Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

4ΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα σήμερα το πρωι μας ανακοίνωσαν δια στόματος και βάζοντας μια ανακοίνωση στη τζαμαρία απο τον δημόσιο παιδικό σταθμό που πηγαίνει η κόρη μου πως απο αύριο μετα τις 12 πμ θα έχουν απεργία και απο Δευτέρα-Τετάρτη.....η αιτιολογία της κοπέλας που π΄ρέλαβε την κόρη μου το πρωι στην πόρτα ειναι πως οι λόγοι απεργίας ειναι σοβαροι και πως θα μας ανακοινωθούν.....

στην αρχή δεν αντεδρασα αλλά τωρα ειμαι έξω φρενών....μάλιστα καθως έφευγα άκουσα απο μια του ΔΣ πως δυσανασχέτησε γιατι προφανώς όταν το σχολειο ειναι κλειστο τους κάνουν παράπονα γονεις....

δεν έχει τυχει να πάρω τηλέφωνο ποτε για να διαμαρτυρηθώ...αλλά αυτη την φορά θέλω να δράσω....ανοικω και εγω σε αυτή την ομάδα γονιών που δεν έχω κανέναν να μου την κρατησει οκ σε άλλη περιπτωση θα κουβαλουσα την μάνα μου απο την άλλη άκρη αλλά αυτη την στιγμη ειναι αδυνατο γιατι την Δευτέρα ο μπαμπάς μου θα κάνει μια μικροεπέμβαση.....

και είναι αδυνατο να έρθει η μάνα μου....

μάλλον η ανωτερη θέση στην δουλειά μου για την οποια με προοριζαν θα την κοιτάω με κυάλια..............

μπορει κάποιος να μου πει πως μπορώ να δράσω για άρση της απεργίας έστω και μια μερα αν κερδισουμε ειναι σημαντικο....

έρε που καταντησαμε να παρακάλαμε τον ξιστη δημόσιο υπάλληλο....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 281
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχω κι εγώ δύο παιδιά στο παιδικό και από αύριο θα αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Αν η απεργία έχει κηρυχθεί νόμιμα δε νομίζω ότι μπορείς να κάνειος κάτι. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα.

Είναι πανελλαδική και αν δε κάνω λάθος έχει να κάνει με την επέκταση του ωραρίου δημοσίων υπάλλήλων στο 40ωρο (στη περίπτωση των βρεφοπνηπιοκόμων πρόκειται για προσθήκη 10 ωρών την εβδομάδα-από 30 σε 40). Και μάλλον αυτή η απεργία είναι η αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων.

Ο Θεός μαζί μας.

Είναι πανελλαδική και αν δε κάνω λάθος έχει να κάνει με την επέκταση του ωραρίου δημοσίων υπάλλήλων στο 40ωρο (στη περίπτωση των βρεφοπνηπιοκόμων πρόκειται για προσθήκη 10 ωρών την εβδομάδα-από 30 σε 40). Και μάλλον αυτή η απεργία είναι η αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων.

Ο Θεός μαζί μας.

μα αυτό ειναι υπέρ των γονιών και όχι υπερ αυτών...διότι εμείς επιζητούμε την επέκταση του ωραριου....δηλαδη 2 ωρες παραπάνω ημερισίως...απο ότι φαινεται πλεον οι δημοτικοι σταθμοί ή πάνε να αναβαθμιστούν και να γινουν όλα όπως τα ολοήμερα....ή δραστηριοποιήθηκαν οι συλλογοι γονέων...

