενάντια στον άλλον.

Αυτό θέλουν και αυτό πετυχαίνουν.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Στον δικό σου κλάδο δεν υπάρχουν θετικά που σε άλλους κλάδους δεν υπάρχουν κ στα οποία είσαι προνομιούχα;; Αν στα κόψουν θα είναι λογικό να μην σε στηρίξουμε οι υπόλοιποι επειδή εμείς δεν τα έχουμε; Σκέψου ότι μέσα στους ανθρώπους που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους γιατί νομίζω ότι από εκεί πηγάζει η αντίδραση υπάρχουν κ άλλοι που είναι σωστοί. Να τους πάρει όλους η μπάλα; Είναι λογικό; Επίσης εφόσον οι συνθήκες είναι άθλιες σε πολλές περιπτώσεις κ εφόσον δεν θα γίνει πρόσληψη νέων ατόμων για την κάλυψη του ωραρίου τότε αυτό είναι εις βάρος των παιδιών πρωτίστως. Αυτό εμένα θα με απασχολούσε πολύ σοβαρά αν είχα το παιδί μου σε σταθμό. Να γίνουν αλλαγές που να εξυπηρετούν τους γονείς αλλά όχι εις βάρος των εργαζομένων κ των παιδιών που είναι το σημαντικότερο.

Δεν θέλω να γίνω κουραστική για να εξηγήσω πως οι περισσότεροι ιδωτικοί υπάλληλοι δουλεύουν πολύ σκληρά, χωρίς προνόμια, χωρίς σιγουριά για το μέλλον και πόσο έχει πληγεί ο δικός μου κλάδος από την κρίση και πόση ανασφάλεια νιώθουν όλοι όσοι απασχολούνται στην ελεύθερη αγορά. Είναι έναςκαθημερινός πραγματικός αγώνας επιβιώσης για πολλούς. Και μη μου πείτε πάλι το γνωστό: "αντί να παλέψεις για να αποκτήσεις και εσύ προνόμια θές να καταργηθούν τα προνόμια των άλλων", γιατί με αυτή τη λογική όλοι πληρώνουμε τα προνόμια των λίγων!

Η απεργία είναι κεκτημένο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου και πρέπει να το σέβεται και να το ασκεί με σύνεση και όχι καταχρηστικά. Κατα τη γνώμη μου είναι κατάχρηση όταν κάνεις απεργία για να συνεχίσεις να έχεις ένα προνόμιο που οι άλλοι εργαζόμενοι δεν το έχουν (ωράριο).

Είναι άδικο να λέγεται ότι καώς διεκδικούν οι άλλοι επειδή δεν έχω εγώ! Διεκδικούν και καλά κάνουν! παλέυουν για το καλύτερο, ασχέτως αν εγώ συμφωνώ με τη διεκδίκηση τους! Ας παλαίψω και γω για το καλύτερο!

δεν ειπα οτι ειναι αδικο

καλα κανουν και διεκδικουν ειπα

οποιος κερδισει κατι καλως!!!!!

εχω 4 ξαδερφες στο δημοσιο και μια η φιλη που λεγαμε

καμια δεν πληρωσε γεννα--να λενε ολες ψεματα?

η φιλη μου τελειωσε σχολη θεατρου ΑΠΘ

και τους πηρανε για απασχοληση στα ολοημερα δημοτικα

μαθημα θεατρου και λεει οτι παιρνει 70 ευρω τι να πω δεν ειδα και το πορτοφολι της