μάλλον το πρωτο ειναι πιο πιθανο για περισσότερα έσοδα στους δήμους και ίσως έχει σχέση και ο καλλικράτης....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Διαφημίσεις

Εγώ δεν εκφράστηκα σωστά μάλλον. Δεν θέλουν την επέκταση του ωραρίου η οποία (αν πιστέψω διάφορα δημοσιεύματα) θα εφαρμοστεί άμεσα. Σου παραθέτω σχετικό link:

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/11359

Εγώ δεν εκφράστηκα σωστά μάλλον. Δεν θέλουν την επέκταση του ωραρίου η οποία (αν πιστέψω διάφορα δημοσιεύματα) θα εφαρμοστεί άμεσα. Σου παραθέτω σχετικό link:

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/11359

σωστά εκφράστηκες κουκλα μου και σωστά καταλαβα....και όταν έγραψα ειναι υπερ μας εννοω το νομοσχέδιο....καταλαβα εξ αρχης τι εννοεις....παω να διαβάσ το λιμκ εν το μεταξυ βρηκα και εγω ότι όντως ισχυει αυτο και γενικά διαμαρτυρονται οι δασκάλες γιατι απο 6 ωρες ημηρεσιως θα δουλευουν 8 ωρες....σαν δεν ντρεπονται λιγο....ασε βρηκα κατι δημοσιευματα που μετονομαζουν φάμπρικα το νεο ωράριο...δεν πάμε καλά.....δηλαδη εμεις του ιδιωτικου τομέα που έχουμε δουλέψει πάνω απο 10ωρα....και 12ωρα ειμαστε εργάτες της φάμπρικας?....καλά τους κάνουν....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Το ίδιο συμβαίνει σε όλους τους Παιδικούς όλων των Δήμων.Ίσως να είμαι εξαίρεση αλλά διαφωνώ με την επέκταση του ωραρίου έτσι....Εγώ πάντως τους είπα ότι είμαι μαζί τους όπως και πολλοί άλλοι γονείς σήμερα...και θα κατέβουμε μαζί τους στην πορεία...

Τόνια, και εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου. Η επέκταση του ωραρίου των νηπιαγωγών (εκτός από βάναυση καταπάτηση των κεκτημένων τους ως επαγγελματιών) μόνο αρνητικό μπορεί να είναι για τα παιδιά μας. Είμαι μάλλον κι εγώ εξαίρεση που θεωρώ ότι η δασκάλα του παιδιού μου δεν είναι ένας ακόμη από τους πολλούς ξίστες του δημοσίου και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια...

k3NGp3.pnga>

Να πω κ εγω την απορια μου? (Ετοιμαζομαι απο τωρα για το κραξιμο, αλλα δεν μπορω να αντισταθω): Δεν εχουν ολοι οι υπαλληλοι δικαιωμα στην απεργια? Ασχετα αν μας κανει ο λογος που απεργουν ή οχι, η απεργια απο μονη της δεν ειναι κεκτημενο εργασιακο δικαιωμα? Καταλαβαινω την δυσκολια του εργαζομενου γονιου που δεν εχει που να αφησει το παιδι του (κ εγω σε 1 χρονο θα το αντιμετωπιζω αυτο), αλλα οι νηπιαγωγοι ειναι κ αυτοι εργαζομενοι κ εχουν δικαιωμα κ αυτοι στην απεργια. Το οτι στον ιδιωτικο τομεα ειναι πιο δυσκολο να απεργησεις γιατι υπαρχει ο φοβος του εργοδοτη ειναι δεδομενο, αλλα ειναι κ δημοκρατικο?

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Διαφημίσεις

κι εγω συμφωνω οτι δεν ειναι δυνατον να καταπατηθουν ολα τα νομιμα κατοχυρωμενα δικαιωματα των εργαζομενων στο ονομα της Τροϊκας ή δε ξερω ποιου αλλου!! και φυσικα ανηκω κι εγω στη μεριδα των γονιων που θα ταλαιπωρηθει! κι εγω χωρις βοηθεια απο παππουδες!

Τόνια, και εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου. Η επέκταση του ωραρίου των νηπιαγωγών (εκτός από βάναυση καταπάτηση των κεκτημένων τους ως επαγγελματιών) μόνο αρνητικό μπορεί να είναι για τα παιδιά μας. Είμαι μάλλον κι εγώ εξαίρεση που θεωρώ ότι η δασκάλα του παιδιού μου δεν είναι ένας ακόμη από τους πολλούς ξίστες του δημοσίου και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια...