αυτο το με τοσα κανονισα τη ζωη μου και ανοιχτηκα εμενα με κανει εξαλλη

δε μιλαμε για 200 ευρω διαφορα

δε μπορεις να παιρνεις ενα χιλιαρικο παραπανω και να θες να σε λυπηθω κιολας

ελατε ρε παιδια τωρα

εσεις προφανως δεν παιρνετε τετοια ποσα

ειναι προκληση να κλαιγονται με τετοιους μισθους στις εποχες που διανυουμε

Δεν θέλω να γίνω κουραστική για να εξηγήσω πως οι περισσότεροι ιδωτικοί υπάλληλοι δουλεύουν πολύ σκληρά, χωρίς προνόμια, χωρίς σιγουριά για το μέλλον και πόσο έχει πληγεί ο δικός μου κλάδος από την κρίση και πόση ανασφάλεια νιώθουν όλοι όσοι απασχολούνται στην ελεύθερη αγορά. Είναι έναςκαθημερινός πραγματικός αγώνας επιβιώσης για πολλούς. Και μη μου πείτε πάλι το γνωστό: "αντί να παλέψεις για να αποκτήσεις και εσύ προνόμια θές να καταργηθούν τα προνόμια των άλλων", γιατί με αυτή τη λογική όλοι πληρώνουμε τα προνόμια των λίγων!

Η απεργία είναι κεκτημένο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου και πρέπει να το σέβεται και να το ασκεί με σύνεση και όχι καταχρηστικά. Κατα τη γνώμη μου είναι κατάχρηση όταν κάνεις απεργία για να συνεχίσεις να έχεις ένα προνόμιο που οι άλλοι εργαζόμενοι δεν το έχουν (ωράριο).

Εσύ κι εγώ λοιπόν έχουμε το "προνόμιο" να δουλεύουμε 10ωρα.

Και αύριο έρχεται ο εργοδότης μας και μας λέει "κορίτσια από αύριο 15ωρο".

οκ ας μη απεργήσουμε για να συνεχίσουμε να έχουμε αυτό το "προνόμιο"και ας το δεχτούμε.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

οκ ας μη απεργήσουμε για να συνεχίσουμε να έχουμε αυτό το "προνόμιο"και ας το δεχτούμε.

Δεν μιλάμε για ωράρια που είναι παράνομα και εκτος σύμβασης...

μιλάμε για το κλασσικό 40ωρο που ισχυε εως τώρα δλδ στον ιδιωτικό τομέα...

και αποθηλασε επιτελους!

Δεν μιλάμε για ωράρια που είναι παράνομα και εκτος σύμβασης...

μιλάμε για το κλασσικό 40ωρο που ισχυε εως τώρα δλδ στον ιδιωτικό τομέα...

Δεν έχω καταλάβει κάτι.

Απεργούν γιατί θέλουν να τους αυξήσουν το ωράριο σωστά?

Δηλαδή είχανε ας πούμε 38 ώρες -νόμιμα έτσι?- και θέλουν να του το κάνουν 40? Έτσι είναι?

Δηλαδή θέλουν να τους αλλάξουν κάτι, σωστά?

Γιατί κι εγώ θα διαμαρτυρόμουνα αν θέλανε να μου αλλάξουν κάτι.

Υπο αυτή την έννοια μιλάω.

Δεν έχω καταλάβει κάτι.

Απεργούν γιατί θέλουν να τους αυξήσουν το ωράριο σωστά?

Δηλαδή είχανε ας πούμε 38 ώρες -νόμιμα έτσι?- και θέλουν να του το κάνουν 40? Έτσι είναι?

Δηλαδή θέλουν να τους αλλάξουν κάτι, σωστά?

Γιατί κι εγώ θα διαμαρτυρόμουνα αν θέλανε να μου αλλάξουν κάτι.

Υπο αυτή την έννοια μιλάω.

Όλοι αυτό θα κάναμε...λέμε τώρα αν έχουν δικιο ή όχι..

γιατί και οι βουλευτές παιρνουν 18,5 μισθούς..δλδ αν τους τους κοψουν (λέμε τώρα) και απεργήσουν πρέπει να ειμαι μαζί τους και να το δεχτώ ως κεκτημένο τους??????

και αποθηλασε επιτελους!

Όλοι αυτό θα κάναμε...λέμε τώρα αν έχουν δικιο ή όχι..

γιατί και οι βουλευτές παιρνουν 18,5 μισθούς..δλδ αν τους τους κοψουν (λέμε τώρα) και απεργήσουν πρέπει να ειμαι μαζί τους και να το δεχτώ ως κεκτημένο τους??????

Αν παλεύουν για κεκτημένα τους καλά κάνουνε.

Αντί να τους αυξήσουν τα ωράρια, θα έπρεπε να έχουν και απογευματινό προσωπικό για διευρημένο ωράριο.

Αλλά αντί να ζητάμε αυτό, βγάζουμε τη χολή μας στο δημόσιο υπάλληλο και θέλουμε να την πληρώσει κι αυτός επειδή εμείς έχουμε "δύσκολη" δουλειά κι αυτός όλη μέρα "το ξύνει".

Αντί να τα βάλουμε με το κράτος, τα βάζουμε με τον δημόσιο υπάλληλο.

Αντιλαβού τα περί ψόφιας κατσίκας του γείτονα?

Φέρε μαρή άλλο περάδειγμα............άκου βουλευτές........τα λαμόγια δεν συμπεριλαμβάνονται σε παρεδείγματα.:P

Αν παλεύουν για κεκτημένα τους καλά κάνουνε.

Αντί να τους αυξήσουν τα ωράρια, θα έπρεπε να έχουν και απογευματινό προσωπικό για διευρημένο ωράριο.

Αλλά αντί να ζητάμε αυτό, βγάζουμε τη χολή μας στο δημόσιο υπάλληλο και θέλουμε να την πληρώσει κι αυτός επειδή εμείς έχουμε "δύσκολη" δουλειά κι αυτός όλη μέρα "το ξύνει".

Αντί να τα βάλουμε με το κράτος, τα βάζουμε με τον δημόσιο υπάλληλο.

Αντιλαβού τα περί ψόφιας κατσίκας του γείτονα?

Φέρε μαρή άλλο περάδειγμα............άκου βουλευτές........τα λαμόγια δεν συμπεριλαμβάνονται σε παρεδείγματα.:P

ε καλά και οι υπάλληλοι της βουλής ρε!

όχι εγώ προσωπικά δεν τα βάζω με κανέναν..απλά θέλω να έχω το δικαιωμα μου και εγώ ως ιδιωτικος υπάλληλος να πηγαίνω το παιδι μου σε σταθμό και να μην πληρώνω...

να αυξηθει δλδ το ωράριο λειτουργίας των σταθμων..αν δλδ οι εργαζόμενοι το βλέπουν βαρέως και ανθυγιεινό το 40ωρο να απεργήσουν για την προσληψη προσωπικου..όχι για το ωράριο λειτουργίας...

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

fenaki... αναφέρεις πράγματα για τον παιδικό σταθμό που είναι απαράδεκτα. Έχεις διαμαρτυρηθεί για αυτά; Έκανες κάποια καταγγελία στη διευθύντρια ή στην υπεύθυνη παιδικών σταθμών;

Κι εγώ πηγαίνω τα παιδιά μου σε δημόσιο παιδικό σταθμό. Ναι έχουν προβληματα (στεγαστικά, αριθμητικά, προσωπικού κτλ), αλλά από δουλειά είναι ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ και ΑΨΟΓΕΣ (όσο τους επιτρέπουν οι συνθήκες και η αναλογία παιδιών-παιδαγωγών).

Η πικρία που έχεις -και ορθά την έχεις- έχει λάθος στόχο!

Όσα αναφέρεις χρείζουν δραστηριοποίησης ή και καταγγελίας. Μη μπερδεύεσαι με την απεργία.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

culte, οι κατηγορίες επαγγελματιών που ασχολούνται με βρέφη, παιδιά, ασθενείς, ΑμΕΑ, ηλικιωμένους και γενικά έμψυχο 'υλικό' σε ευαίσθητες' καταστάσεις έχουν ειδικές εργασιακές συνθήκες πολλά χρόνια τώρα σε πολλές χώρες του κόσμου και μετά από έρευνες που έγιναν..δεν έγινε τυχαία και συντεχνιακά...

Στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται να επεκταθεί το ωράριο των Σταθμών, αλλά το ωράριο των εκπαιδευτικών, προφανώς για να μπαλωθούν τα κενά που θα προκύψουν από τη μη ανανέωση των συμβάσεων των συμβασιούχων. Λιγότεροι εκπαιδευτικοί, περισσότερες ώρες, χάλια υποδομές, ελάχιστο υλικό...