έτσι ακριβώς. Πιστεύω οτι οι κατηγορίες επαγγελματιών που ασχολούνται με βρέφη, παιδιά, ασθενείς, ΑμΕΑ, ηλικιωμένους και γενικά έμψυχο 'υλικό' σε ευαίσθητες' καταστάσεις θα πρέπει να έχουν ειδικές εργασιακές συνθήκες..και χρειάζεται να έχουν για να μπορούν να αποδίδουν τα αναμενόμενα. Και σίγουρα δε είναι 'ξύστες του δημοσίου ' (άσε που είναι και συμβασιούχες οι δικές μας....άλλο ζόρι αυτό!)

Πίστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να κατεβαίνουν σε απεργείες, είτε είναι δημόσιοι, είτε ιδιωτικοί υπάλληλοι. Όσον αφορα όμως τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς, θεωρώ απαράδεκτο κάθε τρεις και λίγο να απεργούν γιατί είτε λήξαν οι συμβάσεις τους (που το ξέραν από την αρχή, ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή), είτε γιατί θα αυξηθεί το ωράριό τους. Σίγουρα προσφέρουν πολλά στα παιδιά μας, τουλάχιστον αυτοί που πραγματικά θεωρούν λειτούργημα αυτό που κάνουν (γιατί από εμπειρία κατάλαβα ότι δεν είναι όλοι το ίδιο). Όμως πρέπει κάποιος να σκεφτεί και τους γονείς που δεν έχουν δυνατότητα να πάνε σε έναν ιδιωτικό και να τον χρυσοπληρώσουν και παράλληλα να πρέπει και να δουλεύουν. Από τότε που τα παιδιά μου ξεκίνησαν σταθμό, δεν έχει περάσει μήνας, μη σας πως 10 μέρες που να έχω δουλέψει κανονικά. Επί 1 μήνα πριν το Πάσχα, ο μεγάλος μου γιος δεν πήγαινε σχολείο και τον άλλο τον έπαιρνα μαζί μου και τον κοίμιζα σε ένα γραφείο και παρακαλούσα να μην ξυπνήσει και ενοχλήσει τα αφεντικά μου. Και όταν τελικά λήξαν οι απεργίες πάλι δεν δούλεψαν κανονικά γιατί αυτοί που απεργούσαν δήλωσαν άδειες για το Πάσχα. Και μιλάω για ένα γραφείο που έχω γενικότερα την άνεση. Για πόσο όμως; Άλλοι δεν έχουν καν αυτή την πολυτέλεια. Πρέπει δηλαδή κάποιος να χάσει τη δουλειά του; Ναι να αυξήσουν το ωράριο των σταθμών. Ποιος ιδιωτικός υπάλληλος που θέλει να τα βγάζει πέρα, έχει τη δυνατότητα να δουλεύει ημιαπασχόληση; Σε λίγες μέρες αρχίζουν οι εγγραφές και έχω πελαγώσει γιατί τώρα που το ωράριό μου θα γίνει πάλι οκτάωρο (είχα μειωμένο λόγω γέννας), θα μπορώ να τα στέλνω; Ποιος θα τα παίρνει 4 η ώρα; Που σημαίνει ότι θα πρέπει να ζητήσω μείωση μισθού για λιγότερες ώρες, που επίσης σημαίνει ότι δεν θα μπορώ να καλύψω ούτε τα αναγκαία.

Πρέπει κάποια στιγμή ο δημοτικός παιδικός σταθμός να καλύψει τις ανάγκες που υποτίθεται ότι έπρεπε να καλύπτει γιατί άλλωστε γι' αυτό το λόγο ιδρύθηκε και δεν νομίζω ότι είναι θέμα της Τρόικας.

kh4Ap3.png

Ναι να αυξήσουν το ωράριο των σταθμών. Ποιος ιδιωτικός υπάλληλος που θέλει να τα βγάζει πέρα, έχει τη δυνατότητα να δουλεύει ημιαπασχόληση; ... Ποιος θα τα παίρνει 4 η ώρα;

Πρέπει κάποια στιγμή ο δημοτικός παιδικός σταθμός να καλύψει τις ανάγκες που υποτίθεται ότι έπρεπε να καλύπτει γιατί άλλωστε γι' αυτό το λόγο ιδρύθηκε και δεν νομίζω ότι είναι θέμα της Τρόικας.