Στέλνω το παιδί μου σε Δημόσιο Παιδικό του Δήμου Αθηναίων (προνήπιο)....μπορώ να σου περιγράψω ιστορίες φρίκης για τους σταθμούς (κατ' αρχήν η αίθουσα διδασκαλίας είναι παράνομη, δεν πληρεί τις νόμιμες προϋποθέσεις....) αλλά οι εκπαιδευτικοί το παλεύουν μέχρι εκεί που δεν παίρνει...

culte, οι κατηγορίες επαγγελματιών που ασχολούνται με βρέφη, παιδιά, ασθενείς, ΑμΕΑ, ηλικιωμένους και γενικά έμψυχο 'υλικό' σε ευαίσθητες' καταστάσεις έχουν ειδικές εργασιακές συνθήκες πολλά χρόνια τώρα σε πολλές χώρες του κόσμου και μετά από έρευνες που έγιναν..δεν έγινε τυχαία και συντεχνιακά...

Στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται να επεκταθεί το ωράριο των Σταθμών, αλλά το ωράριο των εκπαιδευτικών, προφανώς για να μπαλωθούν τα κενά που θα προκύψουν από τη μη ανανέωση των συμβάσεων των συμβασιούχων. Λιγότεροι εκπαιδευτικοί, περισσότερες ώρες, χάλια υποδομές, ελάχιστο υλικό...

Στέλνω το παιδί μου σε Δημόσιο Παιδικό του Δήμου Αθηναίων (προνήπιο)....μπορώ να σου περιγράψω ιστορίες φρίκης για τους σταθμούς (κατ' αρχήν η αίθουσα διδασκαλίας είναι παράνομη, δεν πληρεί τις νόμιμες προϋποθέσεις....) αλλά οι εκπαιδευτικοί το παλεύουν μέχρι εκεί που δεν παίρνει...

ναι έχω καταλάβει τί ακριβώς παιζεται..και είπα εξαρχής ότι είμαι μαζί τους σε αυτό...

το γράφω παραπάνω άλλωστε.....

και αποθηλασε επιτελους!

ε καλά και οι υπάλληλοι της βουλής ρε!

όχι εγώ προσωπικά δεν τα βάζω με κανέναν..απλά θέλω να έχω το δικαιωμα μου και εγώ ως ιδιωτικος υπάλληλος να πηγαίνω το παιδι μου σε σταθμό και να μην πληρώνω...

να αυξηθει δλδ το ωράριο λειτουργίας των σταθμων..αν δλδ οι εργαζόμενοι το βλέπουν βαρέως και ανθυγιεινό το 40ωρο να απεργήσουν για την προσληψη προσωπικου..όχι για το ωράριο λειτουργίας...

κουλτάκι σου ειπα τοις απεργίες τις θεωρώ κατευθυνόμενες και αστείες.

Με 1,2,3,4, μέρες απεργία το κράτος μας γράφει στα παπάρια του.

Αν δεν γίνει κάτι μαζικό, χέστα.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ που έχεις σπουδάσει μηχανικός είσαι ανώτερη και κουράζεσαι περισσόερο από μένα που είμαι δασκάλα?

Αυτό είναι παράλογο και κακό.

(Ψιτ μου χάλασε το καζακάνι, έρχεσαι να μου το φτιάξεις?)

κουλτάκι σου ειπα τοις απεργίες τις θεωρώ κατευθυνόμενες και αστείες.

Με 1,2,3,4, μέρες απεργία το κράτος μας γράφει στα παπάρια του.

Αν δεν γίνει κάτι μαζικό, χέστα.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ που έχεις σπουδάσει μηχανικός είσαι ανώτερη και κουράζεσαι περισσόερο από μένα που είμαι δασκάλα?

Αυτό είναι παράλογο και κακό.

(Ψιτ μου χάλασε το καζακάνι, έρχεσαι να μου το φτιάξεις?)

χχαχαχα..άι μαρή που είπα εγώ κάτι τέτοιο!

για αυτά τσακώνεστε?????????? ααααααααααααα (την βλέπω την κάρτα για το οφ τόπικ)

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Διαφωνώ κάθετα ότι είναι κατάχρηση το εξήγησα κ νωρίτερα για το ωράριο κ για το πώς θα έπρεπε να γίνει αυτή η αλλαγή, αλλά ούτως η άλλως η απεργία δεν γίνεται μόνο για αυτόν τον λόγο. (το ωράριο εννοώ)

Όσο για τα προνόμια των λίγων που όπως λες πληρώνεις συμφωνώ αλλά αυτοί οι λίγοι δεν είναι οι εκπαιδευτικοί....

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφωνώ κάθετα ότι είναι κατάχρηση το εξήγησα κ νωρίτερα για το ωράριο κ για το πώς θα έπρεπε να γίνει αυτή η αλλαγή, αλλά ούτως η άλλως η απεργία δεν γίνεται μόνο για αυτόν τον λόγο.

Έχει ξαναγίνει απεργία για τους άλλους λόγους?

Πιό πάνω είδα ότι τώρα το ωράριό τους είναι 30 ώρες, δλδ τώρα δουλεύουν 6ώρο και θέλουν να τους το κάνουν 40 ώρες ,δλδ 8ωρο και γι'αυτό απεργούν 4ημέρες Το 40ωρο δεν είναι προνόμιο γιατί ισχύει για όλους στον ιδιωτικό τομέα (άλλο αν γίνεται κατάχρηση από τους εργοδότες και εμείς κάνουμε το κάνουμε γαργάρα γιατί δεχόμαστε τον εκβιάσμο). Ενώ στο δημόσιο η κάθε υπηρεσία έχει δικό της ωράριο, άλλη 5ωρο, άλλη 6ωρο το πολύ 7ωρο σε μερικές υπηρεσίες και δεν μιλάω για την ποιότητα της δουλειάς γιατί εκεί έχει να κάνει με τον κάθε άνθρωπο. Εχουν λοιπόν το προνόμιο της μονιμότητας, ανεξάρτητα από την ποιότητα εργασίας που προσφέρουν, έχουν το προνόμιο του ωραρίου, την άδεια μητρότητας, και σε κάθε υπηρεσία υπάρχουν και άλλα επιμέρους προνόμια. Αυτά δεν είναι πρόκληση για εκείνους (και είναι οι περισσότεροι) που δεν έχουν τα προνόμια??? Δεν δικαιολογούνται να παραπονιούνται αν θίγονται από τις απεργίες που έχουν στόχο τη διατήρηση των προνομίων των λίγων??? Όπως είπε και η culte, σε λίγο θα χρειαστεί να συμπαρασταθούμε και στους βουλευτές αν έχουν μειώση στους μισθούς τους!

Πιό πάνω είδα ότι τώρα το ωράριό τους είναι 30 ώρες, δλδ τώρα δουλεύουν 6ώρο και θέλουν να τους το κάνουν 40 ώρες ,δλδ 8ωρο και γι'αυτό απεργούν 4ημέρες Το 40ωρο δεν είναι προνόμιο γιατί ισχύει για όλους στον ιδιωτικό τομέα (άλλο αν γίνεται κατάχρηση από τους εργοδότες και εμείς κάνουμε το κάνουμε γαργάρα γιατί δεχόμαστε τον εκβιάσμο). Ενώ στο δημόσιο η κάθε υπηρεσία έχει δικό της ωράριο, άλλη 5ωρο, άλλη 6ωρο το πολύ 7ωρο σε μερικές υπηρεσίες και δεν μιλάω για την ποιότητα της δουλειάς γιατί εκεί έχει να κάνει με τον κάθε άνθρωπο. Εχουν λοιπόν το προνόμιο της μονιμότητας, ανεξάρτητα από την ποιότητα εργασίας που προσφέρουν, έχουν το προνόμιο του ωραρίου, την άδεια μητρότητας, και σε κάθε υπηρεσία υπάρχουν και άλλα επιμέρους προνόμια. Αυτά δεν είναι πρόκληση για εκείνους (και είναι οι περισσότεροι) που δεν έχουν τα προνόμια??? Δεν δικαιολογούνται να παραπονιούνται αν θίγονται από τις απεργίες που έχουν στόχο τη διατήρηση των προνομίων των λίγων??? Όπως είπε και η culte, σε λίγο θα χρειαστεί να συμπαρασταθούμε και στους βουλευτές αν έχουν μειώση στους μισθούς τους!