Έχεις απόλυτο δίκιο, συμφωνώ μαζί σου, αλλά μην μπερδεύεστε. Δεν πρόκειται να επεκταθεί το ωράριο των Σταθμών, αλλά το ωράριο των εκπαιδευτικών, προφανώς για να μπαλωθούν τα κενά που θα προκύψουν από τη μη ανανέωση των συμβάσεων των συμβασιούχων.

Όλα αυτά που λες είναι τα προβλήματα όλων όσων έχουμε παιδιά σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, αλλά γι' αυτά δεν ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί και γενικά οι εργαζόμενοι στους σταθμούς, αλλά η εκάστοτε δημοτική αρχή που δε λαμβάνει υπόψη της τις ανάγκες των εργαζομένων γονέων - κυρίως αυτών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Μην αυταπατάστε· τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν υπέρ μας, δυστυχώς φαίνεται πως θα επιδεινωθούν εις βάρος των παιδιών μας...

k3NGp3.pnga>

Διαφημίσεις

Έχεις απόλυτο δίκιο, συμφωνώ μαζί σου, αλλά μην μπερδεύεστε. Δεν πρόκειται να επεκταθεί το ωράριο των Σταθμών, αλλά το ωράριο των εκπαιδευτικών, προφανώς για να μπαλωθούν τα κενά που θα προκύψουν από τη μη ανανέωση των συμβάσεων των συμβασιούχων.

Όλα αυτά που λες είναι τα προβλήματα όλων όσων έχουμε παιδιά σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, αλλά γι' αυτά δεν ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί και γενικά οι εργαζόμενοι στους σταθμούς, αλλά η εκάστοτε δημοτική αρχή που δε λαμβάνει υπόψη της τις ανάγκες των εργαζομένων γονέων - κυρίως αυτών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Μην αυταπατάστε· τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν υπέρ μας, δυστυχώς φαίνεται πως θα επιδεινωθούν εις βάρος των παιδιών μας...

Βρήκα ευκαιρία να πω τον πόνο μου και το παράπονό μου

kh4Ap3.png

κι εγω συμφωνω οτι δεν ειναι δυνατον να καταπατηθουν ολα τα νομιμα κατοχυρωμενα δικαιωματα των εργαζομενων στο ονομα της Τροϊκας ή δε ξερω ποιου αλλου!! και φυσικα ανηκω κι εγω στη μεριδα των γονιων που θα ταλαιπωρηθει! κι εγω χωρις βοηθεια απο παππουδες!

πλάκα κάνετε τωρα γιατι θα βαρεσω το κεφαλι μου στον τοιχο....ΕΑΝ δουλευεις....μπορεις να λείψεις 4 μέρες....?ΕΑΝ δουλευεις και δουλευεις στον ιδιωτικο τομέα γιατι δεν δουλευεις και εσυ 6ωρο και να παιρνει 1200 +τα επιδομάτα....

δουλευεις 8ωρο....αυτοι γιατι δουλευουν 6ωρο.....

εγω δουλευω 8βασικες ωρες στο γραφειο και μετα σπίτι.....και δεν μιλάω...πάντα δεν μιλαγα εγω δεν εχω δικαιώματα...?

1129643tvsq1yiqpw.gif

ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΥΘΥΜΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΣΟΣ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.... ΑΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ....ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.....ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ......ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.....ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΩΡΕΣ ΗΜΙΡΕΣΙΩΣ....ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΙΞΙΛΗ....ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΟΤΕ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ..................

1129643tvsq1yiqpw.gif

πλάκα κάνετε τωρα γιατι θα βαρεσω το κεφαλι μου στον τοιχο....ΕΑΝ δουλευεις....μπορεις να λείψεις 4 μέρες....?ΕΑΝ δουλευεις και δουλευεις στον ιδιωτικο τομέα γιατι δεν δουλευεις και εσυ 6ωρο και να παιρνει 1200 +τα επιδομάτα....