Και θα σου ξανα-απαντήσω με όλη την καλή διάθεση και χωρίς παρεξήγηση έτσι?

Το προνόμιό τους το έχουν οι λίγοι από ενάρξεως του θεσμού του δημοσίου υπαλλήλου.

Αυτό εσένα δεν θα πρέπει να σε νοιάζει γιατί άν ήσουν στη θέση τους, το ίδιο προνόμιο θα είχες, σωστά?

Γιατί λοιπόν θέλεις σώνει και καλά να τον βγάλεις από αυτήν την εύκολη θέση και να τον βάλεις στη δική σου τη δύσκολη?

Αυτή τη στιγμή θέλουν να τους αυξήσουν το ωράριο, χωρίς παραπάνω λεφτά σωστά.

Κι εκεί που η άλλη έχει κανονισμένα να σχολάει κάποια συγκεκριμένη ώρα και κανονίζει ανάλογα το πρόγραμμα και την οικογένειά της, της το ανατρέπουν τσαμπουκαλίδικα.

Αυτό μακροπρόθεσμα θα βλάψει όλους μας.

Ξανα-λέω θα έπρεπε να μαχόμαστε στο αποκτήσουμε ΟΛΟΙ αυτά τα ρημαδοπρονόμια των λίγων ,αντί να μαχόμαστε ενάντια σε αυτούς που τα έχουν.

Γιατί καταργώντας αυτά τα προνόμια, θα έρθει και η δική μας η σειρά.

Στραφείτε κατά των ΔΥ.........των τεμπέληδων, των λουφαδόρων κλπ, όχι όλων όμως.

Και κυρίως ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΥΝΑΣΤΗ ΜΑΣ. ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Εξ' ου και το παράδειγμα για την κατσίκα του γείτονα.

Και θα σου ξανα-απαντήσω με όλη την καλή διάθεση και χωρίς παρεξήγηση έτσι?

Το προνόμιό τους το έχουν οι λίγοι από ενάρξεως του θεσμού του δημοσίου υπαλλήλου.

Αυτό εσένα δεν θα πρέπει να σε νοιάζει γιατί άν ήσουν στη θέση τους, το ίδιο προνόμιο θα είχες, σωστά?

Γιατί λοιπόν θέλεις σώνει και καλά να τον βγάλεις από αυτήν την εύκολη θέση και να τον βάλεις στη δική σου τη δύσκολη?

Αυτή τη στιγμή θέλουν να τους αυξήσουν το ωράριο, χωρίς παραπάνω λεφτά σωστά.

Κι εκεί που η άλλη έχει κανονισμένα να σχολάει κάποια συγκεκριμένη ώρα και κανονίζει ανάλογα το πρόγραμμα και την οικογένειά της, της το ανατρέπουν τσαμπουκαλίδικα.

Αυτό μακροπρόθεσμα θα βλάψει όλους μας.

Ξανα-λέω θα έπρεπε να μαχόμαστε στο αποκτήσουμε ΟΛΟΙ αυτά τα ρημαδοπρονόμια των λίγων ,αντί να μαχόμαστε ενάντια σε αυτούς που τα έχουν.

Γιατί καταργώντας αυτά τα προνόμια, θα έρθει και η δική μας η σειρά.

Στραφείτε κατά των ΔΥ.........των τεμπέληδων, των λουφαδόρων κλπ, όχι όλων όμως.

Και κυρίως ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΥΝΑΣΤΗ ΜΑΣ. ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Εξ' ου και το παράδειγμα για την κατσίκα του γείτονα.

Έχεις απόλυτο δίκιο!