δουλευεις 8ωρο....αυτοι γιατι δουλευουν 6ωρο.....

εγω δουλευω 8βασικες ωρες στο γραφειο και μετα σπίτι.....και δεν μιλάω...πάντα δεν μιλαγα εγω δεν εχω δικαιώματα...?

καμμιά πλάκα...το γιατί δουλεύουν 6ωρο νομίζω στο εξήγησα παραπάνω...

το οτι δεν μιλάς έχει να κάνει με τη δική σου στάση απέναντι στα πράγματα. Επειδή εσύ δεν μιλάς δεν πρέπει να μιλάνε κι οι άλλοι;; τα εργασιακά δικαιώματα δεν στα δίνει κανείς τα κατακτάς ...(Δεν είμαι εκπαιδευτικός, δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος..)

Πίστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να κατεβαίνουν σε απεργείες, είτε είναι δημόσιοι, είτε ιδιωτικοί υπάλληλοι. Όσον αφορα όμως τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς, θεωρώ απαράδεκτο κάθε τρεις και λίγο να απεργούν γιατί είτε λήξαν οι συμβάσεις τους (που το ξέραν από την αρχή, ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή), είτε γιατί θα αυξηθεί το ωράριό τους. Σίγουρα προσφέρουν πολλά στα παιδιά μας, τουλάχιστον αυτοί που πραγματικά θεωρούν λειτούργημα αυτό που κάνουν (γιατί από εμπειρία κατάλαβα ότι δεν είναι όλοι το ίδιο). Όμως πρέπει κάποιος να σκεφτεί και τους γονείς που δεν έχουν δυνατότητα να πάνε σε έναν ιδιωτικό και να τον χρυσοπληρώσουν και παράλληλα να πρέπει και να δουλεύουν. Από τότε που τα παιδιά μου ξεκίνησαν σταθμό, δεν έχει περάσει μήνας, μη σας πως 10 μέρες που να έχω δουλέψει κανονικά. Επί 1 μήνα πριν το Πάσχα, ο μεγάλος μου γιος δεν πήγαινε σχολείο και τον άλλο τον έπαιρνα μαζί μου και τον κοίμιζα σε ένα γραφείο και παρακαλούσα να μην ξυπνήσει και ενοχλήσει τα αφεντικά μου. Και όταν τελικά λήξαν οι απεργίες πάλι δεν δούλεψαν κανονικά γιατί αυτοί που απεργούσαν δήλωσαν άδειες για το Πάσχα. Και μιλάω για ένα γραφείο που έχω γενικότερα την άνεση. Για πόσο όμως; Άλλοι δεν έχουν καν αυτή την πολυτέλεια. Πρέπει δηλαδή κάποιος να χάσει τη δουλειά του; Ναι να αυξήσουν το ωράριο των σταθμών. Ποιος ιδιωτικός υπάλληλος που θέλει να τα βγάζει πέρα, έχει τη δυνατότητα να δουλεύει ημιαπασχόληση; Σε λίγες μέρες αρχίζουν οι εγγραφές και έχω πελαγώσει γιατί τώρα που το ωράριό μου θα γίνει πάλι οκτάωρο (είχα μειωμένο λόγω γέννας), θα μπορώ να τα στέλνω; Ποιος θα τα παίρνει 4 η ώρα; Που σημαίνει ότι θα πρέπει να ζητήσω μείωση μισθού για λιγότερες ώρες, που επίσης σημαίνει ότι δεν θα μπορώ να καλύψω ούτε τα αναγκαία.

Μαζι σου...και λιγα λες....

1129643tvsq1yiqpw.gif

fenaki, ειναι γεγονος οτι εχουν το δικαιωμα της απεργιας (με αντιστοιχη μειωση του μισθου??????). απλα δεν ειμαστε οι υπολοιποι υποχρεωμενοι να συμφωνουμε με τα αιτηματα της απεργιας τους. δηλ εγω συμφωνω με την επεκταση του ωραριου του δημοσιου, αλλά διαφωνω με τη λογικη που ζηταει να μην απεργησουν. ας κανουν οτι νομιζουν (εντος της νομιμοτητας εννοειται) για να προασπισουν τα κεκτημενα τους. εγω δεν θα βγω μαζι τους στο δρομο. εχω το δικαιωμα.

ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΥΘΥΜΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΣΟΣ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.... ΑΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ....ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.....ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ......ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.....ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΩΡΕΣ ΗΜΙΡΕΣΙΩΣ....ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΙΞΙΛΗ....ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΟΤΕ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ..................

ξέρεις ποιά είναι η διαφορά; εμένα με νοιάζει για τα προβλήματα του εκπαιδευτικού και θέλω να τα έχει λυμένα για να επιτελεί αναπόσπαστος το έργο του με τα παιδιά...

κι εγώ δεν ξέρω τι θα κάνω το παιδί μου...αλλά αυτό είναι δικό μου θέμα άντε και του δήμου που ανήκω και που υποτίθεται ασκεί κοινωνική πολιτική (ανέκδοτο για να γελάσουμε) όχι των δασκάλων.....

Η απεργία και η πορεία δεν είναι τσαμπουκάς είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και φυσικά μπορείς να κάνεις κι εσύ κι εγώ και όλοι...

καμμιά πλάκα...το γιατί δουλεύουν 6ωρο νομίζω στο εξήγησα παραπάνω...

το οτι δεν μιλάς έχει να κάνει με τη δική σου στάση απέναντι στα πράγματα. Επειδή εσύ δεν μιλάς δεν πρέπει να μιλάνε κι οι άλλοι;; τα εργασιακά δικαιώματα δεν στα δίνει κανείς τα κατακτάς ...(Δεν είμαι εκπαιδευτικός, δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος..)

δεν μου απάντησες αν μπορεις να ληψεις απο την δουλεια σου.....εκτος αν εισαι ιδιωτης οποτε δεν καιγεσαι κιολας....και επειδη έχω και εγω δικαιωμ ως πολιτηυς και ως δημότης θα τους κράζω όλη μερα και όχι άδικα.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

δεν μου απάντησες αν μπορεις να ληψεις απο την δουλεια σου.....εκτος αν εισαι ιδιωτης οποτε δεν καιγεσαι κιολας....και επειδη έχω και εγω δικαιωμ ως πολιτηυς και ως δημότης θα τους κράζω όλη μερα και όχι άδικα.....

θα βρώ λύση θα κόψω το λαιμό μου και θα βρώ λύση......αλλά δεν θα κατηγορήσω για αυτό τους απεργούς...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΥΘΥΜΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΣΟΣ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.... ΑΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ....ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.....ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ......ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.....ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΩΡΕΣ ΗΜΙΡΕΣΙΩΣ....ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΙΞΙΛΗ....ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΟΤΕ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ

Χωρίς να θέλω να αντιπαρατεθώ μαζί σου, έχεις την άποψή σου προφανώς, αλλά μια και απαντάς σ' εμένα, σου λέω ότι καταρχήν εγώ δε μίλησα για την ανανέωση των συμβάσεών τους, είπα απλώς το λόγο για τον οποίο διευρύνεται το ωράριο των εκπαιδευτικών. Από κει και πέρα, το αν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους ή όχι νομίζω ότι θα έπρεπε να σε νοιάζει αν δεν θέλεις το παιδί σου να βρίσκεται σε μια τάξη με 30 παιδιά και μία βρεφονηπιοκόμο! Γιατί αυτό θα γίνει αν φύγουν όλοι οι συμβασιούχοι, αφού δεν πρόκειται να προσληφθεί κανένας μόνιμος.

Επίσης, "με τσαμπουκά" δεν απεργεί κανένας, οι απεργίες είναι αποφάσεις συλλογικών οργάνων νόμιμα θεσμοθετημένων.

Είμαι σίγουρη ότι διαφωνούμε, αλλά επίτρεψέ μου το δικαίωμα να σέβομαι ανθρώπους που διεκδικούν ακόμη τα διακαιώματά τους και που στις μέρες μας χάνουν 4 μεροκάματά τους γι' αυτό.

k3NGp3.pnga>

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...