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Μπερδεψαμε τα μπουτια μας... Καταντησαμε να θεωρουμε προκληση το 8ωρο για το οποιο εχει χυθει αιμα, την αδεια μητροτητας στο δημοσιο που θα επρεπε να ισχυει για ολους, κ επειδη δεν ισχυει μας φταινε οι υπαλληλοι. Για στρεψτε αλλου το κεφαλι σας, αλλοι ειναι υπευθυνοι για την καταντια του ιδ. τομεα κ αλλοι κατηγορουνται. Καντε μια αυτοκριτικη κ συγχωρεστε τον εαυτο σας εσεις που θεωρειτε την απεργια κουλτουριακες ανοησιες κ προνομιο των λιγων. Ποιος σας ειπε οτι ο δημοσ. υπαλληλος δεν σκεφτεται τα 50ε συν ενσημο που χανει ημερησιως αν απεργησει? Νομιζεται οτι ολοι μας παιρνουμε 2000 κ 3000ε? Τοτε δεν θα μας πειραζε καμια Τροικα, θα βαζαμε κ στην μπαντα. Ολοι στην ιδια χωρα ζουμε, μην μιλατε ορισμενοι λες κ οι υπολοιποι γεννηθηκαμε χτες.

Χαρλοου χιλιοσυμφωνω μαζι σου, μονο κατι μαζικο θα ειχε αποτελεσμα, αλλα οπως βλεπουμε το μονο μαζικο σ'αυτη τη χωρα ειναι οι αλληλοκατηγοριες.

Φενακι, δεν εισαι η μονη σπουδαγμενη, κ αλλοι εχουν πτυχια, εχουν ομως κ τροπους που δυστυχως δεν διδασκονται στα πανεπιστημια. Κ χιλια δικια να ειχες, τα εχασες με τον τροπο σου. Δεν με ενδιαφερει αν διαφωνουμε, ισα-ισα που το βρισκω εποικοδομητικο σε εναν διαλογο. Αλλα οι βρισιες κ οι χαρακτηρισμοι ριχνουν το επιπεδο κ αυτο δεν εχεις δικαιωμα να το κανεις σε ενα δημοσιο φορουμ.

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Εχει γίνει καμμία απεργία για να υπάρξει αξιόλογηση των υπαλλήλων και να καταγγέλεται η υπάλληλος όποιος δεν εξυπηρετεί σωστά τα παιδάκια ???

Εχει γίνει καμμία απεργία για νέα κτήρια παιδικών σταθμών αφού είναι λίγοι και δεν εξυπηρετούν όλους τους πολίτες αλλά αφήνουν απ'έξω τους περισσότερους?

Εχει γίνει καμμία απεργία για τον αριθμό των παιδιών σε κάθε τάξη ?

Εχει γίνει καμμία απεργία για τις ώρες λειτουργίας των παιδικών σταθμών?

Εχει γίνει καμμία απεργία για πρόσληψη ειδικού προσωπικού (γιατρός ή νοσοκόμα ή ψυχολόγος ή ....) ?

Για αυτά τα αιτήματα νομίζω ότι έχουν υποχρέωση να κάνουν απεργία και δεν θα ήταν κανείς αντίθετος αλλά απεργούν μόνο για κατάργηση προνομίων και αυτό σχολιάζω...

Εχει γίνει καμμία απεργία για να υπάρξει αξιόλογηση των υπαλλήλων και να καταγγέλεται η υπάλληλος όποιος δεν εξυπηρετεί σωστά τα παιδάκια ???

Εχει γίνει καμμία απεργία για νέα κτήρια παιδικών σταθμών αφού είναι λίγοι και δεν εξυπηρετούν όλους τους πολίτες αλλά αφήνουν απ'έξω τους περισσότερους?

Εχει γίνει καμμία απεργία για πρόσληψη ειδικού προσωπικού (γιατρός ή νοσοκόμα ή ψυχολόγος ή ....) ?

Για αυτά τα αιτήματα νομίζω ότι έχουν υποχρέωση να κάνουν απεργία και δεν θα ήταν κανείς αντίθετος αλλά απεργούν μόνο για κατάργηση προνομίων και αυτό σχολιάζω...

Δεν γνωρίζω για τους παιδικούς, αλλά οι νηπιαγωγοί έχουμε κάνει για όλα αυτά που λες. Αλλά δυστυχώς πάλι το ΜΟΝΟ που προβλήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης ήταν τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου μας.....

ναι....εμείς (του Δήμου Αθηναίων εννοώ..γονείς και παιδαγωγοί έτσι; ) τουλάχιστον πέρυσι μέχρι στα κανάλια βγήκαμε..μέχρι και στο δημοτικό συμβούλιο φτάσαμε...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